Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Κιβώτια διπλού συμπλέκτη [Διάσπαση]
    1. Home
    2. Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    3. Κιβώτια διπλού συμπλέκτη [Διάσπαση]
    • 1
    • 2
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 16
    • 17
    • 11 / 17
    Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
    46
    333
    732
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      kikizas-grigoris last edited by

Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
      πως εχασα αυτο το παρτυ γαμωτο?

λοιπον,ως κατοχος δσγ ροκκο με την δψψ αναρτηση,να πω κ εγω την αποψη μου.
      πρωτον,απο που κ ως που γρηγορη η αναρτηση αυτη με τα 17ρια δεν κανει δουλεια?ισα ισα που τη μεγαλυτερη δουλεια την κανει με τα 17ρια.σιγουρα δεν μετανιωσα στιγμη που την προτιμησα.σε εθνικες στο μαλακο,σε επαρχιακους στο σκληρο κ εντος πολεως στο νορμαλ που αυτορυθμιζεται συνεχως..ενα ροκκο με την απλη αναρτηση δεν θα μου προσφερει ουτε την ανεση του μαλακου,ουτε το ''σφιξιμο'' του σκληρου..θα εχει συνεχως την ιδια αντιδραση,που ειναι η μεση.οποτε σε αυτο εισαι απλως..fail..
      αν δεν πιστευεις εμενα,μπορεις να πιστεψεις δοκιμαστες πολλων περιοδικων κτλ,που την συνιστουν ανεπιφυλακτα.μη ζητησεις λινκς..δεν καθομαι μετα απο 3 χρονια να ψαχνω ακομα λινκς για το πως συμπεριφερεται το αυτοκινητο μου..

Δεν ειπα οτι δεν κανει δουλεια, και φυσικα σε πιστευω, δεν εχω λογο να μην σε πιστεψω. Ειπα οτι δεν εχει νοημα, δεν αξιζει τον κοπο, ΜΕ 17αρες...Μιλαω συγκεκριμενα με το sport pack και τις λιγο πιο φαρδιες -και ισως σχετικα ελαφρυτερες- 17αρες donington διαστασης 235/45/17.
      Η ισορροπια μεταξυ ανεσης και σπορτιφ αισθησης χωρις παραλληλα να κοπαναει ενοχλητικα και ξερα, ειναι εξαιρετικη.
      Η λιγο καλυτερη ανεση κατα την γνωμη μου, δεν αξιζει τα +2κ που κανει αυτη η αναρτηση, και το επισης πολυ μεγαλυτερο 'κοστουμι' κατα την αλλαγη τους μετα απο 60-80κ χλμ, κατα μεσο ορο.
      Ελπιζω τωρα να ημουν πιο ξεκαθαρος...

δευτερον..προς τον φιλο που θελει να παρει ροκκο η κουπερ η 116-118..δεν εχω οδηγησει την 116-118,αλλα κουπερ κ ροκκο ειναι διαφορετικα αυτοκινητα.ΕΝΤΕΛΩΣ.αλλα μεγεθη,αλλοι χωροι,αλλη ανεση,αλλη πληροφορηση,αλλη φαση γενικοτερα.το ροκκο ειναι χιλιομετροφαγος.ΔΕΝ ειναι σπορ κατασκευη.αν θελεις οτι πιο σπορ,αναμεσα στα 3 ειμαι σιγουρος οτι αυτο ειναι το κουπερ..ακομα κ χωρις να εχω οδηγησει την 116-118..αν θελεις κυριλα,παρε την μπεμπα..αν θελεις χιλιομετροφαγο,ροκκο.

Ο φιλος εκανε την επιλογη του, απ' οτι ειδα, πηρε Α1 122ps με DSG. Καλοριζικο btw, καλοταξιδο, να το χαιρεται
      με ασφαλη χλμ.

τριτον,γρηγορη,λες κ λες κ λες οτι δεν εχουμε παει βολτα με καποιον που να ξερει απο χειροκινητα..ΠΩΣ μπορεις να το γνωριζεις αυτο? εχεις εγκαταστησει μαυρο κουτι στον εγκεφαλο μας κ ξερεις τις εμπειριες μας?

Μπορει να εκφραστηκα λαθος, να το εγραψα με 'υφος', αλλα απο την αλλη μπαινουν πολλοι, κλασσικα με διαθεση ΤΥΦΛΗΣ επιθεσης, οι οποιοι 'προδιδονται' παραλληλα απο τα λεγομενα τους, αφου εχουν κουρασει, με το να ζητουν απαντησεις σε πραγματα που ηδη εχουν ειπωθει, απλως δεν διαβαζαν προσεκτικα, ειτε δεν ηθελαν/μπορουσαν να καταλαβουν, προηγουμενες τοποθετησεις μου.
      Μετα πρεπει να κατσω να πω ολοκληρη ιστορια, τι και με ποιους εχω παει που, και τι εχω κανει. Και μετα ειμαι και 'ψωναρα'. Οσα δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια εχω να πω, και για αυτους που λενε οτι εχουν 'κανει' εχουν 'δει', εχουν 'παει', (που στο Forum τουλαχιστον δεν εχουν γραψει ΤΙΠΟΤΑ) με αυτους που εχουν παει, ειτε τους τα εχουν πει ΛΑΘΟΣ, ειτε δεν τους τα εχουν δειξει σωστα, γιατι κατα...τυχη αυτοι που ειτε φωναχτα ειτε διακριτικα εχουν εκφερει αποψη για DSG vs manual, συγκλινουν προς αυτα που αναφερω και εγω, κατοπιν προσωπικης εμπειριας.
      Τα υπολοιπα τωρα ειναι για να λεει ο καθενας το μακρυ του και το κοντο του.

