-
Δεν είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση μάρκες διάττοντες αστέρες στην ελληνική και όχι μόνο αγορά.
Πρόσφατα τυχαία συνειδητοποίησα κάποια πράγματα για μια-δυο.Υπάρχει μια εταιρεία που λέγεται FUNAI,
εγώ τη νόμιζα ας πούμε τύπου κινέζικη, μικρή και τυχαία,
αλλά αποδεικνύεται γιαπωνέζικη, μάλλον κάποιου ικανού μεγέθους υπόστασης και σχετικά εδραιωμένη,
που μάλιστα φτιάχνει εργολαβικά ηλεκτρικές συσκευές και υποσυστήματα για γνωστές παραδοσιακές μάρκες.
Και πάλι δεν ξέρω αν ποιοτικά μου γεμίζει κιόλας το μάτι, αλλά τέλος πάντων.Την ίδια στιγμή στην ελληνική αγορά κυκλοφορεί και μια επωνυμία F&U,
την οποία δεν ξέρω πώς αλλά διαπίστωσα συνοδεύει μια φήμη με στόμφο εγκυρότητας και μυστικοπάθειας
ότι και καλά είναι η εταιρεία FUNAI η οποία συνέπραξε με τον 'κολοσσό' (!) UNITED,
και από εκεί βγήκε το όνομα F από το FUNAI και U από το UNITED, άρα F&U.
Προσπαθώντας να διασταυρωσω την εγκυρότητα της φήμης και όχι την προέλευση της φήμης,
ομολογώ δυσκολεύομαι και αν κάποιος μπορέσει ας το πράξει για εμένα.
Το μόνο που κατάφερα να δω είναι πως τους κολοσσούς F&U και UNITED
εμπορεύεται η ίδια επιχείρηση με έδρα στη Θεσσαλονίκη.Ερώτηση: ...δηλαδή τα brands Morris και F&U ανήκουν σε μια ελληνική εταιρεία;
Κωνσταντίνος Αμοιρίδης: ...ανήκουν σε μια ελληνική εταιρεία, και όπως σας είπα ευελπιστούμε να κάνουμε και τηλεοράσεις στην Ελλάδα και να εξάγουμε και στην Ευρώπη
Επιπρόσθετα, πολλές φορές στο εμπόριο και όχι μόνον, έχω δει να αναφέρεται, εσφαλμένα καθώς φαίνεται, περιγραφικά η ονομασία FUNAI σε προΪόντα της φίρμας F&U,
έστω και αν η επίσημη ελληνική ιστοσελίδα http://www.fandu.gr/ ονοματίζει την F&U ως ...FANDU (πουθενά ανάθεμα δεν έχω ματαδεί να αναπαράγεται η συγκεκριμένη λέξη FANDU με τον ίδιο τρόπο, που αποδίδει κιόλας την ορθότητα του πράγματος,
και τουλάχιστον έστω να απαντούσε όσο συχνά συναντώ τη σύγχυση με την ονομασία FUNAI)και θα ήθελα να πω μια προσωπική γνώμη πως τα λογότυπα της μιας συνειρμικά φέρνουν στην άλλη σε μένα τουλάχιστον
-
Δεν ήξερα σε ποιο θέμα να ρωτήσω.
Ψάχνω (και δεν βρίσκω) μικρή τηλεόραση 14 έως 15,6 ίντσες που να παίζει MPEG4.Δεν υπάρχουν ποια τέτοιες μικρές τηλεοράσεις;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ψάχνω (και δεν βρίσκω) μικρή τηλεόραση 14 έως 15,6 ίντσες που να παίζει MPEG4.Δεν υπάρχουν ποια τέτοιες μικρές τηλεοράσεις;
14' ? Μόνο στο ebay, και προφανώς χωρίς αποκωδικοποιητές, μιλάμε για 'τεχνολογία' τουλάχιστον 10 ετών πίσω...
Σε κάποια αποθήκη, σε κάποιο ξεστοκάρισμα, σε μεταχειρισμένα ή από κανά ξενοδοχείο ίσως...
