-
Για μένα θα είναι δύσκολη η καθημερινή συμβίωση μέσα στην πόλη με ένα μεγάλο αυτοκίνητο. Μήπως από το να αγοράσεις ένα μεγάλο αυτοκίνητο για καλοκαίρι και Πάσχα μόνο,να νοικιάζεις για αυτές τις περιόδους. Εξάλλου δεν νομίζω να βγαίνει και τόσο περισσότερο οικονομικά η ενοικίαση από το σύνολο ,τελών κυκλοφορίας,ασφαλείας,σέρβις και 1/4 ελαστικών.
-
Κατ εμε μολις εδωσες την απαντηση...
Ετσι οπως τα περιγραφεις ειναι ψηλοκακη αγορα το xtrail. Οχι επειδη ειναι κακο αυτοκινητο....αλλα επειδη δεν μπορει να εξυπηρετησει τις συνθηκες τις δικες σου.
Υπαρχουν ωραιοτατα και πιο μικρα suv που καταλαμβανουν λιγοτερο χωρο.
Έπισης ποιο το νοημα να εχεις ενα καλο αυτοκινητο και να μη το οδηγεις και να οδηγεις το παλιο μικρο πολης;
Ειναι σαν να αγοραζεις σπιτι και εσυ μενεις στην απεναντι παλια γκαρσονιερα και το καμαρωνεις απ εξω.
Αν θες αποσδηποτε να ξοδεψεις αρκετουτσικα λεφτα για κατι που δεν χρησιμοποοεος και πολυ συχνα...δες εδω πιο μικρα και πολυ ωραια suv που παρκαρουν μεσα στην πολη.
Αν και η δικη μου προταση αν σιγουρα θελεις μεγαλο αμαξωμα ειναι να παρεις το duster και με τη διαφορα να βαλεις το 50% με 70% ενος νεου αυτοκινητου πολης και ετσι θα εχεις αναναιωσει τον στολο σου, με συγχρονα αυτοκινητα.
-
Έτσι οπως τα περιγράφεις το Xtrail δεν σου κάνει. Καλύτερα ενα μικρότερο (και πιο βολικό) SUV. Το βλέπω και εγω με το Κούγκα (παρολο που κυκλοφορεί καθημερινα), πρακτικά κάθε μερα θα βολευε πολυ περισσότερο ενα μικρότερο SUV.
-
Όπως τα λέτε είναι. Απλά, όλα τα Β SUV μου φαίνονται στενά ή μικρά ή έχουν μικρό πορτ μπαγκαζ. Το xtrail είναι ένα αυτοκίνητο που βασικά μου αρέσει και όπως μου είπε και ο πωλητής είναι 20 εκατοστά μεγαλύτερο από το quasqai.
-
20 εκ μεγαλυτερο απο qasqai και ποσα πιο φαρδυ απο τα b suv;;;
Στα αυτοκινητα το μεγεθος μεγαλωνει διαγωνια και οχι κατα μηκος. Ειναι οπως στην μετρηση τω 'ποδιων' στα σκαφη.
Συνεπως για τα εξτρα 20 εκ μηκους σκεψου τι ογκος απαιτειται για να παρκαρει και να κινηται στην πολη. Ει αι σαν τα παραθυρα των windows που τα ανοιγεις με το ποντικι.
Περιμενε λιγο και δες το capture 2. Θα εχεις τα ιδια κινητηρια συνολα με το x trail, με τη διαφορα ομως οτι θα εχεις τη νεα πλατφορμα της renault που θα φορα το μελλοντικο x trail...εξαιρετικο εξοπλισμο τεχνολογιας και εντυπωσιασμου, τεραστιουε χωρους και πιο ευκολο παρκαρισμα...έπισης οταν θα το πουλησεις θα ειναι πιο νεο μοντελο απο οτι το x trail
Δες εδω αυτοκινητο.... προσωπικα το βρισκω εξαιρετικο.... εχει και συρρομενα πισω καθισματα για απλετο χωρο στα ποδιαμή τεραστιο πορτπαγκαζ.
-
Συμφωνώ μαζί σου σχετικά με τον όγκο. Δεν θα ξεχάσω πριν 3 χρόνια στην Τήνο ένα τύπο με ένα μεγάλο SUV που είχε εκνευριστεί γιατί δεν μπορούσε να περάσει με το αυτοκίνητο σε ένα στενό δρόμο.
Και αυτή την απορία είχα πάντα. Πολλές φορές πηγαίνω σε ένα επαρχιακό στενό δρόμο και κάνω αναστροφή με το c4 και ζορίζομαι. Τι θα έκανα αν είχα ένα xtrail ή ένα kodiaq. Μήπως το μεγάλο αυτοκίνητο γίνει εφιάλτης?
