-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
@redmonster
Καλα, κοψε κατι...
Θυμηθηκε η AR εναν καλο κυλινδρισμο και τον επανεφερε, επιτυχως, δεν μπορω να πω,
αλλα και με κοφτη στις 6,250σ.α.λ ?
Ασε που ηχητικα τουλαχιστον ο 200αρης περναει απαρατηρητος, και εκει που κααατι πας να ακουσεις, ερχεται ο κοφτης. Ξενερωμα...
Να μου πεις για τον m-air 170αρη της Mito QV, μαλιστα αυτος ειναι κινητηρας
πραγματικο σημα κατατεθεν της AR !!!
Οσο για το διαγραμμα του FR, για να ειμαστε και οn topic, πραγματι εμφανιζει
καμπυλοτητα οπως τα γνωστα πατατακια Ruffles, αλλα ηδη απο τις 2250σαλ περιπου μεχρι τις 5000σαλ εχει 'γεματα' 18χλγμ ροπης, Ισως να ειναι και 'θεματακι' της ηλεκτρονικης.
Με ενα καλοσχεδιασμενο και επιτυχως δοκιμασμενο προγραμματακι παντως σε λογικο κοστος, ευκολα παει στην δυναμη/ροπη του Cupra...μιλάω για εργοστασιακό fr , με πρόγραμμα κλπ δεν ξέρω τι γίνεται...
δεν έχω οδηγήσει fr για να μπορώ να κρίνω, το κούπρα πυροβολούσε -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μίλησα για το διάγραμμα. Κανένας κινητήρας δεν έχει τέτοιο διάγραμμα. Αυτό είναι στην φαντασία του marketing...ακριβως ετσι ειναι πχ και του δικου μου ειναι ετσι συμφωνα με την audi, χωρις βεβαι η πραγματικοτητα να ειναι και πολυ διαφορετικη.. ενα τραπεζακι (οχι τελειως επιπεδο βεβαια) υπαρχει
αρα ολοι εχουμε δικιο εδω περα
ΥΓ μαλλον στο vag εχουν ολοι το ιδιο διαγραμμα και αλλαζουν τις τιμες παρατηρωντας τον 1.8 πιο πανω
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
τι διάγραμμα ροπής είναι αυτό του fr??
κάκιστο...ΥΠΕΡ-ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ!
δεν προκειται κανενας ανθρωπος στον κοσμο να καταλαβει αυτες τις αυξομοιωσεις δεν ειναι τοσο μεγαλες στη πραγματικοτητα σε σχεση με αυτο που βλεπεις
θες να μιλησουμε για το ποσο αντικειμενικα κακιστο ειναι του essesse?
και ποσο τραγικο ειναι το αποτελεσμα των αλογων σε σχεση με αυτα που υποσχεται? ελαχιστα πιο πανω απο τη μιτο σουοσο για το cupra μην βιαστεις να σχολιασεις, εδω εχουμε να κανουμε με vw
εχουμε καταλαβει οτι το μοτερ ειναι το ιδιο ακριβως με του 160αριου golf (σιγα μην τσιτωναν κι αλλο το τουρμποκομπεσσορα να ανατιναχτει ), απλα επειδη ειναι σε πιο ελαφρυ αυτοκινητο, λενε αυτοι οτι παει σαν 180 αλογα τα κανουν συνεχεια κατι τετοια..
τα 'ιταλικα αλογα' παντως ενω στη μιτο σου τα βλεπουμε και με το παραπανω, στο ss ... -
ddeeeeeelllllτεσσερασαρανταεννιάαααα;.....θα με πας βόοοοοοολταααααα;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
ddeeeeeelllllτεσσερασαρανταεννιάαααα;.....θα με πας βόοοοοοολταααααα;θέλω κι εγώωωωωω!!!
Εεεεεε...καταπληκτικέ ddll449????
-
Κάβουρα κόψε ένα 'l' και δες το πμ.
funky άμα έρθω προς τα βόρεια θα ενημερώσω
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Κάβουρα κόψε ένα 'l' και δες το πμ.Μου 'ξέφυγε' από τον ενθουσιασμό.
funky άμα έρθω προς τα βόρεια θα ενημερώσω
Βουλγαρία?
