-
Γιατι επιμενεις να υιοθετεις τις αποψεις του Παγκαλου γνωστου για τις σαπουνοφουσκες του κ την αδυναμια του να αναλαμβανει ευθυνες .
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δυστυχώς ούτε το ότι γελάνε με την πάρτη μας και βγάζουν ανέκδοτα εις βάρος μας μέχρι και οι ξεβράκωτοι της Ευρώπης, δεν μας ξυπνάει. Το πετσί και το λίπος που μαζέψαμε από την απραξία επί τόσες δεκαετίες δεν διαπερνάται ούτε με ξιφολόγχη.
Ρε Μανο δε μου λες, τωρα παλικαρι μου ανακαλυψες οτι γελαει μαζι μας ο κοσμος; Σε καμια γυαλα ζουσες τοσον καιρο; Δηλαδη πΚ (προ Κρισεως ) νομιζεις δε γελαγαν μαζι μας , μας θεωρουσαν αξιους απογονους του Περικλη και μπλα μπλα; ΠΑΝΤΑ μας εκραζαν ορισμενοι απ'τις απαρχες ηδη του νεοελληνικου κρατους, οπως κραζουν και τους περισσοτερους λαους του πλανητη για διαφορους λογους.
Το προβλημα δεν ειναι τι θα πει ο κοσμος. Μου θυμιζεις κατι γιαγιαδες στα χωρια πριν χρονια που λεγανε στις κορες τους, μη μιλας πολυ κι αν σου δινει κανα χαστουκακι, τι θα πει ο κοσμος;
Κοινως η σταση σου ειναι χαρακτηριστικη αυτου που λεω: σε γ@μανε ευθεως και σου λενε οτι εσυ φταις που σε βιασαν και 'συ αναρωτιεσαι τι θα πει ο κοσμος, σαν τυπικος ραγιας, μη και δαγκωσεις το τιγκα στο χρυσαφι χερι που σου πεταει κι ενα κομματι σαπιο ψωμι. Σαν την ηλικιωμενη στη Σονατα του Σεληνοφωτος του Ριτσου ενα πραγμα. -
Τι να σου πω βρε σκάη μου, άμα τα πιστεύεις αυτά που γράφεις (όχι τα περί Περικλέους κλπ φυσικά, που κανείς δεν τα είπε), χαλάλι σου.
Περαστικός από τη χώρα δήλωνες έτσι κι αλλιώς, μάζεψέ τα και στέλνε αγωνιστικούς χαιρετισμούς από μακριά.(και τα περί ραγιά άστα για όταν γράφεις πόσο πρέπει να στηνόμαστε στους Οθωμανούς μην και τους θυμώσουμε τόσο μεγάλη που την έχουν, remember? )
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Γιατι επιμενεις να υιοθετεις τις αποψεις του Παγκαλου γνωστου για τις σαπουνοφουσκες του κ την αδυναμια του να αναλαμβανει ευθυνες .Αυτός τα γράφει για να δικαιολογηθεί - αλλά ΔΕΝ έχει άδικο, μια χαρά του γυάλιζαν τ' @@ οι γλώσσες των ιθαγενών τόσα χρόνια για να τους κάνει τα ρουσφέτια, από 1ο χέρι τα γνωρίζει ο άνθρωπος.
Δεν ξέρω πως ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι είμαστε παρθένες , μόνο ο κρίνος μας λείπει για να συμπληρωθεί η εικόνα. -
Άμα σε θέλει… Ένα σεντούκι με χρυσές λίρες βρήκε χειριστής σκαπτικού μηχανήματος στο Λάππα κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή τμήματος του αυτοκινητόδρομου της Ολυμπίας οδού.
