-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
-Για σας θέλω ασφάλεια.
-Για τι όχημα;
-Ποδήλατο!!
-........Πλαστικη ή γυάλινη και ποσα Α ?
-
Συνέχεια του πλαστική ή γυάλινη και πόσα Αμπέρ.
- ..... σιωπή του πελάτη!
(δίκιο έχεις, ασφάλιση έπρεπε να πω!)
- ..... σιωπή του πελάτη!
-
Δεν καταλαβαίνω το αστείο ... θέλεις να βοηθήσεις ?
Γιατί σε ένα όχημα π.χ. e-scooter που ζυγίζει 100 κιλά και τρέχει με 40km/h δεν πρέπει να έχει υπάρχει μία έστω τυπική ασφάλιση ? -
Μια αστικής ευθύνης κάνεις και νομίζω είσαι καλυμμένος, για την περίπτωση που κάνεις ζημιά σε κάποιον.
Στα μοντέλα που έστειλες νομίζω είναι υπερβολή τα 35 και 40 που λένε. Αν είναι ποδήλατα σύμφωνα με το Αμερικάνικο νόμο το όριο είναι 20μίλια την ώρα δηλαδή 32χλμ/ώρα. Μπορείς να παίξεις στο κοντεράκι που έχουν (που είναι μια μίξη κοντέρ- αμπερόμετρου) και να γράφει ότι πας με 60 ενώ δεν ξεπερνάς το όριο που δίνει ο κοντρόλερ. Επίσης οι μπαταρίες τους αν είναι μολύβδου και 20ΑΗ όπως λένε ζυγίζουν περί τα 25 κιλά. Δε νομίζω να σου είναι εύκολο να τις παίρνεις βόλτα για φόρτιση άρα μάλλον θα μένουν στο παιχνίδι και θα φορτίζονται εκεί. -
Δεν ασχολήθηκα με το αν πρέπει ή όχι αλλά με την απιθανότητα του πράματος και την έκπληξη του ασφαλιστή.
Και ένα σκάφος μπορεί να ζυγίζει τόνους αλλά δεν υποχρεούσαι να το ασφαλίσεις.... αλλά ας πούμε άσχετο.
Τα νόμιμα δεν τρέχουν με 40 αλλά μέχρι 25. Και το αν είναι 100 κιλά τι θα πει; Ότι είναι επικίνδυνο; Ότι θα έχει τα ίδια φρένα με το ποδήλατο των 15 κιλών; Έτσι κι αλλιώς με το ποδήλατο σύν 100 κιλά επιβάτης είναι αρκετά κιλά με τα φρενάκια της πλάκας και λαστιχάκια με ίχνος της πλάκας...
Και τα αυτοκίνητα ασφαλίζονται με τα κυβικά τους και την εμπορική τους αξία.... όχι με τα κιλά τους ούτε με τα φρένα τους.
Φυσικά και αν συμβεί κάτι και έχεις την κατάλληλη ασφάλεια θα έχεις πολλά να κερδίσεις ή απλά τίποτα να χάσεις. Οπότε μην νομίσεις ότι είμαι αντίθετος. Αλλά δεν ξέρω πως θα πρέπει να θέσουμε το όριο στο τι θέλει άδεια και ασφάλιση και τι όχι και με τι δικαιολογία πχ είναι παιχνίδι. Γιατί είναι άδικο ένα ποδήλατο να χρησιμοποιεί τον ίδιο χώρο με μια μοτοσυκλέτα και μάλιστα ενοχλώντας λόγω βραδυπορείας αλλά να μην πληρώνει τίποτα και να μην έχει καμία υποχρέωση. Να μην καλύπτει καμία προδιαγραφή, βάζω 2 ρόδες σε ένα σκελετό που έφτιαξα μόνος μου και βγαίνω στο δρόμο. Προσωπικά θα θεωρούσα απόλυτα αποδεκτό το ποδήλατο που κυκλοφορεί στο δρόμο να είναι καταγραμμένο, ο χρήστης του (όχι μικρότερος από 16 ετών στο δρόμο) αν δεν έχει δίπλωμα να περνάει έναν τυπικό έλεγχο σαν τα σήματα του ΚΟΚ και να είναι ασφαλισμένος. Αν απλά πας βόλτες σε κλειστούς χώρους και χωματόδρομους οκ. Και απαγορεύεται η χρήση σε πεζοδρόμια. -
Δεν νομίζω ότι θα εκπλαγεί κανείς . Υπάρχουν έτοιμα προγράμματα .
Απλά όποιος δεν το ξέρει ας ρωτήσει την εταιρεία του.
Δεν είναι ότι πιο σύνηθες π.χ. ασφάλιση αυτοκινήτου ... αλλά όχι και σπάνιο.
Το σκάφος που αναφέρεις κακώς το φέρνεις ως παράδειγμα γαιτί έχει υποχρεωτική ασφάλιση.
Επίσης νομιμότατα τρέχουν με 40 - 50 - 60 km/h απλά δεν ανήκουν στην κατηγορία e-ποδήλατα αλλά στα e-scooter .
Αυτά που είναι πάνω από 250W απαιτούν δίπλωμα κλπ χαρτιά.
