-
Μιλησε κανεις για παντιλικια ? Αφου θα θελει να βαζει την φαμιλια του μεσα , θα πρεπε να ξερει πως αυτοκινητο στα 27 χιλ (με το αστερι ) θα πρεπει να διαθετει τουλαχιστον αξιοπρεπεις ρεπριζ ετσι ωστε να μπορει να προσπερασει την νταλικα σε ανηφορικο κομματι κ να μην φοβαται μηπως κοπει στα 2 απο τον εμβολισμο του απεναντι...
-
Ο χρήστης vargas έγραψε:
Μιλησε κανεις για παντιλικια ? Αφου θα θελει να βαζει την φαμιλια του μεσα , θα πρεπε να ξερει πως αυτοκινητο στα 27 χιλ (με το αστερι ) θα πρεπει να διαθετει τουλαχιστον αξιοπρεπεις ρεπριζ ετσι ωστε να μπορει να προσπερασει την νταλικα σε ανηφορικο κομματι κ να μην φοβαται μηπως κοπει στα 2 απο τον εμβολισμο του απεναντι...Δεν είναι προτεραιότητα το να προσπεράσεις σ΄ αυτή την κατηγορία πως να το κάνουμε δλδ;
Ρε μανία να ΄χουν όλοι τις δικές σου ανάγκες! Αν έχεις καταλάβει μιλάμε για Β-class και όχι A-class στο συγκεκριμένο. Εγώ τουλάχιστο που την οδήγησα (και δεν έχω οδηγήσει Α-class) μου έδωσε την αίσθηση μια χαρά στημένου αυτοκινήτου στο δρόμο για την κατηγορία των πολυμορφικών πάντα (έχω Peugeot 306 1.4). Το σενίκ αντίθετα - προηγούμενο - που το΄ χει ο πεθερός μου, είναι πολύ πιο δυνατό αλλά είναι βάρκα-γιαλό.
Δεν έθιξε κανείς το QQ. Αλλά δε γίνεται να βάζουμε και ίσα κι όμοια Nissan με Mercedes. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!
-
Κανεις δεν συγκρινε μερκ με νισαν . Αλλα κ συγκριση να γινοταν δεν καταλαβαινω που υστερει η νισαν ? Μονο στο πρεστιζ . Ηταν βαρκα το γαλλικο κ η μερκ ταπεινωνει ταπερ στον μερκουρη (αναλογικα παντα..) οκ υποχωρω...
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
Μιλησε κανεις για παντιλικια ? Αφου θα θελει να βαζει την φαμιλια του μεσα , θα πρεπε να ξερει πως αυτοκινητο στα 27 χιλ (με το αστερι ) θα πρεπει να διαθετει τουλαχιστον αξιοπρεπεις ρεπριζ ετσι ωστε να μπορει να προσπερασει την νταλικα σε ανηφορικο κομματι κ να μην φοβαται μηπως κοπει στα 2 απο τον εμβολισμο του απεναντι...
Δεν είναι προτεραιότητα το να προσπεράσεις σ΄ αυτή την κατηγορία πως να το κάνουμε δλδ;
Ρε μανία να ΄χουν όλοι τις δικές σου ανάγκες! Αν έχεις καταλάβει μιλάμε για Β-class και όχι A-class στο συγκεκριμένο. Εγώ τουλάχιστο που την οδήγησα (και δεν έχω οδηγήσει Α-class) μου έδωσε την αίσθηση μια χαρά στημένου αυτοκινήτου στο δρόμο για την κατηγορία των πολυμορφικών πάντα (έχω Peugeot 306 1.4). Το σενίκ αντίθετα - προηγούμενο - που το΄ χει ο πεθερός μου, είναι πολύ πιο δυνατό αλλά είναι βάρκα-γιαλό.
Δεν έθιξε κανείς το QQ. Αλλά δε γίνεται να βάζουμε και ίσα κι όμοια Nissan με Mercedes. Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!
