-
Γούστα είναι αυτά. Εμένα το blind spot monitor μου φαίνεται χρησιμότερο από κάμερα + αισθητήρες στα 500€ ειδικά σε αμάξι με μαζεμένες διαστάσεις όπως το arona ( με +- 80€ βάζεις αισθητήρες aftermarket ).
Τα led αυτά είναι drl η full led και αν full led με η χωρίς ΦΠΑ; -
1 full led χωρίς φπα
2 για android auto ή car play ξέχασα να ρωτήσω
3 για το blind spot + rear traffic alert συμφωνω οτι είναι πιο χρήσιμο απο κάμερα και αισθητήρες
4 εμένα μου φάνηκαν σχεδόν ίδιοι οι χώροι stonic και arona, με το τελευταίο να κερδίζει κατα κράτος την μονομαχία σύμφωνα με τα αγγλικά reviews5 Με τιμή για το χειροκίνητο χιλιάρι στα 20700 φουλ, νομίζω οτι κοντράρεται άνετα με το c3 aircross
-
Καλή η τιμή για τα led έτσι και αλλιώς ( αν ήταν με τον ΦΠΑ η τιμή θα ήταν εκπληκτική).
Μου γεννήθηκε όμως το ερώτημα τα led σε ακριβότερα αυτοκίνητα που έχουν πχ 2000€ είναι καλύτερα από αυτά του arona η απλώς η κάθε εταιρεία ζητάει ότι γουστάρει από τιμή? -
Η Apple & το CarPlay δεν υποστηρίζουν Google Maps. Μόνο αν έχεις jailbreak γίνεται με ένα tweak
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πριν λίγο καιρό στο site της Seat είχε τιμοκατάλογο τώρα δεν τον βρίσκω.
Αλλά έχω αποθηκεύσει από παλαιότερες αναρτήσεις τα παρακάτω μαζί με τον εξοπλισμό και τις τιμές των έξτρα.
Σύμφωνα με αυτα τό xcellence 1.0 έχει 18.500 , τα full led 600 μαζί με το ΦΠΑ , blind spot και rear traffic alert 350 με το ΦΠΑ , Navi δεν χρειάζεται το xcellence έχει full link και 8αρα οθόνη, και στάνταρ αισθητήρες πίσω , οπότε και τα υπόλοιπα ,αυτόματο παρκάρισμα και κάμερα για 500 ευρώ δεν είναι απαραίτητα.
Άρα 18500 + 950 = 19.450 + ίσως το ΤΤ των έξτρα πες 19600+ περίπου.
(Διαφορετικά 14208+469+274 Χ 24%+8% = 14951χ1.32=19.735)Και έχεις και πολυ ακόμη περιθώριο να βάλεις έξτρα μεχρι τα 17000
Η έκπτωση 2000 ευρώ είναι μέσα στην τιμή αυτή;
http://cloud.tapatalk.com/s/5a207acc179ac/prices_new_ibiza_071117.pdfΣτάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
-
Μπήκαμε Δεκέμβρη και από ότι ακούω όλοι κάνουν εκπτώσεις για να πάρουν το μπόνους . Οπότε είναι καλή εποχή για αγορά .
Εκεί που διαφωνώ είναι ότι με το πρόβλημα στους χώρους πίσω που έχουν το αρόνα , το στόνικ και το κόνα , γιατί κάποιος θα τα προτιμήσει σε σχέση με το ίμπιζα και τα υπόλοιπα μικρά .
Το αιρκρός έχει μεγάλη διαφορά στους χώρους σε σχέση με το απλό 3άρι και επιπλέον το γκρίπ κοντρόλ , οπότε είναι άλλη αγορά . Ακόμα δίνει και τους μεγάλους κινητήρες στο αιρκρός , ενώ στο 3άρι βάζει ακόμα μικρότερο . Και έχει και διαφορές στον εξοπλισμό με τα ηλεκτρονικά .
Εγώ νομίζω ότι στην κατηγορία αυτή μέχρι τα 20-22000 Αιρκρός και Βιτάρα είναι οι πρώτες επιλογές . Ακολουθούν 2008 , Κρόσλάντ , S cross , Captur , που έχουν χώρους , αλλά έχουν αισθητικά θέματα και μετά Αρόνα , Στόνικ και Κόνα .
-
Δεν ξέρω αν τα έχεις δει από κοντά αλλά εγώ που τα έχω δει, από πλευράς χώρων τα πιο μικρά είναι το captur και το 2008 (αναφέρομαι σε χώρους για τους πίσω επιβάτες και τις αποσκευές). Το c3 aircross ναι έχει καλύτερους, όπως και το vitara, s cross και crossland. Το αρονα είναι ικανοποιητικό , μεγαλύτερο από το stonic και με καλό χώρο αποσκευών.
