-
E καλα τωρα,σιγα μην παρει δουλειες απο το δημοσιο και να εχει το επιθετο ετσι φατσα-καρτα,ουτε επι ΝΔ δεν γινονταν αυτα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
**Εταιρεία συμβούλων ίδρυσε ο Ν. Παπανδρέου **
Η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με το καταστατικό της, να αναλαμβάνει δουλειές σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=79101148Υποθέτω ότι οι αδέκαστοι δημοσιογράφοι θα κατακεραυνώσουν τον ΓΑΠ όταν ο αδελφός του θα κλείνει business με το Ελληνικό Δημόσιο όπως είχαν πράξει και με την Πελέκη συζ. Βουλγαράκη....
οχι, αυτο θα το αναλαβει ο Σαμαρας...
από πότε ο έλεγχος είναι το ζητούμενο για αρχηγούς κομμάτων??? Δεν είναι σύμφωνα με τις αρχές της Δημοκρατίας καθήκον του κάθε Δημοσιογράφου η προστασία της αλήθειας και η αποκάλυψη του όποιου σκανδάλου???
φυσικα και ειναι, οπως και δουλεια των πολιτικων ειναι να απαλασσει ο ενας τον αλλον. Δουλεια δε ολων μαζι, ειναι να κοροιδευουν τον κοσμο και να τρωνε στην υγεια των κοροιδων.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με το καταστατικό της, να αναλαμβάνει δουλειές σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=79101148Τι δουλειες θα επρεπε να αναλαμβανει δηλαδη;Απο εξωγηινους;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=79101148Τι δουλειες θα επρεπε να αναλαμβανει δηλαδη;Απο εξωγηινους;
Γιατί όχι... ,,,σαν τέτοιους δεν μας αντιμετωπίζουν?
Πέραν της πλάκας , το 'ενοχλητικό' είναι η αέανη εμπλοκή του (κατ επίφαση) Ιδιωτικού τομέα με το Δημόσιο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
να αναλάβει δουλειά στη Σουηδία να τους πει για το ελληνικό σύστημα.
εναλλακτικά μπορεί να παραδώσει μαθήματα fastrack προς το ΔΝΤ, με άμεση υποψήφιο τη Πορτογαλία.
ευκολάκι, πάρε βάλε. -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
να αναλάβει δουλειά στη Σουηδία να τους πει για το ελληνικό σύστημα.
εναλλακτικά μπορεί να παραδώσει μαθήματα fastrack προς το ΔΝΤ, με άμεση υποψήφιο τη Πορτογαλία.
ευκολάκι, πάρε βάλε.Οταν φτιαχνεις το καταστατικο μιας εταιριας γραφεις ποιο θα ειναι το αντικειμενο αυτης καθως και σε ποιο χωρο θα δραστηριοποιείται .Οποτε το οτι θα αναλαμβάνει δουλειές σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς επρεπει να το γραφει αφου αυτο θα ειναι το αντικειμενο της και ο χωρος δρασης της.Οσο για το αν θα βρει πελατες ......
-
-
στην πορτογαλία είναι νόμιμη η κατοχή, δεν το ξέρα
-
πηγή
http://www.topontiki.gr/article/11811Το «ενοχλητικό» Σίγμα
του Δημήτρη ΜυΣτο υπουργικό συμβούλιο (Πέμπτη) ο πρωθυπουργός, μαζί με την λεπτομερή περιγραφή των σκληρών μέτρων που θα λάβει η κυβέρνησή του μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011, προειδοποίησε τους υπουργούς του να είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν με πυγμή τις κοινωνικές αντιδράσεις. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση είναι έτοιμη όχι μόνο να συντρίψει το εισόδημα των εργαζομένων, αλλά και κάθε αντίδραση.
Το πρόγραμμα που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι βγαλμένο από βιβλίο οδηγιών του ΔΝΤ . Πρόκειται για τις θεραπείες σοκ μέσα από τις οποίες απορρυθμίζονται οι οικονομικές- κοινωνικές δομές για να οικοδομηθεί το νεοφιλελεύθερο μοντέλο των πολυεθνικών.