Ψαξτε καλυτερα, βρειτε σοβαρα δημοσιευματα που να μιλουν ξεκαθαρα σε συγκριτικο επιπεδο, (οχι να μιλουν απλως για DSG...Kαλα λογια εχουν να πουν, αυτο δεν αμφισβητειται...), και δειτε ΠΟΙΟΙ τα λενε. Και μετα βγαλτε συμπερασματα...

Ξαναλεω για οσους δεν καταλαβαν, ΔΕΝ θαβω, ΟΥΤΕ μειωνω το DSG. Ειναι ενα εξαιρετικο, πανεξυπνο αυτοματο κιβωτιο, που προσφερει ευκολια, οικονομια καυσιμου, σε συνθηκες κινησης, και καποια ψηγματα σπορτιφ αισθησης μεσω paddles. ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ!

Οσοι θελουν, οσοι εχουν αναγκη κατι πιο αμεσο (οχι σε χρονο αποκρισης, και αλλαγων, αλλα αισθησης, συμμετοχης στα οδηγικα δρωμενα υπο πιεση, και μεγαλύτερο ελεγχο) το manual ειναι μονοδρομος, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.
      Δεν αναφερομαι ουτε σε Porsche, ουτε σε Ferrari, ουτε σε EVO X, oυτε σε Bmw M. Αναφερομαι σε διπλοσυμπλεκτο της σειρας, οπως ειναι το DSG, και συγκεκριμενα το 7αρι, που παρεπιπτοντως τωρα που το θυμηθηκα ΟΥΤΕ δυνατοτητα εκκινησης (launch)
      εχει, με αποτελεσμα να μην μπορεις να ξεκινησεις γρηγορα με ελαφρυ σπιναρισμα. Το οτι καταφερνει δε το DSG εναντι manual σε ιδιο αυτοκινητο, παρομοιο 0-100km/h (μετα την 3η σχεση, το manual 'μαζευει' μετρα...)
      ειναι επειδη οι τρεις πρωτες σχεσεις ειναι ελαφρως κοντυτερες...

τεταρτον,για ποιο λογο να κρατησει το ροκκο η οποιοδηποτε αλλο βαγκ,την ταχυτητα στον κοφτη?εχει δυναμη εκει?η εχει ''ψοφησει'' αρκετα νωριτερα?για πες?θα σε κρεμασει?οταν απο τις 2,5κ στρ/λ εχει σεδον ολη την ροπη του?ειμαστε σοβαροι τωρα?

Γιατι κατα την γρηγορη οδηγηση (και οχι εκδρομη στο δασος...) ειναι κατι που βοηθαει απο οδηγο αγωνων, μεχρι καποιον απλα 'ανησυχο'. Εχεις πληρη ελεγχο, δεν χρειαζεται να χτυπησεις κοφτη, μπορει ομως και να χτυπησεις μια-δυο φορες, εκει που ο αλλος συγκριτικα με το DSG πχ, εχει αρχισει ηδη να φρεναρει. Δεν ξερω πως να το εξηγησω, αλλα η -καταλαθως, καθοτι δεν ειναι σπανιο, να ανεβασεις λιγες στροφες παραπανω, οταν εχεις στο νου σου τα περισσοτερα χλμ λιγο πριν την στροφη- αυτοματη επιλογη επομενης σχεσης οταν πας γρηγορα μπερδευει. (sic) Αμα δεν πιστευεις, ρωτα, ψαξε, διαβασε σχολια οδηγων αγωνων, και σοβαρων δοκιμαστων. Οσοι γενικα εχουν μαθει να οδηγουν γρηγορα εξαλλου, μεχρι τις γενιες μας, αυτο εγινε με manual οχι με καποιο διπλοσυμπλεκτο.
      Ισως σε επομενες γενιες, και με εξελιξη αυτων, να μην μπερδευονται καποιοι. Οι περισσοτεροι ομως που καποια στιγμη μπουν σε διαδικασια γρηγορων ρυθμων, αυτο επιζητουν, το ιδιο και εγω, και το λεω κατοπιν πολλων επαφων με DSG, και μαλιστα σε στριφτερες διαδρομες.

πεμπτον.εχω πει απειρες φορες,οτι ΔΕΝ μπορουμε να συγκρινουμε το δσγ του ροκκο με τα αυτοματα απο ανωτερης κατηγοριας αυτοκινητα..οπως δεν μπορουμε να συγκρινουμε κ τα χειροκινητα τους..οπως δεν μπορουμε να συγκρινουμε κ το στησιμο τους κτα φρενα τους κ τις κατανομες βαρους κτλ κτλ κτλ

Χαιρομαι που το λες, γιατι μερικοι, μονο στο ακουσμα 'Paddles' νομιζουν κατευθειαν οτι θα 'κλεψουν εκκλησιες'...
      Φυσικα δεν τους εχει τυχει κανενας εξοικειωμενος με χειροκινητα, (μην βιαζεστε, δεν αναφερομαι, ουτε υπονοω τον εαυτο μου...) να το βλεπει να τιναζεται με σπιναρισμα σε καθε αλλαγη, και να μην καταλαβαινει για ποτε αλλαξε σχεση...Ουτε αντιστοιχα σε απανωτα ανεβοκατεβασματα σε καποιο βουνο...

εκτον,εχω κοντα 55κ χλμ με το αυτοκινητο μου.ΠΟΤΕ δεν μου ετυχε να μην αλλαξει ταχυτητα οταν το ζητησα.ειτε σε κακοτραχαλο ειτε σε σαπουναδα ειτε οπου θες.ΠΟΤΕ.το ιδιο λεει κ ο γουινερ.το ιδιο κ ο καβουρας.οτι στερουμαι αντικειμενικοτητας ειδικα πανω στο ροκκο,δεν νομιζω να μπορεις να μου το προσαψεις γρηγορη..οποτε?ασε,ξερω,κανουμε ολοι λαθος..κ εχεις δικιο..

