-
Να συμπληρώσω οτι αν περνάς (ή ξεκινάς) μέσα από τη Λάρισα, συνεχίζεις προς Βορρά περνώντας από το εργοστάσιο ζακχάρεως, και στον κόμβο Γυρτώνης πιάνεις τον δυτικό παράδρομο της Ε.Ο. Περνάς δίπλα από τα διόδια Μακρυχωρίου, πίσω από το σταθμό ανάπαυσης, και φτάνεις στον κόμβο Ευαγγελισμού. Εκεί προσοχή, στη δεύτερη κυκλική του κόμβου, έξοδος προς βορρά για Κατερίνη. Διέλευση μέσα από τα Τέμπη, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, και πριν τα διόδια Πυργετού, έξοδος δεξιά κάτω και αμέσως μετά στην κυκλική δυτική πορεία, για παράκαμψη διοδίων Πυργετού. Από εκεί, στον δυτικό παράδρομο της Ε.Ο., και μετά την Αιγάνη σε περνάει στον ανατολικό παράδρομο, απ όπου κινούμενος συνεχώς προς Βορρά περνάς δίπλα από τα διόδια Λεπτοκαριάς, Σ.Σ. Λεπτοκαριάς και ξαναμπαίνεις στην Ε.Ο. από τον κόμβο Λιτοχώρου. Η διαδρομή είναι πολύ ωραία, ειδικά την άνοιξη, το καλοκαίρι έχει κίνηση λόγω Λαρισαίων που πάνε για μπάνιο.
Αν έρχεσαι από Αθήνα, χωρίς να περνάς μέσα από Λάρισα, ξεκινάς τη διαδρομή από κόμβο Συκουρίου και δυτικό παράδρομο, ως το κόμβο Γυρτώνης. Μετά τα ίδια όπως παραπάνω.
Ο δυτικός παράδρομος είναι αυτός που πορεύεται παράλληλα με την Ε.Ο. από τη μεριά που δύει ο ήλιος, ενώ ο ανατολικός είναι αυτός από τη μεριά που ανατέλλει.
-
Επειδη κανω εβδομαδιαια το Αθηνα-Λαρισα και πισω...πως κανω παρακαμψη τα διοδια θηβων και τα διοδια αιφιδνων?
Τα αλλα τα εχω βρει.
Ποιες εξοδους παιρνω στο πηγαινε και στο ελα?
Ευχαριστω εκ των προτερων.
-
costasbab στείλε μου το e-mail σου στο giannisthalassis1944 παπακι gmail.com για να σου στείλω περιγραφή των διαδρομών με φωτό και οδηγίες.
-
Χθες είπα γυρνώντας από το Λιτόχωρο να δείξω στα μικρά τα Τέμπη.
Πληρώνω 3.10 στην Σκοτίνα, και στον Πλαταμώνα πρέπει να αφήσω την Νέα Εθνική για την Παλιά. Ευτυχώς, επιδυκνείοντας την απόδειξη δεν σε χρεώνουν άλλο ένα 0,60 για την έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο.
Ακολουθώ την Παλιά Εθνική και πριν την Ραψάνη υπάρχει διόδιο 1.60! Άρα πληρώνεις 1.60 για να μην χρησιμοποιήσεις τα τούνελ! Η λύση είναι να στρίψεις πιο πριν για Πυργετό και μετά από 2km κύκλο φτάνης πάλι στον δρόμο χωρίς να πληρώσεις το 1.60...
-
Έκανα το σαββατοκύριακο το Αθήνα-Θεσαλονίκη με επιστροφή, στο Θεσσαλονίκη - Αθήνα μέσω Φαρσάλων γιατί μου είχε λείψει η διαδρομή, αν κάποιος θέλει να πάει από εκεί, προσοχή γίνονται έργα ασφαλτόστρωσης κοντά στη Βρυσιά, κίνηση σε ένα ρεύμα εναλλάξ, ευτυχώς είχε εργάτες που έδιναν οδηγίες.
