-
Ο χρήστης boomboom έγραψε:
Επίσημη ανακοίνωση για την επόμενη γενεά (4θυρο και 2θυρο)
http://www.autoblog.com/2011/02/17/2012 ... e-flavors/
Οι γεύσεις.
- HF με κινητήρα 1.8 iVTEC
- Υβριδικό με κινητήρα 1.5 + Li-Ion batteries (αναφέρονται 110 άλογα ιπποδύναμης αλλά στο CR-Z αυτή είναι η ιπποδύναμη και μόνον του 1.5 κινητήρα και τα 110 άλογα είναι ακριβώς η ίδια ιπποδύναμη της προηγούμενης γενεάς - είδωμεν)
- Normal με τον 1.8 iVTEC και 140 άλογα
- Si με τον 2.4 (K24) 200 άλογα αλλά +22% σε ροπή.
Η φωτογραφία του εσωτερικού προσωπικά μου αρέσει αλλά δεν βλέπω απολύτως τίποτα το εντυπωσιακό.
Κοινώς ως εκτεταμένο FL η όλη δουλειά με εξαίρεση το υβριδικό powertrain που εισάγει το Li-Ion καθώς ο νέος για τους Αμερικανούς 1.8 κινητήρας δεν είναι τίποτα άλλο από τον 1.8 των Euro-spec και ο 2.4 είναι copy-paste από τα Acura.
Τι αηδια ειναι αυτη?
Η Χοντα μολις παρεδωσε την βορειοαμερικανικη αγορα των compact αυτοκινητων στο Φοκους, στο Κρουζ και στο Ελαντρα.
Ενα μάτσο χάλια αισθητικη 90's και αυτες οι υπεροχες ζαντες 12αρες ειναι ?
συμφωνω με τον boomboom, το εσωτερικο του πολυ ξεπερασμενο δειχνει , τουλαχιστον ειναι οδηγοκεντρικο
-
Ο χρήστης boomboom έγραψε:
μάλλον είμαι κουφός τότε......
Τέλος πάντων το 8ης γενεάς Civic είχε ένα Supression of Vibration & Noise και προσωπικά το IMA μου είναι εντελώς αθόρυβο σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου...
Πάντως και το βαφτιστήρι μου μπορεί να στο επιβεβαιώσει (σε λίγα χρόνια βέβαια γιατί ακόμα είναι μικρό....) ότι είναι ήσυχο αμάξι.
Προσεξε οτι μιλαμε για το US spec αμαξι, αυτο ειναι που μολις παρουσιαστηκε. Το Civic που κυκλοφορει στην ευρωπαικη αγορα αυτη τη στιγμη νομιζω ειναι καλυτερης ποιοτητας (και αρκετα μεγαλυτερης τιμης) απο το βορειοαμερικανικο.
Εγώ το J-Spec έχω. Το θέμα δεν είναι τι αγοράζουν οι Αμερικανοί αλλά τι θα αγοράζουν όλοι. Και οι κινητήρες δεν αλλάζουν τουλάχιστον στο sedan. Από εκεί και πέρα αυτό που βλέπουμε ως εσωτερικό αυτό θα είναι και στο J-Spec Civic. Εκεί όπου θα υπάρξουν διαφορές είναι στην εξωτερική εμφάνιση.
-
πανεμορφο και διαχρονικο...
θα μπορουσε να ειχε σχεδιαστει το 1992 -
πάντα με την καλή κουβέντα αυτό το παιδί...
-
λεω οτι βλεπω, δεν ειδα και κανεναν να λεει κατι διαφορετικο...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
συμφωνω με τον boomboom, το εσωτερικο του πολυ ξεπερασμενο δειχνει , τουλαχιστον ειναι οδηγοκεντρικο
Διόρθωση.... τα νεύρα μου τσατάλια..... αυτό θα είναι το υβριδικό των 23,000$.....
Το ξερω οτι ειναι το υβριδικο , αυτο δεν ειναι αλλοθι για την εμφανιση του .
Παντως δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα υβριδικα τα κανουν ασχημα ........... και μην μου πειτε οτι υπεύθυνη ειναι η αεροδυναμικη -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
πανεμορφο και διαχρονικο...
θα μπορουσε να ειχε σχεδιαστει το 1992Συναγωνίζεται η Honda με το Civic το Passat και το Jetta-vento-Bora της VW!
-
Ο χρήστης Drunkard έγραψε:
Διόρθωση.... τα νεύρα μου τσατάλια..... αυτό θα είναι το υβριδικό των 23,000$.....
Το ξερω οτι ειναι το υβριδικο , αυτο δεν ειναι αλλοθι για την εμφανιση του .
Παντως δεν μπορω να καταλαβω γιατι τα υβριδικα τα κανουν ασχημα ........... και μην μου πειτε οτι υπεύθυνη ειναι η αεροδυναμικηΔεν είναι άσχημο. Απλά η προσπάθεια για να μειώσεις τον αεροδυναμικό συντελεστή σε ένα όχημα που δεν σχεδιάζεται για γρήγορες διαδρομές έχει ως αποτέλεσμα τις 15άρες ζάντες (αυτές είναι.... με τα ελαστικά Bridgestone ) και την πλήρη έλλειψη αεροδυναμικών φουστών και άλλων τέτοιων εξαρτημάτων.
