-
Ο χρήστης jimhs έγραψε:
δεν εχει δυναμη η bmw για να κανει τι ρε μαγκες?τα D1που βλεπετε στο youtube?την αισθηση ισορροπιας και το σπρωξιμο στην εξοδο της στροφης το μπροστοκινητο δεν το δινει
πως να το κανουμε τωρα?έχεις χάσει τόση ιπποδυναμη απο μεταδοση που το σπρώξιμο εχρι γίνει φιλικό χτύπημα στην πλάτη...
Δεν έχει να κάνει μόνο η μετάδοση της κίνησης, και στα συγκεκριμανα αυτοκίνητα , με τα συγκεκριμένα μοτέρ η ΑΛΦΑ είναι πιο διασκεδαστική και σβελτη... -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
δεν εχει δυναμη η bmw για να κανει τι ρε μαγκες?τα D1που βλεπετε στο youtube?
την αισθηση ισορροπιας και το σπρωξιμο στην εξοδο της στροφης το μπροστοκινητο δεν το δινει
πως να το κανουμε τωρα?έχεις χάσει τόση ιπποδυναμη απο μεταδοση που το σπρώξιμο εχρι γίνει φιλικό χτύπημα στην πλάτη...
Δεν έχει να κάνει μόνο η μετάδοση της κίνησης, και στα συγκεκριμανα αυτοκίνητα , με τα συγκεκριμένα μοτέρ η ΑΛΦΑ είναι πιο διασκεδαστική και σβελτη...Και αυτό το λες από λογική, φυσική ή προσωπική εμπειρία?
Γιατί η εμπειρία μου άλλα μου λέει.
Και τα δύο αυτοκίνητα βγάζουν ~140 άλογα και ζυγίζουν ίδια κιλά...άρα πάνω-κάτω μιλάμε για ίδιες επιδόσεις. Όσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η GT, τόσο είναι και η 318i με τη ΒΑΣΙΚΗ διαφορά της μετάδοσης στον (σωστό) άξονα, το ουδέτερο στήσιμο και (βασικό για μένα) το ΣΑΦΩΣ καλύτερο κιβώτιο.
-
Nikos120i
μην το ψαχνεις ολες οι αλφα ρομεο ειναι τα πιο διασκεδαστικα αμαξια του κοσμου.
εξαιρουνται φεραρι ,λαμποργκινι,πορσε κτλ. -
Ο χρήστης Nikos120i έγραψε:
Και τα δύο αυτοκίνητα βγάζουν ~140 άλογα και ζυγίζουν ίδια κιλά...άρα πάνω-κάτω μιλάμε για ίδιες επιδόσεις. Όσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η GT, τόσο είναι και η 318i με τη ΒΑΣΙΚΗ διαφορά της μετάδοσης στον (σωστό) άξονα, το ουδέτερο στήσιμο και (βασικό για μένα) το ΣΑΦΩΣ καλύτερο κιβώτιο.Το τί βγάζει σαν μέγιστη ισχύ ο κινητήρας κοντά στις μέγιστες στροφές του δεν έχει σχέση με το τι φτάνει στις ρόδες.... Πρώτον γιατί οι απώλειες είναι μεγαλύτερες στα πισωκίνητα (παίρνουν λίγο πίσω με την καλύτερη εκκίνηση) και Δεύτερον γιατί μεγάλο ρόλο θα παίξουν και οι επιλογές που έχουν γίνει στους λόγους μετάδοσης.
Παρόλα αυτά όπως είπα και πιο πριν ο καθένας τη βρίσκει διαφορετικά... Η διασκέδαση δεν έχει σχέση τόσο με την ισχύ ή με τον κινητήριο άξονα. Όπως πχ άλλος τη βρίσκει με ξανθιές άλλος με μελαχρινές, άλλος θέλει στήθος άλλος πωπό κοκ. Εννοείται ότι αν μου πούνε προτιμάς 100 άλογα πίσω ή 200 μπροστά μπορεί και να προτιμήσω τα 200.... κι ας είναι στη λάθος μεριά.. για αντίστοιχη ισχύ όμως θα επέλεγα με βάση την προτίμησή μου κι ας χάνω λίγο σε επιδόσεις. -
την αισθηση ισορροπιας και το σπρωξιμο στην εξοδο της στροφης το μπροστοκινητο δεν το δινει
Δεν έχει να κάνει μόνο η μετάδοση της κίνησης, και στα συγκεκριμανα αυτοκίνητα , με τα συγκεκριμένα μοτέρ η ΑΛΦΑ είναι πιο διασκεδαστική και σβελτη...Και αυτό το λες από λογική, φυσική ή προσωπική εμπειρία?
