-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Μόνο ο Ευθύμης έπιασε το νόημα της συζήτησης , εντάξυ παλιός ο προβληματισμός αλλά δεν υπήρχε το 4τφ το 1997 αλλά το ερώτημα παραμένει γιατί Α class τι παραπάνω μπορεί να δώσει πάνω από μια giulietta , octavia ..... πέραν ίσως από την υπεραξία του ονόματος ;με αυτή τη λογική υπάρχει το superb κ δεν υπάρχει λόγος να πάρεις μια 5αρα
-
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Μόνο ο Ευθύμης έπιασε το νόημα της συζήτησης , εντάξυ παλιός ο προβληματισμός αλλά δεν υπήρχε το 4τφ το 1997 αλλά το ερώτημα παραμένει γιατί Α class τι παραπάνω μπορεί να δώσει πάνω από μια giulietta , octavia ..... πέραν ίσως από την υπεραξία του ονόματος ;
με αυτή τη λογική υπάρχει το superb κ δεν υπάρχει λόγος να πάρεις μια 5αρα
ναι αλλά η 5άρα είναι πισωκίνητη
-
Ο χρήστης audipassion έγραψε:
Μόνο ο Ευθύμης έπιασε το νόημα της συζήτησης , εντάξυ παλιός ο προβληματισμός αλλά δεν υπήρχε το 4τφ το 1997 αλλά το ερώτημα παραμένει γιατί Α class τι παραπάνω μπορεί να δώσει πάνω από μια giulietta , octavia ..... πέραν ίσως από την υπεραξία του ονόματος ;
με αυτή τη λογική υπάρχει το superb κ δεν υπάρχει λόγος να πάρεις μια 5αρα
ναι αλλά η 5άρα είναι πισωκίνητη
σωστός
πάντως επιχειρηματικά η κάθοδος των γερμανών σε μικρότερες κατηγορίες θεωρείται επιτυχημένη.
απάντησαν στις ανάγκες των ευρωπαίων για πιο κόμπακτ μοντέλα, πουλάνε με πρίμιουμ καπέλο, κατέβασαν το μέσο όρο των αγοραστών, χωρίς να μειώσουν το κύρος των μεγαλύτερων μοντέλων τους -
Φυσικά και είναι πετυχημένη. Άουντι, Μπεμβέ και Μερσεντέ πουλάνε χοντρικά 3 φορές αυτά που πουλάγανε πριν 30 χρόνια.
Άμα είχαν μείνει στα ίδια θα τους είχε καταπιεί κάποιος μεγάλος (τους 2 ). -
-
Ειναι λατρεία το ατιμο το Α , παλι καλα δεν λειπει το ποδοφρενο
-
Βαρβατες τιμες ομως, βλεπω... 29.265 € εφτασα στον Configurator μια Α 180 χωρις πολλα εξτρα
Bi-Xenon φωτιστικά σώματα
Audio 20 CD με 6-δισκο CD changer
Media Interface - Θύρα για σύνδεση με φορητές συσκευές ήχου
Πακετο Exclusive
Πακετο καθρεφτων
Πακετο εξωτερικου φωτισμου και ορατοτητας.. -
αυτή η οθόνη δεν χωνεύεται σαν OEM σχεδιασμός.
φαντάζομαι θα βγουν σύντομα και αφτερμαρκετ βάσεις για τα δημοφιλή tablet. βλ nexus7 πχ. -
@Focusman91
Η Merc παντοτε ηταν ελαφρως ακριβοτερη απο τους δυο αλλους premium Γερμανους (Audi , Bmw)
στα ανταγωνιστικα μοντελα της...Παρολα αυτα, εαν κανεις μια συγκριση μεταξυ Γερμανικου και Ελληνικου configurator, θα δεις οτι οι τιμες
ειναι ελαφρως χαμηλοτερες στο Ελληνικο, με το ιδιο επιπεδο εξοπλισμου.
Μαλιστα εαν επιλεξεις την ισχυροτερη εκδοση Α200 και το -πληρες IMHO εξοπλιστικο πακετο- AMG pack (το οποιο ειναι καλυτερο Value για το κοστος του, εαν θες σπορτιφ εμφανιση-οδικη συμπεριφορα), μαζι με δυο επιπροσθετα εξτρα που εβαλα για τα δικα μου γουστα πχ, οπως bi-xenon, και πισω υποβραχιονιο, μαζι και με μεταλλικο χρωμα, βγαινει στα 31,800ευρω εναντι 32,070ευρω για την Γερμανικη αγορα.
