-
Ο χρήστης inimic έγραψε:
το επίπεδο θορύβου σε πολύ χαμηλά επίπεδα (μέχρι τα 100 που πήγα) και γενικότερη αίσθηση στιβαρότητας.Εγώ το πήγα αρκετά ψηλότερα, ο θόρυβος δεν αυξάνει καθόλου όσο αναφορά τους αεροδυναμικούς θορύβους. αυτό που παρατήρησα κι εγώ αλλά και άλλοι 2 που ήμασταν μαζί, ακούγονταν πολύ τα λάστιχα (ίσως όμως γιατί ήταν το μόνο που ακουγόταν ).
Ο κινητήρας δυνατός αλλά όχι αυτό που περίμενα από 200+ άλογα και δεδομένου το 0-100 στα 6,5 δλ. Πάντως τράβαγε καλά και γραμμικά αν και ο ήχος του δεν με ξετρέλανε.
Κι εγώ την ίδια εντύπωση αποκόμισα, αλλά ίσως φταίει το γεγονός ότι ο κινητήρας είναι πολύ γραμμικός και δεν καταλαβαίνεις το τράβηγμα.
Βέβαια εγώ έχω συνηθίσει και το over που κάνει το αμάξι μου και ίσως γι' αυτό μου φάνηκε κάπως 'αδύναμο' για 200ps.
Πάντως εύκολα έπιασε ταχύτητες 50%-60% πάνω από το όριο στην Λ.Συγγρού ( ), οπότε μάλλον μας παραπλάνησε η γραμμικότητα του κινητήρα αλλά και ότι αυτός ήταν πρακτικά αθόρυβος κάτω από τις 4000-4500rpm.Το κιβώτιο αρκετά γραμμικό και αυτό, στο D έβαζε πολύ γρήγορα την μεγαλύτερη δυνατή σχέση, είχε άμεσο kick-down ενώ στο manual οι αλλαγές εκτελούνται ταχύτατα αλλά δεν μου φάνηκε καλύτερο από το αντίστοιχο της VAG.
βασικά ήταν πιο...βελούδινο από το DSG (διπλοσύμπλεκτο του vw-group). Δεν κλωτσάει πουθενά. Επίσης το 'S' mode λειτουργεί πιο σωστά από το dsg. Αν πατάς για κάποιο (σεβαστό) διάστημα σταθερό το γκάζι (που δείχνει ότι ο οδηγός έχει πρόθεση να διατηρήσει ρυθμό-ταχύτητα), τότε το σασμάν σου βάζει τις επόμενες ταχύτητες, όντας όμως 'έτοιμο' να κατεβάσει με το που 'γαργαλήσεις' το γκάζι. Κι αυτό είναι καλό γιατί δε σε κρατάει χαζά στις 3000-3500-4000rpm, οπότε σε φάσεις 'εθνικής οδού', θα σου βάλει την 6η (ή 7η - δεν θυμάμαι αν είναι 6άρι ή 7άρι) και δε θα μείνεις με 5η (όπως στο DSG) μέχρι να ανέβουν οι στροφές πάνω από 4000rpm (δηλαδή 180km/h ).
Επίσης μου φάνηκε λίγο φάουλ (για μένα τουλάχιστον) που το κουμπάκι 'sport-normal-eco' ήταν στο ταμπλό κάπου 'Χωμένο' με τα υπόλοιπα πλήκτρα του κλιματισμού, parktronic κτλ.
Επιπρόσθετα, θα ήθελα να είναι πιο εύκολα αναγνώσιμο το τι ταχύτητα έχεις μέσα στο σασμάν, όταν είσαι στο manual mode. Έπρεπε να κοιτάξω με προσοχή το καντράν για να δω τι ταχύτητα έχω. Δεν μπορούσα με μία κλεφτή ματιά να ξέρω 'που βρισκομαι'. (ίσως και αυτό να είναι θέμα προσαρμογής βέβαια)
Αυτό ας πούμε ως ένα μικρό πταίσμα (για τα δικά μου γούστα)Κατά την προσωπική μου άποψη, προσανατολίζεται (και καλά κάνει λόγω target group) πιο κοντά στο 'χαλαρό' τρόπο μετακίνησης και γι' αυτό δεν κάνει τα κλωτσίματα του DSG. (σε συνδιασμό με τον γραμμικό κινητήρα)
Τα υπόλοιπα είναι θέμα συνήθειας κατά την άποψή μου (πχ αργούσε να 'συμπλέξει' την 1η ή όπισθεν, όταν ήσουν ακίνητος και εγώ ένιωθα μία αμηχανία γιατί στο Α3 μου, με το που αφήνω το φρένο, το αμάξι ψιλοτσουλάει όταν ο δρόμος είναι επίπεδος).
