-
Όλα αυτά που συμβαίνουν στην προ-πτώχευσης Ελλάδα, μαζί με τα νέα μέτρα και με άλλα χειρότερα που θα ακολουθήσουν, με τις πορείες να γίνονται μάχες, με την ατιμωρησία όλων αυτών που έφτασαν τα πράγματα ως εδώ (ο λαός ζητάει τιμωρία κι ας φταίει και ο ίδιος) και την εγκληματικότητα να καλπάζει, νομίζετε ότι θα υπάρχει κοινωνική έξαρση και αν ναι, με ποιο τρόπο? Όπως το Δεκ του 08 ή κάτι άλλο.
Μήπως πρέπει να προτείνουμε κάποιον πιο ανώδυνο τρόπο για όλους? Μήπως είναι αυτή μια ευκαιρία που πρέπει να μην την αφήσουμε να φύγει? Να καθαρίσουμε το βόθρο, αφού φτάσαμε εκεί που φτάσαμε? Να δείξουμε ότι η πολιτική όλων των πλευρών είναι απαξιωμένη πια.
Ποιοι θα αφήσουν τον φραπέ για να επαναστατήσουν? Η Μύκονος θα αδειάσει? Τα πολυτελή μαγαζιά και εστιατόρια θα κλείσουν? Η Ferrari θα πουλάει 1 αυτοκίνητο το χρόνο και η Καγιέν 5?
Θα υπάρχει μετανάστευση? Θα φύγουν οι εταιρίες στο εξωτερικό? Θα αρχίσουν τα συσσίτια στους άπορους? Οι τράπεζες πως θα αντιδράσουν? Θα αδειάζουν τα ράφια και οι τραβηχτούν οι καταθέσεις?
Ποια θα είναι η Ελλάδα σε 6 μήνες, 1 χρόνο, 5 χρόνια?Τοποθετώ τον χρόνο των αντιδράσεων γύρω στο φθινόπωρο, μετά τα μπάνια του λαού και όταν το μαύρο χρήμα στους μικρομεσαίους αρχίσει α φθίνει σημαντικά.
Τοποθετηθείτε με απόψεις και προτάσεις μόνο σε αυτόν τον τομέα, για τα οικονομικά, υπάρχει το θέμα ΔΝΤ.
-
Όλα αυτά που συμβαίνουν στην προ-πτώχευσης Ελλάδα, μαζί με τα νέα μέτρα και με άλλα χειρότερα που θα ακολουθήσουν, με τις πορείες να γίνονται μάχες, με την ατιμωρησία όλων αυτών που έφτασαν τα πράγματα ως εδώ (ο λαός ζητάει τιμωρία κι ας φταίει και ο ίδιος) και την εγκληματικότητα να καλπάζει, νομίζετε ότι θα υπάρχει κοινωνική έξαρση και αν ναι, με ποιο τρόπο? Όπως το Δεκ του 08 ή κάτι άλλο.
Μήπως πρέπει να προτείνουμε κάποιον πιο ανώδυνο τρόπο για όλους? Μήπως είναι αυτή μια ευκαιρία που πρέπει να μην την αφήσουμε να φύγει? Να καθαρίσουμε το βόθρο, αφού φτάσαμε εκεί που φτάσαμε? Να δείξουμε ότι η πολιτική όλων των πλευρών είναι απαξιωμένη πια.
Ποιοι θα αφήσουν τον φραπέ για να επαναστατήσουν? Η Μύκονος θα αδειάσει? Τα πολυτελή μαγαζιά και εστιατόρια θα κλείσουν? Η Ferrari θα πουλάει 1 αυτοκίνητο το χρόνο και η Καγιέν 5?
Θα υπάρχει μετανάστευση? Θα φύγουν οι εταιρίες στο εξωτερικό? Θα αρχίσουν τα συσσίτια στους άπορους? Οι τράπεζες πως θα αντιδράσουν? Θα αδειάζουν τα ράφια και οι τραβηχτούν οι καταθέσεις?
Ποια θα είναι η Ελλάδα σε 6 μήνες, 1 χρόνο, 5 χρόνια?Τοποθετώ τον χρόνο των αντιδράσεων γύρω στο φθινόπωρο, μετά τα μπάνια του λαού και όταν το μαύρο χρήμα στους μικρομεσαίους αρχίσει α φθίνει σημαντικά.
Τοποθετηθείτε με απόψεις και προτάσεις μόνο σε αυτόν τον τομέα, για τα οικονομικά, υπάρχει το θέμα ΔΝΤ.
-
-
με ενα τροπο θα παμε μπροστα..
αναπτυξη=εργα=λεφτα=οχι λαμογιες=τι λεω τωρα..
αυτα τα εργα που ελεγαν στον πειραια υψους 1.5 δις τι εγιναν?.. -
Ο χρήστης cabala10 έγραψε:
με ενα τροπο θα παμε μπροστα..
αναπτυξη=εργα=λεφτα=οχι λαμογιες=τι λεω τωρα..
αυτα τα εργα που ελεγαν στον πειραια υψους 1.5 δις τι εγιναν?..Ξεχασες να βαλεις και τον σημαντικοτερο ορο στην εξισωση.Τον τραπεζικο δανεισμο.Εκτος και αν πιστευεις οτι η Ελλαδα θα ειναι το πρωτο κρατος παγκοσμιως τα τελευταια διακοσια χρονια,που θα καταφερει να μηδενισει το χρεος του.
