-
Για να είναι ο φίλος και 'βιώσιμα αναπτυξιακός'.... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
τωρα περα απο τη πλακα εσυ θα προτιμουσες ενα auris σε σχεση με ενα bravo για το μοτερ του?ασε ολα τα υπολοιπα (ποιοτητα, after sales κτλ..) πολυ θα ηθελα να ξερω
Aυτό που λες θέλει μεγάλη κουβέντα και ο γιος μου θέλει τον υπολογιστή για να παίξει παιχνίδια
Αν έχεις προσέξει, έχουν ανοιχτεί πεντακόσια θέματα τύπου 'αυτό vs το άλλο' και δεν έχω πει ποτέ την γνώμη μου.
Οι λόγοι για αυτό είναι πάρα πολλοί, με πιο ουσιώδη αυτόν που λέει πως κάτι που είναι καλό για εμένα, δεν είναι απαραίτητα καλό για τον άλλο. Ή για να στο κάνω πιο κατανοητό, άλλες οι ανάγκες αυτού που βάζει το θέμα και άλλες οι ανάγκες αυτού που προτείνει.
Αν βάλεις στην εξίσωση και τον παράγοντα γνώσεις του καθενός αγοραστή γύρω από το αυτοκίνητο που θέλει να αγοράσει, γύρω από την τεχνολογία του και την συντήρησή του ή το πως οδηγείται, πάμε σε χαοτικές καταστάσεις στις οποίες δεν θέλω να συμμετέχωΓια να μην θεωρηθεί όμως πως υπεκφεύγω και δεν απαντώ στο ερώτημά σου, θα σου πω πως το Bravo θα το ήθελα όχι όμως για συμβίωση μαζί του. Ως περιστασιακός οδηγός του ναι, σε σχέση με το 1.4 Auris. Αυτό που λέω εκφράζοντας προσωπική άποψη, ισχύει για κάθε αυτοκίνητο με τουρμπίνα ακόμα και αν έβγαζε η Toyota σήμερα τούρμπο με τις παλιές συνταγές. Ξαναλέω πως είχα αυτοκίνητα με τουρμπίνες στο παρελθόν, οδηγώ ακόμα και σήμερα περιστασιακά τούρμπο φίλων (όχι μόνο Toyota), γνωρίζω τα καλά τους, γνωρίζω τα κακά τους και απλώς περιμένω να δω τι θα προτείνουν στο μέλλον οι μεγάλοι κατασκευαστές στο τρίπτυχο, 'αυξάνω ιπποδύναμη- μειώνω κατανάλωση και ρύπους σε σχέση με το παρελθόν-ελαχιστοποιώ συντήρηση και κόστη αυτής'. Μέχρι σήμερα, δεν έχω πειστεί απόλυτα από κανέναν για αυτά που θέλω εγώ και τα οποία όπως καταλαβαίνεις καλά, μπορεί να μην έχουν την παραμικρή σημασία για κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, ξέρει ή νομίζει πως ξέρει τις ανάγκες του, έχει ψιλοδίλλημα για το σωστό ή όχι της αγοράς του και απλώς ψάχνει μια παραπάνω επιβεβαίωση ή απόρριψη για αυτήν του την κίνηση.
-
ασε το παιδι να παιξει...
(αληθεια τι παιζει? )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ασε το παιδι να παιξει...(αληθεια τι παιζει? )
Ένα καινούριο παιχνίδι το 'Break a TSi engine on line'
Tι να παίζει...κάτι μυστήρια με καστράκια,δεινοσαυράκια και άλλα που κατεβάζει μόνος του και μου είναι απολύτως ακατανόητο πως το πετυχαίνει
-
ετσι ειναι οι νεες γενιες τα παιζουν στα δαχτυλα κατι τετοια απο μικροι
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
106 κανείς συνέχεια το ίδιο λάθος και τσουβαλιαζεις όλα τα συμπιεστα μαζί ...
Τα τουρμπατα όλα στο ίδιο σακούλι και τα ατμοσφαιρικά σε κατηγορίες;;
Το μοτέρ του 207 thp εχρι βγάλει τα προβληματακια του , το 170αρη του gt το ίδιο...