Να λέμε τα πράγματα όσο το δυνατό ως έχουν (η προτίμηση σου στα γαλλικά βγάζει ματι..)Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης grimm23 έγραψε:
Ο χιλιαρης κινητηρας του vag χρησιμοποιείται για τουλάχιστον 2 χρόνια σε διαφορα μοντέλα των audi, vw, seat και skoda, και προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι για την αξιοπιστία του κινητήρα. Όσο για το οτι αποτελεί την χρυσή τομή για να μην αλλάξεις φορ κλίμακα, έχεις απόλυτο δίκιο.Πέρασα σήμερα και είδα το Arona και σε γενικές γραμμές με άφησε ικανοποιημένο, αν και τα πλαστικά ήταν σκληρά + οτι φαγανε το ντουλαπακι των κερμάτων κάτω απο τον διακόπτη των φώτων. Πήρα μια προσφορά για το αυτόματο χιλιάρι μ τα 115 άλογα στην έκδοση xcellence. Για να μην ανέβεις κλίμακα με τον προαιρετικό εξοπλισμό, έχεις περιθώριο 1500 ευρώ, που ουσιαστικά σε βάζουν σε δίλλημα για το εάν πρέπει να διαλέξεις το full link ή την κάμερα οπισθοπορείας.
led 600 ευρώ
αισθητηρες μπροστά- πισω+ καμερα οπισθοπορείας 500 ευρώ
blind spot 350 ευρώ
Navi 500 ευρώΚαι μέχρι το τέλος δεκεμβρίου παίζει επιτόκιο 3,9% και έκπτωση 2000 ευρώ.
Το Full Link είναι το μόνο που μπορεί να μπει μετά από την αντιπροσωπεία (software είναι), οπότε μην το βάλεις από πριν. Πήγαινε για κάμερα οπισθοπορείας.
-
Η τιμη και τι περιλαμβάνει το εκθεσιακό αυτοκίνητο
νομιζω οτι η εκπτωση των 2.000,00€ ειναι μονο για την συγκεκριμενη εκδοση.
Κατι αντιστοιχο εχουν κανει και σε πακετα προσθετου εξοπλισμου στο ibiza κατα το λανσαρισμα του -
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Δεν ξέρω αν τα έχεις δει από κοντά αλλά εγώ που τα έχω δει, από πλευράς χώρων τα πιο μικρά είναι το captur και το 2008 (αναφέρομαι σε χώρους για τους πίσω επιβάτες και τις αποσκευές). Το c3 aircross ναι έχει καλύτερους, όπως και το vitara, s cross και crossland. Το αρονα είναι ικανοποιητικό , μεγαλύτερο από το stonic και με καλό χώρο αποσκευών.
Να λέμε τα πράγματα όσο το δυνατό ως έχουν (η προτίμηση σου στα γαλλικά βγάζει ματι..)Sent from my iPhone using Tapatalk
Τα έχω δει όλα . Και σε όλα έχω προσπαθήσει να βάλω μπροστά και πίσω το 1,94 ύψος και τα αρκετά κιλά μου .
Στο αρόνα με ζόρισε και μπροστά και δεν μπήκα καν πίσω . Στο στόνικ ήμουν άνετα μπροστά , αλλά πίσω δεν μπόρεσα να περάσω από την μικρή πόρτα . Το 2008 κάθεσαι χαμηλά και έχει χώρους , αλλά η αίσθηση για κροσόβερ έχει θέματα . Οπως και αισθητικά ιδιαίτερα στο πλάι . Το καπτούρ έχει καλή θέση στον οδηγό , ικανοποιητική πίσω , αλλά στον συνοδηγό έχει ένα εξόγκωμα στο ταμπλό που χτύπαγε εκεί το αριστερό μου γόνατο .
Προτίμηση στα γαλλικά είναι δηλωμένο ότι έχω , αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τα κρίνω όσο πιο αντικειμενικά μπορώ .
Οπως όλοι μας άλλωστε....
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Ο χιλιαρης κινητηρας του vag χρησιμοποιείται για τουλάχιστον 2 χρόνια σε διαφορα μοντέλα των audi, vw, seat και skoda, και προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι για την αξιοπιστία του κινητήρα. Όσο για το οτι αποτελεί την χρυσή τομή για να μην αλλάξεις φορ κλίμακα, έχεις απόλυτο δίκιο.
