-
Το 1.4 TSI 150/180ps που εισαγεται στην χωρα μας...
-
μιλαω για τον γνωστο 1,4 @150 & 180
-
Παιδια οταν λεμε 'λαδιερα', εννοουμε συνηθως diesel...
Κατα τα αλλα ο twincharger, για οσους εχουν τον δοκιμασει, σε οποιοδηποτε αυτοκινητο, με οποιοδηποτε βαρος, ειναι
ενας καταπληκτικος σε αποδοση κινητηρας. Ισως και ο πιο οικονομικος για τις ιπποδυναμεις του, εαν και οταν δεν πιεζεται...
Προσωπικα, μονο θετικα βλεπω την ενδεχομενη κινηση της Seat να διαθετει ΚΑΙ χειροκινητο κιβωτιο, εφοσον
η επιλογη αυτη αποφερει και την αντιστοιχη εξοικονομηση των 1,300περιπου ευρω που κοστιζει το DSG στα Seat... -
Δεν θα τον ελεγα πιο οικονομικο κινητηρα σε αυτες τις ιπποδυναμεις, αλλα τελος παντων.
Κι εγω θετικα την βλεπω αυτην την κινηση, αλλωστε δεν μ'αρεσει τετοιου προσανατολισμου αμαξια να εχουν αυτοματα κιβωτια και το εχω δηλωσει πολλες φορες! -
Ο χρήστης Billopoulos έγραψε:
Δεν θα τον ελεγα πιο οικονομικο κινητηρα σε αυτες τις ιπποδυναμεις, αλλα τελος παντων.
Κι εγω θετικα την βλεπω αυτην την κινηση, αλλωστε δεν μ'αρεσει τετοιου προσανατολισμου αμαξια να εχουν αυτοματα κιβωτια και το εχω δηλωσει πολλες φορες!Ποιον θα ελεγες πιο οικονομικο στην κατηγορια των 150-180ιππων που 'παιζει' ο twincharger?
-
Τον THP.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Παιδια οταν λεμε 'λαδιερα', εννοουμε συνηθως diesel...
Κατα τα αλλα ο twincharger, για οσους εχουν τον δοκιμασει, σε οποιοδηποτε αυτοκινητο, με οποιοδηποτε βαρος, ειναι
ενας καταπληκτικος σε αποδοση κινητηρας. Ισως και ο πιο οικονομικος για τις ιπποδυναμεις του, εαν και οταν δεν πιεζεται...
Προσωπικα, μονο θετικα βλεπω την ενδεχομενη κινηση της Seat να διαθετει ΚΑΙ χειροκινητο κιβωτιο, εφοσον
η επιλογη αυτη αποφερει και την αντιστοιχη εξοικονομηση των 1,300περιπου ευρω που κοστιζει το DSG στα Seat...καταπληκτικος σε αποδοση ειναι, αλλα σε μεγαλο ποσοστο καιει εξωφρενικες ποσοτητες λαδιου
-
Έπρεπε ντε και καλά να βάλουν Led και στο φτωχό συγγενή ε? Χειρότερο κι από κάτι τέτοια δείχνει.
-
Σε επιπεδο μεσης καταναλωσης μονο, το Ds3 THP, συγκρινομενο με το Fr, ειναι οικονομικοτερο κατα 0.8λιτρα
(11,1 εναντι 11,9), συμφωνα με δοκιμη των 4τροχων (τευχος 476 , Μαιος 2010)
Eγω βεβαια αναφερθηκα γενικοτερα για τον twicharger, οχι πανω στο Ibiza αποκλειστικα.
Στο Drive αντιστοιχα πχ, μετρησαν μεση καταναλωση 10,5λιτρα (165 Ιουλιος 2010) για την Ds3 THP, και
9,1λιτρα (168 Οκτωβριος 2010) για το Polo GTI.
Oι αποψεις διιστανται λοιπον...
