-
Ο χρήστης UnicornF1 έγραψε:
Aυτό που αναφέρεις το γνώριζα και είναι από τα λίγα φαινόμενα αλτρουισμού στην F1.H ομάδα ανάγκασε τον Collins να δώσει το αυτοκίνητο στον Fangio;
Δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα η ομάδα τότε. Υπήρχε ορισμός του οδηγού που θα διεκδικούσε το πρωτάθλημα πριν από τον πρώτο αγώνα, τα υπόλοιπα ήταν αυτονόητα. Ο καθένας ήξερε τη θέση του στην τροφική αλυσίδα και την αποδεχόταν αδιαμαρτύρητα.
Το ίδιο συνέβαινε μέχρι και πολύ πολύ αργότερα. Ο Gilles είχε τη δυνατότητα και την ταχύτητα να κερδίσει αυτός το πρωτάθλημα του '79, όμως καθόταν πίσω από τον Scheckter επειδή αυτός ήταν εξ'ορισμού ο νο1 οδηγός της ομάδας εκείνη τη χρονιά, όπως είχε ορίσει ο γέρος. Ο Gilles ήξερε πως θα ερχόταν σύντομα και η δική του σειρά, όπως και έγινε, το '82. Μετά όμως ήρθε η προδοσία στην Ιmola, κάτι το οποίο ο Gilles θεωρούσε αδιανόητο, με τα γνωστά επακόλουθα στο Zolder. Είμαι απολύτως σίγουρος πως αν δεν είχε γίνει ό,τι έγινε στην Imola, δε θα είχε γίνει το κακό στο Zolder. -
Διπλη νικη για την ξεφτιλερια FERRARI ο σημερινος .
Μαθαμε οτι αν εισαι γρηγορος νικας χωρις να χρειαζεται να πρεπει να προσπερασεις,
ειναι και πιο οικονομικος τροπος αφου τα αυτοκινητα δεν χαλανε στις επαφες και δειχνουν πιο ομορφα στις φωτογραφιες μετα τον αγωνα.
Aραγε γιατι οι νικητες δεν κρινονται στα χρονομετρημενα που ειναι σαφως πιο δικαιος τροπος;
Πιθανον επειδη καποιοι θελουμε να δουμε και ''αγωνα''.Ευτυχως ξεφυγα απο την αναγκη να υποστηριζω ομαδα εδω και χρονια,
προτιμω να υποστηριζω ανθρωπους που ξερουν και αγωνιζονται με οτι και να τους δωσεις. -
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ
-
Χωρίς να εχω διαβασει τα παραπάνω λέω οτι ηταν χαρα για μενα να βλέπω δυο φερραρι να κερδιζουν μπροστα στα μούτρα των γερμανών ακομα και τωρα που δεν υπαρχει Σουμι στη Σκουντερια.
Επίσης θεωρω απαραδεκτο το οτι εκανε δεξια Ο Μάσα να περασει ο Ισπανός .Αιωνιος δευτερος λοιπόν.Κριμα!
Η εκφραση του Ισπανού μας θυμιζει οτι θελει και ειναι ο πρωτος οδηγος στην ιταλικη ομάδα και οτι ο Μασσα για ακομα μια φορα 'κιοτεύει' μπρος στις εντολές της ομαδας .
Επισης μας θυμιζει οτι δεν δεχεται στο στρατοπεδό του αλλο δυνατο αρχηγό και υποβαθμιζει την υπεροχή του με σπασμοδικες εκφρασεις.Τι αλλο μπορει να κανει αλλωστε.
Αν δεν μιλαγε η ομαδα θα ηταν πρωτος ο Μασσα και στον επομενο αγωνα θα ειχαμε σιγουρο τρακαρισμα απο τον Αλονσο ή κατι αλλο στυλ προσπερασμα απο το γρασιδι στην εισοδο στα πιτ ή πολλά αλλα.
Τελικα ποιό θα ειναι καλύτερο για την φερράρι.Το διχως φραγμούς οδηγημα του Αλόνσο και η ισοπέδωση ξανα και ξανα της ταχυτητας του Μασσα ως δευτερος ή η χωρις διακριση υποστηριξη και των δυο για την πρωτιά.
Η ιστορια παντως λέει πως οπου υπαρχει ο Ισπανός υπαρχει και οργή και απογοήτευση αλλά και νικες.Μπρος στις νικες τι να κλ.....ουν τα άλλα.(δογμα Αλόνσο).
