-
Συγνώμη αλλά που μένεις?
-
Έλα στο Παγκράτι να παρκάρεις και μετά συζητάμε. Ακόμα και 10 εκατοστά παίζουν καθοριστικό ρόλο, μπορεί να σε σώσουν από άπειρους κύκλους.
-
Για συτο παιρνεις φθηνο καλο αυτοκινητο και λογω εξοικονομησης, οποτε πας στο κεντρο της πολης, πληρωνεις παρκιγκ και εισαι χωρις αγχος, ωραιος και κουλ τυπας.
-
Είναι και το θέμα των εσωτερικών χώρων. Στη συντριπτική πλειοψηφία των μινι - clio - fiesta - polo - 208 κτλ. αλλά και των μικρομεσαίων - μην αρχίσω να απαριθμώ- στο πίσω κάθισμα, οι χώροι είναι μόνο για μικρά παιδιά. Δε συζητάμε επιφάνεια πίσω τζαμιού, γιατί όλα έχουν υποψία τζαμιού.
Εγώ στο clio 2 , φορτώνω ιστιοσανίδα -(όχι σανίδα surf, αλλά windsurf) στη θέση συνοδηγού με την πλάτη κάτω και σε 5 min 'εχω φύγει..
Στα καινούργια και 'ασφαλή' , όταν κάθομαι πίσω, το κεφάλι μου βρίσκει - ακουμπάει στον ουρανό και είμαι σαν τον robocop. Ολα αυτά σε στάση -δε θέλω να σκεφτώ τα χειρότερα... Δεν ξέρω πόσο ασφαλές είναι να ακουμπάει το κεφάλι του επιβάτη στον ουρανό, ή να χρειάζεται να κάνει σχέδιο διαφυγής, για να βγει έξω από το αυτοκίνητο -πώς θα σηκώσει το πόδι, ενώ βρίσκει στο μπροστινό κάθισμα, θα λυγίσει ...κι άλλο (!) τον αυχένα κτλ για να βγεί έξω από το αυτοκίνητο, ενώ αυτό είναι στην έκθεση - ούτε στο δρόμο - ούτε σε σύγκρουση!
Να πω ότι δεν είμαι ούτε ο Φασούλας και ο ΔΜΣ νου είναι κάτω του μέσου όρου..
-
Συγνώμη αλλά που μένεις?
Θεσσαλονίκη(Καλαμαριά) το χειμώνα και ΧαλκιδικήΣιθωνία) το καλοκαίρι. Και προφανώς δεν αναφέρομαι στην ευκολία παρκαρίσματος στη Χαλκιδική, αλλά στην Καλαμαριά. Και εδώ που μένω δεν έχω ούτε πυλωτή, ούτε παρκινγκ. Όταν έμενα σχετικά στο κέντρο νοίκιαζα θέση. Ακόμα και για το σκάρτα 4m που ήταν το mx-5. Κοστίζει συνολικά περισσότερο να γυρνάς γύρω-γύρω σε βενζίνη και νεύρα, από το κόστος του παρκινγκ. Αν βάλω μέσα και τον παράγοντα φθορά και μικροχτυπήματα, τότε σίγουρα.
Το θέμα μας πάντως δεν είναι αυτό. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι προτιμάει κάποιος ένα suv για να παρκάρει πιο εύκολα. Και επειδή γράφτηκε για off-road... Στα βουνά και λαγκάδια που σκαρφαλώνω, δεν έχω δει ΠΟΤΕ αυτοκίνητο τύπου QQ. Όχι ότι μπορούν βέβαια... Ανοιχτό διαφορικό-μπροστά κίνηση στην πρώτη δυσκολία έμεινε. Έχω δει προφανώς jimny. Έχω δει panda 4X4, lada niva, όλων των ειδών τα pick-up, αλλά ποτέ SUV δικίνητο. Βέβαια και τα cayenne-X5 είναι ελάχιστα. Οπότε και κάποια από τα ακριβότερα 4κίνητα πάλι λόγο μόδας αγοράζονται.