Αυτά που ακολουθούν για το επόμενο εξάμηνο είναι τα εξής:
- Συμπίεση στο ελάχιστο των Δημόσιων Δαπανών
- Μείωση (κατάργηση) των Δημόσιων Οργανισμών
*Ελαχιστοποίηση των δαπανών για την υγεία - Κατάργηση των κανόνων στις εργασιακές σχέσεις
- Ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας
Ειδικότερα:
- Κατάργηση τομέων από ΔΕΚΟ
- Αναδιάρθρωση (πρώτο βήμα για ξεπούλημα) ΟΑΣΑ
- Αναδιάρθρωση (ξεπούλημα) ΟΣΕ
- Διάλυση του Δημοσίου με την μη ανανέωση του προσωπικού
- Κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων
- Κατάργηση εμποδίων για fast track επενδύσεις (ταχύτατες απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές άδειες)
- Αναλυτικό σχέδιο αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας.
Μετά λοιπόν το μαχαίρι με το κόψιμο μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση πριονίζει το κόκαλο με στόχο την απόλυτη αποδόμηση (διαρθρωτικές αλλαγές) της οικονομικής ζωής. Πρόκειται, μετά το αρχικό σοκ, για το επόμενο μελετημένο χτύπημα, προκειμένου να παραλύσει κάθε κοινωνική αντίδραση στην εφαρμογή του άγριου νόμου των πολυεθνικών.
Αν και όλα αυτά μας φαίνονται ακόμη «ξένα» και «πρωτόγνωρα» αποτελούν δοκιμασμένες συνταγές που η νεοφιλελεύθερη παγκόσμια κλίκα έχει επιβάλλει με δικτατορίες (σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία κλπ) και πολέμους (στα Βαλκάνια, το Ιράκ).
Σήμερα, στο πλαίσιο του άγριου οικονομικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, η ελληνική σοσιαλιστική κυβέρνηση παρέδωσε τη χώρα στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα, αμαχητί. Πιθανότατα γιατί ο σοσιαλισμός είναι απλώς ένα ενοχλητικό γράμμα στο όνομα του κυβερνώντος κόμματος.
-
Πολύ θα ήθελα να 'ξερα ο επώνυμος κος ΠΟΝΤΙΚΗΣ (καλή φάση να γράφεις με ψευδώνυμο σε εφημερίδα....) που είδε σοσιαλιστική κυβέρνηση. Εκτός και αν νομίζει ότι είμαστε ακόμη στην εποχή του σοσιαλισμού, υπαρκτού ή μη και γουστάρει να ζει με κουπόνια και να γίνονται οι κόρες του πουτ@νες στο Δυτικό κόσμο και οι γιοι του λαθρέμποροι και μαφιόζοι.
Επίσης θα έλεγα στον κο Ποντίκι να μας πει ποια είναι η αντιπρότασή του. Από κριτική καλά πάμε. Από φαφλατάδες επίσης. Ποια είναι η ρεαλιστική του αντιπρόταση; Να γίνουμε Κούβα; Βενεζουέλα; Οι Ιταλοί περνάνε άσχημα που έχουν παραδοθεί στην νεοφιλελεύθερη λαίλαπα; Οι Γερμανοί; Οι Γάλλοι; Οι Ολλανδοί;
Να παει στη Βενεζουέλα να δει τι ωραία ζούνε υπό την σκέπη του σοσιαλιστή Ούγκο να δει την γλύκα, να φοβάται κάθε μέρα μην τον σκοτώσουν, μην απαγάγουν τα παιδιά του, μην του πάρουν το μαζαγάκι (ψιλικατζιδικο, είδη ρουχισμού, ότι να 'ναι φτάνει να μην αρέσει σε κάποιον από το κόμμα) από το οποίο ζει την οικογένεια του. Επίσης μπορεί να πάει στην σοσιαλιστική Κούβα που θα απολύσει κάποιες χιλιάδες ΔΥ. Εκεί θα γνωρίσει τι σημαίνει Υπακρτή Σοσιαλιστική Λαίλαπα.
