-
Καλησπέρα παιδιά.
Είμαι καινούργιο μέλος στο forum και όπως μπορείτε να δείτε και από τον τίτλο βρίσκομαι σε δίλημμα ανάμεσα στην αγορα ενός καινούργιου tt 1.8 ή ενος δίλιτρου.Αρχικά η επιλογή μου ήταν το 2.0 με τα 200 άλογα ,αλλά λόγω και της αύξησης των τιμών που πλέον πλησιάζει τις 50000 ευρώ σκέφτομαι και το 1.8.Από επιδόσεις βλέπω ότι έχουν μικρή διαφορά καθώς στην επιτάχυνση το 2.0 έχει ένα -0.6sec .Bέβαια γνωρίζω ότι δεν είναι μόνο αυτό ,αλλά θα ήθελα να λάβετε υπόψη ότι δεν είμαι οδηγός που θα βάλει κόντρες ,ούτε θα τρέξω με 230 ποτέ.Γενικά όμως κάνω πολύ νευρική οδήγηση θα έλεγα ενίοτε και επιθετική .Δεν ξέρω δηλαδή αν θα άξιζε να δώσω 6-7000 ευρώ παραπάνω για να αγοράσω την δίλιτρη έκδοση .Εντωμεταξύ κάποιοι έρχονται και μου λένε ότι θα μπορούσα να κοίταζα και προς vw sciroco r αλλά νομίζω ότι εκεί πλέον πηγαίνω αλλού .Ευχαριστώ για την όποια απάντηση ... -
Καλησπέρα παιδιά.
Είμαι καινούργιο μέλος στο forum και όπως μπορείτε να δείτε και από τον τίτλο βρίσκομαι σε δίλημμα ανάμεσα στην αγορα ενός καινούργιου tt 1.8 ή ενος δίλιτρου.Αρχικά η επιλογή μου ήταν το 2.0 με τα 200 άλογα ,αλλά λόγω και της αύξησης των τιμών που πλέον πλησιάζει τις 50000 ευρώ σκέφτομαι και το 1.8.Από επιδόσεις βλέπω ότι έχουν μικρή διαφορά καθώς στην επιτάχυνση το 2.0 έχει ένα -0.6sec .Bέβαια γνωρίζω ότι δεν είναι μόνο αυτό ,αλλά θα ήθελα να λάβετε υπόψη ότι δεν είμαι οδηγός που θα βάλει κόντρες ,ούτε θα τρέξω με 230 ποτέ.Γενικά όμως κάνω πολύ νευρική οδήγηση θα έλεγα ενίοτε και επιθετική .Δεν ξέρω δηλαδή αν θα άξιζε να δώσω 6-7000 ευρώ παραπάνω για να αγοράσω την δίλιτρη έκδοση .Εντωμεταξύ κάποιοι έρχονται και μου λένε ότι θα μπορούσα να κοίταζα και προς vw sciroco r αλλά νομίζω ότι εκεί πλέον πηγαίνω αλλού .Ευχαριστώ για την όποια απάντηση ... -
Καλησπέρα παιδιά.
Γιατί να χαρίσεις λεφτά στο κράτος παίρνοντας 2,000 cc αμάξι, ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς; Απο εμένα πηγαινε για το 1,8 και αν δεν σου φτάσει η δύναμη του μετά απο κάποια χρόνια, υπάρχουν πολλά επώνυμα προγράμματα βελτίωσης που αυξάνουν την ιπποδύναμη στα επίπεδα 2λιτρου.
Προσωπικά δε θα σκεφτόμουν καν την αγορά δίλιτρου αυτή τη στιγμή, διότι και μετά θα το ξεφορτωθείς δύσκολα. Τώρα αν σε αυτά τα λεφτά θες να δεις και κάποιο άλλο μοντελο, πες μας τι εχεις κατα νου να σου πούμε..