-
αν δε πανε καποια λαμογια στη φυλακη ειμαι σιγουρος οτι θα γινει χαμος καποια στιγμη
και αυτες οι παπαριες που λενε για το οτι ειμαστε συντεταγμενη πολιτεια και οι νομοι εφαρμοζονται και η δικαιοσυνη ειναι ανεξαρτητη ειναι παπαριες
λαικα δικαστηρια θελει ο κοσμος , αν ειναι να δεχτει αυτη τη κατασταση
δε μπορεις να βλεπεις αυτους που σε κλεβουν να κυκλοφορουν ελευθεροι, και να σε κανουν να νιωθεις ενοχες επειδη δουλεψες και εχεις 3 αυτοκινητα (και εισαι υποτιθεται σπαταλος)
και για να εκφραστω με εικονα
-
Η πρώτη χώρα που εκμηδένισε τον τραπεζικό της δανεισμό ήταν η Ρουμανία επί Τσαουσέσκου. Στον λαό επεβλήθηκε ένα καθεστώς άγριας λιτότητας για μερικά χρόνια όπου ακόμη και το ψωμί δινόταν με δελτίο, ενώ παράλληλα εξήχθησαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων στο εξωτερικό προκειμένου να βρεθεί συνάλλαγμα.
Τελικώς, και με χίλες δύο ανάλογες θυσίες, το χρέος αποπληρώθηκε μέχρι δεκάρας, επίτευγμα μοναδικό παγκοσμίως.
Εκτιμώ ότι το σκηνικό δεν θα επαναληφθεί αυτούσιο στην περίπτωσή μας. -
Και η Ρωσία πριν 3 χρόνια αποπλήρωσε το χρέος της προς την Δύση και μάλιστα με μετρητά!
-
πληρωσαν οι ρωσοι τα χρεη τους? (εννοω δεχτηκαν?)
αυτοι βεβαια εχουν και αλλες δυνατοτητες σα χωρα
-
Έφτασε η στιγμή για δικτατορία και εκτέλεση όλων των βουλευτών;
Όχι ακόμα, περιμένουμε πρώτα να μας επιβάλλουν οι δανειστές νέα και πολύ πιο αυστηρά μέτρα.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Έφτασε η στιγμή για δικτατορία και εκτέλεση όλων των βουλευτών;Όχι ακόμα, περιμένουμε νέα και πολύ πιο αυστηρά μέτρα.
Τους στήνεις στον τοίχο και τους βαράς με άρμα
-
Σκεφτομουν να κανω χουντα να σωσω την χωρα...εχω στο μυαλλο μου κανα 2 απο εδω μεσα να τους παρω μαζι μου σαν υπουργους
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
πληρωσαν οι ρωσοι τα χρεη τους? (εννοω δεχτηκαν?)αυτοι βεβαια εχουν και αλλες δυνατοτητες σα χωρα
Το έκανα σαν επίδειξη... του στυλ: 'Δε μου λες εσύ Γερμανάκο, τι σου χρωστάω; 390 δις; Πάρε 400 και είμαστε εντάξει...'
Πάντως τίποτα δεν αποκλείεται (αυτά πηγαίνει στα περί κινήματος...).
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Σκεφτομουν να κανω χουντα να σωσω την χωρα...εχω στο μυαλλο μου κανα 2 απο εδω μεσα να τους παρω μαζι μου σαν υπουργους -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
Σκεφτομουν να κανω χουντα να σωσω την χωρα...εχω στο μυαλλο μου κανα 2 απο εδω μεσα να τους παρω μαζι μου σαν υπουργους
Mην αγχωνεσαι...διπλα μου θα σε εχω...
-
Ο χρήστης Thanix έγραψε:
Σκεφτομουν να κανω χουντα να σωσω την χωρα...εχω στο μυαλλο μου κανα 2 απο εδω μεσα να τους παρω μαζι μου σαν υπουργουςΕλα μερκ εχουμε, κανε με υπουργο να δεις χαρα
-
πολυ ευκολα εκδηλωνεστε
-
δεν ξέρω σε ποιον χρόνο θα αντιληφθεί η πλειοψηφία οτι το ΔΝΤ διασώζει την οικονομία αλλά και την υπάρχουσα κυριάρχη τάξη, την υπάρχουσα δομή.
the sooner the milder -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
δεν ξέρω σε ποιον χρόνο θα αντιληφθεί η πλειοψηφία οτι το ΔΝΤ διασώζει την οικονομία αλλά και την υπάρχουσα κυριάρχη τάξη, την υπάρχουσα δομή.
the sooner the milderΕδώ κάποιοι περιμένουν να πιάσουν τα λαμόγια, ενώ το πιθανότερο είναι να τους...υπουργοποιήσουν!
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα φάνε το αγγούρι προφανώς και θα είναι τεράστιο.
Και έρχεται υψηλή ανεργία , υψηλοί φόροι, μηδενική ανάπτυξη και καταργημένες συλλογικές διαπραγματεύσεις-συμβάσεις, ελεύθερες απολύσεις με αστείες αποζημιώσεις, ένας οικονομικός παράδεισος δηλαδή... -
Αυτό που φοβάμαι είναι η δέσμευση του πασοκ πως μετά την τακτοποίηση του χρέους θα ασχοληθεί και με την αναπτυξη.
Κοινωνικές αναταραχές και επιπτώσεις οικονομικών μέτρων