-
Ο χρήστης pavlos21 έγραψε:
Μωρε και εγω μαζι σου.Και μεις ειμασταν 6 και πηγαιναμε με το σκορπιο σε ολη την Ελλαδα και γουσταραμε κιολας και ουτε καν ραδιοφωνο και αρκουδισιο ειχε.Αλλα αλλες εποχες.Τωρα γενιουνται τα μωρα και εχουν δυο δωματια πραγματα.Καταναναλωτικες βλακειες λεω γω αλλα ετσι γιναμε.
Οσον αφορα τη διαταξη με το μωρο μπροστατους το ειχα προτεινει και εγω και διαφωνισαν στο σημειο ποιος θα το φροντιζει και μην αποσπαται ο οδηγος απο αυτο.
Υπερβολικο ακουγεται το ποιος θα φροντιζει ενα μωρο σε ενα αμαξι με 5 ανθρωπους αλλα επειδη δεν εχω παιδι δε μπορω να το καταλαβω πως το αντιλαμβανονται και παω πασο.
Παντως ειναι πολυ δυσκολη επιλογη εχω να προσθεσω και ακομα και για μενα αποδειχθηκε σπαζοκεφαλια για αυτο ζητησα και την αποψη σας.
Η μονη εγνοια ειναι να παρω οσο το δυνατον πιο μαζεμενο αμαξι γιατι θεωρω υπερβολη ενα τυπου ες μαξ για δυο ταξιδια ανα ετος.Έχει τόνους / σημεία στίξης η ελληνική γλώσσα ώστε να βοηθιούνται αυτοί που προσπαθούν να διαβάσουν τα ποστ σου και να καταλάβουν αυτό που θες να πεις.
Επί του θέματος: προσπαθεί να βάλει σε μια μασχάλη πολλά καρπούζια. Να θέσει τη Νο 1 ανάγκη του και να ψωνίσει σύμφωνα μ' αυτή. Τα καρεκλάκια σε 3 χρόνια θα τα βγάλει, το αμάξι θα το κρατήσει π.χ.
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Τα καρεκλάκια σε 3 χρόνια θα τα βγάλει, το αμάξι θα το κρατήσει π.χ.Συμφωνα με τον νόμο (και δεν νομίζω να κάνω λάθος) τα παιδικά καθίσματα θα μπορούν να αφαιρεθούν απο το 13ο έτος του παιδιού και μετά! Μέχρι τα 12 χρονών παιδί υποχρεωτικα στο αυτοκίνητο σε ειδικό κάθισμα.
Νόμος 2696, Άρθρο 12, Παρ. 5 ... εκτός αν άλλαξε! -
Off-topic @Danaos : Έχεις δίκιο όσον αφορά τη γλώσσα.Δεν το πολυπροσέχω γενικά αλλά δε νομίζω οτι ήταν τοσο δύσκολο να διαβάσεις ότι έγραψα.Εν πάσει περιπτώσει, συνεχίζω περισσότερο προσεκτικός.
Τα παιδικά καθίσματα τουλάχιστον για 5 χρόνια θα υπάρχουν και μάλιστα μετά τους πρώτους μήνες μεγαλώνουν σημαντικά μαζί με το μωρό οπότε οι χώροι ειναι σημαντικά περιορισμένοι για ενα πίσω επιβαίνοντα.
Το Ζαφίρα είναι καθόλα τίμιο.Το πρόβλημα που βλέπω εγώ ειναι ότι ο μόνος αξιόλογος κινητήρας είναι ο 1.9 diesel καθώς οι βενζινοκίνητοι ειναι ατμοσφαιρικοί και παλαιάς γεναιάς.Επίσης και το μοντέλο έχει αρκετά χρόνια στην πλάτη του κάτι αρνητικό για μένα συγκρινοντάς με το με το φετινό 5008 για παράδειγμα.
Δυστυχώς στην επιλογή του προσπαθεί να βολέψει κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες τις οποίες θα κληθει το όχημα έστω και δύο φορες το χρόνο.Ακόμα και αυτές τις δύο φορές ομως , θέλει να ικανοποιηθεί απολυτα.
