-
Αυτό που λέω παραπάνω δηλαδή.
Στην οποία περίπτωση μπαίνει στη μέση η προσωπική μου προτίμηση (ως ειδικού στο ΙΤ στο κάτω-κάτω) στο Linux, την Google και τα ανοιχτά περιβάλλοντα αλλά αυτό είναι τελείως άλλη ιστορία. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
@QsisVTS
Σωστή η διόρθωση. Υπάρχει λοιπόν κάποια υλοποίηση που να μην πάσχει από το φαινόμενο της βρεγμένης οθόνης ?@wantone
Και συ σωστός αλλά δε δίνω διπλάσια χρήματα στην Apple για να μου έχει λύσει τέτοια θέματα (αν το έχει λύσει το συγκεκριμένο, που ψιλοαμφιβάλλω...)
Αν πάλι είναι να δώσω €700 για το καινούργιο 8πύρηνο με Android 5 Backlava (που σε 6 μήνες θα είναι 'αρχαίο' και θα έχει βγει το ακόμα-πιο-καινούργιο 16πύρηνα με Android 6 Kataifi) και €700 σε ένα σταθερότερο και 'επαγγελματικότερο' iPhone, τότε θα είμαι όντως σε σοβαρό δίλημμα (και κατά πάσα πιθανότητα θα πάρω το 'αρχαιότατο' 2πύρηνο με JB με €300 διότι να δώσω €700 για τηλέφωνο το θεωρώ υπερβολή αλλά βέβαια that's me, your mileage may vary).δεν διαφωνω οτι το μηλο εχει τεραστια περιθωρια κερδους αλλα προτιμω να πληρωσω αν ειναι να παρω κατι που δουλευει. Εδωσα 569ε πριν 2.5 χρονια για 3GS ακομα δουλευει καλα και τρεχει την τελευταια εκδοση του λειτουργικου. Δεν παιζει καμμια καλη επιδοτηση εκει που εισαι; Το μηλο το βοηθανε οι εταιρειες
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αυτό που λέω παραπάνω δηλαδή.
Στην οποία περίπτωση μπαίνει στη μέση η προσωπική μου προτίμηση (ως ειδικού στο ΙΤ στο κάτω-κάτω) στο Linux, την Google και τα ανοιχτά περιβάλλοντα αλλά αυτό είναι τελείως άλλη ιστορία.το ios unix ειναι αλλα ειναι κλειστο. Εμενα προσωπικα δεν με πειραζει αρκει να δουλευει οταν το χρειαζομαι. Οι επιπλεον λειτουργιες του ντροιντ καλες ειναι αλλα δεν τις χρειαζομαι καθε μερα. Το σημαντικο για μενα ειναι οτι ειναι optimised για το συγκεκριμενο hardware.
-
για αυτο κι εγω που δε θελω μηλο πηρα νεξους , που το λειτουργικο δενει καλυτερα με το hw , δε μπλεκει ο καθε αμπαλος κατασκευαστης με τη κακη υποστηριξη του και το ενοχλητικο ui του κτλ κτλ..