Ο θησαυρός ήταν θαμμένος στις ρίζες μιας ελιάς, τον κορμό της οποίας χρειάστηκε να ξεριζώσει ο χειριστής. Το αναπάντεχο εύρημα κίνησε την περιέργεια του χειριστή ο οποίος κόντεψε να μείνει άφωνος μόλις άνοιξε το σεντούκι και είδε το πολύτιμο περιεχόμενο! Η αξία του θησαυρού αποτιμάται περίπου σε δύο εκατομμύρια ευρώ, ποσό που θα επέτρεπε στον ευρόντα να ζήσει μια άνετη ζωή χωρίς… μπουλντόζες και ισοπεδώσεις.
Φυσικά το μαντάτο διαδόθηκε σ’ όλα σχεδόν τα χωριά της βόρειας Ηλείας. Εκείνοι που έχουν εκνευριστεί περισσότερο, βέβαια, είναι οι λεγόμενοι «κυνηγοί θησαυρών» οι οποίοι αν και οργανωμένοι με μηχανήματα και εξοπλισμούς που κοστίζουν όσο ένας… θησαυρός, σπανίως εντοπίζουν κάτι πολύτιμο.
Είναι καθαρά θέμα τύχης και μόνο…
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Τι να σου πω βρε σκάη μου, άμα τα πιστεύεις αυτά που γράφεις (όχι τα περί Περικλέους κλπ φυσικά, που κανείς δεν τα είπε), χαλάλι σου.
Περαστικός από τη χώρα δήλωνες έτσι κι αλλιώς, μάζεψέ τα και στέλνε αγωνιστικούς χαιρετισμούς από μακριά.(και τα περί ραγιά άστα για όταν γράφεις πόσο πρέπει να στηνόμαστε στους Οθωμανούς μην και τους θυμώσουμε τόσο μεγάλη που την έχουν, remember? )
Γιατι επιμενεις να υιοθετεις τις αποψεις του Παγκαλου γνωστου για τις σαπουνοφουσκες του κ την αδυναμια του να αναλαμβανει ευθυνες .
Αυτός τα γράφει για να δικαιολογηθεί - αλλά ΔΕΝ έχει άδικο, μια χαρά του γυάλιζαν τ' @@ οι γλώσσες των ιθαγενών τόσα χρόνια για να τους κάνει τα ρουσφέτια, από 1ο χέρι τα γνωρίζει ο άνθρωπος.
Δεν ξέρω πως ξαφνικά ανακαλύψαμε ότι είμαστε παρθένες , μόνο ο κρίνος μας λείπει για να συμπληρωθεί η εικόνα.Ξεχνας πολυ γρηγορα .πριν τα γεγονοτα που κατεληξαν στο θανατο του Γρηγοροπουλου,απαντωντας σε σενα ειχα προβλεψει κοινωνικη εκρηξη κ σου ειχα πει οτι η κοινωνια μας θα μεταβληθει σε ζουγκλα
Η Κοινωνικη εκρηξη δεν ηρθε ποτε κ εδω καπου πρεπει να συμφωνησω μαζι σου για την πλαδαροτητα μας .Αυτο ομως δεν σημαινει οτι εχουμε τις ιδιες ευθυνες με αυτους που μας οδηγησαν σε αυτη την κατασταση ουτε φαγαμε τα ιδια με αυτους, οσοι φαγαμε . -
Περίεργα φεγγάρια.... να δούμε σε ποια ακτή θα βγούμε αν δεν μας ρουφήξει ο πάτος βέβαια.
-
Το κυριο χαρακτηριστικο αυτων που μιλανε για 'ελληνικη νοοτροπια' ειναι το παραδοξο να αναφερονται σε ενα συνολο στο οποιο απο τη μια μερια ανηκουν (σαν ελληνες ξερουν εκ των ενδον την ελληνικη 'νοοτροπια') και απο την αλλη μερια εξαιρουνται (αναφερομενοι αρνητικα για την ελληνικη 'νοοτροπια' αποδεικνυουν οτι δε μετεχουν αυτης).
Ετσι την πολιτικη/ιδεολογικη/κοινωνικη αναλυση αντικαθιστα η υπερ-ιστορικη (και αντι-ιστορικη) αναφορα σε καποια 'νοοτροπια' , η ηθικολογια και το φολκλορ.
