-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Μόνο 1,60 είναι για πλαταμώνα? για τα τούνελ?
Αν ναι πάω πάσο. Μπορεί να τα δωσει
Απλα σου λεω οτι ο Αγιόκαμπος ειναι 45 χλμ μόνο1,60 (λενε οτι) θα ειναι τα διοδια που θα βαλουν μεσα στα τεμπη
Αν θες να πας μεσω των τουνελ θα ειναι τουλαχιστο τα διπλα (+ οτι κατι ακουστηκε για επιπλεον 0,60€ στην εξοδο του αυτοκινητοδρομου για Πλαταμωνα )
-
Είναι τραγικά τα πράγματα πάντως
Δε μπορούμε να πάμε να δούμε τους γονείς μας.
Το χειρότερο ειναι ότι δεν είναι έξοδα μη φορολογήσιμα όλα αυτά.
Δηλαδή πρέπει να πληρώσεις διόδια και συν 40% φόρο στο ποσό αυτό για να το αποκτήσεις -
Σε λιγες μέρες δίνεται σε κυκλοφορία οποτε και θα λυθούν οι απορίες μας όσο αφορα το κοστος για κάθε επιλογή διαδρομής.
Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Θα δοθεί πριν το Πάσχα και στα αρνιά θα είναι το θέμα συζήτησης για όλους
Ολοι θα συζητάνε για το νέο δρόμο και για τα διόδιαΠάντως επειδή τα τούνελ είναι περίεργο πράγμα δηλώνω ότι θα δίνω στεγνά με το κινητό μου όποιον τρέχει μέσα στα τουνελ
Είναι το πιο απαράδεκτο που μπορείς να κάνεις..... Υπερβολική ταχύτητα σε τούνελ -
Τα διόδια στα Τέμπη υπηρχαν και παλαιότερα οποτε δεν θεωρώ οτι είναι ανασταλτικός παράγοντας κάποιος απο Λάρισα Τρίκαλα καρδίτσα να παει για μπάνιο. Αν έχει να πληρώσει μονο αυτά τα διόδια θα πληρώσει αν όμως είναι η διαδομη ειναι και θα πρεπει να περασει απο τα τουνελ το κοστος αυξανει αρκετα και οντως θα το σκεφτει πολυ. Η επιλογή του Πλαταμώνα θα και καλη πέρα απο το κοστος απο μια αποψη καθώς μειωθεί αισθητά η κινηση λόγω του νέου δρόμου καθώς θα απαγορευτεί και η διέλευση των φορτηγών απο τα Τέμπη. Η ενναλακτικη του αγιοκαμπου δεν τη θεωρώ τόσο καλή απο την έννοια οτι αν ο κόσμος την επιλέξει για να αποφύγει τα διόδια μετα θα γίνεται χαμός και στο δρόμο απο κινηση αλλά και στη παραλία οπου δεν θα βρίσκεις χώρο ουτε να απλωσεις πετσέτα αλλά και του ουτε να παρκαρεις. Δεν νομιζω οτι τελικά θα αλλάξει σημαντικά η καθημερινότητα όσων επέλεγαν Πλαταμώνα.
-
Πολύ θετικά είναι τα πραγματα για τους ταξιωδιωδες που απλα διέρχονται απο τα Τέμπη οπου η επιπλέον επιβάρυνση θα είναι 0,30-0,40€. Το επιπλέον κοστος υπέρκαλύπτεται απο την εξοικονόμηση βενζίνης λόγω της σταθερής ταχύτητας που έχει το αυτοκίνητο και κατάργηση των ανηφορων. Δύσκολα θα είναι για αυτους που είχαν συνηθίσει στις παρακαμψεις οπου μαλλον τώρα αναγκαστικά θα πρεπει να πληρώσουν έστω και ενα διοδιο με χαμηλή τιμή αλλά και η διαφορα στο χρονο θα είναι κοντά στα 45 λεπτα και ίσως και 1 ωρα. Ο χρονος αυτός νομιζω είναι αρκετός για να αναθεωρήσεις τη διαδρομή που ακολουθούσες αλλά βέβαια είναι και το 5ευρω που θα θελεις
-
Μόνο και μόνο από τους σταθερούς πελάτες (κτελ,νταλίκες),οι οποίοι πληρώνουν και αυξημένα διόδια, πιστεύω πως μια χαρά τα βγάζουν τα έξοδα οι εταιρίες. Από κει και πέρα όσον αφορά τα ΙΧ,υπάρχουν 2 κατηγορίες. Η μία κατηγορία είναι η ελιτ που δεν την έχει ακουμπήσει η κρίση και συνεχίζει κανονικά τα ταξίδια της και η οποία φυσικά θα πληρώσει τα υπέρογκα διόδια χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Η άλλη κατηγορία είναι ο απλός κοσμάκης που έχει περιορίσει τα ταξίδια λόγω κρίσης, αλλά τις 1-2 φορές το χρόνο που θα κάνει ταξίδι θα πάει από την εθνική και θα πληρώσει γιατί είναι οι μέρες που όλοι ταξιδεύουν και οι παρακαμπτήριες είναι φίσκα,γιατί έχει την οικογένεια μέσα και θα σκεφτεί και την ασφάλειά της και γιατί 'ε μια φορά το χρόνο πάω,ας τα πληρώσω'.
