-
@seismic said in Ο seismic και το αντισεισμικό:
Most downloaded papers in Open Journal of Civil Engineering
https://www.scirp.org/journal/hottestpaper.aspx?journalid=788
The Ultimate Anti-Seismic System
N. Lymperis Ioannis
Open Journal of Civil Engineering Vol.5 No.3, September 24, 2015
DOI: 10.4236/ojce.2015.53032 19.993 Downloads 26.590 Viewsη βιβλιογραφια που εχει χρησιμοποιηθει φιλε σισμικ ποια ειναι?
αυτο που βλεπω στο link σου ειναι κατι youtube και κατι δικα σου εντυπα.
πιστοποιηση απο καποιον οργανισμο? εκπαιδευτικο, ερευνητικο, αλλο? -
@gatoz said in Ο seismic και το αντισεισμικό:
N. Lymperis Ioannis
DOI: 10.4236/ojce.2015.53032 19.993 Downloads 26.590 Viewsη βιβλιογραφια που εχει χρησιμοποιηθει φιλε σισμικ ποια ειναι?
πιστοποιηση απο καποιον οργανισμο? εκπαιδευτικο, ερευνητικο, αλλο?Φίλε μου έχω προσομοίωση από το εργαστήριο αντισεισμικών ερευνών στο Μετσόβιο πολυτεχνείο την οποία δεν μπορώ να ανεβάσω στο φόρουμ και για αυτό σου παραθέτω αυτό το link
https://www.facebook.com/groups/122735321848311/permalink/1150245075763992
Ακόμα έχω τεράστια δημοσιευμένη έρευνα εδώ.
https://www.researchgate.net/profile/Ioannis-Lymperis
Έχω και δικά μου πειράματα μετρημένα με 2,41g επιτάχυνση.
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q
Και επίλυση για τα πάντα από τον Παναγιώτη Καρύδη.
https://el.wikipedia.org/wiki/Παναγιώτης_Καρύδης -
N. Lymperis Ioannis
πιστοποιηση απο καποιον οργανισμο? εκπαιδευτικο, ερευνητικο, αλλο?Φίλε μου έχω προσομοίωση από το εργαστήριο αντισεισμικών ερευνών στο Μετσόβιο πολυτεχνείο την οποία δεν μπορώ να ανεβάσω στο φόρουμ και για αυτό σου παραθέτω αυτό το link
[link text](link url) https://www.facebook.com/groups/122735321848311/permalink/1150245075763992
Και επίλυση για τα πάντα από τον Παναγιώτη Καρύδη.οχι φιλε σισμικ, δεν μιλαω για τις δικες σου ερευνες, ενα paper, μια τεχνικη λυση, στηριζεται στο θεωρητικο κομματι σε καποιες επιλυμενες θεωριες ή αλλα paper. αυτα ειναι η βιβλιογραφια. δεν μπορει κανεις να παραξει απο το 0 λυσεις, θεωριες κλπ. ολα οφειλουν τα εχουν το θεωρητικο υποβαθρο.
-
N. Lymperis Ioannis
[link text](link url) https://www.facebook.com/groups/122735321848311/permalink/1150245075763992
Και επίλυση για τα πάντα από τον Παναγιώτη Καρύδη.οχι φιλε σισμικ, δεν μιλαω για τις δικες σου ερευνες, ενα paper, μια τεχνικη λυση, στηριζεται στο θεωρητικο κομματι σε καποιες επιλυμενες θεωριες ή αλλα paper. αυτα ειναι η βιβλιογραφια. δεν μπορει κανεις να παραξει απο το 0 λυσεις, θεωριες κλπ. ολα οφειλουν τα εχουν το θεωρητικο υποβαθρο.
Έχω και θεωρεία δική μου την οποία δεν σκέφτηκε κανένας πριν.... έχω και δεδομένα της φυσικής και της μηχανικής.
Τα δεδομένα είναι αυτά που αναφέρω και είναι απλά πράγματα τα οποία έχουν και αριθμητική επίλυση.Τα φέροντα δομικά στοιχεία κατά την σεισμική διέγερση παραλαμβάνουν ροπές ( Μ ), ορθές δυνάμεις ( Ν ) ( θλιπτικές και εφελκυσμού ), και τέμνουσες ( Q )
Αν θέλουμε να μην καταρρέουν οι κατασκευές πρέπει να αντιπαραθέτονται δυνάμεις ισορροπίας μεγαλύτερες των ροπών ( Μ ) των ορθών δυνάμεων ( Ν ) και των τεμνουσών δυνάμεων ( Q )
Μπορούμε να εκ τρέψουμε έξω από τον φέροντα οργανισμό τις αναπτυσσόμενες δυνάμεις του σεισμού και να τις οδηγήσουμε σε περιοχές μέσα στο έδαφος, ή αλλιώς να συμμετάσχει το έδαφος ως εξωτερική δύναμη στην απόκριση της κατασκευής προς τις σεισμικές μετατοπίσεις.
Μπορούμε να ελέγξουμε τις μετατοπίσεις του φέροντα ακόμα και όταν υπάρχει ιδιοπερίοδος εδάφους και κατασκευής ελέγχοντας κατ αυτόν τον τρόπο την παραμόρφωση του φέροντα και τις αστοχίες, αφού χωρίς παραμόρφωση αστοχίες δεν υπάρχουν.
Έχω την λύση για όλα αυτά, έχω νικήσει τον σεισμό, και είναι τουλάχιστον περίεργο και ύποπτο που όλα τα φόρουμ των πολιτικών μηχανικών με έχουν αποκλείσει να γράφω για την έρευνά μου, και οι αρμόδιοι οργανισμοί ΟΑΣΠ και ΙΤΣΑΚ κωφεύουν στην πρότασή μου.
Οι ροπές ( Μ ) στις διατομές γύρω από τους κόμβους δεν θα υφίσταντε αν σταματήσουμε την μεγάλη ροπή ανατροπής και την κάμψη των τοιχωμάτων. Η πάκτωση των παρειών των τοιχωμάτων με το έδαφος θεμελίωσης σταματά την ροπή ανατροπής του τοιχώματος και η προένταση στην διατομή τους αυξάνει την δυσκαμψία τους, και αυξάνει την ικανότητα της διατομής για την παραλαβή των τεμνουσών δυνάμεων ( Q ) Εκ τρέπει τις ροπές μέσα στο έδαφος, αποτρέποντας να μεταφερθούν στις διατομές γύρω από τους κόμβους.