Σε όσες αντιπροσωπείες μπήκα τον τελευταίο μήνα, όλες προμοτάρουν τα suv. Τα έχουν μπροστά-μπροστά. Και κατέληξα να κοιτάω τα hatchback. Οικονομικά και μόνο, παίρνεις περισσότερο αυτοκίνητο. Προφανώς και η πλειοψηφία διαφωνεί μαζί μου. Με την toyota που ασχολήθηκα η αναλογία chr-corolla είναι σύμφωνα με τον πωλητή 8 προς 1. Εγώ που τα έχω και τα 2, το ξαναέγραψα σε άλλο θέμα... Αν δεν μπορώ για κάποιο λόγο να πάρω το ranger, δε θα πάρω το chr αλλά το corolla.
Ούτε αντιστέκομαι στη μόδα, ούτε κάνω τον αντιδραστικό. Ίσα ίσα μου αρέσουν οι καινοτομίες. Αρκεί να έχουν ουσία. Μου φαίνεται περίεργο να βλέπω πιτσιρικάδες να αγοράζουν crossland π.χ. Δηλαδή βράζει το αίμα σου, και πας και αγοράζεις crossland;;;; Εμείς αγοράζαμε 106rallye και χαλβαδιάζαμε golf gti και s2000. Και τώρα αγοράζουν yaris hybrid, και λιγουρεύονται Χ1.
-
Χαχα
Η τελευταια προταση με χτυπησε στο συναισθημα... αχ και να ξερες τι κεφαλαιο ανοιγεις. Ειμαι σε αυτην την κατηγορια
S2000 με δευτερες.... μονο
Χαχαχα
Υ.γ θα κανω πως δεν διαβασα το ποστ σου και θα παω να ψαξω για το υπεροχο μικρο υβριδικο που μ αρεσει......
-
Όταν πιστεύεις ότι τα μικρά hot hatch που ήταν γεμάτος ο τόπος πριν 20 χρόνια ήταν 'ανάγκη' ενώ τα SUV μόδα
Τα SUV είναι και μόδα και πιο πρακτικά. Συγκρίσεις από θέμα χώρων με αντίστοιχα sedan είναι απλά αστείες. Τι ακριβώς εξυπηρετεί το sedan; Που έμπαινα παλιά πίσω σε Passat, τα πόδια μου ήταν άνετα και το κεφάλι έβρισκε στην οροφή λόγω της κλίσης που είχε; Το ότι το άνοιγμα του χώρου αποσκευών δεν συγκρίνεται με την πέμπτη πόρτα ενός SUV; Το ότι αν χρειαστεί γεμίζεις το SUV μέχρι πάνω, κάτι που είναι αδύνατο στο sedan;
Φυσικά, πάντα υπάρχει η επιλογή του SW, τα οποία όμως όποτε βλέπω κάποιο από μακρυά κάνω τον σταυρό μου και φτύνω το κόρφο μου! Όπως και να το κάνουμε και η αισθητική παίζει τον ρόλο της. Δεν είναι τυχαίο ότι τα όμορφα SW μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Σίγουρα τα SUV έχουν τα γνωστά τους μειονεκτήματα, παρόλα αυτά στην παρούσα φάση φαίνεται να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες του κόσμου. Στην τελική ίσως και ο κόσμος να βαρέθηκε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και να θέλει κάτι διαφορετικό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να είναι κακό αυτό;
Αν υπήρχε το 'τέλειο' αυτοκίνητο τότε θα το είχαν βρει και όλος ο κόσμος θα αγόραζε αυτό. Διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικά αυτοκίνητα!
-
Lap το συγκεκριμένο sedan σε SW ήταν ακόμα πιο ωραίο!
-
Και στα suv χτυπα το κεφαλι σου πανω διοτι το τεποζιτο του καυσιμου ειναι σε υψηλοτερη θεση και τα εδρανα των πισω καθισματων.
Ετυχε σε καποια sedan να βρισκει το κεφαλι αλλα το ιδιο και σε καποια suv.
Τα ωραια sedan εχουν αλλη αναλογια ογκων, πολυ εκλεπτισμενη. Αρμονικη αναλογια. Η λεγομενη αναλογια ογκων των 3/4, φιμπονατσι, πυθαγορας και τα ρεστα.
υπαρχει συγκριση;;;;
-
θεωρω πως ο λογος υπαρξης των sedans ακομα και σημερα ειναι αυτός. Ειναι εμφανεστατη η μετρια αναλογια ογκων στα suv.