βαρκα γυαλο το προηγούμενο scenic δεν ειναι σε καμια περιπτωση! εχει αριστη κατυθυντικοτητα και αψογη οδικη συμπεριφορα, αλλα ειναι και πολύ αμεσο και φιλικο στις αντιδρασεις του.. εχει πολύ μαλακες αναρτησεις και οταν περνας απο συνεχομενες ανωμαλιες, κουναει πανω κατω σαν βαπόρι, αλλα καμία σχεση με βαρκα γυαλο..
εκτος αυτού δεν μπορεις να αναφερεσαι στο καινούριο scenic, ενω εχεις οδηγησει μονο το παλιο και μαλιστα ελλειπώς.. οπως λες και για τις mercedes αλλο το νεο αλλο το παλιο, αλλη η A klasse αλλη η Β και αλλα τα αυτοκινητα που εχει οδηγησει ο καθενας -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Nissan Qasqai -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Nissan Qasqai
Για δωσε καμια εντυπωση και εδω
-
Η επιλογή για την επαρχία είναι diesel.Ας περιμένει το νέο VW Touran 1.6 TDI από φθινόπωρο.
Η επιλογή για περιοχές απαγόρευσης των diesel είναι το νέο Τoyota Alpha,υβριδικό πολυμορφικό επταθέσιο με το πακέτο του Prius.Ας το περιμένει μέχρι το Μάρτιο του 2011.
Αυτές είναι και οι προσωπικές μου επιλογές,σε εποχές που δεν ξέρουμε τι μέρα ξημερώνει... -
Ο χρήστης Σταύρος Αλέξογλου έγραψε:
Η επιλογή για την επαρχία είναι diesel.Ας περιμένει το νέο VW Touran 1.6 TDI από φθινόπωρο.
Η επιλογή για περιοχές απαγόρευσης των diesel είναι το νέο Τoyota Alpha,υβριδικό πολυμορφικό επταθέσιο με το πακέτο του Prius.Ας το περιμένει μέχρι το Μάρτιο του 2011.
Αυτές είναι και οι προσωπικές μου επιλογές,σε εποχές που δεν ξέρουμε τι μέρα ξημερώνει...Αθηνα ειναι ο ανθρωπος. Καμια λαμογια να βγαλει πινακιδες απο επαρχεια μιας και ειναι δημοτης στο χωριο του την σκεφτομαι βεβαια την σκεφτομαι και για μενα. Αλλα το VW Το απεριψε και μην αρχισουν τιποτα σχολια περιεργα
-
Ο χρήστης rafi έγραψε:
βαρκα γυαλο το προηγούμενο scenic δεν ειναι σε καμια περιπτωση! εχει αριστη κατυθυντικοτητα και αψογη οδικη συμπεριφορα, αλλα ειναι και πολύ αμεσο και φιλικο στις αντιδρασεις του.. εχει πολύ μαλακες αναρτησεις και οταν περνας απο συνεχομενες ανωμαλιες, κουναει πανω κατω σαν βαπόρι, αλλα καμία σχεση με βαρκα γυαλο..
εκτος αυτού δεν μπορεις να αναφερεσαι στο καινούριο scenic, ενω εχεις οδηγησει μονο το παλιο και μαλιστα ελλειπώς.. οπως λες και για τις mercedes αλλο το νεο αλλο το παλιο, αλλη η A klasse αλλη η Β και αλλα τα αυτοκινητα που εχει οδηγησει ο καθεναςΣωστός. Ανακαλώ λοιπόν για το καινούριο σενίκ. 'άριστη κατευθυντικότητα; άψογη οδική συμπεριφορά;' ρε μπας και πρέπει να πω στον πεθερό να το πάει για σέρβις;
-
Ο χρήστης DANAOS_master έγραψε:
εκτος αυτού δεν μπορεις να αναφερεσαι στο καινούριο scenic, ενω εχεις οδηγησει μονο το παλιο και μαλιστα ελλειπώς.. οπως λες και για τις mercedes αλλο το νεο αλλο το παλιο, αλλη η A klasse αλλη η Β και αλλα τα αυτοκινητα που εχει οδηγησει ο καθεναςΣωστός. Ανακαλώ λοιπόν για το καινούριο σενίκ. 'άριστη κατευθυντικότητα; άψογη οδική συμπεριφορά;' ρε μπας και πρέπει να πω στον πεθερό να το πάει για σέρβις;
Χαλασε? πλακιτσα
-
εδω αλλος φορτωσε πλυντηριο στο πορτ παγκαζ- κανονικό ψυγείο και κάτι ακόμα ψιλά... (με τα πίσω καθίσματα όμως ριγμένα...