Γιατί δεν το κάνουμε? Απάντηση δεν έχω πάρει.
Η προένταση στις παρειές των τοιχωμάτων εξαφανίζει τις εντάσεις εφελκυσμού, και η πάκτωση στο έδαφος αντιστέκεται στις δυνάμεις τις θλίψης. Γιατί δεν το κάνουμε? Απάντηση δεν έχω πάρει.
Η ανάπτυξη εντάσεων διάτμισης στην διεπιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα είναι καταστροφική για το σκυρόδεμα επικάλυψης το οποίο αδυνατεί να τις παραλάβει με αποτέλεσμα να αστοχεί και να ακυρώνει πρόωρα την υπέρ αντοχή του χάλυβα στον εφελκυσμό και την υπέρ αντοχή του περισφιγμένου σκυροδέματος στην θλίψη.
Στην προένταση δεν υπάρχει θέμα διάτμησης οπότε το σκυρόδεμα και ο χάλυβας εξαντλούν τις υπέρ αντοχές τους στην θλίψη και τον εφελκυσμό.
Γιατί δεν το κάνουμε? Απάντηση δεν έχω πάρει.
Πάντως κανένας κανονισμός δεν απαγορεύει στον πολιτικό μηχανικό να βγάλει άδεια με την πατέντα μου.
Έχω και διεθνή πατέντα. και τεχνικό σύμβουλο τον Παναγιώτη Καρύδη.
Και τεχνικό γραφείο για τις άδειες.
https://el.wikipedia.org/wiki/Παναγιώτης_Καρύδης
Ένα δεν έχω και κάνω πειράματα για να το βγάλω και αυτό... πιστοποιητικό αγκυρώσεων. -
Τα μεμονωμένα πέδιλα έχουν καταργηθεί δεκαετίες τώρα.
Τα τοιχώματα συνδέονται υποχρεωτικά με συνδετικά δοκάρια τα οποία, κατά κύριο, λόγο προσπαθούν να παραλαμβάνουν τη ροπή ανατροπής. Δεν βασιζόμαστε δηλαδή στα πέδιλα για την παραλαβή της ροπής.
Πολύ περισσότερο...όταν υπάρχουν πολυόροφες κατασκευές, πάντοτε υπάρχουν οι αντίστοιχοι όροφοι υπογείου οι οποίοι ουσιαστικά "πακτώνουν" το τοίχωμα.
Έχει αποδειχθεί ότι τα κτίρια με υπόγεια είναι πολλή πιο ισχυρά στον σεισμό γιατί υπάρχει καλύτερη πάκτωση του οπλισμού της ανωδομής μέσα στα τοιχώματα του υπογείου. Η πεδιλοδοκός στους μεγάλους σεισμούς,προσπαθεί ανεπιτυχώς να παραλάβει αυτές τις τεράστιες ροπές που κατεβάζουν τα τοιχώματα στα μικρότερα κτίρια, και συνήθως αδυνατεί να τις παραλάβει.
Όμως όσο και να φαίνεται ότι είναι ίδια η πάκτωση του οπλισμού στα υπόγεια με την δική μου πρόταση, δεν είναι ίδιες.
Εγώ δεν προτείνω απλά πάκτωση με το έδαφος. Εγώ προτείνω θλίψη στις παρειές των τοιχωμάτων σε συνδυασμό με την πάκτωση.
Που υπάρχουν οι διαφορές μεταξύ της πάκτωσης των υπογείων και της προέντασης + πάκτωσης στο έδαφος.- Τα υπόγεια τα μονώνουμε εξωτερικά οπότε μετά τα μπαζώνουμε περιμετρικά. Λόγο της χαλαρότητας του μπαζώματος η αντίδραση που έχουν ως προς την ροπή ανατροπής ολόκληρης της κατασκευής είναι μικρή. Δουλεύουν όμως βαρυντικά και αυτό είναι θετικό στο να παραλάβουν ροπές.
Αν τα υπόγεια έχουν την ίδια μάζα με την μάζα της ανωδομής τότε ναι έχουμε πάκτωση. Όμως αυτό δεν συμβαίνει. Συνήθως οι όροφοι είναι πολύ περισσότεροι από τα υπόγεια και αυτό σημαίνει ότι τα υπόγεια σε μεγάλους σεισμούς έχουν τάση ανατροπής μικρή όμως. Πρόσεχε δεν λέω ολική ανατροπή του κτηρίου αλλά μία μικρή ανάκληση του ολικού εμβαδού της βάσης του υπογείου. Αυτό σημαίνει ότι το κτίριο χάνει μερικός την στήριξη του εδάφους. Αυτό ισοδυναμεί με την δημιουργία αντίστοιχης ροπής προερχόμενη από τα αστήρικτα στατικά φορτία, η οποία έρχεται σε αντίθεση με την ροπή ανατροπής του κτιρίου. Αυτές οι δύο αντίθετες ροπές δημιουργούν τις αστοχίες στις διατομές. Αυτό δεν συμβαίνει με την πλήρη πάκτωση με τον μηχανισμό μου - Η προένταση που προτείνω στις παρειές των τοιχωμάτων εξασφαλίζει μικρότερη παραμόρφωση από κάμψη, μηδενίζει τον εφελκισμό στην διατομή, οπότε και την διατμητική αστοχία του σκυροδέματος επικάλυψης η οποία οφείλεται στην υπέρ αντοχή του χάλυβα στον εφελκυσμό και την μικρή αντοχή του σκυροδέματος στην διάτμηση. Εξασφαλίζει ότι μετά από διαρροές η κατασκευή θα επανέλθει στην αρχική της θέση, οπότε η προένταση θεωρείτε ελαστικής λειτουργικότητας. Ακόμα εξασφαλίζει αντοχές προς την τέμνουσα βάσης.
Πάκτωση + προένταση εξασφαλίζουν την εξουδετέρωση των ροπών ( Μ ), των ορθών δυνάμεων ( Ν ) ( θλιπτικές και εφελκυσμού ), και την τέμνουσα ( Q ) και εκτρέπουν τις εντάσεις αδράνειας μέσα στο έδαφος αποτρέποντας τις μετατοπίσεις που παραμορφώνουν και σπάνε τις διατομές γύρο από τους κόμβους.