Δεν πρόκειται δηλαδή να το χρησιμοποιεί για καθημερινό αμαξι.Έχει σκουτεράκι για τα καθημερινά.@Cosneo : Aν μπορείς να μου στείλεις την παραπανω φωτογραφία σε μεγαλύτερη αναλυση θα σε ευγνωμονούσα.Δεν ήξερα την ύπαρξη τέτοιου συστήματος.Θα δω και το site της εταιρειας.
Απλα σα χωρος το v50 στηριζομενο στο s40 στηριζόμενο στο focus δεν είναι στενό πίσω για 2 καθίσματα + γιαγιά ;
Σίγουρα θα προτιμούσα το v50 απο το 5008 αν μπορούσα έστω και με το δίλιτρο κινητήρα...
Αν τα βρούμε στους χώρους...Eνδεικτικά :
http://www.netcarshow.com/peugeot/2010- ... per_26.htm
Οι χώροι του Πεζώhttp://www.netcarshow.com/volvo/2005-v5 ... per_15.htm
Οι χώροι του v50Υ.Γ : Παρατήρησα ότι πολλά αυτοκίνητα οικογενειακού χαρακτήρα δεν έχουν μια φωτογραφία απο τα πίσω τους καθίσματα, πράγμα τουλάχιστον για μένα.Ετσι για την ιστορία το λεω...
-
το focus παντως ειναι πιο πλατυ απο μια 911 ή ενα 350Ζ οποτε αν κ δεν ξερω θα σοιχηματιζα οτι αυτο και τα παρακλαδια του, εχουν ικανο πλατος πισω.
-
Ικανοτατο εχουν.Σε c-max ειχα μπει προηγουμενης γενιας μαζι με αλλα 2 ατομα και ημουν μπαμ μεσα στα καθισματα.Σε s-max βρεθηκα πισω πισω στις δυο τελευταιες θεσεις και ηταν πολυ ανετα εχω να πω δεν υπηρχε κανενα προβλημα.Το μονο προβλημα ηταν οτι δεν μπορουσες να επικοινωνισεις ευκολα με τον οδηγο.
Εγω θα σου ελεγα μιας και ερχονται διδυμα(δε ξερω αν θες να κανεις και αλλα παιδια) πως καλυτερα αν διαλεξεις το c-max να μην αγορασεις το grand αλλα το κανονικο.Η αλλιως ενα ωραιο σενταν.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το honda frv εχει τριθεσια διαταξη μπρος πισω επισης ,απο πορτ-μπαγκαζ δε πρεπει να ειναι τιποτε το σπουδαιο ,το μοτερ 1.8 140 ατμοσφαιρικο..
Το μοτέρ του FRV ήταν στα 1.7 με 125.
Απο όλα που ακούστηκαν πιο πάνω, το Opel Insignia Sports Tourer μου άρεσε αρκετά.
Backup επιλογή το Avensis 1.8 SW, αλλά θέλετε και turbo είπες ... -
Έχει και το καινούργιο Verso στα 1.800 με 147 αλόγατα. Με δίδυμα, έχω την εντύπωση ότι το τελευταίο πράγμα που θα του λείψει για πολλά χρόνια είναι ένα τούρμπο για δύο φορές το χρόνο εθνική.
-
Tα δυο τογιοτα ειναι απο τα λιγα που ειχε δει και δεν του αρεσαν καθόλου (προσωπική άποψή του ) οπότε απορρίπτονται.Βλέπω σιγά σιγά ότι ειναι λιγοστές οι επιλογές σήμερα ειδικά αν δε θες να ξεπεράσεις τα 1800 κυβικά
-
Τα παιδικά καθίσματα τουλάχιστον για 5 χρόνια θα υπάρχουν και μάλιστα μετά τους πρώτους μήνες μεγαλώνουν σημαντικά μαζί με το μωρό οπότε οι χώροι ειναι σημαντικά περιορισμένοι για ενα πίσω επιβαίνοντα.Στα 13 κιλά περίπου αλλάζεις καθίσματα και πας στα βοηθητικά (σα μαξιλαράκια που ανασηκώνουν το παιδί για να μπορεί να το πιάσει σωστά η ζώνη) με σημαντικά μικρότερες ανάγκες σε πλάτος, πάλι βέβαια μεγάλες!