'Good for you', που λεν και στο χωριο μου, απο την αλλη βεβαια ειτε εισαι εξαιρετικα τυχερος (αν δεις σε διαφορα τοπικα με τι αγωνια και τρομαρα περιμεναν καποιοι αναβαθμιση λογισμικου για να μην κανει 'τα δικα' του το DSG, θα τραβας τα μαλλια σου...) ειτε οι γρηγοροι δικοι σου ρυθμοι, στριβοντας κυριως, δεν εχει τυχει να φερουν σε δυσκολη θεση το κιβωτιο...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • N
        nikos last edited by

Όχι πάλι...enough!!

Nikos @ YouTube

• K
          kavoyras last edited by

Ο χρήστης C.L.A.B. έγραψε:
          πως εχασα αυτο το παρτυ γαμωτο?
          (...)

next time, you try to be there

(...)
          καβουρας,συμφωνω απολυτως στα περι ροκκο,οτι δεν ειναι καμια ιδιαιτερη κ απολυτη κατασκευη κ δεν πρεπει να το θεοποιουμε..

υ.γ.2
          επειδη καπου ο ενδιαφερομενος ειπε οτι προτιμα ροκκο αντι για μπεμπα-μινι ελεω αξιοπιστιας..μη ξεχασω..

Ο ενδιαφερόμενος πήρε (μάλλον - τουλάχιστον έτσι έγραψε) Α1 DSG και... ηρέμησε.
          Ναι, το DSG της VW είναι σκατά.
          Ναι...της audi είναι διαφορετικό και ανώτερο και premium και....τι να πω? Τελείως διαφορετικό!! Αφού έχει και..........άλλο σήμα.
          (by the way, ωραίο αμάξι. )

@Γρηγόρη (Κίκιζα),
          εντελώς φιλικά: Ξεκόλλα φίλε. Είσαι λάθος.
          Είναι σα να έρχεσαι να μου δείξεις εσύ τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει το κιβώτιό μου, πώς να το οδηγώ κτλ. Δεν γίνεται. Ειδικά όταν προσωπικά έχω διανύσει πάνω από 60.000km, όσο και να χτυπιέσαι, δεν μπορείς να με πείσεις, γιατί πάρα πολύ απλά εγώ (ή πχ ο CLAB για παράδειγμα, μην νομίζεις ότι το λέω προσωπικά ως επίθεση) το έχω ζήσει ΠΟΛΥ περισσότερο από σένα και έχω περισσότερη εμπειρία πάνω σε αυτό (πώς λειτουργεί, πως αντιδρά, πώς συμπεριφέρεται σε πίεση, σε χαλαρή οδήγηση κτλ). Αυτό.-

Και επιπλέον δε νομίζω ΚΑΝΕΙΣ που οδηγεί στο δημόσιο δρόμο να ψάχνει και το τελευταίο μέτρο στο μήκος και πλάτος του δρόμου , εκτός αν είναι...μαλάκας και ανεγκέφαλος.
          Συν του ότι το scirocco αντιπροσωπεύει ένα (ας πούμε) γρήγορο αλλά όχι αγωνιστικό target group, είτε μιλάμε για το χειροκίνητο είτε για το αυτόματο κιβώτιο.
          Αν αντιπροσώπευε το 'Αγωνιστικό' group, θα έκανε και 100.000€ παραπάνω από όσο κάνει σήμερα.
          Αυτό έχε υπόψη σου και πάμε παρακάτω.

ΥΓ: αν έχεις να πεις κάτι περί DSG, πήγαινε στο αντίστοιχο topic, και...κάποιοι που θέλουν να μιλήσουν/να σου πω/ να σου απαντήσουν, θα έρθουν εκεί. Αρκετά γ@μήσαμε το scirocco forum
          ΥΓ2: συνεχίζω να πιστεύω ότι κάτι κάνεις λάθος και έχεις έρθει τόσες φορές σε φάση που είσαι στον κόφτη και θες να κερδίσεις αυτά τα 2 μέτρα και πρέπει να βάλεις 5η και καπάκι 4η-3η. Ή έχεις ήδη βρει όλα τα μειονεκτήματα (ειδικά αυτό με την άρνηση αλλαγής ταχύτητας σε κατσαρό δρόμο, ακόμα να το χωνέψω). Ειδικά σκεπτόμενος ότι έχεις οδηγήσει πολύ λιγότερο το αμάξι από κάποιον κάτοχο, αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίζει (όσο αναφορά τον τρόπο οδήγησής σου).

• K

Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:

@Γρηγόρη (Κίκιζα),
            εντελώς φιλικά: Ξεκόλλα φίλε. Είσαι λάθος.
            Είναι σα να έρχεσαι να μου δείξεις εσύ τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί να κάνει το κιβώτιό μου, πώς να το οδηγώ κτλ. Δεν γίνεται. Ειδικά όταν προσωπικά έχω διανύσει πάνω από 60.000km, όσο και να χτυπιέσαι, δεν μπορείς να με πείσεις, γιατί πάρα πολύ απλά εγώ (ή πχ ο CLAB για παράδειγμα, μην νομίζεις ότι το λέω προσωπικά ως επίθεση) το έχω ζήσει ΠΟΛΥ περισσότερο από σένα και έχω περισσότερη εμπειρία πάνω σε αυτό (πώς λειτουργεί, πως αντιδρά, πώς συμπεριφέρεται σε πίεση, σε χαλαρή οδήγηση κτλ). Αυτό.-

Eντελως φιλικα και εγω σου απαντω...Πες οτι εγω δεν ξερω να το χειριζομαι καλα το DSG, και εχει και αλλα 'περιθωρια'.
            Εσυ, εισαι σιγουρος οτι ξερεις/εχεις μαθει πολυ καλα να εκμεταλλευεσαι στο επακρο ενα καλο manual, και βρισκεις τελικα την γενικοτερη λειτουργια του DSG ανωτερη σε γρηγορη οδηγηση?

