-
Τραγική μέρα για το άθλημα η χθεσινή και ακόμα περισσότερο για την οικογένεια αυτή...Είχα καιρό να δω στις ειδήσεις motorsport νέα και δυστυχώς χθες ήταν ότι χειρότερο μπορούσα να παρακολουθήσω.
Κανένας οδηγός δεν φαντάζεται ότι θα είναι 'θύτης' όταν πάει να κάνει το κυριακάτικο γούστο του. Ανατριχιάζω και μόνο στην ιδέα.. Βαθιά θλίψη για το γεγονός -
Όταν γίνονται διοργανώσεις από ανευθυνους-υπευθυνους με μόνη σκέψη και μόνο σκοπό το χρήμα, είναι απλά ζήτημα χρόνου να συμβούν γεγονότα σαν το χθεσινό. Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν οι ανευθυνο-υπευθυνοι είναι να πάνε σπίτια τους (για να μη πω τίποτα χειρότερο...).
Ο θυμός, η θλίψη και τα συλληπητήρια είναι πολύ λίγο να εκφράσουν το τι αισθανόμαστε όλοι μας αυτή τη στιγμή. Ένα παιδάκι 8 χρονών έφυγε από τη ζωή...
-
Ο χρήστης autos έγραψε:
http://motorsports.gr/news/?p=3601Βλέποντας τμήμα του βίντεο (δεν μπόρεσα να το δώ όλο)..., αισθάνομαι κομμάτια...
Εύκολα μπαίνω στην θέση του πατέρα, της μάνας ..., έχω τρία παιδιά, 15, 10, 5 ετών...,
πόνος και οδύνη όταν συνειδητοποιήσει τι του συνέβη και αργότερα θυμός και αγανάκτιση...Με τίποτα δεν μπορώ να μπώ στην θέση του πιτσιρικά που έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο αναίτια...,
Είμαι βέβαιος όμως για δέκατα του δευτερολέπτου να αισθάνθηκε απορία και μόνο απορία...
*...Σε τι ακριβώς έφταιξα (ίσως να πρόλαβε να σκεφθεί)...
δίπλα μου ήταν ο μπαμπάς μου που τόσο με αγαπούσε...,
δίπλα μας πολλοί άλλοι θεατές που φαίνονταν να γνωρίζουν (;) πολλά πράγματα για τούς αγώνες...,
ένας οδηγός με ένα κόκκινο αυτοκίνητο με εντυπωσιακό θόρυβο που με τόση μαεστρία (;) το έστριβε στίς στροφές...,
κάποιοι άνθρωποι (που μερικοί άλλοι τους μιλούσαν με μεγάλο σεβασμό) και τους αποκαλούσαν 'Διοργανωτές' και η παρουσία τους ενέπνεε μεγάλη σιγουριά, εμπιστοσύνη και ασφάλεια (;)....*
Αυτά τα σκέφθηκε ο μικρούλης, αλλά εκείνο που δεν γνώριζε και του κόστισε την ζωούλα του, ήταν ότι στην σκέψη του έπρεπε να θέσει και τα τρία ερωτηματικά ...(;) ...
Ας ευχηθούμε, η ανάληψη στους ουρανούς, του μικρού μας αγαπημένου φίλου, να φωτίζει απο εδώ και πέρα τις σκέψεις και τις ενέργειες όλων μας, Διοργανωτών, Θεατών, Αγωνιζομένων και μή ...
-
Συλληπητηρια,και κουραγιο στην τραγικη οικογενεια.
Οσο για τα αλλα,δε θα ανοιξει ρουθουνι (κλασσικα Ελληνικα)...
-
Ο χρήστης ALPINESTARS έγραψε:
....ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΩ!!!!!!!!!!....ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΛΕΨΩ,....ΠΑΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ!!
' Ντροπή και ανάθεμα, σε όλους εκείνους που στηρίζουν τα ονόματα και τις ζωές τους, πάνω σε ανήλικα παιδιά και σε ανυπεράσπιστους θεατές. Δυστυχώς ήμουν εκεί μα είδα! Μια Συμμορία είστε όλοι, μια Γιάφκα από κουστουμαρισμένους τρομοκράτες… Κύριοι.
