-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Με τρώει ο ποπός μου
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/AP ... langId=-18Μου έχει μπει η ιδέα της αγοράς του εν λόγω Macbook εδώ και καιρό. Δεν είχα ποτέ δικό μου Mac και όλη η εμπειρία που έχω είναι λίγη χρήση σε iMac του ξαδέρφου μου.
Το σκέφτομαι γιατί μέχρι και το Σάββατο έχει 36 άτοκες δόσεις, μιας και δεν θέλω τη συγκεκριμένο περίοδο να πληρώσω cash. Μου φαίνονται πολλά όμως ρε γαμώτο αλλά μου αρέσει σε απερίγραπτο βαθμό. Το πρωί έλεγα να πάω να το πάρω, αλλά από το μεσημέρι επικρατεί η λογική και είπα ΟΧΙ.Δεν είναι ότι έχω τόσο πολύ παλιό laptop. Ένα HP Pavilion dv2160 έχω με i5 dual core 6gb ram και nvidia 1gb, τρέχει τα αγορασμένα windows 8, που τον Αύγουστο πάει 3 ετών. Απλά θέλω να βρω ένα νέο ενδιαφέρον σε φάση εξερεύνησης -φυσικά με το ανάλογο τίμημα- που να με κάνει να ασχοληθώ με ένα νέο περιβάλλον & νέες δυνατότητες.
Κακά τα ψέματα, με κόλωσαν τα χρήματα. Αν δεν το κάνω τώρα, θα το κάνω σε 2, 3 ή 6 μήνες.Η γνώμη σας? Έχει κανείς το Pro Retina 15.4 να μου πει πέντε πραγματάκια?
Αν το αντέχει η τσέπη σου, χτύπα το και θα το λατρέψεις.
Σε όλα τα χρόνια που χρησιμοποιώ mac, το ένα και μοναδικό πράγμα που δεν κατάφερα να κάνω είναι να συνδέσω ένα όργανο πτήσης με το MBP και αυτό γιατί αρνούμαι πεισματικά να χάσω έστω και 5Gb χώρου για να περάσω... windows.
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Το HW τους έιναι σημαντικά καλύτερο απο ενα μέσο win laptop. Το MBPr είναι ενα απο τα καλύτερα λαπτοπ που μπορεί να αγοράσει κανείς σήμερα. (σε θεμα χαρακτηριστικών)+οτι είναι ομορφα
Από ένα μέσο λάπτοπ που κοστίζει 1000 ευρώ λιγότερο ναι. Από ένα μέσο λάπτοπ με την ίδια τιμή? Δε νομίζω...
αν είσαι προγραμματιστής και σχεδιαστής ηλ εμπορίου αλλάζει το πράγμα, εκεί η φύση της δουλειάς σου είναι διαφορετική...
Δε νομίζω, εκτός αν αναπτύσσεις εφαρμογές για iOS οπότε δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς Όσοι προγραμματιστές που γνωρίζω έχουν το κάνουν περισσότερο γιατί τους αρέσει.... το αλουμίνιο και όχι γιατί τους προσφέρει κάτι (πέραν του μοναδικού πλεονεκτήματος που ανέφερα). Εννοείται ότι όλοι έχουν και windows.
Επίσης αν νομίζετε ότι θα περάσετε windows και θα έχετε τις 7 ώρες μπαταρίας και εκεί είστε γελασμένοι... Οι drivers που δίνει apple (και τους αναβαθμίζει όποτε ο αναδρομος ερμής συναντηθεί με τον προδρομο δια και κάνουν παιδια.. δλδ οπότε καπνίσει στον cook ) είναι αθλιοι...
Για μένα αν δεν το χρησιμοποιείς επαγγελματικά και δεν έχεις που να ξοδεψεις τα λεφτά σου καλό είναι. Δένει και με το iphone και η αίσθηση του αλουμινίου είναι καλή. Έχει και τα γνωστά 'κόλπα' της apple που τα βλέπεις και λες wow
Αλλά αν πρέπει να κάνεις πραγματική δουλειά (που απαιτεί συνεργασία με άλλους) και σπαταλάς το μισό χρόνο για να βρεις πως σκατά θα το κάνεις δεν θα το θεωρούσα καλή επιλογή. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με τον τομέα σου.
Το ότι τα windows έχουν προβλήματα πλέον το ακούω ως αστείο. Από τα 7 και έπειτα προσφέρουν σημαντικά βελτιωμένη ασφάλεια και σταθερότητα. Δε νομίζω ότι το macos είναι σταθερότερο ούτε ασφαλέστερο πια... Και το λέω περνώντας 16 ώρες την ημέρα μπροστά σε ένα pc/laptop με διάφορα λειτουργικά συστήματα.
Το μόνο που πραγματικά αξίζει είναι το touchpad (αλλά είναι πλήρως λειτουργικό μόνο σε macos...)
