-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Στο σημείο αυτό ας θυμηθούμε ότι λαοί που είχαν ζήσει ως πρόσφατα τα συστήματα που διαφημίζουν οι ντόπιοι ιδεολόγοι της φάπας, όπως οι Ούγγροι, οι Ρουμάνοι και άλλοι, προτίμησαν με 1000 το ΔΝΤ και την Ε.Ε., αντί να επιστρέψουν στις παλιότερες καλές ημέρες.Ακόμα και σήμερα δε τα κομμουνιστικά τους κόμματα μαυρίζονται επιδεικτικά.
Aγνοεις, φαινεται, το γεγονος οτι για τους λαους αυτους 'κομμουνισμος' δε σημαινει καποια ιδεολογια ή πολιτικο συστημα αλλα ουσιαστικη κατοχη απο τους Ρωσους, και 'κομμουνιστικο κομμα' δε σημαινει πολιτικο κομμα αλλα κατι αντιστοιχο μιας κυβερνησης Κουϊσλιγκ στη Νορβηγια ή Τσολακογλου στην Ελλαδα.
Φυσικά δεν το αγνοώ, όπως δεν το αγνοούσε ούτε το φίλτατο ΚΚΕ, όπως και το φίλτατο ΠΑΣΟΚ του 80 (το οποίο δίδαξε τους Τάσους να αναλύουν σοσιαλιστικώς τα πάντα ) που επισκεπτόταν σύσσωμο αυτές τις χώρες επαινώντας τους 'Κουΐσλινγκ' τους.
Νταξ, έχω γίνει σαν την κοκα-κόλα που πάει με όλα, αφου διδάχτηκα απ το πασοκ σοσιαλισμό
Οτι διδάχτηκα διδάχτηκα, αλλά όχι αυτά που νομίζεις.
Εσυ τι ακριβώς διδάχτηκες απ αυτά που ζεις αυτό το διάστημα; Οι παλιοκλέφτες έκαναν τη ζημιά ε; Να σε ενημερώσω πως οι παλιοκλέφτες είναι προιόν της κουλτούρας που υπερασπίζεσαι τρολάροντας τόσα χρόνια. Παιδιά της κουλτούρας της εκμετάλλευσης είναι, κέρδος γυρεύουν και το βρίσκουν με διάφορους τρόπους. Η κερδοσκοπία των σπρεντς νόμιμη είναι νομίζω ε; -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Νταξ, έχω γίνει σαν την κοκα-κόλα που πάει με όλα, αφου διδάχτηκα απ το πασοκ σοσιαλισμό
Οτι διδάχτηκα διδάχτηκα, αλλά όχι αυτά που νομίζεις.
Εσυ τι ακριβώς διδάχτηκες απ αυτά που ζεις αυτό το διάστημα; Οι παλιοκλέφτες έκαναν τη ζημιά ε;** Να σε ενημερώσω πως οι παλιοκλέφτες είναι προιόν της κουλτούρας που υπερασπίζεσαι τρολάροντας τόσα χρόνια. Παιδιά της κουλτούρας της εκμετάλλευσης είναι, κέρδος γυρεύουν και το βρίσκουν με διάφορους τρόπους**. Η κερδοσκοπία των σπρεντς νόμιμη είναι νομίζω ε;αλλά μπορεί να είναι και κακή εφαρμογή ποιος ξέρει
-
Έχω να πω ότι συμφωνώ με τον σύντροφο Τασόφσκι. Εντούτοις σε τίποτα δεν αλλάζουν αυτά που γράφει το ότι είμαστε σκατιάρηδες ως είδος του ζωικού βασιλείου και ακόμα χειρότεροι ως λαός. Έχω γράψει πολλές φορές ότι ανεξαρτήτως συστήματος, τα ίδια θα κάναμε. Έχουμε υπέροχους νόμους, τους οποίους όμως απλώς δεν τηρήσαμε. Γιατί θα τηρούσαμε τους νόμους μιας σοσιαλκομμουνιστικής κοινωνίας; Επειδή θα το έλεγε η Παπαρήγα; Είναι δυνατόν;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχω να πω ότι συμφωνώ με τον σύντροφο Τασόφσκι. Εντούτοις σε τίποτα δεν αλλάζουν αυτά που γράφει το ότι είμαστε σκατιάρηδες ως είδος του ζωικού βασιλείου και ακόμα χειρότεροι ως λαός. Έχω γράψει πολλές φορές ότι ανεξαρτήτως συστήματος, τα ίδια θα κάναμε. Έχουμε υπέροχους νόμους, τους οποίους όμως απλώς δεν τηρήσαμε. Γιατί θα τηρούσαμε τους νόμους μιας σοσιαλκομμουνιστικής κοινωνίας; Επειδή θα το έλεγε η Παπαρήγα; Είναι δυνατόν;Αγνοεις μια βασικη αρχη .Οποιος δεν σε σεβεται πρεπει να σε φοβαται ,το ιδιο ισχυει κ με την εφαρμογη των νομων .Δεν πιστευω οτι ο ελληνας ειναι τοσο κακος οσο προσπαθεις να μας τον παρουσιασεις ,η ατιμωρησια δημιουργει τετοια φαινομενα .Ειμαι πεπεισμενος οτι ,ο γαλλος κ ο γερμανος ακριβως τα ιδια θα εκανα αν ειχαν γεννηθει κ μεγαλωσει στην ελλαδα κ ειχαν απεναντι τους ενα τοσο διεφθαρμενο κρατος .
