-
http://www.makeleio.gr/?p=342329
Η απόλυτη ΠΑΤΕΝΤΑ για τον ΣΕΙΣΜΟ! ΔΕΙΤΕ το Απόλυτο Αντισεισμικό Σύστημα! – “Σκάνδαλο που το κράτος δεν με βοηθάει για να σώσουμε παγκοσμίως ανθρώπινες ζωές και περιουσίες!” (ΒΙΝΤΕΟ)http://www.pentapostagma.gr/2015/05/� ... CE%B1.html
-
Αντε το Ελληνικό κράτος είναι κακό και τρώει τα παιδιά του κλπ κλπ!!Τόσα άλλα κράτη που έχουν πρόβλημα με σεισμούς γιατί δεν ενδιαφέρονται για την πατέντα σου;
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Αντε το Ελληνικό κράτος είναι κακό και τρώει τα παιδιά του κλπ κλπ!!Τόσα άλλα κράτη που έχουν πρόβλημα με σεισμούς γιατί δεν ενδιαφέρονται για την πατέντα σου;Αυτή την απορία την έχω και εγώ.
Μπορεί να μην την ξέρουν τα άλλα κράτη, ή μπορεί να θέλουν να την κλέψουν, ή να αφήσουν να λήξει η ευρεσιτεχνία, και αφού με θάψουν μετά να με δοξάσουν. Συνήθως αυτή είναι η τύχη των εφευρετών παγκοσμίως.
Μεγάλοι ξένοι και Έλληνες καθηγητές του είδους παραδέχονται την πατέντα.
Η Ελλάδα δεν με σταματάει να το τοποθετήσω σε κατασκευές.
Οι μηχανικοί στα Ελληνικά φόρουμ ή κωφεύουν, ή βρίζουν, ή μου κλείνουν το θέμα.
Αυτοί είναι το μεγάλο πρόβλημα για εμένα. Η ζήλια τους απέναντί μου γιατί δεν είμαι μηχανικός.
Αντί να συνεργασθούν μαζί μου, και να κερδίσουν και αυτοί και όλοι μας, αυτοί προτιμούν την ρήξη.
Ένα που δεν μπορούν να κάνουν είναι να με αντιμετωπίσουν επιστημονικά.
Δεν σας κάνει μεγάλη απορία που δεν μου κάνουν μήνυση για ψευδή διάδοση πληροφοριών?
Από την άλλη είναι και το οικονομικό θέμα, γιατί άλλο επιστήμη, άλλο μπίζνες.
Υπάρχει και μία διάχυτη αναξιοπιστία. Τι θέλω να πω.
Ο ομότιμος καθηγητής της αντισεισμικής τεχνολογίας των κατασκευών Παναγιώτης Καρύδης ο οποίος έχει και τεχνικό γραφείο μελετών, ( Π. Καρύδης και συνεργάτες ) μου λέει ότι θα κάνει αυτός την μελέτη και θα περάσει η μελέτη από την πολεοδομία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούμε ακόμα να βρούμε την κατασκευή για την οποία θα γίνει η πρώτη μελέτη με τις προδιαγραφές της πατέντας.
Δηλαδή δεν βρίσκουμε μία μελέτη που ο ιδιοκτήτης να θέλει να βγει η άδειά του με τις προδιαγραφές του αντισεισμικού συστήματος.
Και τα συνεργεία έχουμε, και την πείρα έχουμε, κατασκευή δεν έχουμε?
Όποιος θέλει να κατασκευάσει την πρώτη πιο γερή κατασκευή που έγινε στον κόσμο ας μας το πει.
Ποιος είναι αυτός που μπορεί να αμφισβητήσει αυτό το πείραμα https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q
Γιατί το ένα σπάει και το άλλο με την πατέντα δεν έπαθε τίποτα ( οπότε δεν ξέρουμε πότε αστοχεί? ) https://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4
Γιατί αυτοί που μιλάνε και με αμφισβητούν ( χωρίς να λένε το γιατί ) δεν μου δίνουν ένα δικό τους μοντέλο να το κουνήσω στην σεισμική βάση για να δούμε που θα πάει χωρίς την πατέντα μου?
Απλά πράγματα... συγκρίσιμα πειράματα εφαρμοσμένης έρευνας είναι. -
Έχω την τεχνογνωσία να κατασκευάσω φθηνές και απίστευτα αντισεισμικές κατασκευές.
Δεν έχω την υποστήριξη των μηχανικών, και δεν έχω χρήματα για να προχωρήσω μόνος μου.
Εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου?
Θέλω την συμβουλή σας.- Να έλθω σε απόλυτη ρήξη με τα λόμπι κάνοντας δημόσιες συζητήσεις σε κανάλια τηλεόρασης και να τους ξεβρακώσω?
Αυτοί κρύβονται όχι εγώ. - Να τα παρατήσω και να κάνω κάνα μπάνιο στην Ίο? ( Το πιο εύκολο για μένα, ότι πιο κακό για την ανθρωπότητα. )
- Να απευθυνθώ στο εξωτερικό?