Επίσης βρήκα πολλά φορτηγά στην παράκαμψη στον Προσκυνά, και κάτι σαν καταυλισμό κοντά στα διόδια της Τραγάνας στον παράδρομο, δεν ξέρω αν ήταν λόγω γεωργικών εργασιών προσωρινός ή κάτι άλλο, αλλά όποιος πάει από εκεί ας έχει το νου του μην πεταχτεί κανένας άνθρωπος.
Η παράκαμψη των διοδίων στα Τέμπη είναι η ίδια από παλιά, υπάρχει σε παλιότερες σελίδες του θέματος. Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να πληρώσεις αυτά τα διόδια.
-
notsjim γειασου.Θα ηθελα να μου στειλεις αν μπορεις τις παρακαμψεις γιατι εχω τις παλιες που μου ειχες στειλει και δεν ξερω ποιες ισχυουν και ποιες οχι .Ευχαριστω.Το mail το δικο σου που εχω εδω και 2 χρονια ισχυει;γιατι βλεπω οτι εδωσες αλλο στον costasbab.
-
Γράφω για να αναφέρω οτι, αν έχετε την ατυχία να χτυπήσετε σε ζώο ΕΝΩ ΚΙΝΕΙΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ στον αυτοκινητόδρομο αιγαίου, (το γράφω με μικρά για να τονίσω τη μικρότητά τους), μην περιμένετε αποζημίωση. Καθυστερούν να απαντήσουν σε e mail, και μετά σου αραδιάζουν ηλίθιες δικαιολογίες οτι τάχα ελέγξανε την περίφραξη και ήταν εντάξει (δηλαδή το ζώο έπεσε από τον ουρανό) και λοιπές βλακείες. Να ευχαριστείτε το Θεό που είστε ζωντανοί και να καταριέστε τους εργολάβους που μόνο διόδια ξέρουν να εισπράττουν.
-
@notisjim said in Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...:
Γράφω για να αναφέρω οτι, αν έχετε την ατυχία να χτυπήσετε σε ζώο ΕΝΩ ΚΙΝΕΙΣΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ στον αυτοκινητόδρομο αιγαίου, (το γράφω με μικρά για να τονίσω τη μικρότητά τους), μην περιμένετε αποζημίωση. Καθυστερούν να απαντήσουν σε e mail, και μετά σου αραδιάζουν ηλίθιες δικαιολογίες οτι τάχα ελέγξανε την περίφραξη και ήταν εντάξει (δηλαδή το ζώο έπεσε από τον ουρανό) και λοιπές βλακείες. Να ευχαριστείτε το Θεό που είστε ζωντανοί και να καταριέστε τους εργολάβους που μόνο διόδια ξέρουν να εισπράττουν.
Δεν γνωρίζω τί υποχρεώσεις έχει ο κατασκευαστής αλλά αυτά δεν γίνονται με email .Τηλέφωνο τον ασφαλιστή σου ή την ασφαλιστική εταιρεία , καταγραφή ατυχήματος επιτόπου , ενεργοποίηση της νομικής προστασίας αν έχεις ή πρόσληψη δικηγόρου κτλ, αυτά είναι τα βασικά πράγματα που νομίζω πρέπει κάποιος να κάνει.
-
https://www.taxydromos.gr/Larisa/421483-larisa-metwpikh-aytokinhtoy-me-agriogoyroyna-ta-xhmerwmata-sthn-pathe-sto-y.html
Το άρθρο αφορά παρόμοιο περιστατικό. Φυσικά η εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια, θα πει πάλι τα γνωστά, οτι ο φράχτης δεν είχε τρύπα, κλπ κλπ κλπ. Ευτυχώς γλύτωσε ο οδηγός. -
Διαβάζοντας σήμερα αυτό,
https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/sovaro-troxaio-gia-ton-aleksi-kougia-stin-ethniki-odo-oi-eikones-apo-to-simeio/3404501/
κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις (και μπορεί όποιος θέλει να συμπληρώσει άλλες)- Το κομμάτι αυτό του αυτοκινητόδρομου αιγαίου (περιοχή Βελεστίνου), έχει δυσανάλογα πολλά ατυχήματα, κυρίως νύχτα με νταλίκες. (κενά φωτισμού σε μεγάλο τμήμα του).
- Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το τζιπ μάλλον είχε μεγάλη ταχύτητα, οπότε η απόσταση φρεναρίσματος που απαιτούνταν για να σταματήσει, ήταν μεγαλύτερη από την απόσταση που δίνει η δέσμη των μεσαίων φώτων. Βάλε και τον ανύπαρκτο φωτισμό (στις φωτό δεν φαίνεται κολώνα φωτισμού στο διάζωμα), έγινε το κακό.
- Επιβεβαιώνεται το: ΠΟΤΕ ΚΟΝΤΆ ΣΕ ΝΤΑΛΙΚΑ, ΠΑΝΤΑ 150 ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ. ΠΡΟΣΠΕΡΝΑΜΕ ΤΑΧΥΤΑΤΑ, ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΜΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΗΣ.
- Σε περίπτωση που ο παθών ήταν ένας άλλος και όχι ο γνωστός δικηγόρος, θα δικαιούνταν αποζημίωση από τους εργολάβους των διοδίων;;;;;. Το γράφω αυτό γιατί ο συγκεκριμένος παθών, με το νομικό οπλοστάσιο που διαθέτει, σίγουρα θα διεκδικήσει και θα πάρει αποζημίωση από του διοδιοφάγους. Οι υπόλοιποι όμως;;;;;.
- Το ανέβασμα του τζιπ στο διάζωμα, με βάση τους νόμους της φυσικής, θα έπρεπε να προκαλέσει τουμπάρισμα. Είναι πολύ τυχερός λοιπόν ο οδηγός.
-
Βελεστίνο-Αερινό είναι ένα εξαιρετικό σημείο για τρέξιμο. Έχω δει συχνά γρήγορους τη νύχτα να πιάνουν 170 εκεί. Μια μεγάλη ανηφόρα μετά τον κόμβο Βελεστίνου με ελάχιστη καμπή και μια αντίστοιχη κατηφόρα προς τη διασταύρωση του Αερινού. Αλλά έχει δύο στροφές στην κορυφή του λόφου που δεν έχουν έτσι κι αλλιώς ορατότητα. Αν πήγαινε σφαίρα, νύχτα και με τη μεσαία σκάλα, πάλι καλά που τη γλύτωσε.
Όπως λέω, αν πας με τη μεσαία σκάλα στην εθνική ό,τι βλέπεις θα το χτυπήσεις.
-
Κι εγώ εκεί το πλακώνω λόγω της μεγάλης καμπής, βέβαια πάντα μέρα.
-
Από την άλλη, νύχτα λογικά θα καταλάβαινε πιο γρήγορα τις νταλίκες από τα ακινητοποιημένα φώτα...
-
@notisjim said in Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...:
https://www.taxydromos.gr/Larisa/421483-larisa-metwpikh-aytokinhtoy-me-agriogoyroyna-ta-xhmerwmata-sthn-pathe-sto-y.html
Το άρθρο αφορά παρόμοιο περιστατικό. Φυσικά η εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια, θα πει πάλι τα γνωστά, οτι ο φράχτης δεν είχε τρύπα, κλπ κλπ κλπ. Ευτυχώς γλύτωσε ο οδηγός.Αυτός ο άγιος (Χριστόφορος, να υποθέσω;) που είχε ο οδηγός, δεν μπορούσε να καθυστερήσει τα γουρουνάκια 2 δευτερόλεπτα, να γλιτώσουν κι αυτά κι άνθρωπος, μεγάλη η χάρη του!...
τουλάχιστον ελπίζω να στήσει ένα εκκλησάκι σε κάποιο πάρκινγκ η εταιρεία διοδίων, να ανάβουμε κανά κερί με τα ρέστα απ' τα διόδια, να χουμε και μεις τον άγιο μαζί μας όταν μας τύχει κάτι αντίστοιχο.
-
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ "ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ" ΑΘΗΝΑΣ -ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Ο θεός να μας φυλάει από τους κλέφτες (και τις εταιρείες διοδίων).
Εμεινε αβοήθητη μετά από κλοπή!
