-
Πόσο δύσκολο είναι να μην στέκεσαι σ' αυτό που εσύ θα ήθελες να εννοώ κ να διαβάσεις τι γράφω, μπας κ συνεννοηθούμε κάποτε?
Πολύ, φαντάζομαι...
Διάβασε (ΑΝ θέλεις) ολόκληρο το απόσπασμα κ αν δεις τπτ διαφορετικό τα ξαναλέμε. Αν όχι, δεν χρειάζεται να απαντήσεις.Ο χρήστης ililias έγραψε:
Επί της ουσίας, που έχει άδικο;
Αρκεί που αυτά που γράφει δεν μας βολεύουν. Με ένα 'έλα μωρέ, ο Πανούτσος', καθαρίζουμε!
...Οπως και στα αθλητικά, ο λόγος που η δημοσιογραφία καλύπτει τους χούλιγκαν των γηπέδων και της πολιτικής είναι ότι φοβάται. Χίλιες φορές να γράψεις ότι οι αστυνομικοί σκοτώνουν στις κερκίδες και στα Εξάρχεια τα παιδάκια κανένας αστυνομικός δεν θα σου την πέσει, δεν θα σε δείρει, δεν θα σου καταλάβει τον σταθμό προκειμένου να στέλνει μηνύματα. Μια φορά να πεις ή να γράψεις ότι μπορεί και να μην ήταν προβοκάτσια και τα επεισόδια τα έκαναν ακροαριστεροί και θα έχεις 500 mail να σου ζητάνε να αναιρέσεις, χίλια να σε ρωτάνε «δηλαδή, εσύ από πού το ξέρεις;» και μια δεκάδα να σου λένε ότι κάποια στιγμή θα «σε πετύχουνε». Οπότε οι περισσότεροι βλέπουν δολοφόνους αστυνομικούς και ακροδεξιούς ή «δολοφόνους της δημοκρατίας» και «προβοκάτορες» και έχουν ήσυχο το κεφάλι τους...
Ε, αυτό το ζούμε κ στο 4τφ. -
Πόσο δύσκολο είναι να μην στέκεσαι σ' αυτό που εσύ θα ήθελες να εννοώ κ να διαβάσεις τι γράφω, μπας κ συνεννοηθούμε κάποτε?
Πολύ, φαντάζομαι...Aναφερόμαστε στο συγκεκριμένο περιστατικό Ηλία?
Στο κάψιμο των ανθρώπων στη μαρφίν?Εφόσον λοιπόν μιλάμε για το συγκεκριμένο περιστατικό, η μομφή που προσυπογράφεις είναι πέρα για περα άδικη.
όταν δε, την παραθέτεις ακριβώς μετά από αυτά που ειπώθηκαν, δεν καταλαβαίνω τί ακριβώς θέλεις να σου απαντήσωΤο να μου λες γενικά κι αόριστα μιά φορά έγραψα για προβοκάτσια και με πήραν με τις τομάτες δεν μου λέει απολύτως τπτ.
Και ναι υπάρχουν προβοκάτσιες, τις οποίες ποτέ εσύ δεν θα αναγνωρίσεις γιατί δε σου κάθεται καλά. τί να κάνουμε
και ναι θα μιλάω για προβοκάτσιες, όταν το φτωχό μου το μυαλουδάκι μπορεί να δεί κάτι τέτοιο.
όπως και θα λέω δεν ήταν προβοκατσια όταν δεν θεωρώ ότι ήταν, όπως έπραξα στην συγκεκριμένη περίπτωση, προς απογοήτευσή σου μάλλον -
delete
-
Ό,τι είναι το (αναίτιο ενίοτε) ξύλο των ΜΑΤατζήδων είναι και οι ηλίθιοι που σπάνε το βιβλιοπωλείο του Βελόπουλου
-
Μήπως να συγκρίνουμε και τις 'ποσότητες' του κόσμου [+περιστατικά ++] που τρώει ξύλο από τα ΜΑΤ με αυτούς που σπάνε βιβλιοπωλεία;
Εύκολα το πετάμε το 'ό,τι είναι το ένα είναι και το άλλο', όταν δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε με το τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα
Μήπως θα ήταν καλό κάπόια στιγμή να αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι είναι οι λέξεις που χρησιμποιούμε;
Π.χ. Εγώ θα ήθελα να μου αναφέρεις ένα περιστατικό που αριστεροί πήγαν και έσπασαν βιβλιοπωλεία.Αν στο όνομα αυτών που σπάνε βιβλιοπωλεία, νομιμοποιείται στη συνείδησή σας το ξύλο των ΜΑΤ, τότε το ίδιο λένε και οι αναρχικοί που στο όνομα των διεφθαρμένων τραπεζικών καίνε όλο το κατάστημα.