Και επιπλέον δε νομίζω ΚΑΝΕΙΣ που οδηγεί στο δημόσιο δρόμο να ψάχνει και το τελευταίο μέτρο στο μήκος και πλάτος του δρόμου , εκτός αν είναι...μαλάκας και ανεγκέφαλος.
            Συν του ότι το scirocco αντιπροσωπεύει ένα (ας πούμε) γρήγορο αλλά όχι αγωνιστικό target group, είτε μιλάμε για το χειροκίνητο είτε για το αυτόματο κιβώτιο.
            Αν αντιπροσώπευε το 'Αγωνιστικό' group, θα έκανε και 100.000€ παραπάνω από όσο κάνει σήμερα.
            Αυτό έχε υπόψη σου και πάμε παρακάτω.

Συμφωνοι, αλλα να μην τοποθετειστε απο την αλλη καποιοι, με σιγουρο κιολας υφος περι ανωτεροτητας DSG σε γρηγορη οδηγηση, γιατι πολυ απλα δεν στεκει. Σε σβελτη ναι, σε γρηγορη οχι.
            Το οτι το 85-90% πχ των οδηγων (και εγω μεσα σε αυτους αν θελεις, τουλαχιστον ομως το ειδα σε ΚΑΠΟΙΟΥΣ που ΜΠΟΡΟΥΝ) δεν μπορει/δεν ξερει να εκμεταλλευτει στο επακρο ενα καλο Manual, δεν σημαινει οτι
            το DSG (συγκεκριμενα, οχι αλλα διπλοσυμπλεκτα πολυ ακριβοτερων κατασκευων...) ειναι ανωτερο.
            Αυτο λεω, και ειναι κατι που αν ψαξει κανεις σε σοβαρα δημοσιευματα, θα διαπιστωσει οτι ισχυει...

ΥΓ2: συνεχίζω να πιστεύω ότι κάτι κάνεις λάθος και έχεις έρθει τόσες φορές σε φάση που είσαι στον κόφτη και θες να κερδίσεις αυτά τα 2 μέτρα και πρέπει να βάλεις 5η και καπάκι 4η-3η. Ή έχεις ήδη βρει όλα τα μειονεκτήματα (ειδικά αυτό με την άρνηση αλλαγής ταχύτητας σε κατσαρό δρόμο, ακόμα να το χωνέψω). Ειδικά σκεπτόμενος ότι έχεις οδηγήσει πολύ λιγότερο το αμάξι από κάποιον κάτοχο, αυτό θα έπρεπε να σε προβληματίζει (όσο αναφορά τον τρόπο οδήγησής σου).

Εχει περασει ποτε απο το μυαλο σου οτι υπαρχει και αλλη μια παραμετρος, αυτη των διαφορετικων δυνατοτητων/εμπειριων οδηγων? Δεν βαζω συγκεκριμενα την κουβεντα αναμεσα σε εσενα και σε εμενα, αλλα σκεψου το γενικα...
            Γιατι εσυ προφανως βαζεις σαν δεδομενη παραμετρο οτι εισαι ο ιδανικος/καταλληλοτερος χειριστης DSG (αυτοματως λογω κατοχης) ενω καποιος -οποισδηποτε- αλλος, δεν υπαρχει περιπτωση να εχει μεγαλυτερες οδηγικες ικανοτητες απο εσενα, και να καταφερνει να κανει πραγματα που εσυ δεν μπορεις...

• N
              nikos last edited by

Τι σημαίνει η έκφραση 'να εκμεταλλευτεί στο έπακρο ένα καλό manual'? Να το εκμεταλλευτεί από ποιά άποψη?

Nikos @ YouTube

• K
                kavoyras last edited by

Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:

Eντελως φιλικα και εγω σου απαντω...Πες οτι εγω δεν ξερω να το χειριζομαι καλα το DSG, και εχει και αλλα 'περιθωρια'.
                Εσυ, εισαι σιγουρος οτι ξερεις/εχεις μαθει πολυ καλα να εκμεταλλευεσαι στο επακρο ενα καλο manual, και βρισκεις τελικα την γενικοτερη λειτουργια του DSG ανωτερη σε γρηγορη οδηγηση?

Δε νομίζω να έγραψα κάτι τέτοιο.

Συμφωνοι, αλλα να μην τοποθετειστε απο την αλλη καποιοι, με σιγουρο κιολας υφος περι ανωτεροτητας DSG σε γρηγορη οδηγηση, γιατι πολυ απλα δεν στεκει. Σε σβελτη ναι, σε γρηγορη οχι.

Σε σχέση με το manual που μπαίνει στο ίδιο αυτοκινήτο+κινητήρα, είναι.
                Πώς να το κάνουμε?

Εχει περασει ποτε απο το μυαλο σου οτι υπαρχει και αλλη μια παραμετρος, αυτη των διαφορετικων δυνατοτητων/εμπειριων οδηγων? Δεν βαζω συγκεκριμενα την κουβεντα αναμεσα σε εσενα και σε εμενα, αλλα σκεψου το γενικα...
                Γιατι **εσυ προφανως βαζεις σαν δεδομενη παραμετρο οτι εισαι ο ιδανικος/καταλληλοτερος χειριστης DSG (αυτοματως λογω κατοχης) **ενω καποιος -οποισδηποτε- αλλος, δεν υπαρχει περιπτωση να εχει μεγαλυτερες οδηγικες ικανοτητες απο εσενα, και να καταφερνει να κανει πραγματα που εσυ δεν μπορεις...