-
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Η ενναλακτικη του αγιοκαμπου δεν τη θεωρώ τόσο καλή απο την έννοια οτι αν ο κόσμος την επιλέξει για να αποφύγει τα διόδια μετα θα γίνεται χαμός και στο δρόμο απο κινηση αλλά και στη παραλία οπου δεν θα βρίσκεις χώρο ουτε να απλωσεις πετσέτα αλλά και του ουτε να παρκαρεις. Δεν νομιζω οτι τελικά θα αλλάξει σημαντικά η καθημερινότητα όσων επέλεγαν Πλαταμώνα.Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ο Αγιόκαμπος ειναι 15 χλμ παραλία
Τι εννοείς δε βρίσκεις να απλώσεις πετσέτα
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τετοια περίπτωση
Εχει απλετο χωρο από βελικά μέχρι ξενοδοχείοΟ δρόμος της επιστροφής είναι γενικά δράμα αλλά μόνο για 10 χλμ
Αυτό ακριβώς γίνεται και στην επιστροφη απο Ανάβυσσο. Αυτό εννούσα στο αρχικό μου post
Οτι λογω διοδίων γεμίζουν οι free παραλίες
Εδω θα είμαστε και θα τα λέμε. Ηδη ο Αγιόκαμπος εχει μποτιλιάρισμα. Ηδη από Ανάβυσσο έρχεσαι σημειωτόν το απόγευμα της Κυριακής.
Αρα γιατί λες οτι δεν έχω δίκιο
Εχω και με το παραπάνω. Εχει ήδη αποδειχτεί ότι η ιστορία με τα διόδια μπλοκάρει τους δωρεάν δρόμους -
Ο χρήστης tedd έγραψε:
Πολύ θετικά είναι τα πραγματα για τους ταξιωδιωδες που απλα διέρχονται απο τα Τέμπη οπου η επιπλέον επιβάρυνση θα είναι 0,30-0,40€. Το επιπλέον κοστος υπέρκαλύπτεται απο την εξοικονόμηση βενζίνης λόγω της σταθερής ταχύτητας που έχει το αυτοκίνητο και κατάργηση των ανηφορων. Δύσκολα θα είναι για αυτους που είχαν συνηθίσει στις παρακαμψεις οπου μαλλον τώρα αναγκαστικά θα πρεπει να πληρώσουν έστω και ενα διοδιο με χαμηλή τιμή αλλά και η διαφορα στο χρονο θα είναι κοντά στα 45 λεπτα και ίσως και 1 ωρα. Ο χρονος αυτός νομιζω είναι αρκετός για να αναθεωρήσεις τη διαδρομή που ακολουθούσες αλλά βέβαια είναι και το 5ευρω που θα θελειςΣτάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
λογικά το μόνο που θα μπορείς να κάνεις θα είναι να βγαίνεις στον καινούριο κόμβο του Πλαταμώνα, να συνεχίζεις από τον παλιό δρόμο και να κατεβαίνεις από το κάστρο για να κάνεις τη γνωστή παράκαμψη μέχρι το Λιτόχωρο. Εγώ τα τελευταία χρόνια έκανα μόνο την παράκαμψη στον Πυργετό,ίσως δοκιμάσω να κάνω τώρα αυτή να δω πόσο χρόνο θα χάνω (καλοκαίρι με τπτ βέβαια)
-
Πάντως από καθαρά πολιτική σκοπιά, τώρα στα τελειώματα των δρόμων που όλοι τρέχουν για παραδόσεις, δεν είναι ωρα να ανοιξει κουβέντα για τις τιμές!
Οι πρώτες που θα αντιδράσουν είναι οι δύσκαπτες τράπεζες που δεν θέλουν και πολύ να κόψουν την κάνουλα και να μην ολοκληρωθουντα έργα!