-
Ναι εκεί με τις μπουγάτσες
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Το «τραπέζι» αυτό πώς το βλέπεις ;
Ψεύτικο...
επειδή τον ζω καθημερινά...είναι γραμμικότατος και ροπάτος. Εκεί δόθηκε έμφαση, για αυτό και 1.8Τ με μόνο 160 άλογα όταν κάποιοι 1.75 ΤΒi βγάζουν για πλάκα 200 και 235 αλόγατα.
Επειδή και στην οικογένεια μου υπάρχει 1,8TFSi Α3... που ακριβώς βλέπεις οτι είναι γραμμικότατος?
Μέχρι τις 2.500 και βάλε ο κινητήρας ψιλοκοιμάται και όσο πλησιάζει στις 3.500 παίρνει τα πάνω του για
Δεν λέω... δύναμη ο κινητήρας του άλλα όχι και γραμμικός!Μετά λέει ο Γρηγόρης για κόφτη της ΑR στις 6.250...στον 1,8TFSi υπάρχει νόημα να τον πιέσεις πάνω από τις 6.000? Ίδη από τις 5.800 έχει αρχίσει και ψοφάει.
Απο ήχο των TFSi ας μην το πιάνουμε το θέμα... -
RXristos,
Σου απάντησα εδώ εδώ για να μην χαλάμε το topic του ddl449. -
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Κάβουρα κόψε ένα 'l' και δες το πμ.funky άμα έρθω προς τα βόρεια θα ενημερώσω
Αν κατέβω εγώ, να μην ενημερώσω/ζητιανέψω;
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
ΥΠΕΡ-ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ!
δεν προκειται κανενας ανθρωπος στον κοσμο να καταλαβει αυτες τις αυξομοιωσεις δεν ειναι τοσο μεγαλες στη πραγματικοτητα σε σχεση με αυτο που βλεπεις
θες να μιλησουμε για το ποσο αντικειμενικα κακιστο ειναι του essesse?
και ποσο τραγικο ειναι το αποτελεσμα των αλογων σε σχεση με αυτα που υποσχεται? ελαχιστα πιο πανω απο τη μιτο σου
οσο για το cupra μην βιαστεις να σχολιασεις, εδω εχουμε να κανουμε με vw
εχουμε καταλαβει οτι το μοτερ ειναι το ιδιο ακριβως με του 160αριου golf (σιγα μην τσιτωναν κι αλλο το τουρμποκομπεσσορα να ανατιναχτει ), απλα επειδη ειναι σε πιο ελαφρυ αυτοκινητο, λενε αυτοι οτι παει σαν 180 αλογα τα κανουν συνεχεια κατι τετοια..
τα 'ιταλικα αλογα' παντως ενω στη μιτο σου τα βλεπουμε και με το παραπανω, στο ss ...Καταρχήν σχολίασαν το διάγραμμα του fr και τίποτα παραπάνω... Δεν έχω οδηγήσει φρ για να ξέρω αν όντως υπάρχουν αυξομειώσεις ( δύσκολο πάντως μου κάνει να μην έχει με τέτοιο διάγραμμα...)στο κουπρα δεν υπάρχουν ούτε στο δρόμο ούτε στο διάγραμμα...
Αν δεις προσεχτικά τα 3 διαγράμματα καταλαβαίνεις πόσο πολύπλοκα άχρηστη είναι η ύπαρξη συμπιεστη σε τέτοιες ιπποδυναμεις...
Το μοτέρ του ss είναι άλλο πράγμα , είναι αγωνιστικό , όπως και το στήσιμο του αυτοκινήτου , συνεπώς η και η καμπύλη της ροπης είναι η ζητουμενη...