Απλά σκεψου φέτος τα τέλη στο 1,8 ήταν 184 ε και στο 2,0 578ε περίπου Βάλε και τα ασφαλιστρα και θα δεις οτι δεν αξιζει το 2,0
-
το 2λιτρο τωρα απεκτησε τον κινητηρα με 211 νομιζω
και βεβαια αξιζει το 2λιτρο, αλλα με τα σηματα εχει γαμηθει το θεμα
αν αντεχεις το 600αρι ορμα
για ενα 2λιτρο με bonus malus 2 , θες 1400 ευρω το χρονο μονο για σηματα-ασφαλειες , δηλαδη απλα και μονο για να το εχεις στο γκαραζ σου
-
Μα καλά δεν ειπα κι εγω οτι δεν αξιζει! Το καλυτερο μοτερ του γκρουπ ειναι το 2λιτρο, απλα λεω οτι δεν συμφερει στην Ελλάδαρα μας!
-
εχεις δικιο, αλλα κοιτα που φτασαμε ρε γαμωτο.. να κοιταμε παλι τα 1600.. να θες να παρεις ΤΤ και να κοιτας να ειναι κατω απο 2000 κεκ..
και ερχονται και χειροτερα.. ειμαι σιγουρος οτι αργα ή γρηγορα θα κυνηγησουν και τους 1800αρηδες (βλεπε μερκες που το 95% τους ειναι 1800αρια)
-
Σωστά όλα αυτά που λέτε και τα έχω βάλει κάτω να τα σκεφτώ .Για το αν εχω σκεφτεί κάποιο άλλο μοντέλο σε αυτά τα λεφτά το μυαλό μου έχει πάει στην z4 που επίσης μου αρέσει πολύ αλλα νομίζω πάει λίγο πιο πάνω σε τιμή .Συν τοις άλλοις είναι και 2500 κυβικά αν δεν κάνω λάθος η 2.3 .Διορθωστε με αλλιως...
Σε ότι αφορά προγράμματα βελτίωσης που ανέφερε ο φίλος οκ έχω διαβάσει και έχω δει αλλά δεν ξέρω τώρα κατά πόσο θα μπω στο τρυπάκι να κάνω κάτι τέτοιο στο μέλλον .Είμαι δηλαδη πιο πολύ της φιλοσοφίας ότι αγοράσες αγόρασες .Εγώ προσπαθώ να σκεφτώ αν πράγματι το δίλιτρο έχει τόσο αισθητή διαφορά στον δρόμο απο το 1.8 όπως ακούγεται ,συν του ότι σε πολλά περιοδικά διαβάζω ότι εξυμνούν ειδικά την δίλιτρη έκδοση του κινητήρα του tt .Εντωμεταξύ δεν έτυχε και ποτέ να έχω δίλιτρο αυτοκίνητο και δεν έχω προσωπική άποψη αλλά ακούω απόψεις του τύπου ότι το τα δίλιτρα αποδίδουν καλύτερα τις ροπές κτλ... -
Οπότε θα πρεπει να τα οδηγήσεις και τα δυο για να βγαλεις σαφη συμπεράσματα. Σε κάθε περίπτωση το 2λιτρο είναι πιο γρήγορο απο το 1,8 αλλά καίει και πιο πολύ και επίσης ειμαι σίγουρος ότι θα σου 'φτάσει' η δύναμη του, απ ότι καταλαβαίνω απο τα γραφόμενα σου. Επίσης ο 1,8 έχει καδένα , για τον 2λιτρο των 211 ιππων δε ξερω, αλλα ο 2λιτρος των 200 έχει ιμάντες, κατι που αυξάνει αρκετά το κόστος των σερβις οταν χρειαστούν αλλαγή. Θα μου πεις με τι πραγματα καθομαι κι ασχολουμαι, απλά επειδή δε νομίζω να εχει κανεις λεφτά για πεταμα , απλα σε προιδεάζω για το τι παιζει κι απο κει και περα εσυ αναλογα με τις δυνατοτητες σου κρινεις κι επιλεγεις
Υ.Γ. Ούτε εγω μπαινω στο τρυπακι της βελτιωσης και δεν θα εβαζα ουτε καν προγραμμα, αυτο στο αναφερω σαν τελευταια εναλλακτικη, γιατι ειναι αρκετα οικονομικοτερη λυση σε βαθος χρονου σε σχεση με την αγορα διλιτρου. Πιστευω οτι θα σε ικανοποιησει και το 1,8. Δεν εχω μπει σε ΤΤ 1,8 αλλα απο Α3 sportback 1.8T φιλου, απο θεμα δυναμης δεν παραπονιεται καθολου..