Και όποιος νομίζει ότι κάνω προπαγάνδα, μπορεί να μου αποδείξει το αντίθετο. Θα χαρώ πάρα πολύ να ακούσω την δική του προσωπική εμπειρία για το θέμα.Καληνύχτα και καλή τύχη.
-
Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία υπάρχουν 3 είδη πολιτικής-οικονομικής ταυτότητας. Οι καπιταλιστές (σχεδόν όλος ο κόσμος και η Κίνα μέσα), οι κομμουνιστές (Β. Κορέα, Κούβα, Μανταλένα) και οι ΜΑΛΑΚΕΣ (που δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο, νομίζουν ότι παίζουν και στα δυο, αλλά τελικά είναι τα κορόιδα και τα θύματα της υπόθεσης).
Μάντεψε σε ποιά από τις τρεις κατηγορίες ανήκουμε...
-
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία υπάρχουν 3 είδη πολιτικής-οικονομικής ταυτότητας. Οι καπιταλιστές (σχεδόν όλος ο κόσμος και η Κίνα μέσα), οι κομμουνιστές (Β. Κορέα, Κούβα, Μανταλένα) και οι ΜΑΛΑΚΕΣ (που δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο, νομίζουν ότι παίζουν και στα δυο, αλλά τελικά είναι τα κορόιδα και τα θύματα της υπόθεσης).Μάντεψε σε ποιά από τις τρεις κατηγορίες ανήκουμε...
Δεν χρειάζεται να μαντέψω, είμαι σίγουρος . Το σχόλιο μου έχει να κάνει με την έλλειψη αντιπρότασης από οποιονδήποτε. Ουτε εμένα μου αρέσει το μνημόνιο και κανένα μνημόνιο το οποίο με πηδάει μέρα νύχτα, μου δημιουργεί άγχος μου πηδάει το μέλλον και μου στερεί την ελπίδα κλπ κλπ. Μου τη σπάει όμως αφάνταστα ο ξερολισμός μερικών δημοσιογράφων για καπιταλιστικές λαίλαπες και συνδικαλιστικές απώλειες. Τα είδαμε τα φάγαμε στην μάπα και τα πληρώνουμε. Δεν λέω ότι δεν φταίμε, αλλά να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης του και την ευθύνη για αυτά που λέει και γράφει.
πχ.: Λες και οι fast track επενδύσεις θα κάνουν κακό γιατί θα δώσουν δουλειά σε κάποιους και δεν θα λαδώσουν τον άρρωστο μηχανισμό του νεποτισμού αλλά μόνο καταστροφή θα φέρουν στο περιβάλλον. Οτι να 'ναι. -
+1
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία υπάρχουν 3 είδη πολιτικής-οικονομικής ταυτότητας. Οι καπιταλιστές (σχεδόν όλος ο κόσμος και η Κίνα μέσα), οι κομμουνιστές (Β. Κορέα, Κούβα, Μανταλένα) και οι ΜΑΛΑΚΕΣ (που δεν είναι ούτε το ένα, ούτε το άλλο, νομίζουν ότι παίζουν και στα δυο, αλλά τελικά είναι τα κορόιδα και τα θύματα της υπόθεσης).
Μάντεψε σε ποιά από τις τρεις κατηγορίες ανήκουμε...
Δεν χρειάζεται να μαντέψω, είμαι σίγουρος . Το σχόλιο μου έχει να κάνει με την έλλειψη αντιπρότασης από οποιονδήποτε. Ουτε εμένα μου αρέσει το μνημόνιο και κανένα μνημόνιο το οποίο με πηδάει μέρα νύχτα, μου δημιουργεί άγχος μου πηδάει το μέλλον και μου στερεί την ελπίδα κλπ κλπ. Μου τη σπάει όμως αφάνταστα ο ξερολισμός μερικών δημοσιογράφων για καπιταλιστικές λαίλαπες και συνδικαλιστικές απώλειες. Τα είδαμε τα φάγαμε στην μάπα και τα πληρώνουμε. Δεν λέω ότι δεν φταίμε, αλλά να αναλάβει ο καθένας το μερίδιο ευθύνης του και την ευθύνη για αυτά που λέει και γράφει.
