-
Βρε μαζί σου είμαι. Για αυτό είπα ότι μόνο το Forester σώζεται λόγω κοντών και πραγματικής τετρακίνησης. Εναλλακτικά Grand Vitara 5d...
-
Ναι συμφωνώ , έτσι είναι ...... κοίτα όμως και αυτό ......
Αν δεν σε ενδιαφέρει το κοντό και είναι μόνο για ταξίδια και χωματόδρομους χωρίς ιδιαίτερες λάσπες τότε τα άλλα είναι καλύτερα και πιο ξεκούραστα στο ταξίδι .Όλα είναι τελικά θέμα προτεραιοτήτων
Για μένα κορυφαίο sulvaki είναι το Cayenne και δεύτερο νέο το RX 450h. ( και τα 2 αποκλειστικά με την αερανάρτηση )
Αν όμως πάμε σε κλασικό offroad τότε όλα αλλάζουν .
-
Εγω απ'οτι καταλαβα, ο φιλος θελει ενα αυτοκινητο για ασφαλτο, να ειναι ψηλο για τις λακουβες κι αντε να παταει κανα χωματοδρομο αν χρειαστει. Δεν ειμαι καν σιγουρος αν χρειαζεται τετρακινηση οποτε δε νομιζω να εχει προβλημα με οποιο κι αν επιλεξει...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Εγω απ'οτι καταλαβα, ο φιλος θελει ενα αυτοκινητο για ασφαλτο, να ειναι ψηλο για τις λακουβες κι αντε να παταει κανα χωματοδρομο αν χρειαστει. Δεν ειμαι καν σιγουρος αν χρειαζεται τετρακινηση οποτε δε νομιζω να εχει προβλημα με οποιο κι αν επιλεξει...καπως ετσι... φανταζομαι δηλαδη γιατι μπορει μια μερα να ξυπνησει παλι ο αγροτης μεσα του και να τρεχει στις ελιες... βεβαια κ με kadett πηγαιναμε καποτε αλλα τελικα το σπασαμε... (κυριολεκτικα, μεχρι κ τρυπα στο πατωμα εκανε κ το καταλαβαμε σε μια λακουβα που εβαζε νερα!! )
παντως τα extreme τα εχει κοψει (ψαρεματα, βουνα, camping, κτλ) αλλα του εχει μεινει αποθημενο που αναγκαζοταν να πηγαινει με αλλα αυτοκινητα φιλων γιατι λυποταν το Α4.. -
Κανα land rover?
-
Με τη σειρα μου να σου προτεινω και το Nissan X-trail.
Πολυ ικανο και τρεχουν καλες προσφορες. -
Ο χρήστης adam1988 έγραψε:
γεια σε ολο το φορουμ! περναω κατευθειαν στο ζουμι... ενδιαφερομαστε για αγορα νεου αυτοκινητου εως το τελος του ετους για να προλαβουμε την εκπτωση των πολυτεκνων (3 παιδια).
το παλιο αυτοκινητο ειναι ενα audi a4 του 95, οποτε τωρα κοιταζει ο ενδιαφερομενος (πατερας μου) για ενα διαφορετικο αυτοκινητο, οποτε κ ενδιαφερεται για τζιπ, και θελει ενα αυτοκινητο με προοπτικη 10ετιας... το αυτοκινητο θα χρησιμοποιειται κυριως σε ασφαλτο αλλα οχι μονο (ουτως η αλλως κ οι δρομοι στην κρητη δεν ειναι οτι καλυτερο!). πρωτη επιλογη ηταν το q5 λογω κ συμπαθειας στην audi ομως αποριφθηκε λογω χρηματων, αφου δεν μπορει να περασει τα 30000-35000 ε.
κυριες επιλογες ειναι τα: rav4, forester, cr-v, ενω κοιταξε και το tiguan αλλα δεν του αρεσε σε χωρους και εμφανιση.
πιο πολυ κλεινει προς το toyota αλλα εχει ακομη αμφβολιες. κυρια ζητουμενα ειναι η ανεση και η αξιοπιστια. οποια γνωμη καλοδεχουμενη και χρησιμη γιατι στην συγκεκριμενη κατηγορια ειμαι λιγο ασχετος!
ευχαριστω εκ των προτερων!Αν εφαρμοσθούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας (εξάρτηση απο κατανάλωση-εκπομπή CO2), από τις αρχές του 2011 συμφέρει να αγοράζεις RAV4 συγκριτικά και με μικρότερου κυβισμού.
Όποιο δίλιτρο και να πάρεις από αυτά που γραφεις δεν θα την πατήσεις. Δες ποιός έχει καλύτερο συνεργείο και ποιόν εμπιστεύεσαι στην περιοχή σου και ποιό κοστίζει φθηνώτερα. Αν υπήρχε το απερχόμενο RAV4 που ειχε 3.500 έκπτωση εγώ θα πηγαινα με κλειστά μάτια. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Στα ίδια λεφτά με αυτά που κοιτάτε είναι και το Dodge Nitro αλλά δυστυχώς τα κυβικά του δεν είναι για Ελλάδα.