Μόλις με το καλό παραδωθούν πιστέυω ότι κάτι θα γίνει, με τατυτόχρονη επέκταση της διάρκειας των παραχωρήσεων προφανώς, γιατί όντως στη δεδομένη συγκυρία είναι πολλά τα λεφτά! -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ο Αγιόκαμπος ειναι 15 χλμ παραλία
Τι εννοείς δε βρίσκεις να απλώσεις πετσέτα
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τετοια περίπτωση
Εχει απλετο χωρο από βελικά μέχρι ξενοδοχείοΟ δρόμος της επιστροφής είναι γενικά δράμα αλλά μόνο για 10 χλμ
Αυτό ακριβώς γίνεται και στην επιστροφη απο Ανάβυσσο. Αυτό εννούσα στο αρχικό μου post
Οτι λογω διοδίων γεμίζουν οι free παραλίες
Εδω θα είμαστε και θα τα λέμε. Ηδη ο Αγιόκαμπος εχει μποτιλιάρισμα. Ηδη από Ανάβυσσο έρχεσαι σημειωτόν το απόγευμα της Κυριακής.
Αρα γιατί λες οτι δεν έχω δίκιο
Εχω και με το παραπάνω. Εχει ήδη αποδειχτεί ότι η ιστορία με τα διόδια μπλοκάρει τους δωρεάν δρόμουςΔεν έχω πει οτι εχεις άδικο. Μάλλον παρεξηση στα γραφόμενα έχει γινει. Αν αναφέρεται στο πρωτο μου σχόλιο στο μύνημα σου ηταν αστεισμός. Αυτό που θέλω να πω οτι αν πηγαινες έως τωρα Πλαταμώνα και τα διόδια είναι χαμηλά και εχεις να πληρώσει μονο αυτά στα Τέμπη που λένε οτι θα είναι 1,60 δεν θα σταματήσεις να πηγαινεις. Αν προτιμήσεις τον αγιοκαμπο για να τα αποφύγεις οπου όπως λες ηδη υπάρχει θέμα μποτιλιαρίσματος, τοτε η κατάσταση θα επιδεινωθεί και αλλο., Οποτε για πιο λογο να φας το παλούκι αυτό και να μην μείνεις στις παλιές συνήθειες οπου τώρα με τα τούνελ η κινηση στο παλιό δρόμο θα μειωθεί καθώς θα τον χρησιμοποιουν μόνο κατοικοι και όσοι πάνε για το μπάνιο τους. Για τον αγιόκαμπο δεν έχω καλη εικόνα γιατί έχει χρόνια να περάσω αλλά αν μεγαλο μερος της Θεσσαλίας τον προτιμησει για μπανιο δεν νομιζω να υπάρχει δυνατότητα να δεχτεί τόσο μεγαλο όγκο αυτοκινήτων ειτε για τη μετακίνηση ειτε για τη στάθμευση, εντάξει για να καθίσεις δεν εχεις πρόβλημα, το πρόβλημα θα είναι πιστεύω με το αυτοκινητο. Οποτε αν πας 1-2-3 φορες και αγανακτισεις εεε πιθανόν να αλλάξεις γνώμη και να συνεχίσεις να ξαναπηγαινεις στο πλαταμωνα οπου η κινηση θα εχει χαλαρώσει. Παλαιότερα μπορούσες να πας χωρίς διόδια τώρα αναγκαστικά κάποια έστω και χαμηλά θα πρεπει να πληρώσεις. Πάντως πρεπει να παράδεχτούμε οτι με τις νεες οδους εχουν κανει καλη μελέτη δεν μπορείς πλεον να αποφύγεις τα διοδια και αν το κανεις αυξάνεται και ο χρονος και η απόσταση οποτε καταστά την παράκαμψη ανούσια.
-
Ναι έχει άπειρο χώρο για στάθμευση....
δε κάνουν όλοι μπάνιο σε ΜπαρΑπο κει και πέρα το καλοκαίρι ειναι κοντά.
Θα γίνει χαμός προς Σούνιο....
Οντως θα πρέπει κάποιος να μας δώσει στατιστικά στοιχεία για τα διόδια για να καταλάβουμε τι παίζει -
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Θα δοθεί πριν το Πάσχα και στα αρνιά θα είναι το θέμα συζήτησης για όλους
Ολοι θα συζητάνε για το νέο δρόμο και για τα διόδιαΠάντως επειδή τα τούνελ είναι περίεργο πράγμα δηλώνω ότι θα δίνω στεγνά με το κινητό μου όποιον τρέχει μέσα στα τουνελ
Είναι το πιο απαράδεκτο που μπορείς να κάνεις..... Υπερβολική ταχύτητα σε τούνελΕνα 100 το ελάχιστο θα το βλεπουμε να τρέχουν σχεδόν όλοι. Εύχομαι και εγώ μην δουμε τρελα νουμερα. Λόγω οτι είναι μεγαλα τουνελ πιθανόν να έχουν εγκαταστήσει και κάμερες και ρανταρ ελέγχου ταχύτητας. Το πρωτο διαστημα υποθέτω ο κόσμος θα πηγαινει Νορμάλ για να απολαύσει τη διαδρομη αλλά και απο το φόβο τυχών ραντάρ. Μετα αν υπάρχει πληροφόρηση οτι δεν γραφουν θα δουμε σίγουρα δαιμονισμένους. Εύχομαι να έχουν εγκαταστήσει ραντάρ γιατί όντως είναι πολύ επικίνδυνο να συμβεί κάποιο ατύχημα εκει μέσα.