1ον. το DSG και οποιοδήποτε αυτόματο κιβώτιο σου δίνει ένα περιορισμένο εύρος χειρισμού (για λόγους ασφαλείας είτε δικούς σου είτε των μηχανικών μερών). Οπότε, εδώ μπορώ να σου πω ότι έχω φτάσει το αυτόματο κιβώτιο στα όρια χρήσης του (δε θα μπορούσε να μου δώσει κάτι παραπάνω).

2ον. ο ικανότερος οδηγός ακόμα κι αν την κάνουμε προσωπική τη συζήτηση (που δε συμφωνώ) δεν είναι στα δικά μου και στα δικά σου επίπεδα οδήγησης (χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε τις ίδιες οδηγικές ικανότητες). Άλλο όμως το πλαίσιο-στήσιμο-'μπάσιμο' στη στροφή και άλλο το κιβώτιο. Στο κιβώτιο τι να κάνει? Να πατήσει νωρίτερα το (-) ή το (+)? Ή μήπως θα τον βοηθεί το κιβώτιο και θα αλλάξει ταχύτερα όταν είναι αυτός πίσω από το τιμόνι?

3ον όταν γίνεις 'ένα με το αμάξι' (αφού περάσεις πολύ μαζί του), το μόνο που έχεις να κάνεις ως κίνηση είναι 'ένα ή παραπάνω κλικ' για να κατεβάσεις όσες ταχύτητες θες, να φρενάρεις και να μπεις στη στροφή. Αυτό αυτόματα (σε σχέση με το χειροκίνητο κιβώτιο) σου δίνει το πλεονέκτημα να εστιάσεις στο πάτημά σου, να έχεις και τα δύο χέρια διαθέσιμα σε μόνιμη βάση ή ακόμα και να σε 'ξελασπώσει' αν από υπερ-εκτίμηση (εκτός κι αν πιστεύεις ότι μπαίνεις πάντα ιδανικά σε όλους τους δρόμους που οδηγείς), έχεις βάλει λάθος (μεγαλύτερη συνήθως) ταχύτητα (αφού το αμάξι δε μένει αποσυμπλεγμένο και ίιιισως σωθεί η κατάσταση - αν μπορεί να σωθεί από τους νόμους της φυσικής).

Τέλος, το DSG στην χειρότερη περίπτωση (που το 'μπερδέψεις' επίτηδες) κάνει αλλαγή σε 120msec (1,2sec) σύμφωνα με τεχνικό άρθρο (θες να στο σκανάρω? ). Ένας μέσος οδηγός κάνει μία γρήγορη αλλαγή με κατά μέσο όρο 150msec* (από πλήρως συμπλεγμένη πχ 4η σε πλήρως συμπλεγμένη 3η).
                Σε βέλτιστες συνθήκες κάνει 30msec το DSG και ο οδηγός με το manual κάνει πάλι 150msec.
                Με απλά μαθηματικά βγαίνει. Τώρα ένας οδηγός αγώνων μπορεί να καταφέρει να κάνει αλλαγή και σε 50msec με αλλαγές δίχως αύριο για το σασμάν (πάλι όμως πιο αργός από το DSG).

Το DSG όμως τις κάνει καθημερινά αυτές με προοπτική να αντέξει 200.000+ km
                Μπορεί να μην τις κάνει τέλεια ή ιδανικά τις αλλαγές, τις κάνει όμως καλύτερα από ό,τι θα έκανε ένας μέσος ή και (απλά) καλός οδηγό και μπορεί να τις κάνει συνέχεια χωρίς να θυσιάζεται στο ελάχιστο η μακροζωία του σασμάν ή των συμπλεκτών ή...ή...ή...

Τέλος, ΠΑΝΤΑ συγκρίνω DSG Με βάση το αντίστοιχο σασμάν που 'αντικαθιστά' κάθε φορά. Ίσως το DSG του scirocco-a3-Golf να είναι χειρότερο από το χειροκίνητο της 911.
                Σημασία έχει σε τι αμάξια μπαίνει το ένα και σε τι το άλλο όμως (κι άρα για τι χρήση είναι σχεδιασμένο).

*το έχω διαβάσει κάπου σε περιοδικό στο παρελθόν (μπορεί να έχω κρατήσει το άρθρο αλλά δεν το εγγυόμαι). Μου φάνηκε λογικοφανές και γι' αυτό το έχω χρησιμοποιήσει στο παράδειγμα.

@nass
                Λυσσάμε λέμε!!!!!!

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                • C
                  c-l-a-b last edited by

το ροκκο,ειναι σπορ κυριως στην εμφανιση.η για να ειμαι πιο ακριβοδικαιος,περισσοτερο σπορ εμφανησιακα,απο ενα αλλο οποιοδηποτε χατσμπακ.χατσμπακ ειναι,οχι κουπε.
                  μονο το βαρος κ την κατανομη του να δεις,δεν μπορεις να το πεις σπορ.η μπορεις να το πεις σπορτιφ.το μινι,που σε εμφανηση ειναι πιο κυριλε κ κλασσικο,στο δρομο ειναι ΣΑΦΩΣ πιο σπορ.το τιμονι σου δινει πληροφορηση,οι αναρτησεις διαβαζουν τον δρομο,το χειροκινητο κιβωτιο του ειναι προσανατολισμενο στην διασκεδαση,η κατανομη του προδιαθετει για παιχνιδι η για ταχυτητα.
                  το χειροκινητο του ροκκο,ειναι μετριο.τιποτα παραπανω,τιποτα παρακατω.τοσο σε αισθηση,οσο κ σε σχεσεις μεταδοσης.εχει ολο το βαρος μπροστα,εχει μεγαλο προβολο(ετσι λεγεται?) μπροστα κ το μονο που το κανει να εχει λιγη σπορ αισθηση ειναι το κουμουτσομετατροχιο πισω που το βοηθα να κρατα υψηλη ταχυτητα σε καμπες,ενω τατυτοχρονως μειωνει την πιθανοτητα εισοδου σε κλειστες στροφες με πλασαρισματα.
                  επισης,το δσγ7,δεν εχει λοντσ κοντρολ,αλλα προσωπικα δεν θα το θεωρουσα αναγκαιο,σε ενα καθημερινο αυτοκινητο που σκοπο εχει την γρηγορη,αλλα οχι σπορ,μετακινηση κ καλυψη αποστασεων..οποιος παιρνει ροκκο για να το στηνει στα φαναρια,κατι τυποι με πουντο γτ η ακομα κ κωλοφτιαγμενα σμαρτακια(το καθημερινο αυτοκινητο με το καλυτερο ''ξεπεταγμα'' απο σταση),θα γελουν μαζι του..
                  οπως εγω γελω με οσουν πηραν ροκκο κ νομιζουν οτι πηραν κουπερ(ναι,το απλο,ουτε καν κουπερ ς,ουτε καν γουορξ..)..ακομα κ με το κουπερ,εχει σαφη διαφορα σε αισθηση..

