-
Ο χρήστης stlxgr έγραψε:
πηγα σημερα παλι στο συνεργειο και συζητησαμε για το 2λιτρο.
Η διαφορα στην τιμη ειναι 200-300ε παραπανω απο το 1.8 για την αγορα του μοτερ + το προγραμματισμο του εγκεφαλου που παει 400ε, δηλαδη 600-700ε συνολο.
Χοντρικα ολη η δουλεια θα παει 3000ε.το σκεφτομαι...
3 χιλιάρικα για 30 ίππους παραπάνω
Τον 2λιτρο με τούς 165 ίππους δεν μπορείς να τον βάλεις?Υπάρχει? Κόστος? -
Δεν ειναι ακριβως 3000ε για 30 αλογα, ειναι 1000ε για 30 αλογα απο τη στιγμη που αν βαλω εναν 1.6 μαζι με εργασια μου ζηταει 2000ε.
Για τους 165 δεν το ξερω αλλα λογικα θα εχει διαφορα.
-
Μάλιστα.
Συγνωμη αλλά σέρβις στον 2λιτρο δεν θα κάνεις? Έτσι θα τον βάλεις? Μόνο τα μπουζι με τα λάδια ειναι ένα σεβαστό κόστος.Ιμάντες ? Αλλα ανταλακτικά ,από τσιμούχες φούσκες φλάντζες? Δεν θα ανοίξεις καπάκι να δείς τι γίνεται?
Έτσι θα το βάλεις? -
Eννοειται οτι ολα αυτα θ' αλλαχτουν, μαζι με αυτα μου ειπε 3000ε.
-
Ο χρήστης stlxgr έγραψε:
Eννοειται οτι ολα αυτα θ' αλλαχτουν, μαζι με αυτα μου ειπε 3000ε.Δεν είναι άσχημα.
-
ξερει κανεις αν θα εχω προβλημα αν αφησω το ιδιο σασμαν του 1.6?
-
Ο χρήστης stlxgr έγραψε:
ξερει κανεις αν θα εχω προβλημα αν αφησω το ιδιο σασμαν του 1.6?Όχι απολύτως κανένα.
Θα επιταχύνεις γ@μιώντ@ς, θα καις βενζίνη το ίδιο όμως....Για να σου δώσω μία τάξη μεγέθους.
Στις 4.000 σαλ με 5η το κιβώτιο της 1.6 120 ίππων έχει 128χλμ/ώρα
ενώ με το κιβώτιο της 2λίτρης έχεις 134χλμ/ώρα -
Μια μεταχειρισμένη alfa 147 σαν τη δική σου πόσο κοστίζει? Αν είναι να δώσεις 3 χιλιάρικα για επισκευή, πούλα τη για ανταλλακτικά και πάρε μια ίδια ή κάτι άλλο.
-
Πούλησέ τη ,βάλε και τα 3 χιλιαρικα και πάρε gt 1,8.Mε τις αναδουλειές των μεταχειρώ και τις στρεμούρες των ιδιωτών θα βρείς πιστεύω.
-
- Για να την πουλησω πρεπει να την φτιαξω και κατω απο 1500ε δεν γινεται να παει το ρεκτιφιε. Και μετα μονο μαντρας αν την παρει με κανα 4αρι.
- Αν την δωσω ανταλλακτικα δεν νομιζω να πιασει πανω απο 1500ε-2000ε.
- Μια 147 του 2005 και με τα μισα 'και καλα' χιλιομετρα απο το δικο μου, δεν εχει κατω απο 7000ε συν το ρισκο οτι δεν εισαι σιγουρος τι θα παρεις, συν τουλαχιστον 1000ε το μεγαλο σερβις γιατι αυτος που το πουλαει σιγα μην εχει κανει σερβις.
- GT του 2005+ δεν υπαρχει με κατω απο 10000ε.
Ολα τα σκεφτηκα και κατεληξα οτι με 3000ε που θα διαθεσω θα εχω ενα σχεδον καινουργιο (μηχανικα) αυτοκινητο που οδηγικα δεν θα συγκρινεται με καμια απο τις παραπανω περιπτωσεις.
-
Εδώ και 10 ημέρες που άνοιξες το thread, φαίνεται να έχεις την άποψη αλλαγής κινητήρα και τοποθέτηση 2λιτρου. Αυτό τουλάχιστον έχω προσωπικά καταλάβει ...
Αρα, γιατί απο την αρχή δεν ρώταγες να σου πούν με πμ οι μηχανικοί του Forum πού να απευθυνθείς για σίγουρη δουλειά και καλή τιμή, παρά αναρωτιέσαι ακόμα?
Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση, εσύ πληρώνεις και ταλαιπωρείσαι, οι υπόλοιποι θα μάθουν 'πάνω σου', αν τυχόν αποφασίσεις να μας πείς αργότερα και τα αποτελέσματα - εντυπώσεις του εγχειρήματος!
Φιλικά πάντα! -
Ο χρήστης stlxgr έγραψε:
Eννοειται οτι ολα αυτα θ' αλλαχτουν, μαζι με αυτα μου ειπε 3000ε.Απο το εννοειται μεχρι το γινεται ειναι πολυ μεγαλη η 'αποσταση'.................
Δυστυχως σε πολλα 'συνεργεια' τιποτα δεν εννοειται -
Ο χρήστης GeZ έγραψε:
Eννοειται οτι ολα αυτα θ' αλλαχτουν, μαζι με αυτα μου ειπε 3000ε.
