-
ΤΡΑΓΑΝΑ:
Έχω να περάσω καιρό, αλλά δεν χρειάζετε να βγείτε στη Μαλεσίνα. Στην αριστερή στροφή μετά τη μεγάλη κατηφόρα υπάρχει δεξιά ένας δρόμος που βγάζει στον Θεολόγο. Στρίβετε εκεί και μετά περνάτε κάτω από την εθνική προς Προσκυνά. -
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Μια σημαντικη παρακαμψη διοδιων ειναι της Γεφυρας Ριου-Αντιρριου. Τα διοδια στη γεφυρα κοστιζουν 12€ ενω απο τα φερρυ 6,5€.Και κάνεις μία ώρα να περάσεις
-
Δε ξέρω αν εχει αναφερθέι ξανά αλλά αξίζει να ριξετε μια ματιά;
http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/
Όλο και περισσότεροι περνάνε χωρίς να πληρώνουν διόδια. Πρόσφατα το έκανε γνωστός μου και με ενημέρωσε για την εκστρατεία. Τι γνώμη έχετε επ αυτού; Τι συνέπειες υπάρχουν;
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Δε ξέρω αν εχει αναφερθέι ξανά αλλά αξίζει να ριξετε μια ματιά;http://www.epitropesdiodiastop.blogspot.com/
Όλο και περισσότεροι περνάνε χωρίς να πληρώνουν διόδια. Πρόσφατα το έκανε γνωστός μου και με ενημέρωσε για την εκστρατεία. Τι γνώμη έχετε επ αυτού; Τι συνέπειες υπάρχουν;
παιδια ενδιαφερομαι κ εγω να μαθω 5-10 πραγματα παραπανω. Τη κυριακη θα κατεβω Αθηνα κ σκεφτηκα αν σας ειναι ευκολο (σε οσους ασχολειστε) να δημιουργουσατε μια διαδρομη στο google maps με ολες τις παρακαμψεις διοδιων, για να εχουμε κ εμεις μια ολοκληρωμενη λυση. Αν μπορουσε κανεις κιολας να το κανει σαν waypoint για το destinator αυτο θα ηταν ακομα καλυτερο!!!! Πολλα ζηταω ε??
παντως πανε-ελα θεσσαλονικη-αθηνα τα διοδια ειναι ~50ευρω. Αρκετα υψηλο ποσο.
Με τις αρνησεις τι γινεται??? Διαβασα στο παραπανω blog οτι στα διοδια της Αθηνας κρατανε αριθμο πινακιδας...Υπαρχουν επιπτωσεις αν δεν πληρωσεις??? -
Ο χρήστης 307pavlos έγραψε:
παντως πανε-ελα θεσσαλονικη-αθηνα τα διοδια ειναι ~50ευρω.Είπαμε είναι πανάκριβα, αλλά όχι κι έτσι. Κάπου στα 35. Ακόμη τουλάχιστον.
Όπως και να έχει με την αύξηση του ΦΠΑ, την κατασκευή και νέων διοδίων (μερικά ετοιμάζονται) και την νέα αύξηση της τιμής της βενζίνης (στα 2ευρώ/λιτ περίπου), τέτοιο ταξίδι είναι απλά απαγορευτικό (περί τα 200 ευρώ πάνε έλα --το έν πέμπτο του μέσου μισθού ). -
Ο χρήστης imago έγραψε:
παντως πανε-ελα θεσσαλονικη-αθηνα τα διοδια ειναι ~50ευρω.
Είπαμε είναι πανάκριβα, αλλά όχι κι έτσι. Κάπου στα 35. Ακόμη τουλάχιστον.
Όπως και να έχει με την αύξηση του ΦΠΑ, την κατασκευή και νέων διοδίων (μερικά ετοιμάζονται) και την νέα αύξηση της τιμής της βενζίνης (στα 2ευρώ/λιτ περίπου), τέτοιο ταξίδι είναι απλά απαγορευτικό (περί τα 200 ευρώ πάνε έλα --το έν πέμπτο του μέσου μισθού ).εισαι σιγουρος???? γτ μου ειπαν καποιοι οτι πληρωσαν μονο για να πανε 20+ ευρω. Εγω δε ξερω. Ειχα κατεβει περσυ το καλοκαιρι αλλα δε θυμαμαι ποσα πληρωσα.