Από εκεί και πέρα για το υβριδικό μου φαίνεται εγκεφαλικά ηλίθιο να έχουν κάνει detuned τον ΚΕΚ στα 100 άλογα ώστε με τα 13 του ηλεκτροκινητήρα να βρεθούν στα 110 άλογα. Αλλά εδώ μας πουλάνε το rebadged 8th για 9th..... Τελικά η συμμετοχή με δύο ομάδες στην Φ1 στοίχισε πάρα μα πάρα πολύ. Και μετά την αποχώρηση και των τελευταίων στελεχών που είχε επιλέξει ο Soichiro (ο χρόνος είναι αμείλικτος) η νέα γενεά αποτελεί ως επί το πλείστον από λογιστές και market managers. Οπότε εκτός και αν δω κάτι το πολύ εντυπωσιακό.......
Bye bye Honda......
-
Το ΙΜΑ σου Χρήστο είναι πολύ πιο ΟΜΟΡΦΟ! Υβριδικό το ένα υβριδικό και το άλλο.
-
Δεν είναι άσχημο αλλά δεν ξεχωρίζει κιόλας.
Εδώ και χρόνια η Honda έχασε για μένα στο Civic την σχεδιαστική ομορφιά με τελευταιο (στα 4θυρα) την 6η γενιά μεχρι τα μέσα των 90ies. Μετά ... η κατηφόρα με λίγο επάνω μόνο στο τωρινό.Σ' αυτό δεν πρέπει να ασχολήθηκαν και πολύ. Αν δεν κάνω λάθος σαν να μεγάλωσαν ένα 4θυρο City που βγάζουν σε Λατ. Αμερική και Κίνα που έχω δει.
-
Εγώ πιστεύω ότι επειδή η χόντα εστιάζει στις αγορές της Ασίας και της Αμερικής, κατά κύριο λόγο, έφτιαξε αυτοκίνητο που ικανοποιεί τα δικά τους γούστα! Δεν είναι τυχαίο ότι το πενταθυρο σιβικ δεν εισάγεται σε Αμερική και Ασία(εξαιρώ το ταπερ fn2) όπως και δεν είναι τυχαίο ότι το χατσμπακ θα διαφοροποιείται από το τετράθυρο αισθητικά και κατασκευάζεται κυρίως για την Ευρώπη!
Δυστυχώς ή ευτυχώς στην Ευρώπη διαφοροποιούμαστε αισθητικά από τους υπόλοιπους!
Πάντως αναφορικά με το εσωτερικό του σιβικ εμένα μου αρέσει και το θεωρώ οδηγοκεντρικό σαν e36 μπέμπα! Τα μπλιμπλίκια στο εσωτερικό δεν με τρελαίνουν μόνο και μόνο γιατί θεωρώ ότι εξέλιξαν το προηγούμενο σχέδιο που σε μενα ως κατοχο σιβικ είναι πλέον οικείο!
Τώρα για την εξωτερική εμφάνιση του σεντάν και το προηγούμενο συντηρητικό ήταν!
Αν το καλοεξετάσουμε κανένα μικρομεσαίο μη πριμιουμ σεντάν δεν το χαρακτηρίζεις κούκλα! -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Εγώ πιστεύω ότι επειδή η χόντα εστιάζει στις αγορές της Ασίας και της Αμερικής, κατά κύριο λόγο, έφτιαξε αυτοκίνητο που ικανοποιεί τα δικά τους γούστα! Δεν είναι τυχαίο ότι το πενταθυρο σιβικ δεν εισάγεται σε Αμερική και Ασία(εξαιρώ το ταπερ fn2) όπως και δεν είναι τυχαίο ότι το χατσμπακ θα διαφοροποιείται από το τετράθυρο αισθητικά και κατασκευάζεται κυρίως για την Ευρώπη!
**Δυστυχώς ή ευτυχώς στην Ευρώπη διαφοροποιούμαστε αισθητικά από τους υπόλοιπους! **
Πάντως αναφορικά με το εσωτερικό του σιβικ εμένα μου αρέσει και το θεωρώ οδηγοκεντρικό σαν e36 μπέμπα! Τα μπλιμπλίκια στο εσωτερικό δεν με τρελαίνουν μόνο και μόνο γιατί θεωρώ ότι εξέλιξαν το προηγούμενο σχέδιο που σε μενα ως κατοχο σιβικ είναι πλέον οικείο!
Τώρα για την εξωτερική εμφάνιση του σεντάν και το προηγούμενο συντηρητικό ήταν!
Αν το καλοεξετάσουμε κανένα μικρομεσαίο μη πριμιουμ σεντάν δεν το χαρακτηρίζεις κούκλα!Πάντα ευτυχώς αγαπητέ, διαφοροποιούμαστε. Πάντα ευτυχώς
Το τωρινό Η/Β Σιβίκ που κατασκευάζεται για την Ευρώπη πρωτίστως είναι και ότι αξίζει απο άλλες εκδόσεις του αυτοκινήτου. Ελπίζω να μην το αλλάξουν πολύ αισθητικά.
