-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Αντίθετα ο Κίκιζας είχε ανοίξει τα πόδια τους και δεν χωρούσε να κάτσει κανονικά πίσω.
Ε τωρα εξηγουνται ολα. Σε μπερδεψε ο Κικιζας με τις κατηγοριες, λεγοντας σου: σιγα το αμαξι, στο Up καθομαι εδω πισω και ξαπλωτος.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τώρα...η νέα 'Α' μεγάλωσε αρκετά, αλλά και πάλι χάνει αρκετά σε σχέση με τους χώρους των Α3-GOlf-Astra.
Μιλάμε για ~280lt πορτ-παγκάζ (τουλάχιστον τόσο το έκοψε το άπειρο μάτι μου),Χώρος αποσκευών 340l.
Λίγο μεγαλύτερος από τη σειρά 1. -
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Τώρα...η νέα 'Α' μεγάλωσε αρκετά, αλλά και πάλι χάνει αρκετά σε σχέση με τους χώρους των Α3-GOlf-Astra.
Μιλάμε για ~280lt πορτ-παγκάζ (τουλάχιστον τόσο το έκοψε το άπειρο μάτι μου),Χώρος αποσκευών 340l.
Λίγο μεγαλύτερος από τη σειρά 1.Αμφιβάλω αν υπάρχει αυτοκίνητο που να έχει τόσο μέτριους χώρους για πίσω συν τις αποσκευές όσο το παρών Φόκους, αν συνυπολογίσει μεταξόνιο και μήκος.
-
Το έχω καταλάβει πως τρολλάρεις απο εκεί που είπες πως η A-Class ανταγωνίζεται το Polo
βασικά αυτό δεν ήταν τρολάρισμα.
Τουλάχιστον όσο αναφορά το προηγούμενο A-Class και τα υπόλοιπα Α3/Golf/Astra/κτλ, η 'Α' ήταν αισθητά μικρότερη σε χώρους, πορτπαγκάζ κτλ.Τώρα...η νέα 'Α' μεγάλωσε αρκετά, αλλά και πάλι χάνει αρκετά σε σχέση με τους χώρους των Α3-GOlf-Astra.
Μιλάμε για ~280lt πορτ-παγκάζ (τουλάχιστον τόσο το έκοψε το άπειρο μάτι μου), ενώ όταν ρύθμισα το κάθισμα μπροστά (οδηγό - τυχαία στο ίδιο ύψος με το συνοδηγό/supervisor of the test drive) και έκατσα πίσω, ήμουν οριακά κανονικά (αν καθόμουν λίιιγο 'Χυμένα' και όχι λες και τρέχαμε σε αγώνες , έβρισκαν τα γονατά μου στην πλάτη του καθίσματος).
Αντίθετα ο Κίκιζας είχε ανοίξει τα πόδια τους και δεν χωρούσε να κάτσει κανονικά πίσω.Μερικες διορθωσεις...Καταρχας το χωρος αποσκευων ειναι 341λιτρα. Σαφως κατω απο τον μεσο ορο της κατηγοριας, αλλα οχι και 280λιτρα.
Κατα τα αλλα σε οτι με αφορα, καθισα πισω απο τον vell την στιγμη που οδηγησε, ο οποιος αν θυμαμαι καλα ειναι στο 1,80κατι, δηλαδη ψηλος.
Εγω καθισα με την πλατη τεντωμενη, να εφαπτεται στην πλατη του καθισματος, (υψος 1,90) και το κεφαλι μου ΔΕΝ ακουμπουσε στην οροφη. Τα ποδια μου πραγματι τα ειχα απλωσει στα ακρα, αλλα για τις συνθηκες που αναφερω νομιζω
οτι ειναι μια χαρα οκ οι χωροι. Σιγουρα οχι οι καλυτεροι στην κατηγορια, αλλα επουδενι δεν στριμωχνεσαι οταν παιζουν νορμαλ αναστηματα.
Αυτο που εχω να επισημανω κυριως για τις πισω θεσεις, ειναι πιο πολυ η ελαφρως κλειστοφοβικη αισθηση λογω των σκουρωχρωμων επενδυσεων του συγκεκριμενου αυτοκινητου (AMG sport καθισματα μαυρο δερμα-με μαυρο σουεντ, και κοκκινες ραφες) σε καθισματα-οροφη, συν του οτι οι πισω -κατα την δικη μου αισθηση τουλαχιστον- καθονται λιγο πιο χαμηλα ή το ιδιο χαμηλα με τους μπροστα, εχοντας παραλληλα και την φαρδια μονοκομματη πλατη των εμπροσθιων καθισματων να κοβει λιγο απο ορατοτητα, αλλα και των σχετικα μικρων τζαμιων πισω, που ηταν και φιμε...