-
C4 εχεις;;;
Και εγω με τα psa αυτου του μεγεθους σιχτιρίζα και ηρεμω τωρα που οδηγω μικροτερο αυτοκινητο.
Η αισθηση ειναι η μερα με τη νυχτα με το μικροτερο μεσα στη πολη σε αγχος και ψυχικη ηρεμια οταν οδηγω....όποτε θεωρω πως πρεπει να το σκεφτεις παρα πολυ αοβαρα...διοτι το κεφαλαιο ειναι πολυ σημαντιμο και σεβαστο για τις ημερες που ζουμε.
-
Κάποιες φορές παίρνω και το Vectra της μητέρας μου ή την πηγαίνω κάπου, οπότε έχω και αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. (δεν ξέρω βέβαια πόσο πιό μεγάλο θα είναι το xtrail σε σχέση με το Vectra.
Αυτό βέβαια που με έχει σώσει καθημερινά είναι το matiz της γυναίκας μου. Επειδή δεν το οδηγεί το έχω λατρέψει. Δουλειές, μεταφορές των παιδιών σε δραστηριότητες κτλ, supermarket κτλ.
Τι θα πρότεινες από αυτά που σου λέω?
C4 εχεις;;;
Και εγω με τα psa αυτου του μεγεθους σιχτιρίζα και ηρεμω τωρα που οδηγω μικροτερο αυτοκινητο.
Η αισθηση ειναι η μερα με τη νυχτα με το μικροτερο μεσα στη πολη σε αγχος και ψυχικη ηρεμια οταν οδηγω....όποτε θεωρω πως πρεπει να το σκεφτεις παρα πολυ αοβαρα...διοτι το κεφαλαιο ειναι πολυ σημαντιμο και σεβαστο για τις ημερες που ζουμε.
-
Κάποιες φορές παίρνω και το Vectra της μητέρας μου ή την πηγαίνω κάπου, οπότε έχω και αίσθηση μεγαλύτερου αυτοκινήτου. (δεν ξέρω βέβαια πόσο πιό μεγάλο θα είναι το xtrail σε σχέση με το Vectra). Το παράδοξο είναι πως όταν ήμουν μικρός οδηγούσα μεγαλύτερα αυτοκίνητα. Τώρα τα θέλω γιά ταξίδια τα οποία είναι μέσα στην ελλάδα και όχι πολύ συχνά. Το c4 με κάλυψε σε αυτό τον τομέα με την προσθήκη βέβαια μπαγκαζιέρας. Βέβαια όταν μπαίνω μέσα στο xtrail το φαντάζομαι να το οδηγώ στην εθνική και όχι στην Αθήνα.
Αυτό βέβαια που με έχει σώσει καθημερινά είναι το matiz της γυναίκας μου. Επειδή δεν το οδηγεί το έχω λατρέψει. Δουλειές, μεταφορές των παιδιών σε δραστηριότητες κτλ, supermarket κτλ.
Τι θα προτείνατε?
Φοβάμαι ότι κάποια b suv είναι πιό μικρά και από το c4 που έχω. Έβλεπα τις θέσεις πίσω στο vitara και απογοητεύτηκα. Το ίδιο και στο jeep. Το c3 aircros είναι πιό άνετο αλλά θα πήγαινα στο c5. Από το c5 σε αυτά τα χρήματα θα πήγαινα στο xtrail και έτσι πάλι καταλήγω στο ίδιο......
-
Οπου να΄ναι θα εμφανιστούν και τα νέα Crossovers (Kadjar, XCeed, 2008), οπότε θα υπάρχει μεγαλύτερο ευρος επιλογών.
Εγω με πρόθεση να δώσω 27-28Κ ταβάνι, και με ανάγκες ενός 53χρονου στην Κέρκυρα με 2-3 ταξίδάκια εντός Ελλάδος το χρόνο, αυστηρα βενζίνη, με καμια 10αρια κιλά ανα ίππο περίπου, σκέφτομαι τα Touscon 177 ps, C5, Grandland. Τα Xceed, 2008, Kadjar όταν βγουν σε τι τιμες και εξοπλισμό.
Ακόμα και το Focus Active, το καλοβλέπω.
Υπομονή να δούμε τι λένε οι νέες εκδόσεις.
-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά.
Θα επανέλθω σύντομα...
-
Εδω μια δοκιμη που υμνει το duster αλλα γενικα δειτε το φρεναρισμα του συγκριτικα με την x3 bmw....
