-
ΠΥΡΓΕΤΟΣ:
Ο χαλικόδρομος ευθεία ισχύει στην άνοδο για Θεσσαλονίκη, αλλά όχι στην επιστροφή από Θεσσαλονίκη. Είναι στενός και έχει απαγορευτικό.
Το δεξιά δεν το έχω δοκιμάσει. Βγάζει στη γέφυρα που διασχίζει κάθετα την εθνική περίπου 1χμ μετά; -
ΤΡΑΓΑΝΑ:
Τα πλευρικά διόδια λειτουργούν, αλλά είναι λίγο φθηνότερα από τα μετωπικά. -
ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ:
Μετά την ασφαλτόστρωση των παράδρομων, ο ανατολικός δρόμος (δεξιά ανεβαίνοντας για Θεσσαλονίκη) είναι προτιμότερος. Προσοχή να περάσετε κάτω από την εθνική στο δυτικό δρόμο μετά τα διόδια για να μπορέσετε να ξαναβγείτε στην εθνική στο Λάρισα 1. -
Ο χρήστης TGD έγραψε:
ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ:
Μετά την ασφαλτόστρωση των παράδρομων, ο ανατολικός δρόμος (δεξιά ανεβαίνοντας για Θεσσαλονίκη) είναι προτιμότερος. Προσοχή να περάσετε κάτω από την εθνική στο δυτικό δρόμο μετά τα διόδια για να μπορέσετε να ξαναβγείτε στην εθνική στο Λάρισα 1.Τώρα είναι σαφώς καλύτερα γιατί έχει και διαγράμμιση, οπότε τη νύχτα είναι τεράστια η διαφορά.
Για να ξανβγούμε αριστερά στη δυτική πάροδο, μετά τα έπιπλα 'Βουλγαρίδη' στρίβουμε στην επόμενη δίοδο, έχει και μία μικρή πινακίδα 'Νίκαια'.
ιδιαίτερη προσοχή τους επόμενους δύο μήνες, έχουν ήδη βγει οι θεριζοαλωνιστικές, οι οποίες είναι φαρδύτερες από το δρόμο και δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν στην άκρη, οπότε χαμηλές ταχύτητες -
Σχετικα με τα διοδια της Πατρας, γιατι λετε να μπει καποιος στο Αιγιο?
Μονο οσοι φευγουν απο Πατρα προς Αθηνα δεν πληρωνουν? οποτε απλα πας κατευθειαν απο παλια εθνικη και μπαινεις στην εθνικη (ο Θεος να την κανει εθνικη) πριν το Αιγιο
Εχει αλλαξει κατι? θυμαμαι οταν πηγαινα Πατρα(εχω καιρο να παω απο Κορινθο, τιμαω τον 111 τελευταια :p) δεν πληρωνες στο ρευμα προς Πατρα
-
της Θήβας(προς Βορρά) τα παρακάμπτεις βγαίνοντας στην έξοδο για Ριτσώνα, συνεχίζεις παράλληλα στον παράδρομο και πέφτεις πάνω στην έξοδο για Θήβα (έχει πλαινά διόδια εκεί γιαυτό βγήκες προηγουμένως) συνεχίζεις και βγαίνεις ξανά εθνική απο ένα βενζινάδικο (έχει έργα με το που αρχίζουν οι στροφές της Υλίκης ο παράδρομος και μεχρι πριν κανά 2μηνο δεν μπορούσες να συνεχίσεις πολύ παρακάτω, δεν ξέρω αν έχει προχωρήσει τώρα)
και στην κάθοδο τα γλιτώνεις αλλά δεν θυμάμαι πως -
Θα σας πω στο περίπου για την Τραγάνα και όταν ξαναπεράσω θα κρατήσω σημειώσεις για να σας τα αναφέρω πιο αναλυτικά :
-
Από Αθήνα προς Λαμία :
Βγαίνουμε στην έξοδο για Μαλεσίνα . Στη διασταύρωση κάνουμε δεξιά έτσι ώστε να περάσουμε κάτω από την εθνική και να βγούμε στην άλλη πλευρά . Συνεχίζουμε προς το χωριό Προσκυνάς . Σε 3 περίπου χλμ δε συνεχίζουμε ευθεία αλλά στρίβουμε αριστερά (δε θυμάμαι αν έχει πινακίδα,αν έχει θα λέει λογικά οτι πάει προς Προσκυνά.) . Περνάμε το συγκεκριμένο χωριό , συνεχίζουμε όπως πάει ο δρόμος και κάποια στιγμή ξανασυναντάμε την εθνική στα δεξιά μας . Μπαίνουμε στην Τραγάνα . Προσοχή γιατί έχουν βάλει κάτι μεγάλα σαμαράκια ,προφανώς επειδή έχει αρκετή κίνηση πλέον το χωριό λόγω παρακάμψεων . Δεν μπαίνουμε στην εθνική στις πινακίδες που έχει στο κέντρο του χωριού , γιατί θα συναντήσουμε τα πλευρικά διόδια. Συνεχίζουμε παράλληλα προς την εθνική για λίγο ακόμα . Κάποια στιγμή σε ένα βενζινάδικο , βλέπουμε ένα δρόμο