- Να έλθω σε απόλυτη ρήξη με τα λόμπι κάνοντας δημόσιες συζητήσεις σε κανάλια τηλεόρασης και να τους ξεβρακώσω?
-
Όσοι αναρωτιέστε γιατί η πατέντα μου δεν προχωρά σε αυτόν τον τόπο που λέγετε Ελλάδα, διαβάστε αυτό το άρθρο και θα καταλάβετε γιατί. http://www.koutipandoras.gr/article/119 ... -exoteriko
Αυτό το πείραμα δεν λέει τίποτα στον ΟΑΣΠ δεν είναι αρμόδιοι λένε να καταλάβουν γιατί το ένα σπάει και το άλλο δεν παθαίνει τίποτα.
https://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4
https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q
Το ερώτημα που μπαίνει είναι... αν δεν είναι αρμόδιοι πιο είναι το αντικείμενο ύπαρξής τους?
Τους πληρώνουμε για να μας λένε να μπαίνουμε κάτω από τα τραπέζια!
Αν δεν είναι αρμόδιοι αυτοί, είμαι εγώ να τους εξηγήσω.
Γιατί δεν με καλούν να τους πω το γιατί?
Για τα επόμενα θύματα ποιος θα είναι υπεύθυνος?
Αυτές είναι ερωτήσεις για ένα μεγάλο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, για το οποίο όμως κανένας δημοσιογράφος δεν θέλει να κάνει.
Γιατί άραγε? Γιατί δεν καλούν ανθρώπους του ΟΑΣΠ σε δημόσια αντιπαράθεση μαζί μου?
Τι φοβούνται ?... ένας εργοδηγός δομικών έργων είμαι, με φοβούνται? αν όχι τους προσκαλώ και τους προκαλώ δημόσια.
Ποτέ δεν θα πάρω απάντηση επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ στο κουτί της Πανδώρας.
Έκανα ερωτήσεις σε ένα φόρουμ μηχανικών για μία έρευνα που έκανα.
Δέστε τι επιστημονικές απαντήσεις μου έδωσαν. http://www.emichanikos.gr/showthread.ph ... #post38639 -
Πείραμα.
Πάνω σε ένα ξεχαρβαλωμένο τραπέζι σαν αυτά που πουλά ο Μαρινόπουλος καρφώνουμε μια πρόκα σαρανταπεντάρα.
Γύρω από τον κορμό της της περνάμε κολάρο μία στοίβα με CD.
Κουνάμε το τραπέζι,... το ξανά κουνάμε δυνατά, και τα άτιμα CD δεν λένε να κουνηθούν από την θέση τους.
Ούτε μηχανισμό ορόφου παρουσιάζουν, ούτε οι κόμβοι τους αλλάζουν μοίρες, ούτε διαφορά φάσης των πλακών παρατηρούμε, ούτε διαφορετικό πλάτος ταλάντωσης... ούτε παραμορφωτικά μεγέθη παρουσιάζουν?
Γιατί άραγε?
Μπορεί η επιστήμη της σεισμικής μηχανικής να δώσει την απάντηση σε αυτό το φαινόμενο?
Αυτή την απάντηση την περιμένω 7 χρόνια να μου την δώσουν οι μηχανικοί, και δεν μπορούν να βρουν την απάντηση?
Νομίζω η επιστήμη θα πρέπει να ξανά ανακαλύψει την χρησιμότητα της βίδας.
Ακόμα και ο ΟΑΣΠ δεν έχει την απάντηση!
Είναι λέει αναρμόδιος .... αλλά αρμόδιος να κατασκευάζει κανονισμούς αντισεισμικής προστασίας
και να απαγορεύει στους άλλους ότι δεν υπόκειται στους κανονισμούς τους δικούς του? -
για σεισμικά κύματα έχεις ακουστα; http://www.seismoi.com/seismikakymata.htm
Πως κάνεις κύματα στο τραπεζι του μαρινοπουλου; -
Ο χρήστης adensa έγραψε:
για σεισμικά κύματα έχεις ακουστα; http://www.seismoi.com/seismikakymata.htm
Πως κάνεις κύματα στο τραπεζι του μαρινοπουλου;Φυσικά και τα έχω ακουστά.
Ο σεισμός βασικά είναι μία οριζόντια μετατόπιση, με κάποιες κάθετες συνιστώσες.
Αυτό που κάνει την μεγαλύτερη ζημιά στην κατασκευή είναι η οριζόντια μετατόπιση.
Τα παραμορφωσιακά σχήματα που παίρνει μία κατασκευή κατά την διέγερση ενός σεισμού είναι τόσα πολλά
όσες είναι και οι διαφόρων κατευθύνσεων μετατοπίσεις του σεισμού....δηλαδή άπειρες.
Το τραπέζι ήταν ένα αστείο παράδειγμα.
Εν τούτης αν κουνήσεις το τραπέζι πάνω κάτω δεξιά αριστερά, ή και ανάποδα να το γυρίσεις η βιδωμένη κολόνα θα παραμείνει στην θέση της, ενώ η ασύνδετη κολόνα θα πέσει κάτω.
Στο πραγματικό πείραμα που έκανα έχω προβλέψει η σεισμική βάση να κινείτε πέρα δώθε και πάνω κάτω.
