-
Ο χρήστης pavlos21 έγραψε:
Επειδη και εγω ειμαι κατα των γαιδουροαμαξιων γενικά, αυτη τη στιγμη κοιταμε και το 308 s/w που φαινεται να ερχει αρκετο πλατος.Πρεπει ομως να πεταχτουμε ως την αντιπροσωπεια να κανουμε αυτοψια.Για το πλάτος στο πίσω κάθισμα δεν θα έχει διαφορά με το απλό 308, άρα μπορείτε να το τσεκάρετε άνετα.
Πάντως, σε κάποια φάση του είχα ρίξει μία ματιά στην πεζώ και ο χώρος αποσκευών ήταν αχανής... Απλά, το 308 δεν το πάω μία, χωρίς να λέω ότι είναι κακό... Απλά δεν μου κάθεται...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Επειδη και εγω ειμαι κατα των γαιδουροαμαξιων γενικά, αυτη τη στιγμη κοιταμε και το 308 s/w που φαινεται να ερχει αρκετο πλατος.Πρεπει ομως να πεταχτουμε ως την αντιπροσωπεια να κανουμε αυτοψια.
Για το πλάτος στο πίσω κάθισμα δεν θα έχει διαφορά με το απλό 308, άρα μπορείτε να το τσεκάρετε άνετα.
Πάντως, σε κάποια φάση του είχα ρίξει μία ματιά στην πεζώ και ο χώρος αποσκευών ήταν αχανής... Απλά, το 308 δεν το πάω μία, χωρίς να λέω ότι είναι κακό... Απλά δεν μου κάθεται...Κοιτώντας το από πίσω, απλά σου προκαλεί απορία τι ακριβώς σκέφτονταν οι σχεδιαστές του ...
-
Το μεγάλο πλεονέκτημα των πολυμορφικών είναι τα 3 ξεχωριστά καθίσματα πίσω που σε περιτπωσεις ύπαρξης 2 ή και ακόμα 3 παιδικών καθισματων τους δίνουν πολλούς έξτρα πόντους άνεσης. Αυτό κανένα SW από όσο γνωρίζω δεν το προσφέρει. Ο χώρος αποσκευών είναι ένα θέμα αλλά και η άνεση και η ασφάλεια, λόγω σωστής τοποθέτησης και στήριξης του καθίσματος, είναι ένα ακόμα θέμα.
Εγώ πάντως θα κοιτούσα την αγία τριάδα των Γαλλων και θα επέλεγα με βάση την τιμή και βεβαια την εμφάνιση. Για παράδειγμα το 5008 μου κάθεται πάρα πολύ άσχημα στο μάτι -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Το μεγάλο πλεονέκτημα των πολυμορφικών είναι τα 3 ξεχωριστά καθίσματα πίσω που σε περιτπωσεις ύπαρξης 2 ή και ακόμα 3 παιδικών καθισματων τους δίνουν πολλούς έξτρα πόντους άνεσης. Αυτό κανένα SW από όσο γνωρίζω δεν το προσφέρει. Ο χώρος αποσκευών είναι ένα θέμα αλλά και η άνεση και η ασφάλεια, λόγω σωστής τοποθέτησης και στήριξης του καθίσματος, είναι ένα ακόμα θέμα.
Εγώ πάντως θα κοιτούσα την αγία τριάδα των Γαλλων και θα επέλεγα με βάση την τιμή και βεβαια την εμφάνιση. Για παράδειγμα το 5008 μου κάθεται πάρα πολύ άσχημα στο μάτιΤο 308 station ΕΧΕΙ τρία ξεχωριστά καθίσματα πίσω:
http://www.youtube.com/watch?v=YKjEO88AKAw&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=N1YlCV5Z ... re=related...και χρησιμοποιείται και ως 7θέσιο, κατά περίσταση (εντιτ: με τα έξτρα δυο καθίσματα, που δέχεται στο χώρο αποσκευών).
-
... και ως φορτηγακι απ'οτι φαινεται!!!
