-
Αδυνατώ να φανταστώ το X1 με πετρελαιοκινητήρα 1.5 με 116 ίππους.
Σχεδόν ένα χρόνο η γυναίκα μου οδηγεί το X1 με 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα και 190 άλογα και παρόλο που στην Ελβετία οι συνθήκες οδήγησης είναι σαφώς πιο ήρεμες από την Ελλάδα, το αυτοκίνητο χρειάζεται την ιπποδύναμη.
Φυσικά κάποιος που έχει 1.5 Diesel, μπορεί να μας διαφωτίσει -
Τώρα από την άλλη πλευρά, δεν ξέρω πόσο βιάζεσαι, αλλά μήπως αξίζει να περιμένεις το νέο tiguan;
Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε έρχεται αλλά νομίζω είναι τώρα κοντά και αν θυμάμαι καλά είναι κάπου κοντά στο συγκεκριμένο budget....Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης gipaetos έγραψε:
Αδυνατώ να φανταστώ το X1 με πετρελαιοκινητήρα 1.5 με 116 ίππους.
Σχεδόν ένα χρόνο η γυναίκα μου οδηγεί το X1 με 2λιτρο πετρελαιοκινητήρα και 190 άλογα και παρόλο που στην Ελβετία οι συνθήκες οδήγησης είναι σαφώς πιο ήρεμες από την Ελλάδα, το αυτοκίνητο χρειάζεται την ιπποδύναμη.
Φυσικά κάποιος που έχει 1.5 Diesel, μπορεί να μας διαφωτίσειΤις ίδιες αμφιβολίες έχω εκφράσει και εγώ επανειλημμένως για τα 116 άλογα...
Εγώ έχω οδηγήσει και το Χ1 με τα 150 άλογα και μου φάνηκε καλό, αλλά μέχρι εκεί...
Είναι βαρύ αμάξι
Ερώτηση : πώς η γυναίκα σου οδηγεί εδώ και ένα χρόνο το Χ1 με τα 190 άλογα, αφού κυκλοφόρησε μόλις πριν λίγους μήνες;;
Το προηγούμενο Χ1 είχε 184 άλογα εκτός και αν κάνω λάθος! -
+1 για το tiguan
Και θελω να πω κατι σχετικα με την ιπποδυναμη του αμαξιου... Θεωρω πως καθε αμαξι πρεπει να εχει τοση δυναμη ωστε να μπορει να κανει ασφαλως μια προσπεραση υπο δυσκολες συνθηκες, δηλαδη και σε ανηφορα, και με κλιματισμο και φορτωμενο..
Εχω οδηγησει αμαξια που δε τραβανε και πραγματικα μου δημιουργουσαν προβλημα. Πχ punto παλιουτσικο δε θυμαμαι αν ηταν 1.0; 1.2; Παντως καλοκαιρι σε νησι με μικρες ανηφορες το αμαξι δε πηγαινε μια! Ειχαμε κλειστο το ερκοντισιον και σκαγαμε μπας και παρει τα πανω του, αλλα δεν...
Ο πατερας μου οδηγει την τελευταια b class 180 diesel. Το αμαξι ειναι καλο, σε αντιθεση με το προηγουμενο βενζινης που ειχε και ηταν ψοφιο.
Φυσικα ο ντιζελοκινητηρας βοηθα με τη ροπη του, αλλα μου φαινεται οριακος δηλαδη σε μεγαλυτερο αμαξωμα θα χε θεμα.Κοιτα να κανεις οσα test drive μπορεις κι οχι απλα δυο τετραγωνα... Να βαλεις κλιματισμο, ν ανεβεις ανηφορες, να στριψεις, ολα αυτα που θα σου δειξουν οραγματα για το αμαξι.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
Τώρα από την άλλη πλευρά, δεν ξέρω πόσο βιάζεσαι, αλλά μήπως αξίζει να περιμένεις το νέο tiguan;
Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε έρχεται αλλά νομίζω είναι τώρα κοντά και αν θυμάμαι καλά είναι κάπου κοντά στο συγκεκριμένο budget....Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
με τέτοιο αμάξωμα και πετρελαιοκινητήρα κάτω από 130 άλογα και κάτω από 2000cc πιστεύω ότι κάθε μοντέλο τουλάχιστον 'ζορίζεται'...Γι' αυτό νομίζω ότι τα 1600άρια diesel για να είναι πραγματικά 'άνετα' πρέπει να έχουν μικρότερες διαστάσεις, όσο το δυνατόν μικρότερο βάρος και όγκο και από 130 άλογα και πάνω...Αυτή τη στιγμή τέτοια είναι μετρημένα στα δάχτυλα...
Για το tiguan πιστεύω ότι θα ισχύει το ίδιο...2λιτρο και μόνο...
-
Την έκδοση με 135Kw εννοώ.
Έχεις δίκιο για το μπέρδεμα. -
Ο χρήστης gipaetos έγραψε:
Την έκδοση με 135Kw εννοώ.
Έχεις δίκιο για το μπέρδεμα.δεν πειράζει!
σου έστειλα pm με μια ερωτησούλα για το Χ1! -
Πόσο πιο βαριά να είναι η Χ1 από το QQ, το γνωρίζει κανεις; γιατί ο 1.5 το qq το κινεί αξιοπρεπεστατα (υποκειμενικά παντα)
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μεταφέρω μήνυμα του axel12p :
Σαν επιδόσεις το Χ1 με τον 1.5 θεωρώ ότι θα είναι στα ίδια επίπεδα με το QQ 1.5. Όχι γρήγορο, αλλά σίγουρα πολύ ικανοποιητικό για την πλειοψηφία των οδηγών. Το έχουμε σχεδόν ένα χρόνο τώρα και δεν ένιωσα στιγμή ότι μου έχει λείψει η δύναμη την στιγμή που την χρειαζόμουν. Το 0-100 στο QQ 1.5 είναι στα 12sec.
