-
http://www.greekrenaultclub.gr/forum/in ... =2446.6225
-
http://www.greekrenaultclub.gr/forum/in ... =2446.6225
-
Κι εγω πρωην κατοχος 106 ημουν και νυν clio,1 εχω να σου πω για την χρηση που το θελεις δεν υπαρχει αλλο κατα την γνωμη μου παντα.Κι εγω τα ιδια ακουγα πριν παρω το δικο μου και ημουν επιφυλακτικος,ειχα φτασει στο σημειο να σκεφτομαι πως αν δεν μου αρεσε θα το εδινα στο 1ο 6μηνο αλλα τωρα μετα 1 χρονο ειμαι ερωτευμενος μαζι του και σκοπευω να το κρατησω πολλα χρονια γιατι ειμαι σιγουρος οτι κατι τετοιο (ειδικο οσο και το 106)δεν προκειτε να ξαναφτιαχτει.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
To θέμα με το 106, είναι ότι αν πάρω κάποιο θα πρέπει να δώσω άλλα 2-3Κ για αναρτήσεις, λάστιχα, μαζέματα, service κτλ, κτλ .... Μπορεί όμως τελικά να είναι καλύτερη επιλογή από τα αποστειρωμένα σημερινά οχήματα.Επειδή έκανα το ίδιο (μετά από το mr2, επειδή δεν έβρισκα κάτι 'καλό'...) έχω να σου πώ πως δεν πιάνει το κόλπο.
Φαινομενικά βρήκα καλό αμάξι, το οποίο με παιδεψε αρκετά και του έβρισκα συνέχεια πράγματα για ψάξιμο. Οσο καλό μου έιχε βγεί το πρώτο rallye (πρώτο χέρι) τόσο με παίδεψε το δεύτερο. Στους 9 μήνες το πούλησα και πήρα το playstation που έχω για αμάξι.
Μη ξεχνάς οτι όλοι θέλουμε κάτι καινούργιο να μάθουμε και να δούμε και το rallye θα είναι ξαναζεσταμένο φαγητό.Επίσης να σου πώ πως δεν μου αρέσει πολύ η ιδέα 2λιτρου αυτοκινήτου...με σκοπό το παιχνίδι.
Βρές κάτι που δε χτυπάει τόσο πολύ για να παίζεις...Καλή συνέχεια στην αναζήτησή σου...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Στην συγκεκριμένη (κοντή... ) καρότσα, βρίσκω θετικό να μην κλείνει το ESP.Τώρα τι να σου πώ ρε Γρηγόρη. Δηλαδή όσοι οδηγούσαν rallye και άλλα αντίστοιχα κατασκευάσματα τι να πουν. Καλό το esp αλλα απαραίτητο το κουμπάκι που θα το κλείνει τελέιως.
Για την δουλειά που το θέλει (να το οδηγεί η γυναίκα δηλαδή... ), βρίσκω πως του κάνει!
Όταν η δουλειά που το θέλει έχει μέσα τη λέξη πίστα τότε το esp δεν πρέπει να υπάρχει...
-
Στο 500 Abarth EsseEsse, μήπως κλείνει εντελώς το ESP άραγε;ΟΧΙ
-
Ο χρήστης steering έγραψε:
- Το αν σε βολεύει ή όχι η θέση οδήγησης εξαρτάται από τον σωματότυπο του καθενός. Εμένα με βολεύει. Το κάθισμα επίσης είναι εξαιρετικό και ξεκούραστο σε μεγάλα ταξίδια
το καθισμα ειναι οντως θεικο και πολεμικο , αλλα ξεκουραστο στις μεγαλες αποστασεις?
θα μου πεις γουστα ειναι αυτα , εκτος αν εισαι μικροσωμος εγω παντως (90 σχεδον κιλα) σφηνωνω ασχημα εκει μεσα δεν ξερω αν θα τη παλευα για πολλη ωρα -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
- Το αν σε βολεύει ή όχι η θέση οδήγησης εξαρτάται από τον σωματότυπο του καθενός. Εμένα με βολεύει. Το κάθισμα επίσης είναι εξαιρετικό και ξεκούραστο σε μεγάλα ταξίδια
το καθισμα ειναι οντως θεικο και πολεμικο , αλλα ξεκουραστο στις μεγαλες αποστασεις?
