-
στο δρόμο το polo είναι λίγο πιο στιβαρό και (το highline) έχει πιο σφιχτές αναρτήσεις, επίσης στο DSG στο sport mode σφίγγουν ακόμα λίγο οι αναρτήσεις..
έχω αυτή την αίσθηση...όπως επίσης και ότι αλλάζει η απόκριση του τιμονιού...
-
Μάλλον είναι σαν την αυθυποβολή στο τεστ της mito που έσφιγγαν οι αναρτήσεις στο D στην 120αρα
-
Ο χρήστης panosk8 έγραψε:
στο δρόμο το polo είναι λίγο πιο στιβαρό και (το highline) έχει πιο σφιχτές αναρτήσεις, επίσης στο DSG στο sport mode σφίγγουν ακόμα λίγο οι αναρτήσεις..έχω αυτή την αίσθηση...όπως επίσης και ότι αλλάζει η απόκριση του τιμονιού...
-
παιδιά όλοι εσείς που διαφωνείτε το έχετε οδηγήσει ποτέ με DSG????
-
Ναι. Για να σφίγγει πρέπει να έχει ενεργητικές αναρτήσεις (που δεν ξερω αν εχει καν ως εξτρα του πολο). Αν έχει, αυτό γίνεται από σχετικό κουμπάκι, όχι από το S του DSG.
-
παιδιά όλοι εσείς που διαφωνείτε το έχετε οδηγήσει ποτέ με DSG????έγω έχω dsg και κάτι τέτοιο το ακούω 1η φορά.. btw μπλοκέ διαφορικό εννοείς edl?
-
Ρυθμιζόμενες αναρτήσεις δεν υπάρχουν στο Polo ουτε καν σαν έξτρα όπως στο golf πχ. Αυτό με το dsg φυσικά και ΔΕΝ ισχύει .Απλά το highline που παρράγγειλες είναι 15mm πιο χαμηλό από τις πιο απλές εκδόσεις
-
το τιμόνι είναι ηλεκτρουδραυλικό οπότε δεν είναι πολύ δύσκολο να αλλάζει η απόκριση...για τις αναρήσεις η αλήθεια είναι ότι δεν είναι λογικό να συμβαίνει αλλά είχα αυτή την αίσθηση...μάλλον θα είναι ιδέα μου...
-
για το μπλοκέ διαφορικό γράφει αναλυτικά το manual του αυτοκινήτου...
-
ρε τι αλλο θα ακουσουμε...
λιγο ακομη και θα παρω polo 1,2 μς μπλοκε και ενεργετικες αναρτησεις
η πλακα ειναι πως αν πας στη vw και τους ρωτησεις, αν σε κοψουν για ασχετο, ναι θα σου πουν...
-
ο παπας ο παχυς εφαγε παχια φακι, γιατι παπα παχυ εφαγες παχια φακι;;;
-
για το μπλοκέ διαφορικό γράφει αναλυτικά το manual του αυτοκινήτου...μιλάμε για το μπλοκέ που μπορείς να βάλεις με το dsg? γιατί δεν έρχεται με το dsg πρέπει να πληρώσεις + στο dsg(εκτός κι αν μιλάς για το edl που είναι στανταρ)
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
κυλιση; γερη κοντρα.... τιμονι; ιδια σκατα. εσωτερικο; τα ιδια.
Μάλλον δεν έχεις μπει στο πολο. Κύλιση άψογη. Ακαμψία πλαισίου και αναρτήσεις τέλεια (σε καμιά περίπτωση βάρκα). Τιμόνι επιπέδου μοντέο, η επαναφορά σε μαγεύει, σχεδόν μαντεύει τι θέλεις. Μπήκα και δεν ήθελα να βγω. Αίσθηση πολυτέλειας. Το γιάρις είναι χρυσή μετριότης. Ας όψεται το ρημάδι το σέρβις.
μαλλον δεν εχεις πιασει στα χερια σου καλο τιμονι.
ρε παιδια τι τιμες εχουν να ξερουμε και τι μας γινεται δλδ;
-
παιδιά το αυτοκίνητο δεν είναι αγωνιστικό ούτε mini couper..κατά αναλογία είναι καλό το τιμόνι..με βάση αυτό που αγοράζεις...