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Εγώ πάντως θα κοιτούσα την αγία τριάδα των Γαλλων και θα επέλεγα με βάση την τιμή και βεβαια την εμφάνιση. Για παράδειγμα το 5008 μου κάθεται πάρα πολύ άσχημα στο μάτιΤο 308 station ΕΧΕΙ τρία ξεχωριστά καθίσματα πίσω:
http://www.youtube.com/watch?v=YKjEO88AKAw&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=N1YlCV5Z ... re=related...και χρησιμοποιείται και ως 7θέσιο, κατά περίσταση (εντιτ: με τα έξτρα δυο καθίσματα, που δέχεται στο χώρο αποσκευών).
A παρέμειναν στο μοντέλο του 307. Μια χαρά
-
Μπορεις να μου δωσεις ενα συνδεσμο για τα εξτρα καθισματα ;
Τωρα που ειδα τα ανεξαρτητα καθισματα μου εχει καθισει ακομα καλυτερα σα λυση.
Δυστυχως σε τετοιες κατηγοριες η ομορφια παει λιγο παραπισω.
(οφ-τ :Αν και 308 gt ειναι πιασαρικο σαν οχημα ) -
-
Ok ευχαριστώ πολύ .
Το 5008 ημασταν τυχεροί και το ειδαμε απο κοντα.Το λεω αυτο γιατι δεν εμφανιζονται συχνα τα 7θεσια.Επειδη τα αγοραζουν συνηθως πολυτεκνοι και απο αυτους εκπιτπουν καποιοι φοροι (ή καπως έτσι) ,περιμενουν πρώτα να γίνει η παραγγελία και μετά τα βλέπεις.
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο αντιπροσωπος. -
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Επειδη και εγω ειμαι κατα των γαιδουροαμαξιων γενικά, αυτη τη στιγμη κοιταμε και το 308 s/w που φαινεται να ερχει αρκετο πλατος.Πρεπει ομως να πεταχτουμε ως την αντιπροσωπεια να κανουμε αυτοψια.
Για το πλάτος στο πίσω κάθισμα δεν θα έχει διαφορά με το απλό 308, άρα μπορείτε να το τσεκάρετε άνετα.
Πάντως, σε κάποια φάση του είχα ρίξει μία ματιά στην πεζώ και ο χώρος αποσκευών ήταν αχανής... Απλά, το 308 δεν το πάω μία, χωρίς να λέω ότι είναι κακό... Απλά δεν μου κάθεται...Κοιτώντας το από πίσω, απλά σου προκαλεί απορία τι ακριβώς σκέφτονταν οι σχεδιαστές του ...
Βασικά, εγώ αυτή την απορία έχω κοιτώντας το από όποιαδήποτε μεριά...
Βέβαια, η ομορφιά / ασχήμια είναι υποκειμενική και σίγουρα δεν είναι λόγος να απορρίψεις ένα καλό αμάξι...
Πάντως, ένα Ψ4 Πικάσο 7θέσιο που είδα τις προάλλες στο δρόμο, έχει ικανοποιητικό χώρο στις θέσεις 6-7. Όχι αν είσαι 2 μέτρα βέβαια, αλλά για παιδιά είναι μια χαρά και φυσικά παίρνει καθισματάκι... Αν δε διπλώσεις τα πίσω καθίσματα (αυτός είχε διπλωμένη τη μία θέση και ανοιχτή την άλλη) ο χώρος αποσκευών είναι απλά τεράστιος!
-
Πρωτα απ'ολα να ζησουν τα παιδια και να ειναι υγιη. Τωρα για αμαξι πολλα παιζουν. Θα ελεγα το 7θεσιο 5008 THP κυριως επειδη μπορει σε ενα βραδυ να προκυψουν αλλα δυο παιδια!!! Να εχει ο ανθρωπος καβατζα. Σιγουρα υπαρχουν και αλλα 7θεια αλλα νομιζω το 5008 ειναι οτι πιο φρεσκο και ομορφο υπαρχει, επισης εχει ιδανικη δυναμη, ροπη και κυβισμο.