Αυτό το κατόρθωσα κατασκευάζοντας κοίλους σιδηροδοκούς στους οποίους έτρεχε επάνω η βάση σε κυκλική παλινδρόμηση, όπως είναι το σεισμικό κύμα Love το οποίο είναι το τελευταίο που φθάνει στην κατασκευή, αλλά είναι το πιο καταστρεπτικό.
Δες το βίντεο. https://www.youtube.com/watch?v=cUJkObz3nBQ
Στο πέμπτο λεπτό δείχνει την βάση από κάτω.
Αυτή η κυκλική παλινδρόμηση που κάνει η σεισμική μου βάση, αυξάνει θεαματικά την ροπή ανατροπής των κολονών και πολλαπλασιάζει την αξιοπιστία του πειράματος.
Έτσι και αλλιώς η επιτάχυνση που κούνησα το μοντέλο ήταν τέσσερις φορές μεγαλύτερη από τον μεγαλύτερο σεισμό που έχει γίνει στον κόσμο.
Το μοντέλο δεν έπαθε καμία ζημιά, οπότε δεν ξέρουμε πότε αστοχεί. https://www.youtube.com/watch?v=RoM5pEy7n9Q
Συγκριτικό Πείραμα μοντέλων, με το αντισεισμικό σύστημα, και με τον σύγχρονο αντισεισμικό κανονισμό.
Youtube Video -
Μετά από τα πάρα πάνω θα απορείτε που το κράτος, ή οι εταιρείες δεν με έχουν ενοχλήσει.
1)Αν σκεφτεί κανείς πόσα δισεκατομμύρια έχουν ξοδέψει σε πειράματα ανά τον κόσμο, και πόσα θα ξοδέψουν ακόμα παίρνοντας κονδύλια για εφαρμοσμένη έρευνα. ( Αλήθεια τι χρειάζονται την έρευνα αν αντέχουν οι κατασκευές? )
2) Αν σκεφτεί κανείς πόσα βιβλία έχουν γραφεί πάνω στην σεισμική μηχανική. ( θα βγουν άχρηστα )
3) Αν σκεφτεί κανείς πόσα προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν κατασκευαστεί για την μελέτη των κατασκευών. ( θα βγουν άχρηστα )
4) Αν σκεφτεί κανείς πόσοι καθηγητές διδάσκουν σεισμική μηχανική, και πόσοι μηχανικοί έχουν σπουδάσει. ( θα είναι ξεπερασμένοι )
5) Αν σκεφτεί κανείς πόσα χρήματα σπαταλάμε για την έρευνα των σεισμών, δηλαδή πότε θα γίνει σεισμός.( Χεστήκαμε αν γίνει ή δεν γίνει αν έχουμε γερές κατασκευές )Και έρχομαι εγώ, και τους λέω ότι η μέθοδός σας δεν είναι σωστή.
Η σωστή μέθοδος είναι η δική μου.
Όλοι αυτοί που ανάφερα και πολλοί άλλοι κλάδοι θα πεινάσουν αν η πατέντα μου βγει παγκοσμίως.
Αυτούς ακριβώς είναι που εγώ χρειάζομαι να συνεργαστώ για να πάει μπροστά η πατένταΑυτοί είναι που μου έχουν κηρύξει τον πόλεμο.
Μπορώ να τους κάνω ρόμπα ανά πάσα στιγμή, όχι γιατί είμαι διάνυα, αλλά διότι όλοι οι πολιτικοί μηχανικοί, αλλά και όλοι οι άνθρωποι ξέρουν την χρησιμότητα της βίδας αλλά... είχαν ξεχάσει να βιδώσουν τις κολόνες ή τις κατασκευές στο έδαφος.
Το βίδωμα στο έδαφος...τα αλλάζει όλα!Φοβούνται οι πολιτικοί μηχανικοί, ότι αν εφαρμόσουν την δική μου μέθοδο, οι στατικές μελέτες που κάνουν θα βγουν άχρηστες.
Καταλαβαίνετε τι συμφέροντα παίζονται και τι πρόβλημα έχω?
Γιατί δεν το δοκιμάζουν αυτοί?Αυτός είναι για μένα ο βασικός λόγος που προσπαθούν να θάψουν την πατέντα, , και εμένα μαζί της.
Που είναι ένας πραγματικός δημοσιογράφος να τα βγάλουμε όλα μαζί στην φόρα? -
Η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της και την σάρκα της
Φανταστείτε να έχετε εφεύρει την καλύτερη αντισεισμική τεχνολογία στην παγκόσμια ιστορία, και το Κράτος και οι πολιτικοί μηχανικοί να σας φέρονται όπως εξηγώ πάρα κάτω.
Έχει παρατηρηθεί από εμένα το εξής.
Υπάρχουν πάρα πολλοί Πολιτικοί Μηχανικοί οι οποίοι έχουν μεγάλο πρόβλημα μαζί μου διότι πιστεύουν ότι δεν έπρεπε ένας απλός εργοδηγός να εφεύρει αντισεισμικό σύστημα και αντισεισμική μέθοδο σχεδιασμού.