η συντριπτικη πλειοψηφια των εφαρμογων θα τρεχει παντα απροβληματιστα στη συσκευη μου και θα τη προσεχουν για αρκετο καιρο ακομα οι devs (οχι οπως το skype στο lg που ειχα που κοντεψε μετα απο χρονο σχεδον να λυσει το θεμα της 'υποχρεωτικης ανοικτης ακροασης' )το τιμημα βεβαια ειναι διαφορες ελλειψεις ή μειονεκτηματα σε σχεση με συσκευες αλλων κατασκευαστων , ομως εγω μονο με nexus θα συγκρινα το iphone (που συγκρινονται μια χαρα στο κατω κατω) το τι κανει ο καθε κατασκευαστης με το λειτουργικο και τις 2351834195 συσκευες ειναι πολυ μπλεγμενη υποθεση
αυτη τη στιγμη δεν εχουν δουλεψει αρκετοι το jelly bean για να δουν που εχει φτασει ΤΩΡΑ η google , πανω απο τους μισους κατοχους εχουν ακομα 2.3 που βγηκε το 2010
επισης πολλοι που εχουν δωσει ics το εδωσαν με προβληματα
ειναι μπουρδελο η κατασταση.. αυτο ειναι το αρνητικο και εχει και το μεριδιο ευθυνης και η google
αλλα δε δεχομαι οτι δεν εξελισσει το λειτουργικο κανοντας σημαντικα βηματα καθε φορα. δυστυχως ομως αυτα δε φτανουν οσο γρηγορα πρεπει στο κοσμο
-
dp
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
@QsisVTS
Σωστή η διόρθωση. Υπάρχει λοιπόν κάποια υλοποίηση που να μην πάσχει από το φαινόμενο της βρεγμένης οθόνης ?πιο πολυ σου απαντουσα για 'κολληματα' στο touch (στα οποια χανεις κλησεις) τα οποια μπορει να οφειλονται ειτε σε οθονες με κακο touch ειτε στη ρομ/kernel του κινητου που ειναι θεμα κατασκευαστη
οσο για τις βρεγμενες οθονες, δε ξερω τι να σου απαντησω..
δε νομιζω οτι ειναι σχεδιασμενες οι οθονες αυτες για να δουλευουν βρεγμενες (κυκλωμα με το δαχτυλο σου δε κανουν οι capacitive ? ) , μονο καποιες αδιαβροχες συσκευες υπαρχουν που και παλι μπορει να μη δουλευουν καλα βρεγμενες
αυτο ειναι θεμα τεχνολογιας των οθονων, μονο καποιος με βαθυτερη γνωση στο θεμα θα μπορουσε να απαντησει
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αυτη τη στιγμη δεν εχουν δουλεψει αρκετοι το jelly bean για να δουν που εχει φτασει ΤΩΡΑ η google , πανω απο τους μισους κατοχους εχουν ακομα 2.3 που βγηκε το 20102.2 σε παρακαλώ
Εκδόσεις AndroidΓιατί όμως ?
Θα μου λύσει το πρόβλημα της βρεγμένης οθόνης ? Μόνος σου ομολογείς πως όχι (μπορεί και να μη λύνεται γενικώς, θα ήταν ενδιαφέρον να μας έλεγε κάποιος με μηλόφωνο αν υπάρχει αυτό το πρόβλημα)
Κατά τα λοιπά είμαι της λογικής if it aint broke, don't fix it (επειδή δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ, εσύ που απ΄ό,τι φαίνεται έχεις ασχολείσαι, κανένα πρόβλημα, γιατί όμως αυτό με κάνει εμένα μαλάκα ?). Δεν με ενδιαφέρει να δω που έχει φτάσει η Google (συγνώμη αλλά αυτό αξίζει ένα ), με ενδιαφέρει να κάνει τη δουλειά μου (αυτά τα 3-4 πράγματα που χρησιμοποιώ) και να λύνει τα προβλήματά μου. Πες μου ότι λύνει το πρόβλημα της βρεγμένης οθόνης και κάνω upgrade αύριο.Για τα λοιπά που λες, ίσα-ίσα πιστεύω ότι το εξελίσσει γρηγορότερα απ΄ό,τι πρέπει, δημιουργώντας προβλήματα στις εταιρείες. Το support του Android καταλήγει πολύ ακριβό διότι ανά πάσα στιγμή υπάρχουν 3-4 'ενεργές' εκδόσεις και πρέπει να έχουν ένα development team για κάθε μία. Προ 3-4 μηνών θυμάμαι λέγατε εδώ τι γαμάτο είναι το ICS και ξαφνικά είναι πρακτικά απαρχαιωμένο. Ομως η όποια Samsung ή Motorola πρέπει αυτή τη στιγμή να υποστηρίζει 2.3, 4.0.4, 4.1 και ποιός ξέρει πότε θα βγει κανα 5.