Σιγουρα στη τιμη αυτη παντως θεωρω οτι μια εκπτωση, -ή/και οφελος αποσυρσης για ταξινομηση μεχρι αρχες Δεκεμβριου-,
της ταξεως των 1,000-1,500ευρω περιπου λογω και της 'νεκρης' αγορας, ειναι πολυ πιθανη.
Συνολικα δηλαδη με 31κ πανω-κατω, παιρνεις μια μικρομεσαια σπορτιφ Merc με AMG πακετο, ( περιλαμβανει εξαιρετικα σπορ καθισματα με alcantara και κοκκινες ραφες, την τυπου i-phone οθονη, σπορ αναρτηση και χαμηλωμα 10mm, 18αρες ζαντες ΑMG, το οπτικο εξωτερικο πακετο, εαν δεν κανω λαθος και αναβαθμισμενα φρενα, και σπορ τιμονι μεταβλητης μηχανικης υποβοηθησης με κοντυτερη συνολικα κρεμαγιερα) και 156αλογα. Not bad πιστευω για καινουργιο σπορτιφ premium μικρομεσαιο, με σημα το αστερι ... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@Focusman91
Η Merc παντοτε ηταν ελαφρως ακριβοτερη απο τους δυο αλλους premium Γερμανους (Audi , Bmw)
στα ανταγωνιστικα μοντελα της...Δεν το λες και 'ελαφρώς ακριβότερη' , αλλά καταλαβαίνω το σκεπτικό τους.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
@Focusman91
στα ανταγωνιστικα μοντελα της...Δεν το λες και 'ελαφρώς ακριβότερη' , αλλά καταλαβαίνω το σκεπτικό τους.
Πως το λες? 'Βαρεως'...?
-
Καλα που δεν σκεφτονται ολοι σαν εμενα, αλλιως η αγορα ευοκινητου θα ειχε πεθανει τελειως στην ελλαδα, τουλαχιστον στα αμαξια 30.000+ ευρω...
Με εξαιρεση λιγες περιπτωσεις πως ειναι δυνατον να παει ο αλλος να παρει αμαξι σημερα με τοσα χρηματα;
-καλα αν εισαι φτωχομπικουλας, δε σε αφορουσε ποτε
-αν ειναι χαμηλο/μεσο-αμοιβομενος δημοσιος που πονταρει στη μονιμοτητα και στα 'μαυρα' απο δευτερες δουλειες, οποτε κλασσικα τρωει τη μπαρουφα του premium αμαξιου... -->risky
-αν ειναι επιχειρηματιας... .. παλι risky.. καλυτερα να κρατησει τα κεφαλαια του να δει πως θα πορευτει την επομενη περιοδο
-αν ειναι καλα αμοιβομενος στοπ ΙΔ... risky... γιατι δεν ξερεις τι ξημερωνει και δυσκολα ξαναβρισκεις αντιστοιχα αμοιβομενη εργασια
-αν βρεθηκες με αυτα στο χερι με καποιο τροπο, παλι ειναι επιφοβο να τα δωσεις για αυτοκινητο (εκτος και εχεις >χ20 να βρισκονται οποτε οκ..)Και αντε να παρεις καμια ειδικη κατασκευη, κανα παθιαρικο roadster πχ, να καταλαβω...