Το Ζαφίρα είναι καθόλα τίμιο.Το πρόβλημα που βλέπω εγώ ειναι ότι ο μόνος αξιόλογος κινητήρας είναι ο 1.9 diesel καθώς οι βενζινοκίνητοι ειναι ατμοσφαιρικοί και παλαιάς γεναιάς.Επίσης και το μοντέλο έχει αρκετά χρόνια στην πλάτη του κάτι αρνητικό για μένα συγκρινοντάς με το με το φετινό 5008 για παράδειγμα.
Αυτά είναι τα πολλά καρπούζια που σου λέω. Άμα του κάνει τη δουλειά του τι σημασία έχει παλιό - νέο μοντέλο, παλιός - νέος κινητήρας;
Δυστυχώς στην επιλογή του προσπαθεί να βολέψει κάποιες συγκεκριμένες ανάγκες τις οποίες θα κληθει το όχημα έστω και δύο φορες το χρόνο.Ακόμα και αυτές τις δύο φορές ομως , θέλει να ικανοποιηθεί απολυτα.
Απλα σα χωρος το v50 στηριζομενο στο s40 στηριζόμενο στο focus δεν είναι στενό πίσω για 2 καθίσματα + γιαγιά ;
Σίγουρα θα προτιμούσα το v50 απο το 5008 αν μπορούσα έστω και με το δίλιτρο κινητήρα...
Αν τα βρούμε στους χώρους...Eνδεικτικά :
http://www.netcarshow.com/peugeot/2010- ... per_26.htm
Οι χώροι του Πεζώhttp://www.netcarshow.com/volvo/2005-v5 ... per_15.htm
Οι χώροι του v50Υ.Γ : Παρατήρησα ότι πολλά αυτοκίνητα οικογενειακού χαρακτήρα δεν έχουν μια φωτογραφία απο τα πίσω τους καθίσματα, πράγμα τουλάχιστον για μένα.Ετσι για την ιστορία το λεω...
Μιας και έχω τις ίδιες ανάγκες με το φίλο σου (2 παιδιά + γιαγιά) αλλά πιο συχνά, έχω ακριβώς το ίδιο παράπονο. Οπότε δεν νομίζω ότι όλα τα μεσαία είναι οικογενειακά, κάποια απευθύνονται στην εταιρική αγορά. Σιγά, π.χ. μην πάρει κανείς C5 για να κάτσουν 3 πίσω και να τους πάει διακοπές. Σα μούρη όμως σκίζει για εταιρικό.
Το δικό μου σορτ-λιστ λοιπόν, είναι:
- Opel Insignia 1.6T
- Mazda 6 1.8
- Passat Variant 1.4
- Avensis SW 1.8
Νομίζω είναι μέσες - άκρες σ' αυτά που ψάχνει ο φίλος σου (3 άτομα πίσω, 500+ λτ μπαγκάζια, < 2.0 λτ, οικονομικά, άνετα στο ταξίδι, μέσα στα λεφτά του). Άλλη λύση είναι το Zafira, όπως είπες κι εσύ
-
Τι σε κανει να νομιζεις οτι με insignia,avensis,passat και 6 θα ειναι μια χαρα και με c5 οχι?
Εκτος και αν εννοεις οτι η c5 δεν ερχεται σαν sw.. -
Τα παιδικά καθίσματα τουλάχιστον για 5 χρόνια θα υπάρχουν και μάλιστα μετά τους πρώτους μήνες μεγαλώνουν σημαντικά μαζί με το μωρό οπότε οι χώροι ειναι σημαντικά περιορισμένοι για ενα πίσω επιβαίνοντα.
Στα 13 κιλά περίπου αλλάζεις καθίσματα και πας στα βοηθητικά (σα μαξιλαράκια που ανασηκώνουν το παιδί για να μπορεί να το πιάσει σωστά η ζώνη) με σημαντικά μικρότερες ανάγκες σε πλάτος, πάλι βέβαια μεγάλες!
Με το συμπάθειο, αλλά πού τα άκουσες αυτά ;
Μερικά βασικά, για να ξεκαθαρίσουμε ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ παρανοήσεις !!!!! -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Τι σε κανει να νομιζεις οτι με insignia,avensis,passat και 6 θα ειναι μια χαρα και με c5 οχι?
Εκτος και αν εννοεις οτι η c5 δεν ερχεται σαν sw..Εκτός απ' αυτό και το μέτριο χώρο αποσκευών - για την κατηγορία πάντα - το ότι προσπάθησα να καθίσω στη μέση πίσω και ένιωσα κάπως ..άβολα! Σα να είχα καταπιεί ένα μπαστούνι του γκολφ ένα πράμα.