Ειμαι περιεργος να δω που θα καταλήξει ο φερραρι με τον Αλόνσο φετος. -
Μηπως ξεχασατε οτι ερχοταν και ενας Φεττελ απο πισω που θα μπορουσε να εκμεταλλευτει τις κοκορομαχιες τους??Δεν ειχαν 10-15 sec διαφορα ωστε να ριχτουν σε μαχη αλλα κατι λιγοτερο απο 5,υπηρχε κινδυνος να χασουν το 1-2 μιας και ο Μασσα καθυστερουσε τον Αλονσο.Η λογικη ηταν:αφηνουμε τον Αλονσο να περασει ανεμακτα και απο κει και περα ο ΜΑσσα μιας και δεν μπορει να κινηθει γρηγορα τουλαχιστον ας προσπαθησει να κρατησει πισω τον Φεττελ,το παραλογο που το βλεπετε ακομα δεν μπορω να το καταλαβω.Ομαδα ειναι και κοιταζει το συμφερον της,χεστηκε αν εσας δεν σας αρεσει που δεν ειδατε θεαμα.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Μηπως ξεχασατε οτι ερχοταν και ενας Φεττελ απο πισω που θα μπορουσε να εκμεταλλευτει τις κοκορομαχιες τους??Δεν ειχαν 10-15 sec διαφορα ωστε να ριχτουν σε μαχη αλλα κατι λιγοτερο απο 5,υπηρχε κινδυνος να χασουν το 1-2 μιας και ο Μασσα καθυστερουσε τον Αλονσο.Η λογικη ηταν:αφηνουμε τον Αλονσο να περασει ανεμακτα και απο κει και περα ο ΜΑσσα μιας και δεν μπορει να κινηθει γρηγορα τουλαχιστον ας προσπαθησει να κρατησει πισω τον Φεττελ,το παραλογο που το βλεπετε ακομα δεν μπορω να το καταλαβω.Ομαδα ειναι και κοιταζει το συμφερον της,χεστηκε αν εσας δεν σας αρεσει που δεν ειδατε θεαμα.Ξέρεις τι φταίει; Το ότι μερικοί νομίζουν ότι είναι ατομικό άθλημα η F1...
-
Δεν υπάρχει παράλογο, τι λέμε τώρα; Απλά μείωσε περισσότερο ο Αlonso τη διαφορά στη βαθμολογία και δεν αυτοπιάστηκε η Ferrari κότσο, αυτό είναι το πρόβλημα και έπιασε φαγούρα.
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Δεν υπάρχει παράλογο, τι λέμε τώρα; Απλά μείωσε περισσότερο ο Αlonso τη διαφορά στη βαθμολογία και δεν αυτοπιάστηκε η Ferrari κότσο, αυτό είναι το πρόβλημα και έπιασε φαγούρα.Κατσε μην πεσει καμια καμπανα μεγαλη και εχουμε θεμα..
-
Θέαμα..
Ποιός ειπε για θέαμα.Επισης γιατι ο Μασσα δεν μπορουσε να παει πιο γρηγορα .Καθε αλλο μάλιστα .Ηταν δικαια μπροστα.Επειδη διεκδικησε την πρωτια δινοντας μαχη σημαινει οτι ηταν αργότερος.
Επίσης οταν στο τελος 6,7 γυρους πριν που μειωθηκε περι το 1 δευτερο η διαφορα απο τον Βεττελ τι εγινε?
Τιποτα .Απλά έλενχε .
Του ειπαν να αφήσει να περασει ο Αλόνσο για να μην υπαρξει η σιγουρη σύγκρουση .Το οτι ηταν πιο γρηγορος ο Αλονσο εγω που εβλεπα την ενάλλαγή των ταχυτερων γυρων μεταξύ τους απλά το θεωρώ πρόφαση.
Αλλωστε καποια στιγμη ειχαν και πανω απο 4 δευτερα διαφορά πριν την εντολή.
Και τελος το γεγονος σημερα ειναι η τεραστια αποδοση των μονοθεσίων της φερραρι σε ολα τα επίπεδα ,πραγμα πρωτόγνωρο για φετος .Αρα αυτο ειναι το πιο συζητήσιμο.
Μαλλον ενοχλεί αυτό. -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξέρεις τι φταίει; Το ότι μερικοί νομίζουν ότι είναι ατομικό άθλημα η F1...Αθλημα η F1;
-
Εγω ξέρω ότι ο φανατικός οπαδός συγχωρει την έλλειψη θεάματος, την αντιαθλητική συμπεριφορά,κλπ
Ιδεολογία του είναι: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.Ο 'γρήγορος' Alonso αφού ήταν γρήγορος γιατί δεν τον περνούσε και καθόταν και κλαψούριζε;
Η αποφυγή δε του τρακαρίσματος κατα την προσπέραση μέσα στις ικανότητες του κάθε καλού οδηγού πρέπει να είναι και στα ρίσκα που παίρνει. Αλλιώς κάθεται από πίσω αν νοιώθει ότι δεν μπορεί να περάσει με ασφάλεια και φοβάται μην τρακάρει. Δεν ζητάει 'βοήθεια' να ελευθερωθεί ο δρόμος και μετά χοροπηδάει που βγήκε πρώτος.