Και τα δύο αυτοκίνητα βγάζουν ~140 άλογα και ζυγίζουν ίδια κιλά...άρα πάνω-κάτω μιλάμε για ίδιες επιδόσεις. Όσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η GT, τόσο είναι και η 318i με τη ΒΑΣΙΚΗ διαφορά της μετάδοσης στον (σωστό) άξονα, το ουδέτερο στήσιμο και (βασικό για μένα) το ΣΑΦΩΣ καλύτερο κιβώτιο.
Εκτος απο το κιβωτιο,που συμφωνω οτι της μπεμπας εχει καλυτερη αισθηση,
εχεις οδηγησει κανενα απο τα 2 αυτοκινητα σε ολοκληρωμενες διαδρομες? ή κανεις απλως συγκριση των αριθμων και της μεταδοσης στο ''σωστο'' ( ) αξονα?Γιατι αν νομιζεις οτι η 147 σου εχει ακριβως την ιδια οδηγικη συμπεριφορα με μια μαμα GT,κανεις λαθος.
-
να ρωτησω , αληθευει οτι η 147 ειχε τη χειροτερη συμπεριφορα μεταξυ των ομοσασων 156 και gt με καλυτερη ολων τη gt?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
να ρωτησω , αληθευει οτι η 147 ειχε τη χειροτερη συμπεριφορα μεταξυ των ομοσασων 156 και gt με καλυτερη ολων τη gt? -
Ο χρήστης Giwrgos_AlfaGT έγραψε:
Εκτος απο το κιβωτιο,που συμφωνω οτι της μπεμπας εχει καλυτερη αισθηση,
εχεις οδηγησει κανενα απο τα 2 αυτοκινητα σε ολοκληρωμενες διαδρομες? ή κανεις απλως συγκριση των αριθμων και της μεταδοσης στο ''σωστο'' ( ) αξονα?Γιατι αν νομιζεις οτι η 147 σου εχει ακριβως την ιδια οδηγικη συμπεριφορα με μια μαμα GT,κανεις λαθος.
Εκτενές td της 2.0 απλής και selespeed. Την 1.8 δεν την οδήγησα ποτέ γιατί το μοτέρ δε με ενδιέφερε ποτέ...ακόμα και τότε ήταν παλιό.
Καμία σχέση η 147 με τη GT στη συμπεριφορά...αλλά δεν είναι και κανένα υπεραυτοκίνητο με super handling...η Ε46 μου αρέσει περισσότερο για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω.
Αν τώρα μιλάγαμε για τη 2λτ (η 5η φορά που το γράφω) αλλάζουν τα πράγματα.
-
Να το παίξω λίγο άσχετος? Εγώ νόμιζα πως το μπεμβέ έχει 1800άρι μοτέρ με 115/120 άλογα, γιατί όλοι μιλάνε για 140?
-
Ο χρήστης travelman έγραψε:
Να το παίξω λίγο άσχετος? Εγώ νόμιζα πως το μπεμβέ έχει 1800άρι μοτέρ με 115/120 άλογα, γιατί όλοι μιλάνε για 140?Γιατί νομίζω ότι βγάζει 140?
Γιατί αν βγάζει 120...τόσες σελίδες κάνω λάθος καθώς το υπολόγιζα με 140
-
Να το παίξω λίγο άσχετος? Εγώ νόμιζα πως το μπεμβέ έχει 1800άρι μοτέρ με 115/120 άλογα, γιατί όλοι μιλάνε για 140?