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Στα 13 κιλά περίπου αλλάζεις καθίσματα και πας στα βοηθητικά (σα μαξιλαράκια που ανασηκώνουν το παιδί για να μπορεί να το πιάσει σωστά η ζώνη) με σημαντικά μικρότερες ανάγκες σε πλάτος, πάλι βέβαια μεγάλες!
Μερικά βασικά, για να ξεκαθαρίσουμε ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ παρανοήσεις !!!!!Αν έχεις την καλοσύνη, γράψε μου και τη δική σου άποψη γιατί μάνουαλ μπορώ να σου πετάξω κι εγώ αρκετά στη μούρη και να σου πω να τα διαβάσεις.
-
Μερικά βασικά, για να ξεκαθαρίσουμε ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ παρανοήσεις !!!!!Αν έχεις την καλοσύνη, γράψε μου και τη δική σου άποψη γιατί μάνουαλ μπορώ να σου πετάξω κι εγώ αρκετά στη μούρη και να σου πω να τα διαβάσεις.
α) Η δική μου άποψη για ζητήματα ασφαλείας δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σημασία, από τη στιγμή που διεξάγονται έρευνες, τίθενται κανόνες και περιορισμοί, που οι κατασκευαστές και οι καταναλωτές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να τηρούν .
β) Δεν 'πετάω' τίποτα στη 'μούρη' κανενός ... Όποιος ενδιαφέρεται εξ' άλλου, φροντίζει να ενημερώνεται σωστά και να μην παραπληροφορεί με ανυπόστατα στοιχεία τους υπόλοιπους !!
γ) Έχουμε ξεχωριστό θέμα, όπου έχουμε συζητήσει χρήσιμα πράγματα, κατά καιρούς... -
Χαιρετω οσους διαβαζουν.
Ψαχνω αμαξι για κολλητο μου ο οποιος μεσα στο μηνα θα αποκτησει τα πρωτα του παιδια.Και επειδη θα ειναι διδυμα κοιταμε για ενα μεγαλο οικογενειακο.Αυτο που εχει στο νου του ειναι ενα αμαξι συγχρονο με δυνατοτητα να τοποθετηθουν στις πισω θεσεις δυο καθισματακια τα οποια πιανουν πολυ πλατος (οχι τοσο στην αρχη οσο στη συνεχεια που μεγαλωνει το μωρο,μου ειπε ) και στη μεση να καθεται η γιαγια.
Επειδη εχουμε κοιταξει παρα πολλα και εχουμε μπερδευτει τελειως να δουμε τι θελουμε :-Συγχρονο μοντελο.Οχι πενταετιας.
-Ενα συγχρονο κινητηρα.Σχεδον σιγουρα καποιον τουρμπατο.Ντιζελ ή βενζινη δεν εχουμε καταληξει.Να εχει σιγουρα απο 140 αλογα κ πανω.
-Πισω σειρα καθισματων που να χωραει 2 παιδικα καθισματα και ενα ενηλικα στη μεση.
-Πορτμπαγκαζ που να χωραει τα πραγματα ενος μεγαλου ταξιδιου 5 ατομων.
-Να ειμαστε κατω απο 2λιτρα μηχανικα συνολα
-Να μην υπερβαινει τα 27.000 σαν τιμη.
-Ενα μεγαλο πορτμπαγκαζ σιγουρα 500 λιτρα.
-Ισως και κατι ακομα που δε μου ερχεται αμεσα.Εχω στυψει το μυαλο μου αλλα με τα περισσοτερα μοντελα τα χαλαμε στο πισω καθισμα.
Εχουμε ψιλοκαταληξει στα peugeot 5008 156 hp (και το προκρινει αρκετα σαν επιλογη επειδη του αρεσουν τα πεζω και επειδη τον ικανοποιουν κινητηρας και χωροι ) και insignia tourer 180 hp.Το συγκεκριμενο δεν το εχουμε δει σε χωρους πισω και θελω τη γνωμη σας αναφορικα με το πλατος.Το υψος δεν αποτελει προβλμα
Εχουμε σκεφτει κ εναλλακτικες τυπου
-fiat doblo (δεν ξερω τι χωραει στο πισω καθισμα κ κυριως ως χωρος αποσκευων ) αλλα σιγουρα ανεμικος κινητηρας με πιο δυνατο τον 1.6 105 αλογα ντιζελ.Δεν το εχουμε δει σε εκθεση.