αλλα για μια A-class, ενα μεσο απλα ψιλο-good looking αυτοκινητο ; -
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Καλα που δεν σκεφτονται ολοι σαν εμενα, αλλιως η αγορα ευοκινητου θα ειχε πεθανει τελειως στην ελλαδα, τουλαχιστον στα αμαξια 30.000+ ευρω......μια χαρα -λογικα- το σκεφτεσαι εσυ, (και εγω μαζι σου..., και αρκετοι αλλοι...) και φυσικα ΣΗΜΕΡΑ, το να
'πεταξεις' στην αγορα 30κ για ενα μικρομεσαιο, -οποιο και αν ειναι αυτο- ακουγεται για αρκετους, απο κακογουστο αστειο, εως και προκλητικο για την τραγικη κατασταση στην οποια εχει περιελθει σημαντικο ποσοστο συμπολιτων μας...Παντα ομως υπαρχουν αυτοι που μπορουν, αυτοι που εχουν την δυνατοτητα, και αυτοι που τελικα δεν πτοουνται
απο την γενικοτερη τραγελαφικη κατασταση της χωρας μας, και σχεδον μιας ολοκληρης γενιας ανθρωπων, που πασχιζουν καθημερινα για την επιβιωση τους...Οποτε, τουλαχιστον για καθαρα φιλολογικο ενδιαφερον -και το γενικοτερο παθος/'αρρωστεια' που εχω για το θεμα αυτοκινητο- απο την πλευρα μου, απλως συγκρινοντας με βαση το ΤΙ αλλο premium καινουργιο υπαρχει στην αγορα, διαπιστωνω οτι ως προταση, στην premum μικρομεσαια κατηγορια, το νεο Α-class, δειχνει αρκετα πιο...ποθητο εμφανισιακα, και σε μια τιμη η οποια δεν 'ξεφευγει' σημαντικα σε σχεση με ανταγωνιστικα premium, με αντιστοιχο επιπεδο εξοπλισμου, και εκδοσεις κινητηρων......Και αντε να παρεις καμια ειδικη κατασκευη, κανα παθιαρικο roadster πχ, να καταλαβω...
αλλα για μια A-class, ενα μεσο απλα ψιλο-good looking αυτοκινητο ;Καλως/κακως, δεν λειτουργει ετσι τοσο μονοπλευρα η αγορα, οι εκαστοτε υποψηφιοι αγοραστες, ακομα και στην σημερινη κατασταση που θυμιζει σε επιπεδο ταξινομησεων, περιπου δυο δεκαετιες πισω...
-
Την επεξεργαστηκα απο κοντα επιτελους σημερα(Καστορια).
Η εκθεσιακη μια λευκη με τα 156 αλογα και επιπλεον εξοπλισμο 6.544€!!!
Διπλα της μια Β-Class και αμεσως φαινεται η διαφορα οσον αφορα το υψος της μικρης.
Ανοιγωντας την πορτα εντυπωση προκαλουν τα ποιοτικοτατα υλικα(επιτελους...)ενω περα απο τον βαρυ ηχο της πορτας μου αρεσε η πολυ χωστη θεση οδηγησης.Απο τα ψηλα στα χαμηλα κυριολεκτικα.Τα παντα γνωριμα για Mercedes απο το κλασσικο πολυδαικοπτη μεχρι τα χειριστηρια του κλιματισμου αλλα θα ηθελα η οθονη που εχει πανω στην κονσολα να αναδιπλωνεται και να κρυβεται(αλλα Audi).Ετσι μου κανει σα να μπηκε εκ των υστερων.Μικρα πλευρικα παραθυρα,μετρια ορατοτητα προς τα πισω ενω μπαινοντας στο πισω καθισμα υπεφεραν και τα ποδια μου και το κεφαλι μου.Για τα γονατα ενταξει(λογω υψους)αλλα για το διαθεσιμο υψος θα ηθελα καμια 5 ποντους ακομα την οροφη.Σαφως πιο στεναχωρη απο C4 και Golf,εφαμιλλη ομως με τον 1 της BMW.Τα καθισματα αρκετα αναπαυτικα ενω μου αρεσε πολυ ο μεγαλος τεμπελης και τα 2 πολυ ευρυχωρα ντουλαπακια χαμηλα στην κονσολα(η συγκεκριμενη ηταν αυτοματη με το λεβιε στη δεξια μερια της κολωνας του τιμονιου).Κοιτωντας την απο εξω μου αρεσε τελικα αρκετα η μουρη αλλα στο πισω μερος δεν μπορεσα να βρω κατι το ενδιαφερον.
Στο ρεζουμε για μια 1.5αρα diesel με τα 109 αλογα,χωρις τελη,με μεταλλικο και χαρτια δινεις 25.000€ και την κυκλοφορεις. -
90 παραγγελίες ήδη:
http://www.zougla.gr/automoto/article/e ... des-a-clasΑν και θεωρώ ότι πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων θα είναι εταιρικές.
Πχ στη σειρά 1 διάβαζα ότι το 65% των πωλήσεων της για το 2012 αφορά εταιρικές πωλήσεις. -
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
90 παραγγελίες ήδη:
http://www.zougla.gr/automoto/article/e ... des-a-clasΑν και θεωρώ ότι πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των πωλήσεων θα είναι εταιρικές.