.Δεν ξέρω αν βγαινει σε πολλές εκδόσεις, αλλά το καλοκαίρι πέτυχα ένα που πέρναγε τις στροφές σαν hot hatchback και με πολύ επιτάχυνση στην ευθεία. Είχε προφανώς καλό οδηγό, αλλά εντυπωσιάστηκα για οδήγηση SUV.
-
Ο χρήστης Adriver έγραψε:
Αν εφαρμοσθούν τα νέα τέλη κυκλοφορίας (εξάρτηση απο κατανάλωση-εκπομπή CO2), από τις αρχές του 2011 συμφέρει να αγοράζεις RAV4 συγκριτικά και με μικρότερου κυβισμού.
Όποιο δίλιτρο και να πάρεις από αυτά που γραφεις δεν θα την πατήσεις. Δες ποιός έχει καλύτερο συνεργείο και ποιόν εμπιστεύεσαι στην περιοχή σου και ποιό κοστίζει φθηνώτερα. Αν υπήρχε το απερχόμενο RAV4 που ειχε 3.500 έκπτωση εγώ θα πηγαινα με κλειστά μάτια.το ψαξαμε αλλα εν παρουμε το προηγουμενο δεν ισχυει η εκπτωση για τους πολυτεκνους...
τα νεα τελη ομως δεν θα ισχυουν για οσους αγορασαν το αυτοκινητο πριν το 2011.. -
αυριο παμε για το πρωτο τεστ ντραϊβ.. στην ΤΟΥΟΤΑ..
το cr-v απορριφθηκε γιατι πηγε ο πατερας μου απο την αντιπροσωπεια κ δεν του αρεσε εμφανισιακα καθολου!
τωρα μενει να τον πεισω να απορριψει κ το φορεστερ!!! -
αυριο παμε για το πρωτο τεστ ντραϊβ.. στην ΤΟΥΟΤΑ..
το cr-v απορριφθηκε γιατι πηγε ο πατερας μου απο την αντιπροσωπεια κ δεν του αρεσε εμφανισιακα καθολου!
τωρα μενει να τον πεισω να απορριψει κ το φορεστερ!!!Τι σου αρέσει τόσο στο Rav?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Τι σου αρέσει τόσο στο Rav?
1ον, παντα σε συγκριση μονο με τα αλλα δυο, μου αρεσει περισσοτερο σε εμφανιση, μεσα κ εξω...
2ον, πολυ καλυτερο σερβις σε κρητη η τοyota σε σχεση ειδικα με subaru...
3ον, καλυτερες αποδοσεις (απ'οτι ακουω) απο φορεστερ σε ασφαλτο....
4ον, το καλυτερο αυτοματο κιβωτιο απο τα τρια (πιθανοτατα)..
5ον, περισσοτερο value for money αγορα, ειδικα απο ακριβοτερο honda...
αυτα.... οχι οτι δεν εχει κ αρνητικα βεβαια... φυσικα δεν εχω οδηγησει κανενα οποτε αρκουμαι στην θεωρια.. -
Η εμφάνιση είναι υποκειμενική, τα σέρβις στην Κρήτη δεν τα ξέρω. Καλύτερο σε άσφαλτο είναι το Honda. Αυτόματο... δεν ξέρω. Value for money... δε νομίζω να υστερεί το Subaru.
-
για την ασφαλτο κ το honda ισχυει (απ'οτι διαβαζω) αλλα εφοσον δεν του αρεσε απο κοντα μαλλον εγκαταλειπεται... κατα τα αλλα μαλλον μεταξυ των αλλων δυο θα καταληξει με εμενα να του λεω τα υπερ του ενος κ τον πατερα μου να κοιταζει το αλλο (κυριως μαζευτηκαν τελευταια πολλοι κ παινευαν το φορεστερ κ αρχισαν να τον ψηνουν...)
μωρε ας το δοκιμασει αυριο κ αν δεν του αρεσει ας κανει οτι θελει!!
θα εχει κ ενδιαφερον πως θα του φανει η μεταβαση απο το Α4 σε ενα 4Χ4... -
Η θέση οδήγησης στο Forester δεν είναι και τόσο υψηλή . Δεν θα καταλάβει μεγάλη διαφορά .
Να προσέξει την άνεση στο RAV , είναι λίγο σκληρό στην απόσβεση ( όχι όσο η πρώτη γενιά φυσικά ) αλλά ας το πάει από καμιά λακουβίτσα και κάνα σαγρέ δρομάκο για να το δει καλύτερα , πίσω κοπανάει λίγο στις εγκάρσιες.
Να μην ξεχάσετε να πάρετε τιμές ( ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ) για τα service με τις εργατοώρες και βασικά ανταλλακτικά . Φρένα , δίσκοι , προφυλακτήρες , φώτα κλπ.