Πέρασα σήμερα και είδα το Arona και σε γενικές γραμμές με άφησε ικανοποιημένο, αν και τα πλαστικά ήταν σκληρά + οτι φαγανε το ντουλαπακι των κερμάτων κάτω απο τον διακόπτη των φώτων. Πήρα μια προσφορά για το αυτόματο χιλιάρι μ τα 115 άλογα στην έκδοση xcellence. Για να μην ανέβεις κλίμακα με τον προαιρετικό εξοπλισμό, έχεις περιθώριο 1500 ευρώ, που ουσιαστικά σε βάζουν σε δίλλημα για το εάν πρέπει να διαλέξεις το full link ή την κάμερα οπισθοπορείας.
led 600 ευρώ
αισθητηρες μπροστά- πισω+ καμερα οπισθοπορείας 500 ευρώ
blind spot 350 ευρώ
Navi 500 ευρώΚαι μέχρι το τέλος δεκεμβρίου παίζει επιτόκιο 3,9% και έκπτωση 2000 ευρώ.
Δηλαδή τελική τιμή πριν τα extra πόσο κοστίζει;
Και το Navi που κοστίζει 500€ είναι προαπαιτούμενο για Android auto και car play και μεγαλύτερη οθόνη;Αν όχι τότε το Google maps αν έχεις Android ή οι χάρτες του IOS αν έχεις iPhone είναι παραπάνω από εξαιρετικοί. Χρειάζεται 4G αλλά δεν καταναλώνουν πολλά δεδομένα , και ειδικά οι Google maps μπορείς να κατεβάσεις από πριν μια πολύ μεγάλη περιοχή στο κινητό και να μην χρειάζεται data για να τρέξουν. Ίσως και το Car play να υποστηρίζει Google maps, δεν το γνωρίζω.
Led φώτα , και αισθητήρες + κάμερα αξίζουν τα λεφτά τους , το Blind spot δεν το θεωρώ απαραίτητο.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το Navi δεν έχει σχέση με τα Android Auto - Apple Car Play και μεγαλύτερη οθόνη.
Το Apple Car Play παίζει μόνο με Apple Maps (τουλάχιστον το original, όχι το σπασμένο (jailbreak)).
Καλή η τιμή για τα led έτσι και αλλιώς ( αν ήταν με τον ΦΠΑ η τιμή θα ήταν εκπληκτική).
Μου γεννήθηκε όμως το ερώτημα τα led σε ακριβότερα αυτοκίνητα που έχουν πχ 2000€ είναι καλύτερα από αυτά του arona η απλώς η κάθε εταιρεία ζητάει ότι γουστάρει από τιμή?Στο Leon Xperience τα χρεώνει 800 ευρώ. Δεν ξέρω αν είναι διαφορετική η τιμή ανά μοντέλο ή γενικώς μειώθηκε ο τιμοκατάλογος (χλωμό).
-
Η τιμη και τι περιλαμβάνει το εκθεσιακό αυτοκίνητο
Α τώρα εξηγείται, είναι το launch edition με τα 20.500 + το χρώμα 200 πάει στα 20700.
Έχει τα πάντα επάνω, μόνο σε αυτό θα υπάρχει αυτή η έκπτωση λογικά.
Πάντως συμφέρει πολύ κατά την άποψη μου να πας κατευθείαν σε αυτό αν ψήνεσαι για το xcellence, το οποίο με δύο τρία πραγματακια θα ξεπεράσει τα 19.500 εύκολα , ενώ αυτό στα 20500 είναι υπερπλήρες.
Ένα χιλιάρικο υπέρβαση θεωρώ πως είναι λογικό για όλον αυτό τον εξοπλισμό.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Συμφωνώ μαζί σου, γι'αυτό και ήταν από τις πρώτες μου επιλογές από την στιγμή που ήρθε. Μετά βέβαια η σύζυγος έθεσε το θέμα του χώρου όπου πρόσφατα είδαμε και το kodiaq και την είδα ευχαριστημένη. Όμως μετά σκέφτεσαι τι θα το κάνω αυτό το θηρίο? Δεν έχω ούτε πάρκινγκ οπότε δεν θα βρίσω και που να το παρκάρω συν ότι θα το κυκλοφορώ λίγες φορές τον χρόνο. Αυτοκίνητο μόνο για εκδρομές ή καμιά Κυριακή? Θα ήθελα και την γνώμη σας για την αξιοπιστία του Renagate καθώς κάποιοι φίλοι μου εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους λόγω Fiat.
Μια χαρά είναι το renegade. Το έχω 6 μήνες το πήγα και εκτός δρόμου (όχι ακραία πράγματα) δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Το μόνο αρνητικό που βρίσκω ίσως είναι το πορτμπαγκαζ που δεν είναι τόσο μεγάλο, (Εμένα πάντως μου κάνει) και η οθόνη που δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Σε ταξίδι είναι πολύ ξεκούραστο, και το βασικότερο είναι ότι σου εκπέμπει μια στοιβαρότητα παρά το μικρό σχετικά μέγεθος.