Υ.Γ. Πέρα απο την υψηλη ταχύτητα απαγορεύεται και ειναι εξισου επικινδυνη και η χρηση κινητών όταν οδηγας ειτε για να μιλησεις ειτε για να βγαλεις φωτο.[emoji13] ... Πάντως εμένα δεν θα μπορεσεις να με τσακωσεις με τις ταχύτητες που πάω.., δηλαδή με τα 130 στις εθνικες και τα έως 100 στα τουνελ.[emoji16]Στάλθηκε από το Vodafone Smart ultra 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εχουμε και hands free μη φοβάσαι
Αυτή η ιστορία με τη ρουφιανιά στην Εθνική οδό πρέπει να γίνει συνείδησηΑυτός που τρέχει υπερβολικά στα τούνελ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ και πρέπει να τον σταματήσουν στο επόμενο μπλόκο και να να πέι και αυτόφωρο.
Σε σταματάνε και σου ζητάνε και ... και όταν τους λες γιατί όχι στα τούνελ.. σε κοιτάνε με απορία
-
δεν υπάρχει κάποιο νομικό πλαίσιο μέσω του οποίου να μπορείς να καταγγείλεις κάποιον που οδηγεί επικίνδυνα,είτε τηλεφωνικά είτε με κάμερα. Με φωτο/βιντεο ίσα που βρίσκεις και το μπελά σου κιόλας,ενώ τηλεφωνικά να πάρεις να πεις τι;τρέχτε να στήσετε μπλόκο μετά το τούνελ να τον πιάσετε;
αν υπήρχε πάντως τρόπος, δε θα μου έφταναν ούτε 1000' το μήνα -
Εγω νομίζω ότι αν πάρεις τηλ θα τον σταματήσουν
Επίσης δε μπορώ να πιστέψω ότι δε λειτουργούν οι κάμερες
Είμαι σχεδόν σίγουρος οτι λειτουργούν στα τούνελ
Στην Εθνική απ ότι φάνηκε δε τις χρησιμοποιούν ιδιαίτερα. -
λειτουργούν αλλά είναι κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας,δεν είναι ραντάρ ταχύτητας.Δηλαδή μπορεί να φαίνεται οτι κάποιος τρέχει πολύ αλλά δε μπορεί αυτό να χρησιμοποιηθεί σαν απόδειξη παράβασης γιατί δεν φαίνεται το πόσο τρέχει.Ο μόνος τρόπος να τον σταματήσουν θα είναι να υπάρχει μετά το τούνελ ευθεία σε ανοιχτό δρόμο κ να έχουν μπλόκο με το χειροκίνητο ραντάρ.
-
κι αυτό γιατί γίνεται άραγε?
Αφου γράφει στην είσοδο ότι γίνεται .... με μηχανικά μέσα? -
είναι οι κάμερες που είναι υποχρεωμένη η εκάστοτε εταιρία να έχει για λόγους ασφαλείας,όπως έχει και σε πολλά άλλα σημεία του δρόμου.Πχ αν κάποιος ακινητοποιηθεί μέσα στο τούνελ,να το δούνε από τις κάμερες και να σπεύσει κάποιο όχημα για βοήθεια. Το να μπει μια κάμερα για ταχύτητα είναι ευθύνη της αστυνομίας. Μέσα σε τούνελ νομίζω δεν υπάρχει κάπου στην Ελλάδα. Η ταμπέλα που λες υπάρχει σε πολλά σημεία στις εθνικές και για εκφοβισμό αλλά και για να είναι καλυμμένοι στην περίπτωση που έχει στηθεί κάποιο μπλόκο.Συνήθως τις βάζουν σε μέρη που στήνουν τα μπλόκα.
Είχε αναφερθεί και πρόσφατα μετά το τροχαίο με την πόρσε,πως πέρα της Αττικής οδού,σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν μόλις 3-4 σταθερές κάμερες,παρόλο που τοποθετημένες είναι δεκάδες... -
Ελληνική πρωτοτυπία θα είναι πάλι αυτό
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...