-
δεν νομίζω ότι θυμίζει εσωτερικό προηγούμενων δεκαετιών...
-
Στο Γρι που πόσταρες στο site είναι ... για τα πανηγύρια ...
Το σίγουρο πάντως είναι, ότι δεν πουλάει στην Αμερική επειδή είναι καλόγουστοι ... -
Το σίγουρο είναι ότι όταν ένα αμάξι στην αμερική σαν το Σιβίκ 1.800 κάνει 21.000 δολλάρια = 16.800 ευρά, πουλάει επειδή είναι αξιόπιστο, οικονομικό, σχετικά φθηνό και καλύτερο σε κάποια θέματα από μερικά άλλα που ανταγωνίζεται.
Δείτε τώρα και κάτι άλλο, η μέση τιμή αγοράς ενός νέου αυτοκινήτου στην Ούσα είναι 31.000 δολ., 50% παραπάνω από το Σιβικάκι δηλαδή.
Για να τα κάνουμε ευρά, να γελάσουμε και λίγο. Λοιπόν, μούμπλε μούμπλε, 1,25 η ισοτιμία και προσθέτω και Φ.Π.Α. 20% χαλαρά πάμε στα 30.000 ευρώ. Το μέσο αμάξι! Πόσο κάνει το μέσο αμάξι εδώ? Κάτι σε 15.000 ευρώ υποθέτω, τα μισά δηλαδή.
Ούτε σε Ελβετία μπορεί να μην γίνονται αυτά.http://www.autoblog.com/2012/04/11/average-price-of-new-cars-hits-all-time-record/
-
Σήμερα είχα την πρώτη μου επαφή με το Civic 1.4 sport.
Θετικά:
- Πολλά gadgets που σήμερα θεωρούνται απαραίτητα αλλά το πλέον σημαντικό η κάμερα οπισθοπορείας.
- Χώροι.
- Υλικά. Ναι τα υλικά είναι πολύ καλύτερα του προηγούμενου Civic.
- Εργονομία. Το κάθισμα πιο άνετο.
Αρνητικά:
- Ο Πίνακας οργάνων. Not
- Το σχήμα του χώρου αποσκευών.
Εξωτερικά το όχημα απλά ακόμα μία φορά με εξέπληξε. Τελικά οι φωτογραφίες του στερούν μέρος της γοητείας του. Μπροστά αυτό που μοιάζει ως έκτρωμα στις επιλογές των χρωμάτων που ενδιαφέρουν (ανθρακί ή μαύρο) απλά δεν φαίνεται. Το πίσω μέρος έχει μία περίεργη αισθητική η οποία όμως δεν θα ξενίσει τον Civic ιδιοκτήτη.
Βέβαια όλα αυτά χωρίς να το οδηγήσω δεν λένε τίποτα. Τα λέμε εν ενθέτω χρόνω....
-
http://www.autotriti.gr/data/news/preview_news/108612.asp
1.600cc 250Hp 8τάχυτο 2ιπλού συμπλέκτη...
Προβλέπεται κακός χαμός στην κατηγορία! Και κάνει πιο βάσιμες τις φήμες ότι η Honda θα επανέλθει στην F1 -
Autotriti? Το Madame Claire τι λέει άραγε;
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Σήμερα είχα την πρώτη μου επαφή με το Civic 1.4 sport.Θετικά:
- Πολλά gadgets που σήμερα θεωρούνται απαραίτητα αλλά το πλέον σημαντικό η κάμερα οπισθοπορείας.
- Χώροι.
Αρνητικά:
- Ο Πίνακας οργάνων. Not
Εξωτερικά το όχημα απλά ακόμα μία φορά με εξέπληξε. Τελικά οι φωτογραφίες του στερούν μέρος της γοητείας του. Μπροστά αυτό που μοιάζει ως έκτρωμα στις επιλογές των χρωμάτων που ενδιαφέρουν (ανθρακί ή μαύρο) απλά δεν φαίνεται. Το πίσω μέρος έχει μία περίεργη αισθητική η οποία όμως δεν θα ξενίσει τον Civic ιδιοκτήτη.
Βέβαια όλα αυτά χωρίς να το οδηγήσω δεν λένε τίποτα. Τα λέμε εν ενθέτω χρόνω....
+1
Το αδικούν,κατ'εμέ, οι φωτογραφίες.Από κοντά πολύ πιο ... εύπεπτο και ωραίο το εξωτερικό του.Κρίμα που δεν του δίνουν κανέναν κινήτηρα της προκοπής(σε σχέση με τον...συμπιεσμένο ανταγωνισμό) ώστε να πουλήσει. -
Πάντως η HONDA μάλλον εσπευσμένα προχωρά σε f/l για το 4θυρό στην Αμερική. Στόχος είναι να πάψει να βρίσκεται τουλάχιστον στα cars to avoid του CR.
Εκτίμηση μου είναι ότι το σχήμα που θα δούμε θα μας είναι πιο εύπεπτο και ίσως το εσωτερικό να βελτιωθεί στα σημεία.