- Τα υπόγεια τα μονώνουμε εξωτερικά οπότε μετά τα μπαζώνουμε περιμετρικά. Λόγο της χαλαρότητας του μπαζώματος η αντίδραση που έχουν ως προς την ροπή ανατροπής ολόκληρης της κατασκευής είναι μικρή. Δουλεύουν όμως βαρυντικά και αυτό είναι θετικό στο να παραλάβουν ροπές.
-
Καλά δεν παίζομαι...στον αντισεισμικό σχεδιασμό.
Δύο ίσες και αντίθετης κατεύθυνσης δυνάμεις ισορροπούν.
Δηλαδή η μια δύναμη εξουδετερώνει την άλλη.
Π.χ όταν δύο αυτοκίνητα με την ίδια μάζα και την ίδια ταχύτητα συγκρουστούν μετωπικά θα σταματήσουν αμέσως.
Αν συγκρουστούν δύο βαγόνια το ένα πίσω από το άλλο πάνω στα ελατήρια που φέρουν, τότε εκτός του ότι εξουδετερώνονται οι δυνάμεις μεταξύ τους, εξουδετερώνονται και ομαλά, δηλαδή έχουμε και ομαλή απόσβεση δυνάμεων οι οποίες δεν προκαλούν ζημιές.
Οι πολιτικοί μηχανικοί όταν σχεδιάζουν θέλουν τον φέροντα οργανισμό ελαστικό για να μην σπάει, αλλά τον θέλουν και να διαθέτει δυναμική, δηλαδή άκαμπτο και στιβαρό.
Και ελαστικός και να διαθέτει δυναμική δεν γίνεται.
Ή μήπως γίνεται?
Ας το εξετάσουμε
Ελαστικός ένας φέροντας οργανισμός είναι όταν τα κάθετα στοιχεία του είναι μικρής τετράγωνης διατομής όπως είναι τα υποστυλώματα και άκαμπτος όταν έχουμε τοιχώματα ( τοιχία )
Ο σχεδιασμός που κάνουν σήμερα είναι να τοποθετούν μαζί υποστυλώματα και τοιχώματα Τα υποστυλώματα για να μεταφέρουν τα φορτία του κτιρίου στο έδαφος, και τα τοιχώματα για να αντιστέκονται στον σεισμό δυναμικά.
Φυσικά τα τοιχώματα παραλαμβάνουν τις σεισμικές εντάσεις και η ελαστικότητά τους είναι σχεδόν μηδενική.
Ένας άλλος σχεδιασμός που προτείνω είναι να κατασκευάζουμε εντελώς ελαστικές κατασκευές οι οποίες δεν παθαίνουν ζημιές όταν αυτές μετατοπίζονται μέσα στην ελαστική περιοχή.
Το πρόβλημα ξεκινά όταν η επιτάχυνση του σεισμού είναι μεγάλη και η μετατόπιση περνά από την ελαστική στην ανελαστική μετατόπιση στην οποία παρουσιάζονται αστοχίες.
Για να αποκλείσω την ανελαστική μετατόπιση τοποθετώ μέσα στον ελαστικό φορέα ή και γύρο από αυτόν, άκαμπτους και ανεξάρτητους φορείς τοιχωμάτων και φρεατίων των οποίων τα άκρα είναι προεντεταμένα και πακτωμένα με το έδαφος θεμελίωσης.
Μεταξύ του ελαστικού φορέα και των άκαμπτων τοιχωμάτων, στο ύψος των διαφραγμάτων ( πλακών ) τοποθετείται υλικό απόσβεσης κρούσεων.
Αυτή η μέθοδος αλληλοεξουδετερώνει τις μετατοπίσεις λόγο κρούσης του ενός ανεξάρτητου φορέα με τον άλλο.
Εξασφαλίζει ότι και τα ελαστικά υποστυλώματα παραλαμβάνουν εντάσεις σεισμού πριν συγκρουστούν με το άκαμπτο φρεάτιο.
Αυτή η μέθοδο εξασφαλίζει ότι η μετατόπιση θα είναι πάντα μέσα στην ελαστική περιοχή που δεν υπάρχουν αστοχίες.
Με την επιβολή θλιπτικών δυνάμεων στις διατομές των παρειών των τοιχωμάτων+ την πάκτωση τους με το έδαφος θεμελίωσης, χρησιμοποιώντας για την πάκτωση διαστελλόμενους μηχανισμούς αγκύρωσης και ένεμα πλήρωσης, ευελπιστώ να εκ τρέψω τις σεισμικές εντάσεις κρούσεων και ροπών ανατροπής μέσα στο έδαφος θεμελίωσης, αποτρέποντας συγχρόνως τις παραμορφώσεις των κορμών των διότι γίνονται ακόμα πιο άκαμπτα, και αυξάνω την αντοχή τους προς την τέμνουσα βάσης και τις κρούσεις λόγο προέντασης.
Εκ τρέπει τις ροπές μέσα στο έδαφος, αποτρέποντας την ανατροπή του.
Η προένταση στις παρειές των τοιχωμάτων εξαφανίζει τις εντάσεις εφελκυσμού και αυξάνει την ελαστικότητα του τοιχώματος αφού το επαναφέρει στην αρχική του θέση, κλείνοντας τις αναπτυσσόμενες ρωγμές και η πάκτωση στο έδαφος αντιστέκεται στις δυνάμεις τις θλίψης και της έλξης
Η ανάπτυξη εντάσεων διάτμισης στην διεπιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα στο τοίχωμα είναι καταστροφική για το σκυρόδεμα επικάλυψης το οποίο αδυνατεί να τις παραλάβει με αποτέλεσμα να αστοχεί και να ακυρώνει πρόωρα την υπέρ αντοχή του χάλυβα στον εφελκυσμό και την υπέρ αντοχή του σκυροδέματος στην θλίψη.
Στην προένταση που χρησιμοποιώ δεν υπάρχει θέμα διάτμησης διότι ο τένοντας περνά ελεύθερος μέσα από σωλήνα, οπότε το σκυρόδεμα και ο χάλυβας εξαντλούν τις υπέρ αντοχές τους στην θλίψη και τον εφελκυσμό.
