-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Όσοι αναφέρεστε στο ότι ο πατέρας έφταιγε, για σκεφτείτε λοιπόν πόσο θα είχατε ευθύνη ως πατέρας αν σε αεροπορική επίδειξη πέσει ένα αεροπλάνο στο κεφάλι εσάς και της οικογένειας σας.
Που έχει γίνει πολλές φορές στο εξωτερικό.Τότε μάλλον θα έπρεπε να είχατε κάτσει σπίτι για να μην έχετε καμία ευθύνη, σωστά???
Ή θα εί είσαστε τόσο έξυπνοι/μορφωμένοι/ενημερωμένοι/τυχεροί ώστε να παρακολουθείτε από καταφύγιο με παράθυρο, σωστά;;
**
Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε...**..Πας καλα ρε φιλε? Σοβαρα ρωταω ..πας καλα?
Τι πας και συγκρινεις τωρα?
Ημαρτον πρωι πρωι δηλαδημια χαρα τα λεει
εγω μαλιστα θα προσθεσω σαν παραδειγμα την οικογενεια που παει στο γηπεδο με τα παιδια (δεν χρειαζεται περισσοτερες διευκρινησεις)ΔΕΝ φταιει ο οδηγος
ΔΕΝ φταει ο πατερας
ΦΤΑΕΙ αποκλειστικα και μονο Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και οσοι εμπλεκονται αμεσα η εμμεασα με αυτην.- -
Ο χρήστης vavel έγραψε:
Ο Τραπεζικος Λογ/μος εινα. ------------- ---------Επειδή η εν λόγω ανακοίνωση χάθηκε μεταξύ των posts ξεκατινιάσματος λέω να την ξαναφέρω στο προσκήνιο,
Επίσης μην ξεχνάμε ότι ίσως κάποια στιγμή αυτή η οικογένεια διαβάσει αυτό το post, ας προσέξουμε λοιπόν το τρόπο που τοποθετούμαστε, να μην προσπαθήσουμε να το κάνουμε πεδίο αντιπαραθεσεων και να μείνει στον αρχικό του προορισμό, δηλαδή στο να εκφράσουν οι άνθρωποί που ασχολούνται και αγαπούν το αυτοκίνητο και του αγώνες τα ειλικρινή τους συληπητήρια για την απώλεια της ζωής του αγγελουδιού.
Η χρηματική βοήθεια σίγουρα δεν θα το φέρει πίσω αλλά αποτελεί μια ειλικρινή πράξη συμπόνοιας προς μια οικογένεια που δοκιμάζεται
Αν θέλει κάποιος να στηρίξει τον χ πρόεδρο ή να αφορίσει την όποιας μορφής αγώνα ας το κάνει σε άλλο post και όχι εδώ.
Επίσης κάτι για τον Οδηγό, προσωπική μου άποψη ότι δεν έχει κανένα μερίδιο ευθύνης όλοι όσοι τρέχουμε έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την έξοδο, θεωρητικά πληρώνουμε μια συμμετοχή για να τρέξουμε σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου και δεν θα σκοτωθούμε αλλά το σημαντικότερο ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΟΥΜΕ ΒΛΑΒΕΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ αλλά για άλλη μια φορά δεν ισχύει αυτό, στην πόρωση της στιγμής ενώ βλέπεις στην έξοδο της στροφής κόσμο μέσα στον αγώνα αντί να σταματήσεις στον επομενο κριτη για να διακοπεί ο αγώνας εμείς συμεχίζουμε στην καρακοσμάρα μας και δρούμε με την μέθοδο του πούστη (για όσους δεν την ξέρουν είναι το γνωστό, του πούστη σε εμένα θα συμβεί). Άντε να δούμε πότε θα ξυπνήσουμε απο την χειμερία νάρκη των 12 μηνών που πέφτουμε (και δεν εξαιρώ τον εαυτό μου)
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω απορω πως μπορει ο οποιοσδηποτε εδω μεσα να ζηταει απο εναν οδηγο που αγωνιζεται κ ζητουμενο ειναι να παει οσο το δυνατον πιο γρηγορα, να μπορεσει να αποφασισει οτι στην ταδε στροφη, πιθανως τυφλη, ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ προλαβει να δει οτι οι θεατες δεν καθονται σωστα, να περασει πιο αργα.Το σεναριο οδηγος να διακοψει τον αγωνα δεν μπαινω καν στον κοπο να το συζητησω, ειναι απλα αστειο.