-
Όπως τα είπε και ο τελευταίος φίλος: να σκεφτεί και την περίπτωση επιπλέον παιδιού/παιδιών, όπως καλή ώρα είχα εγώ άλλον ένα γιόκα μετά τα διδυμάκια.
Και τώρα ψάχνω αρκετό καιρό για αμάξι που να χωράει 3 παιδικά καρεκλάκια και έχω καταλήξει στα εξής:-
Peugeot 5008: πολύ καλοί χώροι και επιβατών και πορτ μπαγκάζ, ωραίο ταμπλό, νέο μοντέλο, με καλό κινητήρα απ' ότι λέγεται, αλλά με 2 ενστάσεις. Πρώτα απ' όλα είναι Γαλλικό, με όλα όσα ακολουθούν στον τομέα της ποιότητας (είχα Γαλλικό και τώρα Γερμανικό και είναι η μέρα με την νύχτα και πραγματικά 'φοβάμαι' να ξαναγυρίσω σε Γαλλικό), και δεύτερον η πίσω ανάρτηση με τον ημιάκαμπτο άξονα, που γενικότερα δεν θεωρείται η καλύτερη λύση.
-
Citroen C4 Picasso: επίσης πολύ καλοί χώροι, με μειονέκτημα ότι δεν έχεις τις θέσεις 6-7 (όπως το 5008), αν χρειαστούν. Πάλι υποθέτω ότι θα υπάρχει πρόβλημα ποιότητας, όντας Γαλλικό. Πιό παλιό, αν και πιό ωραίο κατά την γνώμη μου από το 5008.
-
Ford S-Max: υποθέτω το καλύτερο στην κατηγορία, αλλά η τιμή του είναι άλλης κατηγορίας. Αν βάλεις όλα αυτά που έχουν τα Γαλλικά και τον νέο κινητήρα, τότε κοστίζει σχεδόν διπλή τιμή. Επίσης μείον το μεγαλύτερο μήκος του (πρόβλημα στην πόλη).
-
Toyota Verso: Ιαπωνική ποιότητα μηχανής, καλοί χώροι επιβατών, αλλά μικρό πορτ μπαγκάζ. Συν την τιμή που είναι ακριβότερη των Γαλλικών.
-
Renault Scenic: Η οικονομικότερη λύση και μάλιστα από κατασκευαστή που 'κατέχει' την κατηγορία. Μείον το μικρό πορτ μπαγκάζ.
-
VW Touran: Ακριβό και 'παλιό'. Το μεγαλύτερο όμως πρόιβλημα είναι η μεσαία θέση στην 2η σειρά που δεν είναι εξίσου μεγάλη και με δυσκολία χωράνε 3 καθίσματα.
Αυτά είναι πάνω κάτω τα σύν-πλην και από εκεί και πέρα ο καθένας αξιολογεί και επιλέγει.
-
-
τρωγομαι να ρωτησω τι γαλλικο ειχες?
Δεν κανω τρολαρισμα μη σου πω οτι συμφωνω σε πολλα κιολας αλλα σαν γκαλοπ ρωταω
Τελειως φιλικα -
Ο χρήστης dolph έγραψε:
..............Κοίτα, εγώ παλαιότερα είχα γερμανικό και το 206 σε 7 χρόνια και 185Κχλμ, μου έχει βγάλει λιγότερες βλάβες απ' ότι το golf στους 3 πρώτους μήνες... Σε Α3 τι σου λέει αλλαγή εγκεφάλου τη 2η μέρα που το είχαμε;;; Ή σε C200K ραγισμένη κυλινδροκεφαλή με 120Κ χλμ και πολύ ήπια χρήση; Άρα, άσ'το... Ποιότητα δεν είναι μόνο τα μαλακά πλαστικά...
Βέβαια, η Ψιτροέν έχει ένα θέμα με την αντιπροσωπεία, αλλά δεν πιστεύω να τίθεται θέμα αξιοπιστίας των αυτοκινήτων της πλέον...
Με την πεζώ είμαι αρκετά ευχαριστημένος και από την αντιπροσωπεία!