Δηλαδη με μια ανοιχτοχρωμη επενδυση, οι πισω θα αισθανοντουσαν πολυ πιο ανετα...P.S Ο καβουρας δεν καθοταν απλα λιιιγο χυμενα... Ειχε 'χυθει' ολοκληρος στο πισω καθισμα, και το χαιδευε...
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Λίγο μεγαλύτερος από τη σειρά 1.Λιγο μικροτερος...360λιτρα εχει η σειρα 1...
-
Όντως, οι 4τροχοί μάλλον έχουν ακόμα τα στοιχεία της παλιάς.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Κατα τα αλλα σε οτι με αφορα, καθισα πισω απο τον vell την στιγμη που οδηγησε, ο οποιος αν θυμαμαι καλα ειναι στο 1,80κατι, δηλαδη ψηλος.
Κι εγώ 1,83 είμαι αλλά ψηλό δε με λες.
P.S Ο καβουρας δεν καθοταν απλα λιιιγο χυμενα... Ειχε 'χυθει' ολοκληρος στο πισω καθισμα, και το χαιδευε...
Προσωπικά πραγματικά ερωτεύτηκα τα εμπρός καθίσματα. Θα τα πλήρωνα όσο-όσο αν αγόραζα την 'Α'. (τέτοια θα ακούνε οι τύποι στη mercedes και θα βάλουν το κόστος των καθισμάτων στο 'θεό' )
Τόσο άνετα ώστε να νιώθεις χαλαρός και τόσο σφιχτά ώστε να σε κρατάει το κάθισμα στα...'γρήγορα' ( ).Δεν ξέρω σε μεγάλο ταξίδι πως είναι-αντιδρούν σε σχέση με το σώμα.
Πχ τα δικά μου (Α3 με Sline καθίσματα) είναι ωραία μεν σε κράτημα, αλλά κάπως σκληρά (μετά από κανα 2ωρο ταξίδι, πιάνεται ο κώλος σου ). Μέσα στην πόλη δεν έχεις πρόβλημα. -
Κι εγώ 1,83 είμαι αλλά ψηλό δε με λες.
Δεν χρειαστηκε να αναφερθω συγκεκριμενα για το υψος σου... Ε, λοιπον και εσυ ψηλος εισαι.
P.S Ο καβουρας δεν καθοταν απλα λιιιγο χυμενα... Ειχε 'χυθει' ολοκληρος στο πισω καθισμα, και το χαιδευε...
Προσωπικά πραγματικά ερωτεύτηκα τα εμπρός καθίσματα. Θα τα πλήρωνα όσο-όσο αν αγόραζα την 'Α'. (τέτοια θα ακούνε οι τύποι στη mercedes και θα βάλουν το κόστος των καθισμάτων στο 'θεό' )
Τόσο άνετα ώστε να νιώθεις χαλαρός και τόσο σφιχτά ώστε να σε κρατάει το κάθισμα στα...'γρήγορα' ( ).Πανε 'πακετο' με το AMG pack το οποιο στην Γερμανικη ιστοσελιδα κοστιζει 3,4κ ευρω μαζι με ενα αναβαθμισμενο RCD20 (6-δισκο), το εξωτερικο Look της AMG μαζι με τις 18αρες του αυτοκινητου που οδηγησαμε, σπορ αναρτηση, 'κοντη' σπορ κρεμαγιερα, και αν δεν κανω λαθος αναβαθμισμενα φρενα, με τρυπητες δισκοπλακες μπροστα...
-
-
Ξέρει κάποιος να μου πει αν υπάρχει κάπου η A Klasse να τη δω και που?
Επίσης στο AMG Pack που είδα στην ελληνική σελίδα ότι κοστίζει 3.139 ευρώ, τα καθίσματα τα ενιαία είναι standard στο πακέτο?
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Ξέρει κάποιος να μου πει αν υπάρχει κάπου η A Klasse να τη δω και που?Επίσης στο AMG Pack που είδα στην ελληνική σελίδα ότι κοστίζει 3.139 ευρώ, τα καθίσματα τα ενιαία είναι standard στο πακέτο?