-
Τίμιο στα 2.4κ το mcbpro, ιδανικό να γράφεις word και να κοιτάς φεισμπουξ
-
word δεν γράφεις και πολύ καλά... αλλά κάνει το κόλπο με τα 3 δάκτυλα...
-
Με τρώει ο ποπός μου
http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/AP ... langId=-18Μου έχει μπει η ιδέα της αγοράς του εν λόγω Macbook εδώ και καιρό. Δεν είχα ποτέ δικό μου Mac και όλη η εμπειρία που έχω είναι λίγη χρήση σε iMac του ξαδέρφου μου.
Το σκέφτομαι γιατί μέχρι και το Σάββατο έχει 36 άτοκες δόσεις, μιας και δεν θέλω τη συγκεκριμένο περίοδο να πληρώσω cash. Μου φαίνονται πολλά όμως ρε γαμώτο αλλά μου αρέσει σε απερίγραπτο βαθμό. Το πρωί έλεγα να πάω να το πάρω, αλλά από το μεσημέρι επικρατεί η λογική και είπα ΟΧΙ.Δεν είναι ότι έχω τόσο πολύ παλιό laptop. Ένα HP Pavilion dv2160 έχω με i5 dual core 6gb ram και nvidia 1gb, τρέχει τα αγορασμένα windows 8, που τον Αύγουστο πάει 3 ετών. Απλά θέλω να βρω ένα νέο ενδιαφέρον σε φάση εξερεύνησης -φυσικά με το ανάλογο τίμημα- που να με κάνει να ασχοληθώ με ένα νέο περιβάλλον & νέες δυνατότητες.
Κακά τα ψέματα, με κόλωσαν τα χρήματα. Αν δεν το κάνω τώρα, θα το κάνω σε 2, 3 ή 6 μήνες.Η γνώμη σας? Έχει κανείς το Pro Retina 15.4 να μου πει πέντε πραγματάκια?
Ασε τις μλκιες και σοβαρεψου. Πανε παρε ενα Lenovo YogaPad 13αρι και ασε τα χτεσινα...
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Το retina είναι το καλό mcp, πιο λεπτό, πιο ελαφρύ, χωρίς disk-drive, το άλλο πρέπει να είναι ακόμα στο παλιό σασί. Εντυπωσιακή αισθητική ( αυτό το μήλο να μην υπήρχε) και μια χαρά specs.
Για μένα αγκάθι αποτελεί το mac os, χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει ωστόσο. Αν είσαι αρχιτέκτονας π.χ. και είσαι στα εξωτερικά, το να έχεις windows ίσως είναι πρόβλημα.Γιατί τα πιο ωραία λάπτοπ να έχουν άλλα os ( mcp και chromebook pixel);
Αν δεν ασχολεισαι επαγγελματικα με βιντεο πιος ο λογος να πεταξεις τοσα χρηματα σε λαπτοπ;
Τί κάνει ένα mcp κατάλληλο για επεξεργασία βίντεο; Ο i7 μπαίνει παντού και η 650 δεν είναι κάτι εξτρίμ.
αν ασχολεισαι επαγγελματικα με βιντεο ποιος ο λογος να εχεις λαπτοπ ;
Συμφωνώ προφανώς, αλλά υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί τα desktop. Έχει συνηθίσει ( ίσως λόγω δουλειάς) σε φορητούς. Και ας μην ξεχνάμε ότι μπορείς να έχεις και τούμπανο desktop και τούμπανο laptop
Έλα ρε συ αν κάποιος θέλει να κάνει σοβαρή δουλειά και ο επεξεργαστής να δουλεύει υπερωρίες δεν αγοράζει τέτοιες μαλακιες , αλλά παίρνει desktop τέρας από τη κόλαση
Με 2.5κ βάζεις 6core i7 , ssd σε raid και σοβαρή κάρτα, όχι 650m
Αυτο είναι χειρότερο από το μέσο υπολογιστή που έχει ο κάθε πιτσιρικάς να παίζει lol και dota, απλά είναι λεπτουλι και ωραιουλι
Ας μη μιλήσω για οθόνη
-
Ποιες είναι οι 'σοβαρές δουλειές'; Εγώ που κάνω heavy HD video-editing στο MBP τετραετίας μου, δικαιούμαι να λέω ότι κάνω 'σοβαρή δουλειά';
Ένα MBP καλύπτει το 99,9% των αναγκών του τυπικού χρήστη. Αν θέλει τώρα κάρτες γραφικών τέρατα για παιχνίδια, προφανώς το MacBook Pro δεν είναι για αυτόν.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ποιες είναι οι 'σοβαρές δουλειές'; Εγώ που κάνω heavy HD video-editing στο MBP τετραετίας μου, δικαιούμαι να λέω ότι κάνω 'σοβαρή δουλειά';Ένα MBP καλύπτει το 99,9% των αναγκών του τυπικού χρήστη. Αν θέλει τώρα κάρτες γραφικών τέρατα για παιχνίδια, προφανώς το MacBook Pro δεν είναι για αυτόν.