-Σκοντα σουπερμπ.Αν κ φαινεται αρκετα καλη περιπτωση ενοχλει λιγο το τεραααστιο μηκος κ η εμφανιση.
-Μεγκαν στεισον αλλα δεν ξερω αν ειναι δυνατος ακομα κ ο τουρμπο και κυριως ποσους χωραει πισω.
και ολα και καποιο θα μου διαφευγει.Aπο ολα αυτα Skoda Superb Combi.
Mακραν οι πιο μεγαλοι χωροι, και ενα κλικ παραπανω σε ποιοτητα απο αυτα που εχουν αναφερθει.
Αυτο που εγραψες οτι δεν εισαγεται απο που προκυπτει??
Εδωεχουν και τις τιμες και τα επιπεδα εξοπλισμου, και προχτες ειδα ενα σε μια βιτρινα στην Αχαρνων και επιβεβαιωνω το πραγματικο τεραστιο μηκος του , που ειναι και ο υπ.αρ.1 αποτρεπτικος παραγοντας για να αγοραστει απο ανθρωπο που ζει σε πολη χωρις δικη του θεση σταθμευσης.Αν και πιστευω οτι στις πιο πολλες θεσεις σταθμευσης των πολυκατοικιων οπως ειναι παλι θα εχει προβλημα με αυτοκινητο τετοιου μεγεθους. -
+1 για superb.Και ειναι και ομορφο το station. Θα δωσεις και 2κ παραπανω και θα το αγορασεις και full!!!!Καλοταξιδο!
-
http://www.netcarshow.com/skoda/2010-su ... per_57.htm
Και αυτό στενό το βλέπω πίσω ρε γμτ.Το πάρκιν δεν είναι πρόβλημα.Μονοκατοικία με παρκιν και στην επαρχία.Θα παω να το δω μεσα στη βδομαδα το superb να διαπιστώσω ιδιοις όμασι τους χώρους.Αλλα για 4χ4 που ανέφερε ο sv2 πιστεύτε ότι αξίζει σε σχεση με το απλό ;
-
Η τετρακινηση ειναι παντα ενα + ενεργητικης ασφαλειας ομως καλο θα ειναι να δεις και αν θα σε συμφερει, γιατι απ'οτι βλεπω στο νετ για 4Χ4 θα δωσεις πανω απο 33Κ για τη φθηνοτερη εκδοση. Αν μπορει να τα δωσει ο φιλος σου γιατι οχι? μονο που μαλλον δε συνδυαζεται με DSG. Παντως οταν πας στην αντιπροσωπεια να το κοιταξεις αν υπαρχει παρε κανενα καθισματακι μαζι σου ωστε να βγαλεις πιο ασφαλη συμπερασματα και να μην ταλαιπωρεισαι μετρωντας.
-
Εκτος και αν εννοεις οτι η c5 δεν ερχεται σαν sw..Εκτός απ' αυτό και το μέτριο χώρο αποσκευών - για την κατηγορία πάντα - το ότι προσπάθησα να καθίσω στη μέση πίσω και ένιωσα κάπως ..άβολα! Σα να είχα καταπιεί ένα μπαστούνι του γκολφ ένα πράμα.
Ο χωρος αποσκευων οντως δεν ειναι κατι το αξιοσημειωτο στη νεα c5 ωστοσο για τους χωρους των πισω επιβατων τους βρηκα τουλαχιστον καλους με μονο αρνητικο σημειο το χαμηλο τελειωμα της οροφης..Δεν εχουν κανενα προβλημα πιστευω 3 ατομα στο πισω καθισμα.
-
νομιζω πως η λυση θα βρεθει μονο με αυτοκινητο με 3 σειρες καθισματων αφου μιλαμε για διδυμα.στα υπολοιπα λιγο πολυ με 2 παιδικα καθισματακια θα ειναι δυσκολα τα πραγματα για μια θεση στην μεση.
(εχω και μια εναλλακτικη παιρνει οτι του αρεσει και ενα μεταχειρισμενο smart για την γιαγια να πηγαινει απο πισω )
Αγορα οικογενειακου με διδυμα στον οριζοντα