Και τα 'μυξοκλαίγονται' [edit] Nozomi καλύτερα να τα μαζέψεις για να μην πάμε σε τέτοιου επιπέδου διάλογο.
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μήπως θα ήταν καλό κάπόια στιγμή να αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι είναι οι λέξεις που χρησιμποιούμε; Π.χ. Εγώ θα ήθελα να μου αναφέρεις ένα περιστατικό που αριστεροί πήγαν και έσπασαν βιβλιοπωλεία.Το γεγονός ότι όποτε σπάνε τα φασιστοβιβλιοπωλεία πανηγυρίζουν οι Ιντιμιντιάδες μάλλον σημαίνει ότι τα σπασίματα τα κάνουν οι νεφελίμ.
Δεν 'εξισώνω' κάτι, ούτε δικαιολογώ τη βία των ΜΑΤ. Απλώς λέω ότι εμένα δε μου αρέσει ούτε το σπάσιμο του Άδωνι, ούτε οι παν/μιακοί τραμπουκισμοί των Ε.Α.Α.Κ, ούτε φυσικά και η βία των ΜΑΤ όταν γίνεται απρόκλητα.
Δύσκολο είναι να το καταλάβει κανείς;
-
Ο Ιανός προχθές. Ένα παράδειγμα. Το βιβλιοπωλείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ. Διάφορα καταστήματα.
Το ξύλο των ΜΑΤ συνήθως νομιμοποιείται από το ότι τη δουλειά τους την επιβάλλει ο νόμος όταν κάποιοι παρανομούν. Περίεργο;
Υπερβαίνουν τις διαταγές τους κάποιοι και βαράνε κι άσχετους που δεν παρανομούν; Παθογένεια, θέλουν ξήλωμα αυτοί. Αλλά θα προτιμούσα να υπάρχει δίπλα μου ένας αστυνόμος συντεταγμένης εξουσίας παρά ένας σαν αυτούς που καίνε και βαράνε γιατί τους στενεύει ο κάβαλος.
http://totefteri.blogspot.com/2010/05/b ... _3341.html -
επίσης δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς :
Άλλο οι αναρχικοί
Άλλοι οι αριστεροί
Άλλο οι μπαχαλάκηδες.
Άλλο οι ιντυμυντιάδες που [edit] είναι απλώς το κοινό ενός site. Που ΔΕΝ έχει αριστερές καταβολές, αν το θες κι αυτό.Έγραψες ό,τι είναι το ένα, είναι και το άλλο. Λοιπόν αυτό είναι στεγνή εξίσωση με απλά ελληνικά. Αν δεν το εννούσες, δεκτόν. Αλλά το έγραψες.
-
Το γεγονός ότι ξύλο τρώει ο οποιοσδήποτε (περίπου, όχι ο μάνος προφανώς )σου διέφυγε στην εξίσωση
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το γεγονός ότι ξύλο τρώει ο οποιοσδήποτε (περίπου, όχι ο μάνος προφανώς )σου διέφυγε στην εξίσωσηΘα έπρεπε;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο Ιανός προχθές. Ένα παράδειγμα. Το βιβλιοπωλείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ. Διάφορα καταστήματα.Το ξύλο των ΜΑΤ συνήθως νομιμοποιείται από το ότι τη δουλειά τους την επιβάλλει ο νόμος όταν κάποιοι παρανομούν. Περίεργο;
Υπερβαίνουν τις διαταγές τους κάποιοι και βαράνε κι άσχετους που δεν παρανομούν; Παθογένεια, θέλουν ξήλωμα αυτοί. Αλλά θα προτιμούσα να υπάρχει δίπλα μου ένας αστυνόμος συντεταγμένης εξουσίας παρά ένας σαν αυτούς που καίνε και βαράνε γιατί τους στενεύει ο κάβαλος.
http://totefteri.blogspot.com/2010/05/b ... _3341.htmlΝα σου πω, τη λέξη ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ τη διάβασες πουθενά;
Εδώ ας πούμε [γιατί το bold δεν φτάνει]Μήπως θα ήταν καλό κάπόια στιγμή να αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι είναι οι λέξεις που χρησιμποιούμε;
Π.χ. Εγώ θα ήθελα να μου αναφέρεις ένα περιστατικό που αριστεροί πήγαν και έσπασαν βιβλιοπωλεία.ΕΝτάξει, εσύ πιστεύεις ότι ξύλο ρίχνουν μόνο σε όσους παρανομούν. Φαντάζομαι και στο βίντεο της ΠΕΜΠΤΗΣ εσύ βλέπεις κάποαι παρανομία
Εμένα επίτρεψέ μου που τα έχω ΖΗΣΕΙ αυτά (εν αντιθέσει με 'σέανα που τα βλέπεις σε ταινία) να έχω διαφορετική άποψη.
