-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Να αρχίσουμε να ψάχνουμε για παρακάμψεις, δηλαδη για Ιωάννινα... η παλιά διαδρομή θα υπάρχει ;
Προσωπικά βαριέμαι πλέον τον αυτοκινητόδρομο, όταν είμαι μόνος, και προτιμώ τις παρακάμψεις όταν μπορούν να γίνουν με ασφάλεια. Βέβαια, το κακό θα σε βρεί στο πιο απίθανο σημείο. Από Δομοκό φοβόμουν τις στροφές, και μετά το Δομοκό στην ευθεία προς Φάρσαλα μια νταλίκα έχασε τον έλεγχο (τωρα κοιμήθηκε μεσημεριάτικα, είχε αέρα, δεν ξέρω) και παρα λίγο να πέσει πάνω μου. Ευτυχώς το έσωσε.
Ετοιμάστείτε και για τα διόδια στην Εγνατία. Λένε ότι με σα στο 2017 θα υλοποιηθούν αρκετά.Και να υπάρχει και μετα ο παλιός λόγω του οτι θα τον εγκαταλείψουν και θα επιδιορθώνουν πρόχειρα τις ζημιες στη χάση και στη φεξη δύσκολο να το προτιμήσεις αν δεν εχεις 4χ4.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Φτηνό τραίνο Αθήνα - Θεσσαλονίκη έχει, αν γραφτεί κανείς μέλος (δεν κοστίζει τίποτε) και κλείσει λίγο νωρίτερα, ανάλογα με την ημερομηνία βέβαια. Έχει εισιτήρια με 9-19-29 ευρώ για β' θέση, και τα χρησιμοποιώ αρκετά συχνά, κυρίως των 19 γιατί των 9 εξαφανίζονται γρήγορα. Αντίστοιχα αεροπορικά από 20€ για έγκαιρη κράτηση, επίσης το χρησιμοποιώ συχνά.
Στο θέμα της συντήρησης, τελικά είναι θέμα της κάθε αποκεντρωμένης διοίκησης, π.χ. ο δρόμος από Αμφίπολη προς Δράμα είναι τραγικός στο κομμάτι που ανήκει στις Σέρρες, αλλά μετά βελτιώνεται αρκετά. Και μιλάμε βέβαια για το βασικό δίκτυο, όχι μεταξύ χωριών όπου αν δεν τον ξέρεις δεν τρέχεις, αν αγαπάς τη ζωή σου και το αμάξι σου. -
Μόλις διάβασα για αύξηση τιμής διοδίων σε Μακρυχώρι και Λεπτοκαρυά μόλις αρχίσει η λειτουργία των νέων κομματιών. Θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης της παλιάς διαδρομής για όποιον δεν θέλει να πληρώσει ; Γιατί δεν είναι και λίγα τα χρήματα.
Επίσης, διάβασα ότι θα βάλουν 13€ διόδια στο Ξυνιάδα - Τρίκαλα 13€ για ένα ημιτελές κομμάτι που τελικά δεν σε πάει πουθενα. Μόνο στην Ελλάδα !
Ας γίνει ολοκληρωμένη η Ε65 από Λαμία - Εγνατία και συζητάμε, αν και αν τώρα θέλουν 13€, μετά θα θέλουν 30 ... -
Μόλις διάβασα για αύξηση τιμής διοδίων σε Μακρυχώρι και Λεπτοκαρυά μόλις αρχίσει η λειτουργία των νέων κομματιών. Θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης της παλιάς διαδρομής για όποιον δεν θέλει να πληρώσει ; Γιατί δεν είναι και λίγα τα χρήματα.
Επίσης, διάβασα ότι θα βάλουν 13€ διόδια στο Ξυνιάδα - Τρίκαλα 13€ για ένα ημιτελές κομμάτι που τελικά δεν σε πάει πουθενα. Μόνο στην Ελλάδα !