Youtube Video -
Ο σεισμός μετατοπίζει το έδαφος και η μάζα της κατασκευής αντιδρά με αντίθετες δυνάμεις λόγο της αδράνειας.
Αυτές οι δυνάμεις προσπαθούν να ανατρέψουν το τοίχωμα διότι δημιουργούν μεγάλες ροπές.
Όμως οι δοκοί με τους οποίους συνδέονται τα τοιχώματα στους κόμβους, αντιδρούν ( η αντίδραση προέρχεται από όλες τις διατομές γύρο από τους κόμβους ) με αντίρροπες ροπές, και επέρχεται ισορροπία δυνάμεων.
Αν οι ροπές ανατροπής του τοιχώματος είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος από τις αντίρροπες ροπές που αντέχουν και αντιδρούν οι διατομές, τότε οι διατομές των δοκών σπάνε και η κατασκευή γκρεμίζεται. Αν κατασκευάσουμε ισχυρότερες διατομές δοκών και τοιχωμάτων πρέπει να αυξήσουμε την μάζα τους. Αυξάνοντας την μάζα δυστυχώς αυξάνονται και οι εντάσεις τις αδράνειας.
Για να βοηθήσουμε τις διατομές γύρω από τους κόμβους να παραλάβουν τις μεγάλες ροπές του τοιχώματος χωρίς να σπάνε σε μεγάλους σεισμούς, πρέπει να τις ενισχύσουμε χωρίς να αυξήσουμε την μάζα τους η οποία αυξάνει τις εντάσεις αδράνειας.
Η λύση σε αυτό το πρόβλημα προέρχεται όταν μπορέσουμε και αποτρέψουμε την ανατροπή του τοιχώματος χρησιμοποιώντας εξωτερικές δυνάμεις ( χωρίς μάζα ) προερχόμενες από το έδαφος, οι οποίες μαζί με τις διατομές γύρο από τους κόμβους να προβάλουν ισχυρή αντίδραση στην ροπή ανατροπής του τοιχώματος.
Το πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η αντίδραση των διατομών και η αντίδραση της εξωτερικής δύναμης προερχόμενη από το έδαφος είναι το ζητούμενο.
Στο πάρα κάτω σχέδιο δίδονται οι δυνάμεις αδράνειας μιας κατασκευής τεσσάρων ορόφων καθώς και τα ύψη των ορόφων για να επιλύσουμε το μέγεθος της ροπής ανατροπής του τοιχώματος, ώστε να ξέρουμε και το μέγεθος των αντίρροπων ροπών ισορροπίας που πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβουν οι διατομές + ο μηχανισμός πάκτωσης μαζί.
Πόση πρέπει να είναι η δυναμική αντίδραση ισορροπίας ( Β ) στο δώμα στο σημείο του υποστυλώματος B1 προερχόμενη από την πάκτωση της αγκύρωσης στο έδαφος, ώστε να μην υπάρξει η ανατροπή του τοιχώματος, όταν οι πλάγιες δυνάμεις αδράνειας που δέχεται το τοίχωμα είναι της τάξεως των 20 τόνων ανά όροφο?
Λύση
Αρχικά προσθέτουμε όλα τα ύψη (12,8+9,6+6,4+3,2) = 32 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους X 20 t = 640 Μετά διαιρούμε το 640 με την διάσταση της βάσης που είναι 2,5 m και βγένει 640 δια του 2,5 = 256.τόνοι πρέπει να είναι η δύναμη ( Β ) προερχόμενη από την πάκτωση της αγκύρωσης στο έδαφος.
Πρεπει Ροπες ανατροπης ητοι= 20*(12,8+9,6+6,4+3,2) <(μικρότερες) από Ροπη ευσταθειας Β*2,5 .Από δω βγαινει οτθ Β πρεπει να ναι μεγαλυτερο από 256 t για να μην ανατραπεί.
Δηλαδή Πρεπει Β>256 t
Αυτοί είναι οι τόνοι που οι διατομές + ο μηχανισμός μου πρέπει να αναλάβουν μαζί ή και ξεχωριστά σε έναν ισχυρό σεισμό.
-
Η δημοσίευση που έκανα στο Open Journal of Civil Engineering
γιορτάζει τα 20000 Downloads και 26.615 Views
The Ultimate Anti-Seismic System -
ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΟΓΟ ΚΑΜΨΗΣ
Η κάμψη προέρχεται από την επιβολή κάθετων θλιπτικών δυνάμεων ή ροπών πάνω σε ένα μακρόστενο υποστύλωμα, ή τοίχωμα.
Το αποτέλεσμα είναι το σώμα του υποστυλώματος ή του τοιχώματος να καμπυλώνεται και να παραμορφώνεται
Κατά την καμπύλωση στην μια του παρειά προκαλείται θλίψη - συμπίεση και στην άλλη του παρειά εφελκυσμός - τράβηγμα.
Το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής.
Αν στην παρειά που ασκείτε ο εφελκυσμός εμείς του επιβάλουμε θλίψη ίση και αντίθετη των δυνάμεων του εφελκυσμού τότε θα υπάρξει κάμψη?
-
ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΛΟΓΟ ΚΑΜΨΗΣ
Η κάμψη προέρχεται από την επιβολή κάθετων θλιπτικών δυνάμεων ή ροπών πάνω σε ένα μακρόστενο υποστύλωμα, ή τοίχωμα.
Το αποτέλεσμα είναι το σώμα του υποστυλώματος ή του τοιχώματος να καμπυλώνεται και να παραμορφώνεται
Κατά την καμπύλωση στην μια του παρειά προκαλείται θλίψη - συμπίεση και στην άλλη του παρειά εφελκυσμός - τράβηγμα.
Το ερώτημα που μπαίνει είναι το εξής.
Αν στην παρειά που ασκείτε ο εφελκυσμός εμείς του επιβάλουμε θλίψη ίση και αντίθετη των δυνάμεων του εφελκυσμού τότε θα υπάρξει κάμψη?