πχ.: Λες και οι fast track επενδύσεις θα κάνουν κακό γιατί θα δώσουν δουλειά σε κάποιους και δεν θα λαδώσουν τον άρρωστο μηχανισμό του νεποτισμού αλλά μόνο καταστροφή θα φέρουν στο περιβάλλον. Οτι να 'ναι.θα μου επιτρέψεις να σου πω πως δεν έχεις ιδέα τι πληρώνεις αυτή τη στιγμή κατά την γνώμη μου. Επίσης το αρθράκι έχει αρκετή είδηση(που την σκέπτομαι και μου σηκώνεται η τρίχα) και λιγότερο σχόλιο. Ο δημοσιογράφος δεν σου είπε ψέμματα σε κάτι ούτε σε παραπλάνησε ούτε φυσικά χρειαζόταν να προτείνει οτιδήποτε(δεν έβαλε καν υποψηφιότητα για να προτείνει και να τον ψηφίσεις ). Σου λέει πως στο προσεχές εξάμηνο αποδομείται (να μην το πω αλλιώς)η κοινωνία σου, ισοπεδώνονται τα πάντα κι εσύ μας λες για κομμουνισμούς και άλλα χαριτωμένα που δεν στα πρότεινε στο φινάλε ο δημοσιογράφος ούτε φταίνε για το χάλι που θα ζήσεις προσεχώς.
-
@tasosdev:
πιστεψέ με έχω πολύ καλή ιδέα για το τι πληρώνω αυτή την στιγμή.Αλήθεια Ποια κοινωνία αποδομείται; Είσαι σίγουρος για αυτό; Η αποδόμηση πως έρχεται; Με αποκρατικοποιήσεις; Ή μήπως με κοινωνικοποιήσεις-κρατικοποιήσεις επαναδομείται;
Για να δούμε λοιπόν:- Συμπίεση στο ελάχιστο των Δημόσιων Δαπανών
Ελαχιστοποίηση των δαπανών για την υγεία --->1
*** Κατάργηση των κανόνων στις εργασιακές σχέσεις*---> 2
*** Ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας**---->3
Τα πρώτα 2 είναι μια λύση που πρέπει να εφαρμόσει μια προβληματική επιχείρηση για να διασωθεί και να συνεχίσει να δουλεύει. Τα τονισμένα: με την αριθμησή τους:
- ΝΑΙ είναι πρόβλημα.
- είναι πρόβλημα από την στιγμή που ο συνδικαλισμός έχει πάρει την μορφή καρεκλοκενταυρισμού και είναι μέσο προώθησης στην εξουσία, αλλά και καλοπέρασης στον εργασιακό χώρο. Αν είχε άλλη μορφή θα ήταν πρόβλημα (βλ Σουηδία, και πχ στην Γερμανία το τρόπο που συνδικαλίζεται η IG Metal).