Υπηρχε μεχρι τελη Ιουλιου η εκδηλωση στο Φλοισβο. Τα αυτοκινητα απ' οτι μου ειπαν ηταν τα μοναδικα στην Αθηνα (ή Ελλαδα? anyway , σιγουρα τα μοναδικα στην Αθηνα), ειχαν ολα Γερμανικα νουμερα, και μετα θα εφευγαν -αν θυμαμαι καλα- και παλι πισω.
Τα καθισματα με μισο-μισο μαυρο σουεντ και δερμα, και κοκκινες ραφες ειναι στανταρ στο πακετο ΑMG...
-
Τα A class που ηρθαν στην Ελλαδα ηρθαν για να τα δει ο κοσμος και να γινει η πρωτη γνωριμια . Τον Σεπτεμβρη παλι που θα αρχισουν και οι πρωτες παραδοσεις θα διατιθενται προς td .
-
Δηλαδή η Α200 σε λευκό χρώμα που έχει 0 χρέωση + ΑΜG pack(3.140ευρώ) πάει στα 30.100 περίπου. Και έξοδα πινακίδων, τέλη, έξοδα φακέλου για το δάνειο, πάει στα 31.000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι?
Και έχει επάνω 18άρια AMG, ενιαία καθίσματα, μεταβαλλόμενο τιμόνι? -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Δηλαδή η Α200 σε λευκό χρώμα που έχει 0 χρέωση + ΑΜG pack(3.140ευρώ) πάει στα 30.100 περίπου. Και έξοδα πινακίδων, τέλη, έξοδα φακέλου για το δάνειο, πάει στα 31.000 ευρώ με το κλειδί στο χέρι?
Και έχει επάνω 18άρια AMG, ενιαία καθίσματα, μεταβαλλόμενο τιμόνι?Ναι...και σπορ αναρτηση, και αν θυμαμαι καλα αναβαθμισμενα φρενα με τρυπητες δισκοπλακες μπροστα (συμπεριλαμβανονατι στο AMG pack)
-
Σαν λίγα μου φαίνονται με όλα αυτά που θα χει πάνω.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Σαν λίγα μου φαίνονται με όλα αυτά που θα χει πάνω.Αν τσεκαρεις τους διαθεσιμος εξοπλισμους στην επισημη ιστοσελιδα, θα δεις οτι ηδη η μη AMG εκδοση εχει αρκετα πλουσιο εξοπλισμο στα 27κ παρα κατι. Τωρα αυτο για τα φρενα που ειπα, διατηρω μια επιφυλαξη, μηπως η αναβαθμιση αυτη, αφορα μονο την Α250, και οχι την Α200πχ, εφοσον επιλεγει το AMG pack...
-
Στο δρόμο λέει τίποτα?
-
Προσωπικα το βρηκα αρκετα 'πικαντικο' και 'ζωντανο' για Merc. Οχι τοσο οδηγοκεντρικο οσο η νεα 1 (χαρις και την πισωκινηση) αλλα σαφως αρκετα πιο ευχαριστο σε σχεση με τα μεγαλυτερα -μη AMG- μοντελα της Merc.
Στιβαρο αμαξωμα, 'γρηγορο' τιμονι με καλη αισθηση και πληροφορηση, ωραιο κιβωτιο (Manual), και ικανοποιητικοτατο
μοτερ, το 156αρι.
Η μοναδικη παρατηρηση εχει να κανει με τον σχετικα αυξημενο θορυβο κυλισης , συγκριτικα με την κατηγορια.
Ισως να εφταιγε και στο ενα αυτοκινητο ειδικα η υπαρξη μεγαλης πανοραμικης οροφης, και τα ελαστικα, στην Α250, καθοτι η μικροτερη εκδοση A200, χωρις ηλιοροφηκαι με αλλα λαστιχα, φανηκε καπως πιο ησυχη. -
-
Μεγάλη επιτυχία για τη Μερσεντα είναι το πως νιώθει ο οδηγός όταν είναι πίσω από το τιμόνι και οι πρώτες εντυπώσεις για την θέση οδήγησης και το εσωτερικό είναι το λιγότερο άριστες δίνοντας την αίσθηση ότι κάθεσαι σε πολύ μεγαλύτερης αξίας αυτοκίνητο με την πολύ χαμηλή θέση οδήγησης και το πολύ προσεγμένο εσωτερικό
Mercedes A-class 2012