-
Μια που δεν βρήκα αντίστοιχο θέμα ας το εγκαινιάσω.
Για το FR που με ρωτήσατε:
Σχετικά με την ανάρτηση: Είναι αρκετά καλή και σφιχτή, παραδόξως δεν κουράζει σε λακούβες ακόμα και σε κάποιες αρκετά βαθιές. Στις στροφές πλέει λίγο αλλά δεν το θεωρώ τόσο κακό. Θέμα είχα μόνο όταν πέρασα τις γραμμές του τραμ στην παραλιακή (και στα 2 σημεία που υπάρχουν) με 70 χιλιόμετρα. Θέλει να κόψεις γύρω στα 55 γιατί πιο πολύ λυπάσαι το αμάξι
Συγκριτικά με το απλό το ίμπιζα: πέρασα με φίλο από το πλακώστρωτο στην Αγγέλου Μεταξά στην γλυφάδα και μου είπε ότι με το δικό του (101hp) θα κάναμε βαρκάδα.Το cupra στο τεστ drive (έχει πιο σκληρή ανάρτηση) ήταν πιο στιβαρό στις στροφές αλλά ίσως να γίνει απόλυτο στην καθημερινότητα της αθήνας.Επίσης για να κλείσω με ένα παράδειγμα: πέρασα χτες από δω με αρκετά χιλιόμετρα ( δεν έβλεπα κοντέρ αλλά δρόμο) και ξαφνικά βλέπω έργα. Κόβω λίγο, πέφτουμε και όλα μια χαρά. Φυσικά ταλαιπωρείται το αμάξι αλλά κρατάει και προπαντώς σε καμία περίπτωση δεν σου φεύγει το τιμόνι. Ούτε σε στροφή ούτε σε κρατήρα-λακούβα.
Για το DSG:
Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω την βολικότητα του κτπλ... είναι δεδομένα αυτά.
Θα το πάω αλλού δεν ξέρω κατα πόσο είναι οικονομικό. Πχ όταν θα βλέπαμε ένα κόκκινο φανάρι θα είχαμε μία 3ή και την κρατούσαμε μέχρι τις 1.000 στροφές και μετά θα την βγάζαμε για να μην σβήσει. Το dsg όταν είσαι με 50χλμ/ω έχεις ήδη 5η-6η μέσα και όσο φρενάρεις σου ρίχνει οπότε με τις αλλαγές έχω αμφιβολία κατα πόσο θα κρατήσει το 0lt όπως στην περίπτωση του μηχανικού.Θα 'θελα να ρωτήσω αν όντως υπάρχει η περίπτωση ο 150άρης ή ο 160άρης της VW να δίνει τόσο σταθερά την μέγιστη ροπή ή είναι τρικ προς χάριν του dsg ώστε το σχεδιάγραμμα να δικαιολογεί τις χαμηλές αλλαγές του.
Μέση κατανάλωση στα 500χιλιόμετρα που του έχω κάνει είναι 8.3. Έφτασε τα 8.4 με αρκετές ταρζανιές αλλά με μία ήρεμη βόλτα και ελαφρύ πόδι έπεσε αρκετά εύκολα και γρήγορα.
-
Σχετικά με την ανάρτηση: Είναι αρκετά καλή και σφιχτή, παραδόξως δεν κουράζει σε λακούβες ακόμα και σε κάποιες αρκετά βαθιές. Στις στροφές πλέει λίγο αλλά δεν το θεωρώ τόσο κακό. Θέμα είχα μόνο όταν πέρασα τις γραμμές του τραμ στην παραλιακή (και στα 2 σημεία που υπάρχουν) με 70 χιλιόμετρα. Θέλει να κόψεις γύρω στα 55 γιατί πιο πολύ λυπάσαι το αμάξι
Συγκριτικά με το απλό το ίμπιζα: πέρασα με φίλο από το πλακώστρωτο στην Αγγέλου Μεταξά στην γλυφάδα και μου είπε ότι με το δικό του (101hp) θα κάναμε βαρκάδα.Το cupra στο τεστ drive (έχει πιο σκληρή ανάρτηση) ήταν πιο στιβαρό στις στροφές αλλά ίσως να γίνει απόλυτο στην καθημερινότητα της αθήνας.Επίσης για να κλείσω με ένα παράδειγμα: πέρασα χτες από δω με αρκετά χιλιόμετρα ( δεν έβλεπα κοντέρ αλλά δρόμο) και ξαφνικά βλέπω έργα. Κόβω λίγο, πέφτουμε και όλα μια χαρά. Φυσικά ταλαιπωρείται το αμάξι αλλά κρατάει και προπαντώς σε καμία περίπτωση δεν σου φεύγει το τιμόνι. Ούτε σε στροφή ούτε σε κρατήρα-λακούβα.