- Χρωστάμε. Θα πουλήσουμε και τα ασημικά για να μην μας πάρουν το σπίτι. Και μην ξεχνάς ότι τόσα χρόνια αυτό κάνουμε. Επί δεκαετίες. Για να βρίσκουμε λεφτά να πληρώνουμε τις Δημόσιες Δαπάνες,
Ειδικότερα:
- Κατάργηση εμποδίων για fast track επενδύσεις (ταχύτατες απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικές και περιβαλλοντικές άδειες)
- Μείωση κόστους λειτουργίαςς του ΔΤ. Απαραίτητο καθώς ο ΔΤ εισπράτει 90 δις το χρόνο και ξοδεύει 110 περίπου. Πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό;
2.+3. Λέω να τα κρατήσουμε. Ηδη έχουν επυβαρύνει το δημόσιο χρέος κατά 20δις περίπου (τα χρέη του ΟΣΕ είναι 14 δις). Και μην μου μιλήσει κανείς για αναδιάρθρωση των οργανισμών. Τα είδαμε στην ΟΑ. Αναδιαρθρώσεις για χρόνια και στος τέλος τα πλήρωνε ο φορολογούμενος. - Μεγαλύτερη ΜΠΟΥΡΔΑ δεν πρέπει να έχει γραφτεί. 1εκ ΔΥ και η Αυστρία έχει 150-200 χιλιάδες. Πια διάλυση; Επειδή δεν προσλαμβάνουν; Απλά κάποιοι έχουμε μάθει να μην αποδίδουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν λέω να απολυθούν, αλλά δεν μπορεί να βαρύνονται τα έξοδα του Δημοσίου με 28δις για μισθοδοσία ενός δυσκίνητου μηχανισμού.
5 (τα είπα και πιο πάνω για τις συμβάσεις και τον συνδικαλισμό)
6+7 Τα είπα και πριν. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ? Άλλη μεγάλη μπούρδα λοιπόν.
Και πάμε στην ΥΣΤΕΡΙΑ (να μην γράψω τι υστερία είναι), σαν να διαβάζω Ριζοσπάστη:
Μετά λοιπόν το μαχαίρι με το κόψιμο μισθών και συντάξεων, η κυβέρνηση πριονίζει το κόκαλο με στόχο την απόλυτη αποδόμηση (διαρθρωτικές αλλαγές) της οικονομικής ζωής. Πρόκειται, μετά το αρχικό σοκ, για το επόμενο μελετημένο χτύπημα, προκειμένου να παραλύσει κάθε κοινωνική αντίδραση στην εφαρμογή του άγριου νόμου των πολυεθνικών.
και
Αν και όλα αυτά μας φαίνονται ακόμη «ξένα» και «πρωτόγνωρα» αποτελούν δοκιμασμένες συνταγές που η νεοφιλελεύθερη παγκόσμια κλίκα έχει επιβάλλει με δικτατορίες (σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, Χιλή, Αργεντινή, Βραζιλία κλπ) και πολέμους (στα Βαλκάνια, το Ιράκ).
Σήμερα, στο πλαίσιο του άγριου οικονομικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, η ελληνική σοσιαλιστική κυβέρνηση παρέδωσε τη χώρα στη** νεοφιλελεύθερη λαίλαπα**, αμαχητί. Πιθανότατα** γιατί ο σοσιαλισμός είναι απλώς ένα ενοχλητικό γράμμα στο όνομα του κυβερνώντος κόμματος.**
Μιλάμε για παραλλήρημα. Ζούμε 30 χρόνια πίσω, στο '74, η Γενιά Πολυτεχνείου (πιθανώς).... Κάτω ο Πινοσετ.
Δεν μας λέει κάτι καινούργιο. Τα ξέρουμε όλα. Καμία πρόταση. Απλά παραλλήρημα... Αυτό είναι το θέμα. Να προκαλέσουμε πανικό.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
@tasosdev:
πιστεψέ με έχω πολύ καλή ιδέα για το τι πληρώνω αυτή την στιγμή.Αλήθεια Ποια κοινωνία αποδομείται; Είσαι σίγουρος για αυτό; Η αποδόμηση πως έρχεται; Με αποκρατικοποιήσεις; Ή μήπως με κοινωνικοποιήσεις-κρατικοποιήσεις επαναδομείται;
Για να δούμε λοιπόν:- Συμπίεση στο ελάχιστο των Δημόσιων Δαπανών
Ελαχιστοποίηση των δαπανών για την υγεία --->1
*** Κατάργηση των κανόνων στις εργασιακές σχέσεις*---> 2
*** Ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας**---->3
Τα πρώτα 2 είναι μια λύση που πρέπει να εφαρμόσει μια προβληματική επιχείρηση για να διασωθεί και να συνεχίσει να δουλεύει. Τα τονισμένα: με την αριθμησή τους:
- ΝΑΙ είναι πρόβλημα. Χαίρομαι που το αντιλαμβάνεσαι
- είναι πρόβλημα από την στιγμή που ο συνδικαλισμός έχει πάρει την μορφή καρεκλοκενταυρισμού και είναι μέσο προώθησης στην εξουσία, αλλά και καλοπέρασης στον εργασιακό χώρο. Αν είχε άλλη μορφή θα ήταν πρόβλημα (βλ Σουηδία, και πχ στην Γερμανία το τρόπο που συνδικαλίζεται η IG Metal).