-
Γιατί όμως να μην υπάρχουν ποια τέτοιες μικρές τηλεοράσεις;;
υ.γ. εγώ έχω μικρή LG 15άρα flat με αποκωδικοποιητή MPEG1 και ψάχνω κάτι παρόμοιo αλλά να έχει MPEG4.
-
Πως δεν υπάρχουν ? Απλά όχι 14', μερικές 15αρες και πολλές 20αρες....
https://www.skroutz.gr/c/12/television/f/533182/15-24.html?keyphrase=tv
-
Το έχω ψάξει πολύ στο skroutz. Μία υπάρχει.
Αυτή https://www.skroutz.gr/s/6456606/F-U-FL16102.html αλλά η μάρκα είναι της πλάκας εντελώς. -
Έχω αγοράσει 3-4 προϊόντα F&U παλιότερα (νομίζω από Praktiker στη Ν.Φιλαδέλφεια) δεν ήταν και του πεταματού...όχι τηλεόραση όμως....
-
Έχω αυτή την F&U http://www.public.gr/product/tileorasei ... 3050103pp/
Μούφα εντελώς.
Πολύ κακός δέκτης, ηχεία ανύπαρκτα και το χειρότερο ανοιγοκλείνει μόνο με διακόπτη της πλάκας.
Το τηλεχειριστήριο είναι διακοσμητικό. -
[quote='Storm']Δεν ήξερα σε ποιο θέμα να ρωτήσω.
Ψάχνω (και δεν βρίσκω) μικρή τηλεόραση 14 έως 15,6 ίντσες που να παίζει MPEG4.Δεν υπάρχουν ποια τέτοιες μικρές τηλεοράσεις; [r/quote]
Παρε ενα μεγαλο ταμπλετ!!!!!!!!
Υπαρχουν αλλα ειναι λιγες οι επιλογες και οι τιμες τους δυσαναλογες με το μεγεθος τους! Πριν 2 χρονια ειχα παρει μια LG 18' στην πεθερα μου,140 € σε προσφορα..... -
Πάμε παρακάτω.
Στεγνωτήριο ρούχων.
Έχει πάρει κανείς πρέφα στεγνωτήριο ρούχων που να έχει μικρές διαστάσεις.
Δυστυχώς υπάρχει έλλειψη χώρου στο σπίτι. Εκτός αν το βάλω στο σαλόνι...
Πάντως με κάποιο τρόπο πρέπει να στεγνώνω τα ρούχα. Εκτός αν δεν τα πλένω ποτέ... -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πάμε παρακάτω.
Στεγνωτήριο ρούχων.
Έχει πάρει κανείς πρέφα στεγνωτήριο ρούχων που να έχει μικρές διαστάσεις.
Δυστυχώς υπάρχει έλλειψη χώρου στο σπίτι. Εκτός αν το βάλω στο σαλόνι...
Πάντως με κάποιο τρόπο πρέπει να στεγνώνω τα ρούχα. Εκτός αν δεν τα πλένω ποτέ...Με βάση - προσαρμογέα πάνω από το πλυντήριο, δεν παίζει?
επίσης κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft/f/385142/TV-Monitor.html συνδέεις και το λαπτοπάκι πάνω και είσαι κομπλέ
-
Το πλυντήριο που έχω είναι άνω φόρτωσης... και ολοκαίνουριο... Οπότε δεν μπορώ να βάλω από πάνω στεγνωτήριο.
Αλλά και να μπορούσα, πάλι θα υπήρχε πρόβλημα γιατί έχω ντουλάπι μεγάλο πάνω από το πλυντήριο...Βασικά αν έβρισκα κάποιο οικονομικό στεγνωτήριο άνω φόρτωσης θα είχα λύσει το πρόβλημα. Αλλά μάλλον μόνο η Brandt βγάζει άνω φόρτωσης και είναι πανάκριβα.
υ.γ. για την TV βολεύτηκα με το http://www.public.gr/product/tileorasei ... 3050103pp/ που το είχα σε ένα συρτάρι...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το πλυντήριο που έχω είναι άνω φόρτωσης... και ολοκαίνουριο... Οπότε δεν μπορώ να βάλω από πάνω στεγνωτήριο.