Για το DSG:
Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρω την βολικότητα του κτπλ... είναι δεδομένα αυτά.
Θα το πάω αλλού δεν ξέρω κατα πόσο είναι οικονομικό. Πχ όταν θα βλέπαμε ένα κόκκινο φανάρι θα είχαμε μία 3ή και την κρατούσαμε μέχρι τις 1.000 στροφές και μετά θα την βγάζαμε για να μην σβήσει. Το dsg όταν είσαι με 50χλμ/ω έχεις ήδη 5η-6η μέσα και όσο φρενάρεις σου ρίχνει οπότε με τις αλλαγές έχω αμφιβολία κατα πόσο θα κρατήσει το 0lt όπως στην περίπτωση του μηχανικού.Θα 'θελα να ρωτήσω αν όντως υπάρχει η περίπτωση ο 150άρης ή ο 160άρης της VW να δίνει τόσο σταθερά την μέγιστη ροπή ή είναι τρικ προς χάριν του dsg ώστε το σχεδιάγραμμα να δικαιολογεί τις χαμηλές αλλαγές του.
Μέση κατανάλωση στα 500χιλιόμετρα που του έχω κάνει είναι 8.3. Έφτασε τα 8.4 με αρκετές ταρζανιές αλλά με μία ήρεμη βόλτα και ελαφρύ πόδι έπεσε αρκετά εύκολα και γρήγορα.
-
Για το DSG:
-
Αρχικά καλοτάξιδο για άλλη μια φορά
Κανένα μοτέρ δεν έχει πραγματικό σχεδιάγραμμα ροπής τέτοιας μορφής, αυτά τα ιδανικά σχέδια δείχνουν την κατεύθυνση την οποία θέλησε να ακολουθήσει σχηματικά το εργοστάσιο για τον κινητήρα αυτόν. Αν δεις πραγματική δυναμομέτρηση, θα παρατηρήσεις κυματοειδείς μεταβολές σε όλο το φάσμα στροφών, όπως και ότι αποκλείεται η ροπή να είναι αληθινά στο μέγιστό της απ τις 1800 στροφές. Συνήθως κάπου στις 2500 - 3000 μεγιστοποιείται στα μοτέρ αυτά, κάτι που γίνεται αντιληπτό και από την επιτάχυνση που αισθάνεσαι (με τέρμα γκάζι στην ίδια σχέση θα καταλάβεις ότι στις 1500 με 2500 διστάζει να επιταχύνει σε σχέση με τις μεσαίες στροφές).Ωστόσο είναι ήδη πολλά τα κιλά φίλε ddl μπορεί να μην είναι 22 στις 1800 αλλά ένα 18άρι+ θα το έχεις σίγουρα, άρα μη σε απασχολεί που το DSG αλλάζει χαμηλά, σίγουρα είναι φτιαγμένο να αλλάζει με τον βέλτιστο τρόπο
Όσο για τα κατεβάσματα που σου κάνει το DSG όσο φρενάρεις, είναι προς βελτιστοποίηση της κατανάλωσης Όταν φρενάρεις και το μοτέρ κρατιέται κοντά στις 1500-2000 στροφές, δεν καίει καύσιμο οπότε όσο φρενάρεις είσαι με πραγματικά 0 κατανάλωση. Αντίθετα αν αφήσεις την 3η να φτάσει 1000 στροφές και μετά τη βγάλεις, δουλεύει στο ρελαντί όσο σταματάς και καίει Ο σωστός τρόπος να φρενάρεις μάλιστα για μείωση κατανάλωσης είναι αυτός του DSG: να κατεβάζεις ταχύτητες όσο φρενάρεις ώστε να μένεις κοντά στις 2000 στροφές.
-
Οι μικροκυμματισμοί είναι σίγουρο ότι υπάρχουν στην ροπή, απλά το θέμα είναι πόσο μικροί είναι Απλά προφανώς όχι τόσο ανησυχητικό.
Μια 3η ταχύτητα σε ένα αμάξι κάτω των 100ίππων πιστεύω μπορείς να την κρατήσεις άνετα μέχρι και 2-3 μέτρα πριν το τελικό σημείο ακινητοποίησης. Ενώ για την ίδια λειτουργία το dsg έχει περάσει 4-5 αλλαγές Απλά με το dsg συνεχίζει να φρενάρει ο κινητήρας και για τα 2-3 αυτά μέτρα-αλλά κάνει αλλαγές.
Το σίγουρο είναι ότι κάτι παραπάνω θα ξέρει το group από μας, απλά μην είμαστε και έτοιμοι να 'φάμε' και ότι καινούριο βγάζει
-
Καλοτάξιδο!