Ειδε κανεις τι ειπε ο Τσαδαρης σημερα στην τηλεοραση?
Το Παρακάτω ειπώθηκε για το Auto Festival στις 8/2/2009 που συμμετείχα ως θεατής για την ασφάλεια της Πίστας …
Μια απλή παρατήρηση :
**Για σκεφτείτε το αμάξι που έχασε τον έλεγχο **και έπεσε πάνω στο Στύλο τι θα γίνονταν εάν έπεφτε από την άλλη μεριά που ήταν μαζεμένοι θεατές ή λίγο παρακάτω που ήταν η αφετηρία με όλα τα αμάξια στην σειρά ?
Θέλω να ελπίζω ότι όλοι είχαν αντιληφτεί τους κινδύνους και οι θεατές και οι οδηγοί.
Μερίδιο ευθύνης έχουμε όλοι, το ποσοστό της ευθύνης αλλάζει και βαραίνει τον καθένα ξεχωριστά.Ελλείψει Μέτρων «Πεπρωμένων Φυγείν Αδύνατο»
Και εμένα τουλάχιστον αστείο μου ακούγεται (μην πω καμιά πιο βαριά κουβέντα) όταν ένας Οδηγός δεν μπορεί να αντιληφτεί τόσο οφθαλμοφανείς κινδύνους.
Στον συγκεκριμένο Χώρο που τον ονόμασαν Πίστα δεν υπάρχουν τυφλές στροφές μόνο τυφλοί οδηγοί, τυφλοί διοργανωτές, τυφλοί θεατές … … είναι με λίγα λόγια ένα χώρος όπου μαζεύονται άτομα με ειδικές ανάγκες.
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
Όσοι αναφέρεστε στο ότι ο πατέρας έφταιγε, για σκεφτείτε λοιπόν πόσο θα είχατε ευθύνη ως πατέρας αν σε αεροπορική επίδειξη πέσει ένα αεροπλάνο στο κεφάλι εσάς και της οικογένειας σας.
Που έχει γίνει πολλές φορές στο εξωτερικό.Τότε μάλλον θα έπρεπε να είχατε κάτσει σπίτι για να μην έχετε καμία ευθύνη, σωστά???
Ή θα εί είσαστε τόσο έξυπνοι/μορφωμένοι/ενημερωμένοι/τυχεροί ώστε να παρακολουθείτε από καταφύγιο με παράθυρο, σωστά;;
**
Ημαρτον πρωι πρωι δηλαδηΕγώ μια χαρά πάω (έτσι βέβαια δηλώνουν και οι τρελοί). Αλλά κάνε μια προσπάθεια ρε φίλε να κάνεις μια αντιπαραβολή. Θα καταλάβεις. Εύκολο είναι.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ή θα εί είσαστε τόσο έξυπνοι/μορφωμένοι/ενημερωμένοι/τυχεροί ώστε να παρακολουθείτε από καταφύγιο με παράθυρο, σωστά;;Ρε τι άλλο θα διαβάσουμε.....
ε ναι γιατι εχει τοση σχεση ενας πιλοτος αεροσκαφους που ειναι εμπειρος με εναν ερασιτεχνη που δεν μπορεσε να παρει μια στροφη και εφυγε μπλοκαρισμενος..
ρε τι αλλο θα δουμε εδω.. -
Επειδή διαβάζω πόστ περί ευθηνών του πάτερα κ τι έπρεπε να είχε προβλεφθεί άπλα θα πρότεινα να πέσουν οι τόνοι ως σεβασμό στο νεκρό παιδί κ γενικότερα το δράμα αυτής τις οικογένειας.