Η απάντηση είναι όχι δεν θα παρουσιάσει κάμψη ( θλίψη ναι )
Τώρα μια πονηρή ερώτηση. Αν η παρειά που εφελκύεται έχει δύο διαφορετικούς μηχανισμούς οπλισμού. Ο πρώτος μηχανισμός αποτελείτε από τον γραμμικό οπλισμό συνεργασίας σκυροδέματος και χάλυβα αυτόν της συνάφειας. Αυτός ο μηχανισμός παρουσιάζει κάμψη, κρίσιμη περιοχή αστοχίας όπου συγκεντρώνονται μεγάλα εντατικά μεγέθη, διαφορά δυναμικού στην πρόσφυση, και ακόμα την ανάπτυξη εντάσεων διάτμισης στην διεπιφάνεια σκυροδέματος και χάλυβα στο τοίχωμα που είναι καταστροφική για το σκυρόδεμα επικάλυψης το οποίο αδυνατεί να τις παραλάβει με αποτέλεσμα να αστοχεί και να ακυρώνει πρόωρα την υπέρ αντοχή του χάλυβα στον εφελκυσμό και την υπέρ αντοχή του σκυροδέματος στην θλίψη. Ο δεύτερος μηχανισμός όπλισης είναι να διαπερνά ο χάλυβας το σκυρόδεμα ελεύθερος ( μέσα από σωλήνα ) χωρίς όμως να επιβάλει θλίψη στην διατομή. Το ερώτημα που μπαίνει είναι αν στον δεύτερο μηχανισμό εμφανιστεί κάμψη, κρίσιμη περιοχή αστοχίας, διαφορά δυναμικού, και η ανάπτυξη εντάσεων διάτμισης
Απάντηση
Αν στον δεύτερο μηχανισμό (που μοιάζει με οπλισμό προέντασης) εμφανιστεί και εκεί κάμψη, τότε πάρε δυναμίτη και ανατίναξε την όλη κατασκευή. Είναι πλέον άχρηστη.
Άχρηστη όμως είναι και η κατασκευή όταν καταστραφεί η συνάφεια και έχουμε την διάρρηξη του σκυροδέματος κατά μήκος των ράβδων και αποκόλληση - τράβηγμα των ράβδων του χάλυβα μέσα από το σκυρόδεμα. Η Μερική προένταση είναι καλή διότι επαναφέρει τον φέροντα στην αρχική του θέση, ( οπότε θεωρείτε ελαστική ) κλίνει τις αναπτυσσόμενες ρωγμές, και αυξάνει την ικανότητα της διατομής προς την τέμνουσα βάσης. -
ΡΙΧΤΕΡ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ
Πολλοί με ρωτάνε'' Πόσα Ρίχτερ είναι το πείραμα που έκανες ''
Και εγώ τους απαντώ ότι είναι 2,41g '' Γιατί απαντώ σε επιτάχυνση (g) και όχι σε Ρίχτερ?
Ο σεισμός σε κάποιο σημείο το οποίο το ονομάζουμε επίκεντρο εκπέμπει μια δύναμη της οποίας η ένταση μετριέται σε Ρίχτερ.
Αυτή η ένταση διαχέεται σε μεγάλη απόσταση οπότε χάνει δύναμη όσο απομακρύνεται από το επίκεντρο.
Οπότε αν ένας σεισμός έχει ένταση 9 Ρίχτερ και το σπίτι σου ευρίσκεται 100 χιλιόμετρα μακριά δεν θα πάθει τίποτα.
Οπότε είναι λάθος να μετράμε την καταστροφή του σεισμού πάνω στις κατασκευές με την κλίμακα Ρίχτερ.
Φαντάσου ένας άνθρωπος να σου πει ότι εμένα το σπίτι μου άντεξε 9 Ρίχτερ και το σπίτι να απέχει 100 χιλιόμετρα από το επίκεντρο.
Πως μετριέται η καταστροφή που μπορεί να δώσει ένας σεισμός πάνω στις κατασκευές χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τα Ρίχτερ?
Μετριέται με την επιτάχυνση που φθάνει κάτω από την κατασκευή.
Όσο μεγαλύτερη είναι η επιτάχυνση του εδάφους τόσο πιο καταστροφική είναι για το κτίριο.
Η επιτάχυνση που έχει η μάζα όταν πέφτει προς την επιφάνεια της γης είναι 9,81 μέτρα το δευτερόλεπτο, ή αλλιώς 1g
Όταν λέμε ότι η επιτάχυνση είναι 2 g εννοούμε ότι είναι δύο φορές μεγαλύτερη από την επιτάχυνση που η μάζα πέφτει στην γη.
Ένας σεισμός 6 Ρίχτερ μπορεί να δώσει επιτάχυνση κοντά στο επίκεντρο 1g και ένας άλλος 9 Ρίχτερ μακριά από το επίκεντρο να δώσει επιτάχυνση 0,2 g Οπότε καταστροφή και Ρίχτερ δεν συμβαδίζουν
Ένας άλλος παράγοντας καταστροφής είναι η διάρκεια του σεισμού.
Μία κατασκευή αντέχει μεγάλη επιτάχυνση για μικρή διάρκεια και μικρή επιτάχυνση για μεγάλη διάρκεια.
Στην Ελλάδα σχεδιάζουν τις κατασκευές να αντέχουν μέχρι και 0,36 g αλλά αν ο σεισμός έχει μικρή διάρκεια αντέχουν και 0,5 g. Η μεγαλύτερη μετρημένη επιτάχυνση σε (g) στην Ελλάδα ήταν 1g και η μεγαλύτερη στον κόσμο 3g
Ένας άλλος παράγοντας είναι πως μεταφέρεται η ενέργεια του σεισμού Ο βράχος την μεταφέρει εύκολα για μεγάλες αποστάσεις ενώ το χώμα πολλαπλασιάζει το πλάτος ταλάντωσης του εδάφους ( το πέρα - δώθε ) 2 με 4 φορές.
Εκτός το πόσο μακρινός είναι ο σεισμός υπάρχει και ο παράγοντας του εστιακού βάθους.
Όσο πιο βαθύς είναι ο σεισμός τόσο πιο μακριά μεταδίδεται.
Αυτά μερικά στοιχεία για τους σεισμούς.
Για τις κατασκευές τώρα.