Απο την αλλη εχουμε φτασει σε επιπεδο οπως το 1920-30.
Δηλαδη ογκοδη αυτοκινητα οπου τα νιωθεις σαν μικρα σπιτακια ...οποτε νιωθεις οτι στα λεφτα που εδωσες πειρες μεγαλυτερο και πιο πολυ αυτοκινητο. Ειναι στη φυση του ανθωπου, αλλα και γενικα των θηλαστικων στη φυση, να αισθανεται οτι εχει περισσοτερα...οποτε τα suv θα εχουν πολυ μελλον
-
Σε αυτά που έχεις βάλει δηλαδή, ο χώρος για το κεφάλι των πίσω επιβατών είναι ο ίδιος στο sedan και στο SUV;
Με μια πρόχειρη αναζήτηση σου βγάζει ότι το Tiquan έχει 1012mm για τους πίσω επιβάτες και το Passat 964. Αν ο επιβάτης καθίσει πιο ξαπλωτά με το κεφάλι να ακουμπαει στο προσκέφαλο, τότε η απόσταση μειώνεται στα 849mm!
Να μην συζητήσουμε καλύτερα για πρακτικότητα χώρου αποσκευών.
Και όλα αυτά σε ένα αυτοκίνητο που είναι καμιά 30 εκατοστά πιο κοντό από το Passat, άρα και πολύ πιο πρακτικό σε κίνηση και παρκάρισμα στην πόλη.
Όσο για το τεπόζιτο και τα έδρανα των πίσω καθισμάτων στα SUV, να δω που θα βάλουν τις μπαταρίες στα plugin hybrid sedan. Η BMW 330e με 4.7 μέτρα μήκος χωράει 375lt, ενώ η 530e με ελάχιστα κάτω από 5 μέτρα μήκος, έχει χώρο αποσκευών 410lt. Συγκριτικά, η αντίστοιχη Χ1 με μήκος 4.43 μέτρα, έχει 450lt χώρο αποσκευών.
Βέβαια έχουν ομολογουμένως αναλογια ογκων των 3/4, φιμπονατσι, πυθαγορας και τα ρεστα!
-
-
Ε ειπαμε οτι επειδη μοιαζουν με σπιτια καο μικρα τροχοσπιτα εχιυν πιο πολυ χωρο. Αν και σε πολλα sedan η κλιση στα πισω καθισματα ειναι διαφορετικη για παραδειγμα στις bmw οπου ο χωρος για το κεφαλι ναι μεν ειναι μικροτερος αλλα η κλιση της πλατης του πισω καθισματος ειναι διαφορετικη. Πιο ξαπλωτη
Βρε axel γιατι αρπαζεσαι. Αφου ειναι ψηλοατσουμπαλα να το πω αλλιως... δηλ οπως και αν τα δεις ειναι καπως ασχημα. Αλλα ναι ειναι πρακτικα και σου δινουν την αισθηση οτι αγορασες 'πολυ' αυτοκινητο.
Και εγω θα αγοραζα, και πολυ πιθανον να το κ;νω, αλλα αν δεν ηθελα οπωσδηποτε αυτα τα εκατοστα που λες θα κοιταζα και τα παλιομοδιτικα sedan που ειναι ομορφοτερα και εχουν περισσοτερη αρμονια ογκων.
Δεν λεει κανεις το αντιθετο. Για τα λιτρα του πορτπαγκαζ της x1 εννοεις την plug in αν υπαρχει τετοια εκδοση;;;
Εδω ενα απο τα ωραιοτερα suv ...που τα υπολοιπα.
