-
Έκλεισα εισιτήριο με airfrance για Παρίσι, όμως από μαλακία έβαλα όνομα Vangelis αντί για Evangelos. Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα ή να πληρώσω τα ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ 28 ευρω;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Έκλεισα εισιτήριο με airfrance για Παρίσι, όμως από μαλακία έβαλα όνομα Vangelis αντί για Evangelos. Υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα ή να πληρώσω τα ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ 28 ευρω;Yπάρχει πρόβλημα! Θα σε περιμένουν κάπως έτσι:
-
Lol
Σοβαρά τώρα, θα έχω λέτε πρόβλημα;
-
Γιατι δεν τους κανεις ενα τηλεφωνο για να σαι ποιο σιγουρος???
-
Δύο γρήγορες ερωτησούλες περί συμβολαίου ενοικίασης.
Νοικιάζω το πατρικό μου σε ένα ζευγάρι.
Σε ένα μήνα περίπου απο τώρα λήγει το συμβόλαιο που είχαμε υπογράψει(για ένα χρόνο).
Χρειάζεται να υπογράψουμε καινούργιο συμβόλαιο η μπορούμε να συνεχίσουμε με το υπάρχον, με αποδεικτικό στοιχείο
τα αποδείξεις πληρωμής που τους κόβω;
Επίσης όταν μπήκανε στο σπίτι μου ζητήσανε να βάψω όλο το σπίτι όπως επίσης και να περάσω κλειδαριά καινούργια(τρίαινα) μιας και η πόρτα δεν είναι θωρακισμένη αλλά παλαιού τύπου.
Αυτά τα πλήρωσα εγώ απο την τσέπη μου. Οταν θα έρθει η ώρα να φύγουν μπορώ να τα αφαιρέσω απο την εγγύηση που μου καταβλήθηκε η όχι;
Σημείωση: Δυστυχώς(λόγω κεκτημένης ταχύτητας) δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο ούτε για το βάψιμο ούτε για την κλειδαριά.
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης piii έγραψε:
Σε ένα μήνα περίπου απο τώρα λήγει το συμβόλαιο που είχαμε υπογράψει(για ένα χρόνο).
Χρειάζεται να υπογράψουμε καινούργιο συμβόλαιο η μπορούμε να συνεχίσουμε με το υπάρχον, με αποδεικτικό στοιχείο
τα αποδείξεις πληρωμής που τους κόβω;Κανονικά πρέπει να κάνεις νέο απ ότι ξέρω.
Επίσης όταν μπήκανε στο σπίτι μου ζητήσανε να βάψω όλο το σπίτι όπως επίσης και να περάσω κλειδαριά καινούργια(τρίαινα) μιας και η πόρτα δεν είναι θωρακισμένη αλλά παλαιού τύπου.
Αυτά τα πλήρωσα εγώ απο την τσέπη μου. Οταν θα έρθει η ώρα να φύγουν μπορώ να τα αφαιρέσω απο την εγγύηση που μου καταβλήθηκε η όχι;Αν το σπίτι είναι σε καλή κατάσταση γιατί να τα αφαιρέσεις? Δική σου περιουσία είναι.
-
Παιδιά, θέλουμε να πάρουμε ένα σύνθετο και αρχίσαμε τις βόλτες στα επιπλάδικα.
Μετά από μερικά καταστήματα διαπίστωσα πως οι τιμές δεν έχουν ακούσει για την κρίση!!!
2 κουτιά κρεμαστά και ένα κουτί ξαπλωτό πουλάνε για 2.000,00 ευρώ και πάνω!
Και από μελαμίνη φτιαγμένο και μέτρια έως χάλια κατασκευή!Επειδή τα έπιπλα στο παιδικό μας είναι ιταλικής κατασκευής και άριστης ποιότητας ίσως και το σύνθετο να παραγγείλουμε από την Ιταλία!
Ξέρετε κανένα online (με τιμές) κατάστημα εκεί ή κανένα άλλο τρόπο να φέρουμε από εκεί ή κανένα κατάστημα εδώ που να εισάγει;Βρήκα ένα (www.arredaclick.com) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να τον εμπιστευτείς ...
Τιμές του (με την έκπτωση!) πάντως είναι καλύτερες από τις εντόπιες!Ευχαριστώ.
-
Γιατί ψάχνεσαι λίγο, ώστε να τα αγοράσεις άμεσα από το εργοστάσιο παραγωγής; Θεσσαλονίκη είσαι, όσο να'ναι έξω από την πόλη πρέπει να έχει πολλά τέτοια εργοστάσια/βιοτεχνίες. Ειδικά Κατερίνη, που μου έχουν πει, ψιλοβρωμάει ο τόπος..
-
Το επόμενο βήμα είναι βόλτα σε εργοστάσια-μαγαζιά και πρόταση ενός σχεδίου που σκεφτήκαμε εμείς.