http://www.xwmatinos.gr/xwma/modules.php?name=News&file=article&sid=1251
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια '
-
Μήπως σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις (drift show κτλ) οι θεατές κάθονται πίσω από στροφές ως σημείο με το καλύτερο 'θέαμα'; Μήπως και χθες οι διοργανωτές είχαν επιλέξει αυτό τον χώρο για τους θεατές; Μήπως γι' αυτό δεν τους μετακίνησε κανείς από εκεί, αλλά αντίθετα βλέποντας και το βίντεο η πλειοψηφία των θεατών ήταν εκεί; Ήταν εγκληματική αυτή η επιλογή ειδικά με αυτά τα γελοία και ανύπαρκτα μέτρα ναί ή όχι;
Είμαι συγκλονισμένος ειδικά με το νεο βίντεο που δείχνει τα παιδιά και τον πατέρα. Αισθάνομαι πίκρα, οργή και αγανάκτηση και ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ; Γιατί ρε γμτ σε αυτή τη χώρα εξαιτίας κάποιων ανευθυνουπεύθυνων να την πληρώνουν ΠΑΝΤΑ τα λάθος άτομα;
Το πιο εξοργιστικό πάντως (εαν ισχύει επειδή δεν ήμουν εκεί), είναι το γεγονός πως όλοι οι 'υπεύθυνοι' μετά το συμβάν εξαφανίστηκαν. Ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ, μόνο για την εξουσία και για τους τίτλους είσαστε; Εγώ ξέρω, εκείνος που είναι σε ένα αξίωμα, στην δύσκολη στιγμή είναι εκεί, να προσφέρει και εκείνος, να αποδεχθεί τις ευθύνες που του αναλογούν και να βοηθήσει. Όχι να το βάλει στα πόδια. Που ήταν όλοι τους; Γιατί δεν έμειναν δίπλα στους τραυματίες να βοηθήσουν όπου και όπως μπορούσαν; Για μένα όλοι αυτοί οι καρεκλοκένταυροι που είναι μόνο για την εξουσία και τις κάμερες, πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να πάρουν πόδι! Σε όλους τους τομείς. Μόνο έτσι θα δούμε κάποια στιγμή προκοπή στην Ελλαδίτσα μας. Στα τσακίδια όλοι οι ανευθυνουπεύθυνοι!
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Φυσικα και εχω προσωπικη αποψη που ειχα την ευκαιρια να εκφρασω σημερα το πρωι στον Αυτια και που συνοψιζεται στα εξης:- ΔΕΝ ηταν ΑΓΩΝΑΣ. Δεν συμμετειχαν οδηγοι αγωνων.
- Αυτες οι εκδηλωσεις γινονται για απλους οδηγους που αντι να εκτονωνονται η να ασκουνται σε δημοσιους ανοικτους δρομους, το κανουν σε κλειστους και κανονικα ασφαλεις χωρους. Συνεπως υπαρχει προσπαθεια αποφυγης ατυχηματων κι οχι προκλησης τους.
- Υπαρχουν κανονισμοι. Αν τηρηθηκαν κατα γραμμα, χρειαζονται οπωσδηποτε αναθεωρηση.Και φυσικα να ελεγχθουν οσοι τους εκπονησαν ανεπαρκεις, αναλογα με την βαρυτητα της παραλειψης.
- Αν δεν τηρηθηκαν, χρειαζεται εισαγγελικη διερευνηση και ενδεχομενα-αναλογα με το πορισμα- ποινικος κολασμος.
- Υπαρχουν οι μηχανισμοι αποδοσης δικαιοσυνης τους οποιους εμπιστευομαι (υποχρεωση του καθε πολιτη), και δεν μπορει ο καθενας απο μας να γινεται εισαγγελεας.
Τα παραπανω μπορουν να χρησιμοποιουνται σαν διευκρινιστικη βαση, μια και το θεμα εξελισσεται σε θριλερ (ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΤΙΜΩ), αλλά το σπορ (κι οχι οι 'ανθρωποι' του χρειαζεται διαφυλαξη απ αυτους που το αγαπουν κι οχι κραυγες, αναλογα με τα συμφεροντα του καθενος!
Προσωπικα ( και παροτρυνω και οποιον αγαπαει τους αγωνες να κανει το ιδιο) θα προσπαθησω με καθε τροπο να περασουν τα παραπανω στο ευρυ κοινο.
Υ.Γ Στο μεταξυ μας καφενειο, μπορουμε να πουμε χιλια πραγματα. Αυτο που δεν επιτρεπεται να κανουμε ειναι να βιαζουμε τη μνημη ενος μικρου παιδιου...
Και επειδη στον αγωνα ηταν και ατομα γνωστα στον χωρο μας .Να ξερετε οτι ειστε μαρτυρες ενος γεγονοτος η αποσιωπηση των γεγονοτων η αλλοιωση τους για να προστατευσετε δικαιολογησετε ανθρωπους συμπαθεις σε εσας (αλλα και σε εμας )σας καθιστα ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ τουλαχιστον για εμας.