Όλοι εμείς δεν έχουμε πράξει λάθος πολλές φορές στη ζωή μας κ από τύχη ορισμένες φορές ζούμε?
Ένα έχω να πω,ως Έλληνες οτι κάνουμε το κάνουμε με συνθήκες μπάχαλου κ εκ των ύστερων αφού γίνει το κακό (π.χ. βλέπε Τέμπη) μας πιάνει ο καθωσπρεπισμός και αναλύουμε το γράμμα του νομού κ αποδίδουμε ευθηνές!
Δεν είμαστε προνοητικοί από την φύση μας, κ το κακό δυστηχως είναι κάτι που νομίζουμε ότι χτυπά μονο την πόρτα των ''άλλων'' ας μην καταλογίζουμε ευθηνές τώρα, αφού έτσι λειτουργούμε γενικότερα,αλλάζει αυτό?
Αυτό πείτε μου! -
Και τα λαθη συνεχιζονται...
18/4/2010 Τριπολη
http://www.youtube.com/watch?v=UiKDX6DC ... r_embedded
Κυριοι ( διοργανωτες) γιατι ειλικρινα αλλη ονομασια πρεπει να βρω για να σας αποκαλεσω αυτο που
εγινε εχθες στην Τριπολη που θελετε να το λετε ' Πανελληνιο πρωταθλημα αγωνων αυτοκινητων & Gtcc ' μετα απο το τελευταιο γεγονος που εγινε στο παρκιν-αλανα οπου θελετε να το λεμε πιστα αφιδνων, πριν μια εβδομαδα ακριβως χανοντας
την ζωη του ενα παιδακι,οχι τελικα δεν σας εγινε μαθημα για καλυτερη διοργανωση αλλα την κανατε χειροτερη...
Το παραπανω βιντεο δειχνει την πορεια των αγωνιστικων αυτοκινητων αλλα και τους θεατες που πληρωσαν σαν
κοροϊδα 10€ να καθονται στην εξοδο της στροφης...
Που ειναι τα μετρα ασφαλειας???
Η μαυρη κορδελα προς ενδειξη πενθους εσωσε την ολη κατασταση ηηηη..η ενος λεπτου σιγη που κρατηθηκε στην μνημη του μικρου Νικολα???
Εχετε την εντυπωση οτι τα καγκελα η τα λαστιχα θα κρατησουν τα τερατα της Open η θα γινουν βληματα προς καθε κατευθυνση???
Ποτε εγινε η ενημερωση για τους οδηγους του Gtcc??? -
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
**
εγω μαλιστα θα προσθεσω σαν παραδειγμα την οικογενεια που παει στο γηπεδο με τα παιδια (δεν χρειαζεται περισσοτερες διευκρινησεις)ΔΕΝ φταιει ο οδηγος
ΔΕΝ φταει ο πατερας
ΦΤΑΕΙ αποκλειστικα και μονο Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και οσοι εμπλεκονται αμεσα η εμμεασα με αυτην.-το παραδειγμα με το αεροπλανο ειναι ακυρο.
οταν παω να δω αγωνες με το παιδι μου το προσεχω κιολας,αυτο σημαινει οτι δεν στεκομαι πανω στην στροφη .
το οτι οι αλλοι ειναι βλακες και στεκονται δεν σημαινει οτι πρεπει να το κανω κι εγω.προφανως μιλαμε για προβατα καθως ολοι εκατσαν στο χειρωτερο σημειο.
φταιει και ο οδηγος και η διοργανωση και η πιστα .
τα υπολοιπα θα τα δειξει το δικαστηριο.
-
Ναι συμφωνώ να μην ρίξουμε/ρίξουνε ευθύνες σε κανέναν ούτε καν να το συζητάμε αφού έτσι έχουν τα πράγματα σε αυτή την Χώρα από την στιγμή που οι νεκροί εκ των πραγμάτων δεν γυρίζουν πίσω να κάνουμε ότι είναι δυνατόν να τους στείλουμε και άλλους να τους κάνουν παρέα ….