Ουτε ρίχνει σαμπάνιες στον πρώτο που έγινε με τέτοιο τρόπο δεύτερος.
(πάλι καλά που δεν έφαγε την μπουκάλα στο κεφάλι -και είναι και μεγάλη-) -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Ξέρεις τι φταίει; Το ότι μερικοί νομίζουν ότι είναι ατομικό άθλημα η F1...
Αθλημα η F1;
Αυτό λέω... ομαδική επίδειξη τεχνολογίας είναι. Κανένα επαγγελματικό 'άθλημα' δεν είναι άθλημα.
-
Πολυ τράβηγμα αυτιού είχαμε σε αυτό τον αγώνα.
Εκτός από το πρόστιμο και επίπληξη στην Ferrari, είχαμε επίπληξή και στον Kovalainen για το τρακάρισμα με τον PdLR και στην Forse India γιατί μπέρδεψε τα λάστιχα των οδηγών της. -
Ο χρήστης y.v έγραψε:
Ο 'γρήγορος' Alonso αφού ήταν γρήγορος γιατί δεν τον περνούσε και καθόταν και κλαψούριζε;
Η αποφυγή δε του τρακαρίσματος κατα την προσπέραση μέσα στις ικανότητες του κάθε καλού οδηγού πρέπει να είναι και στα ρίσκα που παίρνει. Αλλιώς κάθεται από πίσω αν νοιώθει ότι δεν μπορεί να περάσει με ασφάλεια και φοβάται μην τρακάρει. Δεν ζητάει 'βοήθεια' να ελευθερωθεί ο δρόμος και μετά χοροπηδάει που βγήκε πρώτος.
Ουτε ρίχνει σαμπάνιες στον πρώτο που έγινε με τέτοιο τρόπο δεύτερος.
(πάλι καλά που δεν έφαγε την μπουκάλα στο κεφάλι -και είναι και μεγάλη-)Σε αυτο που λες συμφωνω και δε νομιζω οτι αν κινουνταν στου ιδιους χρονους θα διναν εντολη να περασει μπροστα.Εγω τα λεγα απο την αρχη ο Αλονσο οχι απλα θελει να χει το πανω χερι αλλα θελει να κανει και κουμαντο.
Το οτι κλαφτηκε μαλλον το κανε επειδη ηξερε οτι ο Μασσα δεν θα του χαριστει οποτε επελεξε την ευκολη οδο ''ειμαστε στην ιδια ομαδα,ειμαι ποιο γρηγορος αρα πρεπει να με αφησει.'' -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ξέρεις τι φταίει; Το ότι μερικοί νομίζουν ότι είναι ατομικό άθλημα η F1...
Αθλημα η F1;
Αυτό λέω... ομαδική επίδειξη τεχνολογίας είναι. Κανένα επαγγελματικό 'άθλημα' δεν είναι άθλημα.
Σ΄ αυτο συμφωνω, ετσι το βλεπω κι' εγω.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
........το παραλογο που το βλεπετε ακομα δεν μπορω να το καταλαβω.Ομαδα ειναι και κοιταζει το συμφερον της,χεστηκε αν εσας δεν σας αρεσει που δεν ειδατε θεαμα.Αντιθετα εκεινο που ενοχλει μερικες φορες ειναι η απολυτη λογικη,
τουλαχιστον για καποιους θεατες, (δεν λεω φιλαθλους),
οπως ειναι επισης λογικο και καποιοι απο εμας να εχουμε χεσμ....ς τετοιους νικητες. -
Αν βέβαια δεν είχε γινει αυτό ( εξαιρώντας το ότι σημερα οι ferrari είταν πολύ καλά στημένες ) θα είμαστε ακόμα στην πρώτη σελίδα άντε μετα βίας στην δεύτερη
Μηδέν θέαμα εκτός από την βλακώδη και ερασιτεχνική αντίδραση του Φέτελ στην εκκίνηση που το μόνο που κατάφερε ήταν να κλειστεί και από τους δύο πολύ σωστά, διότι τα λάθη και η τρικυμίες εν κρανίω πληρώνονται. -
Μας έχει κουράσει το θέμα. Στο τέλος του πρωταθλήματος θα δούμε αν ήταν σωστή ή όχι η απόφαση... αν ο Αλόνσο το σηκώσει με διαφορά από τον δεύτερο μικρότερη της διαφοράς πόντων 1ης-2ης θέσης.