Μερικοί αντιδρούν υστερικά προσπαθώντας να με πείσουν να τα παρατήσω.
Θα τα είχα παρατήσει αν έστω και ένας μηχανικός στα 7 χρόνια που γράφω στα φόρουμ μου είχε εξηγήσει ότι η πατέντα μου δεν δουλεύει γιατί έχει αυτό και... εκείνο το πρόβλημα.
Μετά τα πειράματα που έκανα, προσπάθησαν να τα υποβιβάσουν και όταν δεν μπορούσαν, μου έκλειναν το θέμα.
Κανένας μηχανικός ( εκτός τον καθηγητή Παναγιώτη Καρύδη ο οποίος μου έδωσε προσωπικά συγχαρητήρια και συμμετείχε ενεργά μαζί μου για 4 μέρες σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό στην επιστημονική ομάδα της πατέντας ) δεν με συνεχάρη έστω για την προσπάθεια που έχω κάνει.
Από κανένα αρμόδιο οργανισμό του κράτους δεν έχω λάβει καμία απολύτως βοήθεια.
Έτσι τα λέω για να τα διαβάζετε και .... τίποτα άλλο.
Για να κάνεις μία πατέντα απαραίτητη προυπόθεση είναι να έχεις βρει κάτι νέο το οποίο λύνει προβλήματα στην σημερινή τεχνολογία.
Εγώ τους έχω βρει τουλάχιστον 7 μεγάλα προβλήματα του Ελληνικού αλλά και του παγκόσμιου αντισεισμικού κανονισμού τα οποία λύνει η αντισεισμική προτεινόμενη ευρεσιτεχνία.
Αυτοί τον χαβά τους.... συνεχίζουν να υποστηρίζουν το λάθος.
Η μονολεκτική τους απάντηση σε αυτά που λέω είναι... δεν ξέρεις δεν είσαι μηχανικός.
Όταν τους ρωτώ να μου πουν αυτοί....που ξέρουν.... σιωπή.
Έχουν τεράστια ευθύνη με την στάση που κρατούν διότι κατ αυτόν τον τρόπο συντηρούν τις ανθρωποθυσίες των σεισμών.
Αν δεν κάνει κάτι η Ελλάδα φίλοι μου, εσείς και εγώ δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.
Έχουν νομοθετήσει το λάθος χωρίς να επιτρέπουν στο σωστό να μπει μέσα.
Παίρνω την ευθύνη όλων αυτών που λέω και πιστεύω και που έχω αποδείξει τόσο θεωρητικά όσο και πειραματικά.
https://www.youtube.com/channel/UCZaFAW ... vEulYCex2A -
-
Ο Ελληνικός Αντισεισμικός Κανονισμός ( Ε.Α.Κ ) βασικά είναι ένας κανονισμός ο οποίος βασίζετε στην ελαστικότητα των κατασκευών.
Η ελαστικότητα είναι μια χρήσιμη αντίδραση του φέροντα οργανισμού όταν γίνετε ένας σεισμός, διότι είναι ένας μηχανισμός απόσβεσης της σεισμικής ενέργειας. Τον ίδιο μηχανισμό απόσβεσης έχουν και τα αμορτισέρ των αυτοκινήτων για να μας προστατεύουν από τις λακκούβες.
Δεν μπορεί κανείς να πει ότι η ελαστικότητα δεν είναι χρήσιμη στις δομικές κατασκευές.
Αυτή η μέθοδος όμως παρουσιάζει πάρα πολλά προβλήματα διότι οι δομικές κατασκευές έτσι όπως φτιάχνονται ούτε αυτοκίνητα είναι, ούτε είναι φτιαγμένες από λάστιχο.
Τα υλικά κατασκευής στα έργα έχουν διαφορετικές προδιαγραφές ως προς την ελαστικότητα, την αντοχή σε εφελκυσμό και θλίψη.
Η συνεργασία των υλικών με την διαφορετικότητα προδιαγραφών που παρουσιάζουν καθιστά τον φέροντα οργανισμό να μην μπορεί να έχει την απαιτούμενη ελαστικότητα που χρειάζεται σε ένα πολύ ισχυρό σεισμό, διότι τα υλικά του που είναι κατασκευασμένος δεν είναι από λάστιχο, και έχουν διαφορετική ελαστικότητα.
Οπότε σε πολύ μεγάλους σεισμούς ο φέροντας αδυνατεί να έχει την ελαστικότητα που χρειάζεται και περνά σε ανελαστικές παραμορφώσεις, και αστοχίες.
Αυτός είναι και ο λόγος που δεν μπορούν οι πολιτικοί μηχανικοί να πουν ότι σχεδιάζουν με τον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό.
Η ελαστικότητα από την άλλη, εκτός από το καλό της σεισμικής απόσβεσης, παρουσιάζει και πάρα πολλά προβλήματα πάνω στην φέρουσα κατασκευή.
Το μεγαλύτερο από τα προβλήματα της ελαστικότητας είναι η παραμόρφωση του φέροντα οργανισμού.