Η γενικότερη αίσθηση που αποκόμισα είναι ενός πολύ καλού και ολοκληρωμένου αυτοκινήτου σε καμία περίπτωση sport αλλά ένα σβέλτο ποιοτικό και όμορφο μικρομεσαίο που μπορεί να σταθεί πολύ ωραία ως ένα καθημερινό αυτοκίνητο.
+1
Κλείνοντας και αναφέρω 3 πραγματάκια γιατί δεν αναφέρθηκε κάποιος προλαλήσας:
1.Ένα ακόμα ενδιαφέρον ήταν το σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας. Δονούσε το τιμόνι όταν άλλαζες λωρίδα σε στυλ 'αποκοιμήθηκες', χωρίς όμως να είναι ενοχλητικό (αν άλλαζες ομαλά λωρίδες με κινήσεις του τιμονιού*, δεν δονούσε)
Ωραίο για gadget, αλλά νομίζω ότι προσωπικά δε θα το πλήρωνα ως extra. Θα προτιμούσα να ρίξω αυτά τα λεφτά στην ηλιοροφή (που ήταν πολύ μεγάλη ).-
υπέροχα τα AMG καθίσματα. Αλλάζει το εσωτερικό ρε παιδί μου (προσωπικά τα ερωτεύτηκα ), όπως επίσης και το δέρμα στο ταμπλό (δείχνει αρχοντικό - δεν ξέρω με τους τριγμούς τι θα γίνει, όταν έρθουν με το καλό τα πρώτα 2-3 χρόνια)
-
με ξένισε η οθόνη που δεν ήταν ενσωματωμένη στο ταμπλό (ήταν λες και την είχε βάλει κάποιος εκ των υστέρων) και ότι...δεν ήταν αφής (πόσα χρόνια θα περιμένει πια κάποιος για να μπει οθόνη αφής στο navigation από το εργοστάσιο? - το σχόλιο περί οθόνης αφής είναι γενικότερο)
*δεν μπορώ να το περιγράψω καλύτερα.
ΥΓ: τα γκρι θα κάνουν στη Γερμανία 46.000€ όπως (σύμφωνα με τα 'παιδιά' του σταντ), οπότε Ελλάδα υπολογίζετε ένα 55άρι στο χαλαρό.
-
-
Αααααααα τα παθαινω τα εγκεφαλικα . Θα με 'αναγκασετε' να κατεβω Αθηνα για td
-
Στην αιτηση που εχουν στο ιντερνετ για TD, μονο ΑΦΜ δεν σου ζητανε. Ελεος.
-
Ετσι...Αν σου βασταει φιλε να παρεις mercedes δεν ειναι για τον καθενα..
-
Με κανεις για 50 χρονων;
-
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Με κανεις για 50 χρονων;Πλενεσαι με Lux;
-
Μεχρι ποτε θα ειναι εκει? Οι αντιπροσωπειες εχουν td?
Ο χωρος αποσκευων στις φωτο φαινεται να εχει μικρο ανοιγμα, λογω της θεσης των φωτων. Ειναι ετσι κι απο κοντα? -
Μπορούμε να μαζευτούμε για ομαδικό ντου και να τους τρομάξουμε να μας τη δώσουν έτσι.
-
Ανετα.
-
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Μεχρι ποτε θα ειναι εκει? Οι αντιπροσωπειες εχουν td?
Ο χωρος αποσκευων στις φωτο φαινεται να εχει μικρο ανοιγμα, λογω της θεσης των φωτων. Ειναι ετσι κι απο κοντα?Ο χωρος αποσκευων ειναι στο οριο της κατηγοριας και οχηματα για td ειναι ΜΟΝΟ στην Μαρινα Φλοισβου τα οποια θα βρισκονται μεχρι την Δευτερα 30 Ιουλη
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Αααααααα τα παθαινω τα εγκεφαλικα . Θα με 'αναγκασετε' να κατεβω Αθηνα για tdKατεβα Θωμα, αξιζει. Στο λεει καποιος που γενικα δεν τρελαινεται με τις Μerc... (πλην ολων των Black series, SL, E-coupe, CL , CLS και SLS... )
H Μercedes εκανε επιτελους το entry level μοντελο της οσο 'πικαντικο' οδηγικα χρειαζοταν, περα απο την ιδιαιτερα ενδιαφερουσα εμφανιση...P.S Εγω ημουν ενας 'απο τους αλλους δυο' , που ανεφερε ο Καβουρας, και ενας απο αυτους που γνωρισε οδηγικα για λιγο, και τις δυο, την Α250 δηλαδη με το AMG πακετο, και την χειροκινητη Α200...
-
Τον πέθανες τώρα...