Στα προηγούμενα post μου, ανέβασα όλων των κατηγοριών και ζητώ βοήθεια από τους ειδικότερους εμού
Άρα ο παράγων που καθορίζει το τι είναι ποδήλατο και τι μοτοποδήλατο ή μηχανή (για τα Ευρωπαϊκά Δεδομένα) είναι τα Watt του μοτέρ .
Το παράδειγμα για τα κιλά ήταν απλό . Όταν οδηγείς κάτι που όπως και εσύ λες είναι μαζί τον οδηγό φτάνει τα 180-200 κιλά ... κατά την γνώμη μου και πέρα από τα παραθυράκια του νόμου , πρέπει να ασφαλιστείς .
Στα αυτοκίνητα ισχύει ο ίδιος κανόνας. Εκεί που η ζημία είναι βέβαιη αλλά δύσκολο να καθοριστεί ποιον συγκεκριμένα θα χτυπήσει σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος αποζημίωσης ... τότε έχουμε (αν οι αριθμοί το επιτρέπουν , ασφάλιση).Άρα, η λογική μου (και εδώ το ζήτημα είναι προσωπικό) λέει, ότι αφού μοιάζει με μηχανάκι και συμπεριφέρεται ως μηχανάκι θα ζητήσω να έχω ανάλογη κάλυψη με το μηχανάκι, ώστε αν τύχει κάτι να μην μου πάρουν το σπίτι .
Συμφωνούμε λοιπόν όπως καλά το περιέγραψες ... ' Φυσικά και αν συμβεί κάτι και έχεις την κατάλληλη ασφάλεια θα έχεις πολλά να κερδίσεις ή απλά τίποτα να χάσεις ' .Προσέχω για να έχω λέω εγώ ... εξάλλου δεν κοστίζει παρά λίγα euro ...
-
Χθες αργά το βράδυ αργά πέτυχα να ανεβαίνει την Κηφισίας με κατεύθυνση προς τα βόρεια ποδηλάτης (...) με ένα τέτοιο.
Τερατάκι, από Κηφισιά ως Ν.Ερυθραία πηγαίναμε σχεδόν μαζί. Έλεγα να του κάνω νόημα να σταματήσει να τον ρωτήσω τι αυτονομία του βγαζει και τι έχει κάνει όσον αφορά ασφάλεια κλπ αλλά ήταν αργά και είπα να τον αφήσω να απολαύσει τη βόλτα του.
-
Σε ερώτημα σε δύο μεγάλες ασφαλιστικές μου απάντησαν ότι αν δεν υπάρχει άδεια κυκλοφορίας δεν μπορεί να ασφαλιστεί κάποιο όχημα....άρα υπάρχει κενό στον νόμο.
-
εδώ άλλες ασφαλίζουν τα κωλομέργια τους και δεν γίνεται να ασφαλίσης ένα ποδήλατο ?
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
εδώ άλλες ασφαλίζουν τα κωλομέργια τους και δεν γίνεται να ασφαλίσης ένα ποδήλατο ?Όχι στην Ελλάδα όμως .
-
Χαζομάρες! Έχω χαρτί της Allianz που λέει ότι σε ασφαλίζει κι έχει μάλιστα 3 πακέτα. 14 ευρώ το φθηνότερο και 22 το ακριβότερο. Ετησίως. Μία από αυτές τις μέρες θα πάω να ασφαλιστώ. Το ίδιο έχουν κάνει πολλοί χομπίστες ποδηλάτες, αλλά και αθλητικοί σύλλογοι.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σε ερώτημα σε δύο μεγάλες ασφαλιστικές μου απάντησαν ότι αν δεν υπάρχει άδεια κυκλοφορίας δεν μπορεί να ασφαλιστεί κάποιο όχημα....άρα υπάρχει κενό στον νόμο.Δεν έχει σχέση ο νόμος ...
Ο νόμος απλά προβλέπει ποιος έχει την υποχρέωση ασφάλισης. Και απαιτεί από τους ασφαλιστές συγκεκριμένα όρια κάλυψης .
στα ποδήλατα και στα e-bikes όπου δεν υπάρχει υποχρέωση ασφάλισης . Τα όρια και τις καλύψεις τις καθορίζει ο ενδιαφερόμενος με ην εταιρία που συνεργάζεται .
Καλά το έγραψε ο dimsabas η Allianz όπως και άλλες έχουν έτοιμα πακέτα .Μάλλον με αυτούς που μίλησες ( ασφαλιστικές ) δεν έχουν συμβαση για το προιόν με τον Αντασφλιστή τους . Αλλά αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Αλλά δεν είναι δα και τόσο δύσκολο να φτιάξει μία , αρκεί να υπάρξει ενδιαφέρον ή πίστη ότι το προιόν θα πουλήσει ...
Το θέμα είναι άλλο ...
Δεν ακούω ούτε προτάσεις ούτε κριτική για τα μοντέλα ... έλα , βοηθάμε λέμε τώρα ...