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
**
ΔΕΝ φταει ο πατερας
ΦΤΑΕΙ αποκλειστικα και μονο Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και οσοι εμπλεκονται αμεσα η εμμεασα με αυτην.-το παραδειγμα με το αεροπλανο ειναι ακυρο.
οταν παω να δω αγωνες με το παιδι μου το προσεχω κιολας,αυτο σημαινει οτι δεν στεκομαι πανω στην στροφη .
το οτι οι αλλοι ειναι βλακες και στεκονται δεν σημαινει οτι πρεπει να το κανω κι εγω.προφανως μιλαμε για προβατα καθως ολοι εκατσαν στο χειρωτερο σημειο.
φταιει και ο οδηγος και η διοργανωση και η πιστα .
τα υπολοιπα θα τα δειξει το δικαστηριο.
Πες τα ρε ιταλακια,γιατι θα τρελαθουμε με αυτα που ακουμε.
@madmax: οσο για το παραδειγμα σου,ναι θα φταιει και αυτος ο οποιος με τις τωρινες συνθηκες στα γηπεδα της ελλαδος,παει το παιδι του σε αγωνα ποδοσφαιρου(αν συμβει κατι κακο)Διαβαζω διαβαζω διαβαζω εδω μεσα,αλλα το μονο σοβαρο ποστ που κραταω ειναι αυτο που καποιος εγραψε:** Τα παιδια μου τα προστατευω εγω,δεν περιμενω απο αλλους προστασια**
Αυτο ειναι το σωστο κυριοι,δεν θα με καθοδηγησει κανεις που θα κατσω σε εναν αγωνα αυτοκινητου,(αν κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ασφαλες)δεν θα με πεισει κανεις οτι ειναι ασφαλες να παρω το παιδι μου σε ενα ντερμπυ κλπ κλπ
Ο θεος μου εδωσε μυαλο και αυτο το γαμηδι το μυαλο προσπαθω οσο μπορω να το χρησιμοποιω και οχι να ειναι συνεχεια σε sleep mode. -
ρε παιδιά μην μπίπ το topic είναι κρίμα, ανοίξτε ένα άλλο και όλα ίσιωμα, αλλά όχι αυτό
-
Το αεροπλανο μπορει να καταπεσει οπουδηποτε, αντιστοιχα σε ενα γηπεδο ακομα κ στον πιο αδιαφορο αγωνα κ στις θεσεις των επισημων μπορει να γινουν επεισοδια.
Στο συγκεκριμενο γεγονος/ειδος κινδυνου που συζηταμε, η απλη λογικη σου λεει οτι τα συγκεκριμενα 2-3-4 σημεια ειναι επικινδυνα.
Οποτε τα παραπανω παραδειγματα/συγκρισεις ειναι ατυχεστατα. ΠΑΡ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ εγω συνεχιζω να λεω οτι δεν μπορουμε να ζηταμε ευθυνες απο τον θεατη. Ο θεατης πληρωνει για να παει να δει κατι. Μπορει να ειναι ασχετος με τον χωρο, ή απλα να ειναι χαζος κ να μην καταλαβαινει. Αυτο δεν απαλασσει τον οργανωτη απο την ευθυνη α) να προβλεψει+παρεχει ασφαλη σημεια παρακολουθησης κ β) να διακοψει τον αγωνα οταν οι θεατες δεν υπακουουν κ βαζουν τον εαυτο τους σε κινδυνο, μεχρι να ακουσουν κ μεταφερθουν.
Μαλακες ειμαστε εμεις που κανουμε κ το α κ το β στις εκδηλωσεις μας?