θα μου πεις γουστα ειναι αυτα , εκτος αν εισαι μικροσωμος εγω παντως (90 σχεδον κιλα) σφηνωνω ασχημα εκει μεσα δεν ξερω αν θα τη παλευα για πολλη ωραΣτα ίδια κιλά είμαστε (βέβαια παίζει ρόλο και το ύψος - φάρδος ) και σε διαβεβαιώ ότι το κάθισμα είναι πολύ ανατομικό και ξεκούραστο (μάλλον γιατί είναι μαλακό), απείρως καλύτερο π.χ. από το δερμάτινο μπάκετ του leon 20vt4, στο οποίο μετά από δύο ώρες πονάει η μέση σου.
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
To θέμα με το 106, είναι ότι αν πάρω κάποιο θα πρέπει να δώσω άλλα 2-3Κ για αναρτήσεις, λάστιχα, μαζέματα, service κτλ, κτλ .... Μπορεί όμως τελικά να είναι καλύτερη επιλογή από τα αποστειρωμένα σημερινά οχήματα.
Επειδή έκανα το ίδιο (μετά από το mr2, επειδή δεν έβρισκα κάτι 'καλό'...) έχω να σου πώ πως δεν πιάνει το κόλπο.
Φαινομενικά βρήκα καλό αμάξι, το οποίο με παιδεψε αρκετά και του έβρισκα συνέχεια πράγματα για ψάξιμο. Οσο καλό μου έιχε βγεί το πρώτο rallye (πρώτο χέρι) τόσο με παίδεψε το δεύτερο. Στους 9 μήνες το πούλησα και πήρα το playstation που έχω για αμάξι.
Μη ξεχνάς οτι όλοι θέλουμε κάτι καινούργιο να μάθουμε και να δούμε και το rallye θα είναι ξαναζεσταμένο φαγητό.Επίσης να σου πώ πως δεν μου αρέσει πολύ η ιδέα 2λιτρου αυτοκινήτου...με σκοπό το παιχνίδι.
Βρές κάτι που δε χτυπάει τόσο πολύ για να παίζεις...Καλή συνέχεια στην αναζήτησή σου...
Για τα 2λτ, του 'παιχνιδιού', έχεις δίκιο..... αλλά υπάρχει κάτι άλλο κάτω από τα 2λτ που να είναι αρκούντως οδηγο-κεντρικό όπως πχ το 106 και σχετικά γρήγορο ?
θα προσπαθήσω να κάνω Tdrive και ένα MR2, ενός φίλου ... μα όπως είπα παραπάνω λόγω των 2θέσεων, είναι πολύ δύσκολο. Ξέρω επίσης, ότι αν πάρω κάποιο μτχ, 106/clio/κτλ, θα πρέπει να δώσω πολλά χρήματα για μαζέματα να το φέρω στα μέτρα μου, να χάσω χρόνο με συνεργιάδες και λοιπούς, ενώ δεν θα είμαι ποτέ σίγουρος 100%, για την προϊστορία του οχήματος. Σχετικά με το 'ξαναξεσταμένο' φαγήτο για το 106, έχεις απόλυτο δίκιο, μιας και για να ξεπεράσει το μτχ 106, αυτό που με πολύ μεράκι είχα 'στήσει', θέλει πολύ χρήμα ...... τουλάχιστον ξέρω τον τρόπο, ενώ για κάποιο άλλο μτχ θα πρέπει +να πειραματιστώ και ίσως να κάνω πισωγυρίσματα. Να δούμε .....
ΥΓ. αντικαταστάτης του Pstation, τελικά θα είναι το Evo ?
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Στην συγκεκριμένη (κοντή... ) καρότσα, βρίσκω θετικό να μην κλείνει το ESP.
Τώρα τι να σου πώ ρε Γρηγόρη. Δηλαδή όσοι οδηγούσαν rallye και άλλα αντίστοιχα κατασκευάσματα τι να πουν. Καλό το esp αλλα απαραίτητο το κουμπάκι που θα το κλείνει τελέιως.
Για την δουλειά που το θέλει (να το οδηγεί η γυναίκα δηλαδή... ), βρίσκω πως του κάνει!
Όταν η δουλειά που το θέλει έχει μέσα τη λέξη πίστα τότε το esp δεν πρέπει να υπάρχει...
Κοίτα, δεν θα έλεγα όχι στο να μπορεί να κλείνει το ESP, αλλά προσωπικά απολαμβάνω πολύ περισσότερο την BMW μου με ESP ON παρά ...OFF.