που πάει προς τα αριστερά και έχει μια πινακίδα : ΦΟΝΙΑΣ . Μην ανησυχείτε , δε θα σας σκοτώσει , έπιπλα πουλάει μόνο Στρίβουμε εκεί και κατευθυνόμαστε προς τη γέφυρα που περνάει την εθνική . Βγαίνουμε στην άλλη πλευρά και στο σταυροδρόμι στρίβουμε δεξιά και σε λίγο έχει είσοδο για την εθνική . Αν δε βρείτε την πινακίδα του φονιά δε πειράζει , μετά από 2 περίπου km έχει κ άλλη έξοδο σε γέφυρα που σε βγάζει απτην άλλη πλευρά της εθνικής και είναι και πιο εύκολη από άποψη σήμανσης,θα την βρείτε σίγουρα . -
Από Λαμία προς Αθήνα :
Μετά την έξοδο για Αταλάντη , έχετε το νου σας στα δεξιά για ένα βενζινάδικο εκο ( νομίζω δε λειτουργεί πλέον) . Έχει έξοδο για το βενζινάδικο αυτό . Προσοχή γιατί έχει θάμνους και δε φαίνεται καλά , είναι στο τέλος ευθείας όμως και θα το δείτε . Βγαίνουμε στον παράδρομο της εθνικής με αυτόν τον τρόπο και κατευθυνόμαστε προς Τραγάνα . Συνεχίζουμε ευθεία,περνάμε το χωριό , βλέπουμε και τα διόδια αριστερά και φτάνουμε στο χωριό Προσκυνάς . Ο δρόμος είναι ίδιος με της αντίθετης κατεύθυνσης αλλά πιο εύκολος από σήμανση , έχει πινακίδες για Ε.Ο.
Η παράκαμψη είναι αρκετά εύκολη και πιστεύω πως συμφέρει αρκετά γιατί δε χάνεις πάνω από 10 λεπτά . Την κάνω πλέον κάθε φορά .
-
-
Μια σημαντικη παρακαμψη διοδιων ειναι της Γεφυρας Ριου-Αντιρριου. Τα διοδια στη γεφυρα κοστιζουν 12€ ενω απο τα φερρυ 6,5€.
-
ΤΡΑΓΑΝΑ:
Έχω να περάσω καιρό, αλλά δεν χρειάζετε να βγείτε στη Μαλεσίνα. Στην αριστερή στροφή μετά τη μεγάλη κατηφόρα υπάρχει δεξιά ένας δρόμος που βγάζει στον Θεολόγο. Στρίβετε εκεί και μετά περνάτε κάτω από την εθνική προς Προσκυνά. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μια σημαντικη παρακαμψη διοδιων ειναι της Γεφυρας Ριου-Αντιρριου. Τα διοδια στη γεφυρα κοστιζουν 12€ ενω απο τα φερρυ 6,5€.Και κάνεις μία ώρα να περάσεις
-
Δε ξέρω αν εχει αναφερθέι ξανά αλλά αξίζει να ριξετε μια ματιά;
http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/
Όλο και περισσότεροι περνάνε χωρίς να πληρώνουν διόδια. Πρόσφατα το έκανε γνωστός μου και με ενημέρωσε για την εκστρατεία. Τι γνώμη έχετε επ αυτού; Τι συνέπειες υπάρχουν;
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Δε ξέρω αν εχει αναφερθέι ξανά αλλά αξίζει να ριξετε μια ματιά;http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/
Όλο και περισσότεροι περνάνε χωρίς να πληρώνουν διόδια. Πρόσφατα το έκανε γνωστός μου και με ενημέρωσε για την εκστρατεία. Τι γνώμη έχετε επ αυτού; Τι συνέπειες υπάρχουν;
παιδια ενδιαφερομαι κ εγω να μαθω 5-10 πραγματα παραπανω. Τη κυριακη θα κατεβω Αθηνα κ σκεφτηκα αν σας ειναι ευκολο (σε οσους ασχολειστε) να δημιουργουσατε μια διαδρομη στο google maps με ολες τις παρακαμψεις διοδιων, για να εχουμε κ εμεις μια ολοκληρωμενη λυση. Αν μπορουσε κανεις κιολας να το κανει σαν waypoint για το destinator αυτο θα ηταν ακομα καλυτερο!!!! Πολλα ζηταω ε??
παντως πανε-ελα θεσσαλονικη-αθηνα τα διοδια ειναι ~50ευρω. Αρκετα υψηλο ποσο.
Με τις αρνησεις τι γινεται??? Διαβασα στο παραπανω blog οτι στα διοδια της Αθηνας κρατανε αριθμο πινακιδας...Υπαρχουν επιπτωσεις αν δεν πληρωσεις??? -
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
παντως πανε-ελα θεσσαλονικη-αθηνα τα διοδια ειναι ~50ευρω.Είπαμε είναι πανάκριβα, αλλά όχι κι έτσι. Κάπου στα 35. Ακόμη τουλάχιστον.