ΥΓΑν με δεις πως οδηγω στην ελλαδα κ πως οδηγω στην γερμανια, δεν θα πιστευεις οτι προκειται για το ιδιο ατομο
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Έχω να πω ότι συμφωνώ με τον σύντροφο Τασόφσκι. Εντούτοις σε τίποτα δεν αλλάζουν αυτά που γράφει το ότι είμαστε σκατιάρηδες ως είδος του ζωικού βασιλείου και ακόμα χειρότεροι ως λαός. Έχω γράψει πολλές φορές ότι ανεξαρτήτως συστήματος, τα ίδια θα κάναμε. Έχουμε υπέροχους νόμους, τους οποίους όμως απλώς δεν τηρήσαμε. Γιατί θα τηρούσαμε τους νόμους μιας σοσιαλκομμουνιστικής κοινωνίας; Επειδή θα το έλεγε η Παπαρήγα; Είναι δυνατόν;Σύντροφε manosky, ποτέ δεν είπα πως αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε με τον επιθυμητό (για μένα τουλάχιστον) τρόπο. Και ο δικός μου επιθυμητός τρόποςτυχαία δεν συμπίπτει με αυτόν της παπαρήγα, εγώ στο μανιφέστο μου θα αποκυρρήξω τον σταλινισμό, τον πρώην υπαρκτό σοσιαλισμό και θα δώσω έμφαση στην ελευθερία έκφρασης. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως το είδος δεν εξελίσσεται, κάποια στιγμή θα είναι λιγότερο αποδεκτό το να δικαιούται κάποιος να συσωρρεύει πλούτο ισοδύναμο με προιόν κράτους και άλλοι να ψωφολογάνε στην πείνα. Κάποιος κάπου στο φόρουμ έλεγε πως γουστάρει να μην έχει περισσότερους απο 4 κεφτέδες να φάει (προφανώς εμπνευσμένος απο καμιά ελληνική ταινία στυλ λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο ), όταν δεν θα τους έχει στα σοβαρά τότε θα δεις πως θα αλλάξει η άποψη του(για τους κεφτέδες εννοώ ). Ισως τότε ψαχτεί για καμμιά θεωρία που θα αυξήσει τους κατα κεφαλήν κεφτέδες(του).
-
Σύντροφε manosky, ποτέ δεν είπα πως αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε με τον επιθυμητό (για μένα τουλάχιστον) τρόπο. Και ο δικός μου επιθυμητός τρόποςτυχαία δεν συμπίπτει με αυτόν της παπαρήγα, εγώ στο μανιφέστο μου θα αποκυρρήξω τον σταλινισμό, τον πρώην υπαρκτό σοσιαλισμό και θα δώσω έμφαση στην ελευθερία έκφρασης. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως το είδος δεν εξελίσσεται, κάποια στιγμή θα είναι λιγότερο αποδεκτό το να δικαιούται κάποιος να συσωρρεύει πλούτο ισοδύναμο με προιόν κράτους και άλλοι να ψωφολογάνε στην πείνα. Κάποιος κάπου στο φόρουμ έλεγε πως γουστάρει να μην έχει περισσότερους απο 4 κεφτέδες να φάει (προφανώς εμπνευσμένος απο καμιά ελληνική ταινία στυλ λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο ), όταν δεν θα τους έχει στα σοβαρά τότε θα δεις πως θα αλλάξει η άποψη του(για τους κεφτέδες εννοώ ). Ισως τότε ψαχτεί για καμμιά θεωρία που θα αυξήσει τους κατα κεφαλήν κεφτέδες(του).