Και είχε γράψει, χωρίς να σκέπτεται εμάς που βράζουμε, ότι βρίσκεται στους 24 βαθμούς...
Θα βράσει και αυτός... Είτε έρθει, είτε δεν έρθει! Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο... -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Τον πέθανες τώρα...
Και είχε γράψει, χωρίς να σκέπτεται εμάς που βράζουμε, ότι βρίσκεται στους 24 βαθμούς...
Θα βράσει και αυτός... Είτε έρθει, είτε δεν έρθει! Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο...Στο χωριο εχει 20 βαθμους , αλλα σημερα ειμαι Αγρινιο , οποτε βραζω
Αααααααα τα παθαινω τα εγκεφαλικα . Θα με 'αναγκασετε' να κατεβω Αθηνα για td
Kατεβα Θωμα, αξιζει. Στο λεει καποιος που γενικα δεν τρελαινεται με τις Μerc... (πλην ολων των Black series, SL, E-coupe, CL , CLS και SLS... )
H Μercedes εκανε επιτελους το entry level μοντελο της οσο 'πικαντικο' οδηγικα χρειαζοταν, περα απο την ιδιαιτερα ενδιαφερουσα εμφανιση...P.S Εγω ημουν ενας 'απο τους αλλους δυο' , που ανεφερε ο Καβουρας, και ενας απο αυτους που γνωρισε οδηγικα για λιγο, και τις δυο, την Α250 δηλαδη με το AMG πακετο, και την χειροκινητη Α200...
Μετα τα τελευταια ποστ αποφασιστηκε, θα κατεβω για λιγες ωρες μονο και μονο για να τεσταρω . Βλεπω την Α κλας να ερχεται
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μετα τα τελευταια ποστ αποφασιστηκε, θα κατεβω για λιγες ωρες μονο και μονο για να τεσταρω . Βλεπω την Α κλας να ερχεται
Διάθεση test-drive θα υπάρχει στις αντιπροσωπείες από Σεπτέμβρη (σύμφωνα με τα λεγόμενα του 'τύπου' εκεί στο κιόσκι της mercedes).
Αν είναι να έρθεις Αθήνα, κανόνισε ένα καφεδάκι-φαγητό με μας τους Αθηναίους. Πρέπει να υπερ-αναλύσουμε το 10λεπτο οδήγημα μετά.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Διάθεση test-drive θα υπάρχει στις αντιπροσωπείες από Σεπτέμβρη (σύμφωνα με τα λεγόμενα του 'τύπου' εκεί στο κιόσκι της mercedes).
Αν είναι να έρθεις Αθήνα, κανόνισε ένα καφεδάκι-φαγητό με μας τους Αθηναίους. Πρέπει να υπερ-αναλύσουμε το 10λεπτο οδήγημα μετά.
Πολυ θα το ηθελα, εξεταζεται απο -ΤΟ- Γραφειο Κινησεως (που διευθυνω εγω ), αλλα ειναι ολα πολυ πιεσμενα και αν κατεβω μαλλον θα ειναι με ΚΤΕΛ καθοτι 1 ατομο με αμαξι ειναι απλα αυτοκτονικο για την τσεπη..... .
-
-
Εμφανισιακά τουλάχιστον είναι πολύ όμορφο στα μάτια μου. Ομορφότερο, εύκολα, των υπολοίπων πρήμιουμ.
Βέβαια κάτι μου λέει, ότι θα υστερεί συνολικά του μπεντσμαρκ Golf!
-
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
Εμφανισιακά τουλάχιστον είναι πολύ όμορφο στα μάτια μου. Ομορφότερο, εύκολα, των υπολοίπων πρήμιουμ.Βέβαια κάτι μου λέει, ότι θα υστερεί συνολικά του μπεντσμαρκ Golf!
Moνο στην τιμη...Θα ειναι ακριβοτερη...Ισως και λιγο στους χωρους...Το Golf ομως δεν εχει ουτε το αντιστοιχο κυρος αλλα ουτε και την αντιστοιχη premium αισθηση-εμφανιση (για αυτο υπαρχει το νεο A3).
Με απλα λογια δεν συγκρινονται ουσιαστικα ετσι κι αλλιως. Παιζουν σε διαφορετικες υπο-κατηγοριες... -
Ο χρήστης swift b.p.m έγραψε:
(...)
Βέβαια κάτι μου λέει, ότι θα υστερεί συνολικά του μπεντσμαρκ Golf!η 'Β' είναι στην κατηγορία του GOlf. Η 'Α' είναι στην κατηγορία του...polo (το οποίο είναι σαφώς κατώτερο σε ποιότητα - τουλάχιστον όσο αναφορά το test-drive που οδήγησα)
-
Στην κατηγορία Golf είναι.
Δες διαστάσεις.
Mercedes A-class 2012