-
Μάθαν ότι μαγειρεύεις καλά και είπαν να σε βοηθήσουν εν καιρώ κρίσης
Πες, δεν έχει ανέβει η δουλειά μετά απ αυτό?
-
έχει πέσει η ποιότητα.
Η ατμόσφαιρα του χώρου πάει κατά διαόλου... έχει γίνει οικογενειακό, μικρά παιδιά κλαίνε, τσιρίζουν κλπ -
Κρίμα, οι παλιοί πελάτες είχαμε ζήσει ωραίες στιγμές σε αυτό τον χώρο... Θυμάμαι ότι ακόμα και με τον αντικαπνιστικό το γράφαμε στα @ μας
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Pizza Baffeto σε οίστρο. Περιμένοντας απ' όξω, στην ουρά. Ο καραφλός μου χαλάει την φωτόΕμείς πριν μερικά χρόνια με το Πανεπιστήμιο είχαμε πάει Ιταλία.. και μείναμε 4 ημέρες στη Ρώμη.. Το βράδυ απομονωμένοι... πεινασμένοι, καθώς το ξενοδοχείο είχε άθλιο φαγητό κτλ, αποφασίσαμε να πάμε μια βόλτα μπας και!!!! ε τελικά μετά από ~10' βρήκαμε αυτό: http://www.2spaghi.it/ristoranti/lazio/ ... ratorio-3/
Έφτιαχνε καλαμάκια.... σουβλάκι.. αλλά αρνίσια.. καθώς και πολλά άλλα. Ένα βράδυ είχαμε πάρει 45 μιας και ήταν μικρά.. και δεν έφταναν...
Αυτό με το οποίο έπαθα πλάκα εκεί ήταν η πίτσα.. η πιο λεπτή που έχω φάει.. Γλυκά επίσης φοβερά. Αξίζει μια βόλτα.Αν έχει ξαναμπει συγχωρέστε με.
-
Clochard
Προξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη
Με διάφορα . Το Ν1 της θεσσαλονικης .
Απίστευτα γήινη κουζίνα , χωρίς να προσποιειται καθόλου
Απλά Ν1 !!!
Το κυριλε περιβάλλον , μετά απο λίγο γίνεται Πολυ ζεστό και οικείο ....
Σαν να είσαι προφυλαγμενος απο τον έξω κόσμο .....
Το φαγητό του εξαρτάται απο το τι ψώνια θα κάνει καθημερινά ο ιδιοκτητης
Η έμπνευση και τα υλικά κάθε μέρα αλλάζουν ....
Απο καραβιδες , μεχρι γαρδουμπα ..... Μην ψαρωνετε , όλοι οι καλοί χωρούν ... -
προτεινετε μου αν ξερετε μαγαζι στο ευρυτερο κεντρο της αθηνας με καλο ...
-
Αν έρθεις απανου πάντως , mare monti στο Πανοραμα !
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αμερικη νομιζω 'επιβαλλεται' να αφηνεις φιλοδωρημα μιας και ουσιαστικα αυτος ειναι ο μισθος τους
15% πρέπει να δώσεις.
Δηλαδή αν το 15% είναι 7,60 τόσο πρέπει να δώσεις.
Αν η εξυπηρέτηση ήταν καλή, αν θέλεις δίνεις 8, 10 ή όσο νομίζεις αλλά τα 7,60 πρέπει να τα δώσεις. Αν δεν τα δώσεις είναι σαν να κλέβεις τον σερβιτόρο, δεν μπορεί να κάνει κάτι αλλά δούλεψε για σένα και εσύ δεν τον πληρώνεις.Στην Αγγλια χρεωνουν 12.5% στον λογαριασμο και στο φερνουν σαν συνολο οποτε σε βοηθανε αν δεν ξερεις.
Στην Αμερικη δεν νομιζω οτι κανενας σε υποχρεωνει να τα δωσεις αλλα αυτο που κανουν μερικοι ειναι οτι στα κρατανε απο τα ρεστα με το ετσι θελω.
-
Ο χρήστης leftgalan έγραψε:
ClochardΠροξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη
Με διάφορα . Το Ν1 της θεσσαλονικης .
Απίστευτα γήινη κουζίνα , χωρίς να προσποιειται καθόλου
Απλά Ν1 !!!
Το κυριλε περιβάλλον , μετά απο λίγο γίνεται Πολυ ζεστό και οικείο ....
Σαν να είσαι προφυλαγμενος απο τον έξω κόσμο .....
Το φαγητό του εξαρτάται απο το τι ψώνια θα κάνει καθημερινά ο ιδιοκτητης
Η έμπνευση και τα υλικά κάθε μέρα αλλάζουν ....
Απο καραβιδες , μεχρι γαρδουμπα ..... Μην ψαρωνετε , όλοι οι καλοί χωρούν ...+1, πολύ καλό.