-
μπορει καποιος να βαλει ενα βιντεο να δουμε τι ξυλο ριχνουν οι μπατσοι στο εξωτερικο;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
http://totefteri.blogspot.com/2010/05/b ... _3341.htmlΘα φταίει μετά αυτός ο καταστηματάρχης αν βάλει άτομα να ξεπαστρέψουν αυτά τα μπασταρδεμένα που του επιτέθηκαν;
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Μήπως θα ήταν καλό κάπόια στιγμή να αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι είναι οι λέξεις που χρησιμποιούμε; Π.χ. Εγώ θα ήθελα να μου αναφέρεις ένα περιστατικό που αριστεροί πήγαν και έσπασαν βιβλιοπωλεία.Εγώ πάντως θα ήθελα να γνωρίσω έναν αριστερό...γιατί έχουμε φτάσει στο σημείο 'αριστερός' να είναι όποιος ζητάει τα αυτονόητα (κράτος πρόνοιας, καλό βιοτικό επίπεδο κλπ) λες και οι 'δεξιοί' θέλουν να πεθάνουν όλοι στην πείνα και να γεμίσει η Ελλάδα αστέγους.
Τέλος πάντων τη σήμερον ημέρα τέτοιοι διαχωρισμοί δεν ισχύουν σε καμμιά περίπτωση, όλοι καπιταλιστές είμαστε και θέλουμε την πρόοδο μέσω του καπιταλισμού με παράλληλη καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου και της κρατικής πρόνοιας.
Τώρα πως έχουμε φτάστει στο σημείο 'αριστεροί' να είναι οι άθεοι-αναρχικοί-κομμουνιστές με τις ακραίες απόψεις και 'δεξιοί' όσοι κάνουν την παραμικρή αναφορά σε εθνική κυριαρχία-σημαία-θρησκεία κλπ δεν μπορώ να το καταλάβω, το υπόλοιπο 80% του πληθυσμού δηλαδή Τι είναι πέρα από μ@@@@ες που είναι το μόνο σίγουρο.
Ο Ιανός προχθές. Ένα παράδειγμα. Το βιβλιοπωλείο του βουλευτή του ΛΑΟΣ. Διάφορα καταστήματα.
Το ξύλο των ΜΑΤ συνήθως νομιμοποιείται από το ότι τη δουλειά τους την επιβάλλει ο νόμος όταν κάποιοι παρανομούν. Περίεργο;
http://totefteri.blogspot.com/2010/05/b ... _3341.htmlΣυμφωνώ και επαυξάνω....δηλαδή όταν σε άλλες χώρες με το παραμοικρό σπάσιμο περιουσίας (δημόσιας ή ιδιωτικής) εφορμούν οι αστυνομικοί με τα άλογα στο πλήθος για να τους διαλύσουν κι ΑΝ καταφέρουν να συλλάβουν όποιον υπέπεσε σε αδίκημα είναι υποανάπτυκτοι???
πχ έβλεπα χθες στο Ράδιο Αρβύλα να κοροιδεύουν τον Κακαλαμάνη γιατί μετά τα προχθεσινά γεγονότα ανέφερε σε δελτίο ειδήσεων λετπομερώς τις καταστροφές της δημόσιας περιουσίας που έγιναν.
Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος έκανε την δουλειά του και μάλιστα σωστά εν προκειμένω έχοντας λεπτομερέστατο απολογισμό; Δηλαδή έπρεπε να αναφαρθεί στους νεκρούς και μόνο;
Τέλος είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθούν οι απανταχού κάφροι ότι τα σπασμένα θα τα πληρώσουμε ΟΛΟΙ μας μαζί με τα έξτρα χαράτσια των κυβερνήσεων;Στο φινάλε ή κάντε επανάσταση και κάψτε όλα ή διαδηλώστε ειρηνικά και πάνω απ όλα μαζικά και κυρίως δείξτε με την ψήφο σας την γνώμη σας για τους πολιτικούς, πέρα από εκεί καθε έννοια δημοκρατίας πάυει να υπάρχει με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη συμπεριφοράς από τις δυνάμεις επιβολής της τάξης
-
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Συμφωνώ και επαυξάνω....δηλαδή όταν σε άλλες χώρες με το παραμοικρό σπάσιμο περιουσίας (δημόσιας ή ιδιωτικής) εφορμούν οι αστυνομικοί με τα άλογα στο πλήθος για να τους διαλύσουν κι ΑΝ καταφέρουν να συλλάβουν όποιον υπέπεσε σε αδίκημα είναι υποανάπτυκτοι???Η συζήτηση αυτή περί του τι συμβαίνει στο εξωτερικό σε αντίστοιχες περιπτώσεις, την είχαμε ξανακάνει (αν κάτσει να ψάξει κανείς τα threads περί του δεκεμβρίου θα βρεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό)
Μην τρελλαίνεστε. Ούτε έξω είναι όπως τα νομίζετε. -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
επίσης δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς :Άλλο οι αναρχικοί
Άλλοι οι αριστεροί
Άλλο οι μπαχαλάκηδες.