Είναι η ασφάλεια που σου προσφέρει τόσο σημαντική, που ακόμη και σε πολύ γρήγορους ρυθμούς, θεωρώ πως δεν μου κόβει κάτι στην απόλαυση... Τώρα, στην πίστα έχεις δίκιο, κινδυνεύεις να ψήσεις και τα φρένα, αλλά ίσως εκεί βολεύει το απλό...βγάλσιμο της ασφάλειας, αφού ούτε το ABS σου χρειάζεται...
Δεν ξέρω, ίσως εγώ έχω....γεράσει πια και δεν με χαλάνε τόσο τα ηλεκτρονικά που με προσέχουν, αλλά με την ζούγκλα που βλέπω έξω στους δρόμους και την πιθανότητα να κάνω εγώ την μ@λακία και να στουκάρω κάπου το αυτοκίνητο, προτιμώ το ESP, ακόμη και να μην βγαίνει...
Τέλος, δεν θέλω να μειώσω την αξία του Clio RS κι εμένα μου αρέσει ΠΟΛΥ το συγκεκριμένο, απλώς θεωρώ το 500 Abarth καλύτερη λύση: και η απόλαυση θα υπάρχει και θα είναι πρακτικό για καθημερινές δουλειές και θα το λατρέψει και η γυναίκα!
Κατά τ' άλλα, δεν κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός, απλώς πρότεινα μια εναλλακτική ωραία λύση.
-
johny με τη κριση που υπαρχει εξω βρισκεις ΑΝΕΤΑ 106 στην ιδια κατασταση και φταγμενο με μερακι οπως το δικο σου και καλυτερο...εδω εγω παραλιγο να κανω το λαθοσ να σκοτωσω το δικο μου 9000 τι μου λες τωρα...
αμα δε βρεις παρε του αμαξοπουλου και βαλε ενα σαζμαν μαμαβεβαια αν μπεις στη διαδικασια να συγκρινεις ενα καλο μεταχερισμενο 106 με 5-6 πραματακια που θα το ζητανε 7-8 με ενα μαμα κλιο rs προ φειςλιφτ που το βρισκεις ανετα 13 εκει ναι θα το σκεφτομουνα και εγω...
επισης με 13 πουλανε κατι φορμουλα ρενο 1.6 -
πάλι καλά που δεν το πούλησες, για το 206 φαντάζομαι λες.
τα μονοθέσια* (είδα την αγγελία)*, όπως και τα caterham κτλ, δεν είναι για την κουλαμάρα μου, ούτε μπορώ κάνω με αυτά 20χλμ την μέρα στην μαραθώνος , κρίμα, δεν το φυσάω τόσο δυστυχώς, όπως έγραψες παραπάνω, να διαθέσω τόσα χρήματα, να κοιτάξω για κάποια lotus111R, Μ3CSL:inlove: ή να γυρίσω τον κόσμο ανάποδα να βρω κάποιο honda NSXR , να μην μας πρήζω όλους
H πιο οικονομική λύση, είναι 106R (1.600cc)
με λίγα παραπάνω 306gti (2.000cc)
μετά μτχ ClioRS ή TypeR EP3 (2.000cc)
και μετά ClioRS καινούριο (2.000cc)σπόντα .... toyota Mr2
-
@johnkyr
Το ειχα προτεινει και σε προηγουμενο post, και πιστευω οτι αν δεν εχεις θεμα με το να ψαξεις και να βρεις καλο μτχ, θεωρω οτι ο συνδυασμος αυτος, αποτελει μια πολυ καλη λυση με νορμαλ κοστη συντηρησης, αλλα και υψηλα επιπεδα ευχαριστησης.
Παιρνεις ενα σαν και αυτο:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/797911/
(τελευταια της πρωτης γενιας 700αρια...)
για την πολη, για ευελιξια και χαμηλη καταναλωση, και ενα σαν και αυτο:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/305271/
(προσφατο με λιγα χλμ)
για ατελειωτο παιχνιδι τα ΣΚ, ΤΕΛΕΙΟ στησιμο, σπορτιφ συμπεριφορα, πλαγιολισθησεις διαρκειας , και ανετα ταξιδια χωρις ιδιαιτερες παραχωρησεις σε χωρους επιβατων/αποσκευων.