-
τα καινουρια 2λιτρα εχουν επισης καδενα, με ιμαντα εχει μεινει μονο ο 'δυνατος' 2λιτρος του s3 και λοιπον συγγενων (tts, scirocco r, golf r, cupra r)
και παλι αυτο δεν ειναι λογος ανησυχιας μιας και η αλλαγη του ιμαντα προβλεπεται σε απειρα χλμ (πρακτικα ποτε)
η 23αρα Ζ4 ειναι 2500 κεκ και ειναι ταφος
ΥΓ επειδη ειχαν γραψει ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ οι 4τ για την audi (μετα τις θρυλικες πατατες με το dsg) , εγραψαν και αυτο http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... t_id=11115
πρεπει να πουμε οτι καμια σχεση
το ΤΤ θα βαλει το μοτερ της AUDI και οχι της vw , δηλαδη οχι αυτο του gti, αλλα εκεινο των Α4,Α5 κτλ με 35 κιλα ροπης περα απο τα 211 αλογα (και οχι τα 28-29 του gti )
οποτε φιλε αν ειναι να παρεις καινουριο , να περιμενεις το σαφως καλυτερο μοτερ
ας διαβαζουν καποιοι καλυτερα αυτα που τους στελνουν οι εταιρειες
-
λοιπόν να πω και γω τη γνώμη μου . Συμφωνώ με όλα τα προλεγόμενα ... Το μόνο που διαφωνώ είναι η τιμή .. Δεν νομίζω ότι το 2.0 έχει 50.000 .... (εκτός αν θεωρείς αυτή την τιμή χωρίς τα έξτρα ) εμένα μου βγήκε 58.000 χωρίς μειωμένα τέλη και τώρα έχει πάει στις 65.000 με τα έξτρα που εχω βάλει + τέλη 600 παρά κάτι + 2400 ασφάλεια το χρόνο. Εντάξει ο 2.0 είναι φανταστικός κινητήρας αλλά έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα εγώ ΔΕΝ θα αγόραζα 2 λίτρο πια στην ελλάδα . μη σου πω ότι θα το σκεφτόμουν για μεταχειρισμένο . Είναι κρίμα τόσα λεφτά να πηγαίνουν στο κράτος (από την αγορά ενός αυτοκινήτου ) . Στη βουλγαρία ξέρεις τι αυτοκίνητα μπορείς να πάρεις με 50.000 ...?
-
To scirocco R είναι ανώτερη επιλογή από αυτά τα δύο. Δεν υστερεί σε ποιότητα κατασκευής και ηχομόνωση και λόγω έκδοσης είναι και πολύ πιο σπορ από αυτά τα δύο.
Αν έχεις καταλήξει πάντως στο ΤΤ ούτε εγώ βλέπω το λόγο να προτιμήσεις το δίλιτρο. Καλύτερη οδική συμπεριφορά θα έχει το 1.8 (ελαφρύτερος κινητήρας, μικρότερη ροπή). -
Εδώ λίγο να πω στον φίλο που αναφέρθηκε στις τιμές ότι στην kosmocar έιχα παρει προσφορά για το 2.0 στα 50000 ,ενώ ο filosidis αν δεν κανω λαθος μου το αφηνε 3000 πιο φθηνα στα 47000.Μιλαμε χωρις τα εξτρα .
Τώρα πάντως σκεφτείτε μιλάμε για διαφορές μικρές φαντάζομαι .Τα 7.2 sec επιταχυνση που δίνει το 1.8 σε σχέση με το 6.6 ειναι διαφορά που την αντιλαμβάνεσαι ?