Μία ακόμα επισήμανση είναι ότι τα Ψ4 πικάσο και Σενίκ υπάρχουν και σε 7θέσιες εκδόσεις με αρκετά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών (όταν δεν έχεις 5 παιδιά μέσα).
-
Δεν θα τραβήξω την συζήτηση εκτός πορείας, απλά να απαντήσω στα γρήγορα:
Είχα το Citroen ZX Avantage και μετά ένα Golf V Trendline.
Σαφώς υπάρχει και η διαφορά στον χρόνο παραγωγής τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι την στιβαρότητα, τα φρένα και την ποιότητα στο εσωτερικό του Golf δεν την είχα φανταστεί καν στο Citroen.
Άσε, που δεν ξέρω γιατί, το Citroen όσο παίρναγε ο καιρός ήταν και πιό ελαφρύ σε όλα του!!! Η πόρτα πούπουλο, η πορεία με μεγάλη ταχύτητα σαν να πετούσες. Γενικότερα σε όλα αισθανόσουνα ότι πάλιωνε και γινόταν πιό ελαφρύ και ασταθές το αυτοκίνητο.
Το Golf, μετά από 5 χρόνια, είναι όπως ακριβώς το πήρα και ευτυχώς δεν είχα απολύτως κανένα πρόβλημα (μηχανολογικό, ηλεκτρολογικό, κ.λπ.).Εν πάσει περιπτώση, τώρα πιά είμαι έτοιμος να ξαναγυρίσω σε Γαλλικό και μάλλον στο 5008, καθώς το Touran είναι και πιο ακριβό, αλλά και με χειρότερο χώρο επιβατών.
-
Ρίξε μια ματιά στο meriva. Πήγα το είδα σήμερα , εξαιρετικό εσωτερικό , φοβερή αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων (πάνω , κάτω , μεσα έξω , μπορς , πίσω .. )
Βγαίνει σε ένα πακέτο με 18.500 πινακιδωμένο , φουλ εχτρα , με τα 12ο αλόγατα. -
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
Ρίξε μια ματιά στο meriva. Πήγα το είδα σήμερα , εξαιρετικό εσωτερικό , φοβερή αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων (πάνω , κάτω , μεσα έξω , μπορς , πίσω .. )
Βγαίνει σε ένα πακέτο με 18.500 πινακιδωμένο , φουλ εχτρα , με τα 12ο αλόγατα.Να ρωτήσω, μιας και δεν το έχω δεί: υποθέτω ότι δεν χωράει 3 καρεκλάκια πίσω, σωστά;
(Θα μου πείς, 'εδώ δεν τα χωράει το Zafira, θα τα χωράει το Meriva;', αλλά ρωτάω για να είμαι σίγουρος.) -
Ο χρήστης dolph έγραψε:
Βγαίνει σε ένα πακέτο με 18.500 πινακιδωμένο , φουλ εχτρα , με τα 12ο αλόγατα.Να ρωτήσω, μιας και δεν το έχω δεί: υποθέτω ότι δεν χωράει 3 καρεκλάκια πίσω, σωστά;
(Θα μου πείς, 'εδώ δεν τα χωράει το Zafira, θα τα χωράει το Meriva;', αλλά ρωτάω για να είμαι σίγουρος.)Είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τετραθέσιο ! Ο τρίτος πίσω πρέπει να είναι ένας πολύ ...ήρεμος ενήλικος, κάτω του 1,60 για να μην βρίσει τον ιδιοκτήτη ...
Προσωπικά απογοητεύτηκα ειλικρινά ... Κρίμα, γιατί η τιμή του είναι πολύ καλή... -
ακριβώς ...
Ο μεσαίος (η θέση της πεθεράς για πολλούς..) πρέπει να είναι κάτι ανάμεσα σε στρουμφάκι ή σε πόκεμον... -
Πάντως τα άλλα δύο καθίσματα παίρνουν πολλές ρυθμίσεις....
Πάντως για 3 καρεκλάκια δεν ξέρω σε τι κατηγορία πρέπει να πάει ο φίλος..
Αγορα οικογενειακου με διδυμα στον οριζοντα