Μιλάω για επαγγελματίες που δεν έχουν χρόνο για χάσιμο
Αν είσαι ιδιώτης στο σπίτι σου προφανώς και είσαι μια χαρά με μηχάνημα τετραετίας, το οποίο όμως δεν έχει καμία σχέση με ένα μηχάνημα που θα αγόραζε κάποιος που ζει από αυτό στα 2.5 χιλιάρικα και είναι πολύ πιο δυνατό από αυτό που φαντάζεσαι
Το συγκεκριμένο λάπτοπ δεν απευθύνεται ούτε σε επαγγελματία, ούτε το μέσο ιδιώτη, αλλά σε κάποιον που έχει λεφτά για ξόδεμα
-
Βιντεάκια μερικών λεπτών με 2 εφφέ δεν είναι heavy editing Όπως επίσης δυνατές κάρτες γραφικών δεν είναι μόνο για παιχνίδια.
-
από την άλλη, σοβαρή δουλειά δεν είναι απαραίτητα CPU/GPU intensive.
-
Με τρώει ο ποπός μου
Πάρε 13άρι και δε θα θέλεις να βλέπεις τα pc ούτε ζωγραφιστά...
-
Fact
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
βέβαια αν θυμάμαι καλά, στην αμερική τα απλ ήταν τα μόνα που προσφέραν παγκόσμια εγγύηση χωρίς επιπλέον κόστος
false. Το Dell μου, αγορασμένο από την Αμερική, όταν έκαψε μητρική (την...πρώτη φορά) , μου το έφτιαξαν κανονικά εδώ .
-
ναι σιγουρα θα το κανουν κι αλλοι, δε ξερω τι παιζει με τα παντα, απλα γενικα ξερω οτι η apple εχει αυτο το καλο που ισχυει για παραδειγμα και στα κινητα της, ενω στα υπολοιπα κινητα στυλ samsung υπαρχει πανευρωπαικη οχι παγκοσμια εγγυηση
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
από την άλλη, σοβαρή δουλειά δεν είναι απαραίτητα CPU/GPU intensive.χαιρω πολυ, οι περισσοτερες δουλειες γινονται με χρεπια
Βιντεάκια μερικών λεπτών με 2 εφφέ δεν είναι heavy editing Όπως επίσης δυνατές κάρτες γραφικών δεν είναι μόνο για παιχνίδια.
οχι βεβαια για αυτο και υπαρχουν και επαγγελματικες καρτες (αν και πλεον κανεις δουλεια και με 'gaming' )
-
η απλ έχει την τάσει να πετυχαίνει ίδιες επιδόσεις με υποδ/ρο φαινομενικά λογισμικό...
το βασικό προβλημα των μακ είναι η εκτεταμένη ασυμβατότητα με την ελληνική πραγματικότητα...
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
από την άλλη, σοβαρή δουλειά δεν είναι απαραίτητα CPU/GPU intensive.Δεν διαφωνώ, από την άλλη της άλλης όμως , όταν κάνεις πραγματικά βαριά για cpu/gpu δουλειά με κάποιο deadline, δεν την κάνεις με laptop.
οχι βεβαια για αυτο και υπαρχουν και επαγγελματικες καρτες (αν και πλεον κανεις δουλεια και με 'gaming' )
Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ τη κάρτα γραφικών περισσότερο για προγράμματα παρά για παιχνίδια.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
η απλ έχει την τάσει να πετυχαίνει ίδιες επιδόσεις με υποδ/ρο φαινομενικά λογισμικό... (υποθετω εννοεις hw)αυτο μπορει να ισχυει για το λειτουργικο της και συγκεκριμενα πραγματα , ομως η δυναμη ειναι δυναμη και καποια πραγματα πολυ απλα θελουν δυναμη
δε μιλαμε για ios / android και ποσους πυρηνες θελει το 2ο για να τρεχει smooth , μιλαμε για τον επεξεργαστη στο 100% για ωρες
εκει θες δυνατο επεξεργαστη (με καλη ψυξη κτλ) , οχι επεξεργαστη λαπτοπ -
καθότι επισκευαστής λάπτοπ από όσο λάπτοπ έχω ανοίξει, μακράν τα πιο τακτοποιημένα και δροσερά είναι τα μακμπουκ... το πιο αρπακωλέ τα εισερ...
-
Εχεις ανοίξει κανένα Dell XPS?
Eχω το L502 και μου φαίνεται πολύ καλό λαπτοπακι -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Εχεις ανοίξει κανένα Dell XPS?
Eχω το L502 και μου φαίνεται πολύ καλό λαπτοπακιέχω ανοίξει την πιο φθηνή σειρά της... πολύ προσεγμένο, γενικά τα έχω σε μεγάλη εκτίμηση...
Μac, MacOS, iphone και συμπαρομαρτούντα ...