-
Εγώ πάντως είδα ότι στον ορισμό του αυτοκινήτου στο 400/76 με την τελευταία επικαιροποίηση αναφέρει και ποδήλατο με βοηθητικό κινήτηρα... ως υπόχρεο ασφάλισης αστικής ευθύνης.
-
Τις προάλλες έκανα test-drive αυτό εδώ:
Βόλτα κάπου μισής ώρας, από Μαρούσι προς Πεύκη, Κηφισιά και πίσω Μαρούσι.
Ο φίλος που μου ζήτησε τη γνώμη μου με το πο το καβάλησε το ερωτεύτηκε και τώρα έχει ήδη παραγγείλει το μοντέλο του 2014 (με πιο μεγάλη μπαταρία από αυτό που δοκίμασα, 12 αντί 9Ah). Βέβαια με τα ίδια χρήματα παίρνει κανείς ανετότατα μηχανάκι, αλλά είπαμε, είμαστε των 'οικολογικών μετακινήσεων'Προσωπικά έχω ψηθεί να φτιάξω το δικό μου e-bike και το ψάχνω για κιτ, αλλά ως τώρα δεν είχα άποψη από πρώτο χέρι για κάποιο 'ακριβό' έτοιμο (το συγκεκριμένο κοστίζει 2500-2700 ανάλογα τη μπαταρία).
Στα θετικά η ροπή του μοτέρ των 36V που ήταν αρκετή για να πετάγεσαι μπροστά χωρίς κόπο στα φανάρια και να βγάζεις τις ανηφόρες χωρίς προσπάθεια, το πολύ εύχρηστο trip computer από το οποίο ρυθμίζεις κια την υποβοήθηση (η οποία στο MAX ήταν παραπάνω απ' όσο ήθελα για χαλαρή κίνσηη σε στενάκια) και η γενική ποιότητα της κατασκευής. Στα αρνητικά το ότι με 28άρες κοπανιέσαι αρκετά αν δεν έχεις το νου σου σε τρύπες, υπονόμους, σαμαράκια κλπ και ξεχαστείς λες και είσαι καβάλα σε μηχανάκι. Επίσης η μπαταρία του κοστίζει όσο ένα σχετικά φθηνό λάπτοπ, οπότε πρέπει κανείς να δει τι απόσβεση κάνει με τη χρήση που θα έχει. -
Σου έστειλα πμ και σύντομα ευελπιστώ ότι θα είμαι κάτοχος ενός πολύ δυνατού και αποδοτικού κιτ ηλεκτρικού ποδηλάτου.
-
Αν βγει με το κόστος και με το βάρος που μου έγραψες (και λίγο παραπάνω) κι έχει επιδόσεις θα κλείσει πολλά [κινέζικα] σπίτια!
Το κακό με τα περισσότερα κιτ που υπάρχουν είναι ότι τα WATT δε λένε όλη την αλήθεια καθώς δεν είναι μετρημένα 'στον τροχό', οπότε ξέρεις μεν πόση ενέργεια καταναλώνει ένα μοτέρ αλλά δεν ξέρεις πόσο αποδοτικό είναι...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Σου έστειλα πμ και σύντομα ευελπιστώ ότι θα είμαι κάτοχος ενός πολύ δυνατού και αποδοτικού κιτ ηλεκτρικού ποδηλάτου.πω πω και ο άλλοτε χαρντκορε Διμσαμπας, έγινε υβριδικός. O tempora o mores...
εδιτ: γιατί τα e-ποδήλατα είναι στο αυτοκίνησης και το η ζωη ποδήλατο στον αντίλογο; τα ψάχνω λεπτά ολόκληρα ανάποδα
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Σου έστειλα πμ και σύντομα ευελπιστώ ότι θα είμαι κάτοχος ενός πολύ δυνατού και αποδοτικού κιτ ηλεκτρικού ποδηλάτου.Έτσι ανεβαίνω και γω στον Κρεμαστό Λαγό
-
Είμαι και παραμένω μεγάλος πολέμιος των (κλασικών) ηλεκτρικών ποδηλάτων. Τώρα όμως μιλάμε για κάτι που θα ζυγίζει 2.3 με 2.5 κιλά (ανάλογα με την έκδοση, μετρημένο και συγκεκριμένο, ξέρω ότι είναι δύσκολα πιστευτό ως νούμερο, αλλά τόσο είναι , δε θα φουσκώσει στην πορεία), το οποίο δεν απευθύνεται στην 60χρονη που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια της και θέλει κάτι να την πηγαίνει, αλλά να μην πληρώνει τέλη και βενζίνες. Μιλάμε για κάτι που θα είναι performance part και απευθύνεται στον πωρωμένο, που θέλει να πηγαίνει τάπα.
Δεν μπαίνω σε περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί δεν είναι ακόμα διαθέσιμο προς πώληση. Ελπίζω ότι σε ένα δίμηνο θα μπορώ να κάνω επίσημη παρουσίαση. Το μόνο που έχω είναι ότι πρόκειται για μια ελληνική προσπάθεια και ότι έχω ήδη παραγγείλει να τοποθετηθεί και στην κούρσα μου, και στο Full Suspension. -
Ενδιαφέρον. Αναμένουμε λοιπόν
e-ποδήλατα