καταληγω,οπως το χειροκινητο του ροκκο ειναι ικανοποιητικο κ αρκετο για την δυναμικη του ροκκο,ετσι ειναι κ το αυτοματο του.μεταξυ χειροκινητου ροκκο κ αυτοματου ροκκο,για μενα το χειροκινητο θα αποδειχθει ταχυτερο ΜΟΝΟ εαν ο χειροκινητος οδηγος ειναι τελειος κ ο αυτοματος δεν εχει ξαναοδηγησει αυτοματο..
                  στο μινι για παραδειγμα,το χειροκινητο ειναι σαφως ταχυτερο,αν κ παλι η διαφορα σε ΣΤΡΟΦΕΣ δεν ειναι τοσο μεγαλη οσο μπορει να νομιζουν οι φανς του χειροκινητου..σε ευθεια εννοειται οτι ειναι ξεκαθαρα ταχυτερο.

καβουρας +1

• C
                    chemic last edited by

Τέλος, το DSG στην χειρότερη περίπτωση (που το 'μπερδέψεις' επίτηδες) κάνει αλλαγή σε 120msec (1,2sec)

αυτά τα 1,2 sec ¨ομως ο οδηγός περιμένει κ δεν κάνει τίποτα. οπότε στο μυαλό του ίσως του φανουν 2 κ 3 sec

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                    • D
                      drdino last edited by

120 msec είναι 0,12 sec.

Sent from my GNex using smoke signals.

• realzeus
                        realzeus last edited by

Ας μη μπούνε στη συζήτηση τα ms. Κάθε εταιρεία τα μετράει διαφορετικά κι άκρη δε βγαίνει.

Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι οι μετρήσεις επιδόσεων και γυρολογίου για το ίδιο αυτοκίνητο με και χωρίς χειροκίνητο. Όσο για τη κλιμάκωση, κι αυτή στο παιχνίδι είναι οπότε το τελικό αποτέλεσμα μετράει για τον αγοραστή και μόνο.

• K
                          kavoyras last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:
                          120 msec είναι 0,12 sec.

Sent from my GNex using smoke signals.

ειμαι τραγικος...χαχα
                          Εχεις δικιο.

• K

Δε νομίζω να έγραψα κάτι τέτοιο.

Δεν ειπα οτι το εγραψες. Σε ρωταω απλα, γιατι για να μιλας ετσι ξεκαθαρα με σιγουρια περι ανωτεροτητας DSG, αυτο θα πρεπει να συμβαινει...Συμβαινει οντως λοιπον? Πιστευεις οτι 'κατεχεις' το manual σε γρηγορη οδηγηση?

Σε σχέση με το manual που μπαίνει στο ίδιο αυτοκινήτο+κινητήρα, είναι.
                            Πώς να το κάνουμε?

Απαντησε μου πρωτα στο παραπανω που ρωταω...Εισαι απολυτως σιγουρος οτι 'κατεχεις' το manual σε γρηγορη οδηγηση?

Γιατι **εσυ προφανως βαζεις σαν δεδομενη παραμετρο οτι εισαι ο ιδανικος/καταλληλοτερος χειριστης DSG (αυτοματως λογω κατοχης) **ενω καποιος -οποισδηποτε- αλλος, δεν υπαρχει περιπτωση να εχει μεγαλυτερες οδηγικες ικανοτητες απο εσενα, και να καταφερνει να κανει πραγματα που εσυ δεν μπορεις...

1ον. το DSG και οποιοδήποτε αυτόματο κιβώτιο σου δίνει ένα περιορισμένο εύρος χειρισμού (για λόγους ασφαλείας είτε δικούς σου είτε των μηχανικών μερών). Οπότε, εδώ μπορώ να σου πω ότι έχω φτάσει το αυτόματο κιβώτιο στα όρια χρήσης του (δε θα μπορούσε να μου δώσει κάτι παραπάνω).

Ευχαριστω πολυ, καλυφθηκα...Τα υπολοιπα ειναι για να αναμασαμε πραγματα χιλιοειπωμενα...

2ον. ο ικανότερος οδηγός ακόμα κι αν την κάνουμε προσωπική τη συζήτηση (που δε συμφωνώ) δεν είναι στα δικά μου και στα δικά σου επίπεδα οδήγησης (χωρίς να σημαίνει ότι έχουμε τις ίδιες οδηγικές ικανότητες). Άλλο όμως το πλαίσιο-στήσιμο-'μπάσιμο' στη στροφή και άλλο το κιβώτιο. Στο κιβώτιο τι να κάνει? Να πατήσει νωρίτερα το (-) ή το (+)? Ή μήπως θα τον βοηθεί το κιβώτιο και θα αλλάξει ταχύτερα όταν είναι αυτός πίσω από το τιμόνι?