-
Καλημέρα σε όλους, ήθελα τις απόψεις σας για δύο επιλογές που έχω ξεχωρίσει σε αντικατάσταση του Ford Kuga 2.0 tdci Mk1 που έχω. Να ξεκαθαρίσω οτι η αντικατάσταση γίνεται για τους μεγαλύτερους χώρους που με ενδιαφέρουν και οχι για λόγους αξιοπιστίας του υπάρχοντος αυτοκινήτου μου.
Οι επιλογές είναι το Skoda Kodiaq 1.4 4x4 Ambition και το Nissan X-TRAIL 1.6 diesel 4x2 N-CONNECTA, είναι στην ίδια τιμή και η απόφαση είναι δύσκολη. Τα υπέρ και τα κατά στο θέμα των κινητήρων τα ξέρω ως κάτοχος 9 χρόνων diesel αυτοκινήτου(όπου δεν είχα κανένα πρόβλημα με το θέμα diesel-ήμουν απο τους τυχερούς και προσεκτικούς) και δεν θέλω να σταθώ εκεί αλλά στο θέμα αξιοπιστίας και ποιότητας κατασκευής.
Τι πιστεύετε για αυτά τα δυο αλλά επίσης δεν βλέπω να συζητιέται το X-TRAIL την στιγμή που έπεσαν οι τιμές του πρόσφατα και βγήκε και facelift. -
Θα φύγεις από το Kuga κ ενώ είσαι ευχαριστημένος δεν κοιταζεις το ακόμη καλύτερο κ απίστευτο vfm Kuga που είναι καλύτερο κ από τα δύο που αναφέρεις;
-
Αφού το λέει ότι θέλει μεγαλύτερους χώρους.
Από τα δύο που αναφέρεις πρέπει να σκεφτείς εσύ τι θέλεις περισσότερο, τετρακίνηση ή την οικονομία του ντίζελ? -
Το Kuga που έχει είναι πιο στενό και με μικρότερους χώρους από το νέο που έχει πολύ άνετη καμπίνα. Βέβαια δεν είναι σαν το Skoda αλλά σίγουρα είναι ικανοποιητικό ακόμη και για 5 άτομα στην καμπίνα. Εκεί που υστερεί αρκετά είναι στον χώρο αποσκευών...αλλά κ εκεί ίσως μια μπαγκαζιέρα μπορεί να αποτελεί λύση, ιδίως αν χρειαζεσαι τον εξτρά χώρο μόνο για μερικες βδομάδες τον χρόνο (βλ. διακοπές...)
Αλήθεια για τι χρήση προοριζεται το αμάξι; Θα είναι καθημερινό ή αμάξι ΣΚ; Και πόσα χλμ θα κάνει ετησίως; -
Emperor να πω την αλήθεια το σημερινό Kuga εξωτερικά δεν μου αρέσει, πιστεύω οτι το Mk1 είναι εξωτερικά και το καλύτερο σχεδιαστικά αλλά και για off road που δεν με εχει αφήσει παραπονεμένο απο το Αρκουδόρεμα στα Γρεβενά μέχρι την Κρήτη σε κατσικόδρομους.Με Latitude Cross εχει γίνει εξαιρετικό εκτός δρόμου. Είπα να μην κάνω σχεδόν καθόλου Off και να κοιτάξω και το Nissan 4x2 επειδή κάνω ταξίδια και Ευρώπη και το ντίζελ με ενδιαφέρει αλλά δεν βλέπω να συζητιέται και μου κάνει εντύπωση. Το Kodiaq είναι ενδιαφέρων για τους χώρους αλλά και το 4χ4 η αξιοπιστία του group είναι όμως πολύ κακή.
Αν δεν ανέβαινε στα 32500€ το Nissan με 4χ4 δεν θα το συζητούσα. -
Επειδή μένω Κρήτη τα τελευταία 10 χρόνια και η καταγωγή μου είναι απο Κυκλάδες κάθε καλοκαίρι πέφτουν τα πίσω καθίσματα και φεύγω φορτωμένος μέχρι τον ουρανό. Για την μπαγκαζιέρα το σκέφθηκα αλλά για Ευρώπη και πολλά χλμ δεν μου αρέσει σαν ιδέα και για λόγους κατανάλωσης αλλά και θορύβου. Τώρα έχω 400 λίτρα και με πεσμένα καθίσματα 1500 λίτρα. Υπάρχει ενα Fiesta για μέσα στην πόλη και κύρίως αυτό θα είναι για Σ/Κ και ταξίδια χωρίς αυτο να σημαίνει οτι για λόγους φορολογικούς δεν θα πουληθεί το Fiesta.
SUV/Crossovers Forum