Το 160αρη του σιρόκο όμως είναι απροβληματιστο , όπως και ο 150-155αρης t-jet...
Δεν είναι καμία κανουργια τεχνολογια ο στροβιλος για να έχει τρανταχτά μειονεκτήματα ....
ο στροβιλος ειναι παρα πολυ παλια τεχνολογια...η ηλεκτρονικες μοναδες ειναι καινουργιες, που ελεγχουν τα κλαπετα στην σωστη λειτουργια των συστηματων με κινητηρες χωρις lag, πολυπλοκα συστηματα παροχης ατμοσφαιρικου αερα και μοναδων ελεγχουν κατω απο υψηελς θερμοκρασιες με κανουν να ειμαι επιφυλακτικος.
Ηλεκτρομαγνητες που πρεπει να λειτουργουν αψογα για 200,000 250,000 χλμ( γιατι αλλιως θα εχουμε μεγαλες ζημιες )
Και αν κατι δεν παει καλα ποσο κοστιζει η συντηρηση σε μια κεντρικη μοναδα ελεγχου , σε ενα μηχανισμο ηλεκτρομαγνήτη?
Δηλ με λιγα λογια η πολυπλοκοτητα των συστηματων καθως και η μειωση του κοστους τους για ανταγωνιστικους λογους σε βαζουν σε σκεψη για αντοχη στον χρονο
Φυσικα και ειναι ωραια τα Turbo αλλα μεχρι σημερα υπαρχει ενα αλλα.
Στο μελλον ισως ειναι κατι αυτονοητο σημερα ομως πιθανον να περναμε μεταβατικο σταδιο -
το μεταβατικο σταδιο πιστευω οτι το εχουμε περασει εδω και καιρο
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
ο στροβιλος ειναι παρα πολυ παλια τεχνολογια...η ηλεκτρονικες μοναδες ειναι καινουργιες, που ελεγχουν τα κλαπετα στην σωστη λειτουργια των συστηματων με κινητηρες χωρις lag, πολυπλοκα συστηματα παροχης ατμοσφαιρικου αερα και μοναδων ελεγχουν κατω απο υψηελς θερμοκρασιες με κανουν να ειμαι επιφυλακτικος.
Ηλεκτρομαγνητες που πρεπει να λειτουργουν αψογα για 200,000 250,000 χλμ( γιατι αλλιως θα εχουμε μεγαλες ζημιες )
Και αν κατι δεν παει καλα ποσο κοστιζει η συντηρηση σε μια κεντρικη μοναδα ελεγχου , σε ενα μηχανισμο ηλεκτρομαγνήτη?
Δηλ με λιγα λογια η πολυπλοκοτητα των συστηματων καθως και η μειωση του κοστους τους για ανταγωνιστικους λογους σε βαζουν σε σκεψη για αντοχη στον χρονο
Φυσικα και ειναι ωραια τα Turbo αλλα μεχρι σημερα υπαρχει ενα αλλα.
Στο μελλον ισως ειναι κατι αυτονοητο σημερα ομως πιθανον να περναμε μεταβατικο σταδιοΟταν λες ηλεκτρομαγνήτες?? Ενας ηλεκτρομαγνήτης είναι μια πολυ απλή κατασκευή χωρις κινούμενα μέρη και δεν έχει κάτι το οποίο να μπορεί πρακτικά να χαλάσει με φυσιολογική χρήση... Αυτό που είναι πιθανό να χαλάσει είναι ο μηχανισμός ο οποίο ελέγχει ο ηλεκτρομαγνήτης. Αλλά τι μπορεί να ειναι αυτό σε ενα αμάξι? Ενα relay? Ενα ηλεκτρικό μοτερ που ελέγχει την πεταλούδα του γκαζιού ή την σκάστρα (σε πιο high tech συστήματα)?