Όσο αφορά τη διάφορα δύναμης μεταξύ μιτο και ss είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερη στο δρόμο σαν αίσθηση Απο την διάφορα των απολυτων τιμών τους.... -
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν κατέβω εγώ, να μην ενημερώσω/ζητιανέψω;Άμα έχεις φέρει τσουρέκια
Κανένα πρόβλημα -
@redmonster
Επειδη ανεφερες την φραση 'πόσο πολύπλοκα άχρηστη είναι η ύπαρξη συμπιεστη σε τέτοιες ιπποδυναμεις' σου παραθετω διαγραμμα του SS αλλα και του Scirocco 160:Οπως ευκολα διαπιστωνει κανεις, η καμπυλη ροπης του rocco ειναι σαφως
πιο επιπεδη-γραμμικη παρεχοντας ΣΤΑΘΕΡΗ μεση ροπη 21χλγμ ηδη απο τις 2700σαλ περιπου μεχρι τις 5,500σαλ. Αντιστοιχα το SS θυμιζει με την αποδοση του 'old school turbo',
με ενα 'βουναλακι' ροπης υπερβαινοντας σαφως μεν συνολικα αυτη του Rocco, αλλα ξεφουσκωνοντας και πιο γρηγορα.
Παραλληλα το αν ειναι 'αχρηστος' ο συνδυασμος τουρμποκομπρεσσορα διακρινεται
απο τις επιδοσεις VS καταναλωση.
Ενδεικτικα, οι 4τροχοι μετρησαν το τυπικο 0-100Km/h σε 8,1sec , ρεπριζ 80-110Km/h με 4η σε 3,9sec και μεση καταναλωση 9,3lt/100km για το βαρυτερο κατα 70κιλα rocco σε σχεση με το SS ενω το SS αντιστοιχα εκανε , 7,6sec , 4,1sec και 13lt/100km.
Ποσο πολυπλοκα αχρηστος σου φαινεται ο συνδυασμος τωρα? -
@redmonster
Επειδη ανεφερες την φραση 'πόσο πολύπλοκα άχρηστη είναι η ύπαρξη συμπιεστη σε τέτοιες ιπποδυναμεις' σου παραθετω διαγραμμα του SS αλλα και του Scirocco 160:Οπως ευκολα διαπιστωνει κανεις, η καμπυλη ροπης του rocco ειναι σαφως
πιο επιπεδη-γραμμικη παρεχοντας ΣΤΑΘΕΡΗ μεση ροπη 21χλγμ ηδη απο τις 2700σαλ περιπου μεχρι τις 5,500σαλ. Αντιστοιχα το SS θυμιζει με την αποδοση του 'old school turbo',
με ενα 'βουναλακι' ροπης υπερβαινοντας σαφως μεν συνολικα αυτη του Rocco, αλλα ξεφουσκωνοντας και πιο γρηγορα.
Παραλληλα το αν ειναι 'αχρηστος' ο συνδυασμος τουρμποκομπρεσσορα διακρινεται
απο τις επιδοσεις VS καταναλωση.
Ενδεικτικα, οι 4τροχοι μετρησαν το τυπικο 0-100Km/h σε 8,1sec , ρεπριζ 80-110Km/h με 4η σε 3,9sec και μεση καταναλωση 9,3lt/100km για το βαρυτερο κατα 70κιλα rocco σε σχεση με το SS ενω το SS αντιστοιχα εκανε , 7,6sec , 4,1sec και 13lt/100km.
Ποσο πολυπλοκα αχρηστος σου φαινεται ο συνδυασμος τωρα?μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις προσεκτικά φίλτατε γρηγόρη , δεν είπα άχρηστος , είπα πολύπλοκα άχρηστος...
έχει διαφορά...
να σου θυμήσω οτι είχα σιρόκο για εύλογο χρονικό διάστημα στην -σχεδόν κατοχή μου και έχω πλήρη -και όχι σφαιρική άποψη για τα πάντα πάνω στο αυτοκίνητο...
σε αντίστοιχες λοιπόν συνθηκες πίεσης με την μίτο (το ss δεν το βάζω στην εξίσωση γιατί αφενώς δεν το ξέρω τόσο καλά και αφετέρο είναι μια σκάλα πάνω σε ταχύτητα από το ρόκο) το πολύ να είχαν 1L διαφορά στα 100... κάτι 9,3 μέση δοκιμής θυμίζει οργουελικό σενάριο...
όταν τα πιέζεις και τα 2 ,εύκολα γράφουν 10+...