Οσον αφορα το ταξιδι. Εγω εχω σκεφτει οτι καιω μεση καταναλωση 6,5λιτρα/100χμ. Η αποσταση ειναι 600χμ πες...Αρα 6,5*6=39ευρω να παω. Κ αλλα 45ευρω (επειδη ειναι ανηφορα lol) να γυρισω συνολο 84ευρω, λεω 90 για να με μεσα. Δια 4 (γτ θα ειμαστε 4 ατομα) βγαινει 23ευρω πανε-ελα οι βενζινες. Και αλλα 40ευρω πες τα διοδια /4 =10ευρω αρα 35ευρω το ατομο πανε-ελα κομπλε με τα διοδια κ τις βενζινες....καλα δεν ειναι?
-
αρα 35ευρω το ατομο πανε-ελα κομπλε με τα διοδια κ τις βενζινες....καλα δεν ειναι?Κάπως υπερεκτιμημένο, αλλά αν βάλεις και το κλασικό καφεδάκι στο δρόμο, μια χαρά τα λες.
-
Ο χρήστης djalma έγραψε:
Μια σημαντικη παρακαμψη διοδιων ειναι της Γεφυρας Ριου-Αντιρριου. Τα διοδια στη γεφυρα κοστιζουν 12€ ενω απο τα φερρυ 6,5€.
Και κάνεις μία ώρα να περάσεις
Κανεις και το διαλλειμα σου ομως σκεφτομαι ν ατο κανω μια φορα μεσω φερρυ να θυμηθω τις παλιες καλες εποχες
-
Με πρόσφατα στοιχεία το κόστος διοδίων Αθήνα Θεσ/κη είναι 19,5 ευρώ ανά κατεύθυνση, σύνολο 39 το πήγαινε έλα.
-
Την τελευταία φορά που κατέβηκα στην Αθήνα χρησιμοποιώντας το Peugeot 307 με τη συμβία μου, η βενζίνη και τα διόδια μου βγήκαν περίπου € 140. Το Μάρτιο απέφυγα όλα τα διόδια, πήγα κι ήρθα γρηγορότερα και πλήρωσα € 130, πάλι για δύο άτομα. Μόνο που είχα κλείσει εισιτήρια με την Aegean δύο μήνες πριν και δεν ήταν καν semiflex.
Για τέτοιες διαδρομές υπάρχουν εναλλακτικές. Με τις μικρές αποστάσεις και τα πολλά διόδια (σε € και σε στάσεις) είναι που εκνευρίζομαι. -
παντως πανε-ελα θεσσαλονικη-αθηνα τα διοδια ειναι ~50ευρω.
Μέχρι πριν 2-3 βδομάδες πριν ήταν περίπου 40€, 19,5 ανά διαδρομή αν θυμάμαι καλά. Και καμιά 50αριά € η βενζίνη ανά διαδρομή.
Οριακά αξίζει ακόμα να πηγαίνεις με το αυτοκίνητο, οικονομικά, δεδομένου ότι έχεις και αυτοκίνητο όπου πηγαίνεις. Ειδικά αν έχεις 2ο άτομο και μοιράζεσαι τα έξοδα. Βέβαια έχει αρχίσει να γίνεται ανταγωνιστικό το αεροπλάνο , με το μεγάλο πλεονέκτημα ότι κερδίζεις και την μέρα.
ΚΤΕΛ και τρένο δεν είναι ποιοτικά μέσα, εκτός αν είναι κάποιος αργόσχολος.edit τώρα είδα ότι έχετε απαντήσει και στην επόμενη σελίδα.
-
σιγά μην είναι μόνο 50 ευρώ για βενζίνη ανά κατεύθυνση.
έχει πάει 1,5 ε/λτ αν δεν το θυμάστε. -
Προσωπικά: αυτοκίνητο VW Golf TSI 122.
