-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Toyotomi ?Απογοήτευση από δύο συσκευές αγορασμένες με διαφορά ενός τριμήνου. Με το πέρας της εγγύησης χάλασαν οι ενδείξεις επί του μηχανήματος, ενώ ακούγεται έντονα ο ανεμιστήρας στις χαμηλές στροφές.
-
Panasonic, Hitachi, Fujitsu από τις καλές και σχετικά προσιτές μάρκες. Από τις 2 πρώτες εχω προσωπική εμπειρία και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
Το καλύτερο ακουει στα γνωστά 2 ονόματα (Mitsubishi, Daikin) και τιμάται αναλόγως..
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/709526/plusimo-sideroma-se-10-lepta/?refW
Ενα σημαντικος λογος να αναβαλει κανεις αγορα νεου πλυντηριου ή/και στεγνωτηριου
δεν υποκαθιστά τίποτα από τα δύο, αλλά εντάξει
Μιλαει για πλυσιμο και στεγνωμα-σιδερωμα,εσυ καταλαβαινεις κατι αλλο;
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Εσείς που ξέρετε πολλά κι ο νους σας κατεβάζει, τι προοιτείνετε για air-condition 9000btu? προτιμώ inverter...Φχαριστω
Daikin
Toshiba /Carrier
Hitachi
Στα εβαλα και με σειρά
Ακριβά μηχανήματα αλλά ότι πληρώνεις παίρνεις -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εσείς που ξέρετε πολλά κι ο νους σας κατεβάζει, τι προοιτείνετε για air-condition 9000btu? προτιμώ inverter...
Φχαριστω
Daikin
Toshiba /Carrier
Hitachi
Στα εβαλα και με σειρά
Ακριβά μηχανήματα αλλά ότι πληρώνεις παίρνειςToshiba προσωπικά δεν, έχουν πολύ ηλίθια λειτουργία. Δεν ξέρω από βαθμούς απόδοσης πως πάνε.
-
Daikin, Mitsubishi, Panasonic. Fujitsu, ούτε στον εχθρό μου.. (έχω και χρησιμοποιώ όλες τις μάρκες που αναφέρω)
-
εκει που παω να παρω την αποφαση να ψαξω, τσουπ πεταγονται ενας δυο και μου τα ανατρεπουν. πειτε ενα γειτι ωρε παιδες
-
Τι budget έχεις γιατί πχ Daikin 12αρι που πήρε φίλος μου πριν από ένα μήνα με πολύ ψάξιμο το πήρε λίγο κάτω από 900€, το 1000αρικο ήταν το στάνταρ.
-
Με την σειρά μου να πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από toshiba daisekai 16000btu και πρόσφατα καθόλου ικανοποιημένος από panasonic etherea 9000btu. Και τα δύο θεωρούνται κορυφαία της κατηγορίας τους.
-
Εχω ενα 24αρι στο σαλονι και ενα 9αρι στη μια κρεβατοκαμαρα, General, της κακιας ωρας. οχι οτι δεν κανουν τη δουλεια τους, αλλα σιγουρα τρωνε πολυ Καποια στιγμη θα μπουν καλα inverter, αλλα προς το παρον θελω ενα 9αρι για την αλλη κρεββατοκαμαρα.
Θα κανω μια ερευνα αυριο και βλεπουμε...
-
General 14 ετων(12κ btu) εχω και εγω,και ειναι αψογο.Παροτι δεν ειναι ινβερτερ,και δουλευει σε καθημερινη βαση γυρω στις 5-6 ωρες,μαζι με αλο ενα sanyo(9k btu) και αυτο οχι ινβερτερ, για 4-6 ωρες ο λογαριασμος της δεη δεν ξεπερναει τα εξτρα 50 ευρω σε συγκριση με μηνες χωρις ερκοντισιον.
-
Του έχεις βάλει μαγνητάκια;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
http://www.newsbeast.gr/technology/arthro/709526/plusimo-sideroma-se-10-lepta/?refW
Ενα σημαντικος λογος να αναβαλει κανεις αγορα νεου πλυντηριου ή/και στεγνωτηριου
δεν υποκαθιστά τίποτα από τα δύο, αλλά εντάξει
Μιλαει για πλυσιμο και στεγνωμα-σιδερωμα,εσυ καταλαβαινεις κατι αλλο;
Το υπέροχο ελληνικό άρθρο μιλάει για πλύσιμο και στέγνωμα-σιδέρωμα.
Οι ίδιοι δεν γράφουν τπτ τέτοιο.
Ούτε πλύσιμο κάνει, ούτε στέγνωμα πλυμένων ρούχων.Το μόνο που κάνει είναι φρεσκάρισμα ενός στεγνού και ημιτσαλακωμένου ρούχου.
Όπως γράφουν και οι ίδιοι 'The SWASH system occupies the “third space” of laundry care', όπου τα πρώτα δύο είναι πλυντήριο - στεγνωτήριο. -
σε μενα το fujitsu ειναι θορυβωδες, τα πλαστικα του τριζουν με τις αλλαγες τις θερμοκρασιες (πολυ ενοχλητικο αν θες να κοιμηθεις το βραδυ) και δεν τα παει καλα με τις θερμοκρασιες που του εχω ορισει (εχει αποκλισεις)
-
Την ευκολία του κρύου νερού (είμαι φανατικός των κρύων χειμώνα καλοκαίρι) δεν μπορώ να μην την θαυμάσω και εκτιμήσω αλλά τα πιο βολικά και 'μεγάλα' ψυγεία είναι τα 70άρια. Κατά προτίμηση με την κατάψυξη από κάτω.