-
Όταν πιστεύεις ότι τα μικρά hot hatch που ήταν γεμάτος ο τόπος πριν 20 χρόνια ήταν 'ανάγκη' ενώ τα SUV μόδα
Τα SUV είναι και μόδα και πιο πρακτικά. Συγκρίσεις από θέμα χώρων με αντίστοιχα sedan είναι απλά αστείες. Τι ακριβώς εξυπηρετεί το sedan; Που έμπαινα παλιά πίσω σε Passat, τα πόδια μου ήταν άνετα και το κεφάλι έβρισκε στην οροφή λόγω της κλίσης που είχε; Το ότι το άνοιγμα του χώρου αποσκευών δεν συγκρίνεται με την πέμπτη πόρτα ενός SUV; Το ότι αν χρειαστεί γεμίζεις το SUV μέχρι πάνω, κάτι που είναι αδύνατο στο sedan;
Φυσικά, πάντα υπάρχει η επιλογή του SW, τα οποία όμως όποτε βλέπω κάποιο από μακρυά κάνω τον σταυρό μου και φτύνω το κόρφο μου! Όπως και να το κάνουμε και η αισθητική παίζει τον ρόλο της. Δεν είναι τυχαίο ότι τα όμορφα SW μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.
Σίγουρα τα SUV έχουν τα γνωστά τους μειονεκτήματα, παρόλα αυτά στην παρούσα φάση φαίνεται να εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες του κόσμου. Στην τελική ίσως και ο κόσμος να βαρέθηκε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια και να θέλει κάτι διαφορετικό. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να είναι κακό αυτό;
Αν υπήρχε το 'τέλειο' αυτοκίνητο τότε θα το είχαν βρει και όλος ο κόσμος θα αγόραζε αυτό. Διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικά αυτοκίνητα!
-
Θες σοβαρά να συζητήσουμε σε ένα φόρουμ αυτοκινήτου, γιατί ένα hot hatch είναι καλύτερο σαν μηχάνημα οδήγησης από ένα suv 2κίνητο;;;; Ακόμα και όσοι το αγόρασαν για μόδα, λες να μην χάρηκαν την περισσότερη δύναμη, το προσπέρασμα, τα φρένα, το κράτημα και όλη την αδρεναλίνη που σου προσφέρει ένα hot hatch;;; Θες να το συζητήσουμε ειδικά σε ότι αφορά και τους νέους μέχρι τα 30 χωρίς υποχρεώσεις;;;;;
Μόδα 90's
Μόδα 2020.... https://www.balenciaga.com/us/triple-s-shoes_cod11425849sa.html#/us/women/sneakers
Εμετός....... Ούτε τη φώτο δε θέλω να βάλω. Οπότε η μόδα δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να προσφέρει κάτι
-
Την πρακτικότητα των sw δεν την έχει κανένα, αλλά δεν είδα να γεμίζει ο τόπος. Όταν σε όλην την Ευρώπη είχαν αρκετά μεγάλο κομμάτι της πίτας, στην Ελλάδα τα λέγαμε(και τα λέμε) νεκροφόρες. Οπότε το επιχείρημα 'τα αγοράζουν για τους καλύτερους χώρους' ισχύει στο ίδιο ποσοστό που ισχύει ότι αγόραζαν τα gti για να τρέχουν στις Σέρρες.....
-
Και δεν έχει γραφτεί.... Κάνε ένα ταξίδι σαν πίσω επιβάτης σε ένα suv, και έλα να μου πεις με τι στομάχι θα κατέβεις, σε σχέση με ένα sedan.... Μπες σε ένα chr και έλα να μου μιλήσεις για το πως αισθάνονται οι πίσω επιβάτες.... Αφού το πλεονέκτημα είναι οι χώροι και οι ορατότητα.... Και πουλάει σαν τρελο...
-
-
καλά και τα Σεντάν πλέον είναι τόσο κουπεδιαρικα που αναρωτιέμαι γιατί τα πλασάρουν οικογενειακά.
-
Όπως λέει και ο Lap, καλά χρυσά τα SUV, πολύ πιο πρακτικά από αντίστοιχα sedan, αλλά σίγουρα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης οδηγικής απόλαυσης και συμπεριφοράς.
Στην οικογένεια έχουμε ένα X3 diesel ταξιδιάρικο, προβλέψιμο.. Όμως επειδή υπάρχει και ένα Ε34, 29ετών πλέον που το λέει ακόμα η ψυχούλα του παρά τα 600.000χλμ στρίβει υποδειγματικά και εκεί που το Χ3 θα σταματήσει να επιταχύνει κοντά στα 200, αυτό συνεχίζει...
-
Τα τελευταία 11 χρόνια έχω μία C5 2.0 υδροπνευματική που είναι ο ορισμός του ταξιδιάρικου αυτοκινήτου . Πριν από αυτή είχα μία Mercedes ML και πιο πριν ένα Grand Cherokee , εταιρικά και τα δύο που τα κράτησα 4 χρόνια το καθένα .