Σου ειπα απο πριν, ΔΕΝ την κανουμε προσωπικη την συζητηση! Στο προκειμενο λοιπον, ελαχιστα sec πριν απο καθε στροφη, το κιβωτιο συμβαλλει τα μεγιστα, στο φρεναρισμα -σε ενα βαθμο, του αυτοκινητου- και 'ζυγισμα' του λιγο πριν την εισοδο αυτης. Οσο λοιπον μεγαλυτερο ποσοστο ελεγχου αν θελεις, του κιβωτιου εχεις, (στο manual ειναι 100%) τοσο καλυτερα, τοσο ευκολοτερα (δεδομενου οτι γνωριζεις να πας γρηγορα, οχι εσυ, γενικα μιλαω...) κινεισαι σε γρηγορους ρυθμους.
                            Πιο απλα δεν μπορω να το πω...

Τέλος, το DSG στην χειρότερη περίπτωση (που το 'μπερδέψεις' επίτηδες) κάνει αλλαγή σε 120msec (1,2sec) σύμφωνα με τεχνικό άρθρο (θες να στο σκανάρω? ). Ένας μέσος οδηγός κάνει μία γρήγορη αλλαγή με κατά μέσο όρο 150msec* (από πλήρως συμπλεγμένη πχ 4η σε πλήρως συμπλεγμένη 3η).
                            Σε βέλτιστες συνθήκες κάνει 30msec το DSG και ο οδηγός με το manual κάνει πάλι 150msec.
                            Με απλά μαθηματικά βγαίνει. Τώρα ένας οδηγός αγώνων μπορεί να καταφέρει να κάνει αλλαγή και σε 50msec με αλλαγές δίχως αύριο για το σασμάν (πάλι όμως πιο αργός από το DSG).

Καταρχας δεν αναφερομαι σε αποκλειστικα σε χρονο αλλαγης. Μιλαω για ΟΛΟΚΛΗΡΗ την διαδικασια, δηλαδη, την εντολη απο τον οδηγο μεσω του paddle και την αυτοματη αλλαγη ταχυτητας, οχι ΜΟΝΟ την αλλαγη απο το σαζμαν αλλα και τα ms που απαιτουνται για να δωθει η εντολη απο το paddle στον εγκεφαλο του DSG και να αλλαξει ταχυτητα...
                            30ms δεν ειναι με τιποτα η συνολικη διαδικασια, την στιγμη που ειναι γυρω στα 40-50ms για την F1.
                            Δεν στεκομαι ομως τοσο σε αυτο ετσι κι αλλιως. Στεκομαι στο κατα ποσο ειναι εφικτο υπο πιεση, και οχι σε ρυθμους βολτας, το κιβωτιο να δεχεται αγγογυστα απανωτα ανεβοκατεβασματα, ειτε σε 'κατσαρο', ειτε με το ABS, ειτε και με το ESP να μπαινει σε λειτουργια...Ε, λοιπον εμενα οσες φορες υπηρχε μια απο τις τρεις καταστασεις που αναφερω, το DSG ΔΕΝ αλλαζε την χρονικη στιγμη που δεχοταν την εντολη. πολυ απλα. Αυτο δεν συνεβη σε ενα αυτοκινητο που οδηγησα, αλλα σε τρια. Συγκεκριμενα,
                            σε Audi A3 cabrio (DSG6), σε Ibiza Cupra (DSG7) και σε Golf GTI V (DSG6).

Το DSG όμως τις κάνει καθημερινά αυτές με προοπτική να αντέξει 200.000+ km
                            Μπορεί να μην τις κάνει τέλεια ή ιδανικά τις αλλαγές, τις κάνει όμως καλύτερα από ό,τι θα έκανε ένας μέσος ή και (απλά) καλός οδηγό και μπορεί να τις κάνει συνέχεια χωρίς να θυσιάζεται στο ελάχιστο η μακροζωία του σασμάν ή των συμπλεκτών ή...ή...ή...

Το manual αντεχει και 1εκατομυριο χλμ, δεν το εξεταζουμε εξαλλου αυτο...Κατα τα αλλα, και παλι με καλυπτεις...
                            Δεν τις κανει τελεια ή ιδανικα. Ναι τις κανει εξαιρετικα για τον μεσο οδηγο. Ομως αυτος που ειναι καλυτερος απο τον μεσο, μπορει να τις κανει ακομα καλυτερα (εαν ξερει) με ενα manual, σε σχεση με το DSG συγκεκριμενα.

Τέλος, ΠΑΝΤΑ συγκρίνω DSG Με βάση το αντίστοιχο σασμάν που 'αντικαθιστά' κάθε φορά. Ίσως το DSG του scirocco-a3-Golf να είναι χειρότερο από το χειροκίνητο της 911.
                            Σημασία έχει σε τι αμάξια μπαίνει το ένα και σε τι το άλλο όμως (κι άρα για τι χρήση είναι σχεδιασμένο).

Δεν διαφωνησα ποτε σε αυτο. Υποψιν μου αντιστοιχα εχω το manual της VAG...

• C
                              chemic last edited by

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
                              Ας μη μπούνε στη συζήτηση τα ms. Κάθε εταιρεία τα μετράει διαφορετικά κι άκρη δε βγαίνει.

Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι οι μετρήσεις επιδόσεων και γυρολογίου για το ίδιο αυτοκίνητο με και χωρίς χειροκίνητο. Όσο για τη κλιμάκωση, κι αυτή στο παιχνίδι είναι οπότε το τελικό αποτέλεσμα μετράει για τον αγοραστή και μόνο.