Πχ στη σειρά 1 διάβαζα ότι το 65% των πωλήσεων της για το 2012 αφορά εταιρικές πωλήσεις.Επισης αυτη που ειδα εγω τωρα το πρωι στην Καστορια στην εκθεση ειναι το test drive της εταιρειας.
-
Kοίτα να δεις που αυτή η Α class όχι μονο μου αρέσει αλλά και ειναι και υποψήφια για αγορά. (Αν αλλάξω γνώμη περί οικογενειακού).
Καμιά σχέση με την προηγούμενη μεσα εξω! Αν ηταν μονη της με μια 2λιτρη 3ρα στον κοσμο την Α θα έπαιρνα με κλειστα ματια.
Ποσο ''έπεσαν'' στα ματια μου οι σενταν εκδόσεις . -
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Kοίτα να δεις που αυτή η Α class όχι μονο μου αρέσει αλλά και ειναι και υποψήφια για αγορά. (Αν αλλάξω γνώμη περί οικογενειακού).
Καμιά σχέση με την προηγούμενη μεσα εξω! **Αν ηταν μονη της με μια 2λιτρη 3ρα στον κοσμο την Α θα έπαιρνα με κλειστα ματια. ** Ποσο ''έπεσαν'' στα ματια μου οι σενταν εκδόσεις ....καλα μην τα ισοπεδωνουμε και ολα... Ο καθενας στον τομεα του...Η νεα Α-class πραγματι στην premium μικρομεσαια κατηγορια ανεβαζει αρκετα και μαλιστα απροσμενα τον πηχυ για Merc, σε επιπεδο 'ποθητοτητας' και οχι μονο.
Η 3αρα βεβαια (εαν καταλαβα καλα και αναφερεσαι στην νεα 320i f30 πχ) περα απο το οτι ειναι μια κλαση πανω σε κατηγορια ογκου, με οτι συνεπαγεται σε καλυτερους χωρους για επιβατες και αποσκευες, πλεον ειναι και καλυτερα ζυγισμενη.
Εαν προχωρουσαμε ενα βημα παραπανω, και συγκριναμε την πιο σπορ εκδοση της a-class (ΑΜG pack) με την αντιστοιχη
m-pack της 3αρας, η τελευταια πιστευω οτι ειναι σαφως πιο οδηγοκεντρικη και σπορτιφ σε αισθηση...Φυσικα αυτο δεν αναιρει το γεγονος, οτι η a-class ειδικα με το AMG pack ειναι εξαιρετικα οδηγοκεντρικη και ευχαριστη.
Aπλως η Bmw γενικως και η 3αρα ειδικως στην σπορ εκδοση (ειτε με m-pack, ειτε απλως με m αναρτηση και την κοντη σπορ κρεμαγιερα) ειναι IMHO οτι πιο οδηγοκεντρικο υπαρχει στην κατηγορια... -
Εγώ περιμένω την Α45 AMG ,δίλιτρη αυτόματη ,τετρακίνητη και 350 άλογα .
-
Γρηγόρη δεν εχω οδηγήσει τα δυο αυτα μοντελα για να ξερω ποσο οδηγοκεντρικά είναι. Αυτο που βλέπω ειναι ενα πολύ πιο ανετο ,ομορφο μεσα εξω καθαρα οικογενειακό χατσμπακ απο το προηγούμενο που ξεπερνά τις προσδοκίες ενος απλού οδηγού και φτανει σε προχωρημενες αισθήσεις οδηγησης. Άποψή μου με αυτα που διαβασα. Οι πολλαπλοί συνδεσμοι πισω ειναι the best ενω η ευξηση του μεταξονίου και ο χωρος αποσκευων σε κανει να ξεχασεις την σενταν εκδοση. Θες το πακετο amg θες το σαλονι θες τους ντιζελ κινητηρες το τουρμπο και τους αναποδους δείκτες αλλα ιταλό τους στρογγυλούς αεραγωγούς του ταμπλό τα καθίσματα το υψος ,ακόμα και το πίσω μερος με τα ελαφρα φουσκωμένα πλαινά που θεωρητικά σε πάει σε κομπακτ ακδοσεις παλιές για μενα ειναι ενα επιτευγμα των γερμανών.
Άποψή μου.
Mercedes A-class 2012