Και αν μη τι αλλο οι ανθρωποι αυτοι οι ηγετες του σπορ οι μορφωμενοι φερθηκαν οπως οι ασεινηδητοι οδηγοι που εγκαταλειπουν τα θυματα τους αβοηθητα στον δρομο.Μονο και μονο για να μην τσαλακωθουν να γλιτωσουν το αυτοφωρο .Ε αυτο δεν το δικαιολογω θα το κραζω για να βιαζω με παθος την εικονα αυτων των κυριων.Πρεπει να στιγματιστουν και να τιμωρηθουν.
-
Ο οδηγός διέθετε αγωνιστική λισάνς?
-
Αυτα εχει ο οργανωτης .Στα καλα εχουν μπαζα καλη ενω στην ατυχια ουστ στην φυλακα. .Για τα λεφτα ρε γαμωτο.Ειστε καλα ρε
-
Ο χρήστης rallylover έγραψε:
Και επειδη στον αγωνα ηταν και ατομα γνωστα στον χωρο μας .Να ξερετε οτι ειστε μαρτυρες ενος γεγονοτος η αποσιωπηση των γεγονοτων η αλλοιωση τους για να προστατευσετε δικαιολογησετε ανθρωπους συμπαθεις σε εσας (αλλα και σε εμας )σας καθιστα ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ τουλαχιστον για εμας.Και αν μη τι αλλο οι ανθρωποι αυτοι οι ηγετες του σπορ οι μορφωμενοι φερθηκαν οπως οι ασεινηδητοι οδηγοι που εγκαταλειπουν τα θυματα τους αβοηθητα στον δρομο.Μονο και μονο για να μην τσαλακωθουν να γλιτωσουν το αυτοφωρο .Ε αυτο δεν το δικαιολογω θα το κραζω για να βιαζω με παθος την εικονα αυτων των κυριων.Πρεπει να στιγματιστουν και να τιμωρηθουν.
Φιλτατε, η συγκαλυψη ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!
Ψυχραιμια, ΝΑΙ.
Η αποψη μου ειναι (στο κλειστο επιπεδο των αγωνων) οτι οσοι δεν σταθηκαν στο υψος τους,πρεπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ απο καθε αξιωμα.
Για τον ενδεχομενο καταλογισμο ποινικων ευθυνων, τα ειπαμε.
Τελος απο πλευρας μου. -
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Εγώ θα κάνω μιά κουτή ερώτηση.Οι οδηγοί γιατί δέχονται να ''παίξουν'' με τα αυτοκίνητά τους όταν στα πιθανά σημεία εξόδου κάθεται κόσμος ?+1000
στην Ελλαντα δεν θα γινει ποτε.....κατι ουσιαστικο γιατι ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.
Εχουμε...............κοτσια να μην παει ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ - ΘΕΑΤΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ.???????
Εχουμε ...............διαθεση για μια βδομαδα να μην βαλουμε βενζινη......και αλλα τετοια...Παντως ο .....'αγωνας' ηταν ..ασφαλισμενος........
-
Tο μονο που μπορω να γραψω,κουραγιο στην οικογενεια αν και η λεξη αυτη δεν ειναι τιποτα μπροστα στο κακο που την βρηκε.
Χρ.Κουτρας -
Για να μην παρεξηγούμαι, ανέφερα τη λισάνς διότι η συγκεκριμένη που ζητούσε ο κανονισμός δηλ. των παιδιών είναι άλλη μια τρανή απόδειξη πως όλα βασικά γυρίζουν γύρω από την είσπραξη...
-
Ο χρήστης platis έγραψε:
Φιλτατε, η συγκαλυψη ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!
Ψυχραιμια, ΝΑΙ.
Η αποψη μου ειναι (στο κλειστο επιπεδο των αγωνων) οτι οσοι δεν σταθηκαν στο υψος τους,πρεπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ απο καθε αξιωμα.
Για τον ενδεχομενο καταλογισμο ποινικων ευθυνων, τα ειπαμε.
Τελος απο πλευρας μου.....AΠΟ ΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΞΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ 'ΦΑΕΙ' Φ.Π.Α ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?
....
Η ΛΕΞΗ ΑΞΙΩΜΑ ΕΧΕΙ ΡΙΖΑ ΤΟ ....ΑΞΙΟΣ!...ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΩΜΟΚΑΡΕΚΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΤΣΙΠΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥ!
...ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕ Ο ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΗΣ? -
Ψυχραιμία σε όλους! Οι πίστες ακόμα και οι 'σχεδόν πίστες' είναι πολύ καλύτερος τόπος εκτόνωσης για τους 'καγκουραίους', τους 'τουμπανιάρηδες', τους 'γκαζάκηδες' ή όπως αλλοιώς μπορεί να αποκαλούνται όσοι έχουν το χόμπι του αυτοκινήτου. Θα πρέπει λοιπόν οι τόποι αυτοί να γίνουν προσιτοί και ελκυστικοί για όλους τους παραπάνω με γνώμωνα πάντα την ασφάλεια των ίδιων αλλά κυρίως των θεατών. Ας είναι ο άδικος χαμός ενός αθώου παιδιού η αφορμή για δημιουργία και όχι για καταστροφή...
-
νιώθω τρόμο πραγματικά για το γεγονός σαν πατέρας, νίωθω οργή σαν λατρης των μηχανοκίνητων.
Απλά ρε παιδία διαβάζω πως δεν φταίει ο πατέρας, ο οδήγος κλπ. Απλή λογική έχουμε? ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ! εγώ αν κάθομαι σε μια πλατεία (οχι σε κάποια μορφή πίστας) στο πεζοδρόμιο με τα παιδία μου και δω ένα αυτοκίνητο να έρχεται λίγο γρήγορα (οχι πάνω μου) ΤΟ ΠΡΩΤΟ πραγμα που θα σκεφτω είναι να πάω τα παιδία μου πιο πισω γιατι 'ποτέ δεν ξέρεις' και μετα τον εαυτό μου για τον ίδιο λόγο και οχι να κάτσω 2 μέτρα πίσω από το πλαστικο!!! θέλει κάποια ειδική γνώση αυτό????? ΑΡΑ φταίει και πολύ μάλιστα ο πατέρας!!! από την άλλη αν οδηγώ το κ@υλάμαξο μου και θέλω να μ@λακιστώ αν δω εστω και ένα εμπόδιο .. πόσο μάλλον ΠΕΖΟ θα κόψω! αρα φταίει και ο οδηγός, που αν ημουν συμμετέχον και έβλεπα αυτό το χάλι, πιστεύω από εδώ που κάθομαι χαλαρός, πως θα συμμετήχα στον αγώνα αλλά μερικά 'κλικ' κάτω από το όριο ή θα πήγαινα σπίτι μου και δεν μαμιέτε? έτσι κι αλλίως και μέχρι νά ερθω ... κόφτες πήγαινα (λέμε τωρα)..
για την οργάνωση τι να πω .. αδιαφορία, ωχαδερφισμος, αρπαχτή, γνώση του ότι 'ότι και να γίνει ...σιγά , τι θα γίνει?' κλπ κλπ... ΚΡΙΜΑ για τα παιδάκια, και ειδικά για τον μικρό που χάθηκε. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια που μπορεί να πει κανείς στο παιδάκι που μένει και στην μάνα...
καλη δύναμη στους ανθρώπους αυτούς...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Παντως ο .....'αγωνας' ηταν ..ασφαλισμενος........
Κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο περιλαμβάνει όρους,καλύψεις και εξαιρέσεις.
Αραγε έχουν τηρήσει όλα αυτά που αναφέρονται στο συμβόλαιο ? Αραγε για **τους θεατές **τι αναφέρεται στους όρους και εξαιρέσεις ?Τους θεατες πολυ πιθανο να τους εχει στις ...εξαιρεσεις...
Το κουραζουμαι οπως παντα και ουσια μηδεν. Να δουμε αν ποτε θα γινει μια ουσιαστικη προσπαθεια. Στον μικροκοσμο τον αγωνων και δεν μπορουμε να χωρισουμε δυο δεματια αχυρα. Γνωροζομαστε μεταξυ μας με τα μικρα ονοματα και ο καθενας θελει απο ενα κυπελλο.............αστο τα παραταω ...........ΚΑΙ αυτος ο πιτσιρικος εφυγε και τα λογια ειναι για καταλωση....φτου
-
Bλακείες! Όπως στον στρατό, έτσι και στους αγώνες υπάρχει ένα δικαιολογημένο ποσοστό απωλειών. Δεν εξηγηται αλλιώς το γεγονώς οτι αρκετές φορές ως τώρα ολόκληρος αλυτάρχης έχει απαιτήσει από τον κριτή του να κάτσει σε επικίνδυνο σημείο. Αναλώσιμοι τ/φ είναι και αυτοί.