Μεταξυ μας και εμενα μου αρεει περισσοτερο η λειτουργια του 1.6/156, τον θεωρω κορυφαιο σε χαρακτηριστικα λειτουργιας και ροπατο κινητηρα, αλλα σε καμμια περιπτωση δεν θεωρω μαπα, ή χειροτερο σε δυνατοτητες απο τον προαναφερθεντα,
τον twincharger. Μονο απο το γεγονος οτι τα βαζει στα ισια με μεγαλυτερο κυβισμο, χωρις να καιει περισσοτερο, και χωρις επισης να κρεμαει πουθενα, αυτο απο μονο του λεει αρκετα πραγματα... -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
τον twincharger. Μονο απο το γεγονος οτι τα βαζει στα ισια με μεγαλυτερο κυβισμο, χωρις να καιει περισσοτερο, και χωρις επισης να κρεμαει πουθενα, αυτο απο μονο του λεει αρκετα πραγματα...Σε αυτο συγγνωμη, αλλα θα γελασω πολυ...
Κι επειδη στα περιοδικα δεν εχω καθολου εμπιστοσυνη, θα σου δωσω links που σου αρεσουν που δειχνουν κατι αλλο απο αυτα που λες εσυ:
Ibiza FR
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2DS3 THP
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2και παρε κι ενα πιο βαρυ αμαξωμα που παλι εχει λιγοτερη καταναλωση συμφωνα με τους χρηστες κι εχει THP:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2EDIT:
Να και το Polo GTI που ανεφερες απλα:
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2 -
Πως κατάφεραν και απο τεστ βγαλαν στο gti 9,1 ένας θεός ξέρει ...
Tsi + dsg σε καθημερινές συνθήκες είναι Ότι πιο οικονομικο με thp να ακολουθεί και τα μοτέρ της φιατ να καίνε παντου τον αμπακα -
Μωρέ από κατανάλωση καυσίμου μια χαρά είναι ο twincharger, από κατανάλωση λαδιού όμως.. Όπως είπε και ο spiros αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα. Παλιά δε καίγανε ρε γμτ (στα Golf V και VI που γνωρίζω), όσοι όμως twincharged μπαίνουν σε GTi, Cupra, Fabia RS, κατα κανόνα καίνε τον άμπακο
Τραγίκο για αυτοκίνητα εν έτει 2012 και ακόμα πιο τραγικό να μην μπορούν ΑΚΟΜΑ να το διορθώσουν επιτυχώς -
Και γιατί να θεωρείται κακή η κατανάλωση λαδιού? Χαρακτηριστικό του κινητήρα είναι εάν μιλάμε για 1λτ πχ ανά 5000-7000χλμ. Αν μιλάμε για παραπάνω προφανώς μιλάμε για πρόβλημα. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές, θέλω να πιστεύω, που το 1ml καμένου λαδιού ήταν ταμπού.
Εφόσον θέλουμε αυξημένες ιπποδυνάμεις από χαμηλούς κυβισμούς θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάποιους συμβιβασμούς. Γι' αυτό όλες οι εταιρίες πλέον βάζουν το δείκτη της βενζίνης και σε ψηφιακή μορφή γιατί ξέρουν ότι οι πλειοψηφία των οδηγών είναι άσχετοι κατσαπλιάδες δεν πρόκειται ποτέ να ενδιαφερθούν να ανοίξουν καπό να δουν τα λάδια τους.
-
Στέφανε, τη θεωρώ 'κακή' αφενός γιατί υπάρχουν τρελές διακυμάνσεις ακόμα και μεταξύ των ίδιων μοντέλων της εταιρίας και αφετέρου διότι πχ σε 140άρια - 160άρια Golf, δε καίει λάδι.
