-
Έχετε δίκιο,δεν το διατύπωσα σωστά.
Όταν είπα 'βγαίνεις',εννοώ προφανώς απο τη διχάλα(κόμβο) προς την εθνική.
Προ διχάλας,ήταν εκείνα τα τσιμεντένια μπλοκ που εμπόδιζαν την διεύλευση.
Με το που παίρνεις το δρομάκι, για Κατερίνη-Θεσσαλονίκη, έχει πλευρικά που δεν πληρώνεις.
Αυτά τα μπλοκ έχουν εξαφανιστεί εδώ και 2-3 μήνες.
-
για την παρακαμψη των συγκεκριμενων, ερχομενοι απο Αθηνα για Θεσσαλονικη, θα σας προτεινω την εξης εναλλακτικη. βγειτε απο την εθνικη για παραλια Ν.Παντελεημονα (ακριβως στο υψος του καστρου). κατευθυνθειτε προς παραλια. εχει για 200μ 3-4 στροφες και μετα πιανετε την παραλιακη και βγαζει στην Λεπτοκαρυα. πολυ καλος δρομος, ολο ευθεια, χωρις κινηση γιατι ολοι πανε απο πανω. πιστεψτε με βγαινει πιο γρηγορα
-
Ο χρήστης dlmltrls έγραψε:
για την παρακαμψη των συγκεκριμενων, ερχομενοι απο Αθηνα για Θεσσαλονικη, θα σας προτεινω την εξης εναλλακτικη. βγειτε απο την εθνικη για παραλια Ν.Παντελεημονα (ακριβως στο υψος του καστρου). κατευθυνθειτε προς παραλια. εχει για 200μ 3-4 στροφες και μετα πιανετε την παραλιακη και βγαζει στην Λεπτοκαρυα. πολυ καλος δρομος, ολο ευθεια, χωρις κινηση γιατι ολοι πανε απο πανω. πιστεψτε με βγαινει πιο γρηγορακαμια σχεση
η πιο συντομη με διαφορα ειναι απο κομβο Σκοτινας, παραλληλα με την ΕΟ και βγαινεις στα πλευρικα της Λεπτοκαρυας
Αν δεν βρω σοβαρο εμποδιο (νταλικες πλεον δεν υπαρχουν) βγαινω μαζι με τα πιο αργα οχηματα που ταξιδευα και πριν τα διοδιαΣτις διακοπες μου δοκιμασα και τις παρακαμψεις στα διοδια της Πελοποννήσου.
Ριο, Ισθμός, ηταν πολυ ευκολα.
συο Ριο ειχε πολλες νταλικες, στον ισθμο δεν πετυχα κινηση αν και γυριζα Κυριακη μεσημεριΕκανα τη διαδρομη Λαρισα, Λαμια, Πατρα, Αιγιο, Λουτρακι, Πατρα, γυρος Πελοποννησου απο επαρχιακους, Ναυπλιο, Κορινθος, θηβα, Λαρισα και πληρωσα: Πελασγια (Χ2), Ζευγολατιο, Τραγανα (ευκολη αλλα βαρεθηκα να την κανω) και Θερμοπυλες
-
για την παρακαμψη των συγκεκριμενων, ερχομενοι απο Αθηνα για Θεσσαλονικη, θα σας προτεινω την εξης εναλλακτικη. βγειτε απο την εθνικη για παραλια Ν.Παντελεημονα (ακριβως στο υψος του καστρου). κατευθυνθειτε προς παραλια. εχει για 200μ 3-4 στροφες και μετα πιανετε την παραλιακη και βγαζει στην Λεπτοκαρυα. πολυ καλος δρομος, ολο ευθεια, χωρις κινηση γιατι ολοι πανε απο πανω. πιστεψτε με βγαινει πιο γρηγοραΣε καμία περίπτωση δεν πας πιο γρήγορα, ούτε πιο άνετα. Τώρα το καλοκαίρι έχει πάντα κίνηση, αλλά και χειμώνα πάλι δε συμφέρει ούτε χρονικά. Η συντομότερη είνα αυτή που ανέφερε ο bebes παραπάνω
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
για την παρακαμψη των συγκεκριμενων, ερχομενοι απο Αθηνα για Θεσσαλονικη, θα σας προτεινω την εξης εναλλακτικη. βγειτε απο την εθνικη για παραλια Ν.Παντελεημονα (ακριβως στο υψος του καστρου). κατευθυνθειτε προς παραλια. εχει για 200μ 3-4 στροφες και μετα πιανετε την παραλιακη και βγαζει στην Λεπτοκαρυα. πολυ καλος δρομος, ολο ευθεια, χωρις κινηση γιατι ολοι πανε απο πανω. πιστεψτε με βγαινει πιο γρηγορα
