-
Ταξιδευτη
Οφείλεται κυριως στην μεταστροφη της παγκόσμιας οικονομίας σε χρηματιστηριακά προϊόντα, τα οποία είχαν υψηλότερες αποδόσεις και γρήγορη κυκλοφορία, ενώ υπήρχαν απανωτές παγκόσμιες κρίσεις ενέργειας. Αποτέλεσμα να περιορίσουν τα μικτα κοστη, το μισθολογικό προκειμενου να διατηρηθούν λιγο παραπανω οι εταιριες.
Ο λογος που χασαμε βιομηχανια δεν ειναι το πασοκ ειναι οτι δεν ειμασταν ανταγωνιστικοί (εκτίθεσαι πια) με προϊόντα που ειχαν τέτοια ελαστικότητα ωστε να διατηρησουν την παραγωγη και μετα τις κρισεις της εποχης,
Αυτο που έβλαψε την βιομηχανία και τότε, και φοβαμαι και σημερα, ειναι η επανεπενδυσεις κεφαλαιων σε r&d. Αυτό αδυνάτισε την βιομηχανία μας, όπου φάνηκε όπως είπα στις κρισεις. Τώρα, το λάθος του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι δεν πίεσε προς αυτήν την κατεύθυνση ακόμα και με εγγυητικό δανεισμό προς τις βιομηχανίες για να τους πείσει να αναπτύξουν τεχνολογίες.
Όσο για το ρεκόρ στους δημόσιους υπαλλήλους, συμβασιούχους, μετακλητούς και επιστημονικό προσωπικό, μην ανοίξω το στόμα μου καλύτερα. Διέλυσαν όλα τα ταμεία.
-
Ξέρω εδώ στο Χαλάνδρι μία οικογένεια που το 70 είχε βιοτεχνία ρούχων με 50-60 γυναίκες να δουλεύουν και δικά της μαγαζιά. Με αυτά που σου είπα , αρχικά πήγε Βουλγαρία , μετά το γύρισε στις εισαγωγές στα μαγαζιά της και τώρα έχει μόνο ένα μαγαζί , ενώ τα άλλα είναι καφέ και σουβλατζίδικα . Η ιστορία της Ελλάδας από το 50 μέχρι σήμερα .
Εχω και άλλο φίλο που παλιά είχε βιοτεχνία με είδη δώρων και αξεσουάρ και βέβαια και αυτοί τώρα εισαγωγείς κινέζικων .
Πως τα καταφέρατε έτσι και σε αποσπάσματα γραφής συμφωνώ και με piliourits (ότι το μεταπρατικό μοντέλο επικράτησε λόγω πιο εύκολου και γρήγορου κέρδους -το κύριο γνώρισμα των νεοελλήνων- σε σχέση με το παραγωγικό) και με criu και με Lap! (για την έλλειψη επανεπένδυσης)
Υ.Γ. πως γίνεται multiquote;
-
Λαπ κάποια πράγματα εσύ τα διάβασες ....
Εμείς όμως τα ζήσαμε....
-
Πριν δυο βδομάδες ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη εξαγορά ελληνικής startup έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για την Think Silicon με έδρα την Πάτρα, μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας (deep tech) που πέρασε στην αγκαλιά της αμερικανικής εταιρείας Αpplied Materials, η οποία είναι εισηγμένη στον Nasdaq. Η Think Silicon εξειδικεύεται στον σχεδιασμό και στην ανάπτυξη επεξεργαστών γραφικών (GPUs) υψηλών επιδόσεων, με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας για οθόνες φορητών συσκευών (έξυπνα κινητά, έξυπνα γυαλιά, οικιακές συσκευές ή οθόνες βιομηχανικού αυτοματισμού).
-
...25 μυρια σε άυλα.... ωρε.... δεν θελει και μυαλο... σαν να λεω οτι κανω αποθηκη την εφαρμογη που εγω κατασκευαζω και εχω στην αποθηκη ενα μυριο τεμαχια με κοπυ παστέ που και καλα εχω εξασφαλισει οτι θα πουλησω και μαλιστα στη τιμη που θελω. ολα στο αερα.