Ο φέροντας οργανισμός, λόγο και της ελαστικότητας που σχεδιάζετε να έχει σε έναν σεισμό, παραμορφώνει τους κορμούς των φερόντων στοιχείων δηλαδή τους κορμούς της δοκού και της κολόνας.
Αυτά τα φέροντα στοιχεία δέχονται μία στρέψη στον κορμό τους που τους δημιουργεί μία καμπύλη και τα παραμορφώνει μέχρι να σπάσουν.
Μικρός σεισμός μικρή παραμόρφωση...μεγάλος σεισμός μεγάλη παραμόρφωση.
( Η καλύτερα να λέμε μεγάλη και γρήγορη μετατόπιση με μεγάλη χρονική διάρκεια,= μεγάλη παραμόρφωση )
Μεγάλη παραμόρφωση = σπάσιμο και κατάρρευση.
Τι κάνω εγώ και μπορώ να πω ότι έχω εφεύρει τον απόλυτο αντισεισμικό σχεδιασμό?
Απλά μπόρεσα να ελέγξω την παραμόρφωση του φέροντα οργανισμού.
Δεν αφήνω την κατασκευή ( βασικά την κάθε μία κολόνα ) να παραμορφωθεί πολύ.
Ελέγχο την ταλάντωση της κάθε μίας κολόνας χωριστά, ( και με τον έλεγχο όλων μαζί ελέγχω την ταλάντωση σε όλο τον φέροντα ) έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται πάντα μέσα στην ελαστικότητα που αντέχει. Δεν την αφήνει η πατέντα να περάσει σε ανελαστικές παραμορφώσεις.
Και δεν μιλάμε για μηχανισμό ή σύστημα που απλά παρεμποδίζει ή εφαρμόζει σεισμική απόσβεση.
Μιλάμε για μία μέθοδο και ένα μηχανισμό που μπορεί να ελέγξει την παραμόρφωση του φέροντα ώστε αυτός να ταλαντεύεται πάντα μέσα στην ελαστική περιοχή, ασχέτως της έντασης και της διάρκειας του σεισμού.
Ποιος μηχανικός και ποιος κανονισμός ανά τον κόσμο δεν θα ήθελε ένα σύστημα σαν αυτό που έχω?
Πολιτικοί Μηχανικοί απαντήστε επί αυτού... και μετά μιλάμε για το πως το κατορθώνει αυτό η πατέντα, χωρίς καμία αρνητική επίδραση επί του σχεδιαζόμενου ΕΑΚ
οι πολιτικοί μηχανικοί.
Κατά τα άλλα δεν είμαι μηχανικός.. οπότε δεν δεν δεν ξέρω... για τους βενζινοκεφάλες -
Αποκλεισμένος από όλα τα φόρουμ των πολιτικών μηχανικών.
Γιατί άραγε με έχουν αποκλείσει?
Δικό τους θέμα.
Στα άλλα φόρουμ που δεν είναι για μηχανικούς κανένα πρόβλημα... συνεχίζω να γράφω.
Τελικά θα έχει μεγάλη πλάκα γιατί συνεχίζοντας να γράφω στα άλλα φόρουμ
αυτοί που δεν είναι μηχανικοί σε λίγο καιρό, θα ξέρουν πιο πολλά από τους πολιτικούς μηχανικούς.
Αυτό που τσαντίζει τους μηχανικούς είναι αυτή η απλή ερώτηση...
Η λύση της πλαστικής άρθρωσης και η λύση που προτείνω φαίνεται καθαρά στο πείραμα που έκανα με 10g επιτάχυνση.
Πια απο της δύο μεθόδους προτιμάτε?
https://www.youtube.com/watch?v=zhkUlxC6IK4
https://www.youtube.com/watch?v=l-X4tF9C7SE
Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. -
Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές πολλοί μηχανικοί έχουν μία αντιπάθεια γιατί δεν είμαι μηχανικός και ασχολούμαι με την αντισεισμική τεχνολογία των κατασκευών. Μην μπορώντας να απαντήσουν στην δική μου μέθοδο με υποβιβάζουν συνεχώς.
Αν και δεν πρόκειται να απαντήσουν ( όπως πάντα ) θα τους κάνω μερικές ερωτήσεις, και θα γράψω και μερικές αλήθειες για να δείτε την αλήθεια. Και αν μπορούν ας με διαψεύσουν.Αν θες να αποδείξεις ότι μία μέθοδος μιας αντισεισμικής τεχνολογίας σαν την δική μου είναι καλή και αξίζει να εφαρμοστεί, ο μόνος σίγουρος τρόπος να το αποδείξεις σήμερα 100% είναι να κατασκευάσεις μία οικοδομή σε πραγματική κλίμακα 200 τετραγωνικών μέτρων και ύψους 8 ορόφων πάνω σε μία σεισμική βάση και να κάνεις δοκιμές με διαφορετικής κλίμακας σεισμικές δονήσεις.