Ο μακρινός σεισμός προκαλεί μεγάλο κύμα το οποίο είναι καταστροφικό για τις πολυόροφες κατασκευές και κοντά στο επίκεντρο προκαλεί γρήγορο μικρό κύμα με μεγάλη επιτάχυνση που είναι καταστροφικό για της κοντές κατασκευές. Δες σχετικό βίντεο. https://www.youtube.com/watch?v=LV_UuzEznHs&list=LL... Το δικό μου πείραμα είχε μετρημένη επιτάχυνση φυσικού σεισμού 2,41 g
Youtube Video -
Αφιερωμένο στους φίλους μηχανικούς.
Εγώ καλά σου τ 'αλεγα και τ 'ακουγες παράλογα.
Αν τραβήξουμε ένα τοίχωμα με πεδιλοδοκό με μια μπουλντόζα το τοίχωμα θα πάρει τ 'ανάσκελα και ο πεδιλοδοκός θα γίνει τοίχωμα.
Αυτό ονομάζεται εκτροπή δυνάμεων.
Αν πακτώσουμε τα άκρα του τοιχώματος με το έδαφος η μπουλντόζα θα σκούζει και το τοίχωμα θα παραμένει όρθιο.
Και αυτό εκτροπή δυνάμεων είναι.
Στην πρώτη περίπτωση εκ τρέψαμε την πλάγια δύναμη της μπουλντόζας από το τοίχωμα στον πεδιλοδοκό και το τοίχωμα ανετράπη και η πεδιλοδοκός σηκώθηκε όρθια.
Στην δεύτερη περίπτωση η πάκτωση έστειλε την πλάγια δύναμη της μπουλντόζας μέσα στο έδαφος και το τοίχωμα δεν ανετράπη.
Το ερώτημα είναι γιατί δεν κάνουμε το ίδιο στα τοιχώματα μιας κατασκευής.
Κατάλαβα. Μας αρέσει να σπάμε τους πεδιλοδοκούς και τα δοκάρια.
Αν προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε μια ντάνα με βιβλία σε οριζόντια θέσει αυτή θα κοπεί και τα βιβλία θα πέσουν.
Αν όμως εφαρμόσουμε μια δύναμη θλίψης στα δύο άκρα της ( πάνω κάτω ) με τα χέρια μας τότε η ντάνα τα βιβλία δεν θα κοπή ούτε στην οριζόντια θέση.
Το δεύτερο ερώτημα είναι γιατί δεν κάνουμε το ίδιο στα τοιχώματα μιας κατασκευής για να παραλάβουν την τέμνουσα βάσης
Κατάλαβα Μας αρέσει να κόβονται σαν αγγούρι τα τοιχώματα της κατασκευής στον σεισμό.
Αν ένα πακτωμένο τοίχωμα το τραβήξουμε με μια μπουλντόζα αυτό αρχικά θα καμφθεί και μετά θα σπάσει από διάτμιση του σκυροδέματος επικάλυψης
Αν του εφαρμόσουμε θλίψη στην διατομή θα εξουδετερώσουμε τον εφελκυσμό και χωρίς εφελκυσμό δεν υπάρχει ούτε κάμψη ούτε κρίσιμη περιοχή αστοχίας ούτε διατμιση του σκυροδέματος επικάλυψης οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά αφού σταματήσαμε την παραμόρφωση.
Το τρίτο ερώτημα είναι γιατί δεν κάνουμε το ίδιο στα τοιχώματα μιας κατασκευής?
Α κατάλαβα. Ο ΝΕΑΚ τα γουστάρει αυτά.... άλλωστε στα μπουζούκια τα σπάμε
Youtube Video -
Μια ιδέα μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.
Επενδύω σε ιδέες περιμένοντας τους άλλους να επενδύσουν σε εμένα. -
Πότε καταρρέουν οι κατασκευές στον σεισμό.
Η συμπεριφορά της δομής κατά τη διάρκεια ενός σεισμού είναι βασικά μια οριζόντια μετατόπιση (ας ξεχάσουμε για μια στιγμή οποιαδήποτε κατακόρυφη συνιστώσα) που επαναλαμβάνεται μερικές φορές.
Άν η μετατόπιση είναι αρκετά μικρή για να κρατήσει όλα τα μέλη της δομής εντός της ελαστικής περιοχής, η ενέργεια που δημιουργείται, είναι ενέργεια που αποθηκεύεται στη δομή ( στον κορμό των στοιχείων ) και εκτονώνεται μετά για να επαναφέρει την δομή στην αρχική της μορφή. Σαν το ελατήριο.
Αυτή την αποθήκευση της ενέργειας και εν συνεχεία την απόδοσή της προς την αντίθετη κατεύθυνση που εφαρμόζει το ελατήριο, στην δομική κατασκευή την αποθηκεύει και την εκτονώνει το υποστύλωμα και η δοκός.
Με λίγα λόγια, όλη η επιτάχυνση του σεισμού μετατρέπεται σε αποθηκευμένη ενέργεια στην δομή.
Όσο η μετατόπιση κρατά κάθε τμήμα οποιουδήποτε μέλους εντός ελαστικής περιοχής, όλη η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στη δομή θα κυκλοφορήσει στο τέλος του κύκλου, προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Αυτή η περιοχή μετατόπισης ονομάζεται ελαστική περιοχή, στην οποία δεν παρατηρούνται αστοχίες.
Εάν η σεισμική ενέργεια (που μετράται από την επιτάχυνση εδάφους) είναι πάρα πολύ μεγάλη, θα παράγει υπερβολικά μεγάλες μετατοπίσεις που θα προκαλέσουν μια πολύ υψηλή καμπυλότητα στα κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία.
Αν η καμπυλότητα είναι πολύ υψηλή, αυτό σημαίνει ότι η περιστροφή των τμημάτων των στηλών και των δοκών θα είναι πολύ πάνω από την ελαστική περιοχή (Θλιπτική παραμόρφωση σκυροδέματος πάνω από το 0,35% και τάσεις των ινών του οπλισμού πάνω από το 0,2 %) πέραν του ορίου διαρροής.
Όταν η περιστροφή περάσει πάνω από αυτό το όριο ελαστικότητας, η δομή αρχίζει να «διαλύει την αποθήκευση της ενέργειας «μέσω πλαστικής μετατόπισης, το οποίο σημαίνει ότι τα τμήματα θα έχουν μια υπολειμματική μετατόπιση που δεν θα είναι σε θέση να ανακτηθεί (ενώ στην ελαστική περιοχή όλες οι μετατοπίσεις ανακτούνται).