Δεύτερον, δε μιλάμε για ένα λίτρο ανα 5-7,000 χλμ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις για λίτρο ανα 2-3000 χλμ
Και προσπαθούν οι εταιρίες να τα διορθώσουν αλλάζοντας ελατήρια ή και κινητήρα, αλλά δε φαίνεται να διορθώθηκε σε όλους το πρόβλημα (απ όσα διαβάζω).Οπότε θεωρώ ότι φταίει ο κατασκευαστής και μάλλον οι κάτοχοι θα μάθουν να ζουν με αυτό το πράγμα. Γνωστός πρόσφατα πήγε σε αλλαγή ελατηρίων σε Ibiza FR (δε ξέρω αν διορθώθηκε η κατανάλωση, έχω να τον δω καιρό) και γνωρίζω και Polo GTi που καίει ενα λίτρο κάθε 3000 χλμ
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Δεύτερον, δε μιλάμε για ένα λίτρο ανα 5-7,000 χλμ, αλλά σε πολλές περιπτώσεις για λίτρο ανα 2-3000 χλμ
Και προσπαθούν οι εταιρίες να τα διορθώσουν αλλάζοντας ελατήρια ή και κινητήρα, αλλά δε φαίνεται να διορθώθηκε σε όλους το πρόβλημα (απ όσα διαβάζω).Οπότε θεωρώ ότι φταίει ο κατασκευαστής και μάλλον οι κάτοχοι θα μάθουν να ζουν με αυτό το πράγμα. Γνωστός πρόσφατα πήγε σε αλλαγή ελατηρίων σε Ibiza FR (δε ξέρω αν διορθώθηκε η κατανάλωση, έχω να τον δω καιρό) και γνωρίζω και Polo GTi που καίει ενα λίτρο κάθε 3000 χλμ
Σε τέτοιες περιπτώσεις μιλάμε για ξεκάθαρο κατασκευαστικό πρόβλημα. Εκεί ναι, φταίει ο κατασκευαστής και κανείς άλλος. Απλά όσο κι αν θεωρώ τα VAG μέτριας αξιοπιστίας, είναι τέτοια τα νούμερα που πουλάνε που είναι σχεδόν αναπόφευκτο να μην υπάρχουν και τέτοια κρούσματα.
-
Εμένα στα 15 χιλιάδες χιλιόμετρα μου έχει κάψει κοντά στα 4 λίτρα συνολικά. Στην αντιπροσωπεία λένε ότι προσπαθούν να το διορθώσουν κι ότι συμβαίνει στην πλειοψηφία των dsg tsi αλλά δεν είναι κάτι τραγικό..
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Και γιατί να θεωρείται κακή η κατανάλωση λαδιού? Χαρακτηριστικό του κινητήρα είναι εάν μιλάμε για 1λτ πχ ανά 5000-7000χλμ. Αν μιλάμε για παραπάνω προφανώς μιλάμε για πρόβλημα. Έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές, θέλω να πιστεύω, που το 1ml καμένου λαδιού ήταν ταμπού.Εφόσον θέλουμε αυξημένες ιπποδυνάμεις από χαμηλούς κυβισμούς θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάποιους συμβιβασμούς. Γι' αυτό όλες οι εταιρίες πλέον βάζουν το δείκτη της βενζίνης και σε ψηφιακή μορφή γιατί ξέρουν ότι οι πλειοψηφία των οδηγών είναι άσχετοι κατσαπλιάδες δεν πρόκειται ποτέ να ενδιαφερθούν να ανοίξουν καπό να δουν τα λάδια τους.
η κατανάλωση λαδιού είναι -αρνητική- παρενέργεια .-
άσε που συνήθως αυξάνεται
-
πίκρα το φρ ρε γμτ...
κρίμα και ήταν τρομερό πακέτο
-
@Bilopoulos
Ποια αυτοκινητα με twincharger οδηγησες, και σε εκαναν να γελασεις (με την κακη εννοια), με το που ακουσες να αναφερω οτι δεν κρεμανε?Πολυ ενδιαφερον το site αυτο... Εχει και στατιστικη αναλυση.