στο δε δρόμο , είναι τουλάχιστον ισάξια... -
Το «τραπέζι» αυτό πώς το βλέπεις ;
http://img683.imageshack.us/img683/1981 ... elarge.jpg
δεν είναι δυναμομέτρηση αυτή...
στο περίπου είναι πως φαντάζονται οι μηχανικοί την ιδανική λειτουργία...
άσε το 1.75 , δεν είναι για τα κυβικά σου... πολύ καλορυθμισμένο μοτέρ...η άλλη που έβαλα δεν είναι ;
κοίτα αν ήθελαν οι ντόιτζ θα έφτιαχναν ένα 1.8 με 200 τλχ άλογα. Αλλά τότε θα έρχονταν σε αντιπαράθεση με τον 2.0 TSI 211.
παρόλα αυτά θεωρώ ένα πολύ καλορυθμισμένο μοτέρ το 1800. Θα το χαρακτήριζα αρκετά ήπιο. Αν θέλει κάποιος άλογα μόνο με πρόγραμμα (220 και 33 κιλά ροπή)
Από την άλλη το 1.75 ελλείψει 2.0Τ στο γκρούπο πρέπει να παίξει και στα δικά τους χωράφια. Για αυτό με το καλημέρα βγάζει 200 άλογα.
-
μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις προσεκτικά φίλτατε γρηγόρη , δεν είπα άχρηστος , είπα πολύπλοκα άχρηστος...
έχει διαφορά...
να σου θυμήσω οτι είχα σιρόκο για εύλογο χρονικό διάστημα στην -σχεδόν κατοχή μου και έχω πλήρη -και όχι σφαιρική άποψη για τα πάντα πάνω στο αυτοκίνητο...
σε αντίστοιχες λοιπόν συνθηκες πίεσης με την μίτο (το ss δεν το βάζω στην εξίσωση γιατί αφενώς δεν το ξέρω τόσο καλά και αφετέρο είναι μια σκάλα πάνω σε ταχύτητα από το ρόκο) το πολύ να είχαν 1L διαφορά στα 100... κάτι 9,3 μέση δοκιμής θυμίζει οργουελικό σενάριο...
στο δε δρόμο , είναι τουλάχιστον ισάξια...Κωστα, ειμαι λιγο μεγαλος για να παιζω με τις λεξεις...
Στις δυο πρωτες σειρες μου αντεγραψα ακριβως τα λεγομενα σου.
Στη συνεχεια τα οσα ειπα, αφορουν ακριβως την φραση που ειπες. Το νοημα δεν αλλαζει
αν στο τελος ειπα την φραση 'αχρηστος συνδυασμος'. Η ουσια παραμενει ιδια.
Εκτος αν μιλαμε με νομικους ορους, γιατι η δοση υπερβολης στην τοποθετηση σου εκει παραπεμπει...
Αντ' αυτου παρεθεσα δυο κατατοπιστικα πιστευω διαγραμματα, τα οποια σε συνδυασμο με
τις μετρησεις επιδοσεων-καταναλωσης του γνωστου περιοδικου, καταγραφουν
ενδεικτικοτατες εντυπωσεις για τις δυνατοτητες των δυο κινητηρων.
Τωρα, ξερεις αρκετα καλα οτι στον δρομο, το τι κανω εγω-εσυ ο οποιοσδηποτε χωρις
ελεγχομενες (σε ενα μεγαλο βαθμο) συνθηκες μετρησεων με τον απαραιτητο εξοπλισμο, ειναι απο δυσκολα εως καθολου συγκρισιμα και αξια στοιχεια ωστε να ληφθουν υποψιν,
στην συγκεκριμενη περιπτωση. -
μάλλον δεν ξέρεις να διαβάζεις προσεκτικά φίλτατε γρηγόρη , δεν είπα άχρηστος , είπα πολύπλοκα άχρηστος...
έχει διαφορά...
στο δε δρόμο , είναι τουλάχιστον ισάξια...Κωστα, ειμαι λιγο μεγαλος για να παιζω με τις λεξεις...