Αν μιλάμε για ενα relay το κόστος αντικατάστασης ειναι απειροελάχιστο και αν υπάρχει ανάγκη για critical εφαρμογές τεχνολογίες που μπορούν να αυξήσουν υπερβολικά το mtbf σε σχέση με ενα απλό ηλεκτρομηχανικό relay που μπορεί να χρησιμοποιείται πχ στα φλας.Ενα ηλεκτρικό μοτερ πάλι για να ελέγχει κάτι τόσο απλό πόσο να κοστίζει? 100? 200? αντε 300 ευρώ. Και φαντάζομαι οτι πχ στην περίπτωση της σκάστρας μένει default open οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήθει πρόβλημα στην κινητήρα εκτός από πτώση ισχύος μέχρι την επιδιόρθωση του.
Όι μηχανικοί δε νομίζω να είναι χαζοί.... φροντίζουν σε περίπτωση βλάβης τα συστήματα να 'πέφτουν' σε μια ασφαλή για το υπόλοιπο σύστημα κατάσταση....
-
σωστος
Έθιξα το θεμα των ηλεκτρομαγνητων εστω ως αυτουσιο ανταλκτικο και του οποιου ο ελεγχος στο ''relay'' ειναι ...φθηνος , σε εναν κινητηρα διπλης υπερπλήρωσης υπαρχει πιο σωστα ενα ηλεκτρομαγνητικος συμπλεκτης ο οποιος εχει λογικα κινουμενα μερη και ελεγχει στην ουσια οχι μονο την αποδοση του κινητηρα αλλα και πιθανον τις αντοχες των εξαρτηματων καθοριζοντας το τροπο λειτουργειας των turbo-kompressor καθως και το πιθανόν μπερδεμα (σε ενα ενδεχομενο προβλημα) στον στροφαλοφορο αξονα.
Τονιζω [b]το πιθανον διοτι δεν θελω να διαβασει καποιος αυτα που αναφερω και να τον τρομαξουν για τα vag μοτερ, συζητηση κανω με το ενδεχομενο να εχω 100% λαθος
[/b]
Φυσικα η μηχανικοι της Vag ξερουν καλα τι κανουν αλλα παντα σε ενα καπως πιο πολυπλοκο συστημα υπαρχει και το ενδεχομενο αστοχιας του υλικου στην αξιοπιστια στα πολλα χιλιομετρα και απο ενα μικρο πραγματακι να δημιουργηθει μια αλυσιδα σοβαρων προβληματων με μεγαλο κοστςο....για αυτο θεωρω σωστο το οσο πιο απλα τοσο πιο αξιοπισταυ.γ μην ακουσω σχολιο για την τοποθετηση και την διαταξη των γαλλικων κινητηρων
-
Τώρα κατάλαβα σε τι αναφέρεσαι (στο συμπλέκτη που εμπλέκει/απομπλέκει τον κομπρέσσορα)
Πάντως και εκεί φαντάζομαι οτι αν το αμάξι καταλαβαίνει οτι εστειλε εντολή να απεπλακεί ο κομπρεσσορασ αλλά δεν έγινε ή βλέπει την πίεση μεγαλύτερη από οσο πρέπει και αν κάτι δεν είναι εντός των παραμέτρων λογικά πέφτει στο πολυ-αγαπημένο ( ) safemode ώστε να προστατευτεί. Γενικώς ο tsi είναι γεμάτος αισθητήρες για το καθε τι (απο λίγο που έχω δει μερικα τεχνικά εγγραφα)...
Πάντως έχεις δικιο στο οτι όσο αυξάνεται η πολυπλοκότητα και το πλήθος των εξαρτημάτων τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα βλάβης. Αλλά εδώ το μειονέκτημα των ηλεκτρονικών γίνεται πλεονέκτημα και εκεί που μια μηχανική βλάβη στο παρελθον δεν θα είχε εντοπιστεί (από τον οδηγό ή τα απλά ηλεκτρονικά) και θα είχε πρόκαλέσει πρόβλημα εδώ μπορεί να εντοπιστεί και να ληφθουν τα αναλογα μέτρα. Βέβαια όλα έχουν όρια και υπάρχουν βλάβες που δεν μπορούν να εντοπιστούν ή ακόμη και να προκληθούν απο βλάβη των ηλεκτρονικών...