Mια επισημανση μονο. Το Link που εβαλες με την καταναλωση για το Polo GTI, εχει και αυτες του cup edition το οποιο ειναι προηγουμενη γενια, με τον 1800αρη κινητηρα, απλα εβγαζε και αυτο ιδια ιπποδυναμη...
Εαν βαλεις στα δεδομενα, ετος απο 2009 και επειτα που υπαρχει στην αγορα το twincharger Polo, θα δεις οτι η μεση καταναλωση ολων των οδηγων (54 εβγαλε) ειναι 7,61λιτρα.
Το αντιστοιχο Link που εβαλες για την DS3 THP, σε 44 οδηγους συνολικα, δειχνει μεση καταναλωση 7,66λιτρα.
Οποτε και παλι δεν φαινεται να ισχυει αυτο που λες... Τουλαχιστον δεν ειναι αισθητα πιο οικονομικος οTHP.@koubeast
Υπηρξε ενα θεμα με την λειτουργια στις βαλβιδες καποιων παρτιδων, με το προφανες προβλημα, την υπερβολικη καταναλωση λαδιου. Ειχα διαβασει καπου οτι αντιμετωπιστηκε επιτυχως στα περισσοτερα απο αυτα με αντικατασταση των συγκεκριμενων κινουμενων μερων του κινητηρα.
Γενικοτερα παντως ειναι γνωστο οτι τα tsi/tfsi της VAG ενιοτε εχουν υψηλοτερη καταναλωση λαδιου απο την προβλεπομενη
μεχρι τα πρωτα 5κ χλμ περιπου. Απο εκει και περα εαν συνεχιζεται το φαινομενο, μεχρι στιγμης τουλαχιστον τα αιτια
επισημως -απ' οσο εχω ενημερωθει, και εαν θυμαμαι καλα- οφειλονταν ΚΥΡΙΩΣ σε ελλατωματικες βαλβιδες.
Λιγοτερο ισως γνωστο, αλλα υπαρκτο ζητημα (*καθοτι εχω γειτονα...παθων με Twincharger, με υψηλη καταναλωση καδιου, που νομιζε οτι το 'ιδανικο' στρωσιμο για κινητηρα ειναι με σταθερα χλμ και γκαζι βεβαιως σε μεγαλες αποστασεις ενος ταξιδιου... * ) ειναι oτι εαν ο συγκεκριμενος κινητηρας, απο καινουργιος δεν 'ανοιξει' καποια στιγμη σταδιακα, μεχρι τα πρωτα 2-3κ χλμ, ακομα και με 'σκισιματα', -δηλαδη υψηλο στροφαρισμα μεχρι και τον κοφτη, οταν φυσικα εχει αναπτυξει καταλληλη θερμοκρασια- ,δεν θα δημιουργηθουν σε καποια κινουμενα μερη οι απαραιτητες ανοχες, κατα τις μεταβολες της θερμοκρασιας, δημιουργωντας το παραπανω προβλημα-αποτελεσμα, τουλαχιστον κατα τα λεγομενα μηχανικων της Vag. -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
η κατανάλωση λαδιού είναι -αρνητική- παρενέργεια .-
άσε που συνήθως αυξάνεται
Γιατί ρε συ είναι παρενέργεια? Υπάρχει μηχανή εσωτερικής καύσης που να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να καταναλώσει λάδι?
Εμένα στα 15 χιλιάδες χιλιόμετρα μου έχει κάψει κοντά στα 4 λίτρα συνολικά. Στην αντιπροσωπεία λένε ότι προσπαθούν να το διορθώσουν κι ότι συμβαίνει στην πλειοψηφία των dsg tsi αλλά δεν είναι κάτι τραγικό..
Εγώ άλλαξα λάδια στα 45.000χλμ, τώρα έχω 55.000χλμ και έχω προσθέσει ήδη ένα μονόλιτρο Castrol απ' το οποίο έχει απομείνει το 1/3. Με άλλα λόγια σε 10.000χλμ ---> ~1,5+λτ λάδι.
Seat Ibiza FR + Cupra