-
ενα κοκκινακι 3 θυρο που ειδα ηταν πανεμορφο...
-
Είδες το si που δεν εισάγεται επισήμως!
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
ενα κοκκινακι 3 θυρο που ειδα ηταν πανεμορφο...Ένα ωραίο φθηνό κουπέ το οποίο προορίζεται και μόνον για την Αμερικανική αγορά. Και αυτό όμως το μπασταρδεύουν με έναν μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα με την ίδια ιπποδύναμη που λόγω της μεγαλύτερης ροπής χαμηλά έχει πιο μακριές σχέσεις οπότε πετυχαίνει μία βελτίωση στην κατανάλωση.
Τελικά όλα στο βωμό του οικολογικού αυνανισμού. Γιατί όταν προσπαθείς να βελτιώσεις την κατανάλωση με μεγαλύτερους σε κυβισμό και πιο ροπάτους κινητήρες, ώστε να μπορείς να επιλέξεις μία μακριά έκτη σχέση, αντί να κινηθείς προς ελαφρύτερα αμαξώματα, μικρότερες τριβές κύλισης και καλύτερη αεροδυναμική το όλο εγχείρημα καταντά μία ολοένα αυξανόμενη παλινδρομική κίνηση της δεξιάς (ή αριστερής) χειρός κατά μήκος προβόλου σε ελαστική έδραση.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
ενα κοκκινακι 3 θυρο που ειδα ηταν πανεμορφο...
Ένα ωραίο φθηνό κουπέ το οποίο προορίζεται και μόνον για την Αμερικανική αγορά. Και αυτό όμως το μπασταρδεύουν με έναν μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρα με την ίδια ιπποδύναμη που λόγω της μεγαλύτερης ροπής χαμηλά έχει πιο μακριές σχέσεις οπότε πετυχαίνει μία βελτίωση στην κατανάλωση.
Τελικά όλα στο βωμό του οικολογικού αυνανισμού. Γιατί όταν προσπαθείς να βελτιώσεις την κατανάλωση με μεγαλύτερους σε κυβισμό και πιο ροπάτους κινητήρες, ώστε να μπορείς να επιλέξεις μία μακριά έκτη σχέση, αντί να κινηθείς προς ελαφρύτερα αμαξώματα, μικρότερες τριβές κύλισης και καλύτερη αεροδυναμική το όλο εγχείρημα καταντά μία ολοένα αυξανόμενη παλινδρομική κίνηση της δεξιάς (ή αριστερής) χειρός κατά μήκος προβόλου σε ελαστική έδραση.
Το προβλημα (αν μπορει να το πει κανεις προβλημα) ειναι οι ολο αυξανομενες προδιαγραφες ασφαλειας που απαιτουν οι ΗΠΑ, οι οποιες εχουν σαν αποτελεσμα επιπλεον εξοπλισμο/πιο στιβαρο αμαξωμα και επιπλεον βαρος. Αρα χρειαζεται και ο απαραιτητος κινητηρας για να κινησει αυτο το βαρος.
-
Γιατί είναι οικολογικός αυνανισμός να έχεις έναν κινητήρα 2.4lt που καίει λιγότερο από έναν κινητήρα 1.8lt για την ίδια (ίσως και μεγαλύτερη συνολικά) ισχύ?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Γιατί είναι οικολογικός αυνανισμός να έχεις έναν κινητήρα 2.4lt που καίει λιγότερο από έναν κινητήρα 1.8lt για την ίδια (ίσως και μεγαλύτερη συνολικά) ισχύ?Γιατί δεν καίει λιγότερο σε πραγματικές συνθήκες κατά τη γνώμη μου. Ο καιρός γαρ εγγύς πάντως. Θα δούμε τι καταναλώσεις θα έχουν οι χρήστες Si προ και μετά του FL.
ΥΓ. Θα μιλάς για σύγκριση του 2.4 με τον 2.0 lt.
-
To κουράζει πολύ η Honda αισχάτως...
Λείπει το πνεύμα των προηγούμενων δεκαετιών με σπορ οχήματα, φανταστικούς κινητήρες ( όχι μόνο σε εκπομπές ρύπων ) και γενικά πνεύμα καινοτομίας με αποτέλεσμα οχήματα όπως το Prelude 4WS, το NSX αλλά και τα ακόμα πιο γήινα Civic/CRX με τους VTEC...
Τώρα οικολογία rules κι εγώ λέω να αρχίσουν την (οικολογική) επανάσταση χωρίς εμένα! -
Ερώτηση πρός τους Χοντάκηδες του φόρουμ :
Έκδοση Type-R του νέου μοντέλου θα υπάρξει; Η προηγούμενη τερμάτισε λόγω του ότι ο κινητήρας δεν κάλυπτε τις τελευταίες προδιαγραφές ρύπως της ΕΕ αν δεν απατώμαι. Τίποτα στοιχεία υπάρχουν την παρούσα στιγμή;
HONDA CIVIC (2011)