Σε καμία περίπτωση δεν πας πιο γρήγορα, ούτε πιο άνετα. Τώρα το καλοκαίρι έχει πάντα κίνηση, αλλά και χειμώνα πάλι δε συμφέρει ούτε χρονικά. Η συντομότερη είνα αυτή που ανέφερε ο bebes παραπάνω
κανω συχνα την συγκεκριμενη παρακαμψη κι εχω παρατηρησει οτι χρονικα κερδιζω παρα πολυ, καθως δεν πετυχαινω νταλικες που πανε με 50 στις στροφες του καστρου. αλλα και να πετυχω, προσπερνας πολυ ευκολα. πιστευα κι εγω πως ειναι πιο γρηγορα απο πανω,αλλα πειστηκα για το αντιθετο. δοκιμαστε το καμια φορα και θα με θυμηθειτε
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να πηγαίνεις πιο γρήγορα από εκεί. Άσε που πέφτεις και σε 2-3 stop.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δεν υπάρχει περίπτωση να πηγαίνεις πιο γρήγορα από εκεί. Άσε που πέφτεις και σε 2-3 stop.Ο καθενας εχει την αποψη του. κι εγω ετσι ορκιζομουνα πριν την δοκιμασω. σε ενα στοπ πεφτεις και σ αυτο στριβεις και βγαινεις στον κομβο σκοτινας
-
Δεν υπάρχει περίπτωση να πηγαίνεις πιο γρήγορα από εκεί. Άσε που πέφτεις και σε 2-3 stop.
Ο καθενας εχει την αποψη του. κι εγω ετσι ορκιζομουνα πριν την δοκιμασω. σε ενα στοπ πεφτεις και σ αυτο στριβεις και βγαινεις στον κομβο σκοτινας
Εάν νομίζεις ότι είναι πιο σύντομα, πήγαινε από εκεί, φαντάζομαι ότι περνάς κάτω από τη σιδηροδρομική γραμμή για να βγεις στο κόμβο της Λεπτοκαρυάς και να επιστρέψεις στην εθνική, αλλά η έξοδος από το κάστρο είναι πιο αργή. Είπαμε ο καθένας τη γνώμη του...
-
Για παρακαμψη μεταξυ Λαρισας-Λαμιας υπάρχει κατι; Απο το google μπορουμε να βρουμε τιποτα;
-
Δομοκο?
-
Ο χρήστης sakaflias3kl έγραψε:
Για παρακαμψη μεταξυ Λαρισας-Λαμιας υπάρχει κατι; Απο το google μπορουμε να βρουμε τιποτα;Εχω αρκετο καιρο να περασω απο τις κλασικες πλεον παρακαμψεις για τους 2 σταθμους διοδιων, Πελασγιας και Κιλελερ νομιζω λεγονται. Θα δεις απο το google.
Η αλλη λυση ειναι να πας απο Δομοκο, Φαρσαλα κλπ που ειναι και 35 χλμ λιγοτερα.Επισης αν εχεις GPS ειναι πιο ευκολο να βρεις τις παρακαμψεις και να τις αποθηκευσεις,
-
Μηπως ειναι πιο πρακτικο για την παρακαμψη καθε σταθμου διοδιων να ανοιξει υποκατηγορια με το ονομα καθε σταθμου ???
-
Σήμερα είδα ότι η τιμή στα Μάλγαρα μειώθηκε από 2,80 σε 2,40 (χ....κε η φοράδα στο αλώνι δηλαδή)
Στην παράκαμψη της Λεπτοκαρυάς, στην κάθοδο, έχω την εντύπωση ότι υπήρχε πινακίδα ''Σκοτίνα'' όταν στρίβαμε αριστερά για να βγούμε παράλληλα με τις γραμμές του τρένου. Τώρα δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει μία άλλη (αφού στρίψουμε) που είναι πίσω από κάτι δέντρα και είναι και μουτζουρωμένη.
-
Ο χρήστης tassaras έγραψε:
Σήμερα είδα ότι η τιμή στα Μάλγαρα μειώθηκε από 2,80 σε 2,40 (χ....κε η φοράδα στο αλώνι δηλαδή)Στην παράκαμψη της Λεπτοκαρυάς, στην κάθοδο, έχω την εντύπωση ότι υπήρχε πινακίδα ''Σκοτίνα'' όταν στρίβαμε αριστερά για να βγούμε παράλληλα με τις γραμμές του τρένου. Τώρα δεν υπάρχει, ενώ υπάρχει μία άλλη (αφού στρίψουμε) που είναι πίσω από κάτι δέντρα και είναι και μουτζουρωμένη.