Βασικά ο σχεδιασμός της αντοχής ενός σημερινού κτιρίου περιορίζετε στα όρια του ελαστικού φάσματος σχεδιασμού, και μετά περνά στις προεπιλεγμένες πλαστικές περιοχές διαρροής, οι οποίες είναι προεπιλεγμένες περιοχές μικρών και πολλών διαρροών αστοχίας, (συνήθως σχεδιάζονται να συμβούν στα άκρα των δοκών) ώστε να μην καταρρεύσει η δομή.
Αυτός είναι ο μηχανισμός της πλαστιμότητας ο οποίος εκτονώνει - αφαιρεί μέρος της σεισμικής ενέργεια.
(Η δομή καταρρέει όταν αστοχήσουν τα υποστυλώματα με λοξό / σχήμα αστοχίας)
Αν τα τμήματα που βιώνουν τις πλαστικές παραμορφώσεις, ξεπερνούν το όριο του σημείου θραύσης, και είναι και πάρα πολλές οι εστίες αστοχιών πάνω στην δομή, η δομή θα καταρρεύσει.
Αυτά είναι τα όρια αντοχής της σημερινής αντισεισμικής τεχνολογίας των κατασκευών.
Σκοπός του σύγχρονου αντισεισμικού κανονισμού είναι να κατασκευάσει δομές που: α) Σε συχνούς σεισμούς μεγάλης πιθανότητας να συμβούν δεν θα πάθουν τίποτα, β) Σε σεισμούς μέσης πιθανότητας να συμβούν θα πάθουν μικρές, επιδιορθώσιμες ζημιές και γ) Σε πολύ ισχυρούς σεισμούς μικρής όμως πιθανότητας να συμβούν δεν θα έχουμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Άρα δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο «απόλυτα” στις αντισεισμικές κατασκευές. Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε τον όρο «ποιοτικές” κατασκευές που σημαίνει εφαρμογή τουλάχιστον των απαιτήσεων όλων των σύγχρονων κανονισμών. Η ποιότητα των κατασκευών και η ασφάλειά τους, είναι και συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης των χωρών, μεταξύ των άλλων παραγόντων. Είναι ευνόητο ότι φτωχές χώρες δεν μπορούν να συγκριθούν με χώρες όπου έχουν ακριβούς σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς. Συμπέρασμα… δεν υπάρχει απόλυτος αντισεισμικός σχεδιασμός σήμερα, και δεν πρέπει να αναφερόμαστε σε απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό, αλλά σε ποιοτικό σχεδιασμό. Οπότε υπάρχει μεγάλη ανάγκη σήμερα να εφεύρουμε έναν πιο σύγχρονο αντισεισμικό σχεδιασμό ο οποίος να ανταποκρίνεται στον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό, με μικρότερο κατασκευαστικό κόστος.
-
ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΚΤΩΣΗΣ
Οι αγκυρώσεις εδάφους - βράχου είναι διαδεδομένες σε όλο τον κόσμο και η χρήση τους εφαρμόζεται σε πολλές κατασκευές όπως φράγματα, αντιστηρίξεις πρανών και τούνελ πάκτωση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών στα χωράφια, καθώς και για αντισεισμική προστασία. Οι αγκυρώσεις είναι πολλών ειδών και η αντοχή τους σε έλξη εξαρτάτε από τον τύπο αγκύρωσης, το βάθος αγκύρωσης και τον τύπο των εδαφών και της βραχομάζας.
Συνήθως οι αγκυρώσεις βράχου είναι οι πιο ισχυρές και χρησιμοποιούν ενέματα πρόσφυσης για να πακτώσουν στον βράχο.
Οι πιο γερές αγκυρώσεις βράχου που έχω δει σε βίντεο είναι αυτές οι δύο.
Αυτή η αγκύρωση βράχου στο πρώτο βίντεο αστόχησε στα 150 kN έλξης ( 15,3 τόνοι )
https://www.youtube.com/watch?v=Pc6OyzcZr-M&t=59s
2. Αυτή η αγκύρωση βράχου στο δεύτερο βίντεο αστόχησε στα 202 kN έλξης ( 20,6 τόνοι )
https://www.youtube.com/watch?v=y0n1zdwGiKo&t=3s
3. Το πείραμα με την δική μου αγκύρωση άντεξε σε έλξη 980 kN
( 100 τόνους ) χωρίς να αστοχήσει οπότε δεν ξέρουμε σε τι έλξη θα αστοχήσει. Σημειώστε ότι αυτή η πάκτωση είναι μηχανική χωρίς τα πρόσθετα εποξικά ενέματα τα οποία θα διπλασιάσουν την πρόσφυση και την αντοχή στην έλξη.
Πρέπει να έχω σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ πάκτωσης και δεν το ξέρω.
Προσπαθώ εδώ και δύο μήνες να βρω ποιο είναι το παγκόσμιο ρεκόρ πάκτωσης σε βράχο και δεν μπορώ να το βρω.
Τα δύο πρώτα βίντεο είναι οι πιο γερές έλξεις που βρήκα.
Αν κάποιος ξέρει από αγκυρώσεις βράχου και προδιαγραφές ας με βοηθήσει να βρω τι εντάσεις έλξης αντέχουν.
Youtube Videohttps://www.youtube.com/watch?v=BLfWayks9Uw&t=8s
https://www.youtube.com/watch?v=V5X2zsMQ92c&t=63s
https://www.youtube.com/watch?v=wpbe75giv_g
Youtube Video -
Γραφεις σε ενα forum αυτοκινήτων!
Κανείς δεν καταλαβαίνει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που γράφεις για σεισμούς γιατί είμαστε άσχετοι και παραείναι εξιδικευμένα. Οπότε κανένας μας δεν μπορεί να σου πει αν αυτά που γράφεις είναι αξια θαυμασμού ή μπούρδες (καθότι είμαστε ασχετοι με το αντικείμενο)
Για ποιον λογο δεν μιλάς με κάποιο Πανεπιστήμιο ή με κάποιους σχετικούς με το αντικείμενο σου και απευθύνεσαι σε μας?