Αυτά τα πειράματα είναι πανάκριβα, διότι στοιχίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ το ένα, και γίνονται μόνο στο εξωτερικό.Η άλλη λύση είναι να κάνεις προσομοιώσεις πάνω σε προγράμματα Η/Υ που στην καλύτερη περίπτωση σου δείχνουν ένα 80% της αλήθειας του πειράματος. Οι προσομοιώσεις αυτές έχουν το καλό ότι δείχνουν το 80% της αλήθειας για ένα δωμάτιο, ή για έναν ουρανοξύστη. Η αξιοπιστία αυτών των προσομοιώσεων εξαρτάτε και από την αξιοπιστία του προγράμματος, και του επιστήμονα που εργάζεται πάνω στο πρόγραμμα.
Η άλλη λύση είναι να κάνεις πραγματικά πειράματα με μοντέλα υπό κλίμακα πάνω σε μικρές σεισμικές βάσεις.
Και αυτά τα πειράματα πάνω σε μικρά μοντέλα δείχνουν την αλήθεια κατά 80%Συνήθως τα πανεπιστήμια στην εφαρμοσμένη έρευνα που κάνουν, για να έχουν ποιο σίγουρα αποτελέσματα, εφαρμόζουν πάνω σε ένα μοντέλο πρώτα προσομοίωση σε Η/Υ και μετά κάνουν το ίδιο πείραμα σε μικρή σεισμική βάση, ώστε να μπορούν να επαληθεύσουν τα αποτελέσματα της προσομοίωσης. Έτσι μπορούν και πλησιάσουν την αλήθεια της έρευνας πάνω από το 80%, κοντά στο 90%.
Ο άλλος τρόπος που βλέπεις 100% την αλήθεια των πειραμάτων είναι να κατασκευάσεις δύο ακριβώς όμοια μοντέλα σε διαστάσεις και βάρος, αλλά με διαφορετική μέθοδο σχεδιασμού και να τα δοκιμάσεις και τα δύο πάνω σε μικρή σεισμική βάση.
Δηλαδή κάνεις σύγκριση της μιας μεθόδου με την άλλη.Αν το ένα μοντέλο σπάσει και το άλλο δεν πάθει τίποτα αυτό δείχνει την αλήθεια.
Αυτά τα συγκρίσιμα πειράματα έκανα και εγώ, και απέδειξα 100% την αλήθεια.
Όλα τα άλλα που λένε οι μηχανικοί είναι λόγια του αέρα.Θέλοντας να έχω ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία των πειραμάτων που έκανα έκανα και κάτι άλλο ποιο τρελό και ποιο μεγάλο.
Αντί να κουνήσω τα μοντέλα με τρία g επιτάχυνση που 3 g είναι ο μεγαλύτερος σεισμός που έγινε ποτέ στον κόσμο, εγώ τα κούνησα με 10g
Ότι στατιστικό λάθος και να έχουν τα πειράματα με μικρά μοντέλα, με μία επιτάχυνση 10g αυτό το λάθος εξαφανίζετε.
Αν ποτέ γινόταν ένας σεισμός 10g πάνω στην Γη, αυτός θα γινόταν μόνο αν η Γη συγκρουόταν με έναν άλλο πλανήτη.Ας σταματήσουν οι πολιτικοί μηχανικοί να μας δουλεύουν ομαδικά γιατί εκτίθενται ανεπανόρθωτα.
Συγκρίνεται την μέθοδο των μηχανικών και την δική μου δίπλα δίπλα.
Youtube VideoΑν αυτά που είπα και που φαίνονται καθαρά στο πείραμα είναι αλήθεια, τότε είμαι ο καλύτερος πολιτικός μηχανικός που πέρασε ποτέ από αυτόν τον κόσμο, διότι μπόρεσα να κατασκευάσω το πιο γερό σπίτι που έγινε ποτέ στον κόσμο.
Δεν θα το έθετα ποτέ μου έτσι, αλλά το θέτω για να καταλάβουν οι επικριτές μου ότι δεν παίζω, και ούτε υποβιβάζομαι στην τέταρτη εθνική επειδή δεν σπούδασα μηχανικός .
Ας με διαψεύσουν οι μηχανικοί αν μπορούν... -
Αναλυτικά αποτελέσματα πειράματος. Από το 2,45 λεπτό μέ-
χρι το 2,50 λεπτό μέσα σε 5 δευτερόλεπτα έκανε 10 πλήρεις
στροφές.
Δηλαδή 40 πλήρεις στροφές σε 20 sec.- Οπότε Πλάτος ταλάντωσης Α = 0,11 m.
- Η συχνότητα (Hz) είναι το κλάσμα: ν = αριθμός τέτοιων
πλήρων διαδρομών /αντίστοιχο χρόνο τους. Οπότε 40/20 =
2 Hz. - Ιδιοπερίοδος Η περίοδος της ταλάντωσης Τ, δηλ. ο χρόνος
μιάς πλήρους διαδρομής 0,44m είναι Τ = 1/ν sec Οπότε 1/2
= 0,5 sec. - Γωνιακή ταχύτητα ω είναι: ω = 2π/Τ. Οπότε 2Χ3,14/0,5
= 12,56. - Μέγιστη ταχύτητα υ: maxυ = Α = 0,11ω m/sec. Οπότε
12,56 χ 0,11 = 1,3816 m/sec. - Mέγιστη επιτάχυνση α: maxα = ω2Α = 0,11ω2 m/sec2.