Απλά τώρα που είσαι ακόμα στο στρώσιμο, επειδή όπως διαπίστωσες το dsg κάνει τις αλλαγές σε αρκετά χαμηλές στροφές όταν το οδηγείς χαλαρά, θα σου πρότεινα να το έχεις στις χειροκίνητες αλλαγές (+/-) και όχι στο D. Δηλαδή να κάνεις μόνος τις αλλαγές στις 2-2.500 στροφές όπως θα έκανες στο χειροκίνητο και όχι κάτω από αυτές όπως κάνει το αυτόματο στο πρόγραμμα 'D' . Μην ξεχνάμε πως όσο ζορίζεται το άστρωτο μοτερ στις υψηλές στροφές, άλλο τόσο ζορίζεται και στις χαμηλές.
Καλό στρώσιμο και καλά, ασφαλή και διασκεδαστικά χιλιόμετρα!
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Μια 3η ταχύτητα σε ένα αμάξι κάτω των 100ίππων πιστεύω μπορείς να την κρατήσεις άνετα μέχρι και 2-3 μέτρα πριν το τελικό σημείο ακινητοποίησης.Κάτω από τις 1200-1500 στροφές (ανάλογα με το αυτοκίνητο), ο εγκέφαλος δίνει εντολή να ψεκαστεί καύσιμο για να αποφευχθεί πιθανό σβήσιμο. Οπότε κακώς κρατάς τόσο χαμηλά τον κινητήρα.
Καλοτάξιδο το FR!!! Πολύ ωραίο αυτοκινητάκι!
-
Καλοτάξιδο το Φρου!Εύχομαι να το απολαύσεις όσο δεν πάει και να κάνεις πολλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
-
Αλλωστε το 7αρι το DSG ειναι για χαμηλες καταναλωσεις κατα κυριο λογο ενω το 6αρι για μεγαλυτερες επιδοσεις
-
Πήρε το Bocanegra σε λευκό με μαύρες ζάντες ένας ξάδερφος μου. Ωραίο αμαξάκι με πολύ δύναμη! Το κιβώτιο μου θύμισε το Audi TT-S ενός φίλου μου. Βολικότατο και πολύ γρήγορο!
Καλοτάξιδο!
-
το Bocanegra είναι άσχημο.
σαν να του μουτζούρωσαν την μούρη είναι ειδικά σε λευκό...απαπαπα
το νορμάλ είναι πολύ πιο όμορφο.
-
Εμένα μου άρεσε και του πάνε και η εργοστασιακές μαύρες βαμμένες ζάντες. Ίσως επειδή δεν το έχω δει live σε άλλο χρώμα.
-
Tα ειχα παει μια φορα με το FR ενος φιλου(Punto T-jet εχω).Φυσικα απο σταση γιατι απο ρεμπριζ δεν πιανεται , οι πρωτες 5 σχεσεις ειναι θεοκοντες και το αυτοκινητο σκοτωνει(1η 40 , 2ερα 70 , 3η 110 ).Απο σταση δεν μπορουσε ποτε να το ξεκινησει καλα και του εφευγα 1 αμαξι .Μολις ομως εβαζε 3η αντε γεια
Παρα πολυ ωραιο αυτοκινητο.Το DSG ειναι ολα τα λεφτα και το εσωτερικο ειναι πιο ομορφο απο οτι φαινεται στις φωτο.Γενικα το αμαξι λογω DSG και θεοκοντων σχεσεων παει παρα πολυ γρηγορα σε ρεμπριζ.
-
Οδήγησα πρόσφατα ibiza cupra. Η ανάρτηση είναι μια χαρά για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου είναι σκληρή αλλά δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα.
Αυτό που με ενόχλησε αν και δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό, είναι η ελλιπής ηχομόνωση. Περίμενα να μην είναι σαν το scirocco (λογικό άλλωστε), αλλά γιατί να μην είναι σαν τη Mito π.χ.
Επίσης το DSG δεν με ικανοποίησε καθόλου με τη λειτουργία του. Σαν αυτόματο κιβώτιο είναι εξαιρετικό (ομαλή λειτουργία και στην οδήγηση και στο παρκάρισμα), σαν σειριακό είναι μάλλον απλά καλό.
Τελικά το 7άρι όντως δεν έχει καμία σχέση με το 6άρι. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Καλοτάξιδο!Απλά τώρα που είσαι ακόμα στο στρώσιμο, επειδή όπως διαπίστωσες το dsg κάνει τις αλλαγές σε αρκετά χαμηλές στροφές όταν το οδηγείς χαλαρά, θα σου πρότεινα να το έχεις στις χειροκίνητες αλλαγές (+/-) και όχι στο D. Δηλαδή να κάνεις μόνος τις αλλαγές στις 2-2.500 στροφές όπως θα έκανες στο χειροκίνητο και όχι κάτω από αυτές όπως κάνει το αυτόματο στο πρόγραμμα 'D' . Μην ξεχνάμε πως όσο ζορίζεται το άστρωτο μοτερ στις υψηλές στροφές, άλλο τόσο ζορίζεται και στις χαμηλές.