Αν εγώ υποθετικά είχα κάνει μελέτες πάνω σε μεγιστή απόδοση ηλιακών πάνελ πχ , θα έγραφα τα ευρήματα μου και τις ερευνες μου σε forum προστασίας της Αρκούδας ?
Δεν καταλαβαίνω ούτε αυτά που γράφεις ούτε γιατι τα γραφεις εδω.
Παρολα αυτά είσαι ελεύθερος να γράψεις ότι θες απλά την απορροία μου εξέφρασα και μπορεί και άλλων
-
@cirus said in Ο seismic και το αντισεισμικό:
Κανείς δεν καταλαβαίνει ΤΙΠΟΤΑ από αυτά που γράφεις για σεισμούς γιατί είμαστε άσχετοι και παραείναι εξιδικευμένα. Οπότε κανένας μας δεν μπορεί να σου πει αν αυτά που γράφεις είναι αξια θαυμασμού ή μπούρδες (καθότι είμαστε ασχετοι με το αντικείμενο)
Για ποιον λογο δεν μιλάς με κάποιο Πανεπιστήμιο ή με κάποιους σχετικούς με το αντικείμενο σου και απευθύνεσαι σε μας?
Αν εγώ υποθετικά είχα κάνει μελέτες πάνω σε μεγιστή απόδοση ηλιακών πάνελ πχ , θα έγραφα τα ευρήματα μου και τις ερευνες μου σε forum προστασίας της Αρκούδας ?
Παρολα αυτά είσαι ελεύθερος να γράψεις ότι θες απλά την απορροία μου εξέφρασα και μπορεί και άλλων
Πριν 15 χρόνια μου ήρθε η ιδέα να βιδώσω τα κτίρια στο έδαφος για να γλυτώσουμε από τους σεισμούς. Δεν σπούδασα πολιτικός μηχανικός Σπούδασα εργοδηγός δομικών έργων και είμαι μάστορας στις κατασκευές. Κατέθεσα για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την πατέντα μου και πήρα διεθνή πατέντα. Άρχισα να γράφω σε φόρουμ πολιτικών μηχανικών. Το κράξιμο που έφαγα δεν λέγετε. Τελικά με απόκλεισαν από όλα τα φόρουμ των πολιτικών μηχανικών.
Αυτό με πείραξε πολύ και άρχισα να διαβάζω για την μέθοδο σχεδιασμού που χρησιμοποιούν έχοντας έναν και μόνο σκοπό. Να τους βγάλω ανεπαρκή την μέθοδο που χρησιμοποιούν αναδεικνύοντας τα λάθη τους αλλά και δίνοντας την λύση στο πρόβλημα που λέγετε σεισμός.
Έχω φτάσει σε ένα επίπεδο γνώσεων πάρα πολύ υψηλό αφού γράφω σε επιστημονικά περιοδικά ( Ελληνικά και ξένα με κριτές ) και σε συνέδρια.
Παιδιά είναι εντελώς λανθασμένος ο τρόπος που κατασκευάζουν τα κτίρια.
Θα προσπαθήσω να σας τα πω πάρα πολύ απλά για να τα καταλάβετε.
Θέλω όμως να συμμετέχετε γιατί μόνο έτσι θα σας λύσω κάθε απορία. -
Αυτά τα λέω απλά για να τα καταλάβετε. Ότι δεν καταλάβετε ρωτήστε
Οι πολιτικοί μηχανικοί ευπρόσδεκτοι στην κουβέντα.
Το πιο γερό σπίτι στον κόσμο είναι εδώ.
Αν κατασκευάσουμε ένα άκαμπτο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα με ισχυρή δυναμική, σε έναν ισχυρό σεισμό δεν θα παραμορφώνεται αλλά θα έχει την τάση να ανατραπεί. Όσο πιο υψίκορμο είναι και όσο μεγαλύτερη είναι η επιτάχυνση του εδάφους κάτω από την κατασκευή τόσο πιο εύκολη θα γίνει η ανατροπή του.
Σχετικό πείραμα που έκανα αυτό δείχνει.
https://www.youtube.com/watch?v=Ux8TzWYvuQ0
Αν όμως το πακτώσουμε στο έδαφος με μηχανισμούς αγκύρωσης τότε δεν ανατρέπεται και δεν παραμορφώνεται οπότε δεν καταστρέφεται δεν ανατρέπεται.
Σχετικό πείραμα που έκανα αυτό δείχνει.
https://www.youtube.com/watch?v=Q6og4VWFcGA
Και οι πολιτικοί μηχανικοί επιμένουν ότι δεν ξέρω.
Τι δεν ξέρω βρε τζιμάνια ότι η βίδα στερεώνει πράγματα?
Δεν σας το έμαθαν αυτό στο πανεπιστήμιο?
Το πιο γερό σπίτι στον κόσμο είναι εδώ και προσπαθείτε να κρύψετε την αλήθεια από τον κόσμο
Άλλο πείραμα με βιδωμένο το σπίτι δοκιμασμένο στον μεγαλύτερο σεισμό που έγινε στον κόσμο και δεν έπαθε τίποτα. Δες στο τέλος του πειράματος τι επιτάχυνση έχει και πόση διάρκεια
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q&t=116s
Και χωρίς να είναι βιδωμένο, ελεύθερης βοσκής όπως τα κατασκευάζουν σήμερα, δέστε τι έπαθε.
https://www.youtube.com/watch?v=l-X4tF9C7SE&t=13s
Διάλυσε
https://www.youtube.com/watch?v=sZkCKY0EypM
Τελικά ποιος δεν ξέρει ρε παιδιά εγώ ή αυτοί? -
αγαπητε σισμικ
σε μια παγκοσμοιοποιημενη οικονομια οπου η πληροφορια διαχεεται ευκολα, το γεγονος οτι οι δικες σου λυσεις δεν εχουν καποια αποδοχη θα πρεπει να σε προβληματισει
οπως και το οτι οι επιστημονικες κοινοτητες του χωρου δεν σε αποδεχονται -
@cirus said in Ο seismic και το αντισεισμικό:
επειδή είσαι καινούργιος εδώ, αυτή η ιστορία τραβάει 10+ χρόνια που γράφει τα ίδια και τα ίδια και πάντα καταλήγει να μην του δίνει κανείς σημασία και να τον μπανάρουν από τα διάφορα forums.
Ο seismic και το αντισεισμικό