Υπάρχει όμως και μια άλλη περίπτωση. Να αρχίσει να ψάχνεται με καμιά θεωρία, που θα αυξήσει την συλλογή κεφαλών από αυτούς που του στέρησαν και τους τελευταίους κεφτέδες του.
-
@ΓΙΩΡΓΟ
Δεν θέλω να παρουσιάσω τίποτα ως χειρότερο από αυτό που είναι, ειδικά τους Έλληνες.
Τι σημαίνει 'η ατιμωρησια δημιουργει τετοια φαινομενα'; Γιατί όποτε κάνουμε λαδιά είμαστε έτοιμοι ή να τα ρίξουμε στους άλλους ή στο σύστημα ή να βρούμε γνωστό να μας τα μπαλώσει παράνομα;
Είναι απολύτως λογικό να μη σέβεται κάποιος το νόμο, όταν αυτός δεν εφαρμόζεται. Αλλά ποιοι απαίτησαν να μην εφαρμόζονται οι νόμοι; Οι Οθωμανοί ή οι Κινέζοι;
Φταίει ο υπουργός χωροταξίας που νομιμοποίησε τα αυθαίρετα και έκοψε δρόμους στη 'Νέα' Πεντέλη ή αυτοί που το απαίτησαν και τον ψήφισαν επειδή τους το υποσχέθηκε; Φταίει ο υπουργός οικονομικών που πήρε δάνεια για 100.000 αναπηρικές συντάξεις (τυχαίο νούμερο) ή αυτοί που του υποσχέθηκαν ψήφους επειδή θα τους έβγαζε ψευτοσύνταξη; μπλαμπλαμπλα, αμέτρητα επί αμετρήτων παραδείγματα.ΑΥΤΟΣ λοιπόν ο λαός, λέγω, θα τα έκανε όλα ρόδινα κι όμορφα επειδή θα έμπαινε σε άλλο πολιτικό σύστημα; Προσωπικά το αποκλείω.
Τόσα χρόνια στο παρόν φόρουμ συγκεκριμένα δήθεν λαρτζ άτομα (όχι εσύ) καγχάζουν επειδή κάποιοι απαιτούσαν να εφαρμόζεται ο νόμος, κάθε νόμος, παντού και από όλους. Και σήμερα, που βλέπουμε στην πράξη τα αποτελέσματα μιας συγκεκριμένης νεοελληνικής κοινωνικοπολιτικής στάσης, αυτοί που λοιδορούσαν μιλάνε περί συστημάτων και δικαιοσύνης και διαφθοράς και πολιτικής; Έλεος δηλαδή! (ουφ)
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Σύντροφε manosky, ποτέ δεν είπα πως αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε με τον επιθυμητό (για μένα τουλάχιστον) τρόπο. Και ο δικός μου επιθυμητός τρόποςτυχαία δεν συμπίπτει με αυτόν της παπαρήγα, εγώ στο μανιφέστο μου θα αποκυρρήξω τον σταλινισμό, τον πρώην υπαρκτό σοσιαλισμό και θα δώσω έμφαση στην ελευθερία έκφρασης. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως το είδος δεν εξελίσσεται, κάποια στιγμή θα είναι λιγότερο αποδεκτό το να δικαιούται κάποιος να συσωρρεύει πλούτο ισοδύναμο με προιόν κράτους και άλλοι να ψωφολογάνε στην πείνα. Κάποιος κάπου στο φόρουμ έλεγε πως γουστάρει να μην έχει περισσότερους απο 4 κεφτέδες να φάει (προφανώς εμπνευσμένος απο καμιά ελληνική ταινία στυλ λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο ), όταν δεν θα τους έχει στα σοβαρά τότε θα δεις πως θα αλλάξει η άποψη του(για τους κεφτέδες εννοώ ). Ισως τότε ψαχτεί για καμμιά θεωρία που θα αυξήσει τους κατα κεφαλήν κεφτέδες(του).
