-
Ο χρήστης john333 έγραψε:
τι γνωμη εχετε για το Suzuκi S-Cross ως SUV ?Από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία μεγέθους και τιμής! Οριακά προτίμησα το Kuga έναντι του S-Cross.
-
To ντεπόζιτο των 47 λίτρων με ψιλοξενερώνει πάντως
-
Ο χρήστης astrolabos έγραψε:
To ντεπόζιτο των 47 λίτρων με ψιλοξενερώνει πάντωςΜε τόσο χαμηλή κατανάλωση που έχει, δεν θα έλεγα ότι είναι πρόβλημα.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
τι γνωμη εχετε για το Suzuκi S-Cross ως SUV ?
Από τις καλύτερες προτάσεις στην κατηγορία μεγέθους και τιμής! Οριακά προτίμησα το Kuga έναντι του S-Cross.
Να σε ρωτήσω γιατί προτίμησες το Kuga ? Τι παραπάνω είχε ?
-
Θα σου απαντήσω εγώ, που είχα το ίδιο δίλημμα, την ίδια άποψη και έκανα την ίδια τελική επιλογή με το Φάνη. Το Kuga είναι πιο μεγάλο, με αποτέλεσμα να έχει καλύτερους χώρους, και γενικά είναι πιο άνετο όχημα. Έχει σαφέστατα καλύτερο στήσιμο στο δρόμο, και είναι το πιο οδηγοκεντρικό SUV (μαζί με Χ1). Επίσης έχει καλύτερο εσωτερικό σχεδιασμό, υλικά και εξοπλισμό, αν και το S-Cross έχει 4κίνηση ή το αυτόματο στα ίδια χρήματα.
-
Να σε ρωτήσω γιατί προτίμησες το Kuga ? Τι παραπάνω είχε ?Με κάλυψε αρκετά η απάντηση του Αντώνη, αλλά θα σου πώ και εγώ τους λόγους που προτίμησα το Kuga:
- Μου αρέσει περισσότερο εμφανισιακά
- Δεν με ικανοποίησε η άνεση / ποιότητα κύλισης στο S-Cross (η απότομη αντίδραση του πίσω άξονα), ειδικά συγκριτικά με το Kuga που απλά 'σιδερώνει' τις όποιες ανωμαλίες.
- Μου αρέσει περισσότερο το εσωτερικό του Kuga και έχει και αρκετά μεγαλύτερους χώρους.
- Με χάλαγε που ο εξοπλισμός ήταν μόνο σε πακέτα και για τους αισθητήρες παρκαρίσματος έπρεπε ή να βάλω aftermarket ή να πάω στην GLX έκδοση. Γενικά μου έκανε λίγο 'κουλός' ο εξοπλισμός για Ελλάδα, δηλαδή ενώ είναι πολύ καλά εξοπλισμένο, δεν είχε αισθητήρες παρκαρίσματος (με τους στενούς δρόμους που έχουμε) και έχει θερμαινόμενα καθίσματα στην χώρα με την μεγαλύτερη ηλιοφάνεια της Ευρώπης!
- Είχε πολύ μεγάλο χρόνο παράδοσης (και άρα υπήρχε περίπτωση να μείνω χωρίς αυτοκίνητο για μήνες και δεν είχα αυτή τη δυνατότητα).
- Δεν μου άρεσε πολύ το λευκό, αλλά ΟΛΑ τα άλλα χρώματα είχαν χρέωση €2.160 (ευτυχώς το διόρθωσαν αυτό τώρα) λόγω φόρων.
- Πολύ χαμηλή τιμή για ανταλλαγή και ήθελαν το αυτοκίνητό μου άμεσα, ενώ στην Βελμάρ μου έδωσαν αρκετά καλύτερη τιμή και θα τους το έδινα όταν παρελάμβανα το Kuga, οπότε δεν θα έμενα ούτε μια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.
- Μικρότερη εγγύηση και με 'ψιλά' γράμματα μετά τα 3 χρόνια.
Πάντως, για εμένα οι 2 λόγοι που τελικά έγειραν την ζυγαριά υπέρ του Kuga ήταν ο Νο. 2 & 7.
-
Σας ευχαριστώ πολύ παιδία.
-
john333,
Αν και κάτοχος Scross συμφωνώ με τα όσα ειπώθηκαν από ΑMarinos και Φάνη.Επειδή κι εγώ ήμουν ανάμεσα σε Κuga και Scross,να σου πω γιατί διάλεξα το τελευταίο.
α) Στα ίδια χρήματα η 4κίνηση.Εγώ το θεώρησα πλεονέκτημα,αν και εξαρτάται πότε και πόσο θα τη χρειαστείς,αλλά υπάρχει ως δυνατότητα.
β)'Μαζεμένες' διαστάσεις (4.30μ. μήκος) με σχεδόν άριστη εκμετάλλευση χώρων (430lt. πορτμπαγκάζ με ρεζέρβα).Συγκριτικά με QQ (4.38μ. μήκος-ίδιος χώρος αποσκευών) και με Kuga (4.52μ. μήκος,αλλά χώρος αποσκευών 415 με ρεζέρβα ή 450 χωρίς).Στο πίσω κάθισμα από πλευράς χώρου δεν είδα διαφορά και στα τρία-με εξαίρεση ότι όπως λένε τα παιδιά-,στο Kuga αισθάνονται πιο άνετα οι επιβάτες κατά την κίνηση του αυτοκινήτου,πιθανά λόγω πολλ/πλων συνδέσμων.Εμένα πάντως,από αμάξια που είχα παλαιότερα,μου φάνηκε άνετο.