-
Ο χρήστης MAD-MAX-13 έγραψε:
μια χαρα τα λεει
ΔΕΝ φταει ο πατερας
ΦΤΑΕΙ αποκλειστικα και μονο Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ και οσοι εμπλεκονται αμεσα η εμμεασα με αυτην.-Ψάξε να δείς τι σημαίνει 'έκθεση σε κίνδυνο ανηλίκου' & 'παραμέληση εποπτείας ανηλίκου' - δυστυχώς τη προσωπική δική μου ή δική σου αγανάκτηση για την προφανέστατα ανεπαρκή και συνυπαίτια διοργάνωση δεν την συμμερίζεται ο νομοθέτης ώς πρός το σκέλος της αποκλειστικής και στο ακέραιο υπαιτιότητας της.
Στην συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έγινε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από όσα έχω δεί να συμβαίνουν σε 10δες πρωταθληματικούς αγώνες που έχω παρακολουθήσει ως θεατής καθώς και σε όσες καγκούρικες εκδηλώσεις (αφίδνες και αλλού) έχω εμπλακεί. Απλά κάποια στιγμή η θεά τύχη έπαψε να είναι με το μέρος των θεατών/αγωνιζομένων και έτσι συνέβησαν τα χειρότερα .
Η καλύτερα οργανωμένη αγωνιστική εκδήλωση αυτοκινήτου στην Ελλάδα (εξαιρουμένου του Acropolis στα καλά του) είναι αντίστοιχη αυτής ενός μέσου εγγλέζικου Tarmac Track Day. 'Αυτή είναι η Ελλάδα' και δεν πρόκειται να αλλάξει πρός το καλύτερο, όπως δεν άλλαξε τόσα χρόνια
-
Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι η οργάνωση να νοίκιαζε την πιστά στα μέγαρα , που είναι κάτι πιο ασφαλείς σε σχέση με την πιστά του parking .. το παιδάκι ότι και να πούμε χάθηκε , και αυτό όπως και τόσα άλλα ατυχήματα από λανθασμένους ανθρώπους που είναι καρεκλοπόδαροι ξεχνιούνται ,, το συναθλητή μας για κάποιους με το yaris ,στον ΑΓ ΝΙΚΟΛΑ στον πύργο , το παιδάκι με το starlet ... όλοι οι υπεύθυνοι λάκισαν , ο θεατής είναι σε θέση να κρίνει για την προσωπική του ακεραιότητα , αλά η οργάνωση είναι σε θέση να ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ από το οδηγικό λάθος του συμμετέχοντα ... για μένα ποτέ δεν ήταν ,
-
Ο χρήστης n.gikas polo 6n έγραψε:
Δηλαδή πόσο δύσκολο είναι η οργάνωση να νοίκιαζε την πιστά στα μέγαρα , που είναι κάτι πιο ασφαλείς σε σχέση με την πιστά του parking .. το παιδάκι ότι και να πούμε χάθηκε , και αυτό όπως και τόσα άλλα ατυχήματα από λανθασμένους ανθρώπους που είναι καρεκλοπόδαροι ξεχνιούνται ,, το συναθλητή μας για κάποιους με το yaris ,στον ΑΓ ΝΙΚΟΛΑ στον πύργο , το παιδάκι με το starlet ... όλοι οι υπεύθυνοι λάκισαν , ο θεατής είναι σε θέση να κρίνει για την προσωπική του ακεραιότητα , αλά η οργάνωση είναι σε θέση να ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΙ από το οδηγικό λάθος του συμμετέχοντα ... για μένα ποτέ δεν ήταν ,Ρωτας κατι πραγματα τωρα κ εσυ...
$$$$$.
-
χαχα κοιτα κατι καφρους σκοτωσαν το παιδι και εκαναν αγωνα για την μνημη του ρε αυτα τα ατομα σε εκπλησουν συνεχεια λεμε
-
Μετά απο 9 ημέρες και 440 (+1 δικό μου) post, μακάρι το τραγικό συμβάν να αποτελέσει την αφορμή για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας σε ΟΛΕΣ τις μορφές Αγώνων Αυτοκινήτου , απο ΟΛΟΥΣ μας (ΕΘΕΑ , Διοργανωτές, Κριτές, Συνδέσμους-Αγωνιζόμενους ΚΑΙ Θεατές).