Φαντάζεσαι να έκαναν ανάκληση στο αυτοκίνητό σου κάθε 2 μήνες για να περάσουν νέα έκδοση της ECU ? Δεν θα ήσουν έξαλλος ? Ή θα σε ενδιέφερε να δεις 'που έχει φτάσει η Audi'?
-
το δεν πηγαινε για σενα ουτε για τους αγοραστες, αλλα για τις εταιρειες
το android σα νεοτερο λειτουργικο απο το ios ειχε δρομο μπροστα του και περα απο τα επιπλεον χαρακτηριστικα που δινει η καθε εκδοση (ή ακομα και τα επιπλεον χαρακτηριστικα που μπορει να ειχε σε σχεση με τον ανταγωνισμο ) , ειχε και εχει να λυσει και τα διαφορα προβληματα και ελλειψεις που ειχε απο μονο του
στην 4.1 πχ ειναι η πρωτη φορα που η google (οχι ο καθε κατασκευαστης για να 'κλεισει τρυπες' , ή οι developers του market ) εβαλε ελληνικο πληκτρολογιο τοσο καιρο δεν ειχε και παλι στη 4.1 δεν εχει ελληνικο λεξικο
στην 4.1 πρωτη φορα καθισε και ασχοληθηκε σοβαρα στο να εκμεταλλευεται σωστοτερα το hardware της συσκευης για να εχεις ομαλο σκρολλαρισμα και αμεσοτητα που κοιταει στα ισια το αντιπαλο iphone
βεβαια υπαρχουν και αναβαθμισεις στην ασφαλεια κτλ.. ειναι σα να μου λες ειμαι οκ με χp οταν οπου να ναι βγαινουν τα 8
το να εχουν οι περισσοτεροι παλιοτερες εκδοσεις (και μαλιστα τοσο παλιες), το να εχουν συσκευες με γνωστα προβληματα και να μην καθονται να βγαζουν fix οι κατασκευστες ειναι βασικοτατος λογος δυσφημισης του λειτουργικου και για αυτο δε φταιει η google που τους το παρεχει δωρεαν και ειναι στο χερι τους το τι θα το κανουν (ισως παραειναι στο χερι τους κιολας)
δεν ειναι θεμα 'εχω χρονο'.. κανεις δεν εχει χρονο και ακομα κι αν εχεις δεν θες να τον σπαταλας για να ασχολεισαι με προβληματα
θες μια συσκευη που να δουλευει απροβληματιστα, να αναβαθμιζεται/εξελισσεται για καποια χρονια (και να γινεται καλυτερη) και αν εχει καποια προβληματα να κοιτουν καποιοι να τα φτιαξουν
οποτε δε μπορουμε γενικα και αοριστα να κανουμε συγκρισεις iphone με οποιαδηποτε android συσκευη , αλλα ουτε και να συγκρινουμε τα λειτουργικα εχοντας στο νου μας αρκετα παλιες πλεον εκδοσεις android και το τελευταιο ios
εκει ειναι η οποια μου ενσταση
ΥΓ ναι το ics που πολλοι δε το εχουν παρει ακομα ειναι 'αρχαιο' σε σχεση με το jb γιατι δεν εχουν καμια σχεση στη ταχυτητα αρα και στην εμπειρια χρησης
το tablet μου που εχει ακομα ics φαινεται να υστερει αρκετα σε σχεση με το επισης διπυρηνο μου κινητοη google καλα κανει και βγαζει αναβαθμισεις γιατι ο ανταγωνισμος τρεχει και ειναι μεν λογικο να μην ακολουθουν εξισου γρηγορα οι υπολοιποι, απο την αλλη ομως το χεζουν ωρες ωρες που δε βγαζουν αναβαθμισεις θελοντας να πουλησουν τις νεοτερες συσκευες τους
στη τελικη δε τους υποχρεωνει κανεις να βγαζουν ΤΟΣΕΣ ΠΟΛΛΕΣ
και μιας και επιασες τα αυτοκινητα εχουν γινει (οι htc/samsung/lg κτλ..) σα τη vw