γενικα οταν βλεπετε εταιρειες τεχνολογιας και άυλα, μακρυα... βασικα συμβαινει το εξης, αν καποια εταιρεια τεχνολογιας/λογισμικου εχει επενδυσεις σε r 'n d aka μισθους προσωπικου για ερευνα και τεχνολογια, αν τις περασει σαν άυλα ΠΑΓΙΑ δεν τα διωχνει απο τα εξοδα ολοκληρα αλλα ενα ποσοστο τους. δηλαδη πληρωνει παραπανω εφορια στο τελος της χρονιας ΑΛΛΑ φαινεται οτι εχει περιουσια. μουφεξ βεβαιως. αφου δεν ειναι σιγουρο οτι τα λεφτα που πληρωσες θα τα παρεις πισω. Αν εχει κερδη προφανως και παθαινει κοκομπλοκο και δεν το κανει ποτε ετσι αλλα αν δεν εχει πραγματικα κερδη και απλα γραφει παγια το κανει για υποπτους λογους π.χ. δανεικα και αγυριστα, χρηματιστηριο κλπ. ομως και εφορια την σκαπουλαρουν αφου εχουν 'ειδικη' αντιμετωπιση οι εισηγμενοι.
οταν φωναζει ο γατος οτι οι ζαιοι αλλα και σε μεγαλο ποσοστο και οι νουδουλοι μας πηδηξαν τους υγιεις για να μας κανουν μουνι την επιβιωση ειναι ακριβως για τον λογο οτι οποιος δεν κανει κομπινα τον πινει και οι τυποι το ενισχυουν. γυρε λεγε οτι θες με πινακες αλλα δες ποτε, ποιοι και πως εκαναν τα πικ της απατεωνιας μετα το 10 και ποσοι επι σημιτοχοντρων επισης. μια συνεχεια σαν μετασχηματιστης ντισι ενα πραμα. και μιλαμε για δεξοαριστερα και διαφορες αντι για σερβιετες χρησιμοποιημενες
-
Εσυ τα εζησες σε ενα μικροπεριβαλλον, εγω εβλεπα εγγραφες της ελστατ σε όλους τους κλάδους. Διάβασα εκθέσεις μελετες για κλάδους.
Για παράδειγμα το περιθωριο κέρδους των ελληνικών βιομηχανικών προϊόντων ήταν κατά μέσο όρο 6% στην ελληνική αγορα; Το ήξερες αυτο; Σε υπηρεσίες 20% σε χρηματιστηριακά 10+ με πολύ υψηλή κυκλοφορία.
-
Εδω η διαφθορα γενικως στον δημοσιο τομεα που επηρεαζει και τις επιχειρησεις μαζι με τα αλλα.
https://tradingeconomics.com/greece/corruption-index
Όσο υψηλότερα ο δεικτης σημαίνει λιγότερη διαφθορά
Στα των επιχειρήσεων δεν αντιλέγω στις κρισεις σου, αν και εχω την αίσθηση ότι περίμενες τη Δευτέρα παρουσία. Όπως είπες κάποτε και ήταν πολύ εύστοχο. Ψηφίζουμε το λιγότερο βλαβερό για την εργασία μας και την χώρα γενικώς.
Εδώ ο δείκτης αυτοπεποίθησης των επιχειρήσεων.
https://tradingeconomics.com/greece/business-confidence
Όντως, η αλλαγή και το εξάμηνο του 15 τρόμαξε τους πάντες και φαίνεται στο γράφημα. Αλλά εύκολα και γρήγορα άλλαξε εικόνα η αγορά.
-
...25 μυρια σε άυλα.... ωρε.... δεν θελει και μυαλο... σαν να λεω οτι κανω αποθηκη την εφαρμογη που εγω κατασκευαζω και εχω στην αποθηκη ενα μυριο τεμαχια με κοπυ παστέ που και καλα εχω εξασφαλισει οτι θα πουλησω και μαλιστα στη τιμη που θελω. ολα στο αερα.
γενικα οταν βλεπετε εταιρειες τεχνολογιας και άυλα, μακρυα... βασικα συμβαινει το εξης, αν καποια εταιρεια τεχνολογιας/λογισμικου εχει επενδυσεις σε r 'n d aka μισθους προσωπικου για ερευνα και τεχνολογια, αν τις περασει σαν άυλα ΠΑΓΙΑ δεν τα διωχνει απο τα εξοδα ολοκληρα αλλα ενα ποσοστο τους. δηλαδη πληρωνει παραπανω εφορια στο τελος της χρονιας ΑΛΛΑ φαινεται οτι εχει περιουσια. μουφεξ βεβαιως. αφου δεν ειναι σιγουρο οτι τα λεφτα που πληρωσες θα τα παρεις πισω. Αν εχει κερδη προφανως και παθαινει κοκομπλοκο και δεν το κανει ποτε ετσι αλλα αν δεν εχει πραγματικα κερδη και απλα γραφει παγια το κανει για υποπτους λογους π.χ. δανεικα και αγυριστα, χρηματιστηριο κλπ. ομως και εφορια την σκαπουλαρουν αφου εχουν 'ειδικη' αντιμετωπιση οι εισηγμενοι.