Από ποιότητα και εκεί θα είναι μια από τα ίδια ... -
Το σαλόνι του σπιτιού μου και τραπεζαρία, κτλ τα αγόρασα απευθείας από τα εργοστάσια (σε 2 πήγα, στα Μέγαρα). Σε πολύ γνωστό μαγαζί της Αθήνας, ο καναπές που αγόρασα, τον πουλούσα 5μιση χιλιάρικα και γω το πήρα 2 απ'το εργοστάσιο. Τραπεζοκαρέκλες, κτλ πάλι από εργοστάσιο σε χαμηλότερη τιμή. Όλα με τιμολόγιο και εγγύηση.
Γνωστός μου (μου το είπε πρόσφατα) από Αθήνα, έκανε παραγγελία σε εργοστάσιο της Κατερίνης συγκεκριμένο σχέδιο σαλονιού και του το στείλανε έτοιμο κομπλέ, ουδεμία διαφορά με αυτό που είδαν σε βιτρίνα.
Ψάξιμο θέλει και υπομονή.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Αυτά τα πλήρωσα εγώ απο την τσέπη μου. Οταν θα έρθει η ώρα να φύγουν μπορώ να τα αφαιρέσω απο την εγγύηση που μου καταβλήθηκε η όχι;
Σημείωση: Δυστυχώς(λόγω κεκτημένης ταχύτητας) δεν αναφέρεται στο συμβόλαιο ούτε για το βάψιμο ούτε για την κλειδαριά.
Ευχαριστώ.Οι μισθώσεις κατοικίας είναι εκ του νόμου κατ'ελάχιστο 3ετίας, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν έχετε συμφωνήσει κάτι άλλο ισχύουν υποχρεωτικά τα 3 χρόνια (εφόσον δηλ. το απαιτήσει κάποιο από τα 2 συμβαλλόμενα μέρη, αν συμφωνείτε και οι 2 να λυθεί η σύμβαση στον 1 χρόνο ή στα 2 χρόνια φυσικά δεν υπάρχει θέμα ) και η καταγγελία γίνεται για σπουδαίο λόγο.
Δες εδώ viewtopic.php?p=974370#p974370
Συνεπώς δεσμεύεστε και οι 2 με την υπάρχουσα σύμβαση για άλλα 2 χρόνια, εκτός αν κάποιος επικαλεστεί σπουδαίο λόγο (και φυσικά αυτός υπάρχει πράγματι και είναι και 'σπουδαίος' , πράγμα που θα μας το πουν εν τέλει μόνο τα δικαστήρια).Αν είχατε συμφωνήσει 3ετία στη σύμβασή σας με τη λήξη της μίσθωσης (δηλ. την πάροδο του συμβατικού χρόνου της 3ετίας) αν δεν κάνατε νέα και συνεχίζατε ως έχει τότε έχουμε πλασματική (σιωπηρή) αναμίσθωση και θεωρείται ότι συνάπτεται νέα μισθωτική σύμβαση με τους ίδιους όρους όπως και η παλιά, η οποία όμως πλέον είναι αορίστου χρόνου (ΑΚ 611 : Η μίσθωση που συνομολογήθηκε για ορισμένο χρόνο λογίζεται ότι ανανεώθηκε για αόριστο χρόνο, αν μετά την παρέλευση του χρόνου που συμφωνήθηκε ο μισθωτής εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το μίσθιο και ο εκμισθωτής το γνωρίζει και δεν εναντιώνεται.).
Η λήξη της μίσθωσης αυτής (αορίστου χρόνου πλέον) επέρχεται με καταγγελία (ΑΚ 608 παρ. 2 : Η μίσθωση αόριστης διάρκειας λήγει με καταγγελία του καθενός από τους συμβαλλομένους.).Δεν μπορείς να αφαιρέσεις τίποτα από την εγγύηση για το βάψιμο που έκανες στο σπίτι και την κλειδαριά, δεν έχουν καμία σχέση και ούτε με κανένα άλλο τρόπο μπορείς να αναζητήσεις αυτά τα έξοδα : τα έκανες οικειοθελώς για διαμέρισμα ιδιοκτησίας σου, ουσιαστικά ήταν μέρος της συμφωνίας σας.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Το σαλόνι του σπιτιού μου και τραπεζαρία, κτλ τα αγόρασα απευθείας από τα εργοστάσια (σε 2 πήγα, στα Μέγαρα). Σε πολύ γνωστό μαγαζί της Αθήνας, ο καναπές που αγόρασα, τον πουλούσα 5μιση χιλιάρικα και γω το πήρα 2 απ'το εργοστάσιο. Τραπεζοκαρέκλες, κτλ πάλι από εργοστάσιο σε χαμηλότερη τιμή. Όλα με τιμολόγιο και εγγύηση.Γνωστός μου (μου το είπε πρόσφατα) από Αθήνα, έκανε παραγγελία σε εργοστάσιο της Κατερίνης συγκεκριμένο σχέδιο σαλονιού και του το στείλανε έτοιμο κομπλέ, ουδεμία διαφορά με αυτό που είδαν σε βιτρίνα.