Το ερωτημα ειναι τι εχει παθει η bmw, στα τελευταια της μοντελα;;;;;
-
Εγω θα ελεγα να πας με τα 20 χιλιαρικα σε ενα καλο βενζινης duster τετρακινητο....Μια χαρα αυτοκινητο ειναι για δυο τρια ταξιδια το ετος, με μεγαλους χωρους και τεραστιο πορτπαγκαζ, συν τη τετρακινηση...εχει και πολλα πλαστικα δεξια και αριστερα και δεν θα φοβασαι για μικροεκδορές οταν ειναι παρκαρισμενο,
Με τα υπολοιπα 8 με 9000 δινεις και το ματιζ για κανα χιλιαρικο το πολυ και πας στα 10.000 ευρωπουλα
Με αυτα παιρνεις το νεο πικαντο στα χιλια κυβικα που ειναι ασφαλεστατο, εχει ολα τα νεα συστηματα ασφαλειας και ευσταθειας και 7 ετη εγγυση να το ξεσκιζεις ολη μερα. Επισης, μιας και αναφερεις οτι βαζεις μικρα παιδια μεσα καθημερινα, και το picanto διαθετει αεροσακους για τους πισω επιβατες και συστημα ευσταθειας για την λαθος τιμονια και το λαθος οδοστρωμα ....θεωρω πως κανει αναγκαια την αλλαγη του ματιζ απο αυτο (πικαντο.)
Ετσι με ενα τετοιο συνδιασμο καινσυμφωνα με τις πραγματικες σου αναγκες εχεις κανει μια καλη αγορα μιας και θα εχεις δυο ολοκαινουργια αυτοκινητα για καθε περισταση. Κινησε με ασφαλεια καθημερινα με το οικονομικο πικαντο, και εχεις δυο νεα αυτοκινητα ...δηλαδη δυο εν δυναμη περιουσιακα στοιχεια που μετριαζουν και επιμερίζουν το ρισκο του ενος (ρισκο να μην ειναι στη μοδα μετα απο λιγο καιρο, περιορισμος του ντιζελ κτλ). Δηλαδη σπας σε δυο ταχυτητες την μελλοντικη απομειωση της αξιας της περιουσιας που θα επενδυσεις.
-
Το ερωτημα ειναι τι εχει παθει η bmw, στα τελευταια της μοντελα;;;;;
Τίποτα εν έχει πάθει...πιπέρι!! Έβγαζε, βγάζει και θα βγάζει τα καλύτερα αυτοκίνητο....τέλος!!
-
-
Καλησπέρα παιδιά. Ψάχνω για ενα καινούριο SUV και είμαι μεταξύ των:
Honda CRV 1.500cc βενζίνη
Nissan Xtrail 1.749cc πετρέλαιο
Toyota RAV4 2.000cc βενζίνηΤο RAV4 με συγκινεί και θα ήθελα να το πάρω επειδή έχω το RAV4 του 2004. Αλλα σε καμία περίπτωση δε μπορώ να πιστέψω οτι η κατανάλωσή του στην πόλη είναι 7,8. Δηλαδή ίδια με του CRV που έχει 1.500 κινητήρα. Τί γνώμη έχετε γιαυτό?
Το Xtrail μου αρέσει γιατι είναι πετρέλαιο και έχει τη χαμηλότερη κατανάλωση, αλλα με χαλάει που η nissan αγοράστηκε απο τη renault και φοράει κινητήρα renault, προτιμώ γνήσιο Ιαπωνικό.
Πιο πολύ πάω προς το CRV, δυστυχώς δεν το βγάζει πετρέλαιο, αλλα φαίνεται να έχει μικρή κατανάλωση. Επειδή το θέλω και για offroad εξορμήσεις, θα ήθελα κάτι καλύτερο απο το RAV4 που έχω τώρα, λέτε το CRV λόγω των καινούριων τεχνολογιών awd να έχει καλύτερες offroad δυνατότητες σε σχέση με το παλιό μου RAV4 του 2004?
-
Νομιζω οτι η nissan ειναι ενα βημα πισω απο τα αλλα δυo σαν εταιρια.Επισης σκεψου και το κοστος που εχει το διλιτρο. Σαν μεσο ορο πιστευω το crv εχει συνολικα καλυτερο πακετο. Σε ενα review που ειδα εχθες που συκριναν crv, ravden και ενα ακομα, το αποτελεσμα ειναι οτι το crv τα εχει ολα. Ανεση,χωρους,καταναλωση. Τωρα για εξορμησεις δν εχω ιδεα..πιο πολυ 'οικογενειακα' θεωρουνται παρα off road
-
Επειδή το θέλω και για offroad εξορμήσεις, θα ήθελα κάτι καλύτερο απο το RAV4 που έχω τώρα, λέτε το CRV λόγω των καινούριων τεχνολογιών awd να έχει καλύτερες offroad δυνατότητες σε σχέση με το παλιό μου RAV4 του 2004?
