-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα toyota corolla 1.4 εκδοση sol(πλουσια δηλαδη)του 2004 με 96000 km.Επειδη δεν τη παλευω με τις τιμές της βενζίνης σκεφτομαι να το πουλήσω και να πάρω ένα επίσης μεταχειρισμένο opel astra 1.3 diesel μέχρι 90-100000 km απο το 2005 και μετα.Σκέφτομαι να το πάρω από Γερμανία μέσω εμπόρου γιατί δεν μπορώ να δώσω και πολλά παραπάνω από την αξία του corolla σαν μεταχειρισμένου.Φανταστειτε κατι σαν ανταλλαγή περίπου.Το χρόνο κάνω περίπου 20000 km.Αν έχει καποιος εμπειρία από το συγκεκριμενο opel ας απαντησει. Ευχαριστω -
Καλησπέρα σε όλους.
Έχω ένα toyota corolla 1.4 εκδοση sol(πλουσια δηλαδη)του 2004 με 96000 km.Επειδη δεν τη παλευω με τις τιμές της βενζίνης σκεφτομαι να το πουλήσω και να πάρω ένα επίσης μεταχειρισμένο opel astra 1.3 diesel μέχρι 90-100000 km απο το 2005 και μετα.Σκέφτομαι να το πάρω από Γερμανία μέσω εμπόρου γιατί δεν μπορώ να δώσω και πολλά παραπάνω από την αξία του corolla σαν μεταχειρισμένου.Φανταστειτε κατι σαν ανταλλαγή περίπου.Το χρόνο κάνω περίπου 20000 km.Αν έχει καποιος εμπειρία από το συγκεκριμενο opel ας απαντησει. Ευχαριστω -
Καλησπέρα σε όλους.
Τα λεφτά που θα χάσεις από την αγοραπωλησία θα κάνεις ΠΟΛΛΑ χρόνια να τα αποσβέσεις από την διαφορά στη κατανάλωση.
-
Να διευκρινήσω κάτι.Δεν θέλω να δωσω το corolla στον έμπορο αλλα να το πουλήσω εγω ο ίδιος σε ιδιώτη να βάλω και άλλα 1500 ευρώ τα οποία σε 2 χρόνια περίπου γίνονται απόσβεση.Βαζω μέσα και τα λιγότερα τέλη κυκλοφορίας ίσως και ασφαλιστρα.
-
Ο χρήστης giorgosvet έγραψε:
Να διευκρινήσω κάτι.Δεν θέλω να δωσω το corolla στον έμπορο αλλα να το πουλήσω εγω ο ίδιος σε ιδιώτη να βάλω και άλλα 1500 ευρώ τα οποία σε 2 χρόνια περίπου γίνονται απόσβεση.Βαζω μέσα και τα λιγότερα τέλη κυκλοφορίας ίσως και ασφαλιστρα.1500 Ευρώ; Σε 4-5 χρόνια η απόσβεση... Ασφάλιση και τέλη τα ίδια.
-
Κάνω τον εξης υπολογισμό, αν είμαι λαθος με διορθώνεται
corolla μέση κατανάλωση 7 λιτρα στα 100 χλμ
? στα 20000χλμ ?=1400λίτρα
1400*1.47=2058ευρώ το χρόνο.astra 1.3 diesel μέση κατανάλωση 5,5 λίτρα στα 100 χλμ
? στα 20000χλμ ?=1100λίτρα
1100*1.22=1342 ευρώ το χρόνοΔιαφορά:2058-1342=716 εύρω το χρόνο
Τέλη corolla 252 ευρώ(1398cc)
Τέλη astra 94 ευρώ(1248cc και 2005 μοντέλο)
Διαφορά 252-94=158 ευρώ.
Συνολικό όφελος:716+158=874 εύρω το χρόνο.Πεφτω τόσο έξω???
-
προσθεσε ότι και το εκ Γερμανιας αμαξι θα εχει τα διπλα χιλιομετρα απο ότι γραφει το κοντερ, αρα ενα γερο σερβις σε βασικα εξαρτηματα είναι κοντα!!