Αρχισα να καλοβλεπω και το C4 Picasso δωστε καμια γνωμη οι γνωστες
Λοιπόν, κατ' εμέ εξαιρετικό πολυμορφικό.
Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι η ανάρτησή του είναι υπερβολικά μαλακή (βάρκα γυαλό... ), όπως μπορούν να επιβεβαιώσουν οι 2 επιβάτες συνφορουμίτες που είχαν την τιμή να ταξιδέψουν πρόσφατα στα πίσω καθίσματα... Χωρίς δυστυχώς να είναι σε θέση να προσφέρει την απόλυτη γαλλική άνεση, αλλά φυσικά και χωρίς να είναι κακή, ίσα ίσα... Απλά, αν έχει στο νου του υδροπνευματικές, να το ξεχάσει.
Το μοτέρ (1,8 - 127ps) είναι απλά επαρκές. Κινείται... Προσπέραση κάνεις, αλλά το σκέφτεσαι... Εμένα δεν με πειράζει, μιας και το πήρα πολύ συνειδητά. Στην πόλη και άμα κινείσαι πάνω από 120-130 (170 τελική υπόψη... ) καίει πάρα πολύ (μόνο σε πόλη, το 12-13άρι το έχεις για πλάκα), στο ταξίδι στην εθνική με το cc στα 115 καίει κάπου στα 7,5, στα 120 8,5... Η μεγάλη διαφορά οφείλεται πιστεύω στη μετωπική επιφάνεια περιπτέρου... Λογικά ο καινούριος 1,6 120ps θα είναι λίγο πιο αργός και ίσως λίγο πιο οικονομικός, αν και δεν είμαι και τόσο σίγουρος...
Στις στροφές, σου λέει με κάθε τρόπο να το πάρεις χαλαρά. ΑΛΛΑ δεν θα σε προδώσει ότι κι αν κάνεις (ακόμα και τοποθέτηση με λίγο ανάποδο τιμόνι πριν τη στροφή έχω κάνει... ), όσο κι αν διαμαρτύρεται. Το τιμόνι σε ταχύτητες παρκαρίσματος πούπουλο, πιο πάνω βαραίνει και είναι πάντα αξιοπρεπές. Τίποτα το ιδιαίτερο, απλά αξιοπρεπές. Τα φρένα δεν τα έχω ζορίσει ιδιαίτερα πουθενά, αλλά σε ότι τα χρειάστηκα μέχρι στιγμής στο ύψος τους! Το ESP βγαίνει μόνο μέχρι τα 50χαω, αλλά αφενός είναι πολύ καλό (κλάσεις ανώτερο από του Α3) και αφετέρου πρέπει να είσαι διεστραμμένος αν σ' ενοχλεί το ESP σε αυτό το αμάξι...
Σαν οικογενειακό αμάξι όμως είναι κορυφή! Χωράει ΤΑ ΠΑΝΤΑ (και τα κοάλα), στην 5θ έκδοση που έχω εγώ το πορτ μπαγκάζ είναι 500 λίτρα (600 αν τραβήξεις τέρμα μπροστά τα καθίσματα), απολύτως τετραγωνισμένο. Έχω χωρέσει εκεί μέσα πάρα πολύ πράμα... Οι χώροι για τους πίσω είναι τεράστιοι... 3 ανεξάρτητα καθίσματα που ανακλίνονται, αναδιπλώνονται και πάνε μπρος πίσω το καθένα ξεχωριστά, ενώ στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων υπάρχουν τραπεζάκια. Το δάπεδο τελείως επίπεδο, κάθεσαι άνετα σταυροπόδι, ενώ αν τα τραβήξεις τέρμα μπροστά ο χώρος είναι περίπου στα επίπεδα ενός μικρομεσαίου χατς... Μπροστά, έχεις ένα θεματάκι με την εργονομία, μιας και από τη μία τα κουμπάκια και οι οθονίτσες είναι... παντού, ενώ ούτε ο πίνακας οργάνων στη μέση ούτε το σταθερό κεντρικό τμήμα του τιμονιού προσφέρουν κάτι το ιδιαίτερο. Στα συν τα καθίσματα (άνετα με καλύ πλευρική στήριξη και υποβραχιόνιο), η αισθητική, οι θήκες παντού και φυσικά το πανοραμικό παρμπρίζ που καραλέει! Πολύ πρακτικό το ηλεκτρονικό χειρόφρενο και η θέση του λεβιέ ταχυτήτων, αν και θα πρότεινα αν μπορούσε να πάρει αυτόματο.