Οπότε 12,56 χ 12,56χ0,11 = 17,352896. - Επιτάχυνση σε g 17,352896/9,81 = 1,77 g
Δεν περιλαμβάνεται η κατακόρυφη επιτάχυνση.
To μοντέλο παλινδρομεί πάνω σε ράγες καμπύλης μορφής.
Δες εδώ https://www.youtube.com/watch?v=N1zr4Mpf3TU
Το ότι το μοντέλο είναι σε κλίμακα αυτό ανεβάζει την επι-
τάχυνση κατά πολύ πάρα πάνω από 1,77 g και βγαίνει από
τύπους που εγώ δεν τους ξέρω (οι οποίοι συσχετίζουν επιτάχυνση και μάζα και βγάζουν κάποιες κλίμακες).
Αυτούς τους τύπους τους ξέρουν τα εργαστήρια δοκιμών.
Αυτή η επιτάχυνση που έβγαλα είναι επιτάχυνση πραγματικού φυσικού σεισμού, πάνω σε μικρό μοντέλο κλίμακας 1
προς 7,14. Πανεπιστημιακός καθηγητής μου είπε ότι 1,77 g πραγματικού σεισμού
σε μοντέλο κλίμακας 1 προς 7 ισοδυναμεί με σεισμό 10 g
Στην Ελλάδα ο μεγαλύτερος σεισμός που έγινε ήταν 1 g
Για τον λόγο αυτό οι δοκιμές στο Μετσόβιο δεν ξεπερνούν το 1 g
Οι κατασκευές στην Ελλάδα στην σεισμική ζώνη Α κατασκευάζονται να αντέχουν 0,36 g και μπορούν να σταθούν όρθιες
με αρκετές ζημιές μέχρι 0,5 g
Το μοντέλο δοκιμάστηκε στα 1,77 g πραγματικού σεισμού και δεν έπαθε τίποτα, οπότε δεν ξέρουμε αν αρχίζει την αστοχία στα 2 ή 5 g
πραγματικού σεισμού. Άγνωστο πότε αστοχεί. Το ίδιο μοντέλο όμως αστόχησε χωρίς το αντισεισμικό μου σύστημα.
https://www.youtube.com/watch?v=l-X4tF9C7SE
Σε φυσική κλίμακα είναι σαν να έχουμε πλάτος ταλάντωσης 0,8 m με συχνότητα 2 Hz
Συσχέτιση με την κλίμακα Mercalli
Instrumental Intensity, Acceleration (g), Velocity (cm/s), Perceived Shaking, Potential Damage
I ........................... < 0.0017 ............... < 0.1 ....... Not felt ............. None
II-III .................. 0.0017 - 0.014 .... 0.1 - 1.1 .......... Weak .............. None
IV .................... 0.014 - 0.039 ...... 1.1 - 3.4 ......... Light .............. None
V ..................... 0.039 - 0.092 ........ 3.4 - 8.1......... Moderate ........... Very light
VI ....................... 0.092 - 0.18 ........ 8.1 – 16 ......... Strong ........... Light
VII ................. ...... 0.18 - 0.34 .......... 16 – 31......... Very strong ........ Moderate
VIII ...................... 0.34 - 0.65 ......... 31 – 60 ......... Severe ......... Moderate to heavy
IX ..................... ... 0.65 - 1.24 .......... 60 – 116 ....... Violent ........... Heavy
X+ ....................... > 1.24 ........... > 116............... Extreme............. Very heavy
-
Γιατί δεν πέφτει ο Παρθενώνας από τους σεισμούς;
Το μυστικό που κρατάει τον Παρθενώνα όρθιο επι 2.500 χρόνια χωρίς σχεδόν την παραμικρή ζημιά από τους σεισμούς που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια αποκαλύπτεται μετά από μελέτες που δείχνουν ότι παρά το γεγονός πως δεν έχει καν θεμέλια έχει τριπλή αντισεισμική θωράκιση.Οπως καταγράφεται στο ιστολόγιο arxaia-ellinika σύμφωνα με την Πολιτικό Μηχανικό, Νίκη Τιμοθέου μελέτες της όλης αρχιτεκτονικής και δομικής του φόρμας, κατέδειξαν πως οι αρχαίοι είχαν από τότε ανακαλύψει, αυτό που σήμερα ονομάζουμε σεισμική μόνωση.
Ο ναός αυτός, σύμφωνα με την κυρία Τιμοθέου, κοντράρει επιτυχώς τη θεωρία της σύγχρονης πολιτικής μηχανικής, διότι χωρίς να έχει καν θεμέλια, είναι τριπλά μονωμένος σεισμικά!
Αυτή η τριπλή μόνωση, όπως μας εξήγησε, εντοπίζεται σε διαφορετικά σημεία του οικοδομήματος. Το πρώτο σημείο βρίσκεται στις στρώσεις τεράστιων οριζόντιων και εξαιρετικά λείων μαρμάρων πάνω στις οποίες πατάει ο Παρθενώνας.