Καλό στρώσιμο και καλά, ασφαλή και διασκεδαστικά χιλιόμετρα!
Το έχω στο D και όταν δω κάποια ανηφόρα τότε κατεβάζω χειροκίνητα πριν το δω να ζορίζεται. Αν και καταλαβαίνει το γκάζι αρκετά γρήγορα ότι ζορίζεται και σε περίπτωση που πατήσει λίγο το γκάζι θα σου κάνει ένα μικρό κικ ντάουν.
Οδήγησα πρόσφατα ibiza cupra. Η ανάρτηση είναι μια χαρά για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου είναι σκληρή αλλά δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα.
Αυτό που με ενόχλησε αν και δεν το περίμενα σε τέτοιο βαθμό, είναι η ελλιπής ηχομόνωση. Περίμενα να μην είναι σαν το scirocco (λογικό άλλωστε), αλλά γιατί να μην είναι σαν τη Mito π.χ.
Επίσης το DSG δεν με ικανοποίησε καθόλου με τη λειτουργία του. Σαν αυτόματο κιβώτιο είναι εξαιρετικό (ομαλή λειτουργία και στην οδήγηση και στο παρκάρισμα), σαν σειριακό είναι μάλλον απλά καλό.
Τελικά το 7άρι όντως δεν έχει καμία σχέση με το 6άρι.Κοίτα με 130 σε καλή άσφαλτο η ηχομόνωση είναι καλή (στο D). Στο S είναι άλλο θέμα... Φυσικά δεν είναι και VW. Το κιβώτιο σε τι ακριβώς σε χάλασε; Αργούν οι αλλαγές, δεν είναι άμεσο...? (χωρίς καμία ειρωνία πάντα )
-
Το 7αρι τελικά είναι αρκετά πιο αργό από το 6αρι. Το τελευταίο έχει όντως άμεσες αλλαγές προσφέροντας σχεδόν αδιάλειπτη επιτάχυνση. Το 7αρι έχει φανερά άλλη φιλοσοφία.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το 7αρι τελικά είναι αρκετά πιο αργό από το 6αρι. Το τελευταίο έχει όντως άμεσες αλλαγές προσφέροντας σχεδόν αδιάλειπτη επιτάχυνση. Το 7αρι έχει φανερά άλλη φιλοσοφία.Καλα κανανε σε ενα βαθμο βεβαια γιατι εχει χαμηλη καταναλωση αλλα και αρκετα γρηγορες αλλαγες...καμια σχεση βεβαια με το 6αρι οπως προειπα
-
Εγω εχω οδηγησει δυο φορες για λιγη ωρα το Cupra, δεν προλαβα να το στριψω πολυ, αλλα προλαβα να το γκαζωσω. Ειναι ενα ΠΑΡΑ πολυ δυνατο αυτοκινητο κατα τη γνωμη με ενα εξαιρετικο κιβωτιο. Ομολογουμενως δεν αλλαζει αστραπιαια οπως ειχα διαβασει αλλα σιγουρα αλλαζει πιο γρηγορα απο ενα χειροκινητο. Το μονο που με χαλασε ειναι οτι ακομα και στο χειροκινητο αν πατησεις τερμα γκαζι κανει kick down. Θα ηθελα να εχω την αποκλειστικη κυριοτηρα των αλλαγων σχεσεων. Κατ' αλλα θα το προτεινα σε καθε εναν που θα ηθελε να παρει ενα vag που να το διαθετει στον προαιρετικο εξοπλισμο.
ΥΓ: Φιλη εδω στα Χανια, νεα οδηγος, παρηγγειλε Golf TSI 122 ασπρο, τριθυρο (ευτυχως ), με 7αρι DSG και ηλιοροφη!!! Τι ωραιο κιβωτιο και μοτερ για νεα οδηγο!!!
-
Επιτέλους και μία κοπέλα που δεν το παίζει pro ( ) και πήρε αυτόματο. Όλες, μα ΟΛΕΣ θέλουν συμπλέκτη... (θα μου πείτε εδώ κάνουν αποτρίχωση, βγαίνουν με μίνι φούστες στο κρύο... μαζοχισμός )
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Επιτέλους και μία κοπέλα που δεν το παίζει pro ( ) και πήρε αυτόματο. Όλες, μα ΟΛΕΣ θέλουν συμπλέκτη... (θα μου πείτε εδώ κάνουν αποτρίχωση, βγαίνουν με μίνι φούστες στο κρύο... μαζοχισμός )κάτι ξέρουν οι γυναίκες...
Seat Ibiza FR + Cupra