βγαζουν ενα καρο μοντελα κανοντας απειρους συνδυασμους hw
το θεμα ειναι οτι στα αυτοκινητα οι αναβαθμισεις γινονται για να λυσουν προβληματα, οχι απαραιτητα για να δωσουν νεα χαρακτηριστικα αφου αυτα εχουν ηδη δοθει και ειναι δεδομενα
αντε να σου αλλαξουν κατι στη διαχειριση καυσιμου, αντε να δουλευουν καλυτερα abs/esp αλλα δε θα σου αλλαξει το αμορτισερ και τις ρυθμισεις για να στριβει καλυτερα και να δεις μια αισθητη διαφορασε ενα υπολογιστη και ενα κινητο (που ειναι σαν υπολογιστες) , οι αναβαθμισεις οπως ξερουμε σημαινουν πολλα περισσοτερα
-
Πρακτικά λέμε το ίδιο πράγμα: η Google 'τρέχει' προσπαθώντας να κάνει το Android 'σοβαρό' λειτουργικό και όχι 'παιχνίδι'. Από την άλλη οι κατασκευαστές είναι αναγκασμένοι να τρέχουν μεν για να προφταίνουν τη Google αλλά από την άλλη δεν μπορούν να αγνοήσουν τους πελάτες τους, δεν τους πληρώνει $$$ η Google αλλά ο κάθε nass και QsisVTS. Αρα ΠΡΕΠΕΙ να υποστηρίξει και αυτόν με το 2.3 και αυτόν με το 4.1.
Στο μεταξύ βγαίνει συνέχεια και καινούργιο hardware και προσπαθούν να μας κάνουν από τη μία να πιστέψουμε ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς το 8πύρηνο (= $$$) από την άλλη το 8πύρηνο δεν υποστηρίζεται από οτιδήποτε άλλο από την τελευταία έκδοση του λειτουργικού οπότε γλυτώνουν λεφτά από το support.Γενικά το μοντέλο ανάπτυξης του Android είναι το μοντέλο ανάπτυξης του Linux στο χειρότερο Καλή η ανάπτυξη και τα features αλλά αν θέλεις σταθερότητα πρέπει ο έλεγχος να είναι είτε μόνο το λογισμικό σε μία εταιρεία (Microsoft) είτε και το λογισμικό και το υλικό σε μία (Apple). Βέβαια ούτε αυτά τα κλειστά μοντέλα μας αρέσουν
-
τα κινητα περασαν (και περνουν) τη φαση παλιοτερων υπολογιστων οπου καθε νεα win επρεπε να παρεις νεο pc
λογω καποιων αντικειμενικων αναγκων (browsing πχ ) περασαν (και περνουν) τη φαση οτι θελουμε πυρηνες GHz και RAM ομως αυτο σιγα σιγα θα αλλαξει και θα φρεναρει η εξελιξη (ή μαλλον η αναγκη για αυτη οπως εγινε τα τελευταια χρονια με τα pc οπου με ενα διπυρηνο κανεις τη δουλεια σου και εισαι μια χαρα, δε πα να βγαζουν οι αλλοι διαστημοπλοια.. )τα λειτουργικα στα κινητα κατα γενικη ομολογια προσπαθουν να τα κρατησουν 'ελαφρια' οποτε απο ενα σημειο και μετα θα κρατας χωρις κανενα προβλημα και ελλειψεις κινητο για 3-4 χρονια χωρις να εχεις καποια ουσιαστικη ελλειψη
παντως συγκρινοντας το με windows το android περασε τα τελευται δυο χρονια τη φαση 2.3=xp (παλια/σταθερα/σχετικα ελαφρια/εγγυηση) , 4.0 = vista (πολυ πιο ομορφα με νεα χαρακτηριστικα αλλα βαρια και με θεματακια) , 4.1= win 7 (το εκαναν επιτελους σωστα)