Το δεύτερο παρατηρείται στους μεταλλικούς ελαστικούς συνδέσμους οι οποίοι συνδέουν τις πλάκες κάθε στρώματος, και που στο κέντρο τους εντοπίζονται μικροί σιδηροπάσσαλοι γύρω από τους οποίους έχει χυθεί μολύβι (το μολύβι έχει την ιδιότητα να προστατεύει το σίδηρο από τη σκουριά και να εξασθενεί με την ελαστικότητά του, το όποιο κύμα, αφού μέρος της κινητικής του αυτής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμική).
Και το τρίτο εντοπίζεται στις κολώνες του κτίσματος, οι οποίες δεν τοποθετήθηκαν μονοκόμματες, αφού οι αρχαίοι Έλληνας ήξεραν πως για να αντέξουν στους κραδασμούς της γης, θα έπρεπε να τοποθετηθούν σε φέτες μαρμάρου, τέλεια εφαρμοσμένες η μία πάνω στην άλλη.
Το αποτέλεσμα αυτής της τριπλής μονωτικής φόρμουλας, όπως σημείωσε η κυρία Τιμοθέου, ήταν τα επιφανειακά σεισμικά κύματα να κινούν το ένα στρώμα των μαρμάρινων πλακών, επάνω στο άλλο, την ίδια ώρα που οι σύνδεσμοι εκτόνωναν την κινητική ενέργεια που ανέπτυσσε ο εγκέλαδος!
Οι κολώνες -τέλος- με τον τρόπο που ήταν τοποθετημένες, επέτρεπαν στο όλο οικοδόμημα να ταλαντώνεται, αλλά να μην καταρρέει!
Πηγή http://www.iefimerida.gr/news/104775/%C ... F%8D%CF%82Σωστά όλα αυτά για την Ακρόπολη.
Υπάρχει όμως και κάτι άλλο το οποίο δεν έχει προσέξει η επιστημονική ομάδα που έκανε την έρευνα.
Μπορείτε να βρείτε τι είναι αυτό?
Δική μου άποψη ....
Η Ακρόπολη είναι κτισμένη πάνω σε έναν μικρό λόφο.
Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα διότι η μετάδοση των σεισμικών κυμάτων και τελικά η επιτάχυνση που φτάνει κάτω από την Ακρόπολη είναι μικρότερη διότι δεν μεταδίδεται με όλη την έντασή της στις κορυφές των λόφων. Αν ήταν σε πεδιάδα θα είχε υποστεί μεγαλύτερες καταπονήσεις.
Με άλλα λόγια ο μικρός λόφος λειτουργεί σαν φυσική οριζόντια σεισμική μόνωση. -
Σύμμεικτο μοντέλο ελαστικού και άκαμπτου φορέα.
Αυτό το μοντέλο αποτελείτε από ένα ελαστικό πλαισιακό φορέα, και μέσα σε αυτόν τον φορέα υπάρχει ένας άλλος άκαμπτος φορέας ενωμένος με το έδαφος, ώστε να αναλαμβάνει τοις ροπές ανατροπής.
Ο ελαστικός και ο άκαμπτος φορέας είναι δύο ξεχωριστοί φορείς και διαχωρίζονται μεταξύ τους στο ύψος των πλακών με σεισμικό αρμό ο οποίος μεγαλώνει το πλάτος του καθ ύψος.
Αυτή η μέθοδος έχει την δυνατότητα να τοποθετήσουμε στον ελαστικό φορέα και οριζόντια σεισμική μόνωση.
Ακόμα έχει την δυνατότητα να έχει απεριόριστη θέα λόγο των μεγάλων παραθύρων που μπορεί να δεχθεί.
Σε ασύμμετρες ελαστικές κατασκευές έχουμε την δυνατότητα να τοποθετήσουμε περισσότερους άκαμπτους φορείς μέσα τους, σε κατάλληλα επιμέρους σημεία, ώστε να μπορέσουμε να παραλάβουμε και τοις στρεπτομεταφορικές παραμορφώσεις του ασύμμετρου φέροντα.
Το βίντεο περιλαμβάνει ναι ομιλία στην Αγγλική γλώσσα.
Youtube VideoΜε αυτήν την φυσική μέθοδο επιτυγχάνουμε διπλή οριζόντια σεισμική μόνωση, αποφεύγοντας τον δύσκολο ξυλότυπο των βάσεων, και τα ακριβά εφέδρανα.
-
Πολλές φορές δεν μου επιτρέπετε να γράψω σε αυτό το φόρουμ από τον σέρβερ !
Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, απλά σας προειδοποιώ ότι μπορεί να σταματήσω να γράφω όχι
γιατί το θέλω, αλλά γιατί το επιθυμούν κάποιοι άλλοι για τους δικούς τους ευνόητους λόγους!
Θα συνεχίσω να γράφω εδώ.... https://www.youtube.com/user/TheLymperis2/discussion -
Τι εννοείς?
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Τι εννοείς?Τοις προηγούμενες δύο μέρες δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση στο φόρουμ.
Μου έγραφε ότι απαγορεύεται να επισκεφτώ το φόρουμ? error 403
Ο seismic και το αντισεισμικό