Καλέ μου φίλε, καλός η κακός ο συνδικαλισμός, είναι αυτός που δημιούργησε εργασιακά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις στην χώρα. Κάποιοι πηδήξαν την ζωή τους, κάποιοι έχυσαν αίμα, απο κει καί πέρα ο συνδικαλισμός είναι αυτός πού ΈΦΤΙΑΞΕΣ ΕΣΥ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ, δεν ξέρω για σένα(σε περίπτωση που ανήκεις στην τάξη των εργαζομένων συζητάμε, τσέκαρε τι πρόσφερες στο κίνημα προσωπικά ), εγώ πάντως έκανα ότι μπορούσα για να είναι υγιής. - Χρωστάμε. Θα πουλήσουμε και τα ασημικά για να μην μας πάρουν το σπίτι. Και μην ξεχνάς ότι τόσα χρόνια αυτό κάνουμε. Επί δεκαετίες. Για να βρίσκουμε λεφτά να πληρώνουμε τις Δημόσιες Δαπάνες,
Κοίτα, χρωστάς επειδή α. οι κυβερνήσεις σου δανείστηκαν απο τοκογλύφους και επειδή β. σου σέρβιραν ένα σάπιο σύστημα με τον πιο σάπιο δυνατό τρόπο, θες να πληρώσεις θα χαρώ πολύ να σου πάρουν και το σώβρακο
Ειδικότερα:
- Μείωση κόστους λειτουργίαςς του ΔΤ. Απαραίτητο καθώς ο ΔΤ εισπράτει 90 δις το χρόνο και ξοδεύει 110 περίπου. Πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό;
Οσο χρειάζεται εφ όσον οι υπηρεσίες του είναι απαραίτητες για την κοινωνία
2.+3. Λέω να τα κρατήσουμε. Ηδη έχουν επυβαρύνει το δημόσιο χρέος κατά 20δις περίπου (τα χρέη του ΟΣΕ είναι 14 δις). Και μην μου μιλήσει κανείς για αναδιάρθρωση των οργανισμών. Τα είδαμε στην ΟΑ. Αναδιαρθρώσεις για χρόνια και στος τέλος τα πλήρωνε ο φορολογούμενος.
Τι πληρώνεις τώρα και τι θαπληρώνεις στο μέλλον επειδή δεν έχεις ολυμπιακή γνωρίζεις; Η δεν σε ενδιαφέρει; - Μεγαλύτερη ΜΠΟΥΡΔΑ δεν πρέπει να έχει γραφτεί. 1εκ ΔΥ και η Αυστρία έχει 150-200 χιλιάδες. Πια διάλυση; Επειδή δεν προσλαμβάνουν; Απλά κάποιοι έχουμε μάθει να μην αποδίδουν. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Δεν λέω να απολυθούν, αλλά δεν μπορεί να βαρύνονται τα έξοδα του Δημοσίου με 28δις για μισθοδοσία ενός δυσκίνητου μηχανισμού.
Φίλε μου δεν έχεις ιδιωτικό τομέα να τους απορροφήσει, δεν έχεις παραγωγή δεν έχεις τίποτα, η θα τους απασχολήσει το δημόσιο η θα σε σκοτώνουν για να φάνε, διάλεξε
5 (τα είπα και πιο πάνω για τις συμβάσεις και τον συνδικαλισμό)
6+7 Τα είπα και πριν. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ? Άλλη μεγάλη μπούρδα λοιπόν.