Υπάρχει όμως και μια άλλη περίπτωση. Να αρχίσει να ψάχνεται με καμιά θεωρία, που θα αυξήσει την συλλογή κεφαλών από αυτούς που του στέρησαν και τους τελευταίους κεφτέδες του.
Η την στιγμή που η πείνα σε έχει εξαναγκάσει να πάρεις την απόφαση να κάνεις κεφτέδες το κ@υλί σου να σου ζητήσει να το παίξεις να βγουν δυο μερίδες.
-
Η την στιγμή που η πείνα σε έχει εξαναγκάσει να πάρεις την απόφαση να κάνεις κεφτέδες το κ@υλί σου να σου ζητήσει να το παίξεις να βγουν δυο μερίδες.
-
Η χώρα μου χρωστάει της Μιχαλούς, ο νταμπλ-οου-σεβεν κινδυνεύει -και ΄γω δεν αισθάνομαι καλά τελευταία...
-
χρωστάω μια φωτό του κειμήλιου
Σε άριστη κατάσταση, πωλείται η ανταλλάσεται με ένα σάντουτς προσούτο παρμεζάνα
(μισο μισο BEAMS )
Uploaded with ImageShack.us
-
χρωστάω μια φωτό του κειμήλιου
Σε άριστη κατάσταση, πωλείται η ανταλλάσεται με ένα σάντουτς προσούτο παρμεζάνα
(μισο μισο BEAMS )
Uploaded with ImageShack.us
YΓ
Προσοχή στο κειμήλιο . Μη τυχόν και χάσουμε κανένα από τα δικαιώματα που μας παραχώρησε ο μακαρίτης ο Ανδρέας με το συμβόλαιο. -
τί έγινε τάσε, σε έψησε τελικά να πρασινίσεις?
-
delete
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Τουλάχιστον οι μεν δεν στέρησαν απ' τον κοσμάκη το ψωμί του, ούτε την ελευθερία του.
Και στο φινάλε, αφού είσαι αριστερός, έχεις πάει σε ένα κράτος του πρώην υπαρκτού να ακούσεις τις απόψεις των απλών πολιτών στις πλάτες των οποίων εφαρμόστηκε το 'συστημα' που θαυμάζεις ?
Έχετε ξεχάσει ότι οι μισοί πολίτες ήταν χαφιέδες και κατέδιδαν τους άλλους μισούς ?
Γνωρίζει κάποιος από εσάς ότι σε ΚΑΘΕ πολυκατοικία (αυτών των πανέμορφων commies ), υπήρχε στο ισόγειο άτομο που έδινε πληροφορίες στην Αστυνομία για τις δραστηριότητες των ενοίκων ?Ένα πράγμα που έχω σιχαθεί στην ζωή μου, είναι οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες, που γεύονται όλα τα καλά του καπιταλισμού και κατακρίνουν τις (παγκοίνως ομολογουμένως) αδυναμίες του...
Πάντα είχα την απορία: Αν σας άρεσε τόσο πολύ σαν σύστημα, γιατί δεν πήγατε (οι παλαιότεροι το προλάβατε) να ζήσετε εκεί ?
Δεν νομίζω να είχε κανένα πρόβλημα η Σοβιετική Ένωση να σας δώσει υπηκοότητα (αφού πρώτα βεβαιωνόταν ότι δεν είσαστε 'εχθροί του Λαού και της Επανάστασης' )...
'Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όμως, όσοι το έπραξαν, έψαχναν μετά να βρούν τρόπο να αποδράσουν στην 'διεφθαρμένη Δύση' !
Btw, δεν σας κάνει εντύπωση που τα κομμουνιστικά καθεστώτα ύψωναν τείχη, συρματοπλέγματα και εκτελούσαν όποιον δοκίμαζε να διαφύγει και στην Δύση κυκλοφορούσε κάποιος χωρίς χαρτιά ?
Εσύ BEAMS, πρέπει να τα θυμάσαι όλα αυτά...Ολο τα ίδια λέμε..
- Και ο καπιταλισμός έχει στερήσει απο άπειρο κοσμάκι το ψωμί του σε διαβεβαιώ, θα έπρεπε να το γνωρίζεις, για να εθημερεί ο κόσμος που θαυμάζεις κάποιος παράλληλος άλλος κόσμος λιμοκτονεί κυριολεκτικά.