Αν το δευτερο δεν σε προβληματιζει με την εξωτερικη του εμφανιση, υπαρχουν με σωστο ψαξιμο καποια 'καθαρα', απλα πρεπει να βρεις (υπαρχουν 2-3καλοι μηχανικοι στην Αττικη, σε Forum των RX-8 θα βρεις πολλες πληροφοριες) καποιον εμπειρο μηχανικο που ασχολειται με αυτα, να σου μετρησει συμπιεση, και να ειναι στα προβλεπομενα νουμερα, αλλα και με τα προβλεπομενα σερβις... -
να πω την αλήθεια, φοβάμαι να μπλέξω με τέτοιους κινητήρες.
-
episis kata kairoys skane kati psilotoympakakia mx-5 mk1 me 8-9000 poy einai oti prepei gia sena. genika prota ksakatharise ena kritirio sto myalo soy.
dexesai metaxeirismeno amaksi ;h exeis to kollima toy kainoyrgioy nte kai kala (lathos gia mena tetoia epoxi)apo ekei kai pera blepeis. an thes new ksereis.... an de thes oi epiloges einai polles
-
Δεν ξέρω, ίσως εγώ έχω....γεράσει πια και δεν με χαλάνε τόσο τα ηλεκτρονικά που με προσέχουν, αλλά με την ζούγκλα που βλέπω έξω στους δρόμους και την πιθανότητα να κάνω εγώ την μ@λακία και να στουκάρω κάπου το αυτοκίνητο, προτιμώ το ESP, ακόμη και να μην βγαίνει...Ολά σωστά αυτά που λές, ΑΛΛΑ θέλω να έχω δικαίωμα και στο λάθος/μαλ@κία.
Μεγάλο παιδί είμαι, δε χρειάζομαι 'φύλακες'.Τώρα, στην πίστα έχεις δίκιο, κινδυνεύεις να ψήσεις και τα φρένα, αλλά ίσως εκεί βολεύει το απλό...βγάλσιμο της ασφάλειας, αφού ούτε το ABS σου χρειάζεται...
Δεν παίζει αυτό που λές. Στο δικό μου και σε αρκετά σύγχρονα αμάξια φαντάζομαι μαζί με την ασφάλεια κλείνει και ο ηλεκτρονικός κατανεμητής φρένων. Τις συνέπειες τις φαντάζεσαι...
Κατά τ' άλλα, δεν κάνω κουμάντο στην τσέπη κανενός, απλώς πρότεινα μια εναλλακτική ωραία λύση.
Όντως το 500 abarth είναι απίστευτο αμάξι, αλλά δεν κάνει για τη δουλειά που το θέλει ο Γιάννης.
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
σπόντα .... toyota Mr2...του λείπεις το γκάζι σε μεγάλο βαθμό...
...κατα τα άλλα απίστευτο...
-
Στο Μρ2, αργά ή γρήγορα, ΑΝ, θα μπει κομπρέσσορας (σκέφτομαι στο μυαλό μου). Φαντάζομαι, υπάρχουν αξιόπιστες, τέτοιες έτοιμες λύσεις για αυτό το μοτέρ. ε?.
-
Για το MR2 υπήρχε θέμα με τους κινητήρες. Είχαν γραφτεί και εδώ λεπτομέρειες. Νομίζω λόγω θέσης κινητήρα σε κάποιες περιπτώσεις 'άδειαζε' από λάδι και μπαμ. Μέλος του MR2 Club μου είχε αναφέρει πολλές περιπτώσεις αντικατάστασης μοτέρ.
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Για το MR2 υπήρχε θέμα με τους κινητήρες. Είχαν γραφτεί και εδώ λεπτομέρειες. Νομίζω λόγω θέσης κινητήρα σε κάποιες περιπτώσεις 'άδειαζε' από λάδι και μπαμ. Μέλος του MR2 Club μου είχε αναφέρει πολλές περιπτώσεις αντικατάστασης μοτέρ.Στο facelift δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα.
Τα πρώτα έκαιγαν λάδι και κάποια στιγμή κόλλαγαν.
Ελάχιστα προ facelift έχουν μείνει με τους αρχικούς κινητήρες.
Τα περισσότερα έχουν αλλάξει μοτερ στην εγγύηση...και από τοτε κανενα πρόβλημα...
Clio RS fl με +-21.000€, αξίζει σαν αγορά ?