Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Τουλάχιστον οι μεν δεν στέρησαν απ' τον κοσμάκη το ψωμί του, ούτε την ελευθερία του.
Και στο φινάλε, αφού είσαι αριστερός, έχεις πάει σε ένα κράτος του πρώην υπαρκτού να ακούσεις τις απόψεις των απλών πολιτών στις πλάτες των οποίων εφαρμόστηκε το 'συστημα' που θαυμάζεις ?
Έχετε ξεχάσει ότι οι μισοί πολίτες ήταν χαφιέδες και κατέδιδαν τους άλλους μισούς ?
Γνωρίζει κάποιος από εσάς ότι σε ΚΑΘΕ πολυκατοικία (αυτών των πανέμορφων commies ), υπήρχε στο ισόγειο άτομο που έδινε πληροφορίες στην Αστυνομία για τις δραστηριότητες των ενοίκων ?Ένα πράγμα που έχω σιχαθεί στην ζωή μου, είναι οι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες, που γεύονται όλα τα καλά του καπιταλισμού και κατακρίνουν τις (παγκοίνως ομολογουμένως) αδυναμίες του...
Πάντα είχα την απορία: Αν σας άρεσε τόσο πολύ σαν σύστημα, γιατί δεν πήγατε (οι παλαιότεροι το προλάβατε) να ζήσετε εκεί ?
Δεν νομίζω να είχε κανένα πρόβλημα η Σοβιετική Ένωση να σας δώσει υπηκοότητα (αφού πρώτα βεβαιωνόταν ότι δεν είσαστε 'εχθροί του Λαού και της Επανάστασης' )...
'Όπως πολύ καλά γνωρίζετε όμως, όσοι το έπραξαν, έψαχναν μετά να βρούν τρόπο να αποδράσουν στην 'διεφθαρμένη Δύση' !
Btw, δεν σας κάνει εντύπωση που τα κομμουνιστικά καθεστώτα ύψωναν τείχη, συρματοπλέγματα και εκτελούσαν όποιον δοκίμαζε να διαφύγει και στην Δύση κυκλοφορούσε κάποιος χωρίς χαρτιά ?
Εσύ BEAMS, πρέπει να τα θυμάσαι όλα αυτά...
Ολο τα ίδια λέμε..
- Και ο καπιταλισμός έχει στερήσει απο άπειρο κοσμάκι το ψωμί του σε διαβεβαιώ, θα έπρεπε να το γνωρίζεις, για να εθημερεί ο κόσμος που θαυμάζεις κάποιος παράλληλος άλλος κόσμος λιμοκτονεί κυριολεκτικά.
- Ξέρουμε τι γινόταν στα κράτη του υπαρκτού σοσιαλισμού η διαφορά μας είναι πως ξέρουμε και ΓΙΑΤΙ γινόταν ότι γινόταν και αν ενδιαφέρεσαι υπάρχουν απόψεις και θέσεις σε άπειρες πηγές. Ακόμα και μέσα στις σελίδες του φόρουμ.
- Σε ενημερώνω πως οι αριστεροί δεν έχουν καθόλου καλή σχέση με την φτώχεια, δεν την γουστάρουν με τίποτα. Και ο απώτερος σκοπός τους είναι να έχουν όλοι δεξιά τσέπη.
- Να το πούμε πάλι, ο υπαρκτός σοσιαλισμός υπήρξε κακιά και παραφρασμένη εφαρμογή μιας πολλά υποσχόμενης θεωρίας. Προσωπικά δεν θα ήθελα να ζω σε καμμιά χώρα του υπαρκτού σοσιαλισμού, πολύ δε περισσότερο δεν θα ήθελα να ζώ σε τίποτα ινδίες η άλλες καπιταλιστικές μπανανίες η σε κάνα γκέτο εξαθλιωμένων σε καπιταλιστική χώρα. Το ζητούμενο είναι να έχουμε όλοι όσο το δυνατό περισσότερα.