- Ξέρουμε τι γινόταν στα κράτη του υπαρκτού σοσιαλισμού η διαφορά μας είναι πως ξέρουμε και ΓΙΑΤΙ γινόταν ότι γινόταν και αν ενδιαφέρεσαι υπάρχουν απόψεις και θέσεις σε άπειρες πηγές. Ακόμα και μέσα στις σελίδες του φόρουμ.
- Σε ενημερώνω πως οι αριστεροί δεν έχουν καθόλου καλή σχέση με την φτώχεια, δεν την γουστάρουν με τίποτα. Και ο απώτερος σκοπός τους είναι να έχουν όλοι δεξιά τσέπη.
- Να το πούμε πάλι, ο υπαρκτός σοσιαλισμός υπήρξε κακιά και παραφρασμένη εφαρμογή μιας πολλά υποσχόμενης θεωρίας. Προσωπικά δεν θα ήθελα να ζω σε καμμιά χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού, πολύ δε περισσότερο δεν θα ήθελα να ζώ σε τίποτα ινδίες η άλλες καπιταλιστικές μπανανίες η σε κάνα γκέτο εξαθλιωμένων σε καπιταλιστική χώρα. Το ζητούμενο είναι να έχουμε όλοι όσο το δυνατό περισσότερα.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Γιατί να σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον Έλληνα ?
Μέχρι την πτώση της ΕΣΣΔ απ' την 'Μεγάλη Πατρίδα' δεν έπαιρνε χρήματα το ΚΚΕ ?Και τα συνεταίρια στην εξουσία από τη Siemens. Διαχρονικά. Πολλάαα χρόνια πριν ο 'σύντροφος' Τσουκάτος μιλήσει για την κατάθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Πολλά χρόνια πριν αποκαλυφθούν εν είδει κορυφής παγόβουνου, οι καφετιέρες του πτηνού Κυριάκος και οι κουζίνες της Ντόρας.
Oι πρώτοι, τα έπαιρναν από την ΕΣΣΔ με σκοπό την επικράτηση του κομμουνισμού (λέμε τώρα ) και οι άλλοι, για να αγοράζουμε ως χώρα Siemens και μόνο αυτή ασχέτως τιμής (ήταν πάντα φτηνότερη βέβαια ).
Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις, θεωρείς ότι ζημιώθηκες σαν φορολογούμενος πολίτης; Γιατί αν δεν κάνω λάθος, μέρες ολόκληρες συζητάμε σε τρία διαφορετικά θέματα για το ΔΝΤ και φέρτε πίσω τα κλεμμένα και να βγουν κρεμάλες στο Σύνταγμα για όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις και και και.
Μην το ψάχνουμε άλλο. Πάντως έχεις πολύ δίκιο τελικά όταν λες 'Γιατί να σημαίνει κάτι διαφορετικό για τον Έλληνα' ? Έλα ντε....Τουλάχιστον οι μεν δεν στέρησαν απ' τον κοσμάκη το ψωμί του, ούτε την ελευθερία του.
Και στο φινάλε, αφού είσαι αριστερός, έχεις πάει σε ένα κράτος του πρώην υπαρκτού να ακούσεις τις απόψεις των απλών πολιτών στις πλάτες των οποίων εφαρμόστηκε το 'συστημα' που θαυμάζεις ?
Έχετε ξεχάσει ότι οι μισοί πολίτες ήταν χαφιέδες και κατέδιδαν τους άλλους μισούς ?
Γνωρίζει κάποιος από εσάς ότι σε ΚΑΘΕ πολυκατοικία (αυτών των πανέμορφων commies ), υπήρχε στο ισόγειο άτομο που έδινε πληροφορίες στην Αστυνομία για τις δραστηριότητες των ενοίκων ?Ένα πράγμα που έχω σιχαθεί στην ζωή μου, είναι οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες, που γεύονται όλα τα καλά του καπιταλισμού και κατακρίνουν τις (παγκοίνως ομολογουμένως) αδυναμίες του...
Πάντα είχα την απορία: Αν σας άρεσε τόσο πολύ σαν σύστημα, γιατί δεν πήγατε (οι παλαιότεροι το προλάβατε) να ζήσετε εκεί ?