επίσης δεν είπα ΠΟΤΕ ότι έχει ενεργητική ανάρτηση...ΠΟΤΕ... -
Μία φορά πριν 4-5 χρόνια είχα άφησει το RAV4 στην Toyota και μου έδωσαν ένα yaris για να εξυπηρετηθώ.
Διευκρινίζω ότι ήταν το προηγούμενο yaris και το συγκρίνω με το προηγούμενο polo προ f/l (9n).
Τις δύο μέρες που το είχα στην κατοχή μου κατέληξα εύκολα στο συμπέρασμα ότι ήταν (σχεδόν) σε ΟΛΑ 10 φορές χειρότερο από το polo της φιλενάδας μου.
Ποιότητα κατασκευής;
Ποιότητα κύλισης;
Ηχομόνωση;
Οδική συμπεριφορά; (μπορεί το polo να ήταν τότε βάρκα αλλά το yaris ήταν ανέκδοτο -πολύ ατσούμπαλες αντιδράσεις)
Το συμπέρασμα που έβγαλα τότε ήταν ότι το yaris θα το πρότεινα μόνο σε κάποιον που ήθελε ένα αυτοκίνητο για να κινείται αποκλειστικά και μόνο μέσα στην πόλη όπου τα μειονεκτήματά του περνούσαν σε δεύτερη μοίρα. Άλλωστε η ανάρτησή του αν και σκληρότερη έδειχνε να διαχειρίζεται πολύ καλύτερα της ανωμαλίες των δρόμων της πόλης του Ηρακλείου.Από εκεί και μετά και στο θέμα μας:
Με δεδομένο ότι το καινούριο polo έχει ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη στους τομείς της άνεσης και της ποιότητας συναγωνιζόμενο πλέον αυτοκίνητα της μικρομεσαία κατηγορίας χωρίς πλέον να είναι βάρκα σε τέτοιο βαθμό, ενώ το καινούριο yaris είναι απλά βελτιωμένο σε σχέση με το προηγούμενο δεν μπορώ να σκεφτώ ΟΥΤΕ ΕΝΑ λόγο για να προτείνω σε κάποιον το yaris. Ακόμα και το θέμα των ακριβότερων service δεν υφίσταται πλέον αφού πλέον μπορείς να κάνεις τη προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου σου όπου θέλεις χωρίς να έχεις πρόβλημα με την εγγύηση. -
meco να μαντέψω πως την ποιότητα κατασκευής την μετράς και εσύ με σκληρομέτρηση vickers στο ταμπλό ε?
Δεν έχω οδηγήσει τα polo / yaris τελευταίας γενιάς έχω οδηγήσει όμως τα αμμέσως προηγούμενα και διαφωνώ απόλυτα με όσα λες. Ειδικά στην ποιότητα κατασκευής.
-
παιδιά το αυτοκίνητο δεν είναι αγωνιστικό ούτε mini couper..κατά αναλογία είναι καλό το τιμόνι..με βάση αυτό που αγοράζεις...
επίσης δεν είπα ΠΟΤΕ ότι έχει ενεργητική ανάρτηση...ΠΟΤΕ...το τιμόνι του είναι ΠΟΛΥ κάτω του μέτριου ...
Δεν έχει μπλόκα , έχει ηλεκτρομπλοκε , μια επιπλέον λειτουργία του ESP δηλ...
Καμία σχέση το ένα με το αλλο...
το dsg το μόνο που αλλάζει είναι οι ταχύτητες -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
meco να μαντέψω πως την ποιότητα κατασκευής την μετράς και εσύ με σκληρομέτρηση vickers στο ταμπλό ε?
Δεν έχω οδηγήσει τα polo / yaris τελευταίας γενιάς έχω οδηγήσει όμως τα αμέσως προηγούμενα και διαφωνώ απόλυτα με όσα λες. Ειδικά στην ποιότητα κατασκευής.Δεν μπορώ να φανταστώ πως γίνεται να διαφωνείς. Προσωπικά τότε έμεινα εμβρόντητος από το πόσο πίσω ήταν το yaris στους τομείς που ανέφερα σε σύγκριση με το polo. Χαρακτηριστικά θυμάμαι ότι ένα βράδυ που έβρεχε και άκουγα καθαρά τα απόνερα να χτυπάνε στα φτερά, ο θόρυβος απέξω δεν άλλαζε και πολύ, αν είχες ανοιχτό ή κλειστο παράθυρο κ.λ.π. Γενικά η ηχομόνωση σε σχέση με το polo ήταν ανύπαρκτη.