οταν φωναζει ο γατος οτι οι ζαιοι αλλα και σε μεγαλο ποσοστο και οι νουδουλοι μας πηδηξαν τους υγιεις για να μας κανουν μουνι την επιβιωση ειναι ακριβως για τον λογο οτι οποιος δεν κανει κομπινα τον πινει και οι τυποι το ενισχυουν. γυρε λεγε οτι θες με πινακες αλλα δες ποτε, ποιοι και πως εκαναν τα πικ της απατεωνιας μετα το 10 και ποσοι επι σημιτοχοντρων επισης. μια συνεχεια σαν μετασχηματιστης ντισι ενα πραμα. και μιλαμε για δεξοαριστερα και διαφορες αντι για σερβιετες χρησιμοποιημενες
Αυτος ο καλος κυριος που ηταν προεδρος επιτροπης κεφαλαιαγοραςκεφαλαιαγορας μεχρι περυσι, ηταν καθηγητης μου στο μεταπτυχιακο.
Θυμαμαι χαρακτηριστικα το 2013 που δεν αφηνε καναλι κανοντας το λιβανιστηρι του Αλεξη που ερχεται να μας σωσει. Τα ιδια εκανε και στην αιθουσα διδασκαλιας...
Φυσικα εξαργυρωσε το γλυψιμο και πηρε την θεσουλα.
Τωρα αυτος ο λαλιστατος κυριος, που βρισκεται? Εχει καποια ποινικη ευθυνη?
-
Criu, αυτά που έγραψα για την Πηλιορείτικη ιστορία, που παρόμοια ήταν και σε όσες άλλες περιοχές της Ελλάδος είχαν ανάπτυξη, αφορούσαν στον 18-19 αιώνα, τις εποχές που το Ελληνικό έδαφος ήταν υπό Οθωμανική διοίκηση και αργότερα κατά τη λειτουργία του πρώτου Ελληνικού Κράτους. Δεν έχουν καμία σχέση με το Πασοκ και τις μετέπειτα εποχές, τα έγραψα για να δείξω πως ο ολοκληρωμένος κύκλος οικονομίας υπήρχε κάποτε, στις προ-βιομηχανικές εποχές, αλλά δεν μπόρεσε να ακολουθήσει ποτέ τις εξελίξεις στο μοντέρνο κόσμο. Το νεότερο ελληνικό κράτος ΔΕΝ έγινε και δεν ήταν ποτέ ένα μικρό βιομηχανικό κράτος όπως θέλετε να το παρουσιάζετε. Άλλο το να υπάρχει ένας σχεδόν αυτάρκης κύκλος οικονομίας (που περιελάμβανε εκτεταμένη οικοτεχνία-βιοτεχνία) κι άλλο οι 'μοντέρνοι καιροί' του 20ου αιώνα. Υπήρχε ας πούμε μεγάλη παράδοση στην οικιακή παραγωγή μεταξιού σε κάθε σπίτι σε κάποιες περιοχές, και εμπορία του μέσω καϊκιών δια θαλάσσης, αλλά αυτό δεν μετατράπηκε ποτέ σε οργανωμένη βιομηχανική παραγωγή στον 20ο αιώνα. Αντίθετα ήταν η βιομηχανική παραγωγή που έσβησε σιγά σιγά όλες αυτές τις παραγωγικές δραστηριότητες και έκανε το ΕΜΠΟΡΙΟ την κύρια, εν καιρώ τη μοναδική, δραστηριότητα του ελληνικού κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης. Και τα έγραψα αυτά για τη Μαγνησία, που ήταν από τα πλέον 'βιομηχανοποιημένα' μέρη της χώρας ιστορικά, απ' τον 18ο αιώνα μέχρι και σήμερα. Στις κοντινές δεκαετίες που τις ζήσαμε, είχαμε μέχρι και παραγωγή αυτοκινήτων στη Μαγνησία. Ήταν όμως συναρμολόγηση εισαγόμενων τμημάτων, για κάλυψη μέρους της εγχώριας ζήτησης, κατά μία έννοια μεταπρατική δραστηριότητα, καμία σχέση με πραγματικά βιομηχανικές χώρες όπως π.