Περιμένει απαντήσεις η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή για την αδιαφορία, που επέδειξαν οι αρμόδιοι
Αντιμετώπισε πρωτοφανή αδιαφορία, όταν μετά τα διόδια Μαυρομαντήλας, στη διάρκεια σύντομης στάσης στην εθνική οδό, της άρπαξαν την τσάντα από το ΙΧ
Απερίγραπτη περιπέτεια βίωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Μαγνησίας Σούλα Βακουφτσή, την περασμένη Δευτέρα, ενώ επέστρεφε με το αυτοκίνητό της στον Βόλο από την Αθήνα. Μετά τα διόδια Μαυρομαντήλας και ενώ στη διάρκεια της διαδρομής της έκανε προσωρινή στάση έπεσε θύμα κλοπής.
Γύρω στις 17:00, εκείνης της ημέρας, άγνωστοι δράστες της άρπαξαν την τσάντα από το αυτοκίνητό της που περιείχε όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, κάρτες, έγγραφα, χρήματα, αφού πρώτα έσπασαν το τζάμι του αυτοκινήτου της με πέτρα. Και, όμως, παρά τα όσα περιέγραφε στη συνέχεια ότι της είχαν συμβεί, έμεινε μόνη στην εθνική οδό, χωρίς χρήματα και κανένας από την αρμόδια εταιρεία διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων και την Αστυνομία δεν τη βοήθησε, ενώ είχε τα διόδια Πελασγίας μπροστά της.
Ποσό μόλις 3,5 ευρώ απαιτούνταν για το αντίτιμο του συγκεκριμένου σταθμού. Ωστόσο, από την εταιρεία Αυτοκινητοδρόμων και από την Αστυνομία τής απάντησαν ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και στο ερώτημά της πώς θα φτάσει στον Βόλο της προέτρεψαν να καλέσει οδική βοήθεια. Φυσικά, οδική βοήθεια δεν έφθασε ποτέ, αφού δεν σημειώθηκε ούτε τροχαίο, ούτε βλάβη στο αυτοκίνητο.
Η ταλαιπωρημένη οδηγός συνέχισε τη διαδρομή για Βόλο παίρνοντας το ρίσκο. Στην Πελασγία της ζητούσαν να καταβάλει το αντίτιμο των διοδίων και ενώ εξηγούσε τι της συνέβη έβλεπε μπροστά της κατεβασμένες τις μπάρες και πίσω της ουρά από αυτοκίνητα. Με τη βοήθεια ευαισθητοποιημένων πολιτών κατάφερε τελικά να καταβάλει τα χρήματα και να επιστρέψει σαν να μην είχαν συμβεί αρκετά.
Πώς την έκλεψαν
Είχε σταθμεύσει προσωρινά στο πάρκινγκ 221, όταν δύο άγνωστοι δράστες έσπασαν το τζάμι από το αυτοκίνητό της, πετώντας πέτρα και της άρπαξαν την τσάντα της, ενώ εκείνη έκανε στάση για προσωπική ανάγκη. Για καλή της τύχη, τη βοήθησε Τούρκος οδηγός νταλίκας, που βρισκόταν σε κοντινό σημείο και αντελήφθη το περιστατικό. Ο άνθρωπος έτρεξε και κυνήγησε τους κλέφτες, οι οποίοι κατάφεραν να διαφύγουν. Την ώρα εκείνη τους έπεσε το κινητό από την τσάντα που είχαν κλέψει και έτσι η κ. Βακουφτσή πήρε πίσω το κινητό της.
Με τη βοήθεια του Τούρκου απευθύνθηκε στις αρμόδιες αρχές για βοήθεια. Στην πορεία ενημερώθηκε ότι υπάρχει σπείρα που διαπράττει συνεχώς κλοπές σε βάρος των χρηστών του αυτοκινητοδρόμου. Παρ’ όλα αυτά, ο Γολγοθάς ήταν ακόμη μπροστά της.
Αγανακτισμένη και εξοργισμένη τόσο για την κλοπή, αφού οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου θα πρέπει να προστατεύονται, όσο και για την έλλειψη υπευθυνότητας και στοιχειώδους ανθρωπιάς που αντιμετώπισε, η κ. Βακουφτσή διαμαρτυρήθηκε.