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΝΙΚΟΛΑ......
(και να αποφύγουμε , στο μέτρο του δυνατού , ανάλογα περιστατικά)Αποστόλης Νούσιας
Γιάννενα. -
αντι να βρειτε μια λυση και να διωξετε ολα τα λαμογια η τουλαχιστον να βαλετε χερι στην ελπα για να τους βαζει χερι ψαχνετε φαντασματα σε φορουμ..
-
Δυστυχως τις τελευταιες μερες (και μολις πριν λιγο-45 λεπτα μετα τα μεσανυχτα!!!) λαμβανω μηνυματα ειρωνικα και προσβλητικα (οχι απειλητικα-να μην παρεξηγηθω) για την ενεργεια μου να δημοσιοποιησω τα γεγονοτα της περασμενης Κυριακης.
Προφανως καποιοι δεν εχουν ακομα αντιληφθει τι ακριβως συνεβη. Οπως επισης δεν εχουν αντιληφθει οτι αναφερθηκα στις παραλειψεις που με αφορουσαν προσωπικα, χωρις να μπω σε χωραφια ξενα.
Και βεβαια δεν σκεφτηκαν καθολου, οτι χαριν της αληθειας θυσιαζω φιλιες η γνωριμιες τριακονταετιας. Με μονο το σκεπτικο οτι θα ηταν αδυνατον στο μελλον οι εμπλεκομενοι ν ασκησουν διοικηση και ελεγχο σε οργανωτες κι αγωνιζομενους, εχοντας στην πλατη σοβαρο φορτιο παραλειψεων, ΦΥΣΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟ.
Αν τωρα, καποιοι κακεντρεχεις εκμεταλευονται την κατασταση για να βγαλουν τ απωθημενα τους, ε, δεν αισθανομαι οτι φταιω και γι αυτο! Τον κινδυνο αυτον τον προσμετρησα μαζι με ολα τ άλλα στην αποφαση μου, τον εγραψα και εκανα εκκληση να σταθουμε ολοι στο υψος των περιστασεων.
Το οτι επιλεγω συνειδητα να γραφω για να μενουν και να φαινονται, παρα να μιλαω και να χανονται , ειναι ενα δικαιωμα που δεν μπορει να μου το στερησει κανεις, αν αυτα που γραφω βασιζονται στην αληθεια.
Χωρις σχολια παρακαλω... -
Θα ήθελα να αναφέρω κάτι που σε έμενα τουλάχτιστον ακούστηκε όχι μόνο σαν κακόγουστο αστείο αλλά ...κάτι χειρότερο, σαν ένα φαγητό που δοκίμασα και είχε απαίσια γεύση. Θα ήθελα πραγματικά να μπορούσα να μάθαινα πως, αυτό που θα αναφέρω, ακούστηκε σε καθένα από εσάς, πράγμα που είναι αδύνατο. Ο λόγος που το αναφέρω είναι ότι πιθανών χάνω κάτι σε αυτό και συνεπώς έχω άδικο να έχω τέτοια αισθήματα.
Αυτό που δεν μου έκατσε λοιπόν καθόλου καλά είναι ότι παρατηρώ στα αποτελέσματα του ράλλυ Κορίνθου να έχει συμμετοχή μέλος της οργανωτικής επιτροπής της ΑΛΕΜ που οργάνωσε το 2ο Auto Festival. Συγκεκριμένα μιλάω για τον Δημήτρη Νασούλα και απορώ ρε παιδιά πως γίνεται πριν καν κλείσει μια εβδομάδα από το τραγικό συμβάν να έχεις την όρεξη?? το κουράγιο?? (μην πω τίποτα άλλο) να τρέξεις σε αγώνα.
Μάλλον έχω μεγαλώσει αρκετά και δυστυχώς δεν μπορώ να ακολουθήσω τους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής..
Τραγικο θανατηφόρο ατυχημα στις Αφίδνες...