Κρατα το σκυλο-κορολα και μην το 'κουνας' ρούπι!! Θα μπλέξεις.... -
Σ'αυτό έχεις δίκιο η αμφιβολία για το τι θα πάρω είναι ο λόγος που δεν το εχω πάρει ακόμα.Αλλα....
-
Α!!! να είχα το corolla 1.4 D-4D Aρχοντας,αλλα που να ξέρεις!!
-
Πρόσφατα είδα ένα ίδιο με το δικό μου εκ Γερμανίας. Να εξηγήσω για τον κόσμο που μας βλέπει από το σπίτι ότι είναι ίδια μηχανή με το Astra που αναφέρεις.
Τα μπεκ τα δικά μου είναι προς το ασημί το χρώμα τους. Σε εκείνο ήταν καφέ της σκουριάς... Μακρυά και αγαπημένα με τα αμαξάκια Γερμανίας. Σκέψου να χρειαστεί να βγάλεις κανα μπεκάκι γιατί κατουράει ή έχει πολλά επιστρεφόμενα. Θα έρθεις σε μένα και θα κλαις και εγώ ΜΟΙΡΑΙΑ θα πρέπει να σου χρεώσω τον κόπο και τα ακροβατικά για να το βγάλω παλεύοντας με την σκουριά του. Γερμανίας το πολύ 2 ετών... -
μαλλον δεν καταλαβα καλα
σκουριαζουν τα αυτοκινητα στην γερμανια??
γιατι?απο χιονια και αλατια στους δρομους? ή ειπα μλκια?? -
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Πρόσφατα είδα ένα ίδιο με το δικό μου εκ Γερμανίας.** Να εξηγήσω για τον κόσμο που μας βλέπει από το σπίτι **ότι είναι ίδια μηχανή με το Astra που αναφέρεις.
Τα μπεκ τα δικά μου είναι προς το ασημί το χρώμα τους. Σε εκείνο ήταν καφέ της σκουριάς... Μακρυά και αγαπημένα με τα αμαξάκια Γερμανίας. Σκέψου να χρειαστεί να βγάλεις κανα μπεκάκι γιατί κατουράει ή έχει πολλά επιστρεφόμενα. Θα έρθεις σε μένα και θα κλαις και εγώ ΜΟΙΡΑΙΑ θα πρέπει να σου χρεώσω τον κόπο και τα ακροβατικά για να το βγάλω παλεύοντας με την σκουριά του. Γερμανίας το πολύ 2 ετών...Συμφωνώ, τα απο Γερμανίας μεταχειρισμένα δεν αποτελούν πανάκεια.Όπως τα μεταχειρισμένα
στην Ελλάδα ,θέλουν τον έλεγχο τους.Για το δίλημμα, καλύτερα να μείνεις με το Corolla. Πορεύεσαι μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και μετά πιο ψύχραιμα παίρνεις αυτό που θες.
-
Ο χρήστης Puntofato έγραψε:
Πρόσφατα είδα ένα ίδιο με το δικό μου εκ Γερμανίας. Να εξηγήσω για τον κόσμο που μας βλέπει από το σπίτι ότι είναι ίδια μηχανή με το Astra που αναφέρεις.