χ. η γειτονική Ιταλία, όπου χιλιάδες μικρές ή μεγαλύτερες βιοτεχνίες εως βιομηχανίες, παρήγαγαν ανταλλακτικά τροφοδοτώντας μια αλυσίδα που κατέληγε στην παραγωγή εκατομμυρίων οχημάτων. Το να υπάρχουν αυτόνομες 'stand alone' παραγωγικές μονάδες μικρής κλίμακας, το ότι στο Βόλο συναρμολογούσαν παλιά μερικά αυτοκίνητα, αργότερα τμήματα φορτηγών, ή υπήρχε από ένα αυτόνομο χημικό εργοστάσιο εδώ κι εκεί, αυτό δηλαδή το ελληνικό μοντέλο που 'άνθισε' για κανά δυο δεκαετίες και στην Αττική λόγω συγκυριών, δεν έκανε ποτέ τη χώρα 'μικρή βιομηχανική δύναμη' που την κατέστρεψαν οι συνδικαλιστές κι οι Πασοκτζήδες που παρεμβαλόταν στις κυβερνήσεις της ΝΔ. Ειδικά αν συγκρίνουμε το συνδικαλιστικό κίνημα και την έκταση της δράσης του στις σοβαρές μεγάλες βιομηχανικές χώρες με το τί λέγαμε συνδικαλισμό στην Ελλάδα, που και καλά έκλεισε τα εργοστάσια, όποιος τα έχει μελετήσει λίγο θα βάλει τα γέλια...
-
οι Πασοκτζήδες που παρεμβαλόταν στις κυβερνήσεις της ΝΔ.
Δεν έχεις άδικο στα υπόλοιπα που αναφέρεις, αλλά αυτό από που προκύπτει;
1974-1981 ΝΔ
1981-1989 ΠΑΣΟΚ
1990-1993 ΝΔ
1993-2004 ΠΑΣΟΚ (11 συνεχόμενα χρόνια!)
2004-2009 ΝΔ
2009-2012 ΠΑΣΟΚ Σύνολο ΠΑΣΟΚ 22 έτη, ΝΔ 15
Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι αριστεροί,κεντροαριστεροί πρέπει πάντα να κλαίγονται και να αισθάνονται οι αδικημένοι,που κυβερνά συνεχώς η κακιά δεξιά κ.τ.λ. Κι ο.κ. πριν τη μεταπολίτευση, αλλά πάντα η ίδια γκρίνια και μετά την μεταπολίτευση;
Υ.Γ. Δεν έβαλα τις κυβερνήσεις από 2012 και μετά γιατί ήταν κυβερνήσεις συνεργασίας κομμάτων (αν και στην ουσία ήταν 2μησι έτη ΝΔ και 4μησι ΣΥΡΙΖΑ οπότε η διαφορά θα αυξανόταν κι άλλο υπέρ της 'υποτιθέμενης' ελλην.αριστεράς)
-
Τώρα περιμένεις να απαντήσω σε αυτό ?
-
ελτα κουριερ...
για τον μπεο. και τον σαββιδη. χειροτεροι με διαφορα. ξυστες αφου.
-
Καλησπερα σας, η αποστολη με αρ. ταδε γιατι δειχνει στο ιδιο σημειο και μαλιστα στο κεντρο διανομης 10 μερες τωρα?
-
Δεν ξερω.
-
Μπορειτε να μαθετε?
-
Καλα αλλη κουριερ δεν ειχατε, εμας βρηκατε?
-
-
ελτα κουριερ...
για τον μπεο. και τον σαββιδη. χειροτεροι με διαφορα. ξυστες αφου.
-
Καλησπερα σας, η αποστολη με αρ. ταδε γιατι δειχνει στο ιδιο σημειο και μαλιστα στο κεντρο διανομης 10 μερες τωρα?
-
Δεν ξερω.
-
Μπορειτε να μαθετε?
-
Καλα αλλη κουριερ δεν ειχατε, εμας βρηκατε?
+10
Σε αίτηση email 23/3, ζήτησα από ΙΣΑ (ιατρ.σύλλογος) ενίσχυση σε μάσκες,γάντια,αντισηπτικά (τα προμήθευε δωρεάν στα μέλη). Κατά τα μέσα Απριλίου τηλ. σε ΙΣΑ, τι γίνετε,πότε θα έρθει το δέμα,μου λένε πως το έστειλαν με ΕΛΤΑ courier από 12/4. Περιμένω,περιμένω (στο μεταξύ αναγκάστηκα να αγοράσω για το ιατρείο με δικά μου έξοδα),περιμένω.. τηλ. ΕΛΤΑ courier Αγ.Αναργύρων (εκεί είχε πάει από 21/4),γύρω στις 10/5 ,'ρε παιδιά τι γίνεται,γιατρός είμαι,περιμένω εδώ κι ένα μήνα από ΙΣΑ κάτι επείγον', 'έχουμε πολλή δουλειά,από βδομάδα και βλέπουμε,αν επείγει ελάτε να το πάρετε από δω κ.τ.λ.'.