Απο το εννοειται μεχρι το γινεται ειναι πολυ μεγαλη η 'αποσταση'.................
Δυστυχως σε πολλα 'συνεργεια' τιποτα δεν εννοειταιΣυνφωνώ και δεν το έγραψα γιατί πίστεψα ότι ξέρει καλά το μηχανικό που το έχει.
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Εδώ και 10 ημέρες που άνοιξες το thread, φαίνεται να έχεις την άποψη αλλαγής κινητήρα και τοποθέτηση 2λιτρου. Αυτό τουλάχιστον έχω προσωπικά καταλάβει ...
Αρα, γιατί απο την αρχή δεν ρώταγες να σου πούν με πμ οι μηχανικοί του Forum πού να απευθυνθείς για σίγουρη δουλειά και καλή τιμή, παρά αναρωτιέσαι ακόμα?
Άλλωστε, σε κάθε περίπτωση, εσύ πληρώνεις και ταλαιπωρείσαι, οι υπόλοιποι θα μάθουν 'πάνω σου', αν τυχόν αποφασίσεις να μας πείς αργότερα και τα αποτελέσματα - εντυπώσεις του εγχειρήματος!
Φιλικά πάντα!φιλε μου δεν ειναι ετσι, η πρωτη σκεψη ηταν να επισκευασω τον δικο μου κινητηρα, ο μηχανικος μετα μου συστησε να βαλω 1.8 και μετα απο τη συζητηση εδω αρχισα να σκεφτομαι τον 2λιτρο.
ο μηχανικος, μου εδωσε καποιες εγγυησεις και σε λογικη τιμη, επισης οπως ειπα το αυτοκινητο κινειται μονο με γερανο και δεν εχω καποιον αλλο μηχανικο 'πιο σιγουρο' ωστε να πληρωσω γερανο και να το μεταφερω.
Ηταν λιγο 'μπρος γκρεμος και πισω ρεμα' η ολη κατασταση... -
Ο 1.8 θα σας βγάλει την πίστη μην το δοκιμάσεις... Βάλε δίλιτρο...
Εγώ είχα αλλάξει τον 1.6TS της προ-facelift 147 μου με δίλιτρο TS κινητήρα.
Το κόστος του κινητήρα ήταν στα 1800 ευρώ ενώ με κάτι παρελκόμενα έφτασε τα 2000 ευρώ.
Αν θυμάμαι καλά το μόνο που δεν ταιρίαζει είναι οι σωληνώσεις του air condition αλλά αυτό λύνεται ευκολα είτε με άλλης δίλιτρης είτε με σωληνώσεις από 156...
Πρόβλημα με λαμπάκια κλπ δεν θα έχεις κανένα. Το μόνο που θα πρέπει να ψάξετε καλά θα είναι ο κινητήρας να έχει λίγα χιλιόμετρα (δύσκολο τώρα πια) ωστε να μην χρειαστούν διάφορα μετά...Καλή τύχη.
-
kalispera paidia, exo ena provlima sto alfa 147 1600, evala xtapodi xeiopoiito papaopoulos kai to amaxsi sto relanti mono exei tremoulo sto moter pou to niotho sto timoni kai genika mesa sto amaxi, einai normal auto apo to xtapodi giati ego to vlpo pos san na mpoykonei sta polu xamila...
-
Ο χρήστης gregory83 έγραψε:
kalispera paidia, exo ena provlima sto alfa 147 1600, evala xtapodi xeiopoiito papaopoulos kai to amaxsi sto relanti mono exei tremoulo sto moter pou to niotho sto timoni kai genika mesa sto amaxi, einai normal auto apo to xtapodi giati ego to vlpo pos san na mpoykonei sta polu xamila...Καλως ηλθες στο φορουμ αλλα γραφε με ελληνικους χαρακτηρες καθως τα greeklish απαγορευονται απο τον κανονισμο[mod]
-
Μπας και οταν εβαλε το χταπόδι κατάργησε κάνα δίχαλο και τώρα αντι να αποροφάει τους κραδασμους ειναι σφικτή η εξατμιση και τους μεταφέρει στο αμάξωμα?
-
Ο χρήστης gregory83 έγραψε:
... to vlpo pos san na mpoykonei sta polu xamila...Οτιδήποτε αλλάξεις για να κερδίσεις κάπου να είσαι σίγουρος ότι θα χάσεις από αλλού, δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Ακόμα και υποθέτοντας ότι η τοποθέτηση εφαρμογή κολλήσεις κλπ έγιναν άριστα, είναι αναμενόμενο αν το σύστημα της εξάτμισης (το βλέπω σαν σύστημα, δεν έχει σημασία ποιο τμήμα του) συντονίζεται καλύτερα σε ψηλότερες στροφές να υστερεί στις πιο χαμηλές. Αν μάλιστα τοποθετήθηκε χταπόδι κατάλληλο για πειραγμένο 2000 κυβικά σε μαμά 1600 είναι ακόμα πιο πιθανό αφού στις χαμηλές στροφές δεν θα υπάρχει αρκετός όγκος αερίων για να έχει τη ροή για την οποία σχεδιάστηκε/υπολογίστηκε να λειτουργεί σωστά το χταπόδι.
-
υπαρχει περιπτωση να μην δουλευει το χταποδι σε 147??? να χρειαζετε τους προκαταλητες για να δινουν σωστη εντολη οι αισθητηρες στον εγκεφαλο? τι αλλο θα μπορουσε να γινει για να δουλεψει σωστα........
ALFA ROMEO 147 - ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