Αλλά και να μπορούσα, πάλι θα υπήρχε πρόβλημα γιατί έχω ντουλάπι μεγάλο πάνω από το πλυντήριο... [emoji38]Βασικά αν έβρισκα κάποιο οικονομικό στεγνωτήριο άνω φόρτωσης θα είχα λύσει το πρόβλημα. Αλλά μάλλον μόνο η Brandt βγάζει άνω φόρτωσης και είναι πανάκριβα.
υ.γ. για την TV βολεύτηκα με το http://www.public.gr/product/tileorasei ... 3050103pp/ που το είχα σε ένα συρτάρι...
Πάρε αφυγραντηρα...
-
Αφυγραντήρα για στέγνωμα ρούχων;
Ούτε που ξέρω τι είναι και πως λειτουργεί ο αφυγραντήρας. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αφυγραντήρα για στέγνωμα ρούχων;
Ούτε που ξέρω τι είναι και πως λειτουργεί ο αφυγραντήρας.Και όμως κάνει δουλειά (όχι βέβαια όπως το στεγνωτήριο).
Εμείς, πριν πάρουμε το στεγνωτήριο, απλώναμε το χειμώνα όταν έβρεχε αναγκαστικά μέσα (όπως ξέρει στην περιοχή μας η υγρασία δεν παίζεται...δεν στεγνώνανε τα ρούχα έξω ούτε σε 5 μέρες!!) και στο δωμάτιο που απλώναμε βάζαμε τον αφυγραντήρα όλο το βράδυ. Την επόμενη ημέρα είχαν στεγνώσει τα ρούχα.
-
Έχω τα ρούχα από το Σαββάτο στο μπαλκόνι... και σήμερα το πρωί ήταν εντελώς βρεγμένα...
Μέσα στο σπίτι θα πρέπει να 'απλώνω' τα ρούχα στο σαλόνι και να έχω εκεί τον αφυγραντήρα.
Αλλά όλο το βράδυ;; Σαν πολύ δεν είναι; Μάλλον δεν αξίζει το κόπο. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Έχω τα ρούχα από το Σαββάτο στο μπαλκόνι... και σήμερα το πρωί ήταν εντελώς βρεγμένα...Μέσα στο σπίτι θα πρέπει να 'απλώνω' τα ρούχα στο σαλόνι και να έχω εκεί τον αφυγραντήρα.
Αλλά όλο το βράδυ;; Σαν πολύ δεν είναι; Μάλλον δεν αξίζει το κόπο.H καλύτερη λύση είναι το στεγνωτήριο. Αλλά εάν δεν σου βγαίνει, ο αφυγραντήρας είναι το αμέσως καλύτερο. Όλο τα βράδυ (με νυχτερινό εάν έχεις φυσικά) θα χρειαστεί, γιατί τα ρούχα βγάζουν πολύ υγρασία.
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Πάρε αφυγραντηρα...
Σωστά. Βέβαια αν έχεις αιρ κον και έχει λειτουργία dry και αυτό κάνει δουλειά, όχι όπως ο αφυγραντήρας όμως.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Πάρε αφυγραντηρα...
Σωστά. Βέβαια αν έχεις αιρ κον και έχει λειτουργία dry και αυτό κάνει δουλειά, όχι όπως ο αφυγραντήρας όμως.
Τον χειμώνα το κλιματιστικό στην λειτουργία dry βγάζει κρύο αέρα οπότε ρίχνει την θερμοκρασία του χώρου...
Επίσης αν δεις τι κατανάλωση έχει ένα στεγνωτήριο, σε συνδυασμό με τα άλλα οφέλη του αφυγραντηρα τότε η απόφαση είναι εύκολη...
-
Ο χρήστης nascar1 έγραψε:
Τον χειμώνα το κλιματιστικό στην λειτουργία dry βγάζει κρύο αέρα οπότε ρίχνει την θερμοκρασία του χώρου...
Επίσης αν δεις τι κατανάλωση έχει ένα στεγνωτήριο, σε συνδυασμό με τα άλλα οφέλη του αφυγραντηρα τότε η απόφαση είναι εύκολη...
Όχι όλα, αλλά γενικά έχεις δίκιο.
Σωστή η τοποθέτηση για κόστος και λοιπά οφέλη του αφυγραντήρα.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....