Πήγα.Ήταν μια τρύπα με δύο άτομα που έψαχναν (υπήρχε και μια LED TV,αυτός μάλλον θα την πάρει κατά το φθινόπωρο..) κι ένας πιτσιρικάς -μάλλον συμβασιούχος- που με ρωτούσε 'τι λες γιατρέ με τον ιο,θα κάνουμε διακοπές φέτος;' ενώ εγώ βιαζόμουνα.
Συνάδελφος που είχε κάνει αίτηση περίπου μαζί μου -τέλη Μαρτίου- σήμερα (μετά από ένα 2μηνο) του έφεραν το πακέτο με τα γάντια και τις μάσκες... Για το 2ο κύμα κορονοιού,είναι ο.κ..
-
-
Παράγουν ή κατασκευάζουν κάτι οι εταιρίες Courier ?
-
Παράγουν ή κατασκευάζουν κάτι οι εταιρίες Courier ?
Έχεις δίκιο, off topic.
Aπλά, είπα τον πόνο μου ορμώμενος από την ιστορία του γάτου.
-
Όλοι πονεμένοι είμαστε γιατρέ, άστα να πάνε !
-
Δεν χρειαζεται να κατασκευαζουν τα παντα οι παντες.
Και ουτε οσοι κατασκευαζουν δίνουν πάντοτε προστιθέμενη αξία, μπορεί μάλιστα να αποτελούν και βάρος
Όλα είναι σχετικά.
-
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Όλα για όλα το επόμενο τρίμηνο…
https://www.militaire.gr/naypigeia-eleysinas-ola-gia-ola-to-epomeno-trimino/
-
Η ελληνική THEON SENSORS “χτυπά” με αξιώσεις μεγάλο γαλλικό εξοπλιστικό πρόγραμμα!
-
Έξω πάμε καλά.
Ελληνικό ναυπηγείο Technohull στην Αττική με προσωπικό 70 ατόμων, κατασκευάζει φουσκωτά και κάνει εξαγωγές σε Ευρώπη, Αυστραλία, Αμερική, Νότια Αφρική και αλλού, αυτό είναι το μεγαλύτερο της μοντέλο στα 14 μέτρα, πρίν 5 χρόνια το μεγαλύτερο της ήταν 12 μέτρα, και είχα πάει να δω ένα για να αντιγράψω τα πολύ καλά καθίσματα που έχει με ανάρτηση αζώτου, έφτιαξα 3 για τον φίλο που ήθελε τα ίδια στο φουσκωτό του, μου είχε κάνει εντύπωση η ποιότητα γενικά στο σκάφος αλλά και στις λεπτομέρειες, έτσι δεν είναι τυχαία η επιτυχία στου στις δύσκολες αγορές του εξωτερικού.
Δείτε εδώ στο Μαϊάμι το τέστ του γκουρού των δοκιμών σε σκάφη αναψυχής, του Ιταλού Maurizio Bulleri
Η Εταιρία
https://www.technohull.com/content/2-company
Dealers
FRANCE Port Bourgenay
Thailand
MennYacht d.o.o. Slovenia
MALDIVES
BALEARIC & CANARY ISLANDS
USA
ISRAEL
BoatShop Menorca
TECHNOHULL-CE
AUSTRALIA
LEBANON
KUWAIT
KSA
FRANCE NORTH
BEST BOATS ONLY
ALTUMARE
Switzerland
NORWAY
St-Tropez Yachting
Collection
MennYacht d.o.o. Slovenia
MennYacht Handels GmbH, Austria
MennYacht Montenegro d.o.o., Montenegro
MennYacht d.o.o. Croatia
MennYacht, Serbia
MennYacht Hungary Kft., Hungary
MennYacht sh.p.k Albania
Yaching Pivatus d.o.o., Croatia
SWEDEN
GREECE
BULGARIA
HONG KONG &
GREATER CHINA AREABELGIUM
UK & IRELAND
CYPRUS
FINLAND
TURKEY
Ελληνικές Εταιρίες παραγωγής-κατασκευής διαφορων προιόντων.