Και απο αυτη την αναλυση προκυπτει το παραδοξο συμπερασμα οτι η μη βελτιωση της 'ελληνικης νοοτροπιας' οφειλεται στην 'ελληνικη νοοτροπια'.
Αν δε γουσταρεις να δεις τα συνθετα συλλογικα ζητηματα με ταξικη ή ιδεολογικη ματια , δες τα τουλαχιστον σαν αλληλεπιδραση των πολιτισμικων δομων με την κοινωνικη πρακτικη .Προφανως η διαφωνια μου δεν εγκειται ειδικα στην 'ελληνικη νοοτροπια' αλλα στην ερμηνεια συνθετων θεματων με την επικληση στην όποια 'εθνικη νοοτροπια'.
-
Το 1983 του Orwell το έχεις διαβάσει skye; Ξέρεις πως τελειώνει φαντάζομαι.
Αυτός ο ριμαδότοπος από το 22 προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι αλλά του το κόβουνε. Και οι υπόλοιποι γλύφτες λαοί που κάνουν τα στραβά μάτια στις βρωμιές του κάθε βασιλιά , τώρα καλοπερνάνε.
Οπότε η ιστορία έχει διδάξει οτι καλύτερη λύση είναι το γλύψιμο. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το 1983 του Orwell το έχεις διαβάσει skye; Ξέρεις πως τελειώνει φαντάζομαι.+1 (στο 1983 εννοώ)
-
1984 σορρυ
και πριν αλέκτορα φωνήσαι:
Από την Α' Δημοτικού η διδασκαλία των αγγλικών στα δημόσια σχολεία
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231064176 -
αγγλικα ε?..
ουτε μια επιλογη να εχουν τα καιμενα αμεσως στα αγγλικα.. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
1984 σορρυκαι πριν αλέκτορα φωνήσαι:
Από την Α' Δημοτικού η διδασκαλία των αγγλικών στα δημόσια σχολεία
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231064176πού ακριβώς είναι το κακό
-
Ρε παιδιά εντάξει, τα αγγλικά είναι μια βασική γλώσσα. Θέτε να βάλουν και επιλογή για Γαλλικά και Γερμανικά να γίνει μπάχαλο;
Να αρχίζαν να κάνουν και τίποτα καλό στο Λύκειο...
Πχ υποχρεωτικά πολιτική οικονομία και ολίγη από δίκαια-θεσμούς κλπ σε όλες τις τάξεις του Λυκείου δεν θα ήταν κακή ιδέα. Τουλάχιστον 5 πράγματα να μένουν σε κάθε παιδί. Μας φάγανε τα κακο3 και μπακο3 και να κλίνουμε τον αόριστο β' σε όλα τα ανώμαλα ρήματα... -
Πρωϊνό σκηνικό.
Σε δρομάκι κοντά στα δικαστήρια σταματάει με αλάρμ ένα αυτοκίνητο για να κατέβει ένας νέος άνθρωπος που έφερε πατερίτσες και έβγαινε σιγά σιγά από την θέση του συνοδηγού. Πίσω του σε αναμονή άλλο αυτοκίνητο, πιο πίσω εγώ με το scooter και μετά έρχεται δίπλα μου έτερος δικυκλιστής με μηχανή έρωτα εξ ιταλίας. Με το που καταφθάνει λοιπόν αρχίζει να κορνάρει και να μιλάει απαξιωτικά προς τον τραυματισμένο νέο που περπατούσε κουτσαίνοντας με πατερίτσα λέγοντάς του: ''Άντε ρε έχουμε και δουλειές''
Και λέω ο γκρινιάρης. Πού στην ευχή βαδίζουμε ρε παιδιά όταν αντιδρούμε έτσι απέναντι σ'ένα άνθρωπο που δυσκολεύεται να περπατήσει?
Αν ούτε τα αυτονόητα δεν μπορούμε να διαχειριστούμε πως θέλουμε να προχωρήσει αυτή η κοινωνία?