Όπως και να έχει με την αύξηση του ΦΠΑ, την κατασκευή και νέων διοδίων (μερικά ετοιμάζονται) και την νέα αύξηση της τιμής της βενζίνης (στα 2ευρώ/λιτ περίπου), τέτοιο ταξίδι είναι απλά απαγορευτικό (περί τα 200 ευρώ πάνε έλα --το έν πέμπτο του μέσου μισθού ). -
Ο χρήστης imago έγραψε:
παντως πανε-ελα θεσσαλονικη-αθηνα τα διοδια ειναι ~50ευρω.
Είπαμε είναι πανάκριβα, αλλά όχι κι έτσι. Κάπου στα 35. Ακόμη τουλάχιστον.
Όπως και να έχει με την αύξηση του ΦΠΑ, την κατασκευή και νέων διοδίων (μερικά ετοιμάζονται) και την νέα αύξηση της τιμής της βενζίνης (στα 2ευρώ/λιτ περίπου), τέτοιο ταξίδι είναι απλά απαγορευτικό (περί τα 200 ευρώ πάνε έλα --το έν πέμπτο του μέσου μισθού ).εισαι σιγουρος???? γτ μου ειπαν καποιοι οτι πληρωσαν μονο για να πανε 20+ ευρω. Εγω δε ξερω. Ειχα κατεβει περσυ το καλοκαιρι αλλα δε θυμαμαι ποσα πληρωσα.
Οσον αφορα το ταξιδι. Εγω εχω σκεφτει οτι καιω μεση καταναλωση 6,5λιτρα/100χμ. Η αποσταση ειναι 600χμ πες...Αρα 6,5*6=39ευρω να παω. Κ αλλα 45ευρω (επειδη ειναι ανηφορα lol) να γυρισω συνολο 84ευρω, λεω 90 για να με μεσα. Δια 4 (γτ θα ειμαστε 4 ατομα) βγαινει 23ευρω πανε-ελα οι βενζινες. Και αλλα 40ευρω πες τα διοδια /4 =10ευρω αρα 35ευρω το ατομο πανε-ελα κομπλε με τα διοδια κ τις βενζινες....καλα δεν ειναι?
-
αρα 35ευρω το ατομο πανε-ελα κομπλε με τα διοδια κ τις βενζινες....καλα δεν ειναι?Κάπως υπερεκτιμημένο, αλλά αν βάλεις και το κλασικό καφεδάκι στο δρόμο, μια χαρά τα λες.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μια σημαντικη παρακαμψη διοδιων ειναι της Γεφυρας Ριου-Αντιρριου. Τα διοδια στη γεφυρα κοστιζουν 12€ ενω απο τα φερρυ 6,5€.
Και κάνεις μία ώρα να περάσεις
Κανεις και το διαλλειμα σου ομως σκεφτομαι ν ατο κανω μια φορα μεσω φερρυ να θυμηθω τις παλιες καλες εποχες
-
Με πρόσφατα στοιχεία το κόστος διοδίων Αθήνα Θεσ/κη είναι 19,5 ευρώ ανά κατεύθυνση, σύνολο 39 το πήγαινε έλα.
-
Την τελευταία φορά που κατέβηκα στην Αθήνα χρησιμοποιώντας το Peugeot 307 με τη συμβία μου, η βενζίνη και τα διόδια μου βγήκαν περίπου € 140. Το Μάρτιο απέφυγα όλα τα διόδια, πήγα κι ήρθα γρηγορότερα και πλήρωσα € 130, πάλι για δύο άτομα. Μόνο που είχα κλείσει εισιτήρια με την Aegean δύο μήνες πριν και δεν ήταν καν semiflex.
Για τέτοιες διαδρομές υπάρχουν εναλλακτικές. Με τις μικρές αποστάσεις και τα πολλά διόδια (σε € και σε στάσεις) είναι που εκνευρίζομαι. -
παντως πανε-ελα θεσσαλονικη-αθηνα τα διοδια ειναι ~50ευρω.
Μέχρι πριν 2-3 βδομάδες πριν ήταν περίπου 40€, 19,5 ανά διαδρομή αν θυμάμαι καλά. Και καμιά 50αριά € η βενζίνη ανά διαδρομή.
Οριακά αξίζει ακόμα να πηγαίνεις με το αυτοκίνητο, οικονομικά, δεδομένου ότι έχεις και αυτοκίνητο όπου πηγαίνεις. Ειδικά αν έχεις 2ο άτομο και μοιράζεσαι τα έξοδα. Βέβαια έχει αρχίσει να γίνεται ανταγωνιστικό το αεροπλάνο , με το μεγάλο πλεονέκτημα ότι κερδίζεις και την μέρα.
ΚΤΕΛ και τρένο δεν είναι ποιοτικά μέσα, εκτός αν είναι κάποιος αργόσχολος.edit τώρα είδα ότι έχετε απαντήσει και στην επόμενη σελίδα.
-
σιγά μην είναι μόνο 50 ευρώ για βενζίνη ανά κατεύθυνση.
έχει πάει 1,5 ε/λτ αν δεν το θυμάστε.
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...