-
Ο χρήστης Kostas24 έγραψε:
Σήμερα είχα την πρώτη μου επαφή με το Civic 1.4 sport.
Θετικά:
- Χώροι.
Αρνητικά:
- Ο Πίνακας οργάνων. Not
+1
Το αδικούν,κατ'εμέ, οι φωτογραφίες.Από κοντά πολύ πιο ... εύπεπτο και ωραίο το εξωτερικό του.Κρίμα που δεν του δίνουν κανέναν κινήτηρα της προκοπής(σε σχέση με τον...συμπιεσμένο ανταγωνισμό) ώστε να πουλήσει.Σύντομα με 1.6 i-DTEC και εκπομπές CO2 κάτω των 100 gr για μηδενικά για την ώρα τέλη κυκλοφορίας. Σε τιμή αντίστοιχη μάλλον του 1.8. Με 120 άλογα και 30 κιλά ροπής δεν βλέπω γιατί πια κάποιος να επιλέξει βενζίνη...
-
Με 120 άλογα και 30 κιλά ροπής δεν βλέπω γιατί πια κάποιος να επιλέξει βενζίνη...Για να έχεις εύρος στροφών και να μην ακούει κλακέτες.... α και για τα 20 παραπάνω άλογα ψηλά;
-
Μα και σε θέμα επιδόσεων μην θεωρείτε ότι θα είναι γρηγορότερο του 1.8! Πιο ροπάτο προφανώς, πιο οικονομικό δεκτό αν και με τα σταρτ/στοπ και το eco το σιβικ 1.8 στα χέρια μου θα έκαιγε κάτω από 7 παντού! Το 1.8 είναι δυνατό μοτέρ...τα έχουμε ξαναπεί!
Για το νέο σιβικ η άποψη μου είναι ότι όσο το βλέπω τόσο το αποδέχομαι αισθητικά απλά δεν μου κάνει την ίδια αίσθηση που μου έκανε το δικό μου όταν το πήρα!Εκείνο ήταν πολύ μπροστά αισθητικά στην εποχή του και γι' αυτό ακόμα και τώρα δεν έχει γεράσει ως σχέδιο! Το νέο είναι πάντως παντού βελτιωμένο σε σχέση με το παλαιότερο ακόμα και στην λεπτομέρεια αφού ουσιαστικά αποτελεί εξέλιξη του! Ενδεικτικά έχει ανώτερη ηχομόνωση, καλύτερη ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης, καλύτερη αεροδυναμική και ορατότητα, λεπτομέρειες που έλειπαν από το δικό μας όπως υαλοκαθαριστήρα πίσω και πλέον αντίσταση στο πίσω μικρό τζάμι! Οι Ιάπωνες άκουσαν όλα τα παράπονα που κάναμε σε δαύτο και τα βελτίωσαν στη νέα γενιά!
Εν κατακλείδι πρόκειται για πολύ καλό αυτοκίνητο που απλά δεν το σηκώνει η αγορά μας με τα συγκεκριμένα μοτέρ στην παρούσα χρονική συγκυρία!
Το ντίζελ θα δώσει μια κάποια ώθηση στις πωλήσεις όμως κατά την γνώμη μου χρειάζεται και μια δυνατότερη έκδοση βενζίνης ανάμεσα στην 1.8 και την 1.4! Είτε μια 1600 ατμόσφαιρα(χλωμό το βλέπω) είτε κάτι τουρμπάτο (που δεν το θέλω αλλά το θεωρώ πιθανότερο)! Φυσικά όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούν με ανάλογα επιθετική τιμολογιακή πολιτική από τον Σ!
Όπως και να έχει θα είναι ουτοπικό να περιμένουν το μερίδιο αγοράς του παλιού σιβικ τόσο ποσοτικά(λογικό) όσο και σε αναλογικό ποσοστό στο segment c!Αυτά πέρασαν... -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Με 120 άλογα και 30 κιλά ροπής δεν βλέπω γιατί πια κάποιος να επιλέξει βενζίνη...
Για να έχεις εύρος στροφών και να μην ακούει κλακέτες.... α και για τα 20 παραπάνω άλογα ψηλά;
Και να πληρώνει περίπου 40% περισσότερο σε καύσιμα.... Δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι θα ακούσει τις κλακέτες πάντως. Στο 2.2 i-DTEC δεν ακούγεται τίποτα. Πόσο μάλλον σε έναν πιο σύγχρονο κινητήρα. Ας είναι καλά η ηχομόνωση. Το μόνο που με ανησυχεί είναι το θέμα των καυσίμων και της ποιότητας τους. Από εκεί και πέρα..... Όχι.
Μα και σε θέμα επιδόσεων μην θεωρείτε ότι θα είναι γρηγορότερο του 1.8! Πιο ροπάτο προφανώς, πιο οικονομικό δεκτό αν και με τα σταρτ/στοπ και το eco το σιβικ 1.8 στα χέρια μου θα έκαιγε κάτω από 7 παντού! Το 1.8 είναι δυνατό μοτέρ...τα έχουμε ξαναπεί!