Κάτι μου λέει ότι κάνουνε διάφορα κόλπα για να μην μπαίνεις από παρακάμψεις κλπ. Και το πρώτο πρώτο κόλπο είναι να κλείνουν τους παράδρομους με μπάρες ή να βάζουν διόδια. Αυτό είναι 100% παράνομο. Θα έπρεπε κανονικά να υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές και μάλιστα με ταμπέλες που να λένε για την παράκαμψη (η μοναδική που έχω συναντήσει είναι από κόρινθο προς αθήνα που λέει αθήνα χωρίς διόδια, δεν ξέρω αν υπάρχει και άλλη). Αλλά τι να πεις, μην ξεχνάμε ότι στα διόδια υπάρχει και ο ΦΠΑ οπότε κάποια λεφτά πάνε στο κράτος και βέβαια είναι ζεστά λεφτά αυτά και βέβαια δεν θέλει να τα χάσει εννοείται. Άρα μιλάμε πάνω απ' όλα ότι έχουν φοροεισπρακτικό χαρακτήρα
-
Για να πάω Λουτράκι λογικά περνάω απ' τα διόδια της Ελευσίνας. Αν μπω απ' την παράκαμψη που έχει ακριβώς δίπλα απ' τα διόδια και πάω όλο ευθεία βγαίνω στο Λουτράκι? στο γυρισμό ξέρω πως βγαίνω, δεν ξέρω στο πήγαινε
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
Για να πάω Λουτράκι λογικά περνάω απ' τα διόδια της Ελευσίνας. Αν μπω απ' την παράκαμψη που έχει ακριβώς δίπλα απ' τα διόδια και πάω όλο ευθεία βγαίνω στο Λουτράκι? στο γυρισμό ξέρω πως βγαίνω, δεν ξέρω στο πήγαινεΑν μπεις στη παράκαμψη, τότε έχεις 2 επιλογές. Είτε πας δεξιά και βγαίνεις πάνω στο βουνό και αδιέξοδο, είτε πας αριστερά και βγαίνεις στη παλιά εθνική οδό και πας από Νέα Πέραμο.. Δε ξέρω αν έχουν βάλει διόδια στη Νέα Πέραμο (Μεγάλο Πεύκο) για να βγεις στην Ε.Ο.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Για να πάω Λουτράκι λογικά περνάω απ' τα διόδια της Ελευσίνας. Αν μπω απ' την παράκαμψη που έχει ακριβώς δίπλα απ' τα διόδια και πάω όλο ευθεία βγαίνω στο Λουτράκι? στο γυρισμό ξέρω πως βγαίνω, δεν ξέρω στο πήγαινε
Αν μπεις στη παράκαμψη, τότε έχεις 2 επιλογές. Είτε πας δεξιά και βγαίνεις πάνω στο βουνό και αδιέξοδο, είτε πας αριστερά και βγαίνεις στη παλιά εθνική οδό και πας από Νέα Πέραμο.. Δε ξέρω αν έχουν βάλει διόδια στη Νέα Πέραμο (Μεγάλο Πεύκο) για να βγεις στην Ε.Ο.
Και άρα από Ν. Πέραμο βγαίνει μετά Εθνική ε? επειδή δεν τα ξέρω καλά (μία φορά την έχω κάνει όλη κι όλη την παράκαμψη και δεν τη θυμάμαι), μετά για πες από που βγαίνω ακριβώς (ξέρεις, αν υπάρχει κάποια ταμπέλα).
-
Πριν μπεις στη Νέα Πέραμο, έχει πινακίδα που λέει προς Εθνική Οδό. Δε πρόκειται να χαθείς.. Πάντως, αν είναι για να γλυτώσεις τα 3,10, τότε πήγαινε μέχρι Λουτράκι από παλιά εθνική, είναι ωραία διαδρομή από τη στιγμή που δεν έχει κίνηση.
-
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
Πριν μπεις στη Νέα Πέραμο, έχει πινακίδα που λέει προς Εθνική Οδό. Δε πρόκειται να χαθείς.. Πάντως, αν είναι για να γλυτώσεις τα 3,10, τότε πήγαινε μέχρι Λουτράκι από παλιά εθνική, είναι ωραία διαδρομή από τη στιγμή που δεν έχει κίνηση.Σε ευχαριστώ dodger να 'σαι καλά για τις πληροφορίες
-
ρε παιδιά στην Πάχη δε βγαίνει ο ανθρωπος? τι Νεα Πέραμο (το ίδιο είναι?)
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...