Με αυτά έκανα ταξίδια και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό . Οπου είχαμε καλούς δρόμους τα μεγάλα τζίπ ήταν εξαιρετικά .
Στην Ελλάδα την προπερασμένη δεκαετία οι αυτοκινητόδρομοι ήταν ακόμα ελάχιστοι . Ετσι τα αυτοκίνητα αυτά με τα αργά αυτόματα κιβώτια και τις μεγάλες κλίσεις , υπέφεραν στους στενούς επαρχιακούς δρόμους , γεγονός που με οδήγησε στο να ξαναπάρω σεντάν .
Τώρα όμως με τους νέους δρόμους τα μειονεκτήματα των σουβ , σε συνδυασμό ότι βγήκαν και στις μικρές κατηγορίες , είναι η καλύτερη επιλογή για πολλούς λόγους .
Στο εξωτερικό η υστερία που υπάρχει με τους ρύπους και τα όρια ταχύτητας , εξαιρουμένων προσωρινά των γερμανών , εξαλείφει κάθε μειονέκτημα των σουβ , αφού μιλάμε για ταχύτητες των 100-130 χαω το πολύ , οπότε εκεί το αρχοντικό περπάτημα των σουβ και η αυτόνομη οδήγηση θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης όλων μας .
-
- Θες σοβαρά να συζητήσουμε σε ένα φόρουμ αυτοκινήτου, γιατί ένα hot hatch είναι καλύτερο σαν μηχάνημα οδήγησης από ένα suv 2κίνητο;;;; Ακόμα και όσοι το αγόρασαν για μόδα, λες να μην χάρηκαν την περισσότερη δύναμη, το προσπέρασμα, τα φρένα, το κράτημα και όλη την αδρεναλίνη που σου προσφέρει ένα hot hatch;;; Θες να το συζητήσουμε ειδικά σε ότι αφορά και τους νέους μέχρι τα 30 χωρίς υποχρεώσεις;;;;;
Προφανώς έχεις χάσει το θέμα, γιατί δεν συζητάμε αν ένα hot hatch είναι καλύτερο μηχάνημα οδήγησης από ένα SUV, αλλά γιατί τα SUV έχουν κερδίσει τόσο μεγάλο ποσοστό στο σύνολο της αγοράς.
Όσο για τους νέους μέχρι τα 30, δεν γνωρίζω αν θα προτιμoύσα το παιδί μου να οδηγεί ένα φτιαγμένο 106 Rallye ή ένα Fiat Punto GT, σε σχέση με ένα B SUV. Επειδή δηλαδή ήταν μόδα πριν 20 χρόνια και σου θυμίζει τα νιάτα σου, σημαίνει ότι ήταν καλύτερα σε σχέση με σήμερα; Αν υπήρχε ακόμη αυτή η ανάγκη, τότε θα ανθούσε η συγκεκριμένη κατηγορία και σήμερα, κάτι όμως που δεν φαίνεται να ισχύει.
Μόδα 90's
Μόδα 2020.... https://www.balenciaga.com/us/triple-s-shoes_cod11425849sa.html#/us/women/sneakers
Εμετός....... Ούτε τη φώτο δε θέλω να βάλω. Οπότε η μόδα δεν είναι πρόβλημα, αρκεί να προσφέρει κάτι
Κυριάκο θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι γεράσαμε.
Όσο γελοία βλέπεις εσύ τα Balenciaga (όχι ότι θα διαφωνήσω μαζί σου), έτσι αντίστοιχα γελοία έβλεπαν οι γονείς μας τα Nike με την αερόσολα! Μη λέμε τώρα ότι είναι και ο ορισμός της κομψότητας τα Nike Air! Άλλες εποχές, άλλες μόδες.
- Την πρακτικότητα των sw δεν την έχει κανένα, αλλά δεν είδα να γεμίζει ο τόπος. Όταν σε όλην την Ευρώπη είχαν αρκετά μεγάλο κομμάτι της πίτας, στην Ελλάδα τα λέγαμε(και τα λέμε) νεκροφόρες. Οπότε το επιχείρημα 'τα αγοράζουν για τους καλύτερους χώρους' ισχύει στο ίδιο ποσοστό που ισχύει ότι αγόραζαν τα gti για να τρέχουν στις Σέρρες.....