Όταν θα είσαι στο 7 με τη βενζίνη θα είναι ο άλλος στο 5 με το diesel. Με τιμή στα 1.5 για το ένα καύσιμο και 1.75 για το άλλο η διαφορά που προκύπτει είναι περίπου 40% φθηνότερα για το diesel. Θα έχεις και λιγότερα τέλη και την ίδια ασφάλεια. Στην τελική σίγουρα το 1.8 θα είναι πιο γρήγορο αλλά ποιος οδηγεί με 190+ συνέχεια;;
Εγώ πάντως το σκέφτομαι σοβαρά το i-DTEC. Ίσως όχι τώρα που απλά δεν έχω λεφτά αλλά σε 2 έτη από σήμερα ίσως. Πιθανά μετά το πρώτο F/L όταν και το IMA θα έχει κλείσει 7ετία. Καλή η υβριδική τεχνολογία δεν λέω... Αλλά όπως και να έχει για την Ελλάδα δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις τόσα χρήματα... Όχι πια... Και ενώ πριν από λίγο καιρό θα νοιαζόμουν και για τους ρύπους (το diesel δεν είναι ότι καλύτερο και το ξέρω) σήμερα δεν δίνω δεκάρα τσακιστή για αυτούς. Να πάνε να γαμ@θούν όλοι. Την τσέπη μου θα κοιτάξω... Και για την ώρα το diesel συμφέρει με τα χίλια.... Αυτό εφόσον ο Σ δεν φανεί άπληστος και μας πάει σε τιμές στρατοσφαιρικές. Αλλά τότε θα είναι άξιος της τύχης του...
-
δεκτά όσα λες Χρήστο. Αν επέλεγα σιβικ μεταξύ των διαθέσιμων επιλογών και εγώ το πετρέλαιο θα επέλεγα για τους ίδιους λόγους ασχέτως αν μου αρέσει το 18άρι...απλά κάτι μου λέει ότι θα το τιμολογήσει στα 22+ ο Σ και θα τραβάμε τα μαλλιά μας!
Για μένα θα πρέπει να βγει οριακα στα 20! -
Δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι θα ακούσει τις κλακέτες πάντως. Στο 2.2 i-DTEC δεν ακούγεται τίποτα. Πόσο μάλλον σε έναν πιο σύγχρονο κινητήρα. Ας είναι καλά η ηχομόνωση.Ακόμα και 100 κιλά ηχομόνωτικά υλικά να έχεις ( ), α) όλο και κάτι ακούγεται και β) κάποια στιγμή θα ανοίξεις το παράθυρο και τότε θα ξενερώσεις με την μία.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Δεν είμαι τόσο βέβαιος ότι θα ακούσει τις κλακέτες πάντως. Στο 2.2 i-DTEC δεν ακούγεται τίποτα. Πόσο μάλλον σε έναν πιο σύγχρονο κινητήρα. Ας είναι καλά η ηχομόνωση.
Ακόμα και 100 κιλά ηχομόνωτικά υλικά να έχεις ( ), α) όλο και κάτι ακούγεται και β) κάποια στιγμή θα ανοίξεις το παράθυρο και τότε θα ξενερώσεις με την μία.
Δεν λέω ότι δεν είναι ξενερουά ο θόρυβος... αλλά το ίδιο ξενερουά είναι και ο θόρυβος του i-DSi. Τέλος πάντων Κυριακή κοντή γιορτή που λένε... Κάτσε να το δούμε....
-
Έφτασε η αναμενόμενη αναβάθμιση του τετράθυρου Civic που θα αρχίσει να πωλείται στην Αμερική από τις 29/11/2012
http://www.autoblog.com/2012/11/12/honda-debuts-honed-2013-civic/
http://www.autoblog.com/photos/2013-honda-civic/full/
Οπτικά καμία απολύτως σχέση με το προηγούμενο και πραγματικά κάποιοι θα χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Προσωπικά επιτέλους βλέπετε... και μάλιστα καλοβλέπετε...
-
συμφωνω απολυτως με τον αλεξανδρο..
αλλο να ακους την λαδιερα με τις κλακετες τις κ αλλο να ακους καθαρο,αγνο αγωνιαρικο μπρουταλ ηχο ενος φοκους 1.6 η ενος σιβικ 1.4-1.8..
ΝΟΤ -
Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
συμφωνω απολυτως με τον αλεξανδρο..
αλλο να ακους την λαδιερα με τις κλακετες τις κ αλλο να ακους καθαρο,αγνο αγωνιαρικο μπρουταλ ηχο ενος φοκους 1.6 η ενος σιβικ 1.4-1.8..
ΝΟΤΤουλάχιστον τα βενζινοκίνητα δεν κάνουν σαν να ανακατεύεις βίδες και παξιμάδια μέσα σε κατσαρόλα!
-
νομιζω οτι ο ρεντ μονστερ κ η βενζινοκινητη ντουκατι του εχουν διαφορετικη αποψη..
-
Για τετρακύλινδρα αυτοκίνητα μιλάμε τώρα. Άσε τις δικύλινδρες Ducati ήσυχες...
HONDA CIVIC (2011)