Μπούρδες είπες
Και πάμε στην ΥΣΤΕΡΙΑ (να μην γράψω τι υστερία είναι), σαν να διαβάζω Ριζοσπάστη:
και
Σήμερα, στο πλαίσιο του άγριου οικονομικού πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Γερμανίας, η ελληνική σοσιαλιστική κυβέρνηση παρέδωσε τη χώρα στη** νεοφιλελεύθερη λαίλαπα**, αμαχητί. Πιθανότατα** γιατί ο σοσιαλισμός είναι απλώς ένα ενοχλητικό γράμμα στο όνομα του κυβερνώντος κόμματος.**
Μιλάμε για παραλλήρημα. Ζούμε 30 χρόνια πίσω, στο '74, η Γενιά Πολυτεχνείου (πιθανώς).... Κάτω ο Πινοσετ.
Δεν μας λέει κάτι καινούργιο. Τα ξέρουμε όλα. Καμία πρόταση. Απλά παραλλήρημα... Αυτό είναι το θέμα. Να προκαλέσουμε πανικό.
Αρκετά, τα υπόλοιπα δεν τα σχολιάζω, ελπίζω να είσαι πλούσιος.
-
Με το επιχείρημα ότι έχει την επικαρπία του και ότι δεν υπάρχει κανείς (γνωστός) ιδιοκτήτης του εδώ και χιλιάδες χρόνια, Ισπανίδα ζήτησε να αναγνωριστεί ως ιδιοκτήτρια του Ήλιου υποστηρίζοντας πως οι διεθνείς συμβάσεις απαγορεύουν σε κράτη αλλά όχι σε φυσικά πρόσωπα να κατέχουν ουράνια σώματα.
Όπως αναφέρει La Voz de Galicia, η Άνχελες Ντουράν από το Σαλβατέρα ντε Μίνιο στην βορειοδυτική Ισπανία παρουσιάστηκε σε συμβολαιογράφο με την πράξη έτοιμη για επικύρωση: «Είμαι ιδιοκτήτρια του Ήλιου, ενός αστεριού φασματικού τύπου G2, που βρίσκεται στο κέντρο του ηλιακού μας συστήματος, σε απόσταση περίπου 149,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από την Γη» αναφέρει το έγγραφο.
Η νέα ιδιοκτήτρια του Ήλιου, Άνχελες Ντουράν, τόνισε στην εφημερίδα πως υπάρχει μια διεθνής σύμβαση που απαγορεύει σε χώρες να είναι ιδιοκτήτριες πλανητών, αλλά όχι σε άτομα. Μάλιστα, «υπάρχει ένας Αμερικανός που με παρόμοια συμβολαιογραφική πράξη στοχεύει να γίνει ιδιοκτήτης της Σελήνης και σχεδόν όλων των άλλων πλανητών» ανέφερε η Ισπανίδα στην εφημερίδα.
Η ίδια μάλιστα αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να χρεώνει την χρήση ηλιακής ακτινοβολίας (λογικά, μόνο στους γήινους). Τα έσοδα που θα έχει, αναφέρει, θα πηγαίνουν όμως κατά 50% στα ταμεία του ισπανικού κράτους, το 20% στα ασφαλιστικά ταμεία, το 10% για την έρευνα και ανάπτυξη --η ιδιοκτήτρια του ήλιου θα κρατά μόνο το 10%.
-
Μέσα, το ντιλ έχει αρκετά συμφέροντες όρους και πολλές κρυμμένες δυνατότητες για υπερκέρδη, αλλά θέλει προσοχή στο χειρισμό.
-
Θα αποκτήσει και δικαιώματα στα γυαλιά ήλιου;
Ή μάλλον να κάνουμε μια αγωγή για τις επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και των καταιγίδων με αποζημιώσεις κλπ. Ως ιδιοκτήτρια θα έχει ευθύνη...
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]