Για να λες Rav του 2004, μιλάμε για το 2ης γενιάς, το οποίο είχε κεντρικό διαφορικό και μόνιμη τετρακίνηση. Το σύστημα αυτό είναι ικανότερο από αυτό των καινούριων μοντέλων που κοιτάς, καθώς δεν περιμένει να σπινάρουν οι μπροστινοί για να στείλει ροπή πίσω και επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης (δεν έχει συμπλέκτη όπως τα καινούρια, αλλά κανονικό διαφορικό). Από την άλλη όμως τα ηλεκτρονικά των νέων μοντέλων μπορούν να καλύψουν μέρος της διαφοράς, φρενάροντας τους τροχούς που έχασαν πρόσφυση. Σε γενικές γραμμές μην περιμένεις τρελές δυνατότητες από αυτά τα SUV. Θα πρέπει να πας σε Land Rover ή Jeep αν θες κάτι πιο ικανό. Σε κάθε περίπτωση όμως, με τα κατάλληλα λάστιχα μπορείς να πας αρκετά μακριά εκτός δρόμου.
-
Καλησπέρα, θα ήθελα τη βοήθειά σας: με budget 21.000-22.000 είμαι ανάμεσα σε arona 1.5 evo και vitara 1.4. Στο arona μου αρέσουν οι επιδόσεις του αλλά όχι τόσο εμφανισιακά. Παρ'όλα αυτά, κλίνω προς αυτό. Υπάρχει κάτι αρνητικό που μου διαφεύγει; Τι θα επιλέγατε εσείς αν σας ενδιέφεραν και οι επιδόσεις (όπως εμένα); Μήπως να περιμένω κάτι από τα νεοεισερχόμενα; Π.χ. xceed; Πιστεύετε είναι παρωχημένο το arona; (μιας και μοντέλο 2017). Ευχαριστώ! Είμαι ανοιχτός σε οποιαδηποτε πρόταση.
P.s. Με ενδιαφέρουν οι χώροι για 4μελή οικογένεια.
-
kavouras69 wrote:
Επειδή το θέλω και για offroad εξορμήσεις, θα ήθελα κάτι καλύτερο απο το RAV4 που έχω τώρα, λέτε το CRV λόγω των καινούριων τεχνολογιών awd να έχει καλύτερες offroad δυνατότητες σε σχέση με το παλιό μου RAV4 του 2004?
Για να λες Rav του 2004, μιλάμε για το 2ης γενιάς, το οποίο είχε κεντρικό διαφορικό και μόνιμη τετρακίνηση. Το σύστημα αυτό είναι ικανότερο από αυτό των καινούριων μοντέλων που κοιτάς, καθώς δεν περιμένει να σπινάρουν οι μπροστινοί για να στείλει ροπή πίσω και επίσης δεν υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης (δεν έχει συμπλέκτη όπως τα καινούρια, αλλά κανονικό διαφορικό). Από την άλλη όμως τα ηλεκτρονικά των νέων μοντέλων μπορούν να καλύψουν μέρος της διαφοράς, φρενάροντας τους τροχούς που έχασαν πρόσφυση. Σε γενικές γραμμές μην περιμένεις τρελές δυνατότητες από αυτά τα SUV. Θα πρέπει να πας σε Land Rover ή Jeep αν θες κάτι πιο ικανό. Σε κάθε περίπτωση όμως, με τα κατάλληλα λάστιχα μπορείς να πας αρκετά μακριά εκτός δρόμου.
Η αλήθεια είναι οτι σκεφτόμουν να πάρω το forester, αλλα τα μοντέλα 2019 τα βγάζει μόνο υβριδικά και δε θέλω να μπλέξω με μπαταρίες. Επίσης κοστίζει απο 40.000 ευρώ και πάνω, οπότε πάμε αρκετά ψηλά.
Εως τώρα το RAV4 του 2004 που έχω, μου έχει καλύψει όλες τις απαιτήσεις για offroad. Δηλαδή δεν πάω σε κατσάβραχα, αλλα σε πιο ήπιες διαδρομές. Δυστυχώς δεν έχει αργό και η αλήθεια είναι οτι θα το ήθελα για κάποιες σπάνιες περιπτώσεις που μπορεί να σε βγάλει απο τη δύσκολη θέση. Και απο ό,τι καταλαβαίνω ούτε το crv, ούτε το xtrial, ούτε το RAv4 έχουν αργό, παρα μόνο το forester...Αναγκαστικά πρέπει να συμβιβαστώ με λιγότερες offroad δυνατότητες μου φαίνεται...
SUV/Crossovers Forum