Το 2007 εμένα δε μου άρεσε ο τρόπος που η ΜακΛάρεν έχασε το πρωτάθλημα. Αν είχαν κάνει σαφή διαχωρισμό 1ου - 2ου οδηγού θα το είχε πάρει. Επίσης τότε ο Μάσα το έδωσε στον Ραικόνεν ε; Αυτο που δεν καταλαβαίνω είναι τότε γιατί δεν έπεσε ποινή; Επειδή θα γελούσε ο πλανήτης αμα ο Μάσα δεν έκανε τη δουλειά; Ενώ τώρα που δεν είναι προφανής η σκοπιμότητα έχουμε όργανα; Αυτά είναι καρναβάλια. Ή σκας ποινη και τώρα και τότε ή σε καμία περίπτωση. Αυτή η τραβεστί πολιτική δε μου αρέσει.
Εγώ αμα ήμουν πρόεδρος ομάδας σε αντίστοιχη περίπτωση εννοείται πως θα έδινα εντολή. Αλλιώς θα θεωρούσα τον εαυτό μου καθυστερημένο. Αφού θεωρώ πως ένας οδηγός μου είναι καλύτερος τον βοηθό με κάθε τρόπο, στο τέλος αν ο άλλος μου βγεί πιο καλός... έκανα λάθος μάγκες τραγικό, το χρεώνομαι. Σιγά μη λυπηθώ τον κάθε Μάσα που θα χάσει μια νίκη λες και δεν παίρνει τα εκατομμύρια, ας ήταν πιο μάγκας να ήταν πιο κοντά στη βαθμολογία.
Αντιπροσωπεύω την ομάδα και στόχος της είναι να πάρει τα δύο πρωταθλήματα, ούτε που με ενδιαφέρει ποιος οδηγός θα το πάρει και υποχρέωση του οδηγού είναι να βοηθά την ομάδα.
Δεν ξέρω τι θα κάνει η ΦΙΑ και η ΜΙΑ, ας κάνουν συμβόλαια οι ομάδες με τους οδηγούς που να λένε 'όποτε χρειαστεί να εκτελέσω εντολή της ομάδας θα πρέπει να το κάνω' κ.ο.κ.
Συνεχίζοντας εχω να πω, ας ήταν μαγκας ο Μάσα και ο Αλόνσο να μην τον κολλούσε και να μην έβγαινε πλάι του. Είχε 2-3 δευτερόλεπτα διαφορά? να τα κρατούσε και να δούμε μετά η ομάδα πως θα του έλεγε είναι ο Αλόνσο πιο γρήγορος. Το δικαίωμα το έδωσε, και μάλιστα έκανε και μαλακία εκεί στη στροφή που ήταν πλαι-πλάι με τον αλονσο που έκοψε ο δεύτερος και δεν είχαμε την τραγωδία.
Κλείνοντας να σημειώσω πως γουστάρω τον Μάσα πιο πολύ αλλα δε μπορώ να κλείσω τα μάτια μου στην πραγματικότητα (ότι ο Αλόνσος ήταν πιο γρήγορος χθες) και στο συμφέρον μιας ομάδας.
-
Ωραιος
-
O Αχώνευτος (Horner) δεν μας εξήγησε πώς το 1-4 το μετουσίωσε σε 3-6 για έναν ακόμα αγώνα.
Επίσης η ταλεντάρα που δε χάνει ποτέ, δε μας εξήγησε πώς θα σηκώσει το κατσαρόλι αν δεν μπορεί να εκκινήσει σωστά στους μισούς αγώνες.
Και, χωρίς να θέλω να γίνω κακός (ειλικρινά όμως), αυτόν τον Button που ποτέ μου δεν τον συμπάθησα, γιατί τον πήρατε εκεί στη McLaren ρε παιδιά; Για να πουλήσει καπελάκια μόνο; Σε ένα Σαββατοκύριακο που ήταν παντού σαφώς ταχύτερος του Hamilton, τον είδα με φρέσκα ελαστικά να κάθεται Παναγίτσα από πίσω του. Μπορεί να είναι προφανές ότι η ομάδα υποστηρίζει Hamilton, αλλά μην το μετανιώσει στο τέλος και μετράει τα πονταλάκια που άφησε εδώ κι εκεί ο Button για πάρτη του...
Όσο για τις team orders, ήδη έχω πει τη γνώμη μου και τη γεύση που μου αφήσανε με το τέλος του αγώνα. Απλώς να προσθέσω τις πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις του Schumacher για το bbc πάνω στο θέμα που κοντολογίς είπε ότι δεν του άρεσε που ο φίλος του (Massa) δεν κέρδισε, αλλά ότι το καταλαβαίνει και ότι είναι για το καλό της ομάδας και ότι πάντα έτσι γίνονται και θα γίνονται τα πράματα.
2010 Grand Prix Santander von Deutschland