Ψάξιμο θέλει και υπομονή.
Thanks. Θα το ψάξω.. Τα εργοστάσια κοντά στην Κατερίνη ξέρεις που ακριβώς βρίσκονται ή να πάω στο Google;
-
Προσωπικά δε γνωρίζω, αν πετύχω τον γνωστό θα τον ρωτήσω. Κάνε ένα search όμως...
-
Καλησπέρα.
Μετάφραση επιστημονικού κειμένου από τα ελληνικά στα αγγλικά, περίπου 10 σελίδες, ή 3.500 λέξεις πόσο στοιχίζει;
Ευχαριστώ,
Jacob
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Ευχαριστώ.Οι μισθώσεις κατοικίας είναι εκ του νόμου κατ'ελάχιστο 3ετίας, πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και αν έχετε συμφωνήσει κάτι άλλο ισχύουν υποχρεωτικά τα 3 χρόνια (εφόσον δηλ. το απαιτήσει κάποιο από τα 2 συμβαλλόμενα μέρη, αν συμφωνείτε και οι 2 να λυθεί η σύμβαση στον 1 χρόνο ή στα 2 χρόνια φυσικά δεν υπάρχει θέμα ) και η καταγγελία γίνεται για σπουδαίο λόγο.
Δες εδώ viewtopic.php?p=974370#p974370
Συνεπώς δεσμεύεστε και οι 2 με την υπάρχουσα σύμβαση για άλλα 2 χρόνια, εκτός αν κάποιος επικαλεστεί σπουδαίο λόγο (και φυσικά αυτός υπάρχει πράγματι και είναι και 'σπουδαίος' , πράγμα που θα μας το πουν εν τέλει μόνο τα δικαστήρια).Αν είχατε συμφωνήσει 3ετία στη σύμβασή σας με τη λήξη της μίσθωσης (δηλ. την πάροδο του συμβατικού χρόνου της 3ετίας) αν δεν κάνατε νέα και συνεχίζατε ως έχει τότε έχουμε πλασματική (σιωπηρή) αναμίσθωση και θεωρείται ότι συνάπτεται νέα μισθωτική σύμβαση με τους ίδιους όρους όπως και η παλιά, η οποία όμως πλέον είναι αορίστου χρόνου (ΑΚ 611 : Η μίσθωση που συνομολογήθηκε για ορισμένο χρόνο λογίζεται ότι ανανεώθηκε για αόριστο χρόνο, αν μετά την παρέλευση του χρόνου που συμφωνήθηκε ο μισθωτής εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί το μίσθιο και ο εκμισθωτής το γνωρίζει και δεν εναντιώνεται.).
Η λήξη της μίσθωσης αυτής (αορίστου χρόνου πλέον) επέρχεται με καταγγελία (ΑΚ 608 παρ. 2 : Η μίσθωση αόριστης διάρκειας λήγει με καταγγελία του καθενός από τους συμβαλλομένους.).Δεν μπορείς να αφαιρέσεις τίποτα από την εγγύηση για το βάψιμο που έκανες στο σπίτι και την κλειδαριά, δεν έχουν καμία σχέση και ούτε με κανένα άλλο τρόπο μπορείς να αναζητήσεις αυτά τα έξοδα : τα έκανες οικειοθελώς για διαμέρισμα ιδιοκτησίας σου, ουσιαστικά ήταν μέρος της συμφωνίας σας.
Ησουν κατατοπιστικός νομίζω.
Απλά για το θέμα βαψίματος, απο την στιγμή που το παρέδωσα φρεσκοβαμμένο(άσχετα αν ήταν δική τους απαίτηση) θα πρέπει να μου το παραδώσουν στην ίδια κατάσταση. Αν δεν απατώμαι έτσι γράφει στο συμβόλαιο.
Αρα αν δεν το βάψουν θα πρέπει να τα αφαιρέσω απο την εγγύηση; Λέω κάτι λάθος; -
Τι συμβολιζουν τα αστερακια που βαζει το μελος antonis-team σε καθε του ποστ στο θεμα της υγραεριοκινησης?
αυτα εννοω :
-
λογικά, επειδή δεν κάνει quote, αλλά copy-paste, θέλει να ξεχωρίσει την απάντησή του.
-
pii δλδ αν τους τα κρατήσεις απ'την εγγύηση είναι σα να λες ότι θα ξαναβάλεις την παλιά κλειδαριά (+ έξοδα μάστορα κλπ). r u sure?
-
Υπάρχει κανένας καθηγητής Αγγλικών στο φόρουμ που θέλω να ρωτήσω κάτι με πμ για να μην ζαλίζω το υπόλοιπο φόρουμ ;
-
Ναι.
Διάφορες απορίες (Εκτός αυτοκίνησης)