-
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Πρωϊνό σκηνικό.Σε δρομάκι κοντά στα δικαστήρια σταματάει με αλάρμ ένα αυτοκίνητο για να κατέβει ένας νέος άνθρωπος που έφερε πατερίτσες και έβγαινε σιγά σιγά από την θέση του συνοδηγού. Πίσω του σε αναμονή άλλο αυτοκίνητο, πιο πίσω εγώ με το scooter και μετά έρχεται δίπλα μου έτερος δικυκλιστής με μηχανή έρωτα εξ ιταλίας. Με το που καταφθάνει λοιπόν αρχίζει να κορνάρει και να μιλάει απαξιωτικά προς τον τραυματισμένο νέο που περπατούσε κουτσαίνοντας με πατερίτσα λέγοντάς του: ''Άντε ρε έχουμε και δουλειές''
Και λέω ο γκρινιάρης. Πού στην ευχή βαδίζουμε ρε παιδιά όταν αντιδρούμε έτσι απέναντι σ'ένα άνθρωπο που δυσκολεύεται να περπατήσει?
Αν ούτε τα αυτονόητα δεν μπορούμε να διαχειριστούμε πως θέλουμε να προχωρήσει αυτή η κοινωνία?
Και γιατί δεν του 'χωσες δυο φάπες του μπάμια;
-
Φέρω και γω μερίδιο ευθύνης φίλε beams. Ένιωσα τύψεις γι'αυτό. Αλλά να σου πω την αμαρτία μου.... τον είδα πολύ τσαμπουκά και λέω ποιός ξέρει τί άτομο είναι και τί κουβαλάει επάνω του. Ποιός ξέρει τι μπορεί να υποστώ και γω με τόσους τρελούς εκεί έξω, ιδίως όταν δεν έχει την κρίση να αντιληφθεί την μειονεξία ενός ανθρώπου.
Παλιότερα ιδίως αντιδρούσα είναι εκείνο το αίσθημα του δίκιου που σε πνίγει, αλλά τώρα σπάνια αντιδρώ με τόσα που ακούω και βλέπω. Όμως με ρίχνει όσο και να προσπαθώ να αδιαφορώ απέναντι σε ανάλογα σκηνικά.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Πρωϊνό σκηνικό.
Σε δρομάκι κοντά στα δικαστήρια σταματάει με αλάρμ ένα αυτοκίνητο για να κατέβει ένας νέος άνθρωπος που έφερε πατερίτσες και έβγαινε σιγά σιγά από την θέση του συνοδηγού. Πίσω του σε αναμονή άλλο αυτοκίνητο, πιο πίσω εγώ με το scooter και μετά έρχεται δίπλα μου έτερος δικυκλιστής με μηχανή έρωτα εξ ιταλίας. Με το που καταφθάνει λοιπόν αρχίζει να κορνάρει και να μιλάει απαξιωτικά προς τον τραυματισμένο νέο που περπατούσε κουτσαίνοντας με πατερίτσα λέγοντάς του: ''Άντε ρε έχουμε και δουλειές''
Και γιατί δεν του 'χωσες δυο φάπες του μπάμια;
Έλα ρε μ@λακα κι εσύ να βαρέσει τον άνθρωπο με τις πατερίτσες,το βρίσκεις σωστό ;
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
να το βάλω εδώ ή στο περί σπουδώνέχουν τρελό γουστο οι νουδίτες πάντως
Άργησα γμτ...
Αυτή τη στιγμή ενα από τα πρώτα σε ψήφους θα μπορούσε κάλλιστα να είναι σήμα εταιρίας πετρελαίου. Αυτό με τον πήγασο.
Γαμώ τα γούστα σας ρε.
Επίσης από τα πρώτα σε ψήφους είναι αυτό με τον φοίνικα. Το πουλί-το πουλί! -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
να το βάλω εδώ ή στο περί σπουδώνέχουν τρελό γουστο οι νουδίτες πάντως
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#7]