Στη συνεχεια τα οσα ειπα, αφορουν ακριβως την φραση που ειπες. Το νοημα δεν αλλαζει
Εκτος αν μιλαμε με νομικους ορους, γιατι η δοση υπερβολης στην τοποθετηση σου εκει παραπεμπει...
Αντ' αυτου παρεθεσα δυο κατατοπιστικα πιστευω διαγραμματα, τα οποια σε συνδυασμο με
Τωρα, ξερεις αρκετα καλα οτι στον δρομο, το τι κανω εγω-εσυ ο οποιοσδηποτε χωρις
ελεγχομενες (σε ενα μεγαλο βαθμο) συνθηκες μετρησεων με τον απαραιτητο εξοπλισμο, ειναι απο δυσκολα εως καθολου συγκρισιμα και αξια στοιχεια ωστε να ληφθουν υποψιν,
στην συγκεκριμενη περιπτωση.στις ίδιες συνθήκες , στις ίδιες διαδρομές και με το ίδιο στυλ οδήγησης το ρόκο ήταν οικονομικότερο κατα 0,5l...
στοιχείο που είναι άμεσα συγκρίσιμο....
τόσο καίει το ρόκο,τόσο και η μίτο, τι να κάνουμε...δεν παίζω με τις λέξεις, εσύ παίζεις με τις εντυπώσεις...
και στο κάτω κάτω λες να έγραψα αυτή την άποψη από ένα άρθρο των 4 τροχών?? -
έχει διαφορά...
στην συγκεκριμενη περιπτωση.στις ίδιες συνθήκες , στις ίδιες διαδρομές και με το ίδιο στυλ οδήγησης το ρόκο ήταν οικονομικότερο κατα 0,5l...
στοιχείο που είναι άμεσα συγκρίσιμο....
τόσο καίει το ρόκο,τόσο και η μίτο, τι να κάνουμε...δεν παίζω με τις λέξεις, εσύ παίζεις με τις εντυπώσεις...
και στο κάτω κάτω λες να έγραψα αυτή την άποψη από ένα άρθρο των 4 τροχών??Καταρχας η συγκριση και η παραθεση στοιχειων μου αφορουσε το SS και οχι την Mito.
Επιπλεον, πως ειναι δυνατον να περιμενεις οτι η δικη σου εντυπωση (γιατι περι εντυπωσης προκειται εφοσον δεν εχεις τον αναλογο εξοπλισμο) ειναι πιο αξιοπιστη απο τις μετρησεις
ενος Ελληνικου περιοδικου με συγχρονο εξοπλισμο, που πραγματοποιει εδω και πολλα χρονια?
Και τι υποννοεις με την τελευταια φραση?, δηλαδη τα λεγομενα σου εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα απο καταγεγραμμενες επιδοσεις με οργανα μετρησεων?, για να καταλαβω δηλαδη... -
Καταρχας η συγκριση και η παραθεση στοιχειων μου αφορουσε το SS και οχι την Mito.
Επιπλεον, πως ειναι δυνατον να περιμενεις οτι η δικη σου εντυπωση (γιατι περι εντυπωσης προκειται εφοσον δεν εχεις τον αναλογο εξοπλισμο) ειναι πιο αξιοπιστη απο τις μετρησεις
ενος Ελληνικου περιοδικου με συγχρονο εξοπλισμο, που πραγματοποιει εδω και πολλα χρονια?
Και τι υποννοεις με την τελευταια φραση?, δηλαδη τα λεγομενα σου εχουν μεγαλυτερη βαρυτητα απο καταγεγραμμενες επιδοσεις με οργανα μετρησεων?, για να καταλαβω δηλαδη...αν οι μετρήσεις έγιναν κάτω από τις ίδιες συνθήκες... πίεση το ένα πίεση και το άλλο , πόλη το ένα πόλη και το άλλο, είναι απόλυτα αναληθείς και ας με διαψεύσει κάτοχος του σιρόκο...
αν δεν έγιναν κάτω από τις ίδιες συνθήκες και συνεπώς δεν είναι συγκρίσιμες, το φταίξιμο πέφτει σε αυτόν που τις παράθεσε για εντυπωσιασμό.-
Seat Ibiza FR + Cupra