Αναλυτικά σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα εξής:
«Συνήθως δεν αναρτώ προσωπικά, αλλά αυτό δεν το χωρά ο νους μου. Χθες επιστρέφοντας από Αθήνα μέρα μεσημέρι και μετά τα διόδια Μαυρομαντήλας στο πάρκινγκ 221 σταμάτησα για προσωπική ανάγκη.
Σε κλάσματα δευτερολέπτου δύο άτομα έσπασαν το αυτοκίνητό μου και με έκλεψαν. Κάλεσα από το S.O.S. την εταιρεία και από το κινητό ενός άλλου οδηγού νταλίκας Τούρκου το 100. Μέχρι να έρθουν από την Αστυνομία και από την εταιρεία πέρασαν 40 λεπτά.
Δυστυχώς, απάντηση δεν πήρα σε αυτά που τους έλεγα. Ρωτώ τον υπεύθυνο της εταιρείας, την οποία ενημέρωσα αναλυτικά, η προστασία ποια είναι; Ας μην ξεχνάνε ότι είναι υπεύθυνοι για τους ανθρώπους που ταξιδεύουν, γι’ αυτό εξάλλου πληρώνουμε και αδρά τα διόδια.
Ζητώ από την εταιρεία τις φωτογραφίες που έβγαλε ο υπάλληλος με την πέτρα, το αυτοκίνητό μου και την περίφραξη που ήταν χαλασμένη στην άκρη και την καταγραφή από τις κάμερες.
Στην ενημέρωση ότι δεν είχα ούτε ένα ευρώ για τα επόμενα διόδια της Πελασγίας η απάντησή τους ήταν να καλέσω οδική βοήθεια και μου έκλεισαν το τηλέφωνο. Τα ίδια μου απάντησε και η ασφάλεια. Ας μου απαντήσει και ο υπουργός Μεταφορών.
Δεν θα το σταματήσω. Εχουν ευθύνη». -
άσχετο με την συμπεριφορά της εταιρείας αλλά όντως γιατί δεν πήρε οδική βοήθεια αφού είχε σπασμένο τζάμι? Και επίσης από τα διόδια μπορείς να περάσεις χωρίς να δώσεις λεφτά μόνο με ταυτότητα , σου κόβει ένα χαρτάκι σαν κλήση και πρέπει να το πληρώσεις σε τράπεζα ( αυτό πριν 10 χρόνια που έτυχε σε φίλο να τον κλέψουν στην Αττική οδό)
-
Μια παρενθεση αν μου επιτραπει στο θεμα: Προσφατα διαβασα οτι αν εισαι στο ταμειο ανεργειας δεν πλυρωνεις διοδια. Ξερει κανεις αν ισχυει κατι τετοιο?
-
@sotirios-0 said in Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...:
Μια παρενθεση αν μου επιτραπει στο θεμα: Προσφατα διαβασα οτι αν εισαι στο ταμειο ανεργειας δεν πλυρωνεις διοδια. Ξερει κανεις αν ισχυει κατι τετοιο?
https://www.carandmotor.gr/symboyles/poioi-pernoyn-dorean-apo-ta-diodia
Ψάχνοντας βρήκα το παραπάνω.
Δεν έχω καταλάβει όμως αν αφορά σε όλους τους ανέργους παντού, ή μόνο για να δηλωθούν ως μόνιμοι κάτοικοι σε κάποια διόδια -
Καλημέρα, θα ήθελα να ρωτήσω τον notisjim αν υπάρχει καινούργια "έκδοση" της πολύ ωραίας δουλειάς που είχε κάνει με τα pdf και τις αναλυτικές οδηγίες των παρακαμπτηρίων οδών. Τελευταία "έκδοση" που έχω είναι αυτή που μου κοινοποίησε το έτος 2019. Ευχαριστώ πολύ.
-
Καλησπέρα spooky.
Δεν ανοίγω και πολύ συχνά τη σελίδα του φόρουμ, οπότε σήμερα είδα την ερώτησή σου.
Στείλε μου το mail σου στο notisjim παπάκι yahoo.gr για να σου στείλω τις ενημερωμένες διαδρομές σε αρχεία pdf -
Να ευχαριστήσουμε και δημόσια τον φίλο notisjim για τα pdf που μας στέλνει.
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...