Τα αμερικάνικου τύπου έχουν πολύ στενά ράφια που δεν χωράνε πχ κουτί από ζαχαροπλαστείο, μεγάλη πιατέλα κλπ. Και είναι και πολύ βαθειά εξωτερικά.
Εκτός αν μιλάμε για κάτι θηρία δίφυλλα που όμως και τα δύο φύλλα βλέπουν στο ίδιο τεράστιο ράφι και η κατάψυξη είναι από κάτω.
Μια τρίτη λύση σπάνια στην Ελλάδα που έχουν φίλοι μου είναι ψυγείο χωρίς καταψύκτη και ξεχωριστή κατάψυξη είτε μικρή κάτω από τον πάγκο είτε ίδιου ύψους. Μάλλον συμφέρει οικονομικά για τον τεράστιο χώρο ψύξης που προσφέρει. Συν απόλυτη ανεξαρτησία ψύξης κατάψυξης.
Πάντως μην ξεχνάμε ότι αν θέλεις νερό παγάκια από το ψυγείο σου θυσιάζεις σημαντικού μεγέθους τμήμα τους. Ίσως συμφέρει αγορά ξεχωριστής συσκευής που βγάζει νερό κρύο και παγάκια και μπαίνει πάνω στον πάγκο. -
Πράγματι έχω 70αρι με κατάψυξη κάτω εδώ και 16 χρόνια, αλλά δεν υπάρχουν πολλά στην αγορά, ειδικά με νερό εξωτερικό. Εχω φτιάξει και 70εκ την κουζίνα και κοιτάω κατά καιρούς να το αλλάξω αλλά δεν βρίσκω κάτι να με ικανοποιεί (και οικονομικά). Αν έχεις χώρο μία 2μετρη συντήρηση και ένας καταψύκτης (έστω και μπαούλο) είναι ιδανικό.
-
quick question
Χθές χύθηκε νερό σε κουζίνα με κεραμικές εστίες, ακούστηκε ένα μπάμ (ή σαν να πέφτει ρελέ), δεν έπεσε όμως ο γενικός ούτε καν η ασφάλεια της κουζίνας, και από την στιγμή εκείνη λειτουργούν οι εστίες αλλά όχι ο φούρνος (και έσβησε και το ρολογάκι εντελώς).
Τι μπορεί να είναι; Πλακέτα; -
καλημέρα, έχουμε στο σπίτι ψυγείο-ντουλάπα G.E. με πορτάκι-μπαρ, πάγο-νερό ....από το 92, είναι αμερικάνικο και του έχουν προσθέσει από την αντιπρωσοπεια μετασχηματιστή 220 σε 110 volt
Τώρα με την πράσινη ανάπτυξη το κόστος είναι δυσανάλογο , το μέτρησα και καίει 5,5kwh την ημέρα το βλέπετε φυσιολογικό ? -
Ο χρήστης vasiliss1 έγραψε:
καλημέρα, έχουμε στο σπίτι ψυγείο-ντουλάπα G.E. με πορτάκι-μπαρ, πάγο-νερό ....από το 92, είναι αμερικάνικο και του έχουν προσθέσει από την αντιπρωσοπεια μετασχηματιστή 220 σε 110 volt
Τώρα με την πράσινη ανάπτυξη το κόστος είναι δυσανάλογο , το μέτρησα και καίει 5,5kwh την ημέρα το βλέπετε φυσιολογικό ?Αν ειναι 500w το ψυγειο, ειναι σαν να λειτουργει 10+ Ωρες, αν ειναι 250w ειναι σαν να λειτουργει 20+ ωρες το εικοσιτετραωρο.
Ενα συγχρονο ψυγειο καταναλωνει πανω κατω 1kwh/εικοσιτετραωρο.
Αρα ειναι φυσιολογικο για ενα ψυγειο 20+ χρονων. Αλλα δεν ειναι καθολου οικονομικο.
Αμα παρεις ενα Α+ θα εχεις περιπου 4 kwh κερδος την ημερα. Αρα 4χ 365 kwh ετησιος. Το οποιο ειναι αναλογα τη κλιμακα χρεωσης, απο 4x 40€=160€μεχρι4x 70€=280€ ετησιος λιγοτερη καταναλωση.
Εσυ αποφασιζεις! -
Ο χρήστης skous έγραψε:
quick questionΧθές χύθηκε νερό σε κουζίνα με κεραμικές εστίες, ακούστηκε ένα μπάμ (ή σαν να πέφτει ρελέ), δεν έπεσε όμως ο γενικός ούτε καν η ασφάλεια της κουζίνας, και από την στιγμή εκείνη λειτουργούν οι εστίες αλλά όχι ο φούρνος (και έσβησε και το ρολογάκι εντελώς).
Τι μπορεί να είναι; Πλακέτα;Αν δεν εχει καποια εσωτερικη ασφαλεια, που δεν εχει ισως ειναι πλακετα. Μπορει ομως απλα να βραχυκυκλωσαν οι κλεμες συνδεσης κατω απο την εστια και να καηκαν τα καλωδια. Αλλα στη περιπτωση αυτη, τουλαχιστον, θα επρεπε να 'πεσει' καποια ασφαλεια ή ο διαρροης.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....