Για ποιο λόγο ένα SW είναι πιο πρακτικό από ένα αντίστοιχο SUV; Σαν διαμόρφωση πίσω μέρους είναι παρόμοια, ενώ το SUV είναι πιο πρακτικό στο μπες - βγες, φόρτωνε παιδιά κλπ, και σου δίνει την δυνατότητα να πας πιο άνετα και σε έναν χωματόδρομο. Επίσης, ένα SUV μπορεί να μην έχει την κομψότητα ενός sedan, αλλά δεν συγκρίνεται με τα SW. Ακόμη και τα SUV που μοιάζουν με ψηλωμένα SW δεν πιστεύω ότι πουλάνε τόσο πολύ. Ήταν όμορφη η πρώτη Χ1 που έμοιαζε με παντόφλα; Ακόμη και το νέο Kuga που μοιάζει με ψηλωμένο Focus SW, δεν νομίζω ότι θα έχει την ίδια επιτυχία με τα προηγούμενα.
Επίσης, οι επιλογές μας, είναι ο καλύτερος δυνατός συμβιβασμός. Και ίσως αυτή είναι η επιτυχία των SUV. Μπορεί να μην είναι τα πιο πρακτικά και όμορφα, αν όμως προσθέσεις τις επιμέρους βαθμολογίες, βγαίνουν συνολικά πολύ ψηλά στην κατάταξη των υποψήφιων αγοραστών. Και γυναίκα όταν είναι να πάρεις, δεν διαλέγεις μία που να είναι μόνο πολύ όμορφη ή μόνο πολύ νοικοκυρά. Κοιτάς να μπορεί να συνδυάσει όλα αυτά που σε ενδιαφέρουν, στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.
Σχετικά με τα SUV βέβαια, να σημειώσουμε πως ο υποψήφιος αγοραστής έχει πλέον άπειρες επιλογές, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες κατηγορίες. Εγώ για παράδειγμα, θεωρώ πως τα πολυμορφικά είναι πολύ καλύτερα για οικογένειες, στην πράξη όμως οι επιλογές είναι ελάχιστες, οπότε εκ των πραγμάτων οδηγείσαι στην λύση του SUV.
- Και δεν έχει γραφτεί.... Κάνε ένα ταξίδι σαν πίσω επιβάτης σε ένα suv, και έλα να μου πεις με τι στομάχι θα κατέβεις, σε σχέση με ένα sedan.... Μπες σε ένα chr και έλα να μου μιλήσεις για το πως αισθάνονται οι πίσω επιβάτες.... Αφού το πλεονέκτημα είναι οι χώροι και οι ορατότητα.... Και πουλάει σαν τρελο...
Έχω κάνει ταξίδια με το QQ στο πίσω κάθισμα και το στομάχι μου ήταν μια χαρά στο τέλος της διαδρομής. Σίγουρα σε καλύτερη κατάσταση από το κεφάλι μου όταν είχα κατέβει Αθήνα στο πίσω κάθισμα ενός Passat και όλη την διαδρομή εβρισκε στην οροφή.
Όσο για το CHR δεν γνωρίζω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό της κατηγορίας. Σε κάθε περίπτωση δεν θα το κοιτούσα καθόλου, για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Ήδη το QQ μου φαίνεται αρκετά κλειστοφοβικό για τους πίσω επιβάτες.
LAP ότι και να βγάλει η Mazda νομίζω πως θα είναι όμορφο, είτε sedan είτε SUV! Για τα Volvo πάλι θα διαφωνήσω. Αυτό το πίσω μέρος από το S90 ποτέ δεν μου άρεσε, σε αντίθεση με τα SUV τους που μου αρέσουν πολύ.
H Χ1 που αναφερόμουν, είναι η X1 25e, plugin έκδοση της X1. Δεν γνωρίζω αν μπαίνει πιο ψηλά το τεπόζιτο στα SUV (δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο), αλλά σίγουρα οι μπαταρίες των plugin μπαίνουν κάτω από τα πίσω καθίσματα, οπότε θέλεις όσο πιο ψηλή οροφή γίνεται για να είναι σχετικά άνετα πίσω.