Άλλο οι ιντυμυντιάδες που δεν είναι απλώς το κοινό ενός site. Που ΔΕΝ έχει αριστερές καταβολές, αν το θες κι αυτό.Έγραψες ό,τι είναι το ένα, είναι και το άλλο. Λοιπόν αυτό είναι στεγνή εξίσωση με απλά ελληνικά. Αν δεν το εννούσες, δεκτόν. Αλλά το έγραψες.
Εν πάσει περιπτώσει, δε με απασχολεί αν είναι και ψαράδες. Το θέμα είναι ότι όπως είναι άσχημο να σπας βιβλιοπωλεία και να πετάς πέτρες σε τράπεζες, είναι άσχημο να βαράνε και τα ΜΑΤ χωρίς αιτία.
-
delete
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
επίσης δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς :
Άλλο οι αναρχικοί
Άλλοι οι αριστεροί
Άλλο οι μπαχαλάκηδες.
Άλλο οι ιντυμυντιάδες που δεν είναι απλώς το κοινό ενός site. Που ΔΕΝ έχει αριστερές καταβολές, αν το θες κι αυτό.Έγραψες ό,τι είναι το ένα, είναι και το άλλο. Λοιπόν αυτό είναι στεγνή εξίσωση με απλά ελληνικά. Αν δεν το εννούσες, δεκτόν. Αλλά το έγραψες.
Εν πάσει περιπτώσει, δε με απασχολεί αν είναι και ψαράδες. Το θέμα είναι ότι όπως είναι άσχημο να σπας βιβλιοπωλεία και να πετάς πέτρες σε τράπεζες, είναι άσχημο να βαράνε και τα ΜΑΤ χωρίς αιτία.
Άσχημο είναι το να βλέπεις αδέσποτα που δεν τα αγαπάει κανείς, άσχημο είναι και το να βλέπεις ορφανά παιδάκια στο δρόμο χωρίς σπίτι. Δεν νομίζω να έγραφες ποτέ όμως 'ό,τι είναι και το αδέσποτο στο δρόμο, είναι και το 10χρονο άστεγο παιδάκι'.
Πρόσεξε κι αυτό το 'δεν με απασχολεί' γιατί τα ίδια λένε και οι μπαχαλάκηδες όταν τους εξηγούνε ότι άλλο ο Ψωμιάδης κι άλλο ο καταστηματάρχης.
Μην καταντήσετε κι αυτά που βρίζετε δλδ... όχι τπτ άλλο
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Μήπως να συγκρίνουμε και τις 'ποσότητες' του κόσμου [+περιστατικά ++] που τρώει ξύλο από τα ΜΑΤ με αυτούς που σπάνε βιβλιοπωλεία;
Εύκολα το πετάμε το 'ό,τι είναι το ένα είναι και το άλλο', όταν δεν έχουμε καμία διάθεση να ασχοληθούμε με το τι σημαίνει αυτό στην πραγματικότητα
Μήπως θα ήταν καλό κάπόια στιγμή να αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε τι είναι οι λέξεις που χρησιμποιούμε;
Π.χ. Εγώ θα ήθελα να μου αναφέρεις ένα περιστατικό που αριστεροί πήγαν και έσπασαν βιβλιοπωλεία.Αν στο όνομα αυτών που σπάνε βιβλιοπωλεία, νομιμοποιείται στη συνείδησή σας το ξύλο των ΜΑΤ, τότε το ίδιο λένε και οι αναρχικοί που στο όνομα των διεφθαρμένων τραπεζικών καίνε όλο το κατάστημα.
Και τα 'μυξοκλαίγονται' [edit] Nozomi καλύτερα να τα μαζέψεις για να μην πάμε σε τέτοιου επιπέδου διάλογο.