Τα μπεκ τα δικά μου είναι προς το ασημί το χρώμα τους. Σε εκείνο ήταν καφέ της σκουριάς... Μακρυά και αγαπημένα με τα αμαξάκια Γερμανίας. Σκέψου να χρειαστεί να βγάλεις κανα μπεκάκι γιατί κατουράει ή έχει πολλά επιστρεφόμενα. Θα έρθεις σε μένα και θα κλαις και εγώ ΜΟΙΡΑΙΑ θα πρέπει να σου χρεώσω τον κόπο και τα ακροβατικά για να το βγάλω παλεύοντας με την σκουριά του. Γερμανίας το πολύ 2 ετών...Φίλος έχει το ίδιο με το δικό σου με πάνω από 150000 χλμ το πήρε καινούριο.Εως τώρα κανένα πρόβλημα.Ξέρω ότι είναι ο ίδιος κινητήρας δηλαδή FIAT.Μάλλον θα περιμένω να έρθει το υγραέριο κι
εδώ στα Σερρας! -
Εγω πιστευω οτι καλυτερα να πουλησεις το δικο σου και να αγορασεις καποιο αλλο καινουριο αμαξι με δοσεις.Μπορεις να ρυθμισεις το δανειο οπως θελεις και οπως σε βολευει εσενα.Αμα πας για καινουριο φυσικα θα εχεις πολλα πλεονεκτηματα απο οτι το μεταχειρισμενο.Think it.
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Εγω πιστευω οτι καλυτερα να πουλησεις το δικο σου και να αγορασεις καποιο αλλο καινουριο αμαξι με δοσεις.Μπορεις να ρυθμισεις το δανειο οπως θελεις και οπως σε βολευει εσενα.Αμα πας για καινουριο φυσικα θα εχεις πολλα πλεονεκτηματα απο οτι το μεταχειρισμενο.Think it. -
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
Εγω πιστευω οτι καλυτερα να πουλησεις το δικο σου και να αγορασεις καποιο αλλο καινουριο αμαξι με δοσεις.Μπορεις να ρυθμισεις το δανειο οπως θελεις και οπως σε βολευει εσενα.Αμα πας για καινουριο φυσικα θα εχεις πολλα πλεονεκτηματα απο οτι το μεταχειρισμενο.Think it.
Εσυ με τα δυο μηπως?
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Εγω πιστευω οτι καλυτερα να πουλησεις το δικο σου και να αγορασεις καποιο αλλο καινουριο αμαξι με δοσεις.Μπορεις να ρυθμισεις το δανειο οπως θελεις και οπως σε βολευει εσενα.Αμα πας για καινουριο φυσικα θα εχεις πολλα πλεονεκτηματα απο οτι το μεταχειρισμενο.Think it.Απο οτι εχω καταλαβει ο φιλος θελει να κανει αλλαγη σε κατι ποιο οικονομικο(οσον αφορα την καταναλωση) χωρις να δωσει αρκετα χρηματα και να τα κανει οσο ποιο γρηγορα αποσβεση και συ του λες για καινουργιο,δοσεις και δανεια???
-
Ναι το καταλαβα αλλα απο οτι διαβασα τα μεταχειρισμενα που μπορει να βρει δε θα ειναι σε καλη κατασταση.Ελεος ρε μαγκες μια προταση εκανα τι στο καλο τραπεζα εχω να του παρω τα λεφτα?
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Απο οτι εχω καταλαβει ο φιλος θελει να κανει αλλαγη σε κατι ποιο οικονομικο(οσον αφορα την καταναλωση) χωρις να δωσει αρκετα χρηματα και να τα κανει οσο ποιο γρηγορα αποσβεση και συ του λες για καινουργιο,δοσεις και δανεια???Φιλε μου ΟΚ αλλα οσο και να μην καταλαβε καλα ο Mad_Max_Geo, ο αλλος δε δικαιολογειται με κανενα τροπο να του απαντησει αυτο εδω.
jimhs ντροπη σου, ευχαριστω θα επρεπε να λες που σου εδωσε ο ανθρωπος τη συμβουλη του. Λες και ειμασε υποχρεωμενοι ρε να σου προσφερουμε τις υπηρεσιες μας οπως ακριβως γουσταρεις. Τους υπαλληλους σου να τους κατσαδιαζεις αν δε κανουν σωστα τη δουλεια τους, εμας εδω δε μας εχεις προσλαβει για συμβουλους, το'πιασες????
Περιμενω να ζητησεις τουλαχιστον συγγνωμη κ να σβησεις το ποστ.
corolla ή opel astra 1.3 cdti