-
Στην ευρύτερη οικογένεια(δικά μου-πεθερού-πατέρα) έχουν περάσει πραγματικά ολων των κατηγοριών αυτοκίνητα. Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι τα πιο πρακτικά οικογενειακά αυτοκίνητα είναι τα πολυμορφικά. Ο πατέρας μου άλλωστε στα 82, έχει ένα scenic που του φόρτωσα το 2004. Και λόγο ηλικίας δεν μπορεί να μπει σε χαμηλό
Το θέμα μας επίσης δεν είναι τι προτιμούν οι πατεράδες για τα παιδιά τους, αλλά τι προτιμάνε τα παιδιά τους.... Θα μου φανεί τρομερά ενδιαφέρον να μαλώνω με τα δίδυμα για το αυτοκίνητο που θα τους πάρω. Και εγώ να τους προτείνω αντίστοιχο του mx5 και αυτοί να σκίζονται για να πάρουν QQ. Ναι αυτήν την μόδα δεν τη θέλω, και είναι ξεκάθαρα marketing. Κάθε πράγμα στον καιρό του. Θα έρθει η ώρα που θα είναι ιδανικό ένα suv. Σωστό suv όμως... Με την 4κίνηση, τις μεγάλες διαδρομές ανάρτησης, τα διαφορικά κλπ
Τα suv είναι άσχημα.- Ξέρεις τι τα έκανε όμορφα;;; Η ακριβή τιμή. Η ψευδαίσθηση ότι αγοράζεις 'τζιπ' που θεωρούνταν κάτι ακριβό.
Καλά το ότι έκανες πιο άνετο ταξίδι με το QQ σε σχέση με το passat, με ξεπερνάει.... Είπαμε να είμαστε φανατικοί με την άποψή μας, αλλά μη το ξεφτιλίζουμε. Εγώ θα σου πω ότι το passat του 2005 έκανε πιο άνετο ταξίδι από το grand cherokee του2010. Και μιλάω για αυτοκίνητα απου έγραψα χλμ, και όχι που μπήκα 1-2 φορές.
υ.γ. αύριο γίνομαι 40.... οπότε μην μου γ@μ@ς έτσι την ψυχολογία ότι γεράσαμε....
-
και είναι ξεκάθαρα marketing
Υπάρχει μία βασική αρχή που συσχετίζει τις διαστάσεις του μάρκετινγκ με την εμπειρία των πελατών, σύμφωνα με την οποία έστω και μία διάσταση του πρώτου να μην είναι στέρεα, αυτό συνεπάγεται το 'σπάσιμο' της δεύτερης. Πρόκειται για την ΑΒ του μάρκετινγκ πάντοτε επιβεβαιωμένη από την πραγματική ζωή. Το άσπρο είναι άσπρο που να μαλλιάσει η γλώσσα των αντιφρονούντων.
Τα suv είναι άσχημα.-
'Θεωρώ τα suv άσχημα', 'Κατά την άποψή μου τα suv είναι άσχημα' είναι πιο στρόγγυλες και κατ' επέκταση πιο πρόσφορες για επικοδομητικό διάλογο εκφράσεις.
Ξέρεις τι τα έκανε όμορφα;;; Η ακριβή τιμή. Η ψευδαίσθηση ότι αγοράζεις 'τζιπ' που θεωρούνταν κάτι ακριβό.
Κοινώς βελάζουν όσοι τα αγόρασαν, ε; Σφαγιάστηκαν ωσάν αμνοί, σωστά; Προσβολή μυριζει. Το οξύμωρο δε του πράγματος είναι ότι, ενώ τα χαμηλά και σπορ αυτοκίνητα ήταν πάντοτε πιο ακριβά απο τα τζιπ, οι κοιμώμενοι όρθιοι marketers της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αντί να πουλάνε τον σανό του χαμηλού, και να αγοράζουμε εμείς τα πρόβατα χαμηλωμένο suzuki για ferrari, πουλάνε τον σανό του ψηλού. Γιωτάδες CMOs..
Υ.Γ. Χρόνια πολλά για αύριο και καλά μυαλά.
SUV/Crossovers Forum