Ας γίνει ολοκληρωμένη η Ε65 από Λαμία - Εγνατία και συζητάμε, αν και αν τώρα θέλουν 13€, μετά θα θέλουν 30 ...(Λένε οτι) θα βαλουν διοδια και μεσα στα Τεμπη, οποτε δεν φαινεται να υπαρχει δωρεαν διαδρομη
Αυξανονται σημαντικα τα διοδια Μακρυχωριου και Λεπτοκαρυας, αλλα καταργουνται του Πυργετου -
Ρε το έχω απορία, ένας που δουλεύει Αθήνα και θέλει να πάει επίσκεψη στους δικούς του Θεσσαλονίκη, Θα δίνει 62e πήγαιν'έλα μόνο για διόδια;;; Υπάρχει κανένας που θεωρεί λογικά αυτά τα νούμερα ενώ ήδη πληρώνει ένα κάρο τέλη, φόρους στα καύσιμα και δε συμμαζεύεται; 1/10 μισθού ενός ψιλοκαλοπληρωμένου (όπως μας κατάντησαν) εργαζόμενου μόνο για διόδια;;;;;; Δηλαδή καμιά 150-160άρα έξοδα με τις βενζίνες για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αθήνα;;;; Έχουμε αποβλακωθεί τελείως μου φαίνεται. Έχει κανείς εκτίμηση τι πληρώνουν τα φορτηγά για την ίδια διαδρομή;
Όπως το είχα πει και παλιότερα, εγκλωβισμένοι στις πόλεις μας θα είμαστε δε θα τολμά κανείς να ξεμυτίσει, όλοι από παράδρομους θα πάνε πάλι, αν αντέχουν να γεμίσουν ρεζερβουάρ. Στη Πορτογαλία δεν έγινε το ίδιο; Πανάκριβα διόδια και κινούνται ελάχιστοι στις τεράστιες εθνικές (κάπου το είχα διαβάσει αυτό δε ξέρω αν όντως ισχύει); Δηλαδή, ποιο το νόημα να έχεις εθνικές αν δε μπορεί η μάζα να τις χρησιμοποιεί λόγω τεράστιου κόστους; -
Αφου καταργουνται του πυργετου μια παρακαμψη λιγοτερη...
62 ευρω και να μην υπαρχει ουσιαστικα παραδρομος....
Για τα φορτηγα υπολογιστε χ3... -
Επιτέλους ομως άνετοι δρόμοι ευρωπαϊκοί να βάζεις cruise control να πηγαίνεις χαλαρά!
Αν το πακέτο αμάξι είναι ακριβό υπάρχει και το αεροπλάνο και από του χρόνου ξανά και το τρένο.
Έτσι συμβαίνει παντού γιατί απαιτείται και συντήρηση.
Ας φωνάζουμε για τη σωστή συντήρηση και τις υπηρεσίες πλέον μιας και τα διόδια δεν αλλάζουν. -
Σου λεει ότι πληρώνουμε τέλη
Απλά τα τέλη δε πάνε στους δρομους
Εγω δίνω τέλη απίστευτα 690.... -
Παρεμπιπτόντως διάβαζα πριν λίγο και έβλεπα βίντεο για το δρόμο των Τεμπών. Διάβασα οτι πέρα απο τις αυξήσεις των διοδίων σε Λεπτοκαρυά και Μακρυχώρι θα μετακινηθουν αυτά του Πυργετού. Αλλου διαβάζω για μικρή απόσταση και αλλου οτι θα πάνε κοντά στα παλιά διοδια των Τεμπών. Εδώ είναι που δημιουργείται το εξης παράδοξο ή εκτός αν δεν έχω καταλάβει καλά. Όπως θα είναι ο δρόμος ειτε πας απο τα τούνελ ειτε απο το παλιό δρόμο αναγκαστικά περνάς απο τα διόδια Λεπτοκαρυάς και Μακρυχωρίου, οκ μέχρι εδώ. Όμως αν διαλέξεις να πας μέσα απο τα Τέμπη πληρωνεις και ενα έξτρα διοδιο οποτε δεν