-
Νομιζω δεν ταιριαζει σε καποιο αλλο θεμα
www.cookisto.com
Μια ενδιαφερουσα προσπαθεια -
Ήμουν παρών στη γέννηση του και ναι είναι καλή ιδέα αν και δεν ξέρω τι κάνουν τα παιδιά με το φορολογικό / νομικό κομμάτι του startup ...
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Ήμουν παρών στη γέννηση του και ναι είναι καλή ιδέα αν και δεν ξέρω τι κάνουν τα παιδιά με το φορολογικό / νομικό κομμάτι του startup ...Από ποια άποψη τι κάνουν;
Βέβαια ακόμα δωρεάν το έχουν, οπότε δεν έχουν να κάνουν και πολλά.Χθες ήταν κι αυτό : http://www.gitr.nl/finalists2/ (που το cookisto ήταν στους φιναλίστ), ξέρει κανείς τι έγινε;
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Ήμουν παρών στη γέννηση του και ναι είναι καλή ιδέα αν και δεν ξέρω τι κάνουν τα παιδιά με το φορολογικό / νομικό κομμάτι του startup ...γνωρίζεις τα παιδιά;
-
γνωρίζω καλά έναν που συμμετείχε στην ομάδα τους στο startup weekend και ήμουν και στο event
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ήμουν παρών στη γέννηση του και ναι είναι καλή ιδέα αν και δεν ξέρω τι κάνουν τα παιδιά με το φορολογικό / νομικό κομμάτι του startup ...
Από ποια άποψη τι κάνουν;
Βέβαια ακόμα δωρεάν το έχουν, οπότε δεν έχουν να κάνουν και πολλά.Χθες ήταν κι αυτό : http://www.gitr.nl/finalists2/ (που το cookisto ήταν στους φιναλίστ), ξέρει κανείς τι έγινε;
oι ιταλoι risparmiosuper, κάπου το πήρε το μάτι μου αλλά δεν το βρίσκω
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Από ποια άποψη τι κάνουν;
είναι ερώτηση την οποία δεν μου την έχει απαντήσει κανένας ...
Δεν μιλάω για την υπηρεσία ως υπηρεσία ( η οποία αν αρχίσει να πέρνει commission θα έχει και αυτή πρόβλημα) αλλά για την χρηματική συναλλαγή που γίνεται ανάμεσα στους ιδιώτες, χωρίς απόδειξη, εφορεία, πιστοποίηση ότι αυτό που τρώω θα πληρεί κάποιους υγειονομικούς κανόνες κλπ
Την ίδια απορία έχω και με το airbnb το rentareto κλπ ....
-
- Θα φορολογούμαι για τα φαγητά που μαγειρεύω;
Εάν χρησιμοποιείς το Cookisto περιστασιακά και χρεώνεις τα γεύματα σε τιμή κόστους των υλικών, τότε όχι. Eάν πάλι χρησιμοποιείς το Cookisto σε μεγάλη κλίμακα και βγάζεις κέρδη από αυτό, τότε καλό θα ήταν να απευθυνθείς στο λογιστή σου ή στην αρμόδια εφορία σου. Στην περίπτωση που γίνεις τόσο δημοφιλής, ίσως να σκεφτείς την έναρξη παροχής υπηρεσιών ως μάγειρας!
-
υπάρχει θεμα με το υγειονομικό. Δεν γίνεται να φτιάχνεις φαγητό σπίτι σου και να το διανέμεις/πουλάς. Τα παιδιά το ήξεραν εξαρχής πριν την υλοποίηση του project. Δεν ξέρω αν το έχουν λάβει υπόψιν τώρα και αν έχουν βρει άκρη με αυτό.
-
Και με ενάρξεις ΤΕΒΕ εφορίες κλπ, παρά το disclaimer. Μακάρι να πάει μπροστά γιατί και καλή ιδέα είναι και τα παιδιά το αξίζουν !!!
Εντιτ: δεν ανοίγουμε ένα θέμα για Ελληνικά start up ?
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
υπάρχει θεμα με το υγειονομικό. Δεν γίνεται να φτιάχνεις φαγητό σπίτι σου και να το διανέμεις/πουλάςΔηλαδη αν παρω φαγητο απο την μανα μου σε ταπερ πρεπει να παει εκει το ΣΔΟΕ,το υγειονομικο,τα ΜΑΤ και ο τελευταιος να κλεισει την πορτα;
Υποψη οτι αυτο το concept γινεται στην αμερικη και μαλιστα σε μεγαλυτερη κλιμακα,δηλαδη ο αλλος φτιαχνει 20-100 burgers και βαζει αγγελια στην τοπικη εφημεριδα.
Gourmet Εστιατορια στην Ελλαδα (και οχι μονο !!!)