Αλλά μάλλον είμαστε
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Για να μην θεωρηθεί όμως πως υπεκφεύγω και δεν απαντώ στο ερώτημά σου, θα σου πω πως το Bravo θα το ήθελα όχι όμως για συμβίωση μαζί του. Ως περιστασιακός οδηγός του ναι, σε σχέση με το 1.4 Auris. Αυτό που λέω εκφράζοντας προσωπική άποψη, ισχύει για κάθε αυτοκίνητο με τουρμπίνα ακόμα και αν έβγαζε η Toyota σήμερα τούρμπο με τις παλιές συνταγές. Ξαναλέω πως είχα αυτοκίνητα με τουρμπίνες στο παρελθόν, οδηγώ ακόμα και σήμερα περιστασιακά τούρμπο φίλων (όχι μόνο Toyota), γνωρίζω τα καλά τους, γνωρίζω τα κακά τους και απλώς περιμένω να δω τι θα προτείνουν στο μέλλον οι μεγάλοι κατασκευαστές στο τρίπτυχο, 'αυξάνω ιπποδύναμη- μειώνω κατανάλωση και ρύπους σε σχέση με το παρελθόν-ελαχιστοποιώ συντήρηση και κόστη αυτής'. Μέχρι σήμερα, δεν έχω πειστεί απόλυτα από κανέναν για αυτά που θέλω εγώ και τα οποία όπως καταλαβαίνεις καλά, μπορεί να μην έχουν την παραμικρή σημασία για κάποιον που θέλει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, ξέρει ή νομίζει πως ξέρει τις ανάγκες του, έχει ψιλοδίλλημα για το σωστό ή όχι της αγοράς του και απλώς ψάχνει μια παραπάνω επιβεβαίωση ή απόρριψη για αυτήν του την κίνηση.
Δεν ντρέπεσαι ρε????!!!!!
Εσχάτη προδοσία!
Αφού είμαστε κολλημένοι οι Γιαπωνεζόφιλοι, γιατί το χαλάς?Περιττό να σου πω πως ακούω τα ninjato και τα kusarigama να ακονίζονται στο βάθος
Lock your door tonight -
Τελικά ο ενδιαφερόμενος είναι εδώ ή ...δεν άντεξε?
-
Ο χρήστης canonis έγραψε:
Τελικά ο ενδιαφερόμενος είναι εδώ ή ...δεν άντεξε?Tην turboανάλυση?
Ο άνθρωπος ένα αυτοκίνητο-πόλης θέλει! -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Δεν ντρέπεσαι ρε????!!!!!
Εσχάτη προδοσία!
Αφού είμαστε κολλημένοι οι Γιαπωνεζόφιλοι, γιατί το χαλάς?Περιττό να σου πω πως ακούω τα ninjato και τα kusarigama να ακονίζονται στο βάθος
Lock your door tonight -
Ακόμα δεν προτάθηκε Aston Martin? Πως κι έτσι;
Θα συμφωνήσω με τους προλαλλήσαντες, τα Bravo και Auris δεν βολευονται στις Ελληνικές πόλεις. Θέλεις ένα supermini (Punto Evo, Fiesta κλπ).
-
Το δε Bravo μάλιστα , βρίσκει και εύκολα κάτω. Δεν κάνει για πεζοδρομιοπαρκαρίσματα. Έχει και μεγάλο εμπρόσθιο πρόβολο , άντε να στρίψει σε κανένα στενό στην Κυψέλη....
-
Παντως bravo 150αρι φιλου, οταν οδηγηται και δεν μεταφερεται τρωει τον αμπακο.Δεν χορτανει βενζινη.Χαλαρα 12.5αρια και 13αρια σε δρομο και με οχι ιδιαιτερη πιεση του μοτερ.Με 3 ατομα και απλως αξιοποιηση του κινητηρα.Με full αξιοποιηση απλως παθενεις εμφραγμα κοιτωντας καταναλωσεις.
-
Τελικά ο φίλος που ήταν ανάμεσα στα δυο , πίσω από το τιμόνι ποιου είναι?
-
Tι να πήρε τελικά το παλικάρι
-
ευχομαι αουρις!
FIAT BRAVO ή AURIS????