Κατανάλωση ιδιαίτερα άνετα: 7λίτρα/100χλμ. (δεν είμαι βέβαια από τους πιο ήρεμους οδηγούς)
520χλμ. 1,5€ το λίτρο = περίπου 54€Αν θέλεις να πας και οικονομικότερα, εύκολα πετυχαίνεις κατανάλωση 6-6,5λίτρα με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο και αν ψάξεις για βενζίνη γύρω στο 1,40 (που δεν είναι δύσκολο, τουλάχιστον στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη) είσαι στα 44-48€.
Μην τα κάνουμε τραγικά όλα, εκτός εάν αναφέρεσαι σε αυτοκίνητα 300ίππων ή ταχύτητες συνέχεια άνω των 160.ΥΓ όταν η βενζίνη ήταν λίγο κάτω από 1€, το ΚΤΕΛ (φοιτητικό μάλιστα) κόστιζε περισσότερο από το να πας με το αυτοκίνητο, μόνος σου (tolls excluded αλλά το κόστος τότε ήταν μικρότερο 11-12€ νομίζω)
-
εγω το καλοκαιρι που ειχα κατεβει με vw polo classic 97' 1400cc κ πηγαινα με 80-90 (πανω απο τα 100 ψηλοτρεμει το αμαξι κ ηθελα να κανω κ ρεκορ καταναλωσης), γεμισα βενζινη, εκανα τα δρομολογια : Θεσσαλονικη-Ζωγραφου-Κορωπι-(βαρης-κορωπιου)-κεντρο κ εβαλα βενζινη σε ΕΤΕΚΑ με ακριβοτερη τιμη λιτρου απ οτι στη Θεσσαλονικη κ γεμισε με 35ευρω.....Τα συμπερασματα δικα σας...
Αυτη τη φορα θα βγει λιγο παραπανω κ με 1600 κ με παραπανω χμ/ω αλλα αυτη τη φορα θα ειμαι με αλλα 3 ατομα.
-
Αν πας με τόσα δε συμφέρει να περάσεις από διόδια. Σε χρόνο δεν κερδίζεις τίποτε και τα χρήματα είναι πολλά. Από την άλλη με τέτοιες ταχύτητες ουσιαστικά κερδίζεις σε κατανάλωση όσα δίνεις σε διόδια.
Προσωπικές κρίσεις:
[list:2lgqfqbd]1. Η παράκαμψη Λεπτοκαρυάς συμφέρει σε χρόνο (χάνεις 5 min)
2. Η παράκαμψη Πελασγίας είναι η χειρότερη, αλλά ταυτόχρονα η καλύτερη αν θες να κάνεις στάση και να πιείς έναν καφέ σε ήρεμο χώρο.
3. Η παράκαμψη Μοσχοχωρίου συμφέρει αν πας από τον παράδρομο, αλλά ξέρεις τη διαδρομή = πηγαίνεις με double score στο κοντέρ. Νύχτα είναι επικίνδυνα γιατί μπορεί να φύγεις άνετα καθώς δε βλέπεις δρόμο και αν πετύχεις φορτηγό στο αντίθετο, θα σε τυφλώσει 100%.
4. Μάλγαρα χάνεις χρόνο, αλλά συμφέρει αν είναι κάποια ώρα της ημέρας χωρίς κίνηση.
5. Αφίδνες συμφέρει αν είναι ημέρα με κίνηση που θα χάσεις 5 min στα διόδια και θα έχεις και τους σφηνάκηδες να μπαίνουν μπροστά σου.
6. Τραγάνα μπορείς να κερδίσεις τα χρήματα, αλλά σίγουρα θα χάσεις χρόνο. Συμφέρει Κυριακές στην επιστροφή που στην Ε.Ο. πηγαίνεις είτε δεξιά με 80-90, είτε αριστερά με 140 κολλητά με τον μπροστά και ο πίσω σου ανάβει φώτα γιατί δεν έχει δει τα άλλα 1.000 αυτοκίνητα μπροστά.
7. Τέμπη δε συμφέρει καθόλου καθώς χάνεις πολύ χρόνο και το αντίτιμο είναι μικρό.