αυτός ο τρόπος που λες ισχύει αν μιλάμε για συγκεκριμένο αμάξι κ όχι γενικα για κιβώτια διπλού συμπλέκτη. την τζουλιέτα που το tct έχει πιο μακριες της 3 τελευταίες σχέσεις οπότε χάνει σε επιδόσεις στην πιστα.
                              αν τώρα εσύ στο δικό σου αμαξι προσπαθείς με το χειροκίνητο να κάνεις τις αλλαγές που κάνουν τα περιοδικά, τα οποια δεν μετράνε μόνο μία φορά βεβαια ώστε να πετύχουν τις 'τελειες' αλλαγές, θα το διαλύσεις πολύ σύντομα το σασμάν να είσαι σίγουρος
                              ακόμα κ έτσι πάντως, με τη δική σου λογική, στα vw τα dsg είναι ισοδύναμα ή κ πιο γρήγορα σε επιταχύνσεις σε σχέση με τα manual, ενώ σε ρεπρίζ είναι αρκετά μπροστά, αφού η vw έβαλε +1 σχέση στα αυτόματα

• C
                                chemic last edited by

@κικιζα
                                οι αγωνιζόμενοι που σε έχουν κάνει βόλτα, πόσες φορές χτυπήσαν κόφτη κ δεν αλλάζαν, έστω κ '5 μετρα' (που είμαι σίγουρος ότι αλλάζαν πριν καν τον ακουμπήσουν) κ πόσες φορές κατεβάσαν ταχύτητα χτυπώντας κόφτη, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα για φρένο?

• K

Ο χρήστης chemic έγραψε:
                                  @κικιζα
                                  οι αγωνιζόμενοι που σε έχουν κάνει βόλτα, πόσες φορές χτυπήσαν κόφτη κ δεν αλλάζαν, έστω κ '5 μετρα' (που είμαι σίγουρος ότι αλλάζαν πριν καν τον ακουμπήσουν) κ πόσες φορές κατεβάσαν ταχύτητα χτυπώντας κόφτη, χρησιμοποιώντας τον κινητήρα για φρένο?

Σε manual ελαχιστες φορες, σε κατεβασμα δε, κοφτη ποτε. Το τελευταιο ειδικα ουτε το ανεφερα, ουτε και προτεινεται γενικως σε γρηγορη οδηγηση. Αλλα ακομα και το πρωτο, θεωρειται και ειναι 'λαθος' στην γρηγορη οδηγηση. Η διαφορα με το manual, ειναι οτι αυτο το 'λαθος' δεν το 'πληρωνεις' με το να μπει επομενη σχεση, εκει που εσυ θελεις την προηγουμενη με υψηλοτερες στροφες κινητηρα, για την εισοδο σε στροφη...Στο DSG αυτο το 'λαθος' μπορει να αποβει απο ενοχλητικο, μεχρι και μοιραιο...

• D
                                    drdino last edited by

Ενώ το να μπεις στον κόφτη πάνω στο απεξ με το χειροκίνητο είναι σαν να τρως νουτελα με γέμιση νουτελας, μαγεία!

• R
                                      roman_k last edited by

• καρφωτή με συμπλεκτάρισμα
                                        link
                                      • M
                                        morpheus last edited by

Διαφωνώ στο ότι τα 1.2s (δηλαδή 1200ms όπως είπε και ο dr) το DSG τα βλέπει μόνο αν το μπερδέψεις επίτηδες... far from it...
                                        Όπως επίσης τα 1500ms για γρήγορη χειροκίνητη αλλαγή (aka 1.5sec) είναι αυθαίρετο νούμερο... υπολόγιζε τουλάχιστον το μισό για τις διαγώνιες και κάτω απο 0,5sec για τις κάθετες, απο αποσύμπλεξη σε σύμπλεξη...

Καταρχας δεν αναφερομαι σε αποκλειστικα σε χρονο αλλαγης. Μιλαω για ΟΛΟΚΛΗΡΗ την διαδικασια, δηλαδη, την εντολη απο τον οδηγο μεσω του paddle και την αυτοματη αλλαγη ταχυτητας, οχι ΜΟΝΟ την αλλαγη απο το σαζμαν αλλα και τα ms που απαιτουνται για να δωθει η εντολη απο το paddle στον εγκεφαλο του DSG και να αλλαξει ταχυτητα...
                                        30ms δεν ειναι με τιποτα η συνολικη διαδικασια, την στιγμη που ειναι γυρω στα 40-50ms για την F1.

Τα 1.2sec που λέει παραπάνω ο Κάβουρας είναι για ολόκληρη την διαδικασία με το delay της εντολής...
                                        Η αλλαγή αυτή καθ'αυτή γίνεται σχεδόν πάντα ακαριαία...

• K

Ο χρήστης drdino έγραψε:
                                          Ενώ το να μπεις στον κόφτη πάνω στο απεξ με το χειροκίνητο είναι σαν να τρως νουτελα με γέμιση νουτελας, μαγεία!

Aμα ειναι να θεωρειται οτι ξερεις να οδηγεις γρηγορα, και μπεις με τον κοφτη μεσα στο απεξ, καλυτερα να το παρκαρεις, και να παρεις ταξι (γενικως μιλαω, μην παρεξηγηθω παλι... ).
                                          Θες να πεις δηλαδη οτι ηθελημενα αυτος που παει γρηγορα με το manual, και η κλιμακωση κιβωτιου και ευθεια που μολις διανυσε, τον πετυχαινει με κοφτη ελαχιστα μετρα πριν το απεξ, θα μεινει με το ποδι κολημμενο στο γκαζι?
                                          Ή οτι με ηδη σχετικα υψηλες στροφες οποιας σχεσης εχει, κατεβασει μια ακομη, και παλι θα ειναι στον κοφτη?
                                          (απο τους ευκολοτερους τροπους να κολλησεις μοτερ, ετσι btw... )

• D
                                            drdino last edited by

Ε το ίδιο ας κάνει και στο αυτόματο , ας αφήσει λίγο γκαζι πριν μπει στον κόφτη.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 11
                                            • 12
                                            • 13
                                            • 16
                                            • 17