Κάντε και μία προβολή στο χρόνο .Αντέ και καλές δοκιμές .
-
σημερα το δοκιμασε, μαλιστα σε αυτοματο, αλλα δεν μιλησα με τον πατερα μου ακομη... η μητερα μου παντως ως συνοδηγος δεν τρελαθηκε.. κυριως ενοιωθαν αρκετα τις ανωμαλιες στον δρομο (συγκριτικα παντα με το προηγουμενο μας αυτοκινητο) ενω κ σε επιταχυνση δεν ηταν κατι το ιδιαιτερο, εκτος αν εβαζαν το sport... τα πισω καθισματα τα βρηκε λιγο μικροτερα απο το audi.... τελος εκανε καποια φασαρια οσο ανεβαινε η ταχυτητα και ειδικα στο sport που πιεζοταν αρκετα ο κινητηρας..
παντως του αρεσε σαν θεση οδηγησης και τρελαθηκε με το αυτοματο σε ευκολια και αισθηση!
το βασικοτερο παντως ηταν η αισθηση σε λακκουβες, αλλα ισως να ειναι ετσι ολα τα 4Χ4 κσι να μην εχουν συνηθισει.
αντε να δοκιμασει και το forester να δουμε! -
Σαν δέσιμο και απόσβεση πιστεύω ότι θα σας αρέσει καλύτερα.
Ποιότητα εσωτερικού έχει και συναρμογή , αλλά από σχεδίαση .... άστα .
Αν θυμάμαι καλά είναι και πιο βολικά τα πίσω καθίσματα .Ένα κακό που έχουν τα περισσότερα SUV είναι ότι τα πίσω καθίσματα τα έχουν για πλάκα , λες και δεν κάθονται εκεί επιβάτες . Τι κακό είναι αυτό δεν μπορώ να καταλάβω. Σαν και μας κάνουν χάρη ... ένα πράγμα.
Πάντως με αυτά που έγραψες , μην αφήσετε έξω από την λίστα των Test drive το Kuga . Είναι ικανότατο και μάλλον θα σας ικανοποιήσει περισσότερο από όλα .
Αναμένουμε εντυπώσεις .
-
το kuga μενει εξω λογω κυβικων...
σημερα μας ειπαν κ για μια νεα προσφορα της toyota με δωρο ασφαλεια κ τελη για ενα χρονο..
test drive στο forester ακομη... -
Να πάτε και να δοκιμάσετε το Tiguan. Σε θέματα ποιότητας κύλισης και κατασκευής είναι μια κατηγορία πάνω.
Στα 2 λίτρα Diesel με DSG, είναι ότι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή -
Τι σου αρέσει τόσο στο Rav?
1ον, παντα σε συγκριση μονο με τα αλλα δυο, μου αρεσει περισσοτερο σε εμφανιση, μεσα κ εξω...
2ον, πολυ καλυτερο σερβις σε κρητη η τοyota σε σχεση ειδικα με subaru...
3ον, καλυτερες αποδοσεις (απ'οτι ακουω) απο φορεστερ σε ασφαλτο....
4ον, το καλυτερο αυτοματο κιβωτιο απο τα τρια (πιθανοτατα)..
5ον, περισσοτερο value for money αγορα, ειδικα απο ακριβοτερο honda...
αυτα.... οχι οτι δεν εχει κ αρνητικα βεβαια... φυσικα δεν εχω οδηγησει κανενα οποτε αρκουμαι στην θεωρια..Το κιβώτιο στο καινούριο RAV4 είναι τύπου CVT. Στο rav4club έχει αναφερθεί μία αστεία περίπτωση RAV4 με CVT, το οποίο αδυνατεί να ανέβει μία τσιμεντένια ανηφόρα εξοχικής κατοικίας. Ο ιδιοκτήτης αναγκάζεται να πάρει φόρα προκειμένου να την ανέβει. Ευτυχώς έχει σχετικά μεγάλη αυλή. Τέτοια
χαζά τα παρατήρησε και γνωστός μου με Auris 1.6.
Από αυτά που ξέρω λοιπόν το CVT της Toyota μάλλον είναι το χειρότερο αυτόματο κιβώτιο αυτή τη στιγμή στην αγορά. Με τα χίλια ναι σε ένα χειροκίνητο RAV4 που μετά την gay-οποίηση του forester είναι για μένα από τις κορυφαίες επιλογές στη κατηγορία μαζί με tiguan και yeti.
Αν θέλετε αυτόματο πάντως τότε VAG. Το tiptronic μπορεί να μην είναι DSG αλλά δεν παρόλα αυτά δεν έχει αντίπαλο στα συμβατικά αυτόματα κιβώτια αυτοκινήτων.
Το service της subaru είναι εξίσου καλό με αυτό της Toyota στο Ηράκλειο. Απλά πιθανόν να μην είναι τόσο φθηνό κυρίως λόγο ανταλλακτικών.
Αγορα νεου SUV... γνωμες please!!!