8. Για τις τελευταίες αλλαγές δεν μπορώ να πω καθώς έχω να πάω Θεσσαλονίκη από την αποφράδα ημέρα των εκλογών. Τότε που βγήκε στην κυβέρνηση ο αντιπρόσωπος του ΔΝΤ δηλαδή...
9. Παράκαμψη Ελευσίνας συμφέρει αν πας στα παραλιακά μέρη. Τώρα που θα βάλουν διόδια στα Μέγαρα δε, ακόμα χειρότερα. Αν πηγαίνεις κοντά με χαλαρή παρέα (η γυναίκα στο δίπλα κάθισμα δηλαδή), τότε, εντάξει, βλέπεις θέα, παίρνεις αέρα και δεν πιέζεσαι και στην Ε.Ο.
10.Παράκαμψη Ζευγολατιού δε συμφέρει εκτός και αν ο προορισμός είναι κοντά οπότε είναι κοροϊδία να πληρώσεις διόδια για 5-10-20 Km.
11. Γέφυρα Ρίο συμφέρει να την παρακάμψεις αν:
[list:2lgqfqbd]α. Πηγαίνεις προς Στερεά, οπότε συμφέρει να βγεις από Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης
β. Πηγαίνεις αρκετά βόρεια (πχ Ιωάννινα), οπότε κάνεις στάση στο καράβι, πίνεις τον καφέ σου, παίρνεις αέρα, ξεμουδιάζεις και πας και τουαλέτα γλυτώνοντας ταυτόχρονα 6€.[/list:u:2lgqfqbd][/list:u:2lgqfqbd]Αυτά τα διόδια έχω περάσει και μπορώ να κρίνω.
Ευχαριστώ.
-
Ξεχασες τα διοδια του Πυργετου, τα οποια ειναι σχετικα ευκολα και το αντιτιμο υψηλό
σχετικα με τον χαλικοδρομο που προτεινα καποια ποστ πιο πανω, άκυρο για την ωρα γιατι κανουν εργα και εκλεισε (εγινε εργοταξιο δεν επιχειρησα να δω αν περναει απεναντι)
οταν (κι αν ) εχω νεα θα ενημερωσω -
τελικα παιδια με τα ιδιωτικα διοδια τι γινεται??? μπορουμε να μη πληρωσουμε??? τι ειναι νομιμο κ τι δικαιουμαστε? κ αν μπορουμε να μη πληρωσουμε ποια ειναι τα ιδιωτικα διοδια κ πως τα καταλαβαινουμε?
-
τελικα παιδια με τα ιδιωτικα διοδια τι γινεται??? μπορουμε να μη πληρωσουμε??? τι ειναι νομιμο κ τι δικαιουμαστε? κ αν μπορουμε να μη πληρωσουμε ποια ειναι τα ιδιωτικα διοδια κ πως τα καταλαβαινουμε?Διαβασα οτι ετοιμαζουν αποφαση για διαφυγοντα εσοδα απο το ΦΠΑ, το κρατος ετοιμαζει αποφαση (νομοσχεδιο?) και οτι θα υπαρχουν κυρωσεις.
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
τελικα παιδια με τα ιδιωτικα διοδια τι γινεται??? μπορουμε να μη πληρωσουμε??? τι ειναι νομιμο κ τι δικαιουμαστε? κ αν μπορουμε να μη πληρωσουμε ποια ειναι τα ιδιωτικα διοδια κ πως τα καταλαβαινουμε?
Διαβασα οτι ετοιμαζουν αποφαση για διαφυγοντα εσοδα απο το ΦΠΑ, το κρατος ετοιμαζει αποφαση (νομοσχεδιο?) και οτι θα υπαρχουν κυρωσεις.
σε εχασα! δλδ τι?
-
Τα εγραψα λιγο μπερδεμενα , διαβαζα οτι θα υπαρχουν κυρωσεις σε οσους αρνουνται να πληρωσουν τα διοδια γιατι χανει και το κρατος εσοδα απο το ΦΠΑ. Οποτε οσοι δεν πληρωνουν θα πληρωνουν εις διπλουν...... για τα διαφυγοντα εσοδα απο τον ΦΠΑ κυριως.
Παρακάμψεις σταθμών διοδίων...