Αναλογία κιλών ανά ίππο στα 12.41 για το QQ και στα 12.39 για την Χ1.
-
Επειδή και γω ένα χρόνο κοντεύω να το έχω το Qq είμαι απόλυτος ικανοποίημενος. Άρα και η Χ1 πιστεύω στα ίδια επίπεδα θα ειναι
Στάλθηκε από το SM-N915FY μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης plutare έγραψε:
... γιατί ο 1.5 το qq το κινεί αξιοπρεπεστατα (υποκειμενικά παντα)Αυτό ακριβώς που λέει ο plutare.
Δεν κινούμαστε όλοι στους ίδιους δρόμους και δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις στο θέμα των επιδόσεων.
Το γρηγορότερο είναι πάντα καλύτερο, αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητο. Π.χ. εγώ κινούμε κυρίως στην πόλη και στην Ε.Ο και Εγνατία. Σε τέτοιες συνθήκες ακόμη και ένα πιο αργό αυτοκίνητο καλύπτει άνετα τις ανάγκες μου. Αν έμενα όμως, όπως ο Emperor, στα Γιάννενα και το 80% των διαδρομών μου ήταν σε επαρχιακές οδούς, όπου συχνά χρειάζεται να βγεις στο αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσεις, τότε πιθανότατα το θέμα των επιδόσεων θα ήταν σημαντικό για εμένα.Σχετικά με το test drive που πρέπει να γίνει με φουλ φορτωμένο το αμάξι και σε ανηφόρα με το AC αναμμένο, τι αξία έχει; Ο περισσότερος κόσμος οδηγεί σε τέτοιες συνθήκες το αυτοκίνητο του 1-2 φορές το χρόνο, όταν είναι να πάει στο χωριό/εξοχικό ή για διακοπές. ΟΚ, προφανώς και το QQ 1.5 όταν το είχα φουλ φορτωμένο και ήμασταν 4 άτομα μέσα το ένιωθες ότι δεν πήγαινε τόσο άνετα. Προσαρμόζεις την οδήγηση σου σε πιο χαλαρούς ρυθμούς και όλα ΟΚ
Σε κάθε περίπτωση, νομίζω πως ο υποψήφιος αγοραστής θα πρέπει να κάνει test drive πριν επιλέξει το αυτοκίνητο του. Πέρα από τις επιδόσεις, ούτε που φαντάζεσαι το τι μπορεί να σου αρέσει ή να σε χαλάσει σε ένα αυτοκίνητο. Έκανα καμιά 10ριά test drives πριν καταλήξουμε στο QQ, και για το καθένα ήταν άλλος ο λόγος που το απορρίπταμε.
-
Νομίζω ότι οι προλαλήσαντες είναι απόλυτα συνειδητοποιημένοι χρηστες και αγοραστές, έχουν κάνει σωστή επιλογή με βάση τις ανάγκες τους και γι' αυτό είναι χαρούμενοι κ ικανοποιημένοι Μπράβο τους! Έτσι μακάρι να λειτουργούν όλοι στις επιλογές τους. Respect!
-
http://www.caranddriver.gr/article.asp? ... id=7502512
το έχω ξαναγράψει και πιο πάνω...εάν οι παραπάνω εικόνες επαληθευτούν μιλάμε για τεράστια βελτίωση!
-
http://www.drive.gr/test-drives/dokimi/ ... di-4x4-dct
Χμ...!
-
Πολλά μου φαίνονται τα 33 χιλιάρικα ...
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Για τον υπερπλήρη εξοπλισμό που έχει και την εγγύηση 7 χρόνων μου φαίνεται απόλυτα λογική η τιμή. Μικρή παραφωνία τα φουσκωμένα τέλη (πάνω από 400 ευρώ) αν ισχύουν οι τιμές CO2 που αναφέρει το άρθρο (175 gr).
-
Πανακριβο μου φαίνεται...
-
Με τα ίδια χρήματα υπάρχει το nissan xtrail diesel 4x4. Ανάλογο μέγεθος σαφώς πιο οικονομικό στην κατανάλωση/τέλη
θέμα μόνο τα 130 άλογα σε σχέση με το βάρος του.Δεν ξέρω αν προσφέρεται και ως αυτόματο με την τετρακίνηση. -
Δεν προσφέρεται και σίγουρα στην τιμή αυτή δεν έχει ανάλογο εξοπλισμό. Είναι πάντως μεγαλύτερο και ικανότερο (υποθέτω) εκτός δρόμου.
-
Το KIA sportage εχει 172 mm αποσταση απο το εδαφος, 16,7 μοιρες γωνια προσεγγισης και 23,9 μοιρες γωνια διαφυγης. Το X-TRAIL ειναι κατα παααααααρα πολυ ικανοτερο εκτος δρομου.. Μου αρεσει που του εχουν βαλει και κλειδωμα τετρακινησης, το πιθανοτερο ειναι οταν το χρειαστεις, θα εχει βρει ο προφυλακτηρας ή η κοιλια του αυτοκινητου.. Βεβαια θα μου πεις οτι εχει κανεις καλο ειναι, τελος παντων το σκαω και φευγω..
SUV/Crossovers Forum