Δεν νομίζω να είχε κανένα πρόβλημα η Σοβιετική Ένωση να σας δώσει υπηκοότητα (αφού πρώτα βεβαιωνόταν ότι δεν είσαστε 'εχθροί του Λαού και της Επανάστασης' )...
'Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όμως, όσοι το έπραξαν, έψαχναν μετά να βρούν τρόπο να αποδράσουν στην 'διεφθαρμένη Δύση' !
Btw, δεν σας κάνει εντύπωση που τα κομμουνιστικά καθεστώτα ύψωναν τείχη, συρματοπλέγματα και εκτελούσαν όποιον δοκίμαζε να διαφύγει και στην Δύση κυκλοφορούσε κάποιος χωρίς χαρτιά ?
Εσύ BEAMS, πρέπει να τα θυμάσαι όλα αυτά...Ξαναδιάβασε τι γράφω. Πουθενά δεν μίλησα για θαυμασμό του συστήματος, πουθενά δεν γράφω για υπηκοότητες από την ΕΣΣΔ, πουθενά δεν γράφω ότι επικροτώ τους χαφιέδες που κατέδιδαν τους γείτονές τους.
Τι σχέση έχουν αυτά, με το δικό σου σχόλιο πως το ΚΚΕ έπαιρνε λεφτά από την ΕΣΣΔ έως την κατάρρευση αυτής;
Σου απάντησα πως αυτά τα λεφτά που έπαιρναν, ήταν άσχετα με τη τσέπη του έλληνα φορολογούμενου, ενώ αυτά που έπαιρναν ως μίζες Πασοκ και ΝΔ τα πληρώναμε όλοι στα τιμολόγια που έκοβε η Siemens για προμήθεια υλικών.Δεν προάγεται η συζήτηση με το να πεταγόμαστε σε άσχετα με το θέμα μας πράγματα.
Όπως επίσης, δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γινόταν αν το ΚΚΕ κυβερνούσε τόσα χρόνια όσα κυβέρνησαν οι άλλοι δύο. Μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν.
Δυστυχώς για όλους μας, επειδή οι άλλοι δύο κυβέρνησαν τόσα χρόνια υπάρχει μόνο μια τραγική βεβαιότητα πια. Η προσφυγή στο ΔΝΤ με ότι αυτό συνεπάγεται. -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τί έγινε τάσε, σε έψησε τελικά να πρασινίσεις?Kάποιοι με πράσινα αυτοκίνητα θα έπρεπε τέτοιες ώρες να σιωπούν
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
τί έγινε τάσε, σε έψησε τελικά να πρασινίσεις?
Kάποιοι με πράσινα αυτοκίνητα θα έπρεπε τέτοιες ώρες να σιωπούν
Είναι και βάζελος μην ξεχνάμε
-
- Σε ενημερώνω πως οι αριστεροί δεν έχουν καθόλου καλή σχέση με την φτώχεια, δεν την γουστάρουν με τίποτα. Και ο απώτερος σκοπός τους είναι να έχουν όλοι δεξιά τσέπη.
Πάντα ήμουν περίεργος να μαθω αν και πως είναι εφικτό να αποκτήσουν όλοι δεξιές τσέπες (με τη μορφή αγαθών φυσικά, δεν ήταν το ρευστό ο σκοπός της 'αριστερής' πολιτικής) χωρίς να ρουφάνε το αίμα κάποιου καημένου. Γίνεται να υπάρξει πλούτος δλδ για τους πολλούς χωρίς καθόλου εκμετάλλευση των λίγων;
Τι λένε οι οικονομικές θεωρίες γι αυτό;Ο καπιταλισμός έχει βρει το κόλπο: αν αυτόν τον κατακαημένο που του ρουφάς το αίμα δεν τον βλέπεις (γιατί ζει στην νικαράγουα πχ), δεν υφίσταται. Απλό.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Ο καπιταλισμός έχει βρει το κόλπο: αν αυτόν τον κατακαημένο που του ρουφάς το αίμα δεν τον βλέπεις (γιατί ζει στην νικαράγουα πχ), δεν υφίσταται. Απλό.
Mπα....! Τωρα πια εχει περάσει σε αλλο επίπεδο....!! Δεν τον χαλάει να τον βλέπει κιολας....Για παράδειγμα η Ελλάδα.....
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]