Για αυτό που αναφέρθηκε ότι η z4 είναι τάφος δεν το πολυκατάλαβα για να είμαι ειλικρινής -
και τα δυο ειναι πολυ κοντα σε επιδοσεις, το μονο οφελος που θα εχεις θα ειναι καθαρα μe το οικονομικο θεμα καθως και το θεμα συντηρησης καθώς άλλο 2.000 και άλλο 1.800 cc και αυτο σε όλα τα έξοδα. Εγω σκεφτομενος αυτο και μονο θα επελεγα 1.8
-
ταφος = δε μοιαζει για αυτοκινητο 200 αλογων.. θα ταιζεις τσαμπα 2500 κεκ (ειδικα σκεφτεις οτι εδω συζηταμε για 1.8 vs 2.0)
το 1.8 με το 2λιτρο εχουν σεβαστη διαφορα στο δρομο, μην κοιτας μονο το 0-100
αυτο βεβαια δε σημαινει οτι το 1.8 δεν θα πηγαινει σβελτα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
εχεις δικιο, αλλα κοιτα που φτασαμε ρε γαμωτο.. να κοιταμε παλι τα 1600.. να θες να παρεις ΤΤ και να κοιτας να ειναι κατω απο 2000 κεκ..ρε που φτάσαμε.. Να κοιτάμε τα ταπεινά 1600αρια...
ξεφτίλα ένας φοιτητής να μην έχει τουλάχιστον ένα μπανικο 1800αρη... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
εχεις δικιο, αλλα κοιτα που φτασαμε ρε γαμωτο.. να κοιταμε παλι τα 1600.. να θες να παρεις ΤΤ και να κοιτας να ειναι κατω απο 2000 κεκ..
ρε που φτάσαμε.. Να κοιτάμε τα ταπεινά 1600αρια...
ξεφτίλα ένας φοιτητής να μην έχει τουλάχιστον ένα μπανικο 1800αρη...δε με πιανεις μου φαινεται...
μιλαω για ατομο που μπορει να διαθεσει λεφτα για ΤΤ και σκεφτεται τα κυβικα
το αν ειναι φοιτητης ή οχι δε βλεπω τι σχεση εχει
εσενα δηλαδη σου αρεσει να θεωρεις το 2λιτρο πλεον απλησιαστο στοχο?
ΥΓ δεν ειναι μονο τα κυβικα και συ φοιτητης εισαι με αυτοκινητο σχεδον 7 mil παλιες δραχμες και μαγκια σου βεβαια
το οτι σκεφτομαστε ομως τα κυβικα οπως καναμε τη 10ετια του '90 ειναι τραγικο και αυτο ειναι γενικο -
ρε που φτάσαμε.. Να κοιτάμε τα ταπεινά 1600αρια...
ξεφτίλα ένας φοιτητής να μην έχει τουλάχιστον ένα μπανικο 1800αρη...δε με πιανεις μου φαινεται...
μιλαω για ατομο που μπορει να διαθεσει λεφτα για ΤΤ και σκεφτεται τα κυβικα
το αν ειναι φοιτητης ή οχι δε βλεπω τι σχεση εχει
εσενα δηλαδη σου αρεσει να θεωρεις το 2λιτρο πλεον απλησιαστο στοχο?
Άνθρωπος που κάθεται και βάζει κάτω τα τέλη και τους φόρους δεν κάνει για 2000cc+ σπορ κατασκεύασμα.-
μια αναποδια θα σε στείλει εκτός προϋπολογισμού...Σιγά σιγά θα αρχίσει το ξεσκαρταρισμα στα πολυτελή και σπορ , και θα μείνουν μόνο οι Πραγματικα εχοντες ...
-
μιλαω για ατομο που μπορει να διαθεσει λεφτα για ΤΤ και σκεφτεται τα κυβικακακώς
το οτι σκεφτομαστε ομως τα κυβικα οπως καναμε τη 10ετια του '90 ειναι τραγικο και αυτο ειναι γενικο
απλά η αγορά κάνει μια διόρθωση
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Σιγά σιγά θα αρχίσει το ξεσκαρταρισμα στα πολυτελή και σπορ , και θα μείνουν μόνο οι Πραγματικα εχοντες ...σωστός
Audi tt 1.8 ή 2.0?