μου κολαει αυτό . Η μονη λογική περίπτωση είναι τα διόδια να μπουν λίγο παραδιπλα απο τα υπάρχοντα του Πυργετού πριν την είσοδο στο μεγαλο τούνελ οποτε αυτός που θα επιλέξει να παει μέσω του παλιού δρόμου να μην πληρώσει και οποίος επιλέξει την παράκαμψη μέσω του μεγάλου τούνελ να πληρώσει τα διόδια. Σε αυτό το νεο σταθμό διοδίων το κοστος θα είναι λενε 1,50ή 1,60€. Οποτε αφού δεν θα μπορείς να αποφυγεις τα δυο ακριανα διόδια για πιο λογο να πας μέσω του παλιού δρόμου οπου για να γλυτωσεις το ενάμιση ευρω θα κανεις μισή ωρα παραπάνω και θα ταλαιπωρηθεις στις στροφές και στα τυχόν φορτηγά που θα παίρνουν. Να κανεις παρακαμψεις χρησιμοποιόντας την παλιά προσωρινή οδο το κόβω χλωμό γιατί σίγουρα θα κόψουν τις προσβάσεις απο αυτήν και θα πρεπει να χρησιμοποιηθούν οι μόνιμοι κόμβοι που έχουν δημιουργηθεί. Βεβαια κοντος ψαλμός αλληλούια μιας και για το Πάσχα θα κατεβω νότια οποτε θα δω απο κοντά πως θα έχει δημιουργηθεί ο νεος δρόμος. Αλλά έλεος για αυτήν την απόσταση των 30χλμ περνάς απο 3 διόδια και πληρώνεις πανω απο δέκα ευρώ. Επειδή έχω υγραέριο οπουδήποτε θέλω να παω μέσω των αυτοκινητοδρόμων το μισο κοστος είναι τα διόδια και αλλο μισο το υγραεριο !!!
-
Πραγματικα θα ήθελα να δω στατιστικά κίνησης οχημάτων στις εθνικές ανά τα χρόνια αν υπάρχουν κάπου (δεν έχω βρει τίποτα δυστυχώς). Η σχέση κόστους συντήρησης/εισπράξεων διοδίων να φανεί αν όντως είναι υπερβολικά τα διόδια συνολικά. Τουλάχιστον για το Αθήνα-Θεσσαλονίκη νομίζω το ξεφτιλίσανε.
-
Νομίζω το ρεκόρ το έχει η γέφυρα Ρίο-Αντίρριο.
13,3 ευρώ.Σκέψου τον άλλο να θέλει να πάρει την Αττική οδό 2,8 ευρώ,
την Ελευσίνα-Πάτρα να είναι κοντά στα 12-13 ευρώ,
τη γέφυρα Ρίο-Αντίρριο στα περίπου 13 ευρώ,
την Ιονία οδό στα άλλα 12-13 ευρώ,
και άμα θέλει να πάει ας πούμε προς Κέρκυρα να πρέπει ακόμα να δώσει στην Εγνατία ένα μικροποσό των 2,4 ευρω
και στο καράβι μερικά ακόμα...Σούμα μας κάνει γύρω στα 44 ευρώ χωρίς το καράβι
και το πήγαινε-ελα Κέρκυρα-Αθήνα** 88 ευρώ τα διόδια **μόνο για να φτάσει οδικώς στο πορθμείο Ηγουμενίτσας
χωρίς δηλαδή τα καύσιμα και το καράβι!
Για κάτι αυτοκίνητα των 100 γρ/χλμ CO2,
τα διόδια για τη συγκεκριμένη διαδρομή μια φορά να θέλει να την κάνει κάποιος
φτάνουν όσο τα τέλη κυκλοφορίας ενός έτους... -
Τα διόδια δεν καλύπτουν μόνο το κόστος συντήρησης αλλά και το κόστος δανεισμού των κατασκευαστών και το κέρδος τους. Είναι θέμα συμβάσεων, που έγιναν όμως την εποχή της μεγάλης αρπαχτής στην Ελλάδα, που η βενζίνη ήταν πολύ φτηνή και τα εισοδήματα 2πλάσια.