-
Ο χρήστης Ευφραίμογλου Μιχάλης έγραψε:
Βλέποντας τμήμα του βίντεο (δεν μπόρεσα να το δώ όλο)..., αισθάνομαι κομμάτια...
Εύκολα μπαίνω στην θέση του πατέρα, της μάνας ..., έχω τρία παιδιά, 15, 10, 5 ετών...,
πόνος και οδύνη όταν συνειδητοποιήσει τι του συνέβη και αργότερα θυμός και αγανάκτιση...Με τίποτα δεν μπορώ να μπώ στην θέση του πιτσιρικά που έφυγε τόσο ξαφνικά και τόσο αναίτια...,
Είμαι βέβαιος όμως για δέκατα του δευτερολέπτου να αισθάνθηκε απορία και μόνο απορία...
*...Σε τι ακριβώς έφταιξα (ίσως να πρόλαβε να σκεφθεί)...
δίπλα μου ήταν ο μπαμπάς μου που τόσο με αγαπούσε...,
δίπλα μας πολλοί άλλοι θεατές που φαίνονταν να γνωρίζουν (;) πολλά πράγματα για τούς αγώνες...,
ένας οδηγός με ένα κόκκινο αυτοκίνητο με εντυπωσιακό θόρυβο που με τόση μαεστρία (;) το έστριβε στίς στροφές...,
κάποιοι άνθρωποι (που μερικοί άλλοι τους μιλούσαν με μεγάλο σεβασμό) και τους αποκαλούσαν 'Διοργανωτές' και η παρουσία τους ενέπνεε μεγάλη σιγουριά, εμπιστοσύνη και ασφάλεια (;)....*
Αυτά τα σκέφθηκε ο μικρούλης, αλλά εκείνο που δεν γνώριζε και του κόστισε την ζωούλα του, ήταν ότι στην σκέψη του έπρεπε να θέσει και τα τρία ερωτηματικά ...(;) ...
Ας ευχηθούμε, η ανάληψη στους ουρανούς, του μικρού μας αγαπημένου φίλου, να φωτίζει απο εδώ και πέρα τις σκέψεις και τις ενέργειες όλων μας, Διοργανωτών, Θεατών, Αγωνιζομένων και μή ...
Μακραν το καλυτερο ποστ που διαβασα εδω μεσα. Μου ερχεται να βαλω τα κλαματα. Κριμα το παιδακι...
-
Οπως λεει ο φιλος πιο πάνω τα λόγια ειναι
Πάντος μου προκαλεί εντύπωση οτι ο ΣΟΑΑ και η ΕΘΕΑ δεν εχουν ακόμα πάρει επίσιμη θέση
ολοι ξαφνικά σιωπήσανε νεκρική σιγή.Καπνός!!!!!
Αυτή τη στιγμή όμως δεν ξερω αν βγήκε η όχι ενα παληκάρι ειναι στα κρατητήρια που πιθανόν εκτος απο τις τύψεις θα έχει να αντιμετοπίσει και την δική του οικογένεια τα πράγματα ειναι περίπλοκα σε τετοια συμβάντα.Καλύτερα λοιπόν να σταθείτε με οποιο τρόπο μπορεί ο καθενας σας εκεί στο παληκάρι που έχει πραγματικά την ανάγκη απο συμπαράσταση και να ξέρει οτι οι αθλητές ειναι και εκτος αγώνων ωστε να έχει την δύναμη να υπερασπιστεί τον εαυτό του,διοτι απο ΕΘΕΑ ΣΟΑΑ ΙΣΤΑ ΠΙΣΤΑ ΙΚΑ ΚΛΠ. μην περιμένετε φως μα το φορουμ εδω λεμε λεμε λεμε για να λεμε τοσο καιρο ολα αυτα ηταν γνωστα σε ολους μας.
Και δεν ηταν τυχαίο που ηταν εκει ολοι η κλικα που έγινε το συμβάν αυτη ειναι η τιμωρία τους αν καταλάβατε.(αν εχουν τσιπα θα πανε σπιτι τους αφου προστατέψουν τον οδηγο και συμβαλουν στην οικογένεια του μικρού)ΚΑΙ παλι ΟΥΣΤ
ΥΣ ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΟΑΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΜΟΝΟ
ΜΑΡΙΟΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΡΕΘΥΜΝΟ ΚΡΗΤΗ
Τραγικο θανατηφόρο ατυχημα στις Αφίδνες...