Γιατί νομίζω ότι βγάζει 140?
Ναι...καλά θυμάμαι. Είναι σχεδόν ίδιο με το *18i που παίζει τώρα...2λτ με 143 άλογα (και 20 κιλά ροπούλα...όσο το si μου δηλαδή ...ενώ η GT έχει 17 κιλά http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=89397
Εδώ έχει το 4θυρο...αλλά προφανώς ίδιο μοτέρ έχει και το coupe.
Κάνω λάθος?
Επίσης μη κοιτάτε μόνο τα άλογα...αλλά και τη ροπή που η 318i έχει καλύτερη (το σπρώξιμο που λέγαμε στη στροφή? )
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
να ρωτησω , αληθευει οτι η 147 ειχε τη χειροτερη συμπεριφορα μεταξυ των ομοσασων 156 και gt με καλυτερη ολων τη gt?Η GT βασιζεται σε GTA καροτσα με οτι αυτο συνεπαγεται στα δεσιματα και τις ενισχυσεις του πλαισιου. Πιο διασκεδαστικη παντως ειναι μακραν η 156 γιατι ειναι πιο ζυγισμενη στις χαμηλου κυβισμου εκδοσεις της.
-
Τότε θα συμφωνήσω ακόμα περισσότερο για την άλφα, γιατί μπορεί το μοτέρ να είναι όντως αρκετά καλύτερο αλλά είναι δίλιτρο και να δώσεις σχεδόν τριπλά τέλη κυκλοφορίας 200 κυβικά παραπάνω είναι του ματς για μένα...
-
BMW all the way....
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
BMW all the way....Έεεετσι μεγάλε!!
-
BMW all the way....
Έεεετσι μεγάλε!!
εμα.... μλκς θα λεμε τωρα???? μονο συζητηση να κανουμε?
-
Γιατί νομίζω ότι βγάζει 140?
Ναι...καλά θυμάμαι. Είναι σχεδόν ίδιο με το *18i που παίζει τώρα...2λτ με 143 άλογα (και 20 κιλά ροπούλα...όσο το si μου δηλαδή ...ενώ η GT έχει 17 κιλά http://www.carfolio.com/specifications/ ... ?car=89397
Εδώ έχει το 4θυρο...αλλά προφανώς ίδιο μοτέρ έχει και το coupe.
Κάνω λάθος?
Επίσης μη κοιτάτε μόνο τα άλογα...αλλά και τη ροπή που η 318i έχει καλύτερη (το σπρώξιμο που λέγαμε στη στροφή? )
Το έγραψα και πρίν μερικές σελίδες...
Η πρώτη E46 318Ci η οποία ήταν 1.900cc είχε 118 ατίθασα και 18kgm...
Μετά το 2002 η 318Ci φορούσε τον 2lt με τα 140...Αν κρίνω απο τα κυβικά του έταιρου υποψήφιου, δηλαδή της GT, τότε μάλλον αναφέρεται στην πρώτη 318 των 1.9lt και όχι στην 2lt για ευνόητους λόγους...
-
Ας τα οδηγήσει ο φιλαράκος και θα καταλήξει... στην Άλφα..
-
http://www.zeperfs.com/duel752-1427.htm
μιας και θελει αναβασεις να προτεινω κατι απο τις Alfa
http://www.zeperfs.com/duel752-2445.htm
παντως ειναι αξιοσημείωτο πως για να εχεις ιδια ροπη που την χρειάζεσαι σε ορινες διαδρομες πρεπει να πας στην 323ι !!!! -
παιδια ευχαριστω πολυ για την ανταποκριση σας στο θεμα.....τελικα οι γνωμες ειναι πολλες!οποτε συμπερασμα θα βγαλω μονο οταν οδηγησω και τα 2....οταν γινει αυτο θα σας παραθεσω την γνωμη μου(και την επιλογη μου)
Υ.Γ. ολα αυτα βεβαια αν δεν ανεβει και αλλο η τιμη της βενζινης γιατι με βλεπω στο τελος με κανα πουντακι 1.200
BMW 318ci E46 η ALFA ROMEO GT 1.8....????