Το 'μυξοκλαίγονται' μπορώ να το αποσύρω, αυτό είναι που σε ενόχλησε απ' όσα γράφονται στο φόρουμ ? Μπορώ όμως να γράψω απαιτούν ή ό,τι άλλο, η ουσία όμως ξέρεις ποιά είναι ?
Ό,τι απαιτείς εσύ (δημοκρατία-ελεύθερη διακίνηση των ιδεών), πρέπει να το εξασφαλίζεις και στους άλλους.
Εκτός και αν οι Ιντυμιντιάδες που επιχαίρουν όταν καίγονται εκδόσεις όπως αυτές του ΙΑΝΟΥ ή το βιβλιοπωλείο του Άδωνι ΔΕΝ είναι αριστεροί...Οι τύποι που σπάνε τα ελληνικά Πανεπιστήμια για να μην μιλήσει οποιοσδήποτε δεν συμφωνεί μαζί τους, τι είναι ? Δεξιοί ? Κεντρώοι ?
Μπορεί να μιλήσει σε ελληνικό Πανεπιστήμιο ο Μπιλ Γκεήτς ή ως 'εκπρόσωπος της πλουτοκρατίας' μπορεί να ομιλεί μόνο στο Χάρβαρντ και όχι στα 'προοδευτικά' ελληνικά ΑΕΙ ?
Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις mjacob, ευφυής άνθρωπος είσαι, εσύ μπορείς να ανέχεσαι το διαφορετικό και να συνδιαλέγεσαι (τουλάχιστον στο φόρουμ) μαζί του, αλλά οι ομοϊδεάτες σου το ξυλοφορτώνουν όταν τους δοθεί η ευκαιρία...Όσον αφορά τους ΜΑΤατζήδες, ουδεμμία συμπάθεια τους έχω.
Έχω πάει σε συγκεντρώσεις (για άλλα ζητήματα) και έχω δει αναίτια ρίψη χημικών και έχω εξοργιστεί με την συμπεριφορά ορισμένων από δαύτους (οι οποίοι θα έπρεπε να αποβληθούν απ' το Σώμα), αλλά εκφράζουν τον Νόμο σ' αυτή την χώρα και σε καμμία περίπτωση δεν θα προτιμούσα να είμαι με τους μπαχαλάκηδες...Δεν έχει τεθεί ποτέ το ζήτημα (ούτε θεωρητικά ούτε πρακτικά) 'ή με τους μπαχαλάκηδες ή με τους ΜΑΤατζήδες'. Η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου των πορειών, το αποδεικνύει αυτό.
[ΕΕΠ τα χημικά νομίζω πως είναι μια αρκετά ισχυρή βία, δεν υπάρχει μόνο το ξύλο]Λοιπόν, οι αριστεροί εκ πεποιθήσεως, ιδεολογίας κ.ο.κ. δεν είναι υπέρ μικρών κεκαλυμμένων ομάδων κρούσης. Τα παραδείγματα Ιανού και βιβλιοπωλείων, είναι άσχετα με την αριστερά.
Οι ιντυμιντιάδες δεν είναι ένα πράγμα (ιδεολογικώς). Για κάθε θέμα θα διαβάσεις ό,τι άποψη θες (περίπου).
Το ότι κάποιο ιγράφουν σχόλια 'γαμώ που την κάψανε' δεν μου λέει και πολλά να σου πω την αλήθεια. Στο ξαναλέω, μιλάμε για τους επισκέπτες ενός site.Αν μεταχειρίζεστε τέτοια ακροβατικά ιδεολογιών, τότε πραγματικά προσέχτε γιατί δεν απέχετε πολύ από τους μπάχαλους που βρίζετε.
-
Θυμάται κανείς την υπόθεση Rodney King, τις επακόλουθες διαδηλώσεις στο LA και την περίπτωση του Reginald Denny;
Οι ομοιότητες της τελευταίας με τα πρόσφατα γεγονότα είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς κοινωνιολογικά, σε ένα φαινόμενο που έχει πολύ ψωμί για ανάλυση... Ή αλλιώς τα κοινά σύμβολα της μάζας, η συμπεριφορά της υπό την κάλυψη της ανωνυμίας, τα ενοποιητικά στοιχεία, οι αναγκαίες θυσίες, η κυριαρχία του συναισθήματος, η αφηρημένη βία, οι ενέργειες των 'δυναμικών' στοιχείων της και η ασυλία τους...
Εδώ περιληπτικά...
Κοινωνικές αναταραχές και επιπτώσεις οικονομικών μέτρων