και τελος μιας και υπαρχει η συνεχης συγκριση ios/android παντα ελεγαν οι υποστηρικτες της apple οτι καλα τα χαρακτηριστικα , αλλα το λειτουργικο κανει μεγαλη διαφορα και το jb εδειξε σε οσους το δοκιμασαν τη διαφορα που κανει το λειτουργικο σε συγκριση με αλλα διπυρηνα ή ακομα και 4πυρηνα με παλαιοτερη εκδοση
εχοντας δουλεψει λιγακι τα νεα 4πυρηνα δε νιωθω οτι μου λειπει κατι αυτη τη στιγμη και ας εχω 'ξεπερασμενο' διπυρηνο και ειμαι βεβαιος οτι το ιδιο θα σου πουν οι elteo και pik με μονοπυρηνα
θαυματα δε θα κανει απο μονη της η οποια αναβαθμιση, αλλα σιγουρα βοηθαει και πιστευω οτι φτανουμε σε σημειο που δε θα χρειαζομαστε να τα αλλαζουμε καθε 1-2 χρονια -
Απ΄το στόμα σου και στης Google το αυτί
-
Κανείς;
Ο χρήστης iant έγραψε:
Sony Xperia tipo dual - τι λέτε παιδιά;
Το έχει κανείς; Σηκώνει το Ice Cream Sandwich;Με μια μάτια τα '+' του:
- Android OS, v4.0.3 (Ice Cream Sandwich)
- 170 € αξία του
- Sony και όχι κανένα NoName (Έχω το Huawei X5, σύγκριση)
- Ράδιο FM with RDS
και τα '-' του:
- Ανάλυση 320 x 480 pixels. Θα γκρινιάζω πολύ μετά το 480 x 800 του Huawei ;
- Οθόνη 3.2 inches
Θέλω κανένα value for money κομμάτι με dual sim
Thanks!
-
Α ρε Γιωργο τι τραβας στην καλοκαιρινη σου στσυροφορια για το android. Σε εχουν αφησει μονο οι λοιποι μαχητες κι εγω παραειμαι μεθυσμενος για να βοηθησω...
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
-
Ο χρήστης iant έγραψε:
Κανείς;Sony Xperia tipo dual - τι λέτε παιδιά;
- 170 € αξία του
- Ράδιο FM with RDS
και τα '-' του:
- Οθόνη 3.2 inches
Thanks!
δωσε λιγα παραπανω και παρε κατι πιο αξιολογο. Υπαρχουν καλες επιλογες στα 200-250 (και απο την sony)
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Κανείς;
Sony Xperia tipo dual - τι λέτε παιδιά;
- 170 € αξία του
- Ράδιο FM with RDS
και τα '-' του:
- Οθόνη 3.2 inches
Thanks!
δωσε λιγα παραπανω και παρε κατι πιο αξιολογο. Υπαρχουν καλες επιλογες στα 200-250 (και απο την sony)
dual sim;
Για ποια μοντέλα λες; -
Στεφαν πηρες το galaxy3???
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2 -
@ iant, δεν ειδα οτι θελεις dual sim!
-
Ο χρήστης Geo f1 έγραψε:
Στεφαν πηρες το galaxy3???
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2Το χω εδώ και 1+ μήνα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
@ iant, δεν ειδα οτι θελεις dual sim!δυο παντόφλες δεν θέλω να κουβαλάω ...
Στην αγορά υπάρχουν αρκετά NoName, αλλά ...
Στο Huawei μου είχε πρόβλημα η οθόνη - μέσω WIND μου την άλλαξαν.
Θέλω να έχω κάποια εγγύηση εγχώρια και σίγουρη... -
Τα dual-sim είναι κατά κανόνα πατάτες, δυστυχώς. Είτε θα πρέπει να συμβιβαστείς με μια πατάτα, είτε με δύο κινητά. Δεν χρειάζεται να είναι παντόφλες και τα δύο πάντως...
Περι συσκευών Android...