Τελικά η επιλογή θα είναι είτε τα ΜΜΜ είτε οι επαρχιακοί δρόμοι. Θυμάμαι που αρχές του 1980 ο πατέρας μου έκανε το Αθήνα - Θεσσαλονίκη σε 7-8 ώρες. Μας βλέπω να επιστρέφουμε σε κάτι τέτοιο...
Θα ήταν ενδιαφέρουσ η άποψη κάποιου οδηγού φορτηγών ή μεταφορικής εταιρίας, που δίνει πολλαπλάσια και έχει και χρόνους να τηρήσει. -
Τα διόδια δεν καλύπτουν μόνο το κόστος συντήρησης αλλά και το κόστος δανεισμού των κατασκευαστών και το κέρδος τους. Είναι θέμα συμβάσεων, που έγιναν όμως την εποχή της μεγάλης αρπαχτής στην Ελλάδα, που η βενζίνη ήταν πολύ φτηνή και τα εισοδήματα 2πλάσια.Όταν εξοφληθούν τα δάνεια, θα δούμε μια γερή μείωση των διοδίων όμως;;; Όπως και να έχει, αυτές οι τιμές που έχουν είναι απαγορευτικές στην Ελλάδα του 2017.
-
Δε θα πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη
Είναι απλόΔε θα πας Πλαταμώνα
Θα πας Αγιόκαμπο -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Δε θα πηγαίνουμε Θεσσαλονίκη
Είναι απλόΔε θα πας Πλαταμώνα
Θα πας ΑγιόκαμποΈτσι εεεε,;; ε τοτε και εμείς δεν θα ερχόμαστε Αθήνα, μέχρι Πλαταμώνα και Χαλκιδική θα πηγαίνουμε.[emoji12]
-
Αυτό κανουμε Αδερφέ.... δε πάμε
Αν εχεις παρατηρήσει ο κόσμος πάει για μπάνιο προς το Σουνιο που δεν εχει διόδια..... για παράδειγμα -
Μην βαζεις ιδέες ....
-
Αφου το βλέπω πλέον
Οι περιοχές εχουν γεμίσει σουβλάκια στην παραλιακή για να μπορεί να φάει κάποιος με 2 ευρω (κάτι μικρό) και οι δρόμοι είναι πηγμένοι εντελώς. Ακόμα και η μισή Αθηνών Κορίνθου από την Κινέτα και μετά ειναι γεμάτη αμάξια για να μη πληρώσουμε τα διόδια στο Λουτράκι (για όσους πάνε Λουτράκι ή Λουτρά κλπ)Τωρα στη Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα κλπ ο Πλαταμώνας πέθανε για μένα. Δεν έχει λόγο ο άλλος να πάει.
Αν πας μία φορά Αγιόκαμπο τέλος....
Φαγητό ποτό και επιστροφή στο σπίτι. Ουτε δωμάτιο ούτε τίποτα. Το κάθε μέρα δεν αξίζει.
Εν το μεταξύ το τρένο περνάει απ έξω πλέον νομίζω? Αλλο κι αυτό..... -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
...
Τωρα στη Λάρισα Καρδίτσα Τρίκαλα κλπ ο Πλαταμώνας πέθανε για μένα. Δεν έχει λόγο ο άλλος να πάει.
Αν πας μία φορά Αγιόκαμπο τέλος....
Φαγητό ποτό και επιστροφή στο σπίτι. Ουτε δωμάτιο ούτε τίποτα.Νομιζω οτι υπερβαλεις.
Αν εχει προγραμμα καποιος (πχ) για Πλαταμωνα, θα παει.
Τα 1,60€ Χ 2 δε νομιζω να ειναι το πρόβλημα, πιο πολυ ψυχολογικο ειναι.Βεβαια το να βάλουν διοδια στον παλιο δρομο ειναι απαραδεκτο
-
Μόνο 1,60 είναι για πλαταμώνα? για τα τούνελ?
Αν ναι πάω πάσο. Μπορεί να τα δωσει
Απλα σου λεω οτι ο Αγιόκαμπος ειναι 45 χλμ μόνο
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...