γ)Χαμηλή κατανάλωση και χαμηλά τέλη κυκλοφορίας (152 ευρώ vs 265).Kαι μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη διαφορά για ετήσιο ποσό,αλλά μπαίνεις σε άλλη κλίμακα ρύπων(άνω των 140gr CO2/km) κάτι που πάντα είναι λίγο επικίνδυνο με τους .... εκάστοτε κυβερνώντες.
δ)Full εξοπλισμός στα 22000 ευρώ-η αλήθεια είναι έχει ένα δίκιο ο Fanis πως είναι κάπως ενοχλητικό που δε μπορείς να διαμορφώσεις εσύ τον εξοπλισμό σε αμάξι που παραγγέλνεις με αναμονή-,αλλά τα έχει σχεδόν όλα ( Led φώτα πορείας,θερμ.καθίσματα,υποβραχ. μπρος-πίσω,κάμερα οπισθ,αισθητήρες φώτων και βροχής,cruise control,speed limit,αναδιπλουμ.καθρεφτες ηλεκτρικά κ.ά.).Τους αισθητήρες παρκαρίσματος μου τους έκαναν δώρο (βέβαια είναι aftermarket).
ε)Πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά.Όχι όπως Kuga ή Χ1,αλλά σίγουρα όπως-ίσως και καλύτερη σε κάποια σημεία- QQ (το έχει ο γαμπρός μου και το δοκίμασα)
Για τα μείον του με κάλυψαν ο Φάνης κι ο ΑMarinos.
Το πιθανότερο κι εγώ να πήγαινα προς Kuga,αν είχε την 4κινηση στα ίδια χρήματα,λίγο πιο χαμηλή κατανάλωση.Aλλωστε έχω κι ένα Fiesta,παλιά ο πατέρας μου είχε Focus και γενικά είμαι ικανοποιημένος από τα Ford.Υ.Γ. AMarinos είσαι ο πρώην Ace με τη C5 και τo Fiesta; Και πάλι καλορίζικο το Kuga!
-
Ναι, αυτός είμαι Ευχαριστώ! Για το account, έχω εδώ και αρκετό καιρό πρόβλημα με το παλιό μου (Ace, δηλαδή τι παλιό, αρχαίος είμαι εδώ μέσα ), και προσπαθούν οι admins να το διορθώσουν, ελπίζω με ευτυχή κατάληξη.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Ναι, αυτός είμαι Ευχαριστώ! Για το account, έχω εδώ και αρκετό καιρό πρόβλημα με το παλιό μου (Ace, δηλαδή τι παλιό, αρχαίος είμαι εδώ μέσα ), και προσπαθούν οι admins να το διορθώσουν, ελπίζω με ευτυχή κατάληξη.Και μένα μου το έκανε 1-2 μέρες πριν καμιά βδομάδα,έστειλα email στους διαχειριστές,αλλά προσπαθώντας μερικές φορές ακόμη με τους κωδικούς,τελικά ξεμπλοκάρισε αυθημερόν με την αποστολή του email.
-
Να μπαίνεις ως NEOS ACE , οπότε θα γλυτώσεις και τα παλιά χρέη σαν τις ομάδες
-
Και πάλι ευχαριστώ πολύ.Τελικά έχω καταλήξει και έχω παραγγείλει το S-Cross 4x4
-
Και πάλι ευχαριστώ πολύ.Τελικά έχω καταλήξει και έχω παραγγείλει το S-Cross 4x4Εξαιρετική επιλογή!! Με το καλό να το παραλάβεις. τι χρώμα?
-
Ευχαριστώ πολύ.
Galactic Grey -
Ωραίο χρώμα....είναι ετοιμοπαράδοτο ή θα περιμένεις 3-4 μήνες?
-
Ευχαριστώ πολύ.
Galactic Greyκαλορίζικο!!!!θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος... περιμένουμε εντυπώσεις!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ωραίο χρώμα....είναι ετοιμοπαράδοτο ή θα περιμένεις 3-4 μήνες?Μου είπαν ότι την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου θα το έχω.Λένε ότι πρόλαβα την παραφωγή-παράδοση στο χρώμα.
-
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Ευχαριστώ πολύ.
Galactic Greyκαλορίζικο!!!!θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος... περιμένουμε εντυπώσεις!
Σε ευχαριστώ πολύ.Μακάρι να μείνω ευχαριστημένος.Ημουν μεταξύ Vitara και σε αυτό και κατέληξα σε αυτό.Αν και στην αρχή το έβλεπα ολίγον τι μικρό στο μέγεθος για Suv/Crossover.
-
Ημουν μεταξύ Vitara και σε αυτό και κατέληξα σε αυτό.Αν και στην αρχή το έβλεπα ολίγον τι μικρό στο μέγεθος για Suv/Crossover.Καλά έκανες για εμένα, γιατί το Vitara είναι πολύ πιο ακριβό (με αυτόν τον κινητήρα) και επίσης είναι μικρότερο και με μικρότερους χώρους. Πιστεύω ότι στι συγκεκριμένη έκδοση, το S-Cross είναι καλύτερο αυτοκίνητο από το αντίστοιχο Vitara, ειδικά σε συνδυασμό με τις τιμές τους.
-
Το Kona πως το βλέπεται σαν αυτοκίνητο; Δεν ξέρω αν θα πουλήσει αλλά εμένα μου φαίνετια αρκετά υποσχόμενο αν και έχιε ιδιόρυθμο design. Ξέρουμε σε τι τιμές θα παίξει;
SUV/Crossovers Forum