Κρατάω και μία 'πισινή' για την οδική συμπεριφορά η οποία μπορεί να οφείλονταν στα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης.
Τέσπα δεν θα 'πλατιάσω' περισσότερο, άλλωστε όπως είπα και πιο πριν, αυτά τα σχόλια αφορούσαν τα προηγούμενα μοντέλα και τα ανέφερα σαν πρόλογο στο μετέπειτα σχόλιό μου.
Για την ιστορία πάντως θα σου πω ότι το συγκεκριμένο polo είχε σκληρότερα πλαστικά στο ταμπλό από το yaris. -
Είχες οδηγήσει το προηγούμενο Γιάρις και δεν κατάλαβες την μεγάλη διαφορά στους εσωτερικούς χώρους στα δύο αυτοκίνητα και εμπρός και πίσω σε σχέση με το Πόλο? Το πόσο εύκολα μπαίνεις και βγαίνεις, πάλι και εμπρός και πίσω? Την ορατότητα εμπρός και πλάι? Την εργονομία στο Γιάρις και τις εσωτερικές θήκες που έχεις για μικροπράγματα? Την οικονομία του την μέτρησες τουλάχιστον?
Έχω το Γιάρις σε 1000 κυβικά από τον Μάιο του 1999 και ακόμη και τώρα, 11 χρόνια μετά στο ρελαντί πρέπει να στήσεις το αυτί σου για να καταλάβεις ότι ο κινητήρας δουλεύει. Και στην εθνική πρέπει να το πατήσεις πολύ για να αρχίσει ο θόρυβος.
Και από σέρβις και αξιοπιστία, καμμμία σύγκριση. Είχε τότε (πριν από 11 χρόνια) αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 χλμ. και φθηνό σέρβις σε σχέση με το Λαικό κάθε 30.000. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Είχες οδηγήσει το προηγούμενο Γιάρις και δεν κατάλαβες την μεγάλη διαφορά στους εσωτερικούς χώρους στα δύο αυτοκίνητα και εμπρός και πίσω σε σχέση με το Πόλο? Το πόσο εύκολα μπαίνεις και βγαίνεις, πάλι και εμπρός και πίσω? Την ορατότητα εμπρός και πλάι? Την εργονομία στο Γιάρις και τις εσωτερικές θήκες που έχεις για μικροπράγματα? Την οικονομία του την μέτρησες τουλάχιστον?
Έχω το Γιάρις σε 1000 κυβικά από τον Μάιο του 1999 και ακόμη και τώρα, 11 χρόνια μετά στο ρελαντί πρέπει να στήσεις το αυτί σου για να καταλάβεις ότι ο κινητήρας δουλεύει. Και στην εθνική πρέπει να το πατήσεις πολύ για να αρχίσει ο θόρυβος.
Και από σέρβις και αξιοπιστία, καμμμία σύγκριση. Είχε τότε (πριν από 11 χρόνια) αλλαγή λαδιών κάθε 15.000 χλμ. και φθηνό σέρβις σε σχέση με το Λαικό κάθε 30.000.Σου έθιξα το τουτούνι σου και πρέπει τώρα να το υπερασπιστείς.
Τέσπα, πάμε άλλη μία,
Στους χώρους; Πλάκα κάνεις φυσικά!
Ορατότητα, θήκες κ.λ.π. Μα είπα για μέσα στην πόλη ΚΑΙ ΜΟΝΟ ίσως να είναι καλύτερο.
Με την εργονομία δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά σε αυτό το τομέα, με εξαίρεση τα όργανα του yaris που στο κάτω κάτω είναι θέμα συνήθειας και δε προβληματίζουν παραπάνω από 10 μέρες φαντάζομαι.
Φίλε μου, 1000άρι yaris μου είχαν δώσει. Μπορεί εσένα να σου φαίνεται ήσυχο αλλά σε σύγκριση με το polo μόνο ήσυχο που δεν είναι.
Τα ίδια είναι και στο Polo και στο RAV4 που οδηγώ εγώ με τη διαφορά ότι αλλαγές κάνω πάντα στα 7500χλμ. Δε δείχνει κάτι για την αξία του αυτοκινήτου αυτό.
Νεο polo 1.2 TSI 105hp ή Yaris 1.3 101hp