Το τεράστιο μείον είναι η αντιπροσωπεία και ακολουθώντας το link στην υπογραφή μου θα δεις γιατί, παρόλο που το έχω ερωτευτεί σαν αμάξι, δεν θα ξαναέπαιρνα καινούριο Citroen από τους καραγκιόζηδες στη Citroen Hellas...
Συμπερασματικά: Εξαιρετικό οικογενειακό αμάξι, αντιπροσωπεία για την οποία η λέξη απαράδεκτη είναι κλάσεις πάνω από την πραγματικότητα, κατ' εμέ η ιδανική έκδοση είναι η 1,6hdi sensodrive.
-
Ευχαριστω markvag την ιστορια με την αντιπροσωπεια την ειχα διαβασει τοτε που το πρωτοδημοσιευσες οποτε μαλλον θα διαγραψω τον Γαλλο . Αληθεια για την ιστορια τι εγινε εισαι ενταξει τωρα?? (αν θες απαντας φυσικα)
-
Θωμα γιατι δεν του λες για το καινουριο c-max?Σε κανα 6 μηνο θα βγει και με τον καινουριο κινητηρα 1.6 τουρμπο.
Και το τρεχον με τον κινητηρα 1.6 με τα 115 αλογα 7θεσιο με πολυ καλο εξοπλισμο παει στα 20.000Ε.Ειναι καλη τιμη πιστευω.
-
Τζώρτζη, του έχεις προτείνει μέχρι τώρα
-- S-Max διλιτρο
-- S-Max δίλιτρο diesel
-- S-Max δίλιτρο diesel με powershift
-- C-Max 1.6 115
-- C-Max 1.6 turboνα κάνω μια παράτολμη πρόβλεψη για το επόμενο :
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Τζώρτζη, του έχεις προτείνει μέχρι τώρα-- S-Max διλιτρο
-- S-Max δίλιτρο diesel
-- C-Max 1.6 115
Τον εχω ικανο και φιεστα να προτεινει και ας βαλει τα παιδακια στο πορτμπαγκαζ.. Λεπτομερειες τωρα..
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Τζώρτζη, του έχεις προτείνει μέχρι τώρα-- S-Max διλιτρο
-- S-Max δίλιτρο diesel
-- C-Max 1.6 115
Πρωτα απο ολα δεν ξερω που μενει...Εγω αν ειχα 3-4 παιδια ντιζελ θα αγοραζα.Δευτερον δεν του κανει το s-max λογο κινητηρα που δεν ειχε αναφερθει απο την αρχη...Το c-max αφου δεν τον νοιαζει η δυναμη θα ειναι μπαμ...
-
ντε και καλα ford δηλαδη ε?
-
Ο χρήστης toxotis έγραψε:
ντε και καλα ford δηλαδη ε?Ναι.
-
Γιωργο ποσα παιρνεις τον μηνα απο τη Ford?? (πλακιτσα) και εγω μερσεντες προτεινα στον αθρωπο αλλα δεν το λεω μην με παρετε με τις ντοματες
Για ντιζελ το προτεινα αν ειναι να βγαλει πινακιδες απο το χωριο και τωρα που θα παει στα 2€/λτ η αμολυβδη με βλεπω να το κανω και εγω -
. Αληθεια για την ιστορια τι εγινε εισαι ενταξει τωρα?? (αν θες απαντας φυσικα)Όχι, αλλά δεν ασχολούμαι πλέον... πιστεύω να